default-logo
Location: Duitsland | Saarburg
Price: v.a. € 499,-

Fiets Vaar Vakantie Duitsland: Saarburg – Koblenz | MS Patria

Fietsen langs de Moezel en Saar. De rivieren Moezel en Saar meanderen door het prachtige landschap tussen Koblenz en Saarburg. De route, die u in beide richtingen kunt maken, voert door rivierdalen over voornamelijk vlakke, verharde wegen en fietspaden, terwijl hoog op de helling imposante burchten prijken. Zo zijn de 100 meter hooggelegen burcht Reichsburg in het stadje Cochem en de ruïne in het romantische Traben Trarbach niet te missen.

Wijngaarden, vakwerkhuizen en sfeervolle marktpleinen – Saarburg naar Koblenz

In Trier, de oudste stad van Duitsland, staat één van de grootste Romeinse bouwwerken uit Duitsland: Porta Nigra. De vele (restanten van) kloosters, forten en kastelen herinneren aan de geschiedenis van dit gebied die terug gaat tot in de Romeinse tijd. Ook wijngaarden, vakwerkhuizen en sfeervolle marktpleinen kenmerken deze streek. Wijnliefhebbers komen volop aan hun trekken; bij de wijnproeverij in wijnstad Zell, in Neumagen-Dhron waar u een replica van een Romeins wijnschip kunt bekijken of in één van de vele proeflokalen of wijnkelders.

Tijdens het fietsen langs de Moezel en Saar is de 68 meter lange MS Patria uw varend thuis.

Op de fiets heeft u volop mogelijkheden dit gebied uitstekend te leren kennen en uw varende hotel meert af in de mooiste havenplaatsen.

 

 

 • Data/Prijzen Saarburg-Koblenz

 • Data/Prijzen Koblenz-Saarburg

 • Informatie Schip

  MS Patria

  Tijdens het fietsen langs de Moezel en Saar is de 68 meter lange MS Patria, dat tot max. 68 gasten accommodatie biedt, uw varend thuis. Het schip is voor fiets-vaar-vakanties gemoderniseerd en beschikt over 34 hutten. Dit zijn uitsluitend tweepersoonshutten (ca. 7 m², 2 eenpersoonsbedden in L-vorm/haaks opelkaar) met raam (de ramen op het bovendek kunnen worden geopend; de ramen op het benedendek zijn om veiligheidsredenen vaste ramen), douche en toilet, individueel regelbare airconditioning in alle hutten op het benedendek, alsmede in het restaurant en in de salon. 15 hutten op het benedendek, 19 hutten op het bovendek (toeslag). Verder beschikt het authentieke schip op het bovendek in het voorste gedeelte over een mooie salon en bar met grote ramen en een apart restaurantgedeelte op het benedendek. Op het gedeeltelijk overdekt zonnedek bevinden zich voor alle gasten zitplaatsen (tafels en stoelen) en een fietsenstalling. Het schip vaart onder Nederlandse vlag, vaart al enkele jaren op Moezel, Saar, Rijn en Neckar en is sinds vele jaren een geliefd schip voor fiets-vaar-vakanties. Taal aan boord: Duits en Engels.

  MS Patria Fietsen langs de Moezel en Saar Plattegrond van MS Patria

 •  

 • Reisprogramma Saarburg-Koblenz

  Reisprogramma Duitsland: van Saarburg naar Koblenz | MS Patria
  Fietsen langs de Moezel en Saar

  Dag 1 (za): Saarburg: Aankomst en inschepen
  Het fietsen langs de Moezel en Saar begint op zaterdag in Saarburg. Hier is een individuele aankomst. Het mooie stadsbeeld bestaat uit smalle steegjes, vakwerkhuizen, barokgebouwen, maar ook bonte vissers- en scheepvaarthuizen. Inschepen vanaf 16:00 uur. Tegen 18:00 uur heet de schipper en zijn bemanning u van harte welkom. De avond en uw eerste nacht aan boord brengt u in Saarburg door. ‘s Avonds kunt u nog even door de stad wandelen: midden in de stad bevindt zich een 20 meter hoge waterval.

  Dag 2 (zo): Saarburg – Wasserbillig (Lux.) – Trier (Ca. 38 km)
  Vandaag gaat het fietsen langs de Moezel en Saar echt beginnen. Uw eerste fietstocht begint na het ontbijt en brengt u naar de oude Saarschleife, een langgerekte bocht in de rivier, en verder via Wasserbillig in Luxemburg naar de Igeler Säule. In de namiddag bereikt u Trier, waar het schip reeds op u wacht. Optioneel is een stadsrondleiding in Trier (optionele excursie, aan boord te boeken). Trier werd door de Romeinen als bestuurlijk centrum gebruikt en is vooral bekend door de Porta Nigra, een stadstoren van gigantische afmetingen.

