default-logo
Location: Duitsland | Mecklenburg | Schwerin
Price: v.a. € 849,-

Fiets Vaar Vakantie Duitsland: Berlijn – Stralsund | MS Princess

Fietsen en varen langs en op de Oder. De aankomst is in Berlijn. op de grens van Polen en Duitsland via een prachtige route door nationale parken naar het eiland Rügen in de Oostzee om te eindigen in Hanzestad Stralsund.

Duizenden meren, dichte bosgebieden en vroege residenties van Pruisische heersers – Oder Berlijn naar Stralsund

Deze reis voert langs prachtige, vroegere residenties van Pruisische heersers, romantische dorpjes en naar de prachtige buitenverblijven in het Spreewald, duizenden meren en dichte bosgebieden.

Het comfortschip MS Princess is het ideale schip voor tochten over de Oder.

Er is genoeg te ontdekken tijdens het fietsen en varen langs en op de Oder. Berlijn met zijn bezienswaardigheden, zoals de Brandenburger Tor of het Rijksdag gebouw, Potsdam, het “Versailles van het Noorden”, en het Spreewald met zijn talrijke kanalen en stroompjes met de fiets.

Duitsland-Oder-Princess

Barge-Princess

View-berlin-stralsund

 

 • Data/Prijzen Berlijn-Stralsund

 • Informatie Schip

  MS Princess

  Tijdens het fietsen en varen langs en op de Oder is de MS Princess uw varende hotel. Het comfortschip MS Princess is vanwege haar afmetingen het ideale schip voor tochten over de Oder. Het beschikt over een licht ingericht restaurant en een gezellige salon. De MS Princess beschikt over in totaal 49 buitenhutten. 42 tweepersoonshutten op het onderdek, waarvan er vier als 3-persoonshut geschikt zijn door een 3e uitklapbed (draagkracht van dit 3e bed is 70 kg) en 7 tweepersoonshutten op het bovendek. De hutten zijn allemaal ca. 10.5 m², met douche en toilet, föhn, SAT-tv, kluis (toeslag) en een centraal geregelde airconditioning (de ramen in de hutten zijn op beide dekken niet te openen). Van de twee gescheiden bedden kan er één overdag ingericht worden als sofa en zitplaats. Alle dekken, ook het grote, deels overdekte zonnedek zijn naast de trap ook met een traplift bereikbaar. De trappen zijn zeer steil (draagkracht traplift op het passagiers- en zonnedek, max. 100 kg).

  Technische details: bouwjaar: 1981, laatste renovatie 2010, aantal passagiers: max. 102, lengte: 80 m. breedte: 9,5 m. diepgang: 1,30 m. hoogte 4 m. Snelheid: 20 km/h. Aantal hutten: 49. Vlag: Nederlandse.
  Valuta aan boord: Euro. Creditcards (Mastercard en Visa) worden geaccepteerd.

  MS Princess

 • Reisprogramma Berlijn-Stralsund

  Reisprogramma Duitsland: Berlijn – Stralsund | MS Princess
  Fietsen en varen langs en op de Oder

  Dag 1 (za): Berlijn
  Het fietsen en varen langs en op de Oder begint op zaterdag. De aankomst is in Berlijn. Inschepen vanaf 16:00 uur. Misschien heeft u nog tijd en zin in een wandeling over de Kurfürstendamm of een bezoek aan de Brandenburger Toren

  Dag 2 (zo): Berlijn – Oranienburg – Eberswalde (Ca. 38 km)
  Het verharde fietspad voert door het merengebied van Ruppiner in noordelijke richting naar Oranienburg. Bezienswaardig is het barokke kasteel met park, museum en oranjerie. Hier gaat u weer aan boord en vaart naar Eberswalde. In het hart van de stad, in het Finowkanaal, bevindt zich het oudste nog werkende sluis van Duitsland, dat sinds 1978 een technisch monument is.

  Dag 3 (ma): Eberswalde – Hohensaaten (Ca. 32-64 km) | Hohensaaten – Schwedt 
  Fietstocht over het Treidel-fietspad langs het Finowkanaal en door het mooie landschap, langs wouden, open plekken en kleine heuvels in de richting van Niederfinow (scheepslift – deze is nog steeds in gebruik) naar Hohensaaten. Daar komt u weer aan boord en vaart u naar Schwedt. Wie nog zin heeft kan van Hohensaaten verder fietsen naar Schwedt (ca. 32 km).

