default-logo
Location: Frankrijk | Ile de France | Parijs
Price: v.a. € 999,-

Fiets vaar vakantie Frankrijk: Champagne: Parijs – Epernay | MS Zwaantje

Fietsen in de Champagnestreek. De route op en langs de rivier De Marne tussen Parijs en Epernay leidt door een prachtig gebied waar kastelen, champagnehuizen, lieflijke dorpjes en heuvelachtig gebied elkaar afwisselen. Onderweg zult u vele mogelijkheden tegenkomen om de heerlijke Brie-kaas en Champagnewijnen te proeven. Deze reis is ideaal voor de fietsers die een pittige klim met plezier aangaan: gemiddeld bedraagt het hoogteverschil 180 meter per fietstocht.

Kastelen, champagnehuizen en lieflijke dorpjes – Champagne, Parijs naar Epernay

Tijdens deze vakantie bezoekt u zowel het centrum van wereldstad Parijs, de stad Meaux bekend door het kaasje Brie en het Champagnegebied met centrumstad Epernay.

Het schip MS Zwaantje heeft een groot zonnedek waar u heerlijk kunt ontspannen.

De route voert langs vele wijnboeren, die u met plezier én trots hun champagne laten proeven. De mousserende wijnen die hier geproduceerd worden, mogen als enige ter wereld de naam “Champagne” dragen.

Sinds 2015 prijken de wijngaarden en wijnkelders in dit gebied op de Unesco Werelderfgoedlijst.

 

Uitzicht Champagnestreek

Fiets en vaar route door de Champagnestreek van Parijs naar Epernay

visual-zwaantje

Download de Champagne Brochure

 

 • Data/Prijzen

 • Informatie schip

  MS Zwaantje

  Als u gaat fietsen in de Champagnestreek is de MS Zwaantje uw “varende hotel”. MS Zwaantje is een comfortabel, ruim passagiersschip van 40 meter, biedt plaats aan 24 gasten en vaart onder Nederlandse vlag en management. Het schip is in 2004 vijf meter verlengd en volledig opnieuw betimmerd. Sinds september 2014 heeft het MS Zwaantje nieuwe eigenaren, Martijn van Tatenhove en Marjorie Kersten, al 13 jaar werkzaam in de passagiersvaart. Martijn heeft als kapitein natuurlijk zijn grootvaarbewijs, maar is opgegroeid in een horeca familie en is oorspronkelijk kok van beroep. Marjorie heeft toerisme gestudeerd in Breda en veel in public relations gewerkt.

  Martijn en Marjorie hebben in de winter van 2014 het interieur van MS Zwaantje deels vernieuwd om het geheel een warmere uitstraling te geven. Op het benedendek bevinden zich in totaal 12 hutten. Er zijn 10 tweepersoons hutten met 2 losse lage bedden en 2 hutten beschikken over een tweepersoonsbed. Alle hutten hebben eigen toilet en douche, een raam (de hutten met tweepersoonsbed hebben een groter raam, open schuifbaar) en individueel regelbare airconditioning. Op het middendek bevinden zich het gezellig ingerichte restaurant, de bar en een aparte sfeervolle lounge met airconditioning, zonwering en verwarming. De grote ramen bieden een fantastisch uitzicht. Wi-Fi is beschikbaar (beperkte hoeveelheid data). Op het achterdek is de fietsenstalling. Op het bovendek is een groot terras (18m bij 5m!) met zonnedek waar u heerlijk kunt ontspannen.

  MS Zwaantje  Plattegrond van MS Zwaantje

 • Reisprogramma Champagne | Parijs-Epernay

  Reisprogramma Frankrijk: Champagne, van Parijs naar Epernay | MS Zwaantje
  Fietsen in de Champagnestreek

  Dag 1 (za): Parijs: inschepen
  Het varen en fietsen in de Champagnestreek begint in Parijs. Tussen 17:00 en 18:00 uur inschepen aan de Quai de Bercy in Parijs, gelegen aan de Seine. De bemanning verwelkomt u en ‘s avonds dineert u aan boord.

