default-logo
Location: Duitsland | Rijnland-Palts | Mainz
Price: v.a. € 799,-
Book now!

Fiets Vaar Vakantie Duitsland: Mainz – Bazel | MS Andante

Waarom is het zo mooi om te fietsen langs de Rijn? Op deze vraag zijn waarschijnlijk honderden antwoorden mogelijk. Meerdere vindt u tijdens deze reis, waarbij u herhaaldelijk de grens tussen Duitsland en Frankrijk passeert.

De Franse Elzas, het Duitse Zwarte Woud, goede wijnen en culinaire hoogstandjes – Mainz naar Bazel

Zowel de Franse Elzas en de Duitse Zwarte Woud hebben u veel te bieden: zeer goede wijnen en culinaire hoogstandjes, maar ook prachtige kerken, kastelen en vakwerkhuizen in steden als Speyer, Kehl en Straatsburg. De reis begint in Mainz en voert u naar Bazel*. De stad in het drielandenpunt Zwitserland-Duitsland-Frankrijk zal u laten zien dat ook de Zwitsers van het goede leven kunnen genieten.

Het schip MS Andante belooft een comfortabele vakantie met een vriendelijke sfeer.

* Deze reis wordt – afhankelijk van de vertrekdatum – van Mainz naar Bazel of van Bazel naar Mainz aangeboden (zie vertrekdata).

Duitsland-MainzBasel-Andante

Mainz - Basel - Andante

 

 • Data/Prijzen

 • Informatie Schip

  MS Andante

  Tijdens het fietsen langs de Rijn is MS Andante uw varende hotel. Het ruime riviercruiseschip MS Andante is in de laatste jaren flink gerenoveerd en belooft een comfortabele vakantie met een vriendelijke sfeer. De smaakvol ingerichte lounge met bar en restaurant bevinden zich op het promenadedek met grote ramen, zodat u een fantastisch uitzicht op de rivier heeft. Op het promenadedek bevinden zich 17 hutten en op het onderdek 26 hutten, waarvan er 2 eventueel geboekt kunnen worden door één persoon. Alle hutten zijn ca. 8-9 m² en hebben lage bedden, hangkastje met spiegel in de badkamer, tv, douche en toilet, individueel instelbare airconditioning. De ramen in de hutten op beide dekken kunnen worden geopend. Het grote deels overdekte zonneterras met zitplaatsen voor de gasten biedt ook plaats aan de fietsen. Verheugt u zich op aardige mensen, goed eten, interessante fiets-tochten en aangename uren aan boord – eenvoudigweg een heerlijke vakantie. Taal aan boord: Duits en Engels.

  Technische details: lengte: 74,4 m, breedte: 10,2 m, snelheid: 8,64 knopen/16 km/h, 43 hutten: max. 84 gasten, 1 lift, Nederlandse vlag en management

  MS Andante - Fietsen langs de Rijn

 • Reisprogramma Mainz-Bazel

  Reisprogramma Duitsland: van Mainz naar Bazel | MS Andante
  Fietsen langs de Rijn

  Dag 1 (za): Mainz (aankomst) | Mainz – Gernsheim
  Het fietsen langs de Rijn begint op zaterdag. Individuele aankomst in Mainz. Misschien heeft u nog tijd om de hoofdstad van deelstaat Rijnland-Palts met zijn liefdevol gerestaureerde vakwerkhuizen in het centrum en de Romaanse kathedraal Sint Martin te ontdekken. Inschepen is tussen 15 uur en 17 uur. Om 18 uur vertrekt het schip naar Gernsheim, waar u de eerste nacht doorbrengt.

  Dag 2 (zo): Gernsheim – Mannheim | Mannheim – Heidelberg – Speyer (Ca. 30-55 km)
  Het schip brengt u eerst naar Mannheim. Het barokke slot van Mannheim is één van de grootste van Duitsland. Vanuit Mannheim fietst u hetzij rechtstreeks naar Speyer of u maakt een omweg via Heidelberg met de wereldberoemde burchtruïne. De kathedraal van Speyer, uw doel van vandaag, staat sinds 1981 op de UNESCO werelderfgoedlijst. Leert u Speyer beter kennen tijdens een stadswandeling (facultatieve excursie, aan boord te boeken).

