default-logo
Location: België | Vlaanderen | Brugge
Price: v.a. € 969,-

Fiets Vaar Vakantie België: Brugge – Brussel | MS Magnifique II en III

De route van Brugge naar Brussel volgt de kronkelende rivier de Schelde en voert door het afwisselende, vlakke Vlaamse landschap via schilderachtige dorpjes en imposante steden.

Varen, mooie fietstochten en stadswandelingen door sfeervolle dorpen – Brugge naar Brussel

Brugge is Europa’s kunst- en museumstad, de binnenstad met talrijke grachten behoort tot het UNESCO-werelderfgoed. Gent was eens, na Parijs, de grootste stad van Europa en dat ziet u terug in de architectonische rijkdom. In Dendermonde staat het Begijnhof met meer dan 60 huisjes uit de 17e eeuw. Ook Antwerpen herbergt talrijke monumenten en in het centrum van Mechelen prijken meer dan 300 gebouwen op de monumentenlijst. In Brussel kunt u in de fraaie binnenstad o.a. Manneke Pis begroeten. Naast de dagelijkse fietstochten heeft u onderweg volop tijd om af te stappen voor een stadswandeling, voor een pauze op één van de vele terrassen in de sfeervolle dorpen waar het bier nog op traditionele wijze wordt gebrouwen of voor een bezoek aan één van de vele musea. Vanuit Brugge is een route naar het Noordzeestrand inbegrepen.

U verblijft aan boord van één van de premium schepen Magnifique II of Magnifique III. De Magnifique II verzorgt vanaf 2016 fietsvaarvakanties in Nederland en België, onder andere deze reis van Brugge naar Brussel. De Magnifique III wordt momenteel gebouwd en zal in april 2018 in de vaart worden genomen.

Ondertussen vaart de bemanning het schip over rivieren en kanalen om u in de namiddag in sfeervolle havens weer aan boord van het hotelschip te begroeten.

NIEUW: In 2018 gaan er op deze reis 2 reisleiders mee zodat de fietsroutes met kleinere groepjes gefietst kunnen worden; de gasten kunnen vaak (afhankelijk van het traject) kiezen voor korte/lange of snelle/langzame fietstochten (bij minimaal 18 gasten).

NIEUW: in 2018 begint en eindigt de reis op de Magnifique II op woensdag en de reis op de Magnifique III op zaterdag.

Icons Brugge naar Brussel op de MS Magnifique 2

Download de Magnifique Brochure

 

 

 

 

 • Data/Prijzen

 • Informatie Schepen

  MS Magnifique II

  Het premium schip Magnifique II is 63 meter lang en 7,10 meter breed en is in 2015/2016 compleet nieuw opgebouwd. Maximaal 34 gasten kunnen per reis inschepen voor een zeer aangenaam verblijf aan boord.

  Het benedendek heeft 13 geriefelijke hutten: 1 premium twin hut (ca. 13 m² met 2 eenpersoonsbedden naast elkaar en een klein zitje) en 12 tweepersoonshutten (ca. 11 m² met 2 eenpersoonsbedden naast elkaar).  Op het bovendek bevinden zich 4 royale suites (ca. 14 m², 2 losse eenpersoonsbedden, kleine zithoek) met 2 grote ramen. De hutten op het benedendek hebben patrijspoorten (de patrijspoorten kunnen uit veiligheidsoverwegingen niet worden geopend), de suites op het bovendek hebben 2-meter brede ramen (één daarvan kan naar binnen toe geopend worden).

  Alle hutten zijn voorzien van een en-suite badkamer met douche en toilet, individueel regelbare airconditioning, flat screen TV met satellietontvangst, klein kluisje en föhn. Op aanvraag is een extra bed beschikbaar in twee 2-pers hutten en 1 suite (opklapbed boven een van de andere bedden).

  Op het bovendek vindt u een smaakvol ingerichte salon met restaurantgedeelte, bar, lounge met een breedbeeldtelevisie, grote ramen en Wi-Fi (met onbeperkte capaciteit). Er is een deels overdekte teakhouten zonnedek met tafels en stoelen op het achterdek en de fietsen worden op het voordek gestald. Op het top dek van het schip is een jacuzzi met een klein zitje, vanaf hier heeft u rondom een prachtig uitzicht.

