default-logo
Location: Duitsland | Rijnland-Palts | Mainz
Price: v.a. € 799,-

Fiets Vaar Vakantie Duitsland: Mainz – Keulen | Arlene II

Het Bovenste Midden-Rijndal dat op de UNESCO-Werelderfgoedlijst staat is een paradijs voor romantici. Volgt u de Rijn door het prachtige heuvellandschap, waarin edele heren vele kastelen en burchten lieten bouwen en waarin de met veel liefde gebouwde vakwerkhuizen de oude straten van de stad domineren.

Romantisch landschap waar vele legendes herleven – Mainz naar Keulen

Tegelijkertijd beleeft u een landschap dat romantisch is en waar vele legendes zoals die van de Loreley herleven. Uw reis van Mainz naar de Domstad Keulen is er ook een met vele culinaire hoogstandjes. Langs de Rijn groeien druiven voor grote wijnen en de kookkunsten van de wijnbouwers is tot in de verre omtrek bekend.

Verheugt u zich op aardige mensen, goed eten, interessante fietstochten en aangename uren aan boord.

* Deze reis wordt – afhankelijk van de vertrekdatum – van Mainz naar Keulen of van Keulen naar Mainz aangeboden (zie data/prijzen).

Icons Mainz naar Keulen MS Andante

Mainz Stad

Fiets en vaar route van Mainz naar Keulen - Bovenste Midden-Rijndal

 

 • Data/Prijzen

 • Informatie Schip

  Tijdens deze fiets-vaar-vakantie door het Bovenste Midden-Rijndal is de Arlene II uw varend hotel. Op dit gezellige schip zult u zich meteen thuis voelen. Het schip wordt in de winter van 2017/18 compleet gerenoveerd. In het smaakvol ingerichte restaurant met airconditioning op het benedendek kunt u genieten van heerlijke maaltijden. In de gezellige salon/bar met panoramaramen op het bovendek kunt u de dag afsluiten met een goed glas wijn of een lekker biertje.

  Alle hutten zijn buitenhutten en beschikken over een badkamer met douche/WC, föhn, TV, kluis en individueel regelbare airconditioning.
  Bovendek: 8 Suites (ca. 15 m2) met een Frans balkon, een te openen schuifdeur en een kleine zithoek. De bedden in de suites kunnen worden aangeboden als 2 enkele bedden of als 2-pers. bed.
  16 Tweepersoonshutten (ca. 10 m2) met 2 aparte lage bedden en twee 1-persoonshutten (ca. 8-9 m2). De 2-pers en 1-pers. hutten op het bovendek hebben een groot panoramavenster dat geopend kan worden.
  Benedendek: 24 Tweepersoonshutten (ca. 10 m2) met 2 aparte lage bedden en een kleiner raam waarvan een klein gedeelte opengeklapt kan worden.

  Het ruime en deels overdekte zonnedek biedt de gasten de mogelijkheid om vanuit een ligstoel te genieten van het voorbijglijdende landschap. Ook is hier een apart gedeelte waar de fietsen gestald worden. U kunt zich verheugen op interessante fietstochten, goed eten en aangename uren aan boord en gezellige medepassagiers. Taal aan boord: Duits en Engels.

  Technische details: bouwjaar: 1986, gerenoveerd in 2017/18, lengte: 91,35 m, breedte: 10,45 m, diepgang 1,45 m, 50 hutten: max. 98 gasten, bemanningsleden: 20, vaart onder Nederlandse. vlag
  Credit kaarten: Visa, MasterCard. Valuta aan boord: Euro

 • Reisprogramma Mainz-Keulen 2018

  Reisprogramma Duitsland: van Mainz naar Keulen | Arlene II
  Door het Bovenste Midden-Rijndal

  Dag 1 (za): Mainz (aankomst)
  De fiets-vaar-vakantie door het Bovenste Midden-Rijndal begint op zaterdag. De individuele aankomst is in Mainz en het inschepen is tussen 15 en 17:00 uur. ‘s Avonds heeft u nog tijd om een wandeling te maken door de prachtige straatjes van de binnenstad.

  Dag 2 (zo): Mainz – Rüdesheim, fietstocht ca. 32 km
  Vandaag laten de Rijn en zijn omgeving zien waarom het Bovenste Midden-Rijndal tot het UNESCO Werelderfgoed behoort. Mooie rijn-eilanden, steile leien rotsen en wijngaarden domineren de regio in de buurt van Rüdesheim. Met de fiets passeert u o.a. Eltville, met zijn keurvorstelijke burcht en Oestrich-Winkel, waar een historische Weinverladekran een bezienswaardigheid is, tot u in Rüdesheim bent. Wij raden u aan een bezoek te brengen aan de beroemde Drosselgasse (straat).

  Dag 3 (ma): Rüdesheim – St. Goar, fietstocht ca. 32 km
  Langs de Rijn fietst u vandaag verder door het Bovenste Midden-Rijndal, langs Romeinse kastelen en kasteelruïnes, daartoe behoren o.a. de kastelen Reichenstein en Rheinstein. En ook de mythische rots van Loreley ligt op uw route naar St. Goar. Vanaf het uitkijkpunt op de Loreley heeft men een prachtig uitzicht op St. Goar en St. Goarshausen.

  Dag 4 (di): St. Goar – Koblenz, fietstocht ca. 38 km
  Boppard en het kasteel van Marksburg zijn 2 mogelijke stops op uw route naar Koblenz met zijn beroemde “Deutschen Eck”, waar de Moezel in de Rijn overvloeit. Een fantastisch uitzicht over het mooie rijnlandschap heeft u vanaf de vesting Ehrenbreitstein, die u kunt bereiken met de kabelbaan.Tickets voor de kabelbaan kunt u aan boord kopen.

  Dag 5 (wo): Koblenz – Andernach, fietstocht ca. 25 km
  De fietstocht voert u langs Neuwied met kasteel Engers naar Andernach, uw einddoel van vandaag. Deze stad wordt net als Koblenz als een van de oudste steden van Duitsland beschouwd. Beroemd is de koudwatergeiser, die met zijn 50 tot 60 meter hoge fontein de hoogste van de wereld is. Ontdekt u ook de historische stad met zijn bezienswaardigheden zoals de ronde toren of brengt u een bezoek aan wijndorp Leutesdorf, dat u met de veerboot kunt bereiken.

  Dag 6 (do): Andernach – Bonn, fietstocht ca. 45 km
  Op de weg naar Bonn kunt u in Köningswinter een bezoek brengen aan het sprookjesachtige Kasteel Drachenburg op de Drachenrots (steile helling) of aan Sea Life met zijn vele zeedieren. Tot slot bereikt u Bonn. De voormalige hoofdstad langs de Rijn heeft heel wat te bieden: grote musea, heel wat historische gebouwen, winkelstraten, grote parken en natuurlijk Beethoven.

  Dag 7 (vr): Bonn – Keulen, fietstocht ca. 37 km
  Voordat u per fiets Keulen bereikt, heeft u bij mooi weer de gelegenheid voor een pauze op het recreatie-eiland Groov met zijn uitgebreide zandstranden, gelegen in het Keulse stadsdeel Proz-Zündorf. Neemt u in Keulen de tijd voor een wandeling  door de oude stad en de kathedraal. Ook de moeite waard zijn musea, zoals het Ludwig Museum en het chocolademuseum aan de Rijn, maar ook het moderne Keulen in de wijk Rheinauhafen waar de 60 meter hoge “kraanhuizen” voor een bijzondere skyline zorgen. Gezelligheid vindt u in de bijvoorbeeld in de Keulse bierbrouwerijen met hun bekende bier, de Kölsch.

  Dag 8 (za): Keulen
  De fiets-vaar-vakantie door het Bovenste Midden-Rijndal is ten einde. Uitschepen na het ontbijt tot 9 uur.

  Vaarplan en programma: Vaarplan en programma zijn onder voorbehoud van tussentijdse wijzigingen als gevolg van technische, meteorologische en/of nautische omstandigheden. De schipper behoudt zich het recht voor de route (vanwege laag of hoog water of slecht weer) voor uw veiligheid te veranderen (dit is geen geldige reden voor een annulering).

  Alle afstanden zijn “circa-afstanden” van de aanbevolen fietsrouten.

 • Reisprogramma Keulen-Mainz 2018

  Reisprogramma Duitsland: van Keulen naar Mainz | Arlene II
  Door het Bovenste Midden-Rijndal

  Dag 1 (za): Keulen | Bonn (bij vertrek op 26 mei en 21 juli)
  Individuele aankomst in Keulen/Bonn en inschepen tussen 15 en 17:00 uur. De avond kunt u gezellig aan boord doorbrengen of in één van de cafés aan de Rijn onder het genot van een Kölsch, het plaatselijke bier.

  Dag 2 (zo): Keulen – Bonn, fietstocht ca. 37 km
  Voordat u aan de eerste fietstocht begint, kunt u nog een korte stadswandeling maken. Aansluitend fietst u naar Bonn, de stad van Beethoven en voormalige hoofdstad, die nog steeds internationale flair uitstraalt. Onderweg heeft u bij mooi weer de gelegenheid voor een pauze op het recreatie-eiland Groov met zijn uitgebreide zandstranden, gelegen in het weidse uiterwaardenlandschap van de Rijn in het  Keulse stadsdeel Proz-Zündorf. In Bonn kunt u één van de vele musea bezoeken, zoals de Bundeskunsthalle en Haus der Geschichte, maar ook het Beethovenhaus, het recreatiegebied “Rheinaue” en Weg naar de Democratie, een rondwandeling langs historische gebouwen, zijn een bezoek waard. Als u op 26 mei of 21 juli in Bonn bent ingescheept wordt er vandaag een alternatieve fietstocht aangeboden.

  Dag 3 (ma): Bonn – Andernach, fietstocht ca. 45 km
  U fietst vandaag richt Achternach. In Königswinter kunt u een bezoek brengen aan het sprookjesachtige Kasteel Drachenburg op de Drachenrots (steile helling) of aan Sea Life met zijn vele zeedieren. Het einddoel is Achternach, dat wereldberoemd is door de grootste koudwatergeiser, die met zijn 50 tot 60 meter hoge fontein de hoogste van de wereld is.

  Dag 4 (di): Achternach – Koblenz, fietstocht ca. 25 km
  Neuwied met kasteel Engers ligt op uw weg naar Koblenz. Bij de beroemde “Deutschen Eck” met het ruiterstandbeeld van Keizer Wilhelm I vloeit de Moezel in de Rijn. Een fantastisch uitzicht over het mooie rijnlandschap heeft u vanaf vesting Ehrenbreitstein, dat u kunt bereiken met de kabelbaan. Tickets voor de kabelbaan zijn aan boord te koop.

  Dag 5 (woe): Koblenz – St. Goar, fietstocht ca. 38 km
  Vandaag fietst u langs de Rijn door het UNESCO werelderfgoed Bovenste Midden-Rijndal. U passeert het romantische kasteel Marksburg, het enige kasteel langs de Rijn dat nooit verwoest is geweest, maar ook de stad Boppard met zijn burcht voordat u St. Goar bereikt. Hier wacht de grootste kasteelruïne langs de Rijn op u, de ruïnes van kasteel Rheinfels. Bezienswaardig zijn ook de Burchten Katz und Maus in St. Goarshausen aan de andere kant van de Rijn.

  Dag 6 (do): St. Goar – Rüdesheim, fietstocht ca. 32 km
  Wederom passeert u vandaag zeer mooie kastelen aan de Rijn, zoals de kastelen Reichenstein en Rheinstein. Ook fietst u langs de mythische rots van Loreley voordat u Rüdesheim bereikt. Leert u meer over de historisch belangrijke bezienswaardigheden van Rüdesheim.  Of trakteer uzelf op een ritje met de kabelbaan naar het Niederwald monument. Vanaf daar heeft u een panoramisch uitzicht over de oude binnenstad en de rivier.

