default-logo

Fietsen en Varen langs de Donau

Fietsen langs de Donau is fietsen langs een van de langste rivieren van Europa. De Donau ontspringt in het Zwarte Woud in Duitsland vanuit de rivieren de Breg, de Brigach en de Donaueschingen, en wordt gevoed door regen en smeltwater. Na bijna 3000 kilometer mondt de rivier via de Donaudelta uit in Roemenië, in de Zwarte Zee. Wereldberoemde steden zoals Wenen, Bratislava, Boedapest en Belgrado bevinden zich langs de Donau, waardoor een vaartocht vanzelfsprekend garant staat voor de mooiste uitzichten.

Op de grens tussen Roemenië (noord) en Servië (zuid), vormt de stuwdam bij de Roemeense stad Orșova ook de overduidelijke scheiding tussen de zuidelijke Karpaten en de noordwestelijke afsplitsing van het Balkangebergte. Deze plek, met zijn reeks ontzagwekkende kloven, wordt door de Roemenen Porțile de Fier, ofwel IJzeren Poort genoemd. Maar maakt u zich geen  zorgen; u fietst zonder noemenswaardige hoogteverschillen door het prachtige landschap en langs imposante steden in het rivierdal. Al onze fiets-vaarvakanties over de Donau starten in de havenplaats Passau in het Duitse Beieren, net voor de grens met Oostenrijk. Nu komt het moeilijke: uw keuze maken uit een van de prachtige routes.

Welke schepen varen er in het Donaugebied?

Boat Bike Tours heeft drie schepen varen in dit gebied. De MS Theodor Körner met 60 comfortabel ingerichte tweepersoons buitenhutten. De MS Normandie met 49 tweepersoons hutten en 2 eenpersoons hutten en de MS Carissima met 89 buitenhutten met allemaal 1-2 lage bedden.