default-logo
Location: France | Provence
Price: v.a. € 980,-

Fiets Vaar Vakantie Frankrijk: Provence – Camargue | MS Caprice & MS L'Estello

Fietsen van de Provence naar de wildernis van Camargue en door de prachtige landschappen van Zuid-Frankrijk, die van Gogh zo lief waren.

Bezoek charmante dorpjes en wijngaarden – Provence naar de Camarague

U bezoekt charmante dorpjes en wijngaarden. Historische steden zoals Avignon, Arles en het beroemde Romeinse aquaduct Pont du Gard behoren tot de hoogtepunten van de reis.

Fietsen in de Provence en overnachten aan boord van het schip L'Estello of het schip Caprice. De dagelijkse fietstochten van 20-55 km voeren door een landschap dat licht heuvelachtig is met op enkele dagen stijgingen tot max. 300 meter.

Een uitnodigend zonnedek, een heerlijke hut en de prachtige omgeving van de Provence en Camargue.

De schepen varen een stukje over de Rhone, maar vooral via een aantal van haar kleinere en schilderachtige zijkanalen en begeleiden u tijdens deze reis “fietsen in de Provence” door een prachtig gebied.

Icons Provence Camargue L'Estello en Soleo

De prachtige omgeving van de Provence

Provence_wijn

 

 • Data/Prijzen Provence-Camargue

 • Informatie Schip

  MS Caprice

  De Caprice is gebouwd als vrachtschip en omgebouwd tot een passagiersschip in 1996. Sinds de laatste verbouwing in 2009 voldoet het schip aan hedendaagse comfortstandaarden. Vanuit de gezellige salon, waar u ook uw ontbijt en diner kunt gebruiken, heeft u een prachtig uitzicht.

  Dagverblijf
  Het woongedeelte van de Caprice is uitgerust met klimaatregeling en is in twee delen opgedeeld: een gezellig restaurant (tot 22 zitplaatsen) en een salon met een bar. Gratis wifi in het restaurant en bar gedeelte. Het zonnedek met comfortabele stoelen is half overdekt.

  Hutten
  Benedendeks heeft de Caprice 11 hutten (3 met dubbel bed, 8 met twee losse bedden) met een oppervlak van 7-8 m2. Elke hut is uitgerust met drie patrijspoorten (één daarvan in de badkamer), klimaatregeling en een privébadkamer met douche, toilet en wastafel. De bedden zijn 190 x 0,80 cm (losse bedden) en 190 x 140 cm (dubbel bed).

  L'Estello en Soleo onderweg naar de Provence en de Camargue

  De MS L'Estello is in 1937 als vrachtschip gebouwd. Dit klassieke Nederlandse schip is tot passagiersschip omgebouwd en aan de hedendaagse comfortstandaard aangepast. Het schip is 39 meter lang en 5,2 m breed. De prettige atmosfeer aan boord zorgt er voor dat u zich meteen thuis voelt. De salon heeft grote ramen met veel lichtinval. Franse deuren geven toegang tot het uitnodigende zonnedek. Het restaurantgedeelte, ook met grote ramen, heeft comfortabele zitplaatsen. De salon met bargedeelte is ruim, heeft comfortabele sofastoelen en airconditioning; hier kunnen de gasten ook gebruik maken van gratis wifi. Het schip biedt accommodatie aan max. 20 gasten. Er zijn 10 tweepersoonshutten van ca. 7/8 m2 (1 hut met Frans bed en 9 met losse bedden) met airconditioning, douche/wc en 2 patrijspoorten (1 in de badkamer). De maat van het bed is 1.90/2m x 0.75/0.80m.

  L'Estello onderweg naar de Provence en de Camargue

 • Reisprogramma Avignon – Aigues-Mortes

  Reisprogramma Frankrijk: Provence – Camargue | MS Caprice/MS L'Estello

  Dag 1 (za): Avignon
  Aankomst in Avignon: vanaf 18:00 uur inschepen. Het schip wacht op u aan Quai de la Ligne, bij de beroemde Pont Saint-Bénézet.

