default-logo
Location: Frankrijk | Bordeaux
Price: v.a. € 999,-

Fiets Vaar Vakantie Frankrijk: Bordeaux | MS Bordeaux

Drie rivieren, zes wijngebieden en 7000 châteaux

Tijdens deze unieke tour zal u een van de meest mooie, beroemde en geliefde plaatsen van Frankrijk bezoeken: de Bordeaux regio. Gelegen in het zon overgoten, zuidwestelijke deel van Frankrijk is dit de perfecte plek voor een fiets-vaar-vakantie, een actieve vakantie. Daar waar de rivier Garonne samenvloeit met de rivier Gironde, ligt een van de meest productieve en beroemde wijngebieden ter wereld gesitueerd.

Een actieve vakantie in het zonovergoten Bordeaux – Bordeaux

Gestreeld door een Atlantische bries hebben de wijngaarden, die de glooiende heuvels in de regio bedekken, al eeuwenlang de meest heerlijke wijnen van Frankrijk geproduceerd. Saint-Émilion, Pomerol, Sauternes, Médoc en Margaux zijn wijnen die Bordeaux wereldberoemd hebben gemaakt. Tijdens dagelijkse fietstochten door zes beroemde wijngebieden zult u deze gebieden bezoeken, ziet u vele châteaux  en wijngaarden en zult u waarschijnlijk verschillende uitstekende wijnen proeven. De regio Bordeaux biedt niet alleen de beste wijnen, het is ook het thuisadres van verschillende heerlijke culinaire specialiteiten. De keuken aan boord is uitstekend en dagelijks worden regionale gerechten met verse ingrediënten uit de streek bereid. De bar aan boord biedt een grote keuze aan excellente wijnen die u kunt proeven tijdens het diner of proef ze gewoon tijdens uw persoonlijke “cocktail hour”… .
De stad Bordeaux met haar culturele centrum is het hart van de regio.  Vroeger bekend als “de schone slaapster” behoort zij tot UNESCO Werelderfgoed; gelegen langs de oevers van de rivier Garonne nodigt zij bezoekers uit te genieten van de rijke architectuur, verleidelijke winkels, vele sfeervolle cafés en uitstekende musea.  De waarschijnlijk meest fietsvriendelijke Franse stad slaapt niet meer! Vaar over de rivieren Dordogne, Garonne en Gironde en fiets door de wijngaarden over zorgvuldig gekozen routes en ervaar deze regio op een unieke manier!

Optimaal genieten van de prachtige omgeving met de MS Bordeaux.

U woont en leeft aan boord van het schip MS Bordeaux (ca. 70 personen).

 

Download de Bordeaux brochure

 

 

 

 

 • Data/Prijzen castets en dorthe – fronsac

 • Data/Prijzen fronsac – castets en dorthe

 • Informatie Schip

  MS Bordeaux

  Het schip MS Bordeaux is 78 meter lang, 10 meter breed en biedt plaats aan max. 80 gasten. Het schip vaart onder ervaren Franse bemanning. Het benedendek heeft 36 hutten, waarvan 34 2-persoonshutten (ca. 7,5 – 8 m²: twee 1-persoonsbedden naast elkaar) en 2 junior suites (ca. 11,6m², 2 eenpersoonsbedden naast elkaar, kleine zithoek). Alle hutten hebben kleine vensters die geopend kunnen worden, een badkamer met douche en toilet, individueel regelbare airconditioning, satelliet-tv en een klein kluisje. Het bovendek heeft 11 2-persoonshutten en 2 1-persoonshutten. In het voorste deel van het schip is de smaakvol ingerichte salon/lounge met mooie bar en kleine dansvloer, rondom grote panoramaramen en een apart restaurant. Het zonnedek heeft een groot zonnedak, stoelen en tafels en fietsenstalling (achterdek).