  Dag 3 (ma): Trier – Mehring (Ca. 26-29 km)
  Na het ontbijt fietst u naar Mehring. Deze stad wordt omringd door weiden, bossen en wijnbergen en staat bekend als de grootste wijnbouwgemeente in de regio Moezel-Saar-Ruwer. Ruim 2000 jaar geleden waardeerde de Romeinen dit landschap al.

  Dag 4 (di): Mehring – Piesport – Bernkastel-Kues (Ca. 47 km)
  Deze dag staat geheel in het teken van wijn. De eerste stop is in Neumagen-Dhron, bekend als de oudste wijnstad van Duitsland, waar u de replica van een Romeins wijnschip kunt bekijken. Daarna gaat het verder naar Piesport, de grootste wijn gemeente aan de Moezel. Optionele excursie (aan boord te boeken): rondleiding met gids door de grootste ooit gevonden Romeinse wijncomplexen ten noorden van de Alpen. De wijnboer leidt u door de wijnbergen en bij een goed glas moezelwijn leert u meer over het werk in de steile wijnbergen.

  Dag 5 (wo): Bernkastel-Kues – Traben-Trarbach – Zell aan de Moezel (Ca. 43 km)
  Van Bernkastel-Kues naar Traben-Trarbach verloopt de fietstocht langs de rechteroever van de Moezel. U volgt de bochten van de rivier en bereikt de grootste Moezelwijnstad Zell an der Mosel, bekend van de “Zeller Schwarze Katz”. ‘s Avonds heeft u in Zell de mogelijkheid om aan een wijnproeverij deel te nemen, waarbij u de goede wijnen van de Moezel leert kennen (optionele excursie, aan boord te boeken).

  Dag 6 (do): Zell an der Mosel – Beilstein – Cochem (Ca. 39 km)
  Van Zell fietst u naar Beilstein. De perfect onderhouden historische binnenstad van het lieflijke Beilstein, wordt ook wel het “Doornroosje van de Moezel” genoemd. Eindpunt voor de fietstocht is het bekende Cochem met haar Reichsburg hoog op de helling.

  Dag 7 (vr): Cochem – Alken (Ca. 29 km) | Alken – Koblenz
  Een mooie laatste fietstocht naar Alken, een van de oudste Moezelgemeenten. Hier wacht het schip op u en brengt u – terwijl u geniet van het voorbij glijdende landschap – naar Koblenz, waar de Moezel en de Rijn bij elkaar komen.

  Dag 8 (za): Koblenz
  Het fietsen langs de Moezel en Saar is tot einde gekomen. Na het ontbijt: ontschepen.

  Cursief gedrukte trajecten worden met het schip afgelegd.
  Dagelijks individuele fietstochten in eigen tempo, zonder begeleiding.
  Alle afstanden zijn “circa-afstanden” van de aanbevolen fietsroutes.
  Wanneer gasten een dag niet willen fietsen, kunnen zij de route per schip afleggen.
  Programma en gegevens onder voorbehoud van wijzigingen om technische, meteorologische en / of nautische redenen.
  Op de aankomstdag kan bagage al vanaf ca. 10:00 uur aan boord worden gebracht.

 • Reisprogramma Koblenz-Saarburg

  Reisprogramma Duitsland: van Koblenz naar Saarburg | MS Patria
  Fietsen langs de Moezel en Saar

  Dag 1 (za): Koblenz: Aankomst en inschepen
  Het fietsen langs de Moezel en Saar begint op zaterdag in Koblenz. De bemanning van het schip heet u vanaf 16:00 uur van harte welkom. U brengt de avond en uw eerste nacht aan boord in Koblenz door. Tip: maak ‘s avonds een wandeling door de prachtige binnenstad van Koblenz.

  Dag 2 (zo): Koblenz – Alken | Alken – Moselkern – Cochem (Ca. 29 km)
  U vaart met het schip naar Alken. Nu gaat het fietsen langs de Moezel en Saar echt beginnen. Hier begint uw eerste fietstocht naar Moselkern en daarna verder naar Cochem. In de binnenstad wachten historische vakwerkhuizen, het stadhuis en het oude marktplein met fontein op u – en bovenal het sprookjeskasteel Reichsburg.

  Dag 3 (ma): Cochem – Beilstein – Zell aan de Moezel (Ca. 39 km)
  Na het ontbijt fietst u langs de Moezel naar het mooie Beilstein. dat u tijdens een korte rondleiding kunt ontdekken. Dit lieve stadje ging de filmgeschiedenis in als “Doornroosje aan de Moezel”. Daarna gaat de fietstocht verder langs de steilste wijnberg van Europa, de Bremmer Calmont en eindigt vandaag in wijnstad Zell, bekend van o.a. de “Zeller Schwarze Katz”. ‘s Avonds kunt u deelnemen aan een wijnproeverij bij een plaatselijke wijnboer waar u de goede moezelwijnen leert kennen (optionele excursie, aan boord te boeken).