  Dag 3 (ma): Speyer – Sondernheim (Ca. 20 km) | Sondernheim – Plittersdorf
  De fietstocht voert u door de regio Pfalz naar de kleine gemeenschap Sondernheim (Steenmusem, facultatieve excursie, aan boord te boeken). Vanaf hier brengt de MS Andante alle gasten naar Rastatt-Plittersdorf. Rastatt is een stad die gekenmerkt wordt door barokke gebouwen en heeft twee prachtige barokke kastelen. Het district Plittersdorf is gelegen aan het natuurreservaat “Rastatter Rheinaue”, dat tot de meest waardevolle natuurgebieden in het gebied van Karlsruhe behoort.

  Dag 4 (di): Plittersdorf – Gambsheim (Ca. 40 km) | Gambsheim – Straatsburg (Kehl)
  Vandaag fietst u door Frankrijk. U fietst naar Gambsheim, een stad in de Elzas. In de namiddag brengt het schip u naar Straatsburg, de hoofdstad van de Elzas. Geniet van de historische bezienswaardigheden zoals de kathedraal van Straatsburg (Straßburger Münster) of het gebied bekend als “La Petite France” (oudste deel van Straatsburg met vakwerkhuizen) tijdens een boottocht met een rondvaartboot (excursie op eigen gelegenheid).

  Dag 5 (wo): Straatsburg (Kehl) – Rhinau | Rhinau – Breisach (Ca. 42-49 km)
  Eerste doel van vandaag is het dorp Rhinau in Frankrijk, gelegen midden in het prachtige landschap van de Rijn. De fietsers verlaten hier het schip en fietsen naar het Duitse Breisach aan de Rijn. Vanaf de heuvel, waarop de Romaanse kathedraal van St. Stephan staat, heeft u een prachtig uitzicht op het Zwarte Woud, de Vogezen en de Rijnvallei, maar ook op de wijngaarden in de buurt van de stad. De wijn en sekt uit Breisach zijn wereldberoemd. U krijgt een indruk over hoe het eraan toe gaat op een wijngaard tijdens een rondleiding door de wijngaard met wijnproeverij (excursie, optioneel, boekbaar aan boord).

  Dag 6 (do): Rondtoer van/naar Breisach: naar Colmar (Ca. 64 km) of naar Freiburg (Ca. 62 km)
  Terwijl het schip vandaag in Breisach blijft liggen, heeft u de keuze tussen een fietstocht naar het Franse Colmar, de onofficiële hoofdstad van de Elzasser wijn, of een fietstocht naar het Duitse Freiburg, met zijn prachtige centrum met vele monumentale gebouwen. De MS Andante ligt in Breisach op u te wachten (u kunt ook op eigen gelegenheid met de trein terugkeren).

  Dag 7 (vr): Breisach – Bazel of Breisach – Bazel (Ca. 60 km)
  Vandaag heeft u de keuze: stapt u op de fiets voor een laatste fietstocht langs de rechteroever van de rivier de Rijn via Neuenburg en Bad Bellingen naar Basel, of blijft u aan boord van de MS ANDANTE tijdens de vaartocht naar Bazel en geniet u van het voorbijglijdende landschap van de Rijn vanaf  het zonneterras. Beide opties hebben hun charme. U zult genieten van deze prachtige Zwitserse stad in het drielandenpunt tussen Duitsland en Frankrijk en Zwitserland. Bazel wordt terecht stad van fijnproevers genoemd. Er zijn o.a. meer dan 20 restaurants met Gault Milau- of Michelin waarderingen.

  Dag 8 (za): Bazel
  Helaas het fietsen langs de Rijn alweer ten einde. Na het ontbijt: uitschepen.

