default-logo
Location: Danube
Price: From € 1295,-

Fiets Vaar Vakantie Donau: IJzeren Poort | MS Theodor Körner

Fjordlandschappen, Poesta, de Balkan en paprika.
Vergezel ons op deze avontuurlijke fiets-vaar-vakantie door 6 landen en de meest uiteenlopende culturen die de schoonheid van de majestueuze Donau in al haar glorie onthult. Ontdek de adembenemende natuur van de “IJzeren Poort”, een van de meest spectaculaire kloven in Europa, de oneindige uitgestrektheid van de Pannonische vlakte, fiets door de Hongaarse Donau bocht, alsmede door de graanvelden van Kroatië en Servië, door charmante wijndorpen en langs indrukwekkende forten, die hoog boven de rivier uitstreken. U bezoekt Belgrado, de “witte stad”, laat u betoveren door Boedapest, het “Parijs van het Oosten” en bewonder de barokke paleizen in de schilderachtige oude stad van Bratislava en laat u meeslepen door de elegante charme van Wenen, de stad van de wals. Naast de landschappelijke en culturele hoogtepunten staan ook het lekere eten en de vriendelijke bemanning garant voor een onvergetelijke en unieke vakantie-ervaring.

Hoogtepunten:
– De Donaumetropolen  Wenen,  Bratislava, Boedapest en Belgrado;
– de machtige kloof van de “Iron Gates” Nationaal Park;
– Kalocsa, de „hoofdstad van de paprika“ en de volkskunst;
– de imposante vesting van Petrovaradin;
– Novi  Sad,  de prachtige hoofdstad van Vojvodina;
– de basiliek van Esztergom, de grootste basiliek van Hongarije;
– het Drava-Nemzeti Nationaal Park en
– het prachtige landschap van de Donauknie.

 

 • Data/Prijzen

 • Informatie Schip

  MS Theodor Körner

  De MS THEODOR KÖRNER is in de winter van 2013/14 compleet gerenoveerd in een moderne Art Deco stijl en straalt een gezellige en ongedwongen atmosfeer uit. Uitstekende service en oog voor detail staan bij  de  kapitein  en  zijn  bemanning  hoog  in  het  vaandel  en  zij  verwelkomen  u  graag  aan  boord. Uw  reis door de verschillende landen, is ook een culinaire expeditie door de diverse nationale en regionale keukens. Het schip beschikt over een restaurant, een panoramabar met dansvloer, een salon met een zonnige patio en een royaal zonnedek met comfortabele ligstoelen. Boeken en tijdschriften uit de kleine bibliotheek zorgen voor veel leesplezier en gezelschapsspellen voor veel vermaak. Na een enerverende fietsdag kunt u heerlijk relaxen in de infraroodsauna, en ‘s avonds speelt een muzikant  aan boord dansmuziek. Het  schip  heeft  ook  Wi-Fi  aan  boord  (snelheid  kan  verschillen,  alleen  tegen betaling, aan boord te betalen).  

  Hutten:
  60 comfortabel  ingerichte  buitenhutten  (ca.  8 – 16  m²)  met  grote  ramen,  douche/WC,  SAT-TV, föhn, kluis en airconditioning. Op het promenadedek en bovendek kunnen de ramen geopend worden.

  2-pers-ECO: Stapelbed (1 boven- en 1 beneden bed, ca. 8-9 m²)
  2-pers: 2 lage losse bedden (ca. 10-11 m²)
  1-pers: 2-pers-ECO (ca. 8-9 m²) of 2-pers. hut voor alleengebruik (ca. 10-11 m²)
  Junior-Suite: 2-persoonsbed, iets ruimer  (ca. 13-16 m²)
  Extra bed: in Junior-Suite (bankbed), in 2-pers. hutten op promenadedek (bovenbed)

  ms-theodoor-korner kabinenplan-theodor-koerner

 • Reisprogramma

  Reisprogramma Donau: IJzeren Poort | MS Theodor Körner
  Fietsen en varen langs de Donau

