default-logo
Location: Duitsland | Moezel (DE) | Koblenz
Price: v.a. € 799,-

Fiets Vaar Vakantie Duitsland: Koblenz – Bad Wimpfen | MS Patria

Varen en fietsen op en langs de Rijn en Neckar. De prachtige dalen van deze rivieren zijn ideaal om per fiets en schip te ontdekken. Tussen Koblenz en Mannheim slingert het romantische Rijndal met aan haar smalle oevers, vele burchten, kastelen en vestingen, vaak gemaakt uit het unieke leisteengebergte.

Smalle oevers, vele burchten, kastelen en vestigingen – Koblenz naar Bad Wimpfen

Dit gebied, opgenomen in de werelderfgoedlijst van UNESCO, biedt gevarieerde routes langs het schilderachtige Rüdesheim, bekend van de wijnbouw, en door de prachtige binnensteden van Mainz, Worms en Mannheim, allen rijk aan vele monumenten. In Mannheim gaat de route verder langs de rivier Neckar, een zijtak van de Rijn, naar onder andere universiteitsstad Heidelberg, waarvan u het kasteel al van verre op grote hoogte ziet liggen.

Tijdens het varen en fietsen op en langs de Rijn en Neckar is de MS Patria uw varend thuis.

Ook het middeleeuwse stadje Bad Wimpfen met haar pracht en praal is een pareltje aan de rivier. Het is hier voor de wijnliefhebber bijzonder genieten; o.a. een diner en wijnproeverij bij een wijnboer en een bezoek aan een wijngaard staan op het programma.

Icons Patria Bad Wimpfen naar Koblenz

 

 

 • Data/Prijzen Koblenz-Bad Wimpfen

   

 • Data/Prijzen Bad Wimpfen-Koblenz

 • Informatie Schip

  MS Patria

  Tijdens het varen en fietsen op en langs de Rijn en Neckar is de 68 meter lange MS Patria, dat tot max. 68 gasten accommodatie biedt, uw varend thuis. Het schip is voor fiets-vaar-vakanties gemoderniseerd en beschikt over 34 hutten. Dit zijn uitsluitend tweepersoonshutten (ca. 7 m², 2 eenpersoonsbedden in een L-vorm) met raam (de ramen op het bovendek kunnen worden geopend; de ramen op het benedendek zijn om veiligheidsredenen vaste ramen), douche en toilet, individueel regelbare airconditioning in alle hutten op het benedendek, alsmede in het restaurant en in de salon. 15 hutten op het benedendek, 19 hutten op het bovendek (toeslag). Verder beschikt het authentieke schip op het bovendek in het voorste gedeelte over een mooie salon en bar met grote ramen en een apart restaurantgedeelte op het benedendek. Op het gedeeltelijk overdekt zonnedek bevinden zich voor alle gasten zitplaatsen (tafels en stoelen) en een fietsenstalling. Het schip vaart onder Nederlandse vlag, vaart al enkele jaren op Moezel, Saar, Rijn en Neckar en is sinds vele jaren een geliefd schip voor fiets-vaar-vakanties. Taal aan boord Engels en Duits.

  MS Patria Varen en fietsen op en langs de Rijn en Neckar MS Patria Plattegrond

 • Reisprogramma Koblenz-Bad Wimpfen

  Reisprogramma Duitsland: van Koblenz naar Bad Wimpfen | MS Patria
  Varen en fietsen op en langs de Rijn en Neckar

  Dag 1 (za): Koblenz: Aankomst en inscheping
  Het varen en fietsen op en langs de Rijn en Neckar begint op zaterdag in Koblenz. De bemanning van het schip heet u vanaf 16:00 uur van harte welkom. De avond en uw eerste nacht aan boord brengt u in Koblenz door.

  Dag 2 (zo): Koblenz – Boppard | Boppard – Rüdesheim (Ca. 46 km)
  ‘s Morgens vroeg brengt het schip u naar Boppard, gelegen in het Midden-Rijngebied en deze plek staat ook op de wereld erfgoedlijst van UNESCO. Nadat u uw fiets in ontvangst heeft genomen fietst u over de linkeroever van de Rijn, langs kastelen en burchten en door de Lorelei-vallei naar het mooie stadje Rüdesheim, met de wereldbekende Drosselgasse. Overnachting in Rüdesheim of Bingen.

  Dag 3 (ma): Rüdesheim – Mainz (Ca. 32-35 km)
  Vandaag fietst u langs de prachtige Rijnoevers van Rüdesheim door de Rheingau en door Eltville naar Mainz. Als alternatief kunt u ook kiezen voor een fietstocht langs de rustige linkeroever van de Rijn tot aan Mainz. In Mainz is er een overvloed aan bezienswaardigheden. Vele kerken, musea, fonteinen en monumenten. Tot de belangrijkste behoren de Dom, de St. Stefanuskerk, het nationaal theater, de citadel, de Mardi Gras fontein en het Gutenberg monument.

