default-logo
Location: Duitsland | Beieren | Passau
Price: v.a. € 725,-

Fiets Vaar Vakantie Donau: Passau – Bratislava – Boedapest – Wenen – Passau | Normandie & Arkona

Het indrukwekkende natuurschouwspel van de Schlögener Donauschlinge, het fascinerende landschap van Wachau met zijn wijnterrassen, burchten en kastelen. De onberoerde boseilanden van het Nationaal Park Donau-Auen en de schilderachtige Hongaarse Donaubocht worden afgewisseld door de kloppende metropolen, Wenen, Bratislava en Boedapest. Dit allemaal ontdekt u tijdens de rondreis van Passau naar Boedapest en weer terug.

Het indrukwekkende natuurschouwspel van de Donauschlinge – Passau naar Boedapest en weer terug

De brede rivier loopt als een zilveren draad door Boedapest en deelt de stad in het bergachtige Boeda en het vlakke Pest. In Esztergom is in de verte al de imposante Basiliekkoepel zichtbaar. Bratislava, het vroegere Pressburg, de hoofdstad van Slowakije aan de voet van de kleine Karpaten, nodigt met zijn betoverende binnenstad uit tot een uitgebreide wandeling. Bevalt de kleine flirt met Wenen, de stad van de walsen?

Op de Normandie & Arkona heerst een gezellige en familiaire sfeer.

Ontelbare bezienswaardigheden, kleine idyllische koffiehuizen en gezellige wijnlokalen verwachten u.

Op bepaalde afvaarten wordt de Arkona extra ingezet. Deze reizen beginnen en eindigen op maandag

 

Icons Passau Boedapest

Fiets en vaarroute Passau Boedapest

Van Passau naar Boedapest Donaubocht

 

 

 

 

 

 • Data/Prijzen

 • Informatie Schepen

  Normandie

  Tijdens de rondreis van Passau naar Boedapest en weer terug verblijft u aan boord van de Normandie. Aan boord van dit mooie middenklassenschip heerst een persoonlijke en familiare sfeer. Op het bovendek bevindt zich een gezellig panoramasalon met bar, maar ook een kleine sauna (alleen na reservering bij de receptie), op het onderdek een smaakvol restaurant (geen directe toegang vanuit het huttengedeelte). Het ruime zonnedek beschikt over zitgroepen en ligstoelen. De Normandie heeft in totaal 49 2-persoonshutten en 2 eenpersoonshutten. Alle 2-persoonshutten op het onder- en bovendek zijn ca. 10-11 m2 groot en hebben 2 lage bedden, douche / wc, tv, kluis (tegen betaling), föhn, centraal geregelde airconditioning en een panoramavenster. De ramen op het bovendek kunnen worden geopend. De bedden worden overdag tot sofa’s omgetoverd. De eenpersoonshutten zijn kleiner (ca. 7 m2) en hebben één laag bed.

  Technische details: lengte 91,2 m, breedte 10,50 m, diepgang 1,60 m; capaciteit: 100 passagiers.
  Boordvaluta: Euro. Kredietkaarten: Mastercard en Visa worden geaccepteerd.

  MS Normandie

  Arkona
  De Arkona wordt in de winter van 2017/18 compleet gerenoveerd. De moderne en elegante sfeer maakt uw reis een ontspannende ervaring. De smaakvol ingerichte lounge met bar, evenals het lichte en vriendelijke restaurant bevinden zich op het bovendek. De ruime en gedeeltelijk overdekte zonnedek heeft heerlijke lounge stoelen, van waaruit de gasten kunnen genieten van het voorbijglijdende landschap.

  Alle 2-persoonshutten op het boven- en benedendek zijn ca. 11 m² groot, comfortabel en modern ingericht en voorzien van hotelbedden, douche / WC, haardroger, TV, kluis en individueel regelbare airconditioning. Bovendek: twaalf hutten met Frans balkon en te openen schuifdeuren, evenals twee 2-pers. hutten met een panoramisch raam dat geopend kan worden. Benedendek: 34 2-pers. hutten met een raam dat (om veiligheidsredenen) niet geopend kan worden.
  Technische details: lengte 83,03 m, breedte 9,64 m, diepgang 1,30 m; capaciteit: 96 passagiers. Taal aan boord: Duits en Engels.
  Boordvaluta: Euro. Kredietkaarten: Mastercard en Visa worden geaccepteerd.