  Dag 2 (zo): Parijs: bezoek aan centrum van de stad | Parijs – Lagny-sur-Marne
  Zondag laat de reisleider u de mooiste en bekendste highlights van Parijs zien zoals de Eiffeltoren, basiliek Sacré-Coeur in Montmartre, kathedraal Notre Dame, museum het Louvre, het Centre Pompidou en het museum d’Orsay. De tour is deels te voet, deels met het openbaar vervoer (dagkaart niet inbegrepen). In Parijs wordt geen fietstocht aangeboden. U keert in ca. 30 minuten per regionale trein terug naar het schip, dat inmiddels in Lagny-sur-Marne is aangekomen.

  Dag 3 (ma):  Lagny-sur-Marne – Meaux (ca. 35 km )
  In Lagny-sur-Marne stapt u voor het eerst op de fiets en volgt u de rivier. Bij Chalifert vaart het schip door een tunnel, maar fietsers kunnen hun fitness voor het eerst testen en beklimmen de heuvel. Reisdoel is de stad Meaux, bekend van de “Brie de Meaux” en de imposante kathedraal St.-Etienne. Nacht in Meaux.

  Dag 4 (di): Meaux – La Ferté-sous-Jouarre (ca. 35-40 km)
  De fietstocht begint in het centrum van Meaux en gaat al slingerend op en neer langs de kronkelige rivier door kleine stadjes en bosrijk gebied. Mogelijkheid om onderweg te pauzeren bij de ruïnes van het eens zo prachtige kasteel van Montceau uit de 16e eeuw. Uiteraard ook gelegenheid om de beroemde kaas Brie de Meaux en de zwarte Brie-kaas te proeven.

  Dag 5 (wo): La-Ferté-sous-Jouarre – Château-Thierry (ca. 50 km)
  Vandaag een uitdagende fietstocht van La-Ferté-sous-Jouarre naar Château-Thierry over landwegen, door kleine plaatsjes en waterrijk gebied en langs de rivier Ru de Bouillon. De route gaat steeds hoger bergop totdat u het plateau boven het Marnedal bereikt. Daarna fietst u een lange afdaling, deels door het dal van het riviertje Clignon om vervolgens in Château Thierry te arriveren. De plaats Château-Thierry is bekend geworden door het gelijknamige kasteel, dat eens hoog boven aan de rivier te bewonderen was. Nu rest slechts nog een ruïne. De stad was strijdtoneel in 1814 tijdens de oorlogen onder het bewind van Napoleon en ook weer in 1918 aan het einde van de eerste Wereldoorlog. Een vrolijker punt van deze stad is dat het de geboorteplaats is van de fabelschrijver Jean de la Fontaine.

  Dag 6 (do): Château-Thierry – Dormans – Epernay (ca. 30 – 50 km)
  Vandaag bereikt u de officiële Champagnestreek: champagnehuizen, wijnkelders en wijngaarden kenmerken dit gebied. De beroemde champagne Veuve Cliquot komt van hier. Nadat de heer Cliquot stierf, leidde zijn vrouw jarenlang succesvol het champagnehuis en zij verbond haar naam aan deze drank (Veuve Cliquot: weduwe Cliquot). Kiest u voor 50 kilometer op de fiets of vaart u eerst een deel van de route mee op het schip tot aan Dormans, waar onder andere het kasteel en de kapel te bezichtigen zijn. De route komt ook langs het bekende kasteel van Boursault, dat de weduwe Cliquot in 1848 liet bouwen. Na een flinke klimpartij naar Châtillon-sur-Marne wordt u beloond met een schitterend uitzicht over het Marnedal.

  Dag 7 (vr): Epernay rondrit (ca. 25 km) | Bezoek aan Epernay en Champagnehuizen
  In de ochtend staat een rondrit op het programma: de route leidt naar Ay en Mareuil-sur Ay, vervolgens fietst u via Dizy naar Hautvillers. Na een aantal pittige hoogteverschillen te hebben bedwongen, komt u in het zuidelijk deel van de streek Montagne de Reims. Dit gebied herbergt vele wijngaarden. Hier kunt de kapel bezoeken met het graf van Dom Pérignon. De Benictijner monnik Dom Pérignon (1638-1715) werkte jarenlang aan het verbeteren van de kwaliteit van wijn. De ‘méthode champenoise’, de bereidingswijze voor het maken van champagne wordt hem vaak toegeschreven. Naar hem is ook de beste champagne van het wijnhuis Moët et Chandon genoemd: champagne Dom Pérignon. Op de fiets terug naar Épernay voor een lunch aan boord om vervolgens het stadscentrum te verkennen. Samen met Reims vormt Épernay het wijncentrum van de champagnestreek: wijnsoorten Montagne de Reims, Côte Blancs und Vallée de la Marne worden hier geproduceerd. De stad bezit een rijke architectuur, hier kunt u kenmerkende stijlen uit de neorenaissance uit de 19e eeuw terugvinden. In het centrum is de Avenue de Champagne met chique gebouwen van o.a. Moët & Chandon een lust voor het oog. Een bezoek aan een van de wijnkelders mét champagne-proeverij is hier mogelijk en zou u op deze reis eigenlijk niet mogen overslaan.