  Dag 4 (di): Schwedt – Mescherin (Ca. 30 km) | Mescherin – Stettin
  Vandaag fietst u een stuk door het unieke grensoverschrijdend natuurreservaat “Internationalpark Unteres Odertal” naar Mescherin, waar u weer aan boord gaat. Aansluitend vaart u met het schip naar Stettin, de groene stad aan de monding van de Oder en een van de grootste havens aan de Oostzee. Bezienswaardig is het in de binnenstad liggende slot van de Hertog van Pommern. Tip: Ontdek de mooie stad tijdens een stadswandeling met gids (optioneel).

  Dag 5 (wo): Stettin – Wolgast, rustige dag aan boord
  Vandaag brengt u de dag aan boord door. Na de laatste smalle doorvaart bereikt het schip de ruime watervlakte van de Stettiner Haf (Oderhaf, strandmeer). Na de oversteek bereikt u Wolgast, de „poort naar het eiland Usedom“. Bezienswaardig is in ieder geval de middeleeuwse binnenstad met stadhuis en St. Peters kerk.

  Dag 6 (do): Wolgast – Peenemünde (Ca. 15 km) | Peenemünde – Lauterbach
  ‘s Morgens fietst u via Zecherin, Karlshagen-Haven naar Peenemünde (tip: historisch-technisch Museum in een voormalige krachtcentrale). Bij mooi weer kunt u ook de iets langere “strandroute” fietsen via Zinnowitz en Trassenheide. In Peenemünde gaat u weer aan boord. Tegen 18:00 uur vaart het schip naar Lauterbach in het zuidoosten van het eiland Rügen (aankomst tegen 21:00 uur).

  Dag 7 (vr): Lauterbach – Stralsund (Ca. 48 km)
  Een bezoek aan de nabijgelegen stad Putbus (ca. 2 km) met zijn bekende circus moet u niet aan u voorbij laten gaan. Klassieke gebouwen staan langs een cirkelvormig plein, waar alle wegen samenkomen. De fietstocht voert u via Putbus, Garz, Groß Schoritz, Poseritz en Gustow met de bekende dorpskerk over de Rügendam naar Stralsund, waar u het schip weer treft. Als stad met een groot verleden zal u tijdens een wandeling door de binnenstad, dat op een eilandje ligt, steeds weer buitengewone bezienswaardigheden zien.

  Dag 8 (za): Stralsund
  Het fietsen en varen langs en op de Oder is ten einde. Na het ontbijt uitschepen.

  De schuin gedrukte gedeeltes worden met het schip afgelegd.
  Vaarplan- en programmaveranderingen zijn onder voor behoud.

 • Reisprogramma Stralsund – Berlijn

  Reisprogramma Duitsland: Stralsund – Berlijn | MS Princess
  Fietsen en varen langs en op de Oder

  Dag 1 (za): Stralsund
  Het fietsen en varen langs en op de Oder begint op zaterdag. De aankomst is in Stralsund. Inschepen vanaf 16:00 uur. Misschien heeft u nog tijd en zin in een wandeling door de oude binnenstad, dat op een eilandje ligt. Als stad met een groot verleden zult u altijd weer buitengewone bezienswaardigheden aantreffen.

  Dag 2 (zo): Stralsund – Lauterbach (Ca. 48 km) | Lauerbach – Peenemünde
  De fietstocht voert u van Stralsund via de Rügendamm naar Gustow met de bekende dorpskerk, via Poseritz, Groß Schoritz, Garz en Putbus naar Lauterbach, in het zuidoosten van Rügen. Hier komt u weer aan boord.  Tip: het bekende circus in Putbus moet u niet aan u voorbij laten gaan. Klassieke gebouwen rond een cirkelvormig plein, waar alle wegen samenkomen. Tegen 18:30 uur vertrekt het schip maar Usedom.

  Dag 3 (ma): Peenemünde – Wolgast (Ca. 16-20 km)
  Vandaag staat het eiland Usedom op het programma. ‘s Morgens brengt het schip u naar Peenemünde op het eiland Usedom. Tip: historisch-technisch Museum in een voormalige krachtcentrale of bij mooi weer kunt u ook de iets langere “strandroute” fietsen via Trassenheide en Zinnowitz en een verfrissende duik in de Oostzee nemen. Aansluitend fietst u via Karlshagen-Haven en Zecherin naar Wolgast, de „poort naar het eiland Usedom“. Bezienswaardig is in ieder geval de middeleeuwse binnenstad met stadhuis en St. Peters kerk.