  Dag 2 (zo): Avignon (rondrit ca. 30 km)
  Vandaag fietst u aan de ander kant van de rivier de Rhone doordat u via het eiland Ile de la Barthelasse oversteekt. U fietst door het typische mediterrane landschap tussen wijn- en boomgaarden. U brengt een bezoek aan Villeneuve Les Avignon, ooit bekend als de stad van de kardinalen. In de middag zal een gids u rondleiden door het historische centrum. Aansluitend fiest u terug naar het schip in Avignon.

  Dag 3 (ma): Avignon – Aramon | Aramon (rondrit ca. 40 km)
  In de morgen vaart het schip eerst naar Aramon, daar begint de fietstocht. De fietstocht van vandaag brengt u naar de best bewaard gebleven Romeinse aquaduct van Europa: de Pont du Gard, een architectonisch meesterwerk. ‘s Avonds heeft u vanaf het schip een mooi uitzicht op de Mont Ventoux.

  Dag 4 (di): Aramon – Vallabrègues | Vallabrègues (rondrit ca. 35 km)
  ’s Morgens vaart het schip naar Vallabrègues, een mooi dorp aan de oever van de Rhône. Vanaf hier fietst u over landwegen naar Barbentane met zijn slot tussen de rivieren Rhône en Durance. Daarna fietst u verder naar de prachtige Abdij Saint Michel de Frigolet en aansluitend naar het middeleeuwse stadje Boulbon. Overnachting in Vallabrègues

  Dag 5 (wo): Vallabrègues – Arles (fietstocht ca. 55 km)
  De etappe van vandaag brengt u naar Saint Rémy de Provence, de geboorteplaats van Nostradamus. Dit dorp is ook beroemd omdat Van Gogh hier leefde in de tijd dat hij psychisch ziek was. Daarna fietst u naar Alpilles, waar het dorp Le Baux de Provence in de berg is ingebouwd. Een landschap van kalksteenkippen en olijfbomen begeleiden de reis.

  Dag 6 (do): Arles – Aigues Mortes (ca. 25 km)
  ‘s Morgens bezichtigt u Arles, de oude Gallische hoofdstad met zijn mooie Romeinse ruïnes. Een lokale gids zal u door de stad rondleiden. Na de lunch bereikt u de sluis van Saint Gilles. Van hieruit is het nog een klein stukje varen naar Aigues Mortes, waar overnacht wordt.

  Dag 7 (vr): Aigues Mortes (rondrit ca. 55 km)
  De etappe van vandaag is een rondtour, om de Camargue te ontdekken, waar de natuur op veel plekken nog onberoerd is gebleven. U bezoekt ook het mooie vissersdorp Le Grau-du-Roi, waar u de gelegenheid heeft om van het strand te genieten.

  Dag 8 (za): Aigues Mortes
  Na het ontbijt gaat u weer van boord: einde van de reis.

  Cursief gedrukte trajecten worden met het schip afgelegd.
  Alle afstanden zijn “circa-afstanden” van de aanbevolen fietsroutes.
  Wanneer u een dag niet fietsen wilt, kunt u relaxen en de route met het schip afleggen.
  Programma + gegevens onder voorbehoud van tussentijdse wijzigingen om vaartechnische, meteorologische en/of nautische redenen.

 • Reisprogramma Aigues-Mortes – Avignon

  Reisprogramma Frankrijk: Aigues-Mortes – Avignon | MS Caprice/MS L’Estello

  Dag 1 (zat): Aigues-Mortes
  Individuele aankomst en inschepen vanaf 18:00 uur in Aigues-Mortes. Indien u eerder aankomt in deze middeleeuwse vestingstad kunt u nog een wandeling langs de stadspoorten en torens maken.

