default-logo
Location: Duitsland | Beieren | Passau
Price: v.a. € 495,-

Fiets Vaar Vakantie Donau: Passau – Wenen – Passau | Normandie en Arkona

Met fiets en schip langs de Donau, van Passau naar Wenen en terug. Een zeer bijzondere belevenis, omdat uw “varend hotel” altijd aanwezig is. Licht bergafwaarts, meestal met een zacht briesje in de rug fietst u door het indrukwekkende Donaulandschap. Ontdek het legendarische Wachau (UNESCO Werelderfgoed).

Ontelbare bezienswaardigheden, legendarische steden en culinaire belevenissen – Passau naar Wenen

En dan Wenen – ontelbare bezienswaardigheden! Een stad, die bijna niet te omschrijven is, die men zelf voelen moet. Tijdens een fiets rondtour zijn de Stephansdom, het stadhuis en het reuzenrad vlakbij. Op de Naschmarkt is een wandeling over de markt een culinaire belevenis. Ontspant u in een van de gezellige koffiehuizen en oertypische wijnlokalen in de voorstad.

Een persoonlijke en familiaire sfeer op de MS Normandie of MS Arkona.

De hoogtepunten van deze tour: de Donau bocht bij Schlögen, het Wachau en wereldstad Wenen met zijn ontelbare bezienswaardigheden.

Op bepaalde afvaarten wordt de MS Arkona extra ingezet. Deze reizen beginnen en eindigen op maandag.

Icons Passau naar Wenen en terug MS Normandie

Fiets en vaar route van Passau naar Wenen

header passau budapest ms story

 

 

 

 • Data/Prijzen

 • Informatie Schepen

  MS Normandie

  Tijdens de reis van Passau naar Wenen en weer terug verblijft u aan boord van de MS Normandie. Aan boord van dit mooie middenklassenschip (gerenoveerd in 2010/2011) heerst een persoonlijke en familiare sfeer. Op het bovendek bevindt zich een gezellig panoramasalon met bar, maar ook een kleine sauna (alleen na reservering bij de receptie), op het onderdek een smaakvol restaurant (geen directe toegang vanuit het huttengedeelte). Het ruime zonnedek beschikt over zitgroepen en ligstoelen. De MS Normandie heeft in totaal 49 tweepersoonshutten en 2 eenpersoonshutten. De 2-persoonshutten zijn ca 10-11 m2 groot en hebben 2 lage bedden, douche / wc, tv, kluis (tegen betaling), föhn, centraal geregelde airconditioning en een panoramavenster. De ramen op het bovendek kunnen worden geopend. De bedden worden overdag tot sofa’s omgetoverd. De eenpersoonhutten zijn kleiner (ca. 7 m2) en hebben één laag bed.

  Technische details: lengte 91,2 m, breedte 10,50 m, diepgang 1,60 m; capaciteit: 100 passagiers.
  Boordvaluta: Euro. Kredietkaarten: Mastercard en Visa worden geaccepteerd.

  MS Normandie

  Arkona
  De Arkona wordt in de winter van 2017/18 compleet gerenoveerd. De moderne en elegante sfeer maakt uw reis een ontspannende ervaring. De smaakvol ingerichte lounge met bar, evenals het lichte en vriendelijke restaurant bevinden zich op het bovendek. De ruime en gedeeltelijk overdekte zonnedek heeft heerlijke lounge stoelen, van waaruit de gasten kunnen genieten van het voorbijglijdende landschap.

  Alle 2-persoonshutten op het boven- en benedendek zijn ca. 11 m² groot, comfortabel en modern ingericht en voorzien van hotelbedden, douche / WC, haardroger, TV, kluis en individueel regelbare airconditioning. Bovendek: twaalf hutten met Frans balkon en te openen schuifdeuren, evenals twee 2-pers. hutten met een panoramisch raam dat geopend kan worden. Benedendek: 34 2-pers. hutten met een raam dat (om veiligheidsredenen) niet geopend kan worden.
  Technische details: lengte 83,03 m, breedte 9,64 m, diepgang 1,30 m; capaciteit: 96 passagiers. Taal aan boord: Duits en Engels.
  Boordvaluta: Euro. Kredietkaarten: Mastercard en Visa worden geaccepteerd.

 • Reisprogramma Passau-Wenen

  Reisprogramma Donau: Passau naar Wenen en terug naar Passau | Normandie en Arkona

  LET OP: De Normandie heeft zijn vertrek- en aankomstdag op zaterdag en de Arkona op maandag.