  Dag 7 (vr): Rüdesheim – Mainz, fietstocht ca. 32 km
  Op de laatste fietstocht laat de Rijn zich nogmaals van haar mooiste kant zien. Eltville am Rhein bevindt zich op uw route. Bezienswaardig is het voormalig cisterciënzer klooster Eberbach wat net buiten de stad ligt. Mainz is het doel van vandaag, met zijn talrijke indrukwekkende gebouwen. U kunt een bezoek brengen aan de hoge kathedraal St. Martin, één van de trotse keizerlijke kathedralen in Duitsland of het electorale paleis. De oude stad biedt charmante oude straten en – pleinen zoals de Augustinerstraße en de Kirschgarten met mooie vakwerkhuizen en wijnrestaurants.

  Dag 8 (za): Mainz
  Uitschepen na het ontbijt tot 9 uur.

  Vaarplan en programma: Vaarplan en programma zijn onder voorbehoud van tussentijdse wijzigingen als gevolg van technische, meteorologische en/of nautische omstandigheden. De schipper behoudt zich het recht voor de route (vanwege laag of hoog water of slecht weer) voor uw veiligheid te veranderen (dit is geen geldige reden voor een annulering).

  Alle afstanden zijn “circa-afstanden” van de aanbevolen fietsrouten.

 • Inclusief

  Inclusief
  – 7 Nachten in een 2-persoonshut met eigen douche / WC / tv in de geboekte categorie;
  – Scheepsreis volgens programma vanaf Mainz naar Keulen of andersom;
  – Welkomstdrankje;
  – Volpension: ontbijtbuffet, lunchpakket tijdens fietstochten of lunch aan boord, koffie en thee in de namiddag, 3-gangen diner;
  – Dagelijkse reiniging van de hut; gebruik van beddengoed en handdoeken (wissel naar wens);
  – Alle gelden voor havens, sluizen en bruggen;
  – Dagelijkse bespreking van de fietstochten;
  – Boordreisleiding (fietst niet);
  – Kaarten en informatiemateriaal 1 x per hut (Duits- of Engelstalig).

  Exclusief
  – Transfer naar en van de ligplaats;
  – Reserveringskosten;
  – Parkeerkosten;
  – Andere transfers;
  – Huurfiets;
  – Entreegelden & excursies;
  – Stadsplattegronden;
  – (Persoonlijke) verzekeringen;
  – Drankjes aan boord;
  – Fooien (facultatief).

  Unisex-huurfiets met 7 versnellingen, hand- en terugtraprem (of handrem, beperkt beschikbaar), fietstas (in 2018:) en huurfietsverzekering: € 70 
  E-Bike met handremmen, fietstas (in 2018:) en huurfietsverzekering (op aanvraag, beperkt beschikbaar): € 165
  Reserveringskosten (verplichte toeslag): € 15 per boeking/groep

 • Hutsoorten en prijzen 2018

  Vertrekdata 2018 – Mainz – Keulen | Arlene II:
  Vertrek en aankomst op zaterdag:
  Mainz – Keulen: 30.06. – 07.07.2018 / 28.07. – 04.08.2018
  Keulen – Mainz:  18.08. – 25.08.2018
  Bonn – Mainz: 26.05. – 02.06.2018 / 21.07. – 28.07.2018

  Tourprijs 2018 per persoon in Euro – Mainz – Keulen | Arlene II:

  Afvaarten, zaterdags 26.05. 30.06./21.07./ 28.07./18.08.2018
  2-pers. hut benedendek 799 899
  2-pers. hut bovendek 899 999
  2-pers. Suite bovendek 999 1.099
  1-pers. hut bovendek (beperkt aanbod)  1.249 1.349

  2-pers. hut voor alleengebruik: + 50%. (beperkt aanbod). Neemt u a.u.b. contact met ons op indien u een hut voor alleengebruik wilt boeken.

  €  70  Unisex-huurfiets met 7 versnellingen, hand- en terugtraprem of fiets met alleen handrem (moet vooraf gereserveerd worden, beperkt beschikbaar). Fietsen met fietstas en huurfietsverzekering
  € 165 E-Bike met handremmen, fietstas en huurfietsverzekering (op aanvraag, beperkt beschikbaar)
  €  15  Reserveringskosten per boeking/groep (verplichte toeslag)

 • Goed om te weten

  Bijzonderheden:
  Inschepen
  Tussen 15:00 en 17:00 uur

  Uitschepen
  Na het ontbijt tot 09:00 uur.