     Plattegrond van MS Bordeaux

 • Reisprogramma Bordeaux | Castets-Fronsac

  Reisprogramma Frankrijk: Castets-en-Dorthe naar Libourne/Fronsac | MS Bordeaux
  Een actieve vakantie in de Bordeaux

  Dag 1 (za): Castets-en-Dorthe – Canal des Deux Mers (Ca. 15 km)
  Individuele aankomst in Castets-en-Dorthe. U heeft de mogelijkheid om vanuit Bordeaux Gare St Jean treinstation een transfer bij te boeken naar de ligplaats van het schip (in de buurt van Canal des Deux Mers bij Castets-en-Dorthe, gelegen in het midden van de Garonne-vallei). Inschepen vanaf 15:00 uur. Vandaag staat een korte fietstocht op het programma rond Castets om de vruchtbare regio genaamd “Little Holland” vol notenbomen, kiwiboomgaarden en agrarisch gebied te verkennen. Als u het fietspad langs Canal des Deux Mers volgt (die de Atlantische Oceaan verbindt met de Middellandse Zee), ontdekt u het weelderige platteland waar u van het ene schilderachtige dorp naar het andere kunt fietsen. In de avond biedt de bemanning u een welkomstcocktail aan.

  Dag 2 (zo): Castets-en-Dorthe – Sauternes: rondrit (Ca. 35-50 km) | Castets-en-Dorthe – Cadillac
  Na de eerste nacht op het schip verkennen we de regio Sauternais per fiets; daar waar de zoete dessertwijnen worden geproduceerd. De route volgt de kronkelende oevers van de rivier Ciron, waar het ijskoude water in het warmere water van de Garonne stroomt. In de warme, droge herfst veroorzaken de twee verschillende temperaturen een mist die op de wijngaarden neerdaalt waardoor de ideale omstandigheden voor de bekende Sauternes gecreëerd worden. Het land is bezaaid met prachtige kastelen, de elegante torentjes prijken boven een oceaan van kleurrijke wijnstokken. De tijd lijkt bevroren te zijn in het middeleeuwse tijdperk toen Engelsen over de regio heersten. In de late namiddag, terug aan boord, gaat de tour per schip verder. We gaan stroomafwaarts langs de rivier Garonne naar Loupiac or Cadillac, een kleine stad met een torenhoog kasteel.

  Dag 3 (ma): Loupiac/Cadillac – Entre-Deux-Mers / Graves: rondrit (Ca. 40 km) | Cadillac – Bordeaux
  Cadillac is gelegen in de regio van Graves, ook wel bekend als de geboorteplaats van de Bordeauxwijnen. Het is een versterkt middeleeuws dorp in de wijnregio Entre-Deux-Mers, tussen de Garonne en de Dordogne. De fietsroute leidt door het wijnbouwgebied “Premières Côtes de Bordeaux”. Er is gelegenheid om de voormalige residentie van de schrijver François Mauriac te bezoeken en het 16e eeuwse Malromé kasteel, huis van de schilder Toulouse-Lautrec, te bekijken. Hier worden ook wijnproeverijen aangeboden. Terug aan boord varen we over de rivier Garonne naar de stad Bordeaux. Hier heeft u in één oogopslag uitzicht op het meest prestigieuze panorama uit de regio: de stenen brug, Place de la Bourse en Quai des Chartrons.

  Dag 4 (di): Bordeaux: fietstocht door het centrum (Ca. 15 km)
  De gids biedt een rondleiding per fiets aan door het centrum van Bordeaux langs de architecturale pareltjes. Deze korte fietstocht, hoofdzakelijk over fietspaden, langs beide zijden van de rivier Garonne biedt een panoramisch uitzicht op de waterkant en de stad. Geniet van de UNESCO erfgoederen van Bordeaux tijdens een wandeling. De belangrijkste bezienswaardigheden zijn de koninklijke ingang van de stad (la porte Cailhau), Grote Klok (Grosse Cloche), Gouden Driehoek (golden triangle), het gedenkteken Monument aux Girondins, de grootste waterspiegel ter wereld en meer. U ontdekt prachtige pleinen, een verborgen tuin en schilderachtige locaties waar u witte wijn met oesters kunt verorberen of voor koffie met dé specialiteit uit Bordeaux: het koekje Canelés. ‘s Middags biedt het programma ruimte om te winkelen of de stad verder te verkennen. Verken zeker de straten en winkels van de stad waar de wijn zo oud is als de ondergrondse kelders uitgesneden steen of breng een bezoek aan de onlangs geopende La Cité du Vin.