  Dag 4 (di): Wolgast – Stettin, rustdag aan boord
  Vandaag brengt u de dag aan boord door. Het schip doorkruist de ruime watervlakte van de Stettiner Haffs (Oderhaff, strandmeer) en bereikt Stettin, de groene stad aan de monding van de Oder en een van de grootste havens aan de Oostzee. Bezienswaardig is het in de binnenstad liggende slot van de Hertog van Pommern. Tip: Ontdek Stettin tijdens een stadswandeling met gids (optioneel).

  Dag 5 (wo): Stettin – Mescherin | Mescherin – Schwedt (Ca. 30 km)
  ‘s Ochtends vaart u eerst met het schip naar Mescherin. Via Gartz fietst u een stuk door het unieke grensoverschrijdende natuurreservaat “Internationalpark Unteres Odertal” voordat u Schwedt bereikt. Tip: u kunt deelnemen aan een stadswandeling met gids (optioneel).

  Dag 6 (do): Schwedt – Hogensaaten | Hohensaaten – Eberswalde (Ca. 32 cm)
  ‘s Morgens met het schip van Schwedt naar Hohensaaten. Aansluitend fietstocht in de richting van Niederfinow (scheepslift – deze is nog steeds in gebruik), door het mooie landschap, langs wouden, open plekken en kleine heuvels – het laatste stuk over het Treidel-fietspad langs het Finowkanaal – naar Eberswalde. In het hart van de stad, in het Finowkanaal, bevindt zich het oudste nog werkende sluis van Duitsland, dat sinds 1978 een technisch monument is.

  Dag 7 (vr): Eberswalde – Oranienburg | Oranienburg – Berlijn (Ca. 38 km)
  ‘s Morgens vaart u met het schip maar Oranienburg. Uw laatste fietstocht voert u eerst naar Oranienburg. Bezienswaardig is het barokke kasteel met park, museum en oranjerie. Daarna volgt u het verharde fietspad in zuidelijke richting door het merengebied van Ruppiner naar Berlijn.

  Dag 8 (za): Berlijn
  Het fietsen en varen langs en op de Oder is ten einde. Na het ontbijt uitschepen.

  De schuin gedrukte gedeeltes worden met het schip afgelegd.
  Vaarplan- en programmaveranderingen zijn onder voor behoud.

 • Inclusief

  Inclusief
  – 7 Nachten in een buitenhut met eigen douche / WC in de geboekte categorie;
  – Programma volgens route van / naar Berlijn of Stralsund;
  – Welkomstdrankje;
  – Beddengoed en handdoeken aan boord (wissel op verzoek); dagelijkse reiniging van de hut;
  – Volpension (ontbijt, middageten of lunchpakket tijdens fietstochten, koffie en koek in de namiddag, 3-gangen-diner);
  – Dagelijkse routebespreking;
  – Kaartmateriaal voor de fietstochten 1 per hut (Duits- of Engelstalig)
  – Boordmanager.

  Exclusief
  – Transfers van / naar het schip;
  – Reserveringskosten € 15 per boeking/groep (verplichte toeslag);
  – Parkeerkosten;
  – Andere transfers;
  – Fietshuur (optioneel);
  – Entreegelden;
  – Stadsplattegronden;
  – Excursies;
  – (Persoonlijke) verzekeringen;
  – Drankjes aan boord;
  – Fooien (facultatief).

  Huur van een unisex fiets met 7-versnellingen, hand- en terugtraprem, fietstas en huurfietsverzekering: € 70
  Huur E-bike, fietstas en huurfietsverzekering (op aanvraag, beperkt aantal) € 165

 • Hutsoorten en prijzen 2018

  VERTREKDATA 2018 | MS Princess:

  Vertrek en aankomst op zaterdag:
  Van Berlin naar Stralsund op: 23 juni, 7 en 21 juli
  Van Stralsund naar Berlin
  op:  16 en 30 juni; 14 en 28 juli 2018

  REISSOM 2018 per persoon in Euro | MS Princess:

  3-persoonshut onderdek    599
  2-persoonshut onderdek voor-/achterin*    759
  2-persoonshut onderdek    859
  2-persoonshut bovendek 1.059
  2-pers.hut onderdek voor alleengebruik (beperkt aantal) 1.279

  * hutten in het voorste en achterste gedeelte van het schip. Machine en generatorgeluid waarneembaar als het schip vaart of stilligt.

