default-logo
Location: Duitsland | Beieren | Nürnberg
Price: v.a. € 849,-

Fiets Vaar Vakantie Duitsland: Aschaffenburg – Bamberg | MS Allure

Beierse levensvreugde en historische steden. Per fiets en schip van Aschaffenburg naar Bamberg, door het Frankenland.

Traditionele steden, prachtige oude steden en een “klein Venetië” – Aschaffenburg naar Bamberg

Frankenland is een regio van uitstekende wijnen, zeggen sommigen, terwijl anderen de Franken meer om hun bieren prijzen. Beide partijen hebben gelijk. En dus heeft u tijdens deze reis door wijn- en bierfranken altijd weer een gelegenheid, edele wijnen, een of andere lekkere bier en vele culinaire hoogstandjes te proberen. Maar het Frankenland is natuurlijk niet alleen de ideale regio voor de maag. Verheug u op tegelijkertijd op traditionele steden, prachtige oude steden en een klein Venetië. Ook de ogen willen verwend worden.

De MS Allure is een modern omgebouwd binnenvaartschip, dat al vele jaren ingezet wordt.

* Afhankelijk van de vertrekdatum kan de reis ook in omgekeerde volgorde worden aangeboden.

 

 • Data/Prijzen Aschaffenburg-Bamberg

 • Informatie Schip

  MS Allure

  De MS Allure is een modern omgebouwd binnenvaartschip, dat al vele jaren ingezet wordt. Het schip heeft een gezellig verblijf / restaurant met air-conditioning, een kleine bar en een zonnedek. De in totaal 10 tweepersoonshutten hebben 2 lage bedden en zijn ca 8 m2 groot, hebben een kleine douche / wc en tv. De hutten worden door een air-conditioning vanuit de gang gekoeld. 

  Technische details: ca. 45 m lang – ca. 6,5 m breed – diepgang 1,20 m – 3 bemanningsleden.

  MS Allure - Dwars door het Frankenland van Miltenberg naar Bamberg

 • Reisprogramma Aschaffenburg-Bamberg

  Reisprogramma Duitsland: Van Aschaffenburg naar Bamberg | MS Allure
  Door het Frankenland

  Dag 1 (za): Aankomst: Aschaffenburg
  De fiets-vaar-vakantie door het Frankenland begint op zaterdag. De individuele aankomst en het inschepen is vanaf 16:00 uur in Aschaffenburg, waar u ook overnacht. De rustige universiteitsstad aan de Main, gelegen aan de voet van de Spessart,  heeft talloze prachtige gebouwen te bieden. Het uit rood zandsteen gebouwde Kasteel Johannisburg is één van de belangrijkste en mooiste Renaissance gebouwen in Duitsland. Het gezellige centrum met smalle straten biedt vele vakwerkhuizen en talloze wijnbars en cafés.

  Dag 2 (zo): Aschaffenburg Bürgstadt (Miltenberg) (ca. 40 km)
  Kort voor Bürgstadt kunt u kiezen of u langs de linker- of rechteroever van de Main gaat fietsen. In de zomer is het aangenaam fietsen door het bos van de uiterwaarden tussen Nilkheim en Niedernheim. Van Kleinwallstadt tot Erlenbach fietst u over de “Kosmosradweg”. Onderweg komt u overal informatieborden tegen waar alles over het universum wordt uitgelegd en verteld. Overal langs de rivier vindt u bankjes of rustplaatsen waar u kunt uitrusten of zelfs even kunt zwemmen. U overnacht aan boord van het schip in Bürgstadt, op ca. 2 km van Miltenberg.

  Dag 3 (ma): Bürgstadt (Miltenberg) – Wertheim | Wertheim – Lohr (ca. 40-45 km)
  Tijdens een ontspannen ontbijt, brengt de MS Allure u naar Wertheim. In Wertheim, waar nog het karakter van een oudfrankisch stadje bewaard is gebleven, begint uw fietstocht van vandaag door het typische landschap van de Main. Er is veel te zien op de route tot aan Lohr met zijn mooie oude stad met historische gebouwen en Frankische vakwerken.