  Dag 5 (wo): Bordeaux – Lamarque | Lamarque – Margaux (Médoc): rondrit (Ca. 40 km) | Lamarque – Bourg
  De eerste boottocht van deze dag gaat van Bordeaux naar Lamarque in het Gironde-estuarium, hier start de fietstocht door de beroemde wijnregio Médoc. U volgt een kronkelende weg om de beste wijngaarden van Margaux te ontdekken, hier worden maar liefst 21 gecertificeerde wijnen geproduceerd zoals Palmer, Issan, Lewis Brown, Rauzan Segla, Ferrières en last but not least Château Margaux. U kunt stoppen bij een van deze grote landgoederen voor een bezoek/wijnproeverij (optioneel) voordat u terugkeert naar het schip. In de late namiddag vaart het schip over de brede monding van de Gironde naar de steiger van Bourg, een pittoresk stadje in de buurt van de samenloop van de rivieren de Gironde en Dordogne. Het oude centrum van de stad kijkt uit over de riviermond van de Gironde.

  Dag 6 (do): Bourg – Blaye citadel en wijngaarden (UNESCO Werelderfgoed): rondrit (Ca. 35-50 km) | Bourg – Fronsac/Libourne
  Fietstocht vanuit Bourg en na een kort bezoek aan het citadel (militair meesterwerk van de architect van zonnekoning Lodewijk XIV) komt u bij de wijngaard Côtes de Blaye. Deze wijnkastelen zijn vrij onbekend, maar prachtig en hoeven hun beroemde buren op de linkeroever niet te benijden om hun productie. U zult verrast zijn om te zien wat deze regio verbergt achter haar heuvelachtige landschap, bedekt met eindeloze wijngaarden, bezaaid met sprookjeskastelen en elegante herenhuizen. Sinds de Middeleeuwen zijn talloze pelgrims op weg naar Santiago de Compostella deze regio gepasseerd. Laat u betoveren door het “douceur de vivre” (zoete leven), zo typisch voor deze wijnstreek. In Blaye, kunt u een korte omweg nemen door de vestigingwerken van Vauban (op de UNESCO wereld erfgoedlijst) om dit militaire meesterwerk van de architect van Louis XIV, de ‘Zonnekoning' te bewonderen, voordat u naar Bourg terugkeert door een deel van de ‘Corniche' te fietsen, een schilderachtige, rustige weg langs de riviermond van de Gironde. In de avond vaart het schip naar Fronsac / Libourne op de rivier de Dordogne.

  Dag 7 (vr): Fronsac/Libourne, Pomerol & Saint-Émilion Wijngebieden: Rondrit (Ca. 35-50 km)
  In Libourne kunt u een wandeling maken naar een pittoresk plein, omzoomd met gebouwen uit de 16e eeuw. U kunt eerst de wekelijkse markt op vrijdagochtend bezoeken om vervolgens de beroemde wijngebieden Pomerol en Saint-Émilion te verkennen. Fietsend over het platteland, waar het wemelt van wijnstokken, kunt u genieten van dit ongerepte UNESCO Werelderfgoed met uitzicht over de middeleeuwse straatjes en omliggende wijngaarden. Maakt u tijd vrij om het prachtige stadje Saint-Émilion te ontdekken. Uw rit gaat verder over pittoreske weggetjes en paden waar u een glimp op kunt vangen van de beroemdste châteaux van Saint Émilion. Onderweg ziet u een aantal van de best geclassificeerde wijnen zoals Angelus, Ausone, Cheval Blanc en Petrus, behorend tot de beroemdste wijngaarden ter wereld. Een waar paradijs voor wijnliefhebbers!

  Dag 8 (za): Libourne/Fronsac: ontschepen en (optioneel) transfer terug naar Bordeaux
  Na het ontbijt kunt u op eigen gelegenheid verder reizen of gebruik maken van de transfer (optioneel) die u terug brengt naar het treinstation Gare St. Jean in Bordeaux. Uitschepen tot 9:00 uur.

  De Garonne, Gironde en de Dordogne Rivieren zijn onderdeel van een getijdenrivier met wisselende waterstanden (dagelijkse hoogteverschillen van maximaal 6 meter). Hoewel er alles aan gedaan wordt om de geplande route te volgen, kan de route deels gewijzigd worden.

  Cursief gedrukte trajecten worden met het schip afgelegd.
  Alle afstanden zijn “circa-afstanden” van de aanbevolen fietsroutes.

  Programma en gegevens onder voorbehoud van tussentijdse wijzigingen als gevolg van technische, meteorologische en / of nautische gronden.

