default-logo
Location: Duitsland | Mecklenburg | Waren (Müritz)
Price: v.a. € 749,-

Fiets Vaar Vakantie Duitsland: Merengebied van Mecklenburg | MS Gretha van Holland

Een gecombineerde fiets-vaar-vakantie betekent prachtige rivierlandschappen tijdens de fietstochten, die een actieve en toch een ontspannende vakantie weg van de hoofdwegen mogelijk maakt. Het “land van de duizend meren” wordt het merengebied van Mecklenburg met het nationaal park Müritz vaak genoemd en deze naam draagt dit gebied terecht.

In dit gebied beleeft u puur natuur – van alle kanten laat het element water zich van zijn beste kanten zien: prachtige landschappen omgeven door schilderachtige meren en rivieren. Misschien ziet u zeearenden en wilde ganzen in de licht. Dan is het toch geen wonder dat de mensen hier kastelen gebouwd hebben en dat schrijvers als Tucholsky hier graag verbleven?

“Het land van de duizend meren” zorgt voor mooie herinneringen. 

Tijdens deze reis door het merengebied van Mecklenburg verblijft u op de MS Gretha van Holland. Een gezellig en familiair voormalig privéjacht met sfeer!

De fietstochten vinden plaats onder begeleiding van een gids.

Icons merengebied van Mecklenburg - MS Gretha van Holland

merengebied van Mecklenburg

Gretha van Holland Merengebied van Mecklenburg

 

 • Data/Prijzen Merengebied van Mecklenburg

 • Informatie Schip

  MS Gretha van Holland

  Tijdens deze reis door het merengebied van Mecklenburg verblijft u op de MS Gretha van Holland. Een gezellig en familiair voormalig privéjacht met sfeer! De comfortabele salon / restaurant maar ook het gedeeltelijk overdekt zonnedek met tuinmeubilair zien er uitnodigend uit. De vriendelijke bemanning zal u liefdevol verzorgen, speciale nadruk ligt op lekker eten. De twaalf kleine hutten (7 m2) met douche / wc hebben een centraal geregelde airconditioning en patrijspoorten die geopend kunnen worden. 4 Hutten hebben 2 lage bedden; 5 hutten hebben 2 splitlevel bedden (een bed is verhoogd, bij het voeteneind kruizen de bedden elkaar), 1 hut heeft een Frans bed (twijfelaar, 1 pers.). Daarnaast is er nog een familiehut, die uit 2 hutten (met stapelbedden) met een gemeenschappelijke douche/toilet bestaat.

  Technische details: lengte 39,5 m, breedte 5,05 m, diepgang 1,30 m, 12 hutten, max. 24 passagiers, 5 bemanningsleden, Nederlandse vlag en management.

  Gretha van Holland in het merengebied van Mecklenburg

 • Reisprogramma Merengebied van Mecklenburg

  Reisprogramma Duitsland: Merengebied van Mecklenburg | MS Gretha van Holland

  Dag 1 (za): individuele reis naar Waren
  Inschepen vanaf 16:00 uur. Waren is een klein plaatsje aan de Binnenmüritz van het merengebied van Mecklenburg. Bezienswaardig is de kerk van St. George hoog boven de stad. Ze is gelijktijdig een van de oudste gebouwen, daterend uit de Middeleeuwen. Ook de moeite waard zijn de St. Maria kerk en het oude stadhuis uit de 18e eeuw.

  Dag 2 (zo): Waren – Malchow – Plau am See (Ca. 30-35 km)
  In de voormiddag fietst u vanuit Waren naar het Wisentenpark Damerower Werder, daar-na verder om het meer “Fleesensee” naar het eilandstadje Malchow. Omgeven door heuvels, bos en water ligt het schip aan de oever het Malchower meer. Bijzonder interessant is de draaibrug. In aansluiting vaart u met het schip naar de ligplaats aan de Seelust in Plau am See.

  Dag 3 (ma): van het meer van Plau naar Müritz – Waren (Ca. 35 km)
  Fietstocht langs de westoever naar Malchow en met het schip naar Binnenmüritz. Overnachting in Waren. Na het avondeten een rondleiding door Waren.

