default-logo
Location: België | Brussel
Price: v.a. € 925,-

Fiets Vaar Vakantie België: Brugge – Brussel | MS Quo Vadis

Tijdens deze reis staan de mooiste kunststeden van Vlaanderen centraal: Brussel, Mechelen, Antwerpen, Gent en Brugge.

De mooiste kunststeden van Vlaanderen staan centraal – Brugge naar Brussel

De grote Vlaamse steden tonen de Vlaamse kunstschat. Over jaagpaden langs oude kanalen en rivieren en via lanen met populieren fietst men rustig naar oeroude dorpen, waar in grootvaders tijd bier werd gebrouwen. En wie in de authentieke kroegjes of onder de lindebomen dit plaatselijke dorpsbier probeert, wordt goedkeurend toe geproost, helemaal als men op de fiets komt.

Een gezellige en familiaire sfeer aan boord van de MS Quo Vadis.

U combineert gevarieerde fietstochten en vele interessante uitstapmogelijkheden met een aangenaam verblijf aan boord van uw “varend hotel”, de MS Quo Vadis. Omdat er maar 12 hutten aan boord zijn, kunt u tijdens deze reis in besloten kring genieten van een gezellige familiaire sfeer. Terwijl u door het heerlijke landschap fietst, vaart het schip door de rivieren en kanalen, om bij de eindbestemming van die dag weer als hotelschip.

Icons Brugge naar Brussel met de MS Quo Vadis

 

 • Data/Prijzen Brugge-Brussel

 • Data/Prijzen Brussel-Brugge

 • Informatie Schip

  MS Quo Vadis

  Tijdens het fietsen en varen door de mooiste kunststeden van Vlaanderen verblijft u op de MS Quo Vadis. Een comfortabel en gezellig schip met een hoog welbehagenfactor. Het schip beschikt over 12 comfortabele hutten (9 m2) met eigen douche / toilet, twee losse bedden, föhn, kluis en een individueel regelbare airconditioning / verwarming (de ramen kunnen niet open). Een ruime, smaakvol ingerichte salon met grote ramen en zithoek, een restaurant, een goed uitgeruste bar en een zonnedek met zonnescherm maken het plaatje compleet. Dagelijks wordt uw diner liefdevol bereidt en geserveerd (in de regel biologische producten, die 2x per week vers aan boord gebracht worden, vaak is er ook zelfgebakken brood). Regelmatig livemuziek (er is een gitaar en een piano aan boord). U kunt rekenen op interessante fietstochten en gastvriendelijkheid. Kapitein Rendert Jan en zijn bemanning verheugen zich op uw komst.

  Technische details: 2-deks. 45 meter lang, 6,60 meter breed en 5,50 meter hoog. Diepgang: 1,50 meter. 4 bemanningsleden.

  Plattegrond MS Quo Vadis
  MS Quo Vadis langs de mooiste kunststeden van VlaanderenMS Quo Vadis bij St. Amands

 • Reisprogramma Brugge-Brussel

  Reisprogramma België: Brugge naar Brussel | MS Quo Vadis
  Fietsen en varen door de mooiste kunststeden van Vlaanderen

  Dag 1 (za): Individuele aankomst in Brugge
  De reis door de mooiste kunststeden van Vlaanderen begint in Brugge. Individuele aankomst in Brugge en check-in tussen 15:00 en 17:00 uur. De MS Quo Vadis ligt al in de haven van Brugge en de bemanning heet u van harte welkom. Neemt u nog even de tijd om deze prachtige stad te ontdekken. Het “Venetië van het Noorden” is in Europa bekend als kunst- en museumstad. De binnenstad van Brugge met zijn talrijke grachten staat op de wereld erfgoedlijst van UNESCO. Geniet u van de bedrijvigheid om en rond de Grote Markt onder het genot van een kopje koffie of thee.

  Dag 2 (zo): Rondtour om Brugge tot aan de Noordzee (Ca. 55 km)
  Via het kleine stadje Damme (geboorteplaats van Tuyl Uylenspiegel) en Groot Ter Doest met de prachtige Abdij Ter Doest voert de fietstocht naar Lissewege, “het mooiste dorp van Vlaanderen” – witgekalkte huizen staan aan beide zijde van een klein kanaal en rondom de imposante dorpskerk. Daarna verder naar badplaats Blankenberge. Een lang zandstrand en talrijke cafés nodigen uit voor een rustpauze. Na ongeveer 2 uur pauze begint de fietstocht terug naar Brugge.