  Dag 2 (zo): Aigues-Mortes, rondtoer 55 km
  De etappe van vandaag is een rondtoer, om de Camargue te ontdekken, waar de natuur op veel plekken nog onberoerd is gebleven. Al fietsend over kleine landweggetjes, tussen kanaaltjes, lagunes en kleine dorpen, heeft u de kans om de beroemde zwarte stieren en de witte paarden te zien, maar ook de roze flamingo's. U bezoekt ook het charmante vissersdorp Le Grau-du-Roi, waar u de gelegenheid heeft om van het strand te genieten; hier kunt u eventueel ook even zwemmen.

  Dag 3 (ma): Aigues-Mortes – Saint Gilles | Saint Gilles – Arles, fietstocht 25 km
  Vandaag begint de dag met een vaartocht naar Saint Gilles, daar stapt u op de fiets voor de fietstocht naar Arles, de bestemming van vandaag. In de oud Gallische hoofdstad zijn nog veel mooie Romeinse ruïnes te vinden, waaronder het amfitheater. De stad met haar verborgen schatten zal u fascineren. Als u door de kleine steegjes dwaalt lijkt het net of u in een schilderij van Van Gogh loopt. In de middag zal een lokale gids u rondleiden langs de bezienswaardigheden van deze stad.

  Dag 4 (di): Arles – Vallabreguès, fietstocht 55 km
  Dit is een adembenemende route, die u naar de Alpilles brengt. Eerst fietst u naar het hooggelegen dorp Les-Baux-de-Provence en vervolgens naar Saint Rémy de Provence. Een landschap van kalkrotsen en olijfbomen begeleiden de reis. In de avond meert u aan in Vallabrègues, een mooi Provençaalse dorp aan de oevers van de Rhône.

  Dag 5 (woe): Vallabrègues, rondtoer 35 km | Vallabrègues – Aramon
  Over landelijke wegen fietst u naar Barbentane met zijn kasteel aan de samenvloeiing van de rivieren Rhône en Durance. U fietst naar de prachtige Abdij van Saint Michel de Frigulet en daarna naar het middeleeuwse dorp Boulbon. In de middag vaar u met het schip naar Aramon voor de overnachting met een mooi uitzicht op de Mont Ventoux.

  Dag 6 (do): Aramon, rondtoer 40 km | Aramon – Avignon
  De etappe van vandaag brengt u naar het best bewaarde Romeinse aquaduct in Europa: Pont du Gard, een architectonisch meesterwerk. Daarna fietst u terug naar Aramon. In de middag vaart u met het schip naar Avignon, de stad van de pausen. De ligplaatsplaats is in de Quai de la Ligne naast de beroemde Pont St. Bénezet.

  Dag 7 (vr): Avignon, rondtoer 30 km
  Vandaag fietst u aan de ander kant van de rivier de Rhone doordat u via het eiland Ile de la Barthelasse oversteekt. U fietst door het typische mediterrane landschap tussen wijn- en boomgaarden. U brengt een bezoek aan Villeneuve Les Avignon, ooit bekend als de stad van de kardinalen. In de middag zal een gids u rondleiden door het historische centrum. Aansluitend fiest u terug naar het schip in Avignon.

  Dag 8 (zat): Avignon
  Na het ontbijt gaat u weer van boord: einde van de reis.

  Cursief gedrukte trajecten worden met het schip afgelegd.
  Alle afstanden zijn “circa-afstanden” van de aanbevolen fietsroutes.
  Wanneer u een dag niet fietsen wilt, kunt u relaxen en de route met het schip afleggen.
  Programma + gegevens onder voorbehoud van tussentijdse wijzigingen om vaartechnische, meteorologische en/of nautische redenen.

 • Inclusief

  Inclusief
  – 8 Dagen / 7 nachten aan boord van de MS Caprice / MS L’Estello, in de geboekte accommodatie met eigen douche / toilet;
  – 7 x Volpension (ontbijtbuffet en avondeten aan boord, een lunchpakket (zelf samen te stellen) tijdens fietstochten; koffie en thee aan boord;
  – Gebruik van beddengoed en handdoeken (schone handdoeken indien nodig);
  – Dagelijks korte schoonmaak van de hut;
  – Welkomstpakketje
  – