default-logo
Location: Duitsland | Mecklenburg | Schwerin
Price: v.a. € 849,-

Fiets Vaar Vakantie Duitsland: Schwerin – Berlijn | MS Mecklenburg

Van de meren van Mecklenburg naar het Ruppiner Land. De meren van Mecklenburg zijn de ideale plek om ontspanning en plezier met elkaar te combineren. Aan de promenades langs de oever heerst vaak een maritieme sfeer, in de vele oude steden domineren vakwerkhuizen en baksteen en alle meren zijn omgeven door een prachtig landschap.

Geen ruimte voor drukte, elke vorm van stress zakt weg – Schwerin naar Berlijn

Natuurparken en het Mürtz Nationaal park domineren de regio. Hier is geen ruimte voor drukte. Elke vorm van stress zakt in het stille water. Lawaai is overal en nergens, alleen niet hier en dat is prachtig! Vanuit het Mecklenburger merengebied reist u naar het niet minder mooie Ruppiner land, Brandenburg tot aan Berlijn-Mitte.

De MS Mecklenburg is een comfortabel rivierschip met persoonlijke en familiaire sfeer.

Deze reis belooft ontspanning en plezier tot de laatste dag.
Vanaf 2017 wordt ook de route Berlijn – Schwerin aangeboden.

Icons Schwerin Berlijn MS Mecklenburg Ruppiner Land

Berlijn Park

 

 

 

 

 • Data/Prijzen Schwerin-Berlijn

 • Informatie Schip

  MS Mecklenburg

  Tijdens de fiets-vaar-vakantie van de meren van Mecklenburg naar het Ruppiner Land verblijft u op de MS Mecklenburg. De MS Mecklenburg is een comfortabel rivierschip met persoonlijke en familiaire sfeer en tijdens deze reis uw varend hotel! Smalle sluizen en lage bruggen zijn voor dit schip geen probleem, zodat dit het ideale schip is voor dit vaargebied. Het zonnedek is deels overdekt zodat u er tijdens alle weertypes gebruik van kunt maken. Een goed alternatief is de gezellige salon met zijn grote ramen. Ook de service van de ervaren bemanning, de kookkunsten van de kok, maar ook de van airco voorziene, royale 2-persoonshutten (ca. 8-9 m2, lage bedden, ramen kunnen niet geopend worden) met douche / toilet voor maximaal 22 gasten staan garant voor een mooie vakantie.

  Technische details: 2 dekken. lengte: 41 m. breedte: 5,05 m. hoogte: 3,85 m. diepgang: 1,10 m. 4 bemanningsleden

  MS Mecklenburg

 • Reisprogramma Schwerin-Berlijn

  Reisprogramma Duitsland: Schwerin naar Berlijn | MS Mecklenburg
  Van de meren van Mecklenburg naar het Ruppiner Land.

  Dag 1 (za): Schwerin – Garwitz
  De fiets-vaar-vakantie van de meren van Mecklenburg naar het Ruppiner Land begint op zaterdag. De individuele aankomst is in Schwerin, hier wacht de MS Mecklenburg reeds op u. In-checken vanaf 15:00 uur. Om 16:00 uur vertrekt het schip en u vaart over het meer van Schwerin naar Garwitz, aan de rand van beschermd natuurgebied “Lewitz”. Velden, weiden en bossen domineren het prachtige natuurlandschap.

  Dag 2 (zo): Garwitz – Lübz (Ca. 30 km)
  Nadat de fietsen verdeeld zijn voert de eerste fietstocht u naar Parchim. Mooie vakwerkhuizen uit de 16de en 17de eeuw bepalen deels het beeld van de oude stad, terwijl het centrum gedomineerd wordt door gotische en laatgotische gebouwen. Doel van vandaag is bier- en stad aan de Elde Lübz met haar schilderachtige historische stadskern en nationaal bekend om het speciale bier Lübzer Pils.

  Dag 3 (ma): Lübz – Plau, fietstocht (ca. 25 km) | Plau – Waren
  U fietst eerst naar Plau am See met zijn pittoreske vakwerk- en bakstenen huizen in de oude stad en de idyllische schilderachtige ligging aan het meer. In de middag vaart u per schip gemoedelijk over het meer van Plau en via de historische draaibrug in Malchow tot aan Waren aan de Müritz. De stad gelegen aan het grootste, volledig in Duitsland liggende, binnenmeer is omringd door meerdere charmante meren. Tijdens een begeleide stadstour kunt u de oude charmante stad Waren leren kennen.

  Dag 4 (di): Waren – Müritz Nationaal Park – Rechlin (Ca. 33-49 km)| Rechlin – Kleinzerlang 
  Vandaag bent u samen met een lokale gids in het Müritz Nationaal Park, met zijn bossen, 100 meren en talrijke andere stilstaande wateren te gast. U deelt dit aantrekkelijke landschap met o.a. zee- en visarenden. De weg voert u via het dorp Rechlin door de prachtige natuur tot aan Kleinzerlang in natuurpark Stechlin-Ruppiner land.

  Dag 5 (wo): Kleinzerlang – Fürstenberg/Bredereiche (Ca. 42-55 km) | Fürstenberg – Bredereiche
  Op uw weg ligt het rococoslot Rheinsberg, dat als voorbeeld diende voor slot Sanssouci. Het schip legt tegen de middag in Fürstenberg aan om de fietsers weer aan boord te nemen. Bezienswaardig zijn hier het barokke Schloss Fürstenberg, maar ook de gedenk- en herdenkingsplaatsen op het terrein van het voormalige concentratiekamp Ravensbrück. De MS Mecklenburg brengt u over de Stolpsee en de Havel naar Bredereiche. U kunt ook de gehele tocht fietsend afleggen.

  Dag 6 (do): Bredereiche – Zehdenick (Ca. 30 km)
  Pittoreske kleine dorpjes liggen op de weg naar Zehndenick. Het Ziegeleipark (Industrie- en techniek museum) in Mildenberg laat de geschiedenis van deze industriële stad zien. Of blijft u misschien aan boord vandaag ? De “kromme” Havel slingert door het bijna onaangetaste natuur en laat u voelen dat men hier alleen als gast welkom is.

  Dag 7 (vr): Zehdenick – Hennigsdorf (Ca. 57 km) | Henningsdorf – Berlijn-Mitte
  De fietstocht van vandaag voert u door magische bossen en prachtige steden zoals Liebenwalde tot aan Oranienburg met het oudste barokke kasteel van Brandenburg. In Henningsdorf wacht het schip op u en brengt u naar Berlijn-Mitte. Misschien beëindigt u de reis met een wandeling door de binnenstad.

  Dag 8 (za): Berlijn-Mitte
  De fiets-vaar-vakantie van de meren van Mecklenburg naar het Ruppiner Land eindigt na het ontbijt, maar de vele goede indrukken blijven. Uitschepen tot 9:00 uur.
  (veranderingen voorbehouden)

  De schuin gedrukte gedeeltes worden met het schip afgelegd.
  Alle afstanden zijn “circa-afstanden” van de aanbevolen routes.
  Programma + gegevens onder voorbehoud van tussentijdse wijzigingen om vaartechnische, meteorologische en/of nautische redenen.

 • Reisprogramma Berlijn – Schwerin

  Reisprogramma Duitsland: Berlijn naar Schwerin | MS Mecklenburg

  Dag 1 (zat): Berlijn-Mitte – Lehnitz
  Individuele aankomst in Berlijn-Mitte waar de MS MECKLENBURG reeds op u wacht. Inchecken vanaf 15:00 uur. Om 16:00 uur vertrekt het schip en vaart over het Havel–Oder-Kanaal naar de Lehnitz-sluis in Brandenburg. Tijdens de eerste uren aan boord geniet u van een goed diner met uitzicht op het mooie voorbijglijdende merenlandschap.

  Dag 2 (zon): Lehnitz – Mildenberg/Zehdenick, fietstocht ca. 37-43 km | Mildenberg/Zehdenick – Bredereiche
  Vandaag fietst u eerst door het Ruppin merengebied via Zehdenick, een stad aan de Havel naar Mildenberg met het gelijknamige Ziegeleipark. Deze voormalige baksteenfabriek is nu een Industrie- en techniek museum met wisselende tentoonstellingen. Er zijn diverse treinrondritten te maken door het gebied (excl.). Voor de lunch kunt u een picknick plek aan het water uitkiezen. In de namiddag brengt het schip u naar Bredereiche aan de Havel.

  Dag 3 (ma): Bredereiche – Fürstenberg | Fürstenberg – Kleinzerlang, fietstocht ca. 40 km | Kleinzerlang – Rechlin
  ’s Morgensvroeg brengt het schip u naar Fürstenberg. Hier stapt u op de fietst voor een tocht via Rheinsberg met het gelijknamige slot naar Kleinzerlang, dat op een schiereiland ligt. Hier komt u weer aan boord en vaart u het met schip naar Rechlin aan de Müritz, De stad gelegen aan het grootste, volledig in Duitsland liggende, binnenmeer is omringd door meerdere charmante meren.