  Dag 1 (za): Passau
  Het fietsen en varen langs de Donau begint in Passau. Individuele aankomst in Passau. Benut u de tijd tot de inscheping met een wandeling door de historische binnenstad, luister naar de klan-ken van ’s werelds grootste kerkorgel van de Dom van Passau en geniet van de Beierse gast-vrijheid in een van de biergärten. Check-in is vanaf 16:00 uur; het schip vertrekt om 17:00 uur. Geniet u van het uitzicht op de mooi stad Passau als het schip de zonsondergang tegemoet vaart. U vaart langs donkere groene bossen alvorens de sluis op de Jochenstein-elektriciteitscentrale op de grens tussen Duitsland en Oostenrijk bereikt wordt.

  Dag 2 (zo): Donauschlinge | Engelhartszell – Aschach , fietstocht ca. 42 km
  Geniet van een heerlijke fietsdag. U fietst vanuit Engelhartszell (enige trappistenklooster van Oostenrijk) door het romantische rivierenlandschap van de Donauschlinge, een van de mooiste gedeeltes van de Donau, met dromerige dorpjes aan de voet van groen beboste hellingen. Langs de kant van de weg vindt u gezellige kraampjes met allerlei heerlijkheden. In het idyllische plaatsje Aschach gaat u weer aan boord en gaat de reis verder per schip.

  Dag 3 (ma): Devin – Bratislava, fietstocht ca. 43 km
  Langs het voormalige “ijzeren gordijn” voert een smal fietspad van de kasteelruïne in Devin naar het imposante Slot Hof met zijn prachtige terrassentuin. Daarna fietst u door een stuk ongerepte natuur voordat u de pulserende metropool Bratislava bereikt. De stadsrondgang met de boemeltrein (optioneel) brengt u naar de Pressburg, waar u kunt genieten van het uitzicht over de hoofdstad van Slowakije en eindigt met een ritje door het gerestaureerde historisch stadscentrum.

  Dag 4 (di): Boedapest |  excursie Szentendre (ca. 54 km) | of rustdag
  Adembenemend mooi is de vaartocht naar Boedapest met uitzicht op de beroemde gebouwen van de stad. Tijdens een stadsrondleiding per fiets of bus (optioneel) ontdekt u de ontelbare bezienswaardigheden van Boedapest, of u onderneemt een fietstocht naar het kleine kunstenaarsdorp Szentendre met zijn liefdevolle gerestaureerde binnenstad. Een goede indruk van het vurige Hongaarse temperament krijgt u tijdens een folkloreshow met traditionele muziek en dans waar u onder het genot van voedzaam lokaal eten en drinken van kunt genieten (optioneel).

  Dag 5 (woe): Baja – Mohacs, fietstocht ca. 37 km
  De fietstocht begint vanuit de rustige barokke stad Baja, beroemd om zijn vissoep, langs de dijken in de Gemenc uiterwaarden, door slaperig rivierlandschap en voorbij velden met zonnebloemen. Aan het einde van de fietstocht neemt u de veerboot naar het kleine stadje Mohacs, de zuidelijkste stad van Hongarije aan de Donau en beroemd om de 2 gevechten met de Ottomaanse Turken.

  Dag 6 (do): Belgrado (rustdag)
  Met de fiets of per bus ontdekt u de levenslustige Servische Metropool waar de rivieren Save en Donau samenvloeien. U maakt een kleine reis door de tijd vanuit het verleden naar het heden, en ontdekt interessante feiten over de opkomst en ondergang van het voormalige Joegoslavië (optioneel). In de avond is Belgrado een zee van licht. U kunt een kleurrijke folklore show bezoeken met traditionele dansen uit alle delen van het land en aansluitend geniet u van typische specialiteiten in het bekende kunstenaarsdistrict “Skadarlija” onder begeleiding van temperamentvolle muziek van een Servische Kapel (optioneel).