  Huur van een unisex fiets met 7-versnellingen, hand- en  terugtraprem, fietstas en huurfietsverzekering: €   70 per fiets/week
  Huur van een elektrische fiets, fietstas en huurfietsverzekering: € 165 per fiets/week (op aanvraag, beperkt aantal)
  Reserveringskosten: € 15  (per boeking/groep) (verplichte toeslag) 

 • Goed om te weten

  Terug naar Berlijn/Stralsund: met de trein tussen Berlijn en Stralsund ca. € 46 p.p.

  Parkeermogelijkheden:
  Berlijn:
   Bijv. Parkeergarage “Hallen am Borsigturm” (1600 plaatsen), dagkaart ca. € 10 (ca. 800 m naar de ligplaats) of andere parkeergarages in Berlijn Tegel. Geen reservering mogelijk (onder voorbehoud van veranderingen). Reist u met de auto naar Berlijn, dan heeft u een milieusticker nodig. Deze Umwelt-Plakette kunt u bestellen via de ANWB of www.dekra.de/de/mobilitaet.
  Stralsund: Diverse parkeergarages in de buurt van de ligplaatsen See-, en Hafenstraat, haveneiland gebied, bijv. Parkhaus am Ozeaneum – kosten voor 2 dagen ca. € 28, iedere volgende dag €6. Geen reservering mogelijk. (onder voorbehoud van veranderingen).

  Algemene bijzonderheden
  Inschepen Vanaf 16:00 uur

  Uitschepen Na het ontbijt tot 09:30 uur

  Fietsen aan boord
  Licht lopende unisex tourfietsen met 7 versnellingen van het merk KTM met hand- en terugtraprem en fietstas. Elektrische fiets  (beperkt aantal). Geeft u a.u.b. uw lichaamslengte bij boeking door.

  Taal aan boord Aan boord wordt er Duits en Engels gesproken.

  De fietstochten tijdens het fietsen en varen langs en op de Oder
  De fietstochten zijn individueel en niet begeleid. De gemiddelde afstand ligt tussen 15 en 45 km. Alle afstanden zijn “circa-kilometers” van de aanbevolen fietsrouten.

  Karakteristieken
  Recreatiefietsers – voor iedereen met een gemiddelde conditie. U fietst meestal over autovrije wegen, landwegen met weinig verkeer en geasfalteerde fietspaden, maar ook over zanderige veld- en boswegen, korte gedeeltes ook langs de rijksweg. De route is over het algemeen vlak, sommige steilere stukken (omhoog en naar beneden) moeten overwonnen worden.

  Bagage
  In uw bagage hoort in ieder geval een goed regenpak (jas en broek), een fietshelm, een zonnehoed en –bril maar ook sportschoenen.

  Diëten
  Bijvoorbeeld lactose en glutenvrij op aanvraag en tegen meerprijs mogelijk. Dit moet minstens 14 dagen voor vertrekdatum doorgegeven worden. Speciale dieetproducten moeten in ieder geval meegenomen worden.

  Vaarplan- en programmaveranderingen
  Vaarplan- en programmaveranderingen zijn onder voor behoud. Wanneer bijvoorbeeld vanwege een lage- of hoge waterstand of slecht weer een stuk niet bevaren kan worden, behoudt de schipper zich het recht voor de route voor uw veiligheid te veranderen (dit is geen reden voor kosteloze annulering). Omdat het schip over het algemeen dezelfde dag nog naar een andere haven vertrekt, is uw tijd voor eigen ondernemingen en bezichtigingen beperkt. Bij sommige bruggen is de onderdoorgang zo nauw dat het zonnedek voor uw eigen veiligheid niet toegankelijk is.

  Stadswandelingen De optionele stadswandelingen in Schwedt en Stettin kunt u aan boord boeken.

  Reisdocument Vergeet u niet uw paspoort of identiteitskaart mee te nemen.

  Minimum aantal deelnemers: 50.

  Organisator / uitvoerend tour operator: SE Tours GmbH, Bremerhaven (D).

  Contact
  Boat Bike Tours BV
  ’t Prooyen 3-B
  1141 VD Monnickendam
  Nederland
  Tel: +31 299 313071
  Fax: +31 299 313065
  info@boatbiketours.com
  www.boatbiketours.com

  Update: 7 juli 2017

 • Foto's