  Dag 4 (di): Mainz – Nierstein (Ca. 17-26 km)
  U verlaat Mainz en fietst in zuidelijke richting via Laubenheim naar Nierstein, een van de grootste wijnbouwgebieden aan de Rijn. Lunch aan boord. In de middag staat een bijzondere excursie op het programma: per tractor verkent u de wijnbergen van Nierstein. De dag wordt afgesloten met een wijnproeverij en avondeten bij de wijnboer (optionele excursie, aan boord te boeken). Gasten die niet aan deze excursie deelnemen, eten aan boord.

  Dag 5 (wo): Nierstein – Mannheim | Mannheim – Heidelberg (Ca. 25 km)
  In de morgen brengt het schip u stroomopwaarts over de Rijn langs Worms naar het startpunt van de fietstocht van vandaag: naar Mannheim. Op de fiets via Keltenstad Ladenburg, waar u voor het eerst de Neckar tegenkomt – naar Heidelberg. In de namiddag kunt u op eigen gelegenheid een wandeling door Heidelberg maken en een kijkje nemen bij het kasteel of deelnemen aan een begeleide stadstoer (optionele excursie, aan boord te boeken).

  Dag 6 (do): Heidelberg – Eberbach (Ca. 34 km)
  Vandaag fietst u via Ziegelhausen en door het Odenwald naar Neckarsteinach. Daarna verder via Hirschhorn naar de oude Zwabische stad Eberbach, het einddoel van vandaag. Tijdens een wandeling door de schilderachtige smalle straatjes en pleinen, kunt u genieten van het serene leven van de oude Staufer stad. ‘s Avonds wacht een nachtwaker in traditionele kledij op u om u zijn stad te laten zien (optionele excursie, aan boord te boeken).

  Dag 7 (vr): Eberbach – Bad Wimpfen (Ca. 45 km)
  Na het ontbijt fietst u misschien nog naar kasteel Hornberg. Dit kasteel is een van de mooiste kastelen in de Neckarvallei. Götz von Berlichingen was de bekendste inwoner van Burg Hornberg. Bad Wimpfen – doel van vandaag en middeleeuws aandoende droomstad – bood in 1182 ook Keizer “Friedrich I Barbarossa” een thuis.

  Dag 8 (za): Bad Wimpfen
  Het varen en fietsen op en langs de Rijn en Neckar is ten einde. Na het ontbijt: uitschepen tot 9:00 uur.

  Cursief gedrukte trajecten worden met het schip afgelegd.
  Dagelijks individuele fietstochten in eigen tempo, zonder begeleiding, met voorbesprekingen door de reisleider.
  Alle afstanden zijn “circa-afstanden” van de aanbevolen fietsroutes.

  Wanneer gasten een dag niet willen fietsen, kunnen zij de route per schip afleggen.
  Programma en gegevens onder voorbehoud van tussentijdse wijzigingen om technische, meteorologische en / of nautische redenen.
  Op de aankomstdag kan bagage al vanaf ca. 10:00 uur aan boord worden gebracht.

 • Reisprogramma Bad Wimpfen-Koblenz

  Reisprogramma Duitsland: van Bad Wimpfen naar Koblenz | MS Patria
  Varen en fietsen op en langs de Rijn en Neckar

  Dag 1 (za): Bad Wimpfen: Aankomst en inscheping
  Het varen en fietsen op en langs de Rijn en Neckar begint op zaterdag in Bad Wimpfen. De bemanning van het schip heet u vanaf 16:00 uur van harte welkom. De avond en uw eerste nacht aan boord brengt u in Bad Wimpfen door. Een stadswandeling is zeer aan te bevelen.

  Dag 2 (zo): Bad Wimpfen – Eberbach (Ca. 45 km)
  Met de fiets gaat u naar Neckarzimmern. Van daaruit heeft u de mogelijkheid om kasteel Hornberg te bezichtigen, een van de mooiste in de Neckarvallei. Götz von Berlichingen was de bekendste bewoner van dit kasteel. Daarna gaat de fietstocht verder via Zwingenberg met zijn imposante kasteel naar Eberbach. ‘s Avonds wacht een nachtwaker in traditionele kledij op u om u zijn stad te laten zien (optionele excursie, aan boord te boeken).