  Schuin gedrukte trajecten worden met het schip afgelegd.
  Vaarplan en programma onder voorbehoud van tussentijdse wijzigingen als gevolg van technische, meteorologische en/of nautische omstandigheden. De schipper behoudt zich het recht voor de route (vanwege laag of hoog water of slecht weer) voor uw veiligheid te veranderen (dit is geen geldige reden voor een annulering).

 • Reisprogramma Bazel-Mainz

  Reisprogramma Duitsland: van Bazel naar Mainz | MS Andante
  Fietsen langs de Rijn

  Dag 1 (za): Bazel
  Individuele aankomst in Bazel. Misschien heeft u nog tijd voor een wandeling door deze mooie stad met haar vele bezienswaardigheden waaronder de Kathedraal of voor een bezoek aan één van de vele musea. Inschepen is tussen 15 en 17 uur. Het schip blijft vannacht in Bazel liggen.

  Dag 2 (zo): Bazel – Breisach, fietstocht ca. 60 km of Bazel – Breisach
  Vandaag kunt u kiezen uit een fietstocht langs de rechteroever van de Rijn via steden zoals Bad Bellingen en Neuenburg naar Breisach of u blijft aan boord en geniet vanaf het zonnedek of salon van het voorbijglijdende landschap. Het mooie stadje Breisach is het centrum van het Baden wijngebied met grote producenten van wijn en mousserende wijn.

  Dag 3 (ma): Fietsrondrit van Breisach naar Colmar en terug ca. 64 km of fietstocht naar Freiburg ca. 62 km
  Het schip blijft vandaag in Breisach liggen en u heeft de keuze uit twee fietstochten met Colmar of Freiburg als bestemming. Tijdens uw fietstocht naar Colmar, de onofficiële hoofdstad van de Elzasser wijn, leert u het charmante karakter van het hoge Zwarte Woud kennen. In het centrum van Colmar bevinden zich veel vakwerkhuizen uit de middeleeuwen en de renaissance. Het opmerkelijke Maison Pfister stamt ook uit die tijd. Of u kunt naar Freiburg im Breisgau fietsen met zijn aantrekkelijke gebouwen zoals de Freiburger Münster (kerk) en het historische warenhuis op Münsterplatz (u kunt eventueel op eigen gelegenheid terug met de trein). Een indruk van wat Breisach betekent voor de wijnregio Baden krijgt u tijdens een rondleiding door een wijngaard en een wijnproeverij (optioneel, aan boord te boeken).

  Dag 4 (di): Breisach – Rhinau, fietstocht ca. 42-49 km | Rhinau – Straatsburg (Kehl)
  U fietst op Frans grondgebied naar het kleine stadje Rhinau in het gebied Elzas. Het is gelegen in het midden van het prachtige Rijn-landschap. Daar komt u weer aan boord en samen met het schip vaart u naar Straatsburg, de hoofdstad van de Elzas. U leert en ziet meer van de vele bezienswaardigheden zoals de indrukwekkende kathedraal, leerlooiers wijk “Petite France”, en vele andere fascinerende gebouwen tijdens een tocht met de rondvaartboot (op eigen gelegenheid, exclusief in de prijs).

  Dag 5 (woe): Straatsburg (Kehl) – Gambsheim | Gambsheim – Plittersdorf, fietstocht ca. 40 km
  Vanuit Straatsburg vaart u met het schip naar het Franse Gambsheim. Hier stapt u op de fiets voor een tocht naar Rastatt-Plittersdorf. Het stadsdeel Plittersdorf heeft 2 prachtige barokke kastelen en is gelegen in het buitengewone landschap van het natuurgebied „Rastatter Rheinaue“ in de uiterwaarden van de Rijn. U kunt hier deelnemen aan een bijzondere stadsrondleiding (optioneel, aan boord te boeken).