  Fietsen aan boord
  Unisex met 7 versnellingen met hand- en terugtraprem OF met handrem (graag bij boeking aangeven) en bagagetas staan voor u klaar tijdens deze fiets-vaar-vakantie door het Bovenste Midden-Rijndal. Er zijn een beperkt aantal E-Bikes aan boord; deze zijn alleen op aanvraag en beperkt beschikbaar. Geeft u bij boeking a.u.b. ook uw lengte door.

  Fietstochten
  De fietstochten door het Bovenste Midden-Rijndal zijn individueel en zonder gids. U legt tussen de 25 en 45 km af. Alle afstanden zijn “circa-afstanden” van de aanbevolen fietsrouten.

  Route-eigenschappen
  De kwaliteit van de fietspaden is goed. De route loopt meestal over verharde of geasfalteerde wegen zonder noemenswaardige stijgingen. Daarom is deze reis ook zeer geschikt voor de ongeoefende fietser.

  Excursies: wanneer de fietstochten en ligtijden het mogelijk maken, wordt er aan boord een excursieprogramma samengesteld. Dit is uitsluitend aan boord te boeken en te betalen.

  Bagage
  Aanbevolen wordt een goed regenpak (jas en broek), een fietshelm, een zonnehoed en –bril en sportschoenen. Omdat de opbergruimte in de hut beperkt is, raden wij u af om met harde koffers te reizen.

  Vaarplan en programma
  Vaarplan en programma zijn onder voorbehoud van tussentijdse wijzigingen als gevolg van technische, meteorologische en/of nautische omstandigheden. De schipper behoudt zich het recht voor de route (vanwege laag of hoog water of slecht weer) voor uw veiligheid te veranderen (dit is geen geldige reden voor een annulering).

  Reisdocumenten
  Vergeet u niet uw paspoort of identiteitskaart mee te nemen.

  Speciale dieetwensen
  Speciale dieetwensen (bijv. lactose of glutenvrij dieet) zijn op aanvraag en tegen meerprijs mogelijk. Dit moet ten minste 14 dagen voor de aanvang van de reis bestelt worden. Speciale dieetprodukten kunnen eventeueel meegebracht worden. Informeert u ons bij boeking.

  Parkeermogelijkheden
  Mainz: parkeergarage bij het treinstation (niet bewaakt, niet vooraf te reserveren). Kosten ca. € 10 per dag.
  Keulen: parkeerplaats/parkeergarage – Globus-Parkgarage (bewaakt, alleen na reservering) – ca. 6 km van de aanlegplaats in Keulen, kosten ca. € 90 tot € 110 per week.

  Algemene voorwaarden
  De Algemene (reis-)voorwaarden van Boat Bike Tours gelden voor fiets-vaar-vakanties en de daarop betrekking hebbende reisovereenkomsten en –bevestigingen. Bij boeking van een reis worden deze voorwaarden integraal onderdeel van de reisovereenkomst. Indien afwijkende bepalingen op uw boeking van kracht zijn, wordt u daarover vóór of bij boeking schriftelijk door ons geïnformeerd. Uw reisbevestiging is bindend. Reisprogramma’s en andere informatie zijn onder voorbehoud van tussentijdse wijzigingen, o.a. als gevolg van meteorologische, technische of om nautische redenen.

  Minimum aantal deelnemers: 80
  Dit is een zogenaamde “partnerreis” georganiseerd door onze Duitse partner SE Tours te Bremerhaven (D), waarvoor evt. bijzondere voorwaarden van toepassing kunnen zijn

  Contact
  Boat Bike Tours BV
  ’t Prooyen 3-B
  1141 VD Monnickendam
  Nederland
  Tel: +31 299 313071
  Fax: +31 299 313065
  info@boatbiketours.com
  www.boatbiketours.com

  Update: 30 maart 2018

 • Foto's