  Dag 3 (ma): Eberbach – Heidelberg (Ca. 34 km)
  Van Eberbach fietst u naar Hirschhorn, de parel van de Neckarvallei. Vanaf de kasteeltoren heeft u een prachtig uitzicht op de Neckarbocht, het voormalige karmelietenklooster, alsmede op de marktkerk. Daarna gaat de fietstocht verder door het zuidelijke deel van de Odenwald via Neckarsteinach met zijn vier kastelen naar Heidelberg. In de namiddag kunt u deelnemen aan een stadswandeling (optionele excursie, aan boord te boeken).

  Dag 4 (di): Heidelberg – Mannheim (Ca. 25 km) | Mannheim – Nierstein
  Vandaag fietst u langs de rechteroever van de Neckar. Hier kunt u nog een laatste blik werpen op het kasteel. U zet uw tocht voort door het in de Romeinse tijd gestichte Ladenburg en fietst naar Mannheim, waar de MS Patria op u wacht en u tijdens de lunch naar Nierstein brengt. Een volgend hoogtepunt is een excursie met de tractor door de wijnbergen van Nierstein, met aansluitend een rustiek diner bij de wijnboer (optionele excursie, aan boord te boeken). Gasten die niet aan deze excursie deelnemen, eten aan boord.

  Dag 5 (wo): Nierstein – Mainz (Ca. 17-26 km)
  Van de grootste wijnbouwgebied aan de Rijn fietst u naar Mainz, met een overvloed aan bezienswaardigheden, vele kerken, musea, fonteinen en monumenten. Tot de belangrijkste behoren de Dom, de St. Stefanuskerk, het nationaal theater, de citadel, de Mardi Gras fontein en het Gutenberg monument.

  Dag 6 (do): Mainz – Rüdesheim (Ca. 32-35 km)
  Van Mainz voert het pad door het prachtige Rheingau. Bekende steden zoals de rozenstad Eltville liggen langs de weg. Oestrich-Winkel met zijn herkenningsteken, de wijn verlader kraan uit het jaar 1745, nodigt uit voor een pauze. Het fietspad voert vaak direct langs de Rijn, voordat u de Germania op het Niederwald monument in Rüdesheim in de verte ziet liggen. Geniet u ter afsluiting in de Drosselgasse, de langste bar ter wereld, van de goede Rheingause wijn. Overnachting in Rüdesheim of aan de andere Rijnoever in Bingen.

  Dag 7 (vr): Rüdesheim – Boppard (Ca. 46 km) | Boppard – Koblenz
  ‘s Morgens fietst u langs kastelen en burchten en door de Lorelei-vallei in de richting van Boppard, gelegen in het Midden-Rijngebied en deze plek staat ook op de wereld erfgoedlijst van UNESCO. In de middag vaart u met het schip naar Koblenz aan de bekende “Deutschen Eck”, de samenvloeiing van de Rijn en de Moezel en het einddoel van deze reis.

  Dag 8 (za): Koblenz
  Het varen en fietsen op en langs de Rijn en Neckar is ten einde. Na het ontbijt: uitschepen tot 9:00 uur.

  Cursief gedrukte trajecten worden met het schip afgelegd.
  Dagelijks individuele fietstochten in eigen tempo, zonder begeleiding, met voorbesprekingen door de reisleider.
  Alle afstanden zijn “circa-afstanden” van de aanbevolen fietsroutes.

  Wanneer gasten een dag niet willen fietsen, kunnen zij de route per schip afleggen.
  Programma en gegevens onder voorbehoud van tussentijdse wijzigingen om technische, meteorologische en / of nautische redenen.
  Op de aankomstdag kan bagage al vanaf ca. 10:00 uur aan boord worden gebracht.

 • Inclusief

  Inclusief
  – Scheepsreis & accommodatie in de geboekte categorie 8 dagen / 7 nachten (zaterdag – zaterdag) van / naar Koblenz c.q. Bad Wimpfen;
  – Volpension (7 x ontbijtbuffet, 6 x lunchpakket tijdens fietstochten of een kleine lunch aan boord, 7 x drie- of vier-gangen-diner);
  – Gebruik van beddengoed en handdoeken (handdoekenwissel dagelijks mogelijk), dagelijkse reiniging van de hut;
  – Welkomstdrankje;
  – Boordreisleider (Duits- & Engelstalig) met dagelijkse voorbesprekingen van de fietstochten. De boordreisleider fietst niet maar is voor vragen altijd via mobiele telefoon bereikbaar;
  – Gedetailleerd kaartmateriaal en routebeschrijvingen voor de dagelijkse fietstochten (1 set per hut);
  – Dagelijks koffie en thee tot 16:00 uur.

  Exclusief
  – Transfers naar / van ligplaats in Koblenz c.q. Bad Wimpfen;
  – Reserveringskosten € 15 (verplichte toeslag);
  – Parkeerkosten;
  – Andere transfers;
  – Fietshuur (optioneel);
  – Entreegelden;
  – Stadsplattegronden;
  – Kosten voor de overvaart met de pont / veer;
  – Excursies;
  – (Persoonlijke) verzekeringen;
  – Drankjes aan boord;
  – Fooien (facultatief).