  Dag 3 (ma): Brugge – Moerebrugge | Moerebrugge – Gent (Ca. 40 km)
  Tijdens het ontbijt vaart u met het schip naar Moerebrugge. De fietstocht van vandaag voert door het vlakke Vlaamse land tot in Gent, in de Middeleeuwen na Parijs de grootste stad van Europa, waar de architectonische rijkdom in het historische centrum tot op heden bewaard is. De mooie steegjes in de binnenstad nodigen uit tot een wandeling. Ligplaats aan de sluis van Merelbeke (een voorstadje), ca. 15 fietsminuten van de binnenstad van Gent. Gent is een van de mooiste kunststeden van Vlaanderen.

  Dag 4 (di): Gent – Dendermonde (Ca. 48 km) | Dendermonde – St. Amands
  Na het ontbijt fietst u naar Dendermonde. Bezienswaardig: Het Begijnenhof met zijn mooie streekmuseum. Een “must” is een koffiepauze op de prachtige Vlaamse Grote Markt. ‘s Avonds vaart het schip naar St. Amands om daar te overnachten. Dit gedeelte van de Schelde staat bekend als het mooiste en kronkeligste gedeelte.

  Dag 5 (wo): St. Amands – Antwerpen (Ca. 42 km)
  In St. Amands begint de fietstocht. U fietst langs de watertoren en steekt het Brussel-Rupel-kanaal over. Aansluitend fietst u door een historisch steenfabriekengebied, waar sinds de middeleeuwen tot vandaag de dag bakstenen geproduceerd worden. Aansluitend volgt u de Rupel en komt u bij de Schelde. Van Rupelmonde fietst u gemakkelijk in de richting van Hemiksem, om dan stroomafwaarts Antwerpen, het wereldcentrum van de diamantbewerking en uw reisdoel van vandaag, te bereiken. De stad biedt talrijke bezienswaardigheden o.a.: het stadhuis in Renaissancestijl, de historische Grote Markt, de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal met 7 beuken en 48 pijlers, de middeleeuwse Burcht Steen en het nieuwe Museum aan de Schelde.

  Dag 6 (do): Antwerpen – Lier – Willebroek (Ca. 45 km)
  Na het ontbijt fietst u door de rustige voorsteden van Antwerpen met hun mooie villa’s en verzorgde tuinen naar Lier. Van hier fietst u langs het riviertje Nete verder naar Willebroek, waar de MS Quo Vadis weer op u wacht. Als er genoeg interesse is wordt er aan boord een bierproeverij georganiseerd (tegen betaling, aan boord).

  Dag 7 (vr): Willebroek – Mechelen – Vilvoorde (Ca. 40 km) | Vilvoorde – Brussel
  Terwijl het schip over het Willebroek-kanaal vaart, fietst u uw laatste fietstocht door groene, zacht glooiende heuvellandschappen via Mechelen naar Vilvoorde. Opmerkelijk in Mechelen zijn de meer dan 300 monumentale gebouwen, waarvan 8 kerken, op minder dan drie vierkante kilometer. Vanuit Vilvoorde vaart u per schip naar Brussel. Wandel nog even door de mooie binnenstad, langs het gotische stadhuis, de mooie gildehuizen op de Grote Markt en natuurlijk langs Manneke Pis.

  Dag 8 (za): Brussel
  Na het ontbijt gaat u weer van boord. De fiets-vaar-vakantie door de mooiste kunststeden van Vlaanderen is ten einde. Uiterlijk 9:30 uur moet het schip verlaten worden.

  Cursief gedrukte trajecten worden met het schip afgelegd.
  Alle afstanden zijn “circa-afstanden” van de aanbevolen fietsroutes. Wanneer u een dag niet fietsen wilt, kunt u relaxen en de route met het schip afleggen.

  Programma en gegevens onder voorbehoud van tussentijdse wijzigingen als gevolg van technische, meteorologische en / of nautische gronden.

  Op de aankomstdag kunt uw bagage al vanaf 9:30 uur aan boord brengen.