  Dag 4 (di): Zell aan de Moezel – Traben-Trarbach – Bernkastel-Kues (Ca. 43 km)
  De fietstocht vanaf Zell voert vandaag naar het romantische Traben-Trarbach met prachtige Jugendstil-architectuur. Aansluitend fietst u door de wereldberoemde wijnplaats Kröv naar Bernkastel-Kues. Daar omringen statige vakwerkhuizen het middeleeuwse marktplein, die u uitnodigen voor een pauze. Na een korte rondgang door de stad bereikt u het schip in Kues.

  Dag 5 (wo): Bernkastel-Kues – Piesport – Mehring (Ca. 47 km)
  ‘s Morgens fietst u eerst naar Piesport, de grootste wijn gemeente aan de Moezel. Optionele excursie (aan boord te boeken): rondleiding met gids door de grootste ooit gevonden Romeinse wijncomplexen ten noorden van de Alpen. De wijnboer leidt u door de wijnbergen en bij een goed glas moezelwijn leert u meer over het werk in de steile wijnbergen. In Neumagen-Dhron, bekend als de oudste wijnstad van Duitsland, kunt u de replica van een Romeins wijnschip bekijken voordat uw fietstocht in Mehring eindigt.

  Dag 6 (do): Mehring – Trier (Ca. 26 -29 km)
  U fietst via Pfalzel naar Trier, waar u de mogelijkheid heeft om de stad te bezichtigen (optionele excursie, aan boord te boeken). Hier wacht ook het schip op u. Trier is een van de oudste steden van Duitsland. Haar Romeinse wortels zijn door de imposante bouwwerken als de Porta Nigra, een stadstoren met gigantische afmetingen, en de Konstantinbasiliek tot op heden zichtbaar.

  Dag 7 (vr): Trier – Wasserbillig (Luxemburg) – Saarburg (Ca. 38 km)
  Vandaag fietst u over de weg, langs de rivier van Trier via Wasserbillig (Luxemburg) naar Saarburg, ook bekend als “Klein-Venetië”. Het stadsbeeld bestaat uit smalle steegjes, vakwerkhuizen en barokhuizen.

  Dag 8 (za): Saarburg
  Het fietsen langs de Moezel en Saar is tot einde gekomen. Na het ontbijt: ontschepen.

  Cursief gedrukte trajecten worden met het schip afgelegd.
  Dagelijks individuele fietstochten in eigen tempo, zonder begeleiding.
  Alle afstanden zijn “circa-afstanden” van de aanbevolen fietsroutes.
  Wanneer gasten een dag niet willen fietsen, kunnen zij de route per schip afleggen.
  Programma en gegevens onder voorbehoud van wijzigingen om technische, meteorologische en / of nautische redenen.
  Op de aankomstdag kan bagage al vanaf ca. 10:00 uur aan boord worden gebracht.

 • Inclusief

  Inclusief
  – Scheepsreis & accommodatie in de geboekte categorie 8 dagen / 7 nachten (zaterdag – zaterdag) van / naar Koblenz c.q. Saarburg;
  – Volpension (7 x ontbijt, 6 x lunchpakket tijdens fietstochten of kleine lunch aan boord, 7 x drie-gangen-diner);
  – Gebruik van beddengoed en handdoeken (handdoekenwissel dagelijks mogelijk), dagelijkse reiniging van de hut;
  – Welkomstdrankje;
  – Boordreisleider (Duits- & Engelstalig) met dagelijkse voorbesprekingen van de fietstochten. De boordreisleider fietst niet maar is voor vragen altijd via mobiele telefoon bereikbaar;
  – Gedetailleerd kaartmateriaal en routebeschrijvingen voor de dagelijkse fietstochten (keuze uit Duits- of Engelstalig);
  – Dagelijks koffie en thee tot 16:00 uur.

  Exclusief
  – Transfers naar / van ligplaats in Koblenz c.q. Saarburg;
  – Reserveringskosten € 15 per boeking/groep (verplichte toeslag);
  – Fietshuur (inclusief op 07/04, 14/04, 21/04 en 13/10/2018);
  – Andere transfers;
  – Parkeerkosten;
  – Entreegelden & excursies;
  – Kosten voor de overvaart met de pont / veer;
  – Drankjes aan boord;
  – Persoonlijke verzekeringen;
  – Fooien (facultatief).