 • Reisprogramma Passau-Boedapest | Normandie

  Reisprogramma Donau: Passau naar Boedapest en terug naar Passau | Normandie

  Dag 1 (za): Passau | Passau – Engelhartszell
  Individuele aankomst in Passau, stad met de 3 rivieren. Misschien heeft u nog tijd om ‘s werelds grootste kerkorgel in de Stephansdom te bekijken of voor een wandeling door de charmante oude binnenstad.  Inschepen tegen 17:00 uur. Rond 19:00 uur vaart het schip naar Engelhartszell. Aankomst ca 21:00 uur.

  Dag 2 (zo): Engelhartszell – Brandstatt (Ca. 46 km) | Brandstatt – Bratislava
  In Engelhartszall (enige trappistenklooster van Oostenrijk) begint de fietstocht door het romantische rivierenlandschap van de Donauschlinge. Fietsers die willen genieten van de omgeving nemen de ontspannende route door de Schlöngener Schlinge (ca. 15 km). In Brandstatt gaat u weer aan boord en gaat de reis verder per schip.

  Dag 3 (ma): Bratislava (Ca. 54 km) | Stadswandeling/rondrit (facultatief)
  Tegen de middag komt u met het schip aan in Bratislava. Fietstocht van Bratislava via Hainsburg naar het imposante Slot Hof met zijn prachtige terrassentuin, daarna verder via Devin terug naar Bratislava. ’s Avonds optioneel een tocht met de oldtimer trein door de magische binnenstad. Geniet u vanaf de Pressburg van het uitzicht over de hoofdstad van Slowakije. ‘s Nachts vaart het schip naar Boedapest.

  Dag 4 (di): Boedapest (rustdag) | Stadrondleiding per “Hop on – Hop off” bus of per fiets (facultatief) of fietstocht Szentendre (Ca. 40 km) | ’s Avonds “Boedapest bij nacht” (facultatief) | Budapest – Visegrad
  Als u vroeg opstaat kunt u vanaf het zonnedek genieten van het fantastische uitzicht op het mooie landschap van de Donauknie en van het adembenemend mooie uitzicht op Boedapest. In de namiddag kunt u tijdens een stadstour met de bus (facultatief) de ontelbare bezienswaardigheden van Boedapest ontdekken of u onderneemt een korte fietstocht naar het kleine kunstenaarsdorp Szentendre met zijn liefdevolle gerestaureerde binnenstad, talrijke kerken en kunstgalerieën. Optioneel: excursie “Boedapest bij Nacht” met een folkloreshow. In de nacht vaart het schip naar Visegrad.

  Dag 5 (wo): Visegrad – Esztergom (Ca. 25-60 km) | Esztergom – Wenen
  De fietstocht door de Donauknie is ook een excursie naar de geschiedenis van Hongarije. Vanuit de voormalige Koninklijke residentie Visegrad fietst u door het schilderachtige, zacht glooiende landschap van de “Hongaarse Wachau”, naar Esztergom, met zijn prachtige Basiliek, de grootste kerk van Hongarije. U kunt kiezen uit twee fietstochten: de lange variant is inclusief een omweg naar het eiland Szentendre en de barokstad Vác, de korte gaat direct naar Esztergom. ’s Nachts vaart het schip naar Wenen.

  Dag 6 (do): Wenen-Nussdorf/evt. Korneuburg (rustdag) | Stadrondleiding / – wandeling of per fiets (facultatief) | Wals- of operette avond (facultatief)
  Ontdekt u Wenen tijdens een stadsrondleiding per bus en te voet of met de fiets (facultatief) en beleeft u de beroemdste bezienswaardigheden van dichtbij: de Hofburg, de Stefansdom, de prachtige boulevard Ringstraße met staatsopera, burgtheater en stadhuis, het bont geschilderde Hundertwasserhuis. U kunt de dag afsluiten met een wals- en operetteavond (facultatief). ’s Nachts vaart het schip naar Dürnstein of Rossatz in de Wachau.