  Op de aankomstdag kunt uw bagage vanaf ca. 13:00 uur aan boord brengen.

 • Reisprogramma Bordeaux | Fronsac-Castets

  Reisprogramma Frankrijk: Libourne/Fronsac naar Castets-en-Dorthe | MS Bordeaux
  Een actieve vakantie in de Bordeaux

  Dag 1 (za): Fronsac/Libourne |  optioneel fietstocht rondrit (Ca. 10-15 km)
  Individuele aankomst en optioneel bus transfer vanuit de meetingpoint treinstation Gare St. Jean in Bordeaux naar de ligplaats van het schip Fronsac/Libourne. Inschepen vanaf 15:00 uur. Nadat u zich geïnstalleerd heeft in uw hut, kunt u een korte fietstocht maken door de omgeving van Fronsac/Libourne. In de avond staat een welkomstcocktail voor u klaar.

  Dag 2 (zo): Fronsac / Libourne, Saint Émilion & Pomerol Wijngaarden: rondrit (Ca. 35-50 km) | Libourne/Fronsac – Bourg
  Uw dag begint met een bezoek aan en wandeling over het schitterende plein van Libourne dat omringd wordt met gebouwen uit de 16e eeuw. Vanuit Libourne kunt u de beroemde wijngebieden Pomerol en Saint-Émilion verkennen, fietsen over het platteland waar het wemelt van de wijnstokken en genieten van de rit door dit ongerepte UNESCO Werelderfgoed. Hier heeft u uniek uitzicht op het dorp met middeleeuwse straatjes en de omliggende wijngaarden. De rit gaat over kleine weggetjes en paden waar u een glimp van het beroemde kasteel Saint Émilion kunt zien. Onderweg komt u langs enkele van de beroemdste wijngaarden ter wereld waar een aantal geclassificeerde wijnen zoals Angelus, Ausone, Cheval Blanc en Petrus worden geproduceerd. Een waar paradijs voor wijnliefhebbers! Een hoogtepunt is een bezoek aan het stadje Saint Emilion. ‘s Avonds vaart het schip naar de steiger in Bourg waar de rivieren Dordogne en Garonne samen komen in de Gironde.

  Dag 3 (ma): Bourg – Blaye | Blaye citadel en wijngaarden (UNESCO Werelderfgoed) rondrit (Ca. 35-50 km)
  Tijdens de fietstocht komt u langs dorpspleinen en torenhoge kastelen. Laat u betoveren door de ‘douceur de vivre' (zoete leven), zo typerend zijn voor deze wijnstreek, de Côtes de Blaye-wijngaarden. Hoewel de wijn uit deze regio misschien minder bekend is dan sommige ‘buren' in de St. Emilion, Pomerol en Médoc gebieden, is de kwaliteit van de geproduceerde wijn er niet minder om. Als u fietst ziet u eindeloze wijngaarden, sprookjeskastelen en elegante landhuizen. Sinds de middeleeuwen hebben talloze pelgrims op weg naar Santiago de Compostella in Spanje deze regio doorlopen. In Blaye, kunt u via een korte omweg de citadel van Vauban bewonderen, het militaire meesterwerk van de architect van de ‘Zonnekoning' Louis XIV. Terug naar Bourg via de ‘Corniche', een schilderachtige, rustige weg langs de riviermond van de Gironde.

  Dag 4 (di): Bourg – Lamarque |Lamarque Margaux (Médoc) : rondrit (Ca. 40 km) | Lamarque – Bordeaux
  Tijdens het ontbijt vaart het schip over de brede Gironde-monding naar de steiger van Lamarque. Tijdens de fietstocht waar u de kronkelende weg volgt langs de wijngaarden, passeert u enkele van de beste wijnhuizen van Margaux met inbegrip van het châteaux Palmer, Issan, Lewis Brown, Rauzan Segla, Ferrière, en last but not least, Château Margaux. U heeft de mogelijkheid om te stoppen bij een van deze grote wijn landgoederen voor een bezoek / proeverij (optioneel). In de late namiddag vaart het schip MS Bordeaux over de rivier Garonne naar de betoverende stad Bordeaux. De ligplaats van het schip is in het centrum, waar u de meest prestigieuze panorama van de regio zult zien: de stenen brug, de Place de la Bourse en de Quai des Chartrons.