  Dag 7 (vr): Cataract kloven / Iron Gates Nationaal Park (rustdag)
  Ervaar het prachtige fjord-achtige landschap van dichtbij tijdens de vaartocht door deze steile kloven. De rivier snijdt op deze plaats de zuidelijke Roemeense Karpaten van de noordwestelijke uitlopers van het Balkangebergte. Een spectaculair landschap met steile kloven, donkere bossen met historische monu-menten en onneembare burchten aan de oevers die worden weerspiegeld in het blauwe water van de rivier: dit wonder van de natuur zal u de adem benemen !

  Dag 8 (za): Novi Stad – Ilok, fietstocht ca. 48 km
  Het indrukwekkende Petrovaradin fort torent hoog boven de provinciale hoofdstad van de Vojvodina. Langs de vlakke Donauoever fietst u stroomopwaarts en bereikt u per veerboot de heuvelachtige uitlopers van de Fruska Gora, met boomgaarden, wijngaarden en idyllische boerendorpen. In de middeleeuwse stad Ilok draait alles om wijn. ’s Avonds heeft u tijdens de stadswandeling de gelegenheid om enkele beroemde Servische wijnen in een wijnkelder te proeven (optioneel).

  Dag 9 (zo): Batina – Mohacs, fietstocht ca. 42 km
  U bent in het drielandenpunt en u fietst door de eindeloze uitgestrektheid van de Bačka (het gedeelte van de Danubische Schwaben). Kleine slaperige boerendorpjes, glanzende gele koolzaadvelden en oneindige akkervelden begeleiden u als u vanuit Kroatië via Servië naar Hongarije fietst. Vrolijke boeren stoppen met hun werk om naar u te zwaaien en af en toe komt u een paard en wagen tegen. De fietsroute voert u door de ongerepte natuur van het Nemzeti Nationaalpark naar de veerpont voor de overtocht naar Mohacs. Daarna heeft u nog genoeg tijd voor een korte omweg naar het nabijgelegen “ooievaarmuseum” of naar het gedenkteken van de “Slag bij Mohacs”.

  Dag 10 (ma): Kalocsa – Solt, fietstocht ca. 50 km
  Kalocsa is de paprika hoofdstad. Handgeschilderde, kleurrijke bloemenpatronen op de huizen, prachtig geborduurde klederdrachten en de kathedraal met haar hoge torens die herrijst vanuit de Poesta vormen het beeld van de stad. In het paprikamuseum vindt u alles over het favoriete kruid/specerij van Hongarije.
  U fietst over het goed onderhouden fietspad op de dijk, aangelegd ter bescherming tegen overstromin-gen, door de enorme weidsheid van de Poesta, langs maïsvelden en boomgaarden die uitstrekken zover het oog reikt tot aan Solt, geboorteplaats van de beroemde dirigent Sir George Solti. Kasteel Vecsey en de bibliotheek met meer dan 34.000 boeken zijn een bezoekje waard.

  Dag 11 (di): Donaubocht – Esztergom, fietstocht 43 km
  Steile bergwanden omzomen het schilderachtige, zacht glooiende landschap van de “Hongaarse Wachau”. Midden in de rivier de Donau straalt het idyllische eiland Szentendre stille Puszta romantiek. Tijdens uw fietstocht over mooie fietspaden door pittoreske boerendorpen ervaart u de Hongaarse Joie de vivre. De koepel van de imposante basiliek van Esztergom, die hoog boven de Donau uittorent is reeds vanuit de verte zichtbaar. De grootste kerk in Hongarije, met haar hoge altaar in Toscaanse stijl en rode marmeren muren een bijzondere bezienswaardigheid.