  Dag 4 (di): Rechlin – Müritz Nationalpark – Waren, fietstocht ca. 44-49 km
  Een hoogtepunt van de reis is de fietstocht van vandaag. Samen met een lokale gids bent u te gast in het Müritz Nationaal Park, met zijn bossen, 100 meren en talrijke andere stilstaande  wateren. U deelt dit aantrekkelijke landschap met o.a. zee- en visarenden. U fietst naar Waren, gelegen aan de Müritz. Na het avondeten kunt u deelnemen aan een begeleide stadswandeling waarbij u de charmante oude stad leert kennen.

  Dag 5 (woe): Waren – Malchow, fietstocht ca. 34 km | Malchow – Lübz
  U fietst vandaag eerst naar het Wisent-Gehege (bison reservaat), waar u om 11 uur kunt toekijken hoe deze dieren gevoerd worden. Aansluitend fietst u verder naar Malchow. Bezienswaardig zijn hier de oude stad dat gelegen is op een eiland in het Malchow meer en het klooster, gelegen op de oostelijke oever. Na uw bezoek aan Malchow brengt het schip u naar Lübz met zijn prachtige historische centrum.

  Dag 6 (do): Lübz – Parchim, fietstocht ca. 35 km | Parchim – Garwitz
  U fietst naar Parchim, dat beschouwd wordt als een van de oudste steden in de regio Mecklenburg. Mooie vakwerkhuizen uit de 16de en 17de eeuw bepalen deels het beeld van de oude stad, terwijl het centrum gedomineerd wordt door gotische en laatgotische gebouwen. In de middag brengt het schip u naar Garwitz, gelegen naar de rand van het beschermde natuurgebied “Lewitz”.

  Dag 7 (vr): Garwitz – Schwerin, fietstocht ca. 41 km
  De fietstocht van vandaag voert u door het rivierlandschap van de Lewitz en door plaatsjes als Raduhn en Göhren tot in Schwerin. Het bekendste gebouw van de stad is het op een eiland gelegen kasteel van Schwerin. De MS Mecklenburg ligt in de nabije omgeving afgemeerd. Sluit u de avond af met een captains diner en misschien met een wandeling door de oude binnenstad.

  Dag 8 (za): Schwerin
  Na het ontbijt eindigt de reis “door het land der 1000 meren”. U kunt tot 9 uur uitchecken.

  De schuin gedrukte gedeeltes worden met het schip afgelegd.
  Alle afstanden zijn “circa-afstanden” van de aanbevolen routes.
  Programma + gegevens onder voorbehoud van tussentijdse wijzigingen om vaartechnische, meteorologische en/of nautische redenen.

 • Inclusief

  Inclusief
  – 7 Nachten in een hut met eigen douche / toilet in de geboekte accommodatie;
  – Programma zoals genoemd van Schwerin naar Berlijn-Mitte of Berlijn-Mitte naar Schwerin;
  – Welkomsttoespraak en een drankje op de eerst avond aan boord;
  – Volpension (ontbijtbuffet, lunchpakket tijdens fietstochten of lunch snack, ’s middags koffie met koek, 3-gangen diner);
  – Dagelijkse reiniging van de hut;
  – Gebruik van beddengoed en handdoeken (wissel van handdoeken na overleg);
  – Haven, sluizen en bruggengeld;
  – Dagelijkse fiets- en routebesprekingen aan boord door de bemanning;
  – Stadstoer in Waren (plaatselijke gids);
  – Fietstocht met gids door Müritz Nationaal park (plaatselijke gids);
  – Kaarten en informatiemateriaal, Duitstalig (1x per hut).

  Exclusief
  – Transfer naar en van de ligplaats;
  – Reserveringskosten;
  – Parkeerkosten;
  – Andere transfers;
  – Huurfiets;
  – Entreegelden & excursies;
  – Stadsplattegronden;
  – (Persoonlijke) verzekeringen;
  – Drankjes aan boord;
  – Fooien (facultatief).

  Unisex-huurfiets met 7 versnellingen, hand- en terugtraprem, fietstas en fietsverzekering: € 70
  E-Bike met terugtraprem, fietstas en fietsverzekering: € 165 (vooraf reserveren, beperkt beschikbaar)
  Reserveringskosten (verplichte toeslag): € 15

 • Hutsoorten en prijzen 2018

  Tourprijs 2018 per persoon in Euro:

  Afvaarten zaterdags  
  2-persoonshut 899
  Eenpersoonshut (beperkt aantal) 1.399

  Single hutten zijn op aanvraag en beperkt beschikbaar. Neemt u a.u.b. contact met ons op indien u zo'n hut wilt boeken.