  Dag 5 (wo): Bordeaux: centrum: rondrit (Ca. 15 km) | Bordeaux – Cadillac
  De gids biedt een rondleiding per fiets aan door het centrum van Bordeaux om de architecturale pareltjes te ontdekken. Deze korte fietstocht, hoofdzakelijk over fietspaden, langs beide zijden van de rivier Garonne biedt een panoramisch uitzicht op de waterkant en de stad. Geniet van de UNESCO erfgoederen van Bordeaux tijdens een wandeling. De belangrijkste bezienswaardigheden zijn de koninklijke ingang van de stad (la porte Cailhau), Grote Klok (Grosse Cloche), Gouden Driehoek (golden triangle), het gedenkteken Monument aux Girondins, de grootste waterspiegel ter wereld en meer. U ontdekt prachtige pleinen, een verborgen tuin en schilderachtige locaties waar u witte wijn met oesters kunt verorberen of voor koffie met dé specialiteit uit Bordeaux: het koekje Canelés. ‘s Middags biedt het programma ruimte om te winkelen of de stad verder te verkennen. Verken zeker de straten en winkels van de stad waar de wijn zo oud is als de ondergrondse kelders uitgesneden steen of breng een bezoek aan de onlangs geopende La Cité du Vin. Na het diner vaart het schip over de Garonne naar Cadillac.

  Dag 6 (do): Cadillac – Sauternes: rondrit (Ca. 35-50 km) | Cadillac Castets-en-Dorthe
  Vandaag verkennen we de regio Sauternais, waar de zoete dessertwijnen worden gemaakt. De route volgt de kronkelende oevers van de rivier Ciron, waar het ijskoude water in het warmere water van de Garonne stroomt. In de warme, droge herfst veroorzaken de twee verschillende temperaturen een mist die op de wijngaarden neerdaalt die de ideale omstandigheden voor de bekende Sauternes creëren. Langs de wegen is het land bezaaid met prachtige kastelen, waarvan elegante torentjes boven een oceaan van kleurrijke wijnstokken prijken. De tijd lijkt bevroren te zijn in het middeleeuwse tijdperk waar Engelsen over de regio regeerden. ’s Avonds vaart het schip stroomopwaarts naar Castets-en-Dorthe, het einde van het bevaarbare deel van de rivier Garonne.

  Dag 7 (vr): Castets-en-Dorthe – Entre-Deux-Mers & Graves: rondrit (Ca. 40 km)
  De fietsroute van vandaag gaat door het wijnbouwgebied “Premières Côtes de Bordeaux”, wijnbouw gebied aan de noordelijke oever van de rivier Garonne, algemeen erkend als de geboorteplaats van Bordeaux wijnen. Er is gelegenheid om de voormalige residentie van de schrijver François Mauriac en het 16-eeuwse Malromé kasteel, huis van de schilder Toulouse-Lautrec, te bezoeken. Hier worden ook wijnproeverijen aangeboden! Uw laatste diner aan boord is in Castets-en-Dorthe.

  Dag 8 (za): Ontschepen: Castets-en-Dorthe (optioneel bus transfer terug naar Bordeaux)
  Na het ontbijt kunt u op eigen gelegenheid verder reizen of gebruik maken van de transfer (optioneel) die u terugbrengt naar het treinstation Gare St. Jean in Bordeaux. Ontschepen tot 9:00 uur.

  De Garonne, Gironde en de Dordogne Rivieren zijn onderdeel van een getijdenrivier met wisselende waterstanden (dagelijkse hoogteverschillen van maximaal 6 meter). Hoewel er alles aan gedaan wordt om de geplande route te volgen, kan de route deels gewijzigd worden.

  Cursief gedrukte trajecten worden met het schip afgelegd.
  Alle afstanden zijn “circa-afstanden” van de aanbevolen fietsroutes.

  Programma en gegevens onder voorbehoud van tussentijdse wijzigingen als gevolg van technische, meteorologische en / of nautische gronden.

  Op de aankomstdag kunt uw bagage vanaf ca. 13:00 uur aan boord brengen.