  Dag 7 (vr): Wachau – Melk – Pöchlarn (Ca. 42-52 km) met wijnproeverij (facultatief) | Pöchlarn – Passau
  Het zacht glooiende heuvellandschap, gevormd door kleine dromerige dorpjes, wijnterrassen, burchten, kloosters en ruïnes heeft iedereen nog betoverd. De blauwe toren van de stiftskerk van Dürnstein is een herkenningsteken van de Wachau. De binnenplaats van het klooster in Spitz, gelegen tussen de wijngaarden, nodigt u uit voor een wijnproeverij (facultatief). ‘s Middags wordt u opgewacht door de benedictijner kerk in Melk, een van de belangrijkste barokgebouwen van Oostenrijk. In Pöchlarn gaat u weer aan boord. ’s Avonds een feestelijk afscheidsdiner. ’s Nachts vaart het schip naar Passau.

  Dag 8 (za): Passau
  Ontspannen en uitgerust bereikt u om ca. 10:00 uur Passau. Ontschepen om 10:30 uur; einde van de reis.

  De schuin gedrukte gedeeltes worden met het schip afgelegd.
  Programma en gegevens onder voorbehoud van tussentijdse wijzigingen als gevolg van technische, meteorologische en/of nautische gronden.
  Alle afstanden zijn “circa-afstanden” van de aanbevolen fietsroutes.

 • Reisprogramma Passau-Boedapest | Arkona

  Reisprogramma Donau: Passau naar Boedapest en terug naar Passau | Arkona

  Dag 1 (ma): Passau | Passau – Engelhartszell
  Individuele aankomst in Passau, stad met de 3 rivieren. Misschien heeft u nog tijd om ‘s werelds grootste kerkorgel in de Stephansdom te bekijken of voor een wandeling door de charmante oude binnenstad.  Inschepen tegen 17:00 uur. Rond 19:00 uur vaart het schip naar Engelhartszell. Aankomst ca 22:00 uur.

  Dag 2 (di): Engelhartszell – Brandstatt (Ca. 46 km) | Brandstatt – Devin
  In Engelhartszall (enige trappistenklooster van Oostenrijk) begint de fietstocht door het romantische rivierenlandschap van de Donauschlinge, een van de mooiste gedeeltes langs de Donau door dromerige dorpjes aan de voet van weelderig groen beboste heuvels. In Brandstatt gaat u weer aan boord en gaat de reis verder per schip.

  Dag 3 (woe): Devin – Bratislava (Ca. 54 km) | Stadswandeling/rondrit (facultatief)
  ‘s Morgens komt u met het schip aan in Devin. Uw fietstocht voert u langs de kasteelruïne en langs het voormalige IJzeren Gordijn  naar het imposante Slot Hof met zijn prachtige terrassentuin naar  Bratislava. ’s Avonds optioneel een tocht met de oldtimer trein door de magische binnenstad. Geniet u vanaf de Pressburg van het uitzicht over de hoofdstad van Slowakije. ‘s Nachts vaart het schip naar Boedapest.

  Dag 4 (do): Boedapest (rustdag) | Stadrondleiding per “Hop on – Hop off” bus of per fiets (facultatief) of fietstocht Szentendre (Ca. 40 km) | ’s Avonds “Boedapest bij nacht” (facultatief) | Budapest – Visegrad
  ‘s Morgens kunt u vanaf het zonnedek genieten van het fantastische uitzicht op het mooie landschap van de Donauknie en van het adembenemend mooie uitzicht op Boedapest. In de namiddag kunt u tijdens een stadstour met de bus (facultatief) de ontelbare bezienswaardigheden van Boedapest ontdekken of u onderneemt een korte fietstocht naar het kleine kunstenaarsdorp Szentendre met zijn liefdevolle gerestaureerde binnenstad, talrijke kerken en kunstgalerieën. Optioneel: excursie “Boedapest bij Nacht” met een folkloreshow. Tegen 22:00 uur vaart het schip naar Visegrad.

