default-logo
Location: België | Vlaanderen | Brugge
Price: v.a. € 969,-
Book now!

Fiets Vaar Vakantie België: Brugge – Brussel | MS Magnifique

De route volgt de kronkelende rivier de Schelde en voert door het afwisselende, vlakke Vlaamse landschap via schilderachtige dorpjes en imposante steden. Geniet van het fietsen langs de grachten van Brugge. Brugge is Europa’s kunst- en museumstad en de binnenstad met talrijke grachten behoort tot het UNESCO-werelderfgoed. Gent was eens, na Parijs, de grootste stad van Europa en dat ziet u terug in de architectonische rijkdom. In Dendermonde staat het Begijnhof met meer dan 60 huisjes uit de 17e eeuw. Ook Antwerpen herbergt talrijke monumenten en in het centrum van Mechelen prijken meer dan 300 gebouwen op de monumentenlijst. In Brussel kunt u in de fraaie binnenstad o.a. Manneke Pis begroeten.

Fietsen langs de grachten van Brugge en Manneke Pis begroeten in Brussel – Brugge naar Brussel

Naast de dagelijkse fietstochten heeft u onderweg volop tijd om af te stappen voor een stadswandeling, voor een pauze op één van de vele terrassen in de sfeervolle dorpen waar het bier nog op traditionele wijze wordt gebrouwen of voor een bezoek aan één van de vele musea. Vanuit Brugge is een route naar het Noordzeestrand inbegrepen. Ondertussen vaart de bemanning het schip over rivieren en kanalen om u in de namiddag in sfeervolle havens weer aan boord van het hotelschip te begroeten.

Bezoek sfeervolle dorpen waar het bier nog op traditionele wijze wordt gebrouwen.

De MS Magnifique is ca 63 meter lang, biedt plaats aan ca. 32-35 gasten, vaart onder Nederlandse vlag en management en is in 2010 compleet gemoderniseerd en in de winter 2012/13 is het schip ca. 14 meter verlengd.
360-nl

 

 • Data/Prijzen Brussel-Brugge

 • Informatie Schip

  MS Magnifique

  Tijdens deze reis dwars door Vlaanderen, van Brugge naar Brussel verblijft u op de MS Magnifique. Fietsen langs de grachten van Brugge en het begroeten van Manneke Pis in Brussel, de MS Magnifique vaart met u mee.De MS Magnifique is ca 63 meter lang, biedt plaats aan ca. 32 – 35 gasten, vaart onder Nederlandse vlag en management en is in 2010 compleet gemoderniseerd en in de winter 2012 / 13 is het schip ca. 14 meter verlengd. Op het benedendek bevinden zich in totaal 17 hutten. Er zijn 11 tweepersoons hutten (ca. 11 m², 2 eenpersoons bedden naast elkaar), 4 premium twins (ca. 14 m², 2 eenpersoons bedden naast elkaar, klein zitje), 2 eenpersoons hutten (ca. 8 m²); alle hutten met patrijspoort (de patrijspoorten kunnen uit veiligheidsoverwegingen niet worden geopend), douche en toilet, individueel regelbare airconditioning, flat screen TV met satellietontvangst, kluisje en föhn; in 3 hutten is op aanvraag een extra bed beschikbaar (meestal klapbed boven een van de andere bedden). Op het bovendek bevinden zich een smaakvol ingerichte salon met restaurantgedeelte, bar, lounge met grote ramen, grootbeeld TV, Wi-Fi (beperkte hoeveelheid data). Twee gedeeltelijk overdekt teakhouten zonnedekken met stoelen en tafels; whirlpool & barbecue op het achterdek; fietsenstalling.