  Dagelijks fietstochten met gids; voor gasten die individuele fietstochten willen maken zijn er routebeschrijvingen en kaarten aan boord.

 • Reisprogramma Brussel-Brugge

  Reisprogramma België: Brussel naar Brugge | MS Quo Vadis
  Fietsen en varen door de mooiste kunststeden van Vlaanderen

  Dag 1 (za): Aankomst in Brussel
  De reis door de mooiste kunststeden van Vlaanderen begint in Brussel. Individuele aankomst in Brussel en check-in tussen 15:00 – 17:00 uur. Uw schip ligt al in de haven van Brussel. De bemanning heet u van harte welkom aan boord. Wandelt u nog even door de bezienswaardige binnenstad van de Belgische hoofdstad, langs het gotische stadhuis, de mooie gildehuizen op de Grote Markt en natuurlijk langs Manneke Pis.

  Dag 2 (zo): Brussel – Vilvoorde | Vilvoorde – Mechelen – Willebroek (Ca. 40 km)
  Tijdens het ontbijt vaart het schip naar Vilvoorde. Uw eerste fietstocht voert u via Mechelen; opmerkelijk hier zijn de meer dan 300 gebouwen vallende onder monumentenzorg, waarvan er 8 kerken zijn, op minder dan drie vierkante kilometer. Verder door groene, zacht glooiende heuvellandschappen, langs idyllische dorpjes en voorname buitenverblijven tot in Willebroek. Het schip vaart ondertussen over het Willebroek-kanaal naar uw eindbestemming. Als er genoeg interesse is wordt er aan boord een bierproeverij georganiseerd (tegen betaling, aan boord).

  Dag 3 (ma): Willebroek – Antwerpen (Ca. 50 km)
  Van Willebroek gaat het via Lier naar Antwerpen. De havenstad aan de Schelde is het wereldcentrum van de diamantbewerking en biedt talrijke bezienswaardigheden onder andere: het rijk versierde stadhuis in renaissancestijl, de historische Grote Markt, de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal met 7 beuken en 48 pijlers(!) en de middeleeuwse Burcht Steen.

  Dag 4 (di): Antwerpen – St. Amands (Ca. 50 km) | St. Amands – Dendermonde
  Uw fietstocht voert u vandaag stroomopwaarts richting Hemiksem, waar u na een korte beklimming weer gemakkelijk verder fietst naar Rupelmonde. Hier, waar de Rupel in de Schelde uitmondt, volgt u de Rupel nog een stuk en bereikt u na enige kilometers het plaatsje Niel, dat aan het natuurreservaat Walenhoek ligt. Tussen Niel en Boom ligt een historisch steenfabrieken gebied, waar sinds de middeleeuwen tot vandaag de dag bakstenen geproduceerd worden. U steekt dan het Brussel-Rupel kanaal over en bereikt u een watertoren aan de rand van het plaatsje St. Amands. Hier wacht het schip op u en heeft u de mogelijkheid om over het mooiste en kronkeligste gedeelte van de Schelde mee te varen naar Dendermonde. U kunt dit gedeelte ook met de fiets afleggen. Bezienswaardig: Het Begijnenhof met zijn mooie streekmuseum. Een “must” is een koffiepauze op de prachtige Vlaamse Grote Markt.

  Dag 5 (wo): Dendermonde – Gent (Ca. 48 km)
  De fietstocht van vandaag voert u van Dendermonde grotendeels langs de Schelde naar Gent: in de voorstad Merelbeke wacht de MS Quo Vadis weer op u. Gent is een van de mooiste kunststeden van Vlaanderen. Verkent u de mooie autovrije binnenstad van Gent per fiets en te voet. In Gent, in de Middeleeuwen na Parijs de op één na grootste stad van Europa, is de architectonische rijkdom in het historische centrum tot op heden bewaard (ligplaats aan de sluis van Merelbeke, ca. 15 fietsminuten van de binnenstad van Gent).

  Dag 6 (do): Gent – Vinderhoute – Brugge (Ca. 40 km)
  ‘s Morgens vertrekt u naar Vinderhoute. De fietstocht van vandaag volgt het kanaal van Gent naar Oostende door het uitgestrekte Vlaamse terrein tot in Brugge. Het “Venetië van het Noorden” is in Europa bekend als kunst- en museumstad. De binnenstad van Brugge met zijn talrijke grachten behoort tot het UNESCO-werelderfgoed. Vandaag is er nog tijd om van de bedrijvigheid om en rond de Grote Markt te genieten.