  Dag 5 (vr): Visegrad – Esztergom (Ca. 25-60 km) | Esztergom – Wenen
  De fietstocht door de Donauknie is ook een excursie naar de geschiedenis van Hongarije. Vanuit de voormalige Koninklijke residentie Visegrad fietst u door het schilderachtige, zacht glooiende landschap van de “Hongaarse Wachau”, naar Esztergom, met zijn prachtige Basiliek, de grootste kerk van Hongarije. U kunt kiezen uit twee fietstochten: de lange variant (alleen voor de sportieve fietsers) is inclusief een omweg naar het eiland Szentendre en de barokstad Vác, de korte gaat direct naar Esztergom. ’s Nachts vaart het schip naar Wenen.

  Dag 6 (sa): Wenen-Nussdorf/evt. Korneuburg (rustdag) | Stadrondleiding / – wandeling of per fiets (facultatief) | Wals- of operette avond (facultatief)
  Ontdekt u Wenen tijdens een stadsrondleiding per bus en te voet of met de fiets (facultatief) en beleeft u de beroemdste bezienswaardigheden van dichtbij: de Hofburg, de Stefansdom, de prachtige boulevard Ringstraße met staatsopera, burgtheater en stadhuis, het bont geschilderde Hundertwasserhuis. U kunt de dag afsluiten met een wals- en operetteavond (facultatief). ’s Nachts vaart het schip naar Dürnstein of Rossatz in de Wachau.

  Dag 7 (zo): Wachau – Melk – Pöchlarn (Ca. 42-52 km) met wijnproeverij (facultatief) | Pöchlarn – Passau
  Het zacht glooiende heuvellandschap, gevormd door kleine dromerige dorpjes, wijnterrassen, burchten, kloosters en ruïnes heeft iedereen nog betoverd. De blauwe toren van de stiftskerk van Dürnstein is een herkenningsteken van de Wachau. ‘s Middags wordt u opgewacht door de benedictijner kerk in Melk, een van de belangrijkste barokgebouwen van Oostenrijk. In Pöchlarn is er gelegenheid voor een wijnproeverij (optioneel). Hier gaat u ook weer aan boord. ’s Avonds een feestelijk afscheidsdiner. ’s Nachts vaart het schip naar Passau.

  Dag 8 (ma): Passau
  Ontspannen en uitgerust bereikt u om ca. 11:00 uur Passau. Ontschepen en einde van de reis.

  De schuin gedrukte gedeeltes worden met het schip afgelegd.
  Programma en gegevens onder voorbehoud van tussentijdse wijzigingen als gevolg van technische, meteorologische en/of nautische gronden.
  Alle afstanden zijn “circa-afstanden” van de aanbevolen fietsroutes.

 • Inclusief

  Inclusief
  – 7 nachten in een buitenhut met eigen douche / WC / airconditioning in de geboekte categorie;
  – Programma volgens bovenvermeld reisprogramma van / naar Passau;
  – Ontvangst door de kapitein met welkomstcocktail (Normandie);
  – Welkomst- en afscheidsdrankje (Arkona);
  – Volpension (ontbijt, middageten / lunchpakket tijdens fietstochten, koffie met koek in de namiddag, avondeten);
  – Beddengoed en handdoeken aan boord. Dagelijkse reiniging van de hut;
  – Afscheidsdiner met afscheidscocktail (Normandie);
  – Dagelijks live muziek;
  – 1 x uitvoerig kaartenmateriaal per hut (Duits- of Engelstalig);
  – Dagelijks routebesprekingen;
  – Boordmanager (fietst niet);
  – haven- en passagegelden.