  Vertrekdata 2018:
  Vertrek en aankomst op zaterdag,
  Berlijn – Schwerin op: 19.05., 16.06., 30.06., 14.07., 11.08. en 25.08.
  Schwerin – Berlijn op : 26.05., 23.06., 07.07., 21.07., 18.08. en 01.09.

 • Goed om te weten

  Bijzonderheden:

  Inschepen Vanaf 15:00 uur.

  Uitschepen Na het ontbijt tot 9:00 uur.

  Fietsen aan boord
  Licht-gewicht unisex tourfietsen van het merk KTM met 7 versnellingen, hand- en terugtraprem en fietstas. Een beperkt aantal fietsen met alleen handremmen beschikbaar.
  E-Bikes met terugtraprem (beperkt aantal, vooraf reserveren).

  Eigen fietsen: vanwege de beperkte ruimte aan dek kunnen er maar een beperkt aantal eigen fietsen meegenomen worden, daarom is dit alleen op aanvraag mogelijk.

  Fietstochten
  De fietstochten van het merengebied van Mecklenburg naar het Ruppiner Land zijn individueel en deels begeleide fietstochten. U legt tussen de 25 en 57 km af. Alle afstanden zijn “circa-afstanden” van de aanbevolen fietsrouten.

  Route-eigenschappen
  De kwaliteit van de fietspaden is goed. U fietst grotendeels over geasfalteerde wegen en kleine straten door licht heuvelig landschap. De routes kunnen als eenvoudig bestempeld worden.

  Bagage
  Aanbevolen wordt een goed regenpak (jas en broek), een fiets-helm, een zonnehoed en –bril en sportschoenen. Omdat de opbergruimte in de hut beperkt is, raden wij u af om met harde koffers te reizen

  Reisdocumenten Vergeet u niet uw paspoort of identiteitskaart mee te nemen.

  Vaarplan en programma onder voorbehoud
  Vaarplan en programma onder voorbehoud van tussentijdse wijzigingen als gevolg van technische, meteorologische en / of nautische omstandigheden. De schipper behoudt zich het recht voor de route (vanwege laag of hoog water of slecht weer) voor uw veiligheid te veranderen (dit is geen geldige reden voor een annulering).

  Speciale dieetwensen
  Gluten- of lactose vrij moeten bij boeking worden aangegeven en proberen we te honoreren. De meerprijs hiervoor is ca. € 25 per persoon / week (direct aan boord te betalen). Informeert u ons bij boeking. Vegetarisch eten dient ook aangemeld te worden, maar is zonder meerprijs.

  Parkeermogelijkheden
  Schwerin: Onbewaakte parkeergarage voor € 65 per week in de buurt van de ligplaats.
  Berlijn: Onbewaakte parkeergarage voor € 140 per week in de buurt van de ligplaats.
  Reist u met de auto naar Berlijn, dan heeft u een milieusticker nodig. Deze Umwelt-Plakette kunt u bestellen via de ANWB of www.dekra.de/de/mobilitaet.

  Terug transfer
  Tussen Berlijn-Mitte en Schwerin is een goede treinverbinding. Ongeveer elke 2 uur vertrekt er een trein, reistijd ca. 2 uur. Meer informatie en tijden op www.bahn.de of
  http://www.thetrainline-europe.com/

  Algemene voorwaarden
  De Algemene (reis-)voorwaarden van Boat Bike Tours gelden voor fiets-vaar-vakanties en de daarop betrekking hebbende reisovereenkomsten en –bevestigingen. Bij boeking van een reis worden deze voorwaarden integraal onderdeel van de reisovereenkomst. Indien afwijkende bepalingen op uw boeking van kracht zijn, wordt u daarover vóór of bij boeking schriftelijk door ons geïnformeerd. Uw reisbevestiging is bindend. Reisprogramma's en andere informatie zijn onder voorbehoud van tussentijdse wijzigingen, o.a. als gevolg van meteorologische, technische of om nautische redenen.

  Minimum aantal deelnemers: 18

  Dit is een zogenaamde “partnerreis” georganiseerd door onze Duitse partner SE Tours GmbH te Bremerhaven (D), waarvoor evt. bijzondere voorwaarden van toepassing kunnen zijn. Wij raden u aan een reis- en annuleringsverzekering af te sluiten

  Contact
  Boat Bike Tours BV
  ’t Prooyen 3-B
  1141 VD Monnickendam
  Nederland
  Tel: +31 299 313071
  Fax: +31 299 313065
  info@boatbiketours.com
  www.boatbiketours.com

  Update: 4 juli 2017

 • Foto's