  Dag 4 (di): Lohr – Karlstadt | Karlstadt – Würzburg (ca. 30 km)
  Vroeg in de morgen vaart het schip langs Gemünden naar Karlstadt, waar de fietstocht begint. Romantiek van een oude stad en de idylle van een dorp – Karlstadt heeft beide. Ontdek meer dan 800 jaar oude gebouwen in de door muren, torens en poorten omgeven binnenstad. Geniet van een ontspannen fietstocht naar Würzburg, waar u in de namiddag de MS Allure weer treft. Bezoekt u de Würzburg Residenz, dat sinds 1981 op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat of geniet van het prachtige uitzicht vanaf de vesting Marienburg.

  Dag 5 (wo): Würzburg – Kitzingen (ca. 40 km)
  Vandaag fietst u over het Mainfietspad van Würzburg door het vruchtbare Ochsenfurther Gau naar Ochsenfurt met zijn bezienswaardige lansentorens en via het historische plaatsje Marktbreit met zijn prachtige herenhuizen naar Kitzingen. In deze stad is de wijncultuur heel belangrijk.

  Dag 6 (do): Kitzingen – Dettelbach – Schweinfurt (ca. 40 – 60 km)
  Via de wijnplaatsen Dettelbach (hier heeft u de mogelijkheid om het schip te verlaten en de fietstocht in te korten) en Schwarzach aan de Main fietst u vandaag eerst naar Volkach. Hier kunt u een bezoek brengen aan de pelgrimskerk St. Maria in Weingarten. Daarna gaat het verder naar Fahr, waar u welkom geheten wordt door een bord in de vorm van een platronde wijnfles (Frankenwijn), via de Volkacher Mainschleife – hier wordt het dal steeds nauwer en de wijngaarden steeds talrijker – naar Schweinfurt.

  Dag 7 (vr): Schweinfurt – Haßfurt | Haßfurt – Bamberg (ca. 35-40 km)
  ‘s Morgens brengt het schip u eerst naar Haßfurt. Daarna fietst u via Zeil am Main, precies gelegen in het overgangsgebied tussen Wijn- en Bierfranken – naar Bamberg. Deze stad is net als Rome op zeven heuvels gebouwd en wordt daarom ook graag het “Frankische Rome” genoemd. Beleeft u het fascinerende wereldcultuur erfgoed. Bezienswaardig is ook het visserskwartier “Klein Venetië”, een rij woonhuizen uit de 17de eeuw. Bij Bamberg hoort in ieder geval ook een koud biertje. In de stad bevinden zich nog elf zelfstandige brouwerijen!

  Dag 8 (za): Uitschepen: Bamberg
  De reis door het Frankenland is helaas ten einde. Na het ontbijt: uitschepen.

  Cursief gedrukte trajecten worden met het schip afgelegd.
  Alle afstanden zijn “circa-afstanden” van de aanbevolen fietsroutes.
  Wanneer u een dag niet fietsen wilt, kunt u relaxen en de route met het schip afleggen.

  Programma en gegevens onder voorbehoud van tussentijdse wijzigingen als gevolg van technische, meteorologische en / of nautische gronden.

 • Reisprogramma Bamberg-Aschaffenburg

  Reisprogramma Duitsland: Van Bamberg naar Aschaffenburg | MS Allure
  Door het Frankenland

  Dag 1 (za): Aankomst: Bamberg
  De fiets-vaar-vakantie door het Frankenland begint op zaterdag. De individuele aankomst en het inschepen is vanaf 16:00 uur in Bamberg, waar u ook overnacht. Bamberg is gebouwd op zeven heuvelen en wordt daarom ook graag het “Frankische Rome” genoemd. Komt u eerder aan wandelt u dan door de historische binnenstad die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Het bekendste gebouw is de romaanse Dom. Misschien heeft u ook nog tijd om een koud biertje te proeven uit één van de elf zelfstandige brouwerijen.