  Dag 4 (di): Waren – Röbel – Diemitz (Ca. 35 km)
  Het prachtige Schloss Klink – “het droomslot aan de Mürtiz” – is het eerste doel van de fietstocht van vandaag. In het vissersplaatsje Sietow gaat u aan boord van het schip om te lunchen. Daarna fietst u verder naar Röbel, met zijn 2 imposante kerken. In de namiddag vaart u met het schip naar de sluis van Diemitz.

  Dag 5 (woe): Diemitz – Kleinzerlang (Ca. 30-45 km)
  Uw fietstocht voert u vandaag naar Rheins-berg met zijn imponerende kasteel en park. Volgt u de sporen van de schrijvers Fontane en Tucholsky. Daarna fietst u of direct naar het schip in Kleinzerlang of langs prachtige wegen via Zechliner Hüffe naar Kleinzerlang.

  Dag 6 (do): Kleinzerlang – Rechlin (Ca. 30 km)
  Vele kleine meertjes en kleine pittoreske plaatsjes komt u tegen op de weg naar Fleether Mühle (molen) en daarna naar Mirow. Liefdeseiland noemt men hier dit romantische kasteeleiland. Aansluitend fietst u via Lärz naar Rechlin, gelegen aan het zuidelijke deel van de Müritz.

  Dag 7 (vr):Rechlin – Müritz Nationaal park –Waren (Ca. 45 km)
  Vandaag fietst u vanuit Gutshof Boek het nationale park Müritz in met uitgestrekte dennen- en beukenbossen, vele kleine meertjes en venen. In de namiddag bereikt u Waren weer en kunt u genieten van een afscheidsbuffet aan boord van het schip.

  Dag 8 (za): vertrek uit Waren
  Na het ontbijt uitschepen en individuele terugreis.

 • Inclusief

  Inclusief
  – 7 Nachten in een hut met eigen douche / toilet van / naar Waren (Duitsland) in de geboekte accommodatie;
  – Welkomstdrankje op de eerst avond aan boord;
  – Volpension (ontbijtbuffet en 3-gangen diner aan boord, een lunchpakket tijdens fietstochten of een lunchsnack, ’s middags koffie met koek tot 16:30 uur);
  – Dagelijkse reiniging van de hut;
  – Gebruik van beddengoed en handdoeken (wissel van handdoeken na overleg);
  – Haven, sluizen en bruggengeld;
  – Dagelijkse fiets- en routebesprekingen aan boord;
  – Fietstocht met gids door het Müritz Nationaal Park;
  – Stadsrondleiding door Waren;
  – Kaarten en informatiemateriaal, Duitstalig (1x per hut);
  – Kundige reisleider aan boord en tijdens de fietstochten.

  Exclusief
  – Transfer naar en van de ligplaats;
  – Reserveringskosten;
  – Parkeerkosten;
  – Andere transfers;
  – Huurfiets;
  – Entreegelden;
  – Excursies;
  – Stadsplattegronden;
  – (Persoonlijke) verzekeringen;
  – Drankjes aan boord;
  – Fooien (facultatief).

  Unisex-huurfiets met 7 versnellingen, hand- en terugtraprem, fietstas en (2018: huurfietsverzekering): € 70.
  E-Bike met terugtraprem, fietstas en (2018: huurfietsverzekering) (beperkt beschikbaar, vooraf te bestellen): € 165.
  Reserveringskosten per boeking / groep (verplichte toeslag): € 15.

 • Hutsoorten en prijzen 2018

  Vertrekdata 2018:

  Wekelijks iedere zaterdag van/naar Waren vanaf 5 mei (eerste afvaart) tot en met 15 september 2018 (laatste afvaart).

  Tourprijs 2018 per persoon in Euro:

  Afvaarten zaterdags 05.05. / 12.05. 19.05. – 15.09.
  2-persoonshut, 1 bed verhoogd 749 799
  2-persoonshut, 2 lage bedden 849 899
  2-persoonshut voor alleengebruik,

   Frans bed (twijfelaar)

  1.049 1.099
  Familiehut met 3-4 pers. 649 699

  De hut voor alleengebruik en de familie-hut zijn alleen op aanvraag beschikbaar. Neemt u a.u.b. contact met ons op indien u zo'n hut wilt boeken.