  NIEUW: Impressie (kort filmpje) van het schip in ca. 150 sec: www.fietsvaarvakantie.nl/videos

  MS Magnifique Plattegrond van de MS Magnifique

 • Programma Brugge-Brussel

  Reisprogramma België: Van Brugge naar Brussel | MS Magnifique
  Fietsen langs de grachten van Brugge en Manneke Pis begroeten in Brussel

  Dag 1 (za): Brugge
  Individuele aankomst in Brugge. Check-in vanaf 13:00 uur. De MS Magnifique ligt al in de haven bij het treinstation van van Brugge. De bemanning heet u van harte welkom. Neemt u nog even de tijd om deze prachtige stad te ontdekken. Het “Venetië van het Noorden” is in Europa bekend als kunst- en museumstad. De binnenstad van Brugge met zijn talrijke grachten behoort tot het UNESCO-werelderfgoed. Deze dag biedt de ideale gelegenheid om te wandelen en te fietsen langs de grachten van Brugge. Geniet van de bedrijvigheid om en rond de Grote Markt onder het genot van een kopje koffie of thee.

  Dag 2 (zo): Rondrit van Brugge naar de Noordzee en terug (Ca. 55 km)
  Uw eerste fietstocht voert u vandaag allereerst langs een rustig kanaal waar allemaal populieren langs staan door een aantrekkelijk polderlandschap met keurige kleine hoeves. Via het kleine stadje Damme (geboorteplaats van Tuyl Uylenspiegel) fietst u tot aan de Noordzeekust. Een 12 kilometer lang fijn zandstrand, talrijke cafés en het aantrekkelijke duinenlandschap van Het Zwin (uniek natuurreservaat) zorgen voor afwisseling tijdens de lunchpauze. Aansluitend gaat de fietstocht terug naar Brugge.

  Dag 3 (ma): Brugge – Moerebrugge | Moerebrugge – Gent (Ca. 40 km)
  Tijdens het ontbijt vaart u met het schip naar Moerebrugge. De fietstocht van vandaag voert door het vlakke Vlaamse land tot in Gent, in de Middeleeuwen na Parijs de grootste stad van Europa, waar de architectonische rijkdom in het historische centrum tot op heden bewaard is. De mooie steegjes in de binnenstad nodigen uit tot een wandeling. Ligplaats aan de sluis van Merelbeke (een voorstadje), ca. 15 fietsminuten van de binnenstad van Gent.

  Dag 4 (di): Gent – Dendermonde (Ca. 48 km) | Dendermonde – St. Amands
  Na het ontbijt fietst u naar Dendermonde. Een “must” is een koffiepauze op de prachtige Vlaamse Grote Markt. Eventueel vaart het schip aansluitend naar St. Amands aan de Schelde om daar te overnachten.

  Dag 5 (wo): (Indien nodig) Dendermonde – St. Amands | St. Amands – Temse – Antwerpen (Ca. 42 km)
  Eventueel vaart het schip tijdens het ontbijt naar St. Amands (of op dinsdagavond), een deel van de route dat tot de mooiste en meest kronkelige gedeelte van de Schelde behoort. U fietst door een historisch steenfabriekengebied, waar sinds de middeleeuwen tot vandaag de dag bakstenen geproduceerd worden. Van Rupelmonde fietst u gemakkelijk in de richting van Hemiksem, om dan stroomafwaarts Antwerpen, het wereldcentrum van de diamantbewerking en uw reisdoel van vandaag, te bereiken. De stad biedt talrijke bezienswaardigheden onder andere: het stadhuis in Renaissancestijl, de historische Grote Markt, de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal met 7 beuken en 48 pijlers, de middeleeuwse Burcht Steen en het nieuwe Museum aan de Schelde. Diner in Antwerpen op eigen gelegenheid, restaurantaanbevelingen zijn aan boord beschikbaar.

  Dag 6 (do): Antwerpen – Lier –Willebroek (Ca. 45 km)
  Na het ontbijt fietst u door de rustige voorsteden van Antwerpen met hun mooie villa’s en verzorgde tuinen naar Lier. Van hier fietst u langs het riviertje Nete verder naar Willebroek, waar de MS Magnifique weer op u wacht.