  Dag 6 (do): Plittersdorf – Sondernheim | Sondernheim – Speyer, fietstocht ca. 20 km
  Het schip brengt u eerst naar de kleine gemeenschap Sondernheim in de regio Pfalz. Hier kunt u een bezoek brengen aan het baksteenmuseum (optioneel, aan boord te boeken). Vanuit Sonderheim fietst u naar Speyer. Speyer is één van de oudste steden van Duitsland. De kathedraal van Speyer staat sinds 1981 op de UNESCO werelderfgoedlijst. Ontdek Speyer en leert u alles over de historische beeltenissen van de kerkelijke architectuur, de indrukwekkende gevels uit verschillende bouwperioden, kronkelende steegjes en romantische pleinen tijdens een rondleiding door de stad ! (optioneel, aan boord te boeken).

  Dag 7 (vr): Speyer – Heidelberg – Mannheim, fietstocht ca. 30-55 km | Mannheim – Mainz
  Mannheim is het einddoel van vandaag. Het barokke slot is een van de grootste van de wereld. Vanuit Speyer kunt u rechtstreeks naar Mannheim fietsen of u maakt een omweg via Heidelberg, met de wereldberoemde burchtruïne. Vanuit Mannheim vaart u met het schip naar Gutenbergstad Mainz met de Romaanse kathedraal Sint Martin, liefdevol gerestaureerde vakwerkhuizen in het centrum en vele andere bezienswaardigheden.

  Dag 8, (za): Mainz
  Na het ontbijt: uitschepen.

  Schuin gedrukte trajecten worden met het schip afgelegd.
  Vaarplan en programma onder voorbehoud van tussentijdse wijzigingen als gevolg van technische, meteorologische en/of nautische omstandigheden. De schipper behoudt zich het recht voor de route (vanwege laag of hoog water of slecht weer) voor uw veiligheid te veranderen (dit is geen geldige reden voor een annulering).

 • Inclusief

  Inclusief
  – 7 Nachten in een 2-persoonshut met eigen douche / WC / TV in de geboekte categorie;
  – Scheepsreis volgens programma vanaf Mainz naar Bazel of andersom;
  – Welkomstdrankje;
  – Volpension: ontbijtbuffet, lunchpakket tijdens fietstochten of lunch aan boord, koffie en thee in de namiddag, 3-gangen diner;
  – Dagelijkse reiniging van de hut; gebruik van beddengoed en handdoeken (wissel naar wens);
  – Alle gelden voor havens, sluizen en bruggen;
  – Dagelijkse bespreking van de fietstochten;
  – Boordreisleiding door de schipper;
  – Kaarten en informatiemateriaal 1 x per hut (Duits- of Engelstalig).

  Exclusief
  – Transfer naar en van de ligplaats;
  – Reserveringskosten;
  – Parkeerkosten;
  – Andere transfers;
  – Entreegelden & excursies;
  – Huurfiets;
  – Drankjes aan boord;
  – Persoonlijke (reis) verzekering;
  – Stadsplattegronden;
  – Fooi voor reisleider en bemanning (facultatief).

  Unisex-huurfiets met 7 versnellingen, hand- en terugtraprem en fietstas: € 70 (er zijn een paar fietsen met handremmen op aanvraag beschikbaar)
  E-Bike met handremmen (op aanvraag, beperkt beschikbaar): €165
  Reserveringskosten (verplichte toeslag): €15

 • Hutsoorten en prijzen

  Vertrekdata 2017:
  Vertrek en aankomst op zaterdag:

  Mainz – Bazel: 15.07.-22.07. / 29.07.-05.08. / 26.08.-02.09. / 23.09.-30.09.
  Bazel – Mainz: 22.07.-29.07. / 05.08.-12.08. / 02.09.-09.09. / 30.09.-07.10.

  Tourprijs 2017 per persoon in Euro:

  Afvaarten, zaterdags  
  2-pers. hut onderdek    799
  2-pers. hut promenadedek    899
  1-pers. hut onderdek (2 hutten per afvaart)    959
  2-pers. hut voor alleengebruik onderdek (beperkt beschikbaar) 1.199
  2-pers. hut voor alleengebruik promenadedek (beperkt beschikbaar) 1.349

  De single hutten zijn beperkt en alleen op aanvraag beschikbaar. Neemt u a.u.b. contact met ons op indien u zo'n hut wilt boeken.