  Dag 7 (vr): Rondtoer om Brugge tot aan de Noordzee en terug (Ca. 55 km)
  Via het kleine stadje Damme (geboorteplaats van Tuyl Uylenspiegel) en Groot Ter Doest met de prachtige Abdij Ter Doest voert de fietstocht naar Lissewege, “het mooiste dorp van Vlaanderen” – witgekalkte huizen staan aan beide zijde van een klein kanaal en rondom de imposante dorpskerk. Daarna verder naar badplaats Blankenberge. Een lang zandstrand en talrijke cafés nodigen uit voor een rustpauze. Na ongeveer 2 uur pauze begint de fietstocht terug naar Brugge.

  Dag 8 (za): Brugge: Na het ontbijt gaat u weer van boord. De fiets-vaar-vakantie door de mooiste kunststeden van Vlaanderen is ten einde. Uiterlijk 09:30 uur moet het schip verlaten worden.

  Cursief gedrukte trajecten worden met het schip afgelegd.
  Alle afstanden zijn “circa-afstanden” van de aanbevolen fietsroutes. Wanneer u een dag niet fietsen wilt, kunt u relaxen en de route met het schip afleggen.

  Programma en gegevens onder voorbehoud van tussentijdse wijzigingen als gevolg van technische, meteorologische en / of nautische gronden.

  Op de aankomstdag kunt uw bagage al vanaf 9:30 uur aan boord brengen.

  Dagelijks fietstochten met gids; voor gasten die individuele fietstochten willen maken zijn er routebeschrijvingen en kaarten aan boord.

 • Inclusief

  Inclusief
  – Scheepsreis & accommodatie aan boord in de geboekte categorie 8 dagen / 7 nachten (zaterdag – zaterdag) van / naar Brugge c.q. Brussel;
  – Volpension: 7 x ontbijt, 6 x lunch of lunchpakket tijdens fietstochten, koffie of thee in de namiddag, 7 x drie-gangendiner;
  – Gebruik van beddengoed en handdoeken (handdoekenwissel dagelijks mogelijk). Dagelijkse reiniging van de hut;
  – Welkomstdrankje en informatief gesprek tijdens de eerste avond;
  – Reisleider (Nederlands-, Duits- & Engelstalig) met dagelijkse voorbesprekingen van de fietstochten, meerdere korte stadsrondleidingen (gratis). De reisleider is overdag ook met de fiets onderweg en mobiel bereikbaar voor gasten die de fietstochten individueel fietsen; dagelijks fietstochten met gids;
  – Gedetailleerd kaartmateriaal en routebeschrijvingen voor dagelijkse fietstochten (1x per hut).

  Exclusief
  – Transfers naar / van ligplaatsen Brussel c.q. Brugge;
  – Reserveringskosten € 15 (verplichte toeslag);
  – Fietshuur;
  – Andere transfers;
  – Parkeerkosten;
  – Entreegelden & excursies;
  – Stadsplattegronden;
  – Kosten voor de overvaart met de pont / veer;
  – Drankjes aan boord;
  – Persoonlijke verzekeringen;
  – Fooien (facultatief).

  Reserveringskosten € 15 per boeking / groep (verplichte toeslag)
  Huurfiets met 7 versnellingen, hand- en / of terugtraprem, fietstas: € 70 per week (optioneel)
  Huur E-bike: € 165 per week (er zijn maar 5 E-bikes beschikbaar per afvaart; daarom alleen op aanvraag bij boeking)

 •  

 • Hutsoorten en prijzen 2018

  PRIJZEN „DWARS DOOR VLAANDEREN“ MS QUO VADIS 2018:

   Hutten: voor Per persoon
  2-persoons hut 2 pers.  €           929
  2-persoons hut voor alleengebruik 1 pers.  €        1.394

   Max 1 single hut per afvaart

  Reserveringkosten € 15 per boeking/groep (verplichte toeslag)
  Huurfiets
  met 7 versnellingen, hand- en terugtraprem, fietstas:  € 70 per week (optioneel)
  Huur E-bike
  : € 165 per week (er is maar 5 E-bikes beschikbaar per afvaart; daarom alleen op aanvraag bij boeking)