  Dag 2 (zo): Bamberg – Haßfurt | Haßfurt – Schweinfurt, fietstocht ca. 30 – 40 km
  Het schip brengt u vandaag eerst naar Haßfurt met zijn prachtige historische binnenstad. De stad ligt tussen twee natuurparken in en heeft aantrekkelijke religieuze gebouwen zoals de laatgotische Ridderkapel en de parochiekerk met afbeeldingen van Tilman Riemenschneider. Hier stapt u op de fiets voor uw tocht naar de voormalige keizerlijke stad Schweinfurt.

  Dag 3 (ma): Schweinfurt – Stammheim – Kitzingen, fietstocht ca. 32 – 60 km
  De fietstocht voert u vandaag naar Kitzingen. In de historische wijnhandelstad is ook het Duitse Fastnachtsmuseum (carnavalmuseum) gehuisvest, daar krijgt u een inzicht van carnaval door de jaren heen, maar er is ook een gedeelte over de middeleeuwse Frankische douane. In Kitzingen zijn oude bierbrouwerijen overgegaan op het maken van wijn, getuige historische kelder apparatuur. Sommige restaurants in Kitzingen serveren stevig Frankische gerechten zoals Sauerbraten mit Kloß (zuurvlees met aardappelen) of “Karpfen Blau” (vis). Wilt u de korte fietstocht fietsen, dan kunt u tot Stammheim meevaren en daar uw fietstocht starten.

  Dag 4 (di): Kitzingen – Würzburg, fietstocht ca. 40 km
  Vandaag wacht Würzburg op u met talrijke bezienswaardigheden. Eén daarvan is de Residentië van Würzburg, die beschouwd wordt als een van de belangrijkste kastelen in Duitsland en sinds 1981 staat deze op de UNESCO-werelderfgoedlijst. Ook een bezoekje waard zijn de Sint-Kilianusdom en de vesting Marienberg. Würzburg is het centrum van de Frankische wijn en als jonge universiteitsstad is het ’s avonds ook nog levendig.

  Dag 5 (woe): Würzburg – Karlstadt | Karlstadt – Lohr, fietstocht ca. 30 km
  Om circa 10:30 uur bereikt u met het schip Karlstadt. Ontdek meer dan 800 jaar oude gebouwen in de door muren, torens en poorten omgeven binnenstad met gezellige vakwerkhuizen en steegjes. Daarna fietst u verder naar Lohr am Main, uw doel van vandaag. De typische Frankische vakwerk architectuur is kenmerkend voor de oude binnenstad, die de poort is naar het laaggebergte Spessart. Lohr an Main is de woonplaats van sneeuwwitje geweest vinden sommige. Gebouwen zoals kasteel Lohr (Kurzmainzer Schloss) onderstrepen het sprookjesachtige karakter van de stad.

  Dag 6 (do): Lohr – Wertheim – Bürgstadt (Miltenberg), fietstocht ca. 40 – 45 km
  In de morgen fietst u van Lohr naar Wertheim met het gelijknamige kasteel als herkenningspunt. Het centrum van de stad is de historische marktplaats met misschien wel het smalste huis van het Frankenland. In de middag bereikt u Miltenberg, gelegen tussen Spessart en Odenwald. Het in 1590 gebouwde,  hedendaagse hotel “Zum Riesen”, is één van de oudste herbergen van Duitsland. Bekend is ook de Schnatterlochturm, die u vanaf het marktplein direct het bos invoert. Boven de stad wacht het rond 1200 gebouwde kasteel Mildenburg. De ligplaats bevindt zich ca. 2 km buiten het stadscentrum.