  Dag 1: Passau – Engelhartszell
  De reis van Passau naar Wenen en terug begint op zaterdag. Individuele aankomst in Passau. Ingebed tussen de Inn, Ilz en Donau ligt de bisschopsstad aan de Beiers / Oostenrijkse grens. Inschepen vanaf 17:00 uur. Tegen 19:00 uur afvaart naar Engelhartszell. Aankomst ca. 21:00 uur.

  Dag 2: Engelhartszell – Untermühl (Ca. 35 km) | Untermühl – Linz | Linz stadsrondrit met de Linzer Cityexpress (facultatief)
  Bezienswaardig is het klooster van Engelshartszell, bekend om zijn mooi gerenoveerde kerk, maar ook om de “heilzame” schnaps en kruiden-likeur. Over het voormalige jaagpad fietst u stroomafwaarts. Een tocht met het piepkleine veerpontje (niet inclusief) door de Schlögener Schlinge zorgt voor een bijzondere afwisseling. Vanuit Untermühl vaart u met het schip naar Linz. De bezienswaardigheden kunt u het beste ontdekken met de knalgele City express (ca. 1,5 uur, facultatief).

  Dag 3: Linz – Mauthausen | Mauthausen – Grein (Ca. 36-42 km) | Grein 1-uur durende rondleiding door Schloss Greinburg (facultatief)
  ’s Morgens vaart het schip naar Mauthausen. In de voormiddag heeft u gelegenheid om het KZ-Gedenkstätte te bezoeken. Een goede indruk van het verleden krijgt u in het Keltendorp in Mitterkirchen. De makkelijke fietstocht voert direct langs de Donau, de sportieve gasten kiezen voor de variant via burcht Clam in het schitterend mooie achterland van Strudengaus. Het einddoel van vandaag is Grein, waar Schloss Greinburg, Oostenrijks oudste woonkasteel, op u wacht.

  Dag 4: Grein – Melk (Ca. 50 km) | Melk – Tulln
  Uw fietstocht begint in het fascinerende landschap van de “wilde Strudengau” – een smal gedeelte van de Donau, dat eens onder de schippers berucht was. De fietstocht voert u verder naar Melk met zijn prachtige benedictijner barokkerk. Hier gaat u weer aan boord. Scheepstocht door de Wachau naar tuinstad Tulln.

  Dag 5: Tulln – Wenen-Nussdorf/evt. Korneuburg (Ca. 35 km) | Wenen stadswandeling/-rondtour (facultatief)
  Vlak voor de poorten van Wenen ligt het klooster Klosterneuburg. De koepel van het schitterende 900 jaar oude barokke bouwwerk is al van verre zichtbaar, het “altaar van Verdun” telt tot het hoogtepunt van de middeleeuwse goudsmeed-kunst. Van de wijnplaats Kahlenbergerdorf loont een korte wandeling door de wijngaarden naar het uitzichtterras van de Kahlenberg. U kunt hier genieten van een geweldig uitzicht over de miljoenenmetropool. Tijdens een stadsrondrit/stadswandeling  (facultatief) kunt u Wenen te ontdekken.

  Dag 6: Wenen (rustdag), stadsrondtoer per fiets (facultatief), wals- en operetteavond (facultatief) | Wenen – Dürnstein/Rossatz
  Tijdens een fiets rondtoer door de stad heeft u de mogelijkheid deze stad vol levensvreugde van dichtbij te ontdekken. De beroemdste bezienswaardigheden zoals Prater, Stephansdom en de Hofburg trekken langzaam voorbij, de prachtige boulevard Ringstraße met Burgtheater, Staatsopera en stadhuis herinneren aan lang vervlogen tijden. In de namiddag is er nog genoeg tijd voor een wandeling of voor een bezoek aan een van de beroemde Weense cafés. De avond eindigt sfeervol met een wals- en operetteconcert (fac.). ‘s Nachts vaart het schip naar Dürnstein of Rossatz in de Wachau.

  Dag 7: Wachau – Pöchlarn (Ca. 39 km) met wijnproeverij (facultatief) | Pöchlarn – Passau
  Het zacht glooiende heuvellandschap met kleine dromerige dorpjes, wijnterrassen, burchten, kloosters en ruïnes zullen u betoveren. De blauwe toren van de stiftskerk van Dürnstein is een herkenningsteken van de Wachau. In Weissenkirchen vindt u gezellige wijnlokalen direct naast het fietspad (facultatief wijnproeverij). Geniet u nog van het uitzicht op de imposante kerk van Melk, een van de grootste barokgebouwen van Oostenrijk, voordat u in Pöchlarn weer aan boord gaat. ’s Avonds noch een feestelijk afscheidsdiner. ’s Nachts vaart het schip naar Passau.