  DATA SEIZOEN MS QUO VADIS 2018 „DWARS DOOR VLAANDEREN“:
  Brugge – Brussel: 
  vertrekdata  12/05, 26/05, 09/06, 23/06, 07/07, 21/07, 04/08, 18/08
  Brussel – Brugge:  vertrekdata  19/05, 02/06, 16/06, 30/06, 14/07,  28/07, 11/08, 25/08

 • Goed om te weten

  Fietsen
  De scheepsfietsen zijn overwegend unisex tour- c.q. trekking fietsen van het Duitse merk VSF met middelhoge instap,  7 versnellingen, handrem en/of terugtraprem en fietstas. Andere huurfietsen (bijv. kinderfietsen) en kinderzitjes (achterop)  zijn uitsluitend bij voorafgaande aanvraag (bij boeking) en bevestiging en in een beperkt aantal gevallen mogelijk. Een huurfiets is facultatief. Gasten mogen bij voorafgaande aanvraag en bevestiging hun eigen fiets of elektrische fiets meenemen (max. 2). De bemanning en reisorganisatie is in dit geval niet aansprakelijk voor eventuele schade c.q. verlies of diefstal van de eigen fietsen. In Nederland en België bestaat geen helmplicht voor fietsers. Er zijn geen fietshelmen aan boord beschikbaar.

  Parkeermogelijkheden: (onder voorbehoud)
  Brugge: Bewaakte parkeerplaats bij het treinstation van Brugge, ca. € 4 per dag, geen reservering mogelijk. Ongeveer 400 m naar de ligplaats. Kosten taxi ca. € 11.
  Brussel: Bewaakte P+R parkeerplaats bij het treinstation Gare De Nord, ca. € 15 per dag, ca. 4,5 km van de ligplaats. Geen reservering mogelijk. Verder per taxi (ca. 10 min.), ca € 15.

  Terugtransfer: er is een goede treinverbinding tussen Brugge en Brussel, ca. € 18 p.p.

  Bijzonderheden:
  Route-eigenschappen/moeilijkheidsgraad: voor recreanten en beginners – voor iedereen met een goede basisuitrusting geschikt. U fietst meestal over geasfalteerde fietspaden, verkeersarme landschapswegen, maar ook over zanderige veld- en boswegen. Korte delen soms ook over de weg. De route is over het algemeen vlak, deels heuvelachtig. Bagage: aanbevolen wordt een goed regenpak (jas en broek), een fietshelm, een zonnehoed en –bril en sportschoenen. Reisdocumenten: vergeet u niet uw paspoort of identiteitskaart mee te nemen. Diëten: (bijv. lactose- en glutenvrij dieet) op aanvraag en tegen meerprijs mogelijk. Moet tenminste 14 dagen voor afvaartdatum besteld zijn. Speciale dieetproducten moeten zo nodig meegebracht worden. • Vaarplan en programma onder voorbehoud van tussentijdse wijzigingen als gevolg van technische, meteorologische en/of nautische omstandigheden. De schipper behoudt zich het recht voor de route (vanwege laag of hoog water of slecht weer) voor uw veiligheid te veranderen (dit is geen geldige reden voor een annulering).

  Algemene voorwaarden
  De Algemene (reis-)voorwaarden van Boat Bike Tours gelden voor fiets-vaar-vakanties en de daarop betrekking hebbende reisovereenkomsten en –bevestigingen. Bij boeking van een reis worden deze voorwaarden integraal onderdeel van de reisovereenkomst. Indien afwijkende bepalingen op uw boeking van kracht zijn, wordt u daarover vóór of bij boeking schriftelijk door ons geïnformeerd. Uw reisbevestiging is bindend. Reisprogramma’s en andere informatie zijn onder voorbehoud van tussentijdse wijzigingen, o.a. als gevolg van meteorologische, technische of om nautische redenen.

  Contact
  Boat Bike Tours BV
  ’t Prooyen 3-B
  1141 VD Monnickendam
  Nederland
  Tel: +31 299 313071
  Fax: +31 299 313065
  info@boatbiketours.com
  www.boatbiketours.com

  Update: 23 mei 2017

 • Foto's