  Dag 7 (vr): Bürgstadt (Miltenberg) – Aschaffenburg, fietsstocht ca. 40 km
  Als u Miltenberg eenmaal achter u heeft gelaten, fietst u comfortabel langs de linker- of rechteroever van de Main naar Aschaffenburg. Van Erlenbach tot Kleinwallstadt fietst u over de “Kosmosradweg”. Onderweg komt u overal informatieborden tegen waar alles over het universum wordt uitgelegd en verteld. In de zomer is het aangenaam fietsen door het bos van de uiterwaarden tussen Niedernheim en Nilkheim. Overal langs de rivier vindt u bankjes of rustplaatsen waar u kunt uitrusten of zelfs even kunt zwemmen. Het einddoel is de prachtige en rustige universiteitsstad Aschaffenburg. Het uit rood zandsteen gebouwde Kasteel Johannisburg is één van de belangrijkste en mooiste Renaissance gebouwen in Duitsland. Het gezellige centrum met smalle straten biedt vele vakwerkhuizen en talloze wijnbars en cafés.

  Dag 8 (za): Aschaffenburg
  Na het ontbijt: uitschepen en einde van de reis.

  Cursief gedrukte trajecten worden met het schip afgelegd.
  Alle afstanden zijn “circa-afstanden” van de aanbevolen fietsroutes.
  Wanneer u een dag niet fietsen wilt, kunt u relaxen en de route met het schip afleggen.
  Programma en gegevens onder voorbehoud van tussentijdse wijzigingen als gevolg van technische, meteorologische en / of nautische gronden.

 • Inclusief

  Inclusief
  – Scheepsreis volgens programma vanaf Aschaffenburg naar Bamberg of andersom;
  – 7 Nachten in een 2-persoonshut met eigen douche / WC in de geboekte categorie;
  – Welkomstdrankje;
  – Volpension-Plus-Arrangement: ontbijtbuffet, lunchpakket tijdens fietstochten, koffie en thee in de namiddag, avondeten inclusief 1 glas wijn;
  – Dagelijkse reiniging van de hut; gebruik van beddengoed en handdoeken (wissel naar wens);
  – Alle gelden voor havens, sluizen en bruggen;
  – Dagelijkse bespreking van de fietstochten;
  – Boordreisleiding door de schipper;
  – Kaarten en informatiemateriaal 1x per hut (Duitstalig).

  Exclusief
  – Transfers naar/van de ligplaats;
  – Reserveringskosten;
  – Andere transfers;
  – Parkeerkosten;
  – Entreegelden;
  – Huurfiets;
  – Excursies;
  – Stadsplattegronden;
  – (Persoonlijke) verzekeringen;
  – Drankjes aan boord;
  – Fooien (facultatief).

  Unisex-huurfiets met 7 versnellingen met handrem en fietstas (geen terugtraprem) € 70 per fiets/week;
  E-Bike met handrem: € 165 per fiets/week (beperkt aantal, vooraf te reserveren)
  fietshelmen kunnen aan boord geleend worden.
  Reserveringskosten €15 (verplichte toeslag).

 • Hutsoorten en prijzen

  Vertrekdata 2018 | Aschaffenburg – Bamberg | MS Allure:

  Aschaffenburg – Bamberg: 02.06. – 09.06. / 16.06. – 23.06. / 30.06. – 07.07. / 14.07. – 21.07. / 28.07. – 04.08.
  Bamberg – Aschaffenburg: 09.06. – 16.06. / 23.06. – 30.06. / 07.07. – 14.07. / 21.07. – 28.07. / 04.08. – 11.08.

  Tourprijs 2018 per persoon in Euro | Aschaffenburg – Bamberg | MS Allure:

  Afvaarten, zaterdags Alle afvaarten
  2-pers. hut (2 lage bedden)    919
  1 hut met Frans bed (twijfelaar, hut 2) als 1-pers. 1.379

  De 1-persoonshut is op aanvraag beschikbaar. Neemt u a.u.b. contact met ons op indien u deze wilt boeken.