  Huurfiets met 7 versnellingen, hand- en / of terugtraprem en fietstas: € 70 per week (optioneel). Er zijn een beperkt aantal fietsen met alleen handremmen op aanvraag beschikbaar.
  Huur E-Bike met handremmen: € 165 per week (beperkt aantal beschikbaar; alleen op aanvraag en na bevestiging)

 • Hutsoorten en prijzen 2018

  PRIJZEN „MOEZEL & SAAR“ SEIZOEN 2018 (per persoon):

   Hutten: voor: Hoogseizoen Midden-seizoen Voor-
  seizoen*
   Seizoen-opening/

  sluiting*

  2-persoonshut benedendek 2 pers. €      829 €     729 €      629 €    529
  2-persoonshut bovendek 2 pers. €      939 €     839 €      739 €    639
  2-pers.hut benedendek voor alleengebruik 1 pers. €   1.244 €   1.094 €      944 €    794
  2-pers.hut bovendek voor alleengebruik 1 pers. €   1.409 €  1.259 €   1.109 €    959

  DATA SEIZOEN 2018 MS PATRIA MOEZEL & SAAR:
  Koblenz – Saarburg
  : vertrekdata 07/04, 21/04, 05/05, 19/05, 16/06, 30/06, 28/07, 11/08, 25/08, 22/09, 06/10/2018
  Saarburg – Koblenz: vertrekdata  14/04, 28/04, 12/05, 26/05, 23/06, 07/07, 04/08, 18/08, 01/09, 29/09, 13/10/2018

  Seizoen-opening/sluit:  vertrekdatum 07/04 en 13/10/2018 *:  op deze beide data is de huurfiets gratis (inclusief)
  Voorseizoen
  : vertrekdatum 14/04 en 21/04/2018  *: op deze beide data is de huurfiets gratis (inclusief)
  Middenseizoen:  vertrekdatum 28/04, 05/05, 12/05  en 06/10/2018
  Hoogseizoen: alle andere data vanaf 19/05 tot en incl. 29/09.
  Minimum aantal deelnemers: 40 personen
  Op andere data vaart het schip de reis “Rijn en Neckar” tussen Koblenz en Bad Wimpfen (info op aanvraag).

 • Goed om te weten

  Fietsen
  De scheepsfietsen zijn overwegend unisex- tourfietsen met middelhoge instap, 7 versnellingen met hand- en terugtraprem en fietstas (er zijn een beperkt aantal fietsen met alleen handremmen op aanvraag beschikbaar). Een huurfiets is facultatief. Gasten mogen zonder meerkosten hun eigen fiets meenemen. De bemanning en reisorganisatie is in dit geval niet aansprakelijk voor eventuele schade c.q. verlies of diefstal van de eigen fietsen.
  In Duitsland bestaat geen helmplicht. Wij raden u aan tijdens de fietstochten een fietshelm te dragen. Neem uw eigen – goed passende – helm mee. Aan boord zijn geen fietshelmen beschikbaar.

  Transfers tussen Saarburg en Koblenz per trein in 2 uur voor ca. € 24 p.p. (groepsticket kan aan boord bij de reisleider worden gekocht) of per minibus (ca. € 75 p.p. bij min. 4 pers., fiets € 15 / pro Rad). Beperkte beschikbaarheid, wordt aan boord door de reisleider verzorgd. Aan boord te betalen.

  Parkeermogelijkheden:
  Koblenz: Openbare parkeerplaats vlakbij de aanlegsteiger voor ca. € 125 per week, of gratis P & R parkeerplaats buiten de stad. Daarvandaan neemt u de bus naar de stad. U kunt niet van te voren reserveren.
  Saarburg: Parkeerplaats in de buurt van de aanlegsteiger (onbewaakt en niet te reserveren). Kosten ca. € 25 per week.

  Algemene voorwaarden
  De Algemene (Reis-)Voorwaarden van Boat Bike Tours zijn van toepassing voor de fiets-vaar-vakanties & de bevestigingen in het kader van deze reizen, als ook voor annuleringen.

  Kinderen zijn in principe welkom aan boord. Bedenk s.v.p. voordat u boekt, of uw kind fietstochten van ca. 25-50 km aankan. Kinderfietsen of kinderzitje kunt u zelf meebrengen. U kunt natuurlijk ook één of meerdere dag(en) aan boord verblijven (kinderen tot 18 jaar onder begeleiding). Kinderkorting op aanvraag.

  Binnen in het schip geldt een niet-rokenzone: alleen op het zonnedek is roken toegestaan. In alle hutten geldt vanuit veiligheidsoverwegingen een wettelijk rookverbod; alle hutten/kamers aan boord zijn daarom dus ook niet-roken-kamers.

  Minimum aantal deelnemers: 40 personen

  Contact
  Boat Bike Tours BV
  ’t Prooyen 3-B
  1141 VD Monnickendam
  Nederland
  Tel: +31 299 313071
  Fax: +31 299 313065
  info@boatbiketours.com
  www.boatbiketours.com

  Update: 10 november 2017

 • Foto's