  Dag 8: Passau
  ’s Morgens kunt u aan dek nog eenmaal genieten van de eerste zonnestralen en de vredige stilte van het Donaudal. Tegen 10:00 uur wordt Passau bereikt. Het einde van de reis van Passau naar Wenen en weer terug.

  De schuin gedrukte gedeeltes worden met het schip afgelegd.
  Programma en gegevens onder voorbehoud van tussentijdse wijzigingen als gevolg van technische, meteorologische en/of nautische gronden.
  Alle afstanden zijn “circa-afstanden” van de aanbevolen fietsroutes.

 • Inclusief

  Inclusief
  – 7 nachten in een buitenhut met eigen douche / WC / airconditioning in de geboekte categorie;
  – Programma volgens de beschrijving van / naar Passau;
  – Volpension: ontbijt, middageten / lunchpakket / koffie en koek in de namiddag / avondeten;
  – Beddengoed en handdoeken aan boord; dagelijkse reiniging van de hut;
  – Ontvangst door de kapitein met welkomstcocktail (Normandie);
  – Welkomst- en afscheidsdrankje (Arkona);
  – Afscheidsdiner met afscheidscocktail (Normandie);
  – Dagelijks live muziek;
  – 1 x uitvoerig kaartenmateriaal per hut (Duits- of Engelstalig);
  – Dagelijks routebesprekingen;
  – Boordmanager (fietst niet):
  – Aanleg- en passagegelden (2018).

  Exclusief:
  – Transfers van / naar het schip;
  – Reserveringskosten € 15 per boeking / groep (verplichte toeslag);
  – Andere transfers;
  – Fietshuur;
  – Entreeprijzen en bezichtigingsgeld;
  – Parkeerkosten;
  – Drankjes aan boord;
  – (Persoonlijke) verzekeringen;
  – Fooien (facultatief);
  – Persoonlijke uitgaven.

  Fietshuur: lichtgewicht unisex tourfiets met 7 versnellingen met hand- en terugtraprem of met alleen handrem (s.v.p. bij boeking aangeven), een fietstas en huurfietsverzekering: € 70 p.p.
  Huur elektrische fiets (zonder terugtraprem) met fietstas en huurfietsverzekering: € 165 per persoon (van te voren boeken, beperkt aantal).
  Veilig onderweg: wij raden u aan tijdens de fietstochten een fietshelm te dragen (helmplicht: in Oostenrijk voor kinderen tot 12 jaar, in Slowakije voor alle fietsers, behalve binnen de bebouwde kom). Aan boord worden fietshelmen (UVEX I-VO, beperkt aantal) te koop aangeboden voor € 40 per stuk.

 •  

 • Hutsoorten en prijzen 2018

  Vertrekdata/Afvaarten 2018 Passau – Wenen | Normandie (zaterdags):

  Op 7, 14 en 21 april; 5 mei; 2, 16 en 30 juni; 14 juli; 11 en 25 augustus; 8 en 22 september; 6 oktober.

  Vertrekdata/Afvaarten 2018 Passau – Wenen | Arkona (maandags):

  Op 14 en 28 mei; 11 en 25 juni; 9 en 23 juli; 6 en 20 augustus en 3 september

   

  Prijs 2018 per persoon in Euro | Passau – Wenen | Normandie:

   

  Vertrek op

  zaterdags

  07.04. / 14.04. 21.04. / 06.10. 05.05./22.09. 02.06./08.09. 16.06./30.06./14.07./11.08./25.08.
  2-pers 1-pers 2-pers 1-pers 2-pers 1-pers 2-pers 1-pers 2-pers 1-pers
  Onderdek 499 659 779 859 899
  Bovendek 639 889 799 1.049 919 1.169 999 1.249 1.039 1.289
  Aanleg- en passagegelden: inclusief


  Prijs 2018 per persoon in Euro | Passau – Wenen|  Arkona:

   

  Vertrek op maandag

  mei juni – september
  Benedendek Bovendek Benedendek Bovendek
  2-pers. hut  859 899 899 939
  2-pers. hut met frans balkon   1.099 1.139
  Aanleg- en passagegelden: inclusief

  2-pers. hut voor alleengebruik: + 50% (alleen op het benedendek, beperkt aantal)

  Reserveringskosten: € 15 per boeking/groep (verplichte toeslag)
  2-persoonshut voor alleengebruik: + 50%. Een éénpersoonshut is alleen op aanvraag beschikbaar. Neemt u a.u.b. contact met ons op indien u zo'n hut wilt boeken.
  Kinderkorting: Single met kind: tot 13 jaar 20% in een hut met minstens 1 betalende volwassene.
  Fietshuur: lichtgewicht unisex tourfiets met 7 versnellingen met hand- en terugtraprem of met alleen handrem (s.v.p. bij boeking aangeven), een fietstas en huurfietsverzekering: € 70.
  Huur elektrische fiets met fietstas en huurfietsverzekering: € 165 per persoon (van te voren boeken, beperkt aantal).