  Dag 8 (za): Epernay: einde reis
  Na het ontbijt is de reis ten einde. U kunt tot 9:30 uur uitchecken.

  Cursief gedrukte tekst wordt met het schip afgelegd.

  Wanneer u een dag niet fietsen wilt, kunt u meevaren met het schip.
  Alle afstanden zijn “circa-afstanden” van de aanbevolen fietsroutes.

  Programma en gegevens onder voorbehoud van tussentijdse wijzigingen als gevolg van technische, meteorologische en / of nautische gronden.
  Op de aankomstdag kunt u uw bagage al vanaf ca. 9:30 uur aan boord brengen.

  Dagelijks fietstochten met gids; voor gasten die individuele fietstochten willen maken zijn er routebeschrijvingen en kaarten aan boord.

 • Reisprogramma Champagne | Epernay – Parijs

  Reisprogramma Frankrijk: Champagne, van Epernay naar Parijs | MS Zwaantje
  Fietsen in de Champagnestreek

  Dag 1 (za): Epernay: inschepen
  Tussen 17.00 en 18.00 uur verwelkomt de bemanning u aan boord, ‘s avonds is er een diner op het schip. Hier begint het varen en fietsen in de Champagnestreek.

  Dag 2 (zo): Epernay rondrit (ca. 25 km) | Bezoek aan Epernay en de Champagnehuizen
  ’s Ochtends maakt u een rondrit vanuit Epernay: de route leidt naar Ay en Mareuil-sur Ay, vervolgens fietst u via Dizy naar Hautvillers. Na een aantal pittige hoogteverschillen te hebben bedwongen, komt u in het zuidelijk deel van de streek Montagne de Reims. Dit gebied herbergt vele wijngaarden. Hier kunt de kapel bezoeken met het graf van Dom Pérignon. De Benictijner monnik Dom Pérignon (1638-1715) werkte jarenlang aan het verbeteren van de kwaliteit van wijn. De ‘méthode champenoise’, de bereidingswijze voor het maken van champagne wordt hem vaak toegeschreven. Naar hem is ook de beste champagne van het wijnhuis Moët et Chandon genoemd: champagne Dom Pérignon. Op de fiets terug naar Épernay voor een lunch aan boord om vervolgens het stadscentrum te verkennen. Samen met Reims vormt Épernay het wijncentrum van de champagnestreek: wijnsoorten Montagne de Reims, Côte Blancs und Vallée de la Marne worden hier geproduceerd. De stad bezit een rijke architectuur, hier kunt u kenmerkende stijlen uit de neorenaissance uit de 19e eeuw terugvinden. In het centrum is de Avenue de Champagne met chique gebouwen van o.a. Moët & Chandon een lust voor het oog. Een bezoek aan een van de wijnkelders mét champagne-proeverij is hier mogelijk en zou u op deze reis eigenlijk niet mogen overslaan.