  Exclusief
  – Transfers van / naar het schip;
  – Reserveringskosten € 15 per boeking / groep (verplichte toeslag);
  – Andere transfers;
  – Huurfiets;
  – Entreeprijzen en bezichtigingsgeld;
  – Parkeerkosten;
  – Drankjes aan boord;
  – (Persoonlijke) verzekeringen;
  – Fooien (facultatief);
  – Persoonlijke uitgaven.

  2-persoonshut voor alleengebruik: + 50%. Een single hut is alleen op aanvraag mogelijk. Neemt u a.u.b. contact met ons op indien u zo'n hut wilt boeken.
  Kinderkorting: Single met kind: tot 13 jaar 20% in een hut met minstens 1 betalende volwassene.
  Fietshuur voor een lichtgewicht unisex tourfiets met 7 versnellingen met hand- en/of terugtraprem (s.v.p. bij boeking aangeven), een fietstas en huurfietsverzekering: € 70 p.p.
  Huur elektrische fiets met fietstas en huurfietsverzekering: € 165 per persoon (van te voren boeken, beperkt aantal).
  Veilig onderweg: wij raden u aan tijdens de fietstochten een fietshelm te dragen (helmplicht: in Oostenrijk voor kinderen onder 12 jaar, in Slowakije voor kinderen tot 15 jaar en voor alle fietsers, behalve binnen de bebouwde kom). Aan boord worden fietshelmen (UVEX I-VO, beperkt aantal) te koop aangeboden voor € 40 per stuk.

 • Hutsoorten en prijzen

  Afvaartdata/vertrek 2018 | Passau – Boedapest | Normandie (zaterdags):
  op 28 april; 12, 19 en 26 mei; 9 en 23 juni; 7, 21 en 28 juli; 4 en 18 augustus; 1, 15 en 29 september.

  Afvaartdata/vertrek 2018 | Passau – Boedapest | Arkona (maandags):
  op 21 mei; 4 en 18 juni; 2, 16 en 30 juli; 13 en 27 augustus en 10 september

   

  Reissom 2018 per persoon in Euro | Passau – Boedapest | Normandie:

   

  Vertrek op

  zaterdag

  28.04./29.09. 12.05./19.05./01.09./15.09. 26.05./09.06./23.06./

  07.07./21.07./28.07./04.08./18.08.

  2-pers 1-pers 2-pers 1-pers 2-pers 1-pers
  Onderdek 799 879 919
  Bovendek 939 1.189 1.019 1.269 1.059 1.309
  Aanleg- en passagegelden inclusief


  Reissom 2018 per persoon in Euro | Passau – Boedapest | Arkona:

   

  Vertrek op maandag

  Alle vertrekdata
  Benedendek Bovendek
  2-pers. hut 919 959
  2-pers. hut met Frans balkon   1.159
  Aanleg- en passagegelden inclusief

   2-persoonshut voor alleengebruik: + 50%. (alleen op het benedendek, beperkte beschikbaarheid)

  Reserveringskosten: € 15 per boeking/groep (verplichte toeslag)
  2-persoonshut voor alleengebruik: + 50%. Een single hut is alleen op aanvraag mogelijk. Neemt u a.u.b. contact met ons op indien u zo'n hut wilt boeken.
  Kinderkorting:
  Single met kind: tot 13 jaar 20% in een hut met minstens 1 betalende volwassene.
  Fietshuur: lichtgewicht unisex tourfiets met 7 versnellingen met hand- en terugtraprem of met alleen handrem (s.v.p. bij boeking aangeven) een fietstas en huurfietsverzekering: € 70
  Huur elektrische fiets met fietstas en huurfietsverzekering: € 165 per persoon (van te voren boeken, beperkt aantal).

 • Goed om te weten

  Fietsen aan boord
  Lichtgewicht unisex tourfietsen met 7 versnellingen met hand- en terugtraprem of met alleen handrem (s.v.p. bij boeking aangeven) en een fietstas. Elektrische fietsen (beperkt aantal – een vroegtijdige boeking is aan te raden). Geeft u bij boeking a.u.b. uw lengte door.