 • In- en exclusief

  Inclusief
  – Tour en accommodatie aan boord in de geboekte categorie cabine gedurende 8 dagen / 7 nachten (zaterdag – zaterdag);
  – Volpension: 7 x ontbijt, 6 x lunchpakket tijdens fietstochten, 7 x drie-gangen diner;
  – Gebruik van beddengoed en handdoeken (verandering van handdoeken dagelijks mogelijk). Dagelijkse schoonmaak van hut;
  – Welkomstcocktail, presentatie van het schip en bemanning en briefing op de eerste avond;
  – Basis-pakket “semi-guided fietstochten” : Ervaren en ter plaatse bekende reisleider (Engelstalig- en Fransstalig) met dagelijkse voorbesprekingen van de fietstochten, U gaat individueel met kaarten en routebeschrijving op pad, de reisleider is overdag met de fiets onderweg en mobiel bereikbaar voor vragen en bij pech; (pakket volledig begeleide fietstochten optioneel, zie hieronder)
  – Kaartmateriaal en routebeschrijvingen voor dagelijkse fietstochten (1 per hut);
  – Dagelijks koffie en thee aan boord aan het eind van de fietstocht.

  Exclusief
  – Transfer van/naar Bordeaux naar/van de ligplaatsen in Castets-en-Dorthe en Fronsac (€ 50 p.p. voor retour);
  – Reserveringskosten € 15 (verplichte toeslag) per boeking/partij;
  – Huurfiets, verhuur e-bike;
  –  andere transfers;
  –  parkeerkosten;
  –  entreegelden & excursies en wijnproeverijen
  –  Aan boord zijn een aantal GPS apparaten te huur met alle GPX-tracks van de aangegeven fietstochten (€ 15 aan boord te betalen / € 100 borg)
  –  drankjes aan boord
  –  persoonlijke verzekeringen
  –  fooien (facultatief).

  Dieetwensen altijd van tevoren aangeven (voor een aantal diëten moeten kosten worden berekend, max € 50).

  Huurfiets met 21 versnellingen, handremmen, fietstas: € 75 per week (optioneel)
  Huur e-bike: € 165 per week (optioneel) (er is beperkt aantal e-bikes beschikbaar; daarom alleen op aanvraag bij boeking)

  Volledig begeleide fietstochten (Engelstalig, groep van minimaal 8 en maximaal 20 personen, dagelijks begeleide fietstochten.): € 120 p.p.
  2 Bustransfers: vertrek zaterdag om 14.00 uur vanaf de ontmoetingsplek treinstation Gare St. Jean in het centrum van Bordeaux naar het schip (Castets-en-Dorthe / Libourne/Fronsac) en terugreis op de volgende zaterdag om 9:00 uur vanaf het schip naar de ontmoetingsplek in Bordeaux (reistijd: 1 uur per rit); retour: € 50 p.p.

 • Hutsoorten en prijzen 2018

  PRIJZEN 2018 per persoon in EURO | Bordeaux:                                                    

  Hut: Voor:  

  14/04 – 28/04

   

  05/05, 12/05, 13/10, 20/10

  19/05 – 06/10
  2-persoonshut benedendek 2 Pers. €       999 €    1.099 €    1.249
  2-persoonshut bovendek 2 Pers. €    1.149 €    1.249 €    1.399
  1 persoon in 2-persoonshut benedendek 1 Pers. €    1.299 €    1.399 €    1.599
  1-persoonshut bovendek 1 Pers. €    1.349 €    1.449 €    1.649
  Junior Suite benedendek 2 Pers. €    1.299 €    1.399 €    1.549

  Volledig begeleide fietstochten (Engelstalig, groep van maximaal 20 personen, dagelijks begeleide fietstochten.): € 120 p.p.
  2 bustransfers: vertrek zaterdag om 14.00 uur vanaf de ontmoetingsplek treinstation Gare St. Jean in het centrum van Bordeaux naar het schip (Castets-en-Dorthe / Libourne/Fronsac) en terugreis op de volgende zaterdag om 9:00 uur vanaf het schip naar de ontmoetingsplek in Bordeaux (reistijd: 1 uur per rit); retour: € 50 p.p.

  DATA 2018: SCHIP “BORDEAUX” (DD/MM):
  Van Castets-en-Dorthe naar Libourne/Fronsac: vertrek op 14/04, 28/04, 12/05, 26/05, 09/06, 23/06, 07/07, 21/07, 04/08, 18/08, 01/09, 15/09, 29/09, 13/10.
  Van Libourne/Fronsac naar Castets-en-Dorthe: vertrek op 21/04, 05/05, 19/05, 02/06, 16/06, 30/06, 14/07, 28/07, 11/08, 25/08, 08/09, 22/09, 06/10, 20/10.