  De Magnifique II vaart onder Nederlandse vlag en management, de uiterst gastvrije bemanning verheugt zich erop u aan boord te mogen begroeten.

  MS Magnifique 2 in Vlaanderen van Brugge naar Brussel MS Magnifique 2 scheepsbar Restaurant van MS Magnifique 2

  Hut op de MS Magnifique 2 Badkamer van de MS Magnifique 2 Hut op de MS Magnifique van Brugge naar Brussel

  MS Magnifique III

  Na het overweldigende succes van de premium schepen Magnifique en de in 2016 in de vaart gekomen Magnifique II, kunnen wij u met trots aankondigen dat er nu gebouwd wordt aan een nieuw premium schip MS Magnifique III. Deze zal in april 2018 in de vaart worden genomen.

  Aantal passagiers: 40
  Lengte/breedte/diepte: 70 m / 7.2 m / 1.6 m

  Alle hutten hebben een en-suite badkamer (douche en toilet), individueel regelbare airconditioning, flat screen TV met satellietontvangst, een kluisje en föhn. Op aanvraag is in een aantal hutten een extra bed beschikbaar (meestal klapbed boven een van de andere bedden). De meeste hutten kunnen geboekt worden als hut met een 2-persoonsbed (alleen op aanvraag).

  Benedendek:

  • 14 tweepersoons hutten (ca. 11 m², 2 eenpersoons bedden naast elkaar)
  • 2 éénpersoonshutten

  Bovendek:

  • 5 bovendek suites met een klein zitje en grote ramen (een deel van de ramen kan geopend worden). (ca. 14 m², 2 eenpersoons bedden naast elkaar, ) 
  • een ruime salon met grote ramen met restaurantgedeelte, bar, lounge
  • 2 schermen (een camera en een navigatie systeem) zodat u de actuele positie van het schip kunt zien
  • grote openslaande deuren naar het gedeeltelijk overdekte zonnedek

  Topdek:

  • een whirlpool/Jacuzzi en stoelen om heerlijk uit te rusten.
 • Reisprogramma Brugge-Brussel

  Reisprogramma België: Van Brugge naar Brussel | MS Magnifique II / III
  Dwars door Vlaanderen

  NIEUW: in 2018 begint en eindigt de reis op de Magnifique II op woensdag en de reis op de Magnifique III op zaterdag.

  Dag 1: Brugge
  Op zaterdag begint de reis dwars door Vlaanderen, van Brugge naar Brussel. Individuele aankomst in Brugge en check-in vanaf 13:00 uur. De MS Magnifique II of III ligt al in de haven bij het treinstation van van Brugge. De bemanning heet u van harte welkom. Neemt u nog even de tijd om deze prachtige stad te ontdekken. Het “Venetië van het Noorden” is in Europa bekend als kunst- en museumstad. De binnenstad van Brugge met zijn talrijke grachten behoort tot het UNESCO-werelderfgoed. Geniet u van de bedrijvigheid om en rond de Grote Markt onder het genot van een kopje koffie of thee.

  Dag 2: Rondrit van Brugge naar de Noordzee en terug (Ca. 55 km)
  Uw eerste fietstocht voert u vandaag allereerst langs een rustig kanaal waar allemaal populieren langs staan door een aantrekkelijk polderlandschap met keurige kleine hoeves. Via het kleine stadje Damme (geboorteplaats van Tuyl Uylenspiegel) fietst u tot aan de Noordzeekust. Een 12 kilometer lang fijn zandstrand, talrijke cafés en het aantrekkelijke duinenlandschap van Het Zwin ( uniek natuurreservaat ) zorgen voor afwisseling tijdens de lunchpauze. Aansluitend gaat de fietstocht terug naar Brugge.

  Dag 3: Brugge – Moerebrugge | Moerebrugge – Gent (Ca. 40 km)
  Tijdens het ontbijt vaart u met het schip naar Moerebrugge. De fietstocht van vandaag voert door het vlakke Vlaamse land tot in Gent, in de Middeleeuwen na Parijs de grootste stad van Europa, waar de architectonische rijkdom in het historische centrum tot op heden bewaard is. De mooie steegjes in de binnenstad nodigen uit tot een wandeling. Ligplaats aan de sluis van Merelbeke (een voorstadje), ca. 15 fietsminuten van de binnenstad van Gent.

  Dag 4: Gent – Dendermonde (Ca. 48 km) | Dendermonde – St. Amands
  Na het ontbijt fietst u naar Dendermonde. Een “must” is een koffiepauze op de prachtige Vlaamse Grote Markt. Eventueel vaart het schip aansluitend naar St. Amands aan de Schelde om daar te overnachten.

  Dag 5: (Indien nodig) Dendermonde – St. Amands | St. Amands – Temse – Antwerpen (Ca. 42 km)
  Eventueel vaart het schip tijdens het ontbijt naar St. Amands (of op dinsdagavond), een deel van de route dat tot de mooiste en meest kronkelige gedeelte van de Schelde behoort. U fietst door een historisch steenfabriekengebied, waar sinds de middeleeuwen tot vandaag de dag bakstenen geproduceerd worden. Van Rupelmonde fietst u gemakkelijk in de richting van Hemiksem, om dan stroomafwaarts Antwerpen, het wereldcentrum van de diamantbewerking en uw reisdoel Van vandaag, te bereiken. De stad biedt talrijke bezienswaardigheden onder andere: het stadhuis in Renaissancestijl, de historische Grote Markt, de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal met 7 beuken en 48 pijlers, de middeleeuwse Burcht Steen en het nieuwe Museum aan de Schelde. Diner in Antwerpen op eigen gelegenheid, restaurantaanbevelingen zijn aan boord beschikbaar.

  Dag 6: Antwerpen – Lier –Willebroek (Ca. 45 km)
  Na het ontbijt fietst u door de rustige voorsteden van Antwerpen met hun mooie villa’s en verzorgde tuinen naar Lier. Van hier fietst u langs het riviertje Nete verder naar Willebroek, waar de MS Magnifique II weer op u wacht.

  Dag 7: Willebroek – Mechelen – Vilvoorde (Ca. 40 km) | Vilvoorde – Brussel
  Terwijl het schip over het Willebroek-kanaal vaart, fietst u uw laatste fietstocht door groene, zacht glooiende heuvellandschappen via Mechelen naar Vilvoorde. Opmerkelijk in Mechelen zijn de meer dan 300 gebouwen vallende onder monumentenzorg, waarvan er 8 kerken zijn, op minder dan drie vierkante kilometer. Vanuit Vilvoorde vaart u naar Brussel. Wandel nog even door de mooie binnenstad, langs het gotische stadhuis, de mooie gildehuizen op de Grote Markt en natuurlijk langs Manneke Pis.

  Dag 8: Brussel
  Na het ontbijt gaat u weer van boord: einde van de reis, uiterlijk 10:00 uur

  Deze reis is ook in tegenovergestelde richting te boeken: van Brussel naar Brugge.

  Cursief gedrukte trajecten worden met het schip afgelegd;
  Alle afstanden zijn “circa-afstanden” van de aanbevolen fietsroutes.

  Wanneer u een dag niet fietsen wilt, kunt u relaxen en de route met het schip afleggen;
  Programma en gegevens onder voorbehoud van tussentijdse wijzigingen als gevolg van technische, meteorologische en/of nautische gronden;
  Dagelijks fietstochten met gids; voor gasten die individuele fietstochten willen maken zijn er routebeschrijvingen en kaarten aan boord.

  NIEUW: In 2018 gaan er op deze reis 2 reisleiders mee zodat de fietsroutes met kleinere groepjes gefietst kunnen worden; de gasten kunnen vaak (afhankelijk van het traject) kiezen voor korte/lange of snelle/langzame fietstochten (bij minimaal 18 gasten).

  Op de aankomst dag kunt uw bagage al vanaf 9:30 uur aan boord brengen;

 • Reisprogramma Brussel-Brugge

  Reisprogramma België: Van Brussel naar Brugge| MS Magnifique II
  Dwars door Vlaanderen

  NIEUW: in 2018 begint en eindigt de reis op de Magnifique II op woensdag en de reis op de Magnifique III op zaterdag.

  Dag 1: Aankomst in Brussel
  Individuele aankomst in Brussel. Check-in vanaf 13:00 uur. Uw schip ligt al in de haven van Brussel. De bemanning heet u van harte welkom aan boord. Wandelt u nog even door de bezienswaardige binnenstad van de Belgische hoofdstad, langs het gotische stadhuis, de mooie gildehuizen op de Grote Markt en natuurlijk langs Manneke Pis.

  Dag 2: Brussel – Vilvoorde | Vilvoorde – Mechelen – Willebroek (Ca. 40 km)
  Tijdens het ontbijt vaart het schip naar Vilvoorde. Uw eerste fietstocht voert u via Mechelen; opmerkelijk hier zijn de meer dan 300 gebouwen vallende onder monumentenzorg, waarvan er 8 kerken zijn, op minder dan drie vierkante kilometer. Verder door groene, zacht glooiende heuvellandschappen, langs idyllische dorpjes en voorname buitenverblijven tot in Willebroek. Het schip vaart ondertussen over het Willebroek-kanaal naar uw eindbestemming.

  Dag 3: Willebroek – Antwerpen (Ca. 45 km)
  Van Willebroek gaat het via Lier naar Antwerpen. De havenstad aan de Schelde is het wereldcentrum van de diamantbewerking en biedt talrijke bezienswaardigheden o.a.: het rijk versierde stadhuis in renaissancestijl, de historische Grote Markt, de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal met 7 beuken en 48 pijlers! en de middeleeuwse Burcht Steen. Diner in Antwerpen op eigen gelegenheid, restaurantaanbevelingen zijn aan boord beschikbaar.

  Dag 4: Antwerpen – St. Amands/Dendermonde (Ca. 42-56 km) | Eventueel St. Amands – Dendermonde (of de volgende ochtend)
  Uw fietstocht voert u vandaag stroomopwaarts richting Hemiksem, waar u na een korte beklimming weer gemakkelijk verder fietst naar Rupelmonde. Hier, waar de Rupel in de Schelde uitmondt, volgt u de Rupel nog een stuk en bereikt u na enige kilometers het plaatsje Niel, dat aan het natuurreservaat Walenhoek ligt. Tussen Niel en Boom ligt een historisch steenfabrieken gebied, waar sinds de middeleeuwen tot vandaag de dag bakstenen geproduceerd worden. U steekt dan het Brussel-Rupel kanaal over en bereikt u een watertoren aan de rand van het plaatsje St. Amands. Overnachting in St. Amands of ’s avonds al per schip naar Dendermonde.

  Dag 5: Dendermonde – Gent (Ca. 40 km)
  De fietstocht van vandaag voert u van Dendermonde grotendeels langs de Schelde naar Gent: in de voorstad Merelbeke wacht de MS Magnifique II of III weer op u. Verkent u de mooie autovrije binnenstad van Gent per fiets en te voet. In Gent, in de Middeleeuwen na Parijs de op één na grootste stad van Europa, is de architectonische rijkdom in het historische centrum tot op heden bewaard (ligplaats aan de sluis van Merelbeke, ca. 15 fietsminuten van de binnenstad van Gent).

  Dag 6: Gent – Vinderhoute – Brugge (Ca. 45 km)
  ’s Morgens vertrekt u naar Vinderhoute. De fietstocht van vandaag volgt het kanaal van Gent naar Oostende door het uitgestrekte Vlaamse terrein tot in Brugge. Het “Venetië van het Noorden” is in Europa bekend als kunst- en museumstad. De binnenstad van Brugge met zijn talrijke grachten behoort tot het UNESCO-werelderfgoed. Vandaag is er nog tijd om van de bedrijvigheid om en rond de Grote Markt te genieten.

  Dag 7: Rondtoer om Brugge tot aan de Noordzee en terug (Ca. 55 km)
  De laatste fietstocht voert u vandaag allereerst langs een rustige kanaal waar allemaal populieren langs staan door een aantrekkelijk polderlandschap met keurige kleine hoeven. Via het kleine stadje Damme (geboorteplaats van Tuyl Uylenspiegel) fietst u tot aan de Noordzeekust. Een 12 kilometer lang fijn zandstrand, talrijke cafés en het aantrekkelijke duinenlandschap van Het Zwin (uniek natuurreservaat) zorgen voor afwisseling tijdens de lunchpauze. Aansluitend gaat de fietstocht v langs een klein kanaal terug naar Brugge.

  Dag 8: Brugge
  Na het ontbijt gaat u weer van boord: einde van de reis, uiterlijk 10:00 uur.

  Deze reis is ook in tegenovergestelde richting te boeken: van Brugge naar Brussel.

  Cursief gedrukte trajecten worden met het schip afgelegd;
  Alle afstanden zijn “circa-afstanden” van de aanbevolen fietsroutes.

  Wanneer u een dag niet fietsen wilt, kunt u relaxen en de route met het schip afleggen;
  Programma en gegevens onder voorbehoud van tussentijdse wijzigingen als gevolg van technische, meteorologische en / of nautische gronden;
  Dagelijks fietstochten met gids; voor gasten die individuele fietstochten willen maken zijn er routebeschrijvingen en kaarten aan boord.

  NIEUW: In 2018 gaan er op deze reis 2 reisleiders mee zodat de fietsroutes met kleinere groepjes gefietst kunnen worden; de gasten kunnen vaak (afhankelijk van het traject) kiezen voor korte/lange of snelle/langzame fietstochten (bij minimaal 18 gasten).

  Op de aankomst dag kunt uw bagage al vanaf 9:30 uur aan boord brengen;

 • Inclusief

  Inclusief
  – Scheepsreis & accommodatie aan boord in de geboekte categorie 8 dagen / 7 nachten van / naar Brugge c.q. Brussel;
  – Volpension: 7 x ontbijt, 6 x lunchpakket tijdens fietstochten, 6 x drie gangen- diner (diner in Antwerpen is niet inclusief);
  – Gebruik van beddengoed en handdoeken (handdoekenwissel dagelijks mogelijk). Dagelijkse reiniging van de hut;
  – Welkomstdrankje en informatief gesprek tijdens de eerste avond;
  – Reisleider (Nederlands-, Duits- & Engelstalig) met dagelijkse voorbesprekingen van de fietstochten, meerdere korte stadsrondleidingen (gratis). De reisleider is overdag ook met de fiets onderweg en mobiel bereikbaar voor gasten die de fietstochten individueel fietsen; dagelijks fietstochten met gids;
  – Gedetailleerd kaartmateriaal en routebeschrijvingen voor dagelijkse fietstochten;
  – Dagelijks koffie en thee.

  Exclusief
  – Transfers naar / van ligplaatsen Brussel c.q. Brugge;
  – Reserveringskosten € 15 (verplichte toeslag);
  – Fietshuur;
  – Andere transfers;
  – Diner in Antwerpen;
  – Parkeerkosten;
  – Entreegelden & excursies;
  – Kosten voor de overvaart met de pont / veer;
  – Drankjes aan boord;
  – Persoonlijke verzekeringen;
  – Fooien (facultatief).

  Reserveringskosten € 15 per boeking / groep (verplichte toeslag)
  Huurfiets met 7 versnellingen, hand- en / of terugtraprem, fietstas: €75 per week (optioneel)
  Huur E-bike: € 165 per week (er is maar een beperkt aantal E-bikes beschikbaar; daarom alleen op aanvraag bij boeking)

 • Hutsoorten en prijzen 2018

  PRIJZEN 2018 DWARS DOOR VLAANDEREN MS MAGNIFIQUE II, per persoon:

   Hutten: voor  

  alle afvaarten

  2-persoonshut 2 pers. € 1.079
  Premium twin   2 pers. € 1.279
  2-pers. Bovendek suite 2 pers. € 1.479
  2-pers.hut voor alleengebruik 1 pers. € 1.429
  3-persoonshut 3 pers. € 1.029
  3-pers. Bovendek Suite 3 pers. € 1.379

  De 3-persoonshutten zijn op aanvraag en beperkt beschikbaar (3 per afvaart: 1x bovendek suite en 2x 3-pers. hut benedendek). Neemt u a.u.b. contact met ons op indien u een 3-persoonshut boeken wilt.

  DATA SEIZOEN 2018 MS MAGNIFIQUE II DWARS DOOR VLAANDEREN:
  LET OP: begin en einde van de reis op woensdag.
  Brugge-Brussel: vertrekdata 25/07;
  Brussel-Brugge: vertrekdata 01/08.
  Op andere data vaart het schip de reis “Holland & Vlaanderen” tussen Amsterdam en Brugge, of korte Tulpentochten in het voorjaar (info op aanvraag).

  PRIJZEN 2018 DWARS DOOR VLAANDEREN MS MAGNIFIQUE III, per persoon:

   Hutten: voor  

  alle afvaarten

  2-persoonshut 2 pers. € 1.079
  2-pers. bovendek suite 2 pers. € 1.479
  1-persoonshut 1 pers. € 1.429
  3-persoonshut 3 pers. € 1.029
  3-pers. bovendek Suite 3 pers. € 1.379

  De 3-persoonshutten zijn op aanvraag en beperkt beschikbaar (3 per afvaart: 1x bovendek suite en 2x 3-pers. hut benedendek). Neemt u a.u.b. contact met ons op indien u een 3-persoonshut boeken wilt.

  DATA SEIZOEN 2018 MS MAGNIFIQUE III DWARS DOOR VLAANDEREN:
  LET OP: begin en einde van de reis op zaterdag.
  Brugge-Brussel: vertrekdatum 8 september;
  Brussel-Brugge: vertrekdatum 15 september.
  Op andere data vaart het schip de NIEUWE reis “Best of Holland” of de populaire reis “Holland & Vlaanderen” tussen Amsterdam en Brugge, of korte Tulpentochten in het voorjaar (info op aanvraag).

 • Goed om te weten

  Fietsen
  De scheepsfietsen zijn overwegend unisex tourfietsen met middelhoge instap,  7 versnellingen, hand- en terugtraprem en fietstas. Aan boord zijn ook een beperkt aantal E-Bikes (op aanvraag) beschikbaar.  De E-bike is een Kreidler Vitality of vergelijkbaar merk/model met 7 versnellingen, 3 ondersteuningsniveau’s en alleen handremmen.
  Andere huurfietsen (bijv. kinderfietsen, slipstreamer) en kinderzitjes (achterop)  zijn uitsluitend bij voorafgaande aanvraag (bij boeking) en bevestiging en in een beperkt aantal gevallen mogelijk. Een huurfiets is facultatief. Gasten mogen zonder meerkosten hun eigen fiets of elektrische fiets meenemen. De bemanning en reisorganisatie is in dit geval niet aansprakelijk voor eventuele schade c.q. verlies of diefstal van de eigen fietsen. In België bestaat geen helmplicht voor fietsers. Er zijn fietshelmen aan boord beschikbaar (gratis).

  Algemene voorwaarden
  De Algemene (reis-)voorwaarden van Boat Bike Tours gelden voor fiets-vaar-vakanties en de daarop betrekking hebbende reisovereenkomsten en –bevestigingen. Bij boeking van een reis worden deze voorwaarden integraal onderdeel van de reisovereenkomst. Indien afwijkende bepalingen op uw boeking van kracht zijn, wordt u daarover vóór of bij boeking schriftelijk door ons geïnformeerd. Uw reisbevestiging is bindend. Reisprogramma’s en andere informatie zijn onder voorbehoud van tussentijdse wijzigingen, o.a. als gevolg van meteorologische, technische of om nautische redenen.

  Contact
  Boat Bike Tours BV
  ’t Prooyen 3-B
  1141 VD Monnickendam
  Nederland
  Tel: +31 299 313071
  Fax: +31 299 313065
  info@boatbiketours.com
  www.boatbiketours.com

  Update: 1 mei 2017

 • Foto's