 • Goed om te weten

  Fietsen aan boord
  Lichtgewicht unisex tourfietsen met 7 versnellingen met hand- en terugtraprem of met alleen handrem (s.v.p. bij boeking aangeven) en een fietstas. Elektrische fietsen met handrem (beperkt aantal – een vroegtijdige boeking is aan te raden). Geeft u bij boeking a.u.b. uw lengte door.

  Fietstochten: Individuele en niet begeleide fietstochten. U legt tussen de 24 en 60 km af. Alle afstanden zijn “circa-afstanden” van de aanbevolen fietsrouten. Veilig onderweg: wij raden u aan tijdens de fietstochten een fietshelm te dragen (helmplicht: in Oostenrijk voor kinderen tot 12 jaar, in Slowakije voor alle fietsers, behalve binnen de bebouwde kom). Aan boord worden fietshelmen (UVEX I-VO, beperkt aantal) te koop aangeboden voor € 40 per stuk.
  Route-eigenschappen: Vlak tot licht bergaf, voor recreanten, beginners en kinderen geschikt.
  Bagage Aanbevolen wordt een goed regenpak (jas en broek), een fietshelm, een zonnehoed en –bril en sportschoenen.
  Reisdocumenten Vergeet u niet uw paspoort of identiteitskaart mee te nemen.
  Diëten (Bijvoorbeeld lactose- en glutenvrij dieet) op aanvraag en tegen meerprijs mogelijk. Moet tenminste 14 dagen voor afvaartdatum bestelt zijn. Speciale dieetproducten moeten zo nodig meegebracht worden.
  Taal aan boord: Duits en Engels
  Vaarplan Vaarplan en programma zijn onder voorbehoud. Bij extreme hoog- of laagwaterstand behoudt de rederij zich het recht voor, gedeelten per bus te overbruggen of de reis op het laatste moment af te zeggen, waarbij conform de algemene voorwaarden, maximaal de reissom of de aanbetaling wordt gerestitueerd (waterstand is een overmacht situatie). Dit geldt ook voor officiële verordeningen, van van tevoren niet bekend gemaakte sluis en/of brugreparaties of bij motor- of aandrijfschade aan het schip die buiten de schuld van de rederij zijn ontstaan. Wees u er van bewust dat uw schip enerzijds uw „vakantieschip“ is, maar anderzijds ook een werktuig, dat zich per motor voortbeweegt en permanent, ook ’s nachts (ten dele tijdens het bevaren van sluizen en bruggen) bedient moet worden. Wij raden gasten die gevoelig zijn voor geluid aan om oordopjes mee te brengen. (Het doorvaren van sluizen kan niet zonder verstoringen – dat is bij alle Donaureizen zo – en daar is helaas niets aan te veranderen!).
  Excursies De in het programma beschreven facultatieve excursies kunnen per stuk of als pakket direct aan boord geboekt worden.

  Parkeren in Passau:
  Parkeerplaats op een omheind stuk grond, inclusief transfer naar het schip en terug € 66
  Parkeren in een garage, inclusief transfer naar het schip en terug € 77
  aanmeldingsformulier vindt u in de boarding informatie

  Algemene voorwaarden
  De Algemene (reis-)voorwaarden van Boat Bike Tours gelden voor fiets-vaar-vakanties en de daarop betrekking hebbende reisovereenkomsten en –bevestigingen. Bij boeking van een reis worden deze voorwaarden integraal onderdeel van de reisovereenkomst. Indien afwijkende bepalingen op uw boeking van kracht zijn, wordt u daarover vóór of bij boeking schriftelijk door ons geïnformeerd. Uw reisbevestiging is bindend. Reisprogramma’s en andere informatie zijn onder voorbehoud van tussentijdse wijzigingen, o.a. als gevolg van meteorologische, technische of om nautische redenen.

  Minimum aantal deelnemers: 50 personen.

  Organisator / uitvoerend tour operator: SE Tours GmbH, Bremerhaven (D). In geval van het niet bereiken van dit minimum aantal deelnemers is de tour operator gerechtigd de reis te annuleren; eventuele aanbetalingen worden in dat geval volledig gerestitueerd.

  Contact
  Boat Bike Tours BV
  ’t Prooyen 3-B
  1141 VD Monnickendam
  Nederland
  Tel: +31 299 313071
  Fax: +31 299 313065
  info@boatbiketours.com
  www.boatbiketours.com

  Update: 09.01.2018

 • Foto's