  Fietstochten: De fietstochten van Passau naar Boedapest en weer terug zijn individuele en niet begeleide fietstochten. U legt tussen de 15 en 60 km af. Alle afstanden zijn “circa-afstanden” van de aanbevolen fietsrouten. Veilig onderweg: wij raden u aan tijdens de fietstochten een fietshelm te dragen (helmplicht: in Oostenrijk voor kinderen tot 12 jaar, in Slowakije voor alle fietsers, behalve binnen de bebouwde kom). Aan boord worden fietshelmen (UVEX I-VO, beperkt aantal) te koop aangeboden voor € 40 per stuk.

  Route-eigenschappen: Vlak, voor recreanten, beginners en kinderen geschikt.

  Bagage: Aanbevolen wordt een goed regenpak (jas en broek), een fietshelm, een zonnehoed en –bril en sportschoenen.

  Reisdocumenten: Vergeet u niet uw paspoort of identiteitskaart mee te nemen.

  Taal aan boord: Duits en Engels

  Diëten: (Bijvoorbeeld lactose- en glutenvrij dieet) op aanvraag en tegen meerprijs mogelijk. Moet tenminste 14 dagen voor afvaartdatum bestelt zijn. Speciale dieetproducten moeten zo nodig meegebracht worden.

  Vaarplan
  Vaarplan- en programma wijzigingen zijn in principe voorbehouden. Bij extreme hoog- of laagwaterstand behoudt de rederij zich het recht voor, gedeelten per bus te overbruggen of de reis op het laatste moment af te zeggen, waarbij conform de algemene voorwaarden, maximaal de reissom of de aanbetaling wordt gerestitueerd (waterstand is een overmacht situatie). Dit geldt ook voor officiële verordeningen, van van tevoren niet bekend gemaakte sluis en / of brugreparaties of bij motor- of aandrijfschade aan het schip die buiten de schuld van de rederij zijn ontstaan.

  Wees u er van bewust dat uw schip enerzijds uw “vakantieschip” is, maar anderzijds ook een werktuig, dat zich per motor voortbeweegt en permanent, ook ‘s nachts (ten dele tijdens het bevaren van sluizen en bruggen) bedient moet worden. Wij raden gasten die gevoelig zijn voor geluid aan om oordopjes mee te brengen. (Het doorvaren van sluizen kan niet zonder verstoringen – dat is bij alle Donaureizen zo – en daar is helaas niets aan te veranderen!).

  Excursies: De in het programma beschreven facultatieve excursies kunnen alleen direct aan boord geboekt worden.

  Parkeren
  Parkeerplaats (omheind buitenterrein) inclusief transfer naar het schip en terug € 66
  Parkeergarage inclusief transfer naar het schip en terug  € 77
  aanmeldingsformulier bij de reisinformatie

  Algemene voorwaarden
  De Algemene (reis-)voorwaarden van Boat Bike Tours gelden voor fiets-vaar-vakanties en de daarop betrekking hebbende reisovereenkomsten en –bevestigingen. Bij boeking van een reis worden deze voorwaarden integraal onderdeel van de reisovereenkomst. Indien afwijkende bepalingen op uw boeking van kracht zijn, wordt u daarover vóór of bij boeking schriftelijk door ons geïnformeerd. Uw reisbevestiging is bindend. Reisprogramma’s en andere informatie zijn onder voorbehoud van tussentijdse wijzigingen, o.a. als gevolg van meteorologische, technische of om nautische redenen.

  Contact
  Boat Bike Tours BV
  ’t Prooyen 3-B
  1141 VD Monnickendam
  Nederland
  Tel: +31 299 313071
  Fax: +31 299 313065
  info@boatbiketours.com
  www.boatbiketours.com

  Minimum aantal deelnemers 50 personen.
  Dit is een zogenaamde “partnerreis” georganiseerd door onze Duitse partner SE-Tours GmbH te Bremerhaven, waarvoor evt. bijzondere voorwaarden van toepassing kunnen zijn.

  Update: 09.01.2018

 • Foto's