  Dag 3 (ma): Epernay – Dormans – Château-Thierry (ca. 30 – 50 km)
  Champagnehuizen, wijnkelders en wijngaarden kenmerken het champagnegebied. De beroemde champagne Veuve Cliquot komt van hier. Nadat de heer Cliquot stierf, leidde zijn vrouw jarenlang succesvol het champagnehuis en zij verbond haar naam aan deze drank (Veuve Cliquot: weduwe Cliquot). Kiest u voor 50 kilometer op de fiets of vaart u eerst een deel van de route mee op het schip tot aan Dormans, waar onder andere een kasteel en kapel te bezichtigen zijn. Na Dormans verlaat u de officiële Champagnestreek. De route komt ook langs het bekende kasteel van Boursault, dat de weduwe Cliquot in 1848 liet bouwen. Na een flinke klimpartij naar Châtillon-sur-Marne wordt u beloond met een schitterend uitzicht over het Marnedal. De plaats Château-Thierry is bekend geworden door het gelijknamige kasteel, dat eens hoog boven aan de rivier te bewonderen was. Nu rest slechts nog een ruïne. De stad was strijdtoneel in 1814 tijdens de oorlogen onder het bewind van Napoleon en ook weer in 1918 aan het einde van de eerste Wereldoorlog. Een vrolijker punt van deze stad is dat het de geboorteplaats is van de fabelschrijver Jean de la Fontaine.

  Dag 4 (di): Château-Thierry – La-Ferté-sous-Jouarre (ca. 50 km)
  Vandaag een uitdagende fietstocht van Château-Thierry naar La-Ferté-sous-Jouarre over landwegen, door kleine plaatsjes en waterrijk gebied. De route gaat steeds hoger bergop totdat u het plateau aan de Noordkant van het Marnedal bereikt. U volgt het kleine riviertje Ru de Bouillon stroomafwaarts naar La-Ferté-sous-Jouarre om vervolgens langs de rivier De Marne het eindpunt te bereiken.

  Dag 5 (wo): La Ferté-sous-Jouarre – Meaux (ca. 35-40 km)
  Einddoel van vandaag is de stad Meaux, bekend van de “Brie de Meaux” en de imposante kathedraal St.-Etienne. De route gaat al slingerend op en neer langs de kronkelige rivier door kleine stadjes en bosrijk gebied. Mogelijkheid om onderweg te pauzeren bij de ruïnes van het eens zo prachtige kasteel van Montceau uit de 16e eeuw. Uiteraard ook gelegenheid om de beroemde kaas Brie de Meaux en de zwarte Brie-kaas te proeven.

  Dag 6 (do): Meaux – Lagny-sur-Marne (ca. 35 km) | Lagny-sur-Marne – Paris
  In Meaux begint de laatste fietstocht, die voornamelijk langs De Marne en het daaraan parallel lopende kanaal voert. Hier stapt u op de fiets om o.a. de heuvel bij Chalifert te beklimmen, terwijl het schip via een tunnel dóór de berg kan varen. U gaat ’s middags weer in Lagny-sur-Marne aan boord.

  Dag 7 (vr): Parijs: Bezoek aan centrum van de stad
  Na het ontbijt vertrekt u per regionale trein en reist in ca. 30 minuten naar het centrum van Parijs. Vandaag laat de reisleider u de mooiste en bekendste highlights van Parijs zien zoals de Eiffeltoren, basiliek Sacré-Coeur in Montmartre, kathedraal Notre Dame, museum het Louvre, het Centre Pompidou en het museum d’Orsay. De tour is deels te voet, deels met het openbaar vervoer (dagkaart niet inbegrepen). In Parijs wordt geen fietstocht aangeboden.

  Dag 8 (za): Parijs: Einde reis
  Na het ontbijt gaat u in Parijs weer van boord.

  Cursief gedrukte tekst wordt met het schip afgelegd.

  Wanneer u een dag niet fietsen wilt, kunt u meevaren met het schip.
  Alle afstanden zijn “circa-afstanden” van de aanbevolen fietsroutes.

  Programma en gegevens onder voorbehoud van tussentijdse wijzigingen als gevolg van technische, meteorologische en / of nautische gronden.
  Op de aankomstdag kunt u uw bagage al vanaf ca. 9:30 uur aan boord brengen.

  Dagelijks fietstochten met gids; voor gasten die individuele fietstochten willen maken zijn er routebeschrijvingen en kaarten aan boord.