  Dag 7 (vr): Willebroek – Mechelen – Vilvoorde (Ca. 40 km) | Vilvoorde – Brussel
  Terwijl het schip over het Willebroek-kanaal vaart, fietst u uw laatste fietstocht door groene, zacht glooiende heuvellandschappen via Mechelen naar Vilvoorde. Opmerkelijk in Mechelen zijn de meer dan 300 gebouwen vallende onder monumentenzorg, waarvan er 8 kerken zijn, op minder dan drie vierkante kilometer. Vanuit Vilvoorde vaart u naar Brussel. Wandel nog even door de mooie binnenstad, langs het gotische stadhuis, de mooie gildehuizen op de Grote Markt en natuurlijk langs Manneke Pis.

  Dag 8 (za): Brussel
  Na het ontbijt gaat u weer van boord: einde van de reis, uiterlijk 10:00 uur.

  Cursief gedrukte trajecten worden met het schip afgelegd;
  Alle afstanden zijn “circa-afstanden” van de aanbevolen fietsroutes.

  Wanneer u een dag niet fietsen wilt, kunt u relaxen en de route met het schip afleggen.
  Programma en gegevens onder voorbehoud van tussentijdse wijzigingen als gevolg van technische, meteorologische en / of nautische gronden.
  Op de aankomst dag kunt uw bagage al vanaf 9:30 uur aan boord brengen.

  Dagelijks fietstochten met gids; voor gasten die individuele fietstochten willen maken zijn er routebeschrijvingen en kaarten aan boord.

 • Programma Brussel-Brugge

  Reisprogramma België: Van Brussel naar Brugge | MS Magnifique
  Fietsen langs de grachten van Brugge en Manneke Pis begroeten in Brussel

  Dag 1 (za): Aankomst in Brussel
  Individuele aankomst in Brussel. Check-in vanaf 13:00 uur. Uw schip ligt al in de haven van Brussel. De bemanning heet u van harte welkom aan boord. Wandelt u nog even door de bezienswaardige binnenstad van de Belgische hoofdstad, langs het gotische stadhuis, de mooie gildehuizen op de Grote Markt en natuurlijk langs Manneke Pis.

  Dag 2 (zo): Brussel – Vilvoorde | Vilvoorde – Mechelen – Willebroek (Ca. 40 km)
  Tijdens het ontbijt vaart het schip naar Vilvoorde. Uw eerste fietstocht voert u via Mechelen; opmerkelijk hier zijn de meer dan 300 gebouwen vallende onder monumentenzorg, waarvan er 8 kerken zijn, op minder dan drie vierkante kilometer. Verder door groene, zacht glooiende heuvellandschappen, langs idyllische dorpjes en voorname buitenverblijven tot in Willebroek. Het schip vaart ondertussen over het Willebroek-kanaal naar uw eindbestemming.

  Dag 3 (ma): Willebroek – Antwerpen (Ca. 45 km)
  Van Willebroek gaat het via Lier naar Antwerpen. De havenstad aan de Schelde is het wereldcentrum van de diamantbewerking en biedt talrijke bezienswaardigheden onder andere: het rijk versierde stadhuis in renaissancestijl, de historische Grote Markt, de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal met 7 beuken en 48 pijlers! en de middeleeuwse Burcht Steen. Diner in Antwerpen op eigen gelegenheid, restaurantaanbevelingen zijn aan boord beschikbaar.

  Dag 4 (di): Antwerpen – St. Amands/Dendermonde (Ca. 42/56 km) | Eventueel St. Amands – Dendermonde (of de volgende ochtend)
  Uw fietstocht voert u vandaag stroomopwaarts richting Hemiksem, waar u na een korte beklimming weer gemakkelijk verder fietst naar Rupelmonde. Hier, waar de Rupel in de Schelde uitmondt, volgt u de Rupel nog een stuk en bereikt u na enige kilometers het plaatsje Niel, dat aan het natuurreservaat Walenhoek ligt. Tussen Niel en Boom ligt een historisch steenfabrieken gebied, waar sinds de middeleeuwen tot vandaag de dag bakstenen geproduceerd worden. U steekt dan het Brussel-Rupel kanaal over en bereikt u een watertoren aan de rand van het plaatsje St. Amands. Overnachting in St. Amands of 's avonds al per schip naar Dendermonde.