  Dag 12 (woe): Wenen (fietstochtjes naar Klosterneuburg, Donau eiland)
  Na een aantal enerverende fietsdagen heeft u wel wat ontspanning verdiend. Geniet u vanaf het zonnedek van het adembenemende uitzicht op het Donauauen Nationaal Park en tijdens het binnenvaren van Wenen van de indrukwekkende skyline. Fietst u naar Donau eiland, het favoriete recreatiegebied van de Wenenaren of naar de nabijgelegen Klosterneuburg Abdij of dwaalt u door de idyllische wijngaarden op Kahlenberg (met prachtig uitzicht over de stad en de Donau). De dag eindigt met een concert van klassieke wals- en operette muziek traditioneel in een historische Weense paleis (optioneel).

  Dag 13 (do): Wenen (rustdag)
  Ontdekt u Wenen tijdens een stadsrondleiding met de fiets of individueel per HOP ON HOP OFF bus (facultatief). In een rustig tempo fietst u door de historische binnenstad en beleeft u de beroemdste be-zienswaardigheden van dichtbij. De prachtige boulevard Ringstraße herinnert aan lang vervlogen tijden en uitnodigende koffiehuizen verleiden u met overheerlijke Weense taartjes en gebakjes. Daarna heeft u nog genoeg tijd om door de schilderachtige straatjes te wandelen of een bezoek te brengen aan de Na-schmarkt, een feest voor alle zintuigen. Sluit uw dag op traditionele wijze af in een rustieke wijnbar (facultatief).

  Dag 14 (vr): Wachau | Krems – Melk, fietstocht ca. 37 km
  De laatste fietstocht is de koningsetappe! Het zacht glooiende heuvellandschap, gevormd door kleine dromerige dorpjes, wijnterrassen, historische burchten, kloosters en ruïnes omringt door abrikozenbomen heeft iedereen nog betoverd. In Weissenkirchen vindt u gezellige wijnlokalen direct naast het fietspad (facultatief wijnproeverij).

  Dag 15 (za): Passau
  Voor de laatste keer kunt u aan deck genieten van de eerste zonnestralen en de ochtend stilte van het Donaudal. Een laatste blik op de Schlögener Schlinge voordat u – rijk aan indrukken en belevenissen – Passau bereikt. Uitschepen om 10:00 uur. Het fietsen en varen langs de Donau is ten einde. Wij raden u aan om uw transfers voor de terugreis pas vanaf 11:00 uur te reserveren.

  Alle afstanden zijn “circa-afstanden” van de aanbevolen fietsroutes. Als gasten een dag niet willen fietsen kunnen zij aan boord relaxen en het traject met het schip afleggen.
  Programma en gegevens onder voorbehoud van tussentijdse wijzigingen als gevolg van technische, meteorologische en / of nautische gronden.

 • Inclusief

  Inclusief in de tourprijs:
  – 14 nachten in een buitenhut met eigen douche/WC/airconditioning in de geboekte categorie;
  – Programma volgens de beschrijving van/naar Passau;
  – Ontvangst door de kapitein met welkomstcocktail
  – Volpension: ontbijtbuffet,  middageten/lunchpakket tijdens fietstochten, koffie  en  koek in  de  namiddag, avondeten (2-3  keuzemenu’s), middernachtsnack
  – Beddengoed en handdoeken aan boord; dagelijkse reiniging van de hut
  – Afscheidsdiner met cocktail
  – Show verzorgt door de bemanning
  – Dagelijks live muziek
  – 1x uitvoerig kaarten- en informatiemateriaal per hut (Duits- of Engelstalig),
  – Dagelijks routebesprekingen
  – Boordmanager (blijft aan boord)

  Niet inclusief:
  Transfers  van/naar  het  schip in Passau;
  Reserveringskosten € 15 per boeking/groep (verplichte toeslag);
  Andere transfers;
  Huurfiets;
  Entreeprijzen en bezichtiginggel;
  Parkeerkosten;
  Drankjes aan boord;
  (Persoonlijke) verzekeringen;
  Fooien (facultatief) en persoonlijke uitgaven.

  Aanleg- en passagegelden: € 99 per persoon vanaf 12 jaar / verplichte toeslag
  Huur voor een fiets met 7/21-versnellingen: € 129 per reis / persoon
  E-Bike met handrem: € 229  per reis/persoon
  Eigen fiets meenemen: dan dient u € 25 per fiets te betalen (vooraf bij boeking)

 • Hutsoorten en prijzen

  Vertrekdata/Afvaarten 2018:
  Vertrek en aankomst op zaterdag van /naar Passau: 15-daagse reis
  2 juni, 4 augustus en 29 september 2018

  Prijs 2018 per persoon in Euro:

   

  Vertrekdata


  02.06./04.08.
  29.09.
  2-pers. ECO 2-pers. Junior-Suite 2-pers. ECO 2-pers. Junior-Suite
  Onderdek

   

  1.098 1.395 998 1.295
  Bovendek

   

  1.395 1.695 2.095* 1.295 1.595 1.995*
  Promenadedek

   

  1.795* 2.095* 1.695* 1.995*
  Aanleg- en passagegelden € 99 per persoon vanaf 12 jaar/verplichte toeslag 

  Eénpersoons- en 3-persoonshutten zijn alleen op aanvraag mogelijk

  Reserveringskosten: € 15 per boeking/groep (verplichte toeslag)
  Toeslag éénpersoonshut: + 50%
  (in een 2-pers ECO of 2-pers. hut)
  Huur voor een fiets met 7/21-versnellingen: € 129 per reis/persoon
  E-Bike: € 229 per reis/persoon
  Eigen fiets meenemen: dan dient u  €25 per fiets aan boord te betalen
  Kinderkorting/3de persoon: van 0-2,99 jaar 100% in apart kinderbed in 2-persoonshut met 2 betalende volwassenen; van  3 tot 12,99 jaar 50% bij boeking in een hut met minstens 1 betalende volwassene. 13-99 jaar 20% in hut met min. 2 betalende volwassenen (alleen mogelijk in hut/dek met 3de bed *)

  Veilig onderweg: wij raden u aan tijdens de fietstochten een fietshelm te dragen (helmplicht: in Oostenrijk voor kinderen tot 12 jaar). Neemt u a.u.b. uw eigen goedpassende fietshelm mee. Er zijn eventueel fietshelmen aan boord te koop (beperkte voorraad).

 • Goed om te weten

  Goed om te weten:
  Fietsen
  Lichtgewicht unisex trekking fietsen met 21 versnellingen en handrem. Er zijn een aantal fietsen met 7-versnellingen en terugtraprem en elektrische fietsen met handrem op aanvraag beschikbaar.  (beperkt aantal – een vroegtijdige boeking is aan te raden). Alle huurfietsen worden geleverd met een fietstas. Kinderzitje, kinderaanhanger of fietstrailer is op aanvraag. Geeft u bij boeking a.u.b. uw lengte door en of u een fiets met 7 of 21-versnellingen wilt boeken

  Fietstochten tijdens het fietsen en varen langs de Donau
  Individuele fietstochten. U legt per dag tussen de 37 en 54 km af. Alle afstanden zijn “circa-afstanden” van de aanbevolen fietsrouten.

  Route-eigenschappen
  Level 1 – 2: De route volgt voornamelijk de fietsroute Eurovelo 6; in A/SK/H fietstochten over geasfal-teerde paden over vlak terrein; in HR/SRB over landelijke wegen met weinig verkeer en niet alle fietspa-den zijn geasfalteerd. Eén etappe gaat door heuvelachtig terrein. Heeft u geen zin om op een dag te fietsen ? Dan blijft u aan boord en bereikt u de bestemming per schip.

  Bagage
  Aanbevolen wordt fietskleding, een fietshelm, een zonnehoed en –bril en sportschoenen.

  Reisdocumenten
  Vergeet u niet uw paspoort of identiteitskaart mee te nemen.