 • Inclusief

  Inclusief
  – Scheepsreis & accommodatie aan boord 8 dagen / 7 nachten (zaterdag – zaterdag) van / naar Parijs c.q. Epernay;
  – Volpension: 7 x ontbijt, 6 x lunchpakket tijdens fietstochten, 7 x drie-gangendiner;
  – Gebruik van beddengoed en handdoeken (handdoekenwissel dagelijks mogelijk), dagelijkse schoonmaak van de hut;
  – Welkomstdrankje en informerend gesprek op de eerste avond;
  – Reisleider (Nederlands-, Duits- & Engelstalig) met dagelijkse voorbesprekingen van de fietstochten, dagelijks fietstochten met gids;
  – Begeleide stadstour door Parijs (wandelend en met OV), Brie-proeverij, halfdaags bezoek aan Epernay incl. bezoek aan champagnehuis en wijnproeverij;
  – Kaartmateriaal en routebeschrijvingen voor dagelijkse fietstochten (1 per hut);
  – Dagelijks koffie en thee tot 16:00 uur.

  Exclusief
  – Vervoer naar / van ligplaatsen (info op aanvraag);
  – Reserveringskosten € 15 (verplichte toeslag);
  – Fietshuur;
  – Parkeerkosten;
  – Entreegelden en uitstapjes;
  – Kosten OV in Parijs;
  – Drankjes aan boord;
  – Persoonlijke verzekeringen;
  – Fooien (facultatief).

  Dieetwensen altijd van tevoren aangeven (voor een aantal diëten moeten kosten worden berekend).

  Reserveringskosten € 15 per boeking / groep (verplichte toeslag)
  Huurfiets met 7 versnellingen, hand- en / of terugtraprem, fietstas: € 80 per week
  Huur E-bike: € 165 per week per week (er is beperkt aantal E-bikes beschikbaar; daarom alleen op aanvraag bij boeking)

 •  

 • Hutsoorten en prijzen 2018

  PRIJZEN 2018 (per persoon) “CHAMPAGNE, MARNE & PARIJS”, SCHIP ZWAANTJE 

  Hut   2017
  2-persoons hut 2 pers. €  1.099   
  1 persoon in 2-persoonshut 1 pers. € 1.499   

  Per afvaart is maximaal 1 hut beschikbaar voor 1 persoon.

  DATA 2018: CHAMPAGNE, MARNE & PARIJS:

  Van Parijs naar Epernay:  afvaart op: 26/05
  Van Epernay naar Parijs:  afvaart op: 02/06.
  Het schip vaart ook tussen Amsterdam en Brugge. Klik hier
  Het schip vaart ook een 2-weekse reis tussen Brugge en Parijs. Klik hier

 • Goed om te weten

  Huurfietsen en E-bikes
  De fietsen zijn toerfietsen met 21 versnellingen, handremmen en een fietstas. Er is een beperkt aantal e-bikes op aanvraag beschikbaar, vroeg reserveren is aan te raden. Andere huurfietsen (bijv. kinderfietsen) en kinderzitjes (achterop) zijn in dit gebied NIET beschikbaar. Het is niet mogelijk eigen fietsen mee te nemen. De bemanning en reisorganisatie is in dit geval niet aansprakelijk voor schade c.q. verlies of diefstal van de eigen fietsen. In Frankrijk zijn volwassen fietsers niet verplicht om een fietshelm te dragen,maar wij raden dit wel aan. Kinderen jonger dan 12 jaar zijn verplicht om een fietshelm te dragen. Neemt u a.u.b. uw eigen goed passende helm mee. Er is aan boord een beperkt aantal fietshelmen beschikbaar (gratis).

  Algemene voorwaarden
  De Algemene (reis-)voorwaarden van Boat Bike Tours gelden voor fiets-vaar-vakanties en de daarop betrekking hebbende reisovereenkomsten en –bevestigingen. Bij boeking van een reis worden deze voorwaarden integraal onderdeel van de reisovereenkomst. Indien afwijkende bepalingen op uw boeking van kracht zijn, wordt u daarover vóór of bij boeking schriftelijk door ons geïnformeerd. Uw reisbevestiging is bindend. Reisprogramma’s en andere informatie zijn onder voorbehoud van tussentijdse wijzigingen, o.a. als gevolg van meteorologische, technische of om nautische redenen.

  Contact
  Boat Bike Tours BV
  ’t Prooyen 3-B
  1141 VD Monnickendam
  Nederland
  Tel: +31 299 313071
  Fax: +31 299 313065
  info@boatbiketours.com
  www.boatbiketours.com

  Update: 12 mei 2017

 • Foto's

  Invalid Displayed Gallery