  Huurfiets met 7 versnellingen, hand- en  terugtraprem en fietstas: € 70 per week (optioneel); er zijn een paar fietsen met alleen handremmen op aanvraag beschikbaar.
  Huur E-Bike met handremmen en fietstas: € 165 per week (beperkt aantal beschikbaar; alleen op aanvraag en na bevestiging)
  Reserveringskosten: € 15 per boeking/groep

 •  

 • Hutsoorten en prijzen 2018

  PRIJZEN „RIJN & NECKAR“ SEIZOEN 2018 (per persoon):

   Hutten: voor juni – september
  2-persoonshut benedendek 2 pers. €      829
  2-persoonshut bovendek 2 pers. €      939
  2-pers.hut benedendek voor alleengebruik 1 pers. €   1.244
  2-pers.hut bovendek voor alleengebruik 1 pers. €   1.409

  De eenpersoonshutten zijn alleen op aanvraag beschikbaar. Neemt u a.u.b. contact met ons op indien u zo'n hut wilt boeken.

  DATA SEIZOEN 2018 MS PATRIA RIJN  & NECKAR:

  Koblenz – Bad Wimpfen:
    vertrekdata op:  02/06, 14/07, 08/09/2018
  Bad Wimpfen – Koblenz:  vertrekdata op: 09/06, 20/07, 15/09/2018
  Minimum aantal deelnemers: 40 personen
  Op andere data vaart het schip de reis “Moezel en Saar” tussen Koblenz en Saarburg (info op aanvraag).

 • Goed om te weten

  Huurfietsen
  De scheepsfietsen zijn overwegend unisex tourfietsen met middelhoge instap, 7 versnellingen met handrem en terugtraprem en fietstas. Er zijn een paar fietsen met alleen handremmen op aanvraag beschikbaar. Er zijn ook een beperkt aantal E-Bikes op aanvraag beschikbaar.  Een huurfiets is facultatief. Gasten mogen zonder meerkosten hun eigen fiets meenemen. De bemanning en reisorganisatie is in dit geval niet aansprakelijk voor eventuele schade c.q. verlies of diefstal van de eigen fietsen.
  In Duitsland bestaat geen helmplicht. Wij raden u aan tijdens de fietstochten een fietshelm te dragen. Neem uw eigen – goed passende – helm mee. Aan boord worden fietshelmen (UVEX I-VO, beperkt aantal) te koop aangeboden voor € 40 per stuk.

  Parkeermogelijkheden:
  Bad Wimpfen:
  parkeerplaatsen in de nabije omgeving van het treinstation vanaf ca. € 20 per week, reserveren niet mogelijk.
  Koblenz: openbare parkeerplaatsen in de buurt van de ligplaats vanaf ca. € 125 per week of gratis parkeerplaatsen op een P & R plaats buiten de stad. Hiervandaan kunt u met de bus naar het centrum reizen. U kunt niet van te voren reserveren.

  Transfers tussen Koblenz en Bad Wimpfen per trein in 3,5 uur voor ca. € 45 p.p. (groepsticket kan bij de reisleider worden gekocht) of per minibus (ca. € 85 p.p. bij min. 4 pers., fiets € 15). Beperkte beschikbaarheid, wordt aan boord door de reisleider verzorgd. Aan boord te betalen.

  Achtergrondinformatie
  De Algemene (Reis-)Voorwaarden van Boat Bike Tours zijn van toepassing voor de fiets-vaar-vakanties & de bevestigingen in het kader van deze reizen, als ook voor annuleringen. Kinderen zijn in principe welkom aan boord. Bedenk s.v.p. voordat u boekt, of uw kind fietstochten van ca. 20-55 km aankan. Kinderfietsen of kinderzitje kunt u zelf meebrengen. U kunt natuurlijk ook één of meerdere dag(en) aan boord verblijven (kinderen tot 18 jaar onder begeleiding). Kinderkorting op aanvraag. Binnen in het schip geldt een niet-rokenzone: alleen op het zonnedek is roken toegestaan. In alle hutten geldt vanuit veiligheidsoverwegingen een wettelijk rookverbod; alle hutten / kamers aan boord zijn daarom dus ook niet-roken-kamers.

  Minimum aantal deelnemers: 40 personen

  Contact
  Boat Bike Tours BV
  ’t Prooyen 3-B
  1141 VD Monnickendam
  Nederland
  Tel: +31 299 313071
  Fax: +31 299 313065
  info@boatbiketours.com
  www.boatbiketours.com

  Update: 10 november 2017

 • Foto's