  Unisex-huurfiets met 7 versnellingen, hand- en terugtraprem, fietstas en huurfietsverzekering: € 70
  E-Bike met terugtraprem, fietstas en huurfietsverzekering: € 165 (beperkt beschikbaar, vooraf te bestellen)
  Reserveringskosten per boeking/groep (verplichte toeslag): € 15

 • Goed om te weten

  Bijzonderheden
  Inschepen

  Inschepen vanaf 16:00 uur.

  Uitschepen
  Uitschepen na het ontbijt tot 9:00 uur.

  Parkeermogelijkheden (onbewaakt, ca. 1,5 km van de ligplaats verwijdert). Prijs ca. € 30 per week (bij boeking aangegeven a.u.b.).

  Fietsen aan boord
  Licht-gewicht unisex tourfietsen van het merk KTM met 7 versnellingen, hand- en terugtraprem of een E-Bike met terugtraprem (beperkt beschikbaar, vooraf te boeken), beide met een fietstas.

  Fietstochten
  Begeleide fietstochten. U legt tussen de 20 en 45 km af. Alle afstanden zijn “circa-afstanden” van de aanbevolen fietsrouten.

  Route-eigenschappen
  De kwaliteit van de fietspaden is goed. U fietst door licht heuvelig landschap, maar ook over bospaadjes. Deze reis is ook voor ongeoefende fietsers geschikt.

  Bagage
  Aanbevolen wordt een goed regenpak (jas en broek), een fietshelm, een zonnehoed en –bril en sportschoenen. Omdat de opbergruimte in de hut beperkt is, raden wij u af om met harde koffers te reizen

  Reisdocumenten
  Vergeet u niet uw paspoort of identiteitskaart mee te nemen.

  Vaarplan en programma
  Het vaarplan en het programma zijn onder voorbehoud van tussentijdse wijzigingen als gevolg van technische, meteorologische en / of nautische omstandigheden. De schipper behoudt zich het recht voor de route (vanwege laag of hoog water of slecht weer) voor uw veiligheid te veranderen (dit is geen geldige reden voor een annulering).

  Speciale dieetwensen
  Dieetwensen zoals een intolerantie voor gluten of lactose moeten bij boeking worden aangegeven en proberen we te honoreren. De meerprijs hiervoor is ca. € 25 per persoon / week (direct te betalen). Vegetarisch eten moet ook aangegeven worden, maar is zonder meerprijs. Informeert u ons bij boeking.

  Algemene voorwaarden
  De Algemene (Reis-)Voorwaarden van Boat Bike Tours zijn van toepassing voor de fiets-vaar-vakanties & de bevestigingen in het kader van deze reizen, als ook voor annuleringen. Kinderen zijn in principe welkom aan boord. Bedenk s.v.p. voordat u boekt, of uw kind fietstochten van ca. 20-55 km aankan. Kinderfietsen of kinderzitje kunt u zelf meebrengen. U kunt natuurlijk ook één of meerdere dag(en) aan boord verblijven (kinderen tot 18 jaar onder begeleiding). Kinderkorting op aanvraag. Binnen in het schip geldt een niet-rokenzone: alleen op het zonnedek is roken toegestaan. In alle hutten geldt vanuit veiligheidsoverwegingen een wettelijk rookverbod; alle hutten / kamers aan boord zijn daarom dus ook niet-roken-kamers.

  Minimum aantal deelnemers: 18

  Dit is een zogenaamde “partnerreis” georganiseerd door onze Duitse partner SE Tours te Bremerhaven (D), waarvoor eventueel bijzondere voorwaarden van toepassing kunnen zijn

  Contact
  Boat Bike Tours BV
  ’t Prooyen 3-B
  1141 VD Monnickendam
  Nederland
  Tel: +31 299 313071
  Fax: +31 299 313065
  info@boatbiketours.com
  www.boatbiketours.com

  Update: 7 juli 2017

 • Foto's