  Dag 5 (wo): Dendermonde – Gent (Ca. 40 km)
  De fietstocht van vandaag voert u van Dendermonde grotendeels langs de Schelde naar Gent: in de voorstad Merelbeke wacht de MS Magnifique weer op u. Verkent u de mooie autovrije binnenstad van Gent per fiets en te voet. In Gent, in de Middeleeuwen na Parijs de op één na grootste stad van Europa, is de architectonische rijkdom in het historische centrum tot op heden bewaard (ligplaats aan de sluis van Merelbeke, ca. 15 fietsminuten van de binnenstad van Gent).

  Dag 6 (do): Gent – Vinderhoute – Brugge (Ca. 45 km)
  ’s Morgens vertrekt u naar Vinderhoute. De fietstocht van vandaag volgt het kanaal van Gent naar Oostende door het uitgestrekte Vlaamse terrein tot in Brugge. Het “Venetië van het Noorden” is in Europa bekend als kunst- en museumstad. De binnenstad van Brugge met zijn talrijke grachten behoort tot het UNESCO-werelderfgoed. Deze dag biedt de ideale gelegenheid om te wandelen en te fietsen langs de grachten van Brugge. Ook is er vandaag nog tijd om van de bedrijvigheid op en rond de Grote Markt te genieten.

  Dag 7 (vr): Rondtoer om Brugge tot aan de Noordzee (Ca. 55 km)
  De laatste fietstocht voert u vandaag allereerst langs een rustige kanaal waar allemaal populieren langs staan door een aantrekkelijk polderlandschap met keurige kleine hoeven. Via het kleine stadje Damme (geboorteplaats van Tuyl Uylenspiegel) fietst u tot aan de Noordzeekust. Een 12 kilometer lang fijn zandstrand, talrijke cafés en het aantrekkelijke duinenlandschap van Het Zwin (uniek natuurreservaat) zorgen voor afwisseling tijdens de lunchpauze. Aansluitend gaat de fietstocht langs een klein kanaal terug naar Brugge.

  Dag 8 (za): Brugge:
  Na het ontbijt gaat u weer van boord: einde van de reis, uiterlijk 10:00 uur.

  Cursief gedrukte trajecten worden met het schip afgelegd;
  Alle afstanden zijn “circa-afstanden” van de aanbevolen fietsroutes.

  Wanneer u een dag niet fietsen wilt, kunt u relaxen en de route met het schip afleggen.
  Programma en gegevens onder voorbehoud van tussentijdse wijzigingen als gevolg van technische, meteorologische en/of nautische gronden.
  Op de aankomst dag kunt uw bagage al vanaf 9:30 uur aan boord brengen.

  Dagelijks fietstochten met gids; voor gasten die individuele fietstochten willen maken zijn er routebeschrijvingen en kaarten aan boord.

 • Inclusief

  Inclusief
  – Scheepsreis & accommodatie aan boord in de geboekte categorie 8 dagen / 7 nachten (zaterdag – zaterdag) van / naar Brugge c.q. Brussel;
  – Volpension: 7 x ontbijt, 6 x lunchpakket tijdens fietstochten, 6 x drie-gangen-diner (diner in Antwerpen is niet inclusief);
  – Gebruik van beddengoed en handdoeken (handdoekenwissel dagelijks mogelijk), dagelijkse reiniging van de hut;
  – Welkomstdrankje en informatief gesprek tijdens de eerste avond;
  – Reisleider (Nederlands-, Duits- & Engelstalig) met dagelijkse voorbesprekingen van de fietstochten, meerdere korte stadsrondleidingen (gratis). De reisleider is overdag ook met de fiets onderweg en mobiel bereikbaar voor gasten die de fietstochten individueel fietsen; dagelijks fietstochten met gids;
  – Gedetailleerd kaartmateriaal en routebeschrijvingen voor dagelijkse fietstochten;
  – Dagelijks koffie en thee tot 16:00 uur.