  Diëten
  (Bijvoorbeeld lactose- en glutenvrij dieet) op aanvraag mogelijk. Moet tenminste 14 dagen voor afvaart-datum bestelt zijn. Speciale dieetproducten moeten zo nodig meegebracht worden. Het kan zijn dat er een meerprijs voor een dieet wordt gevraagd.

  Vaarplan
  Vaarplan- en programma wijzigingen zijn in principe voorbehouden. Bij extreme hoog- of laagwaterstand behoudt de rederij zich het recht voor, gedeelten per bus te overbruggen of de reis op het laatste moment af te zeggen, waarbij conform de algemene voorwaarden, maximaal de reissom of de aanbetaling wordt gerestitueerd (waterstand is een overmacht situatie). Dit geldt ook voor officiële verordeningen, van van tevoren niet bekend gemaakte sluis en/of brugreparaties of bij motor- of aandrijfschade aan het schip die buiten de schuld van de rederij zijn ontstaan.
  Wees u er van bewust dat uw schip enerzijds uw “vakantieschip” is, maar anderzijds ook een werktuig, dat zich per motor voortbeweegt en permanent, ook ’s nachts (ten dele tijdens het bevaren van sluizen en bruggen en het daarmee samenhangende in- en uitklappen van bijvoorbeeld de stuurhut en zonnedek) bedient moet worden. Wij raden gasten die gevoelig zijn voor geluid aan om oordopjes mee te brengen. (Het doorvaren van sluizen kan niet zonder verstoringen – dat is bij alle Donaureizen zo – en daar is he-laas niets aan te veranderen!).

  Excursies
  De in het programma beschreven facultatieve excursies kunnen per stuk of als pakket direct aan boord geboekt en betaald worden.
  Bratislava: stadsrondgang met de boemeltrein en wandeling door de oude binnenstad
  Boedapest: stadsrondleiding per fiets of Hop On Hop off bus / Folkloreshow met traditionele muziek
  Belgrado: stadsrondleiding per fiets of bus / verlicht Belgrado met folkloreshow
  Ilok: bezoek aan een wijnkelder incl. proeverij
  Wenen: Fietstocht door de stad of met de Hop on Hof op bus ; sfeervol wals- en operette concert in Schloss Schönbrunn
  Wachau: wijnproeverij bij een lokale wijnboer

  Parkeren
  Parkeerplaats (omheind buitenterrein) inclusief transfer naar het schip en terug € 102
  Parkeergarage inclusief transfer naar het schip en terug (aanmeldingsformulier bij de reisinformatie) €115
  Ter plaatse te betalen.

  Algemene voorwaarden
  De Algemene (reis-)voorwaarden van Boat Bike Tours gelden voor fiets-vaar-vakanties en de daarop betrekking hebbende reisovereenkomsten en –bevestigingen. Bij boeking van een reis worden deze voorwaarden integraal onderdeel van de reisovereenkomst. Indien afwijkende bepalingen op uw boeking van kracht zijn, wordt u daarover vóór of bij boeking schriftelijk door ons geïnformeerd. Uw reisbevesti-ging is bindend. Reisprogramma’s en andere informatie zijn onder voorbehoud van tussentijdse wijzigin-gen, o.a. als gevolg van meteorologische, technische of om nautische redenen.

  Contact
  Boat Bike Tours BV
  ’t Prooyen 3-B
  1141 VD Monnickendam
  Nederland
  Tel: +31 299 313071
  Fax: +31 299 313065
  info@boatbiketours.com
  www.boatbiketours.com

  Minimum aantal deelnemers: 50
  Stand: 20.06.2017

  Dit is een zogenaamde “partnerreis” georganiseerd door onze partner Rad & Reisen GmbH te Wenen, waarvoor evt. bijzondere voorwaarden van toepassing kunnen zijn. Wij raden u aan een reis- en annuleringsverzekering af te sluiten

 • Photos