  €  70  Unisex-huurfiets met 7 versnellingen, hand- en terugtraprem en fietstas (op aanvraag, fiets met handremmen)
  € 165 E-Bike met handremmen (op aanvraag, beperkt beschikbaar)
  €  15  Reserveringskosten (verplichte toeslag)

 • Goed om te weten

  Bijzonderheden

  Inschepen
  Tussen 15:00 en 17:00 uur

  Uitschepen
  Na het ontbijt tot 09:00 uur.

  Fietsen aan boord
  Lichtgewicht unisex toerfietsen van het merk KTM met hand- en terugtraprem en bagagetas staan voor u klaar tijdens het fietsen langs de Rijn. Er zijn een beperkt aantal fietsen en E-Bikes met alleen handremmen op aanvraag beschikbaar (vroegtijdige reservering noodzakelijk).

  Fietstochten
  De fietstochten tijdens het fietsen langs de Rijn zijn individueel en zonder gids. U legt tussen de 20 en 64 km af. Alle afstanden zijn “circa-afstanden” van de aanbevolen fietsrouten.

  Route-eigenschappen
  De kwaliteit van de fietspaden is goed. De route loopt meestal over verharde of geasfalteerde wegen zonder noemenswaardige stijgingen. Daarom is deze reis ook zeer geschikt voor de ongeoefende fietser.

  Bagage
  Aanbevolen wordt een goed regenpak (jas en broek), een fietshelm, een zonnehoed en –bril en sportschoenen. Omdat de opbergruimte in de hut beperkt is, raden wij u af om met harde koffers te reizen

  Vaarplan en programma
  Vaarplan en programma zijn onder voorbehoud van tussentijdse wijzigingen als gevolg van technische, meteorologische en / of nautische omstandigheden. De schipper behoudt zich het recht voor de route (vanwege laag of hoog water of slecht weer) voor uw veiligheid te veranderen (dit is geen geldige reden voor een annulering).

  Reisdocumenten
  Vergeet u niet uw paspoort of identiteitskaart mee te nemen.

  Dieetwensen
  Speciale dieetwensen of vegetarisch eten moeten bij boeking worden aangegeven en proberen we te honoreren. De meerprijs hiervoor is ca. € 25 per persoon/week (direct te betalen). Informeert u ons bij boeking.

  Parkeermogelijkheden:
  Mainz: parkeergarage bij het treinstation (onbewaakt, niet te reserveren). Kosten ca. € 10 per dag.
  Bazel: parkeergarage in de buurt van het treinstation (Basel Bad BF), onbewaakt, niet van tevoren te reserveren, ca. 5 km verwijdert van de aanlegplaats van het schip, kosten ca. € 120 per week.

  Algemene voorwaarden
  De Algemene (reis-)voorwaarden van Boat Bike Tours gelden voor fiets-vaar-vakanties en de daarop betrekking hebbende reisovereenkomsten en –bevestigingen. Bij boeking van een reis worden deze voorwaarden integraal onderdeel van de reisovereenkomst. Indien afwijkende bepalingen op uw boeking van kracht zijn, wordt u daarover vóór of bij boeking schriftelijk door ons geïnformeerd. Uw reisbevestiging is bindend. Reisprogramma's en andere informatie zijn onder voorbehoud van tussentijdse wijzigingen, o.a. als gevolg van meteorologische, technische of om nautische redenen.

  Minimum aantal deelnemers: 60
  Dit is een zogenaamde “partnerreis” georganiseerd door onze Duitse partner SE Tours te Bremerhaven (D), waarvoor evt. bijzondere voorwaarden van toepassing kunnen zijn.

  Contact
  Boat Bike Tours BV
  ’t Prooyen 3-B
  1141 VD Monnickendam
  Nederland
  Tel: +31 299 313071
  Fax: +31 299 313065
  info@boatbiketours.com
  www.boatbiketours.com

  Update: 29.11.2016

 • Foto's

 •