  Exclusief
  – Transfers naar / van ligplaatsen Brussel c.q. Brugge;
  – Reserveringskosten;
  – Fietshuur;
  – Andere transfers;
  – Diner in Antwerpen;
  – Parkeerkosten;
  – Entreegelden & excursies;
  – Kosten voor de overvaart met de pont/veer;
  – Drankjes aan boord;
  – Persoonlijke verzekeringen;
  – Fooien (facultatief).

  Reserveringskosten € 15 per boeking/groep (verplicht)
  Huurfiets met 7 versnellingen, hand- en terugtraprem, fietstas:€70 (2017) €75 (2018) per week (optioneel)
  Huur E-Bike: € 165 per week (er zijn maar een beperkt aantal E-Bikes beschikbaar; daarom alleen op aanvraag bij boeking)

 • Hutsoorten en prijzen

  PRIJZEN 2017 DWARS DOOR VLAANDEREN MS MAGNIFIQUE, per persoon:

   Hutten: voor  

  alle afvaarten

  2-persoonshut 2 pers. €    999
  Premium twin   2 pers. € 1.199
  1-persoonshut 1 pers. € 1.349
  3-persoonshut 3 pers. €    949
  3-pers. Premium hut 3 pers. € 1.099

  De 3-persoonshutten zijn op aanvraag en beperkt beschikbaar (3 per afvaart). Neemt u a.u.b. contact met ons op indien u een 3-persoonshut boeken wilt.

  DATA SEIZOEN 2017 MS MAGNIFIQUE DWARS DOOR VLAANDEREN:
  Brussel-Brugge: vertrekdata 12/08.
  Op andere data vaart het schip de reis “Holland & Vlaanderen” tussen Amsterdam en Brugge, of korte Tulpentochten en City-Cruises in de herfst  (info op aanvraag).

 • Goed om te weten

  Fietsen
  De scheepsfietsen zijn overwegend unisex tourfietsen van het Duitse merk VSF met middelhoge instap,  7 versnellingen, handrem en/of terugtraprem en fietstas. Andere huurfietsen (bijv. E-bikes of kinderfietsen) en kinderzitjes (achterop)  zijn uitsluitend bij voorafgaande aanvraag (bij boeking) en bevestiging en in een beperkt aantal gevallen mogelijk. Een huurfiets is facultatief. Gasten mogen zonder meerkosten hun eigen fiets of elektrische fiets meenemen. De bemanning en reisorganisatie is in dit geval niet aansprakelijk voor eventuele schade c.q. verlies of diefstal van de eigen fietsen. In Nederland en België bestaat geen helmplicht voor fietsers. Er zijn enige fietshelmen aan boord beschikbaar (gratis).

  Algemene voorwaarden
  De Algemene (reis-)voorwaarden van Boat Bike Tours gelden voor fiets-vaar-vakanties en de daarop betrekking hebbende reisovereenkomsten en –bevestigingen. Bij boeking van een reis worden deze voorwaarden integraal onderdeel van de reisovereenkomst. Indien afwijkende bepalingen op uw boeking van kracht zijn, wordt u daarover vóór of bij boeking schriftelijk door ons geïnformeerd. Uw reisbevestiging is bindend. Reisprogramma’s en andere informatie zijn onder voorbehoud van tussentijdse wijzigingen, o.a. als gevolg van meteorologische, technische of om nautische redenen.

  Contact
  Boat Bike Tours BV
  ’t Prooyen 3-B
  1141 VD Monnickendam
  Nederland
  Tel: +31 299 313071
  Fax: +31 299 313065
  info@boatbiketours.com
  www.boatbiketours.com

  Update: 13 juni 2016

 • Foto's