  Unisex-huurfiets met 7 versnellingen met handrem en fietstas (geen terugtraprem): € 70 per fiets/week
  E-Bike met handrem: € 165 per fiets/week (beperkt aantal, vooraf reserveren)
  fietshelmen kunnen aan boord geleend worden
  Reserveringskosten: € 15 per boeking/groep (verplichte toeslag)

 • Goed om te weten

  Fietsen
  De huurfietsen op het schip zijn overwegend toerfietsen (meestal damesmodellen) met 7 versnellingen (naaf), fietstas en handrem (geen terugtraprem). Er zijn een beperkt aantal (2) E-Bikes met handrem op aanvraag beschikbaar (vooraf reserveren, meer E-Bike zijn niet mogelijk). Een huurfiets is optioneel. U kunt zonder meerkosten uw eigen fiets meenemen.  Rederij / scheepseigenaar, bemanning en organisator zijn in dit geval niet aansprakelijk voor verlies, diefstal en / of schade. In Duitsland is er geen helmplicht, maar er zijn op dit schip per hut 2 fietshelmen beschikbaar.

  Bijzonderheden
  Inschepen Vanaf 16:00 uur.

  Uitschepen Na het ontbijt tot 9:30 uur.

  Fietstochten door het Frankenland
  Individueel en zonder gids. U legt tussen de 30 en 60 km af. Alle afstanden zijn “circa-afstanden” van de aanbevolen fietsrouten. De routebeschrijving is alleen Duitstalig beschikbaar, maar de bemanning spreekt Nederlands en kan u – indien nodig – aanwijzingen geven. De route is goed bewegwijzerd.

  Route-eigenschappen: Bijna alle gedeeltes kunnen als “eenvoudig” bestempeld worden.

  Bagage
  Aanbevolen wordt een goed regenpak (jas en broek), een fietshelm, een zonnehoed en –bril en sportschoenen. Omdat de opbergruimte in de hut beperkt is, raden wij u af om met harde koffers te reizen.

  Reisdocumenten: Vergeet u niet uw paspoort of identiteitskaart mee te nemen.

  Vaarplan en programma
  Vaarplan en programma zijn onder voorbehoud van tussentijdse wijzigingen als gevolg van technische, meteorologische en / of nautische omstandigheden. De schipper behoudt zich het recht voor de route (vanwege laag of hoog water of slecht weer) voor uw veiligheid te veranderen (dit is geen geldige reden voor een annulering).

  Speciale dieetwensen
  Dieetwensen of vegetarisch eten moeten bij boeking worden aangegeven en proberen we te honoreren. De meerprijs hiervoor is ca. € 25 per persoon / week (direct aan boord te betalen). Informeert u ons bij boeking.

  Parkeermogelijkheden: (onder voorbehoud, stand mei 2017)
  Asschaffenburg: Parkeergarage Luitpoldstraße: Luitpoldstraße 9, ca. € 10 /per dag.
  Bamberg: Garage Zentrum/Noord/Georgendamm 2a (op loopafstand van de ligplaats en in het centrum), ca. € 10 / per dag of P & R plekken aan de rand van de stad met lage parkeertarieven, goedkope tickets en snelle lokale busverbindingen naar het centrum (P & R Breitenau of P & R Henry Dam).

  Algemene voorwaarden
  De Algemene (reis-)voorwaarden van Boat Bike Tours gelden voor fiets-vaar-vakanties en de daarop betrekking hebbende reisovereenkomsten en –bevestigingen. Bij boeking van een reis worden deze voorwaarden integraal onderdeel van de reisovereenkomst. Indien afwijkende bepalingen op uw boeking van kracht zijn, wordt u daarover vóór of bij boeking schriftelijk door ons geïnformeerd. Uw reisbevestiging is bindend. Reisprogramma’s en andere informatie zijn onder voorbehoud van tussentijdse wijzigingen, o.a. als gevolg van meteorologische, technische of om nautische redenen.

  Minimum aantal deelnemers: 15.

  Contact
  Boat Bike Tours BV
  ’t Prooyen 3-B
  1141 VD Monnickendam
  Nederland
  Tel: +31 299 313071
  Fax: +31 299 313065
  info@boatbiketours.com
  www.boatbiketours.com

  Update: 25 november 2016

  Dit is een zogenaamde “partnerreis” georganiseerd door onze Duitse partner SE Tours te Bremerhaven (D), waarvoor eventueel bijzondere voorwaarden van toepassing kunnen zijn. Wij raden u aan een reis- en annuleringsverzekering af te sluiten.
  [/tab_item]

 • Foto's