 • Goed om te weten

  Fietsen, e-bikes en helmen
  De fietsen aan boord zijn meestal unisex toerfietsen met lage instap (dames model), 2 handremmen en een fietstas. Fietsen en e-bikes hebben aluminium frames met vering, 21 versnellingen, Selle Royale gelzadels en schokdempers in de voorvork. Andere fietsen (kinderfietsen, fietszitjes voor kinderen, etc.) zijn op aanvraag beschikbaar (i.v.m. de beperkte beschikbaarheid graag op tijd aanvragen). Fietsverhuur is optioneel. U mag uw eigen fiets of e-bike zonder extra kosten meebrengen. Echter, de reder, bemanning en touroperator zijn op geen enkele wijze verantwoordelijk / aansprakelijk voor schade, verlies of diefstal van de eigen fietsen. In Frankrijk is het voor kinderen jonger dan 12 jaar verplicht om een fietshelm te dragen, na deze leeftijd is het niet verplicht om een fietshelm te dragen, maar voor uw eigen veiligheid raden wij het wel aan. Wij adviseren u om uw eigen helm mee te brengen. Er is een beperkt aantal fietshelmen (standaard maat) aan boord.

  Fietstochten:
  •  Vooral tussen Bourg en Blaye en in Entre Deux Mers zijn enkele korte secties met steilere hellingen onderdeel van de fietstocht. Op de meeste dagen worden kortere en langere, eenvoudiger en meer uitdagende fietsen opties aangeboden: vraag uw reisleider aan boord voor meer informatie;
  • De Sauternes en Entre-Deux-Mers fietsentochten kunnen worden aangeboden zowel beginnend en eindigend in Castets, evenals in Cadillac; afhankelijk van de beschikbaarheid van ligplaatsen, wordt een keuze gemaakt door de kapitein van het schip;
  • Wanneer een gast een dag niet wil fietsen, kan hij of zij de fietstocht overslaan en ontspannen aan boord blijven. Bij Lamarque zal het schip gedurende de dag blijven liggen.

  Wijn proeven
  Op de eerste of tweede avond krijgt u aan boord een presentatie te zien over de verschillende wijnregio’s. Ook krijgt u uitleg over de speciale ‘proefmuntjes’ en het wijnglas, die u kunt gebruiken om maximaal zes verschillende soorten wijn te proeven. De muntjes kunnen voor €2,50 worden gekocht via het verkoopapparaat; tijdens de wijnproeverij kosten ze slechts de helft. Alle wijnen uit de wijncollectie van het schip de Bordeaux zijn afkomstig uit de diverse wijngebieden.

  Kurkengeld
  U bent van harte welkom om in de salon, het restaurant of aan dek de wijn te drinken die u tijdens uw fietstocht in een wijnhuis of chateau hebt gekocht. U kunt bij de bar hiervoor glazen halen. Voor het drinken van zo’n zelf-gekochte bijzondere wijn aan boord dient u ‘kurkengeld’ te betalen. Dit is een bedrag van 5 muntjes (en heeft een waarde van €12,50). De crew markeert uw fles met een sticker, zodat de vergoeding netjes verloopt. Let op: het is niet toegestaan te drinken in uw hut of om aan boord wijn uit de supermarkt te nuttigen.

  Algemene voorwaarden
  De Algemene (reis-)voorwaarden van Boat Bike Tours gelden voor fiets-vaarvakanties en de daarop betrekking hebbende reisovereenkomsten en -bevestigingen. Bij boeking van een reis worden deze voorwaarden integraal onderdeel van de reisovereenkomst. Indien afwijkende bepalingen op uw boeking van kracht zijn, wordt u daarover vóór of bij boeking schriftelijk door ons geïnformeerd. Uw reisbevestiging is bindend. Reisprogramma’s en andere informatie zijn onder voorbehoud van tussentijdse wijzigingen, o.a. als gevolg van meteorologische, technische of om nautische redenen.

  Contact
  Boat Bike Tours BV
  ’t Prooyen 3-B
  1141 VD Monnickendam
  Nederland
  Tel: +31 299 313071
  Fax: +31 299 313065
  info@boatbiketours.com
  www.boatbiketours.com

  Update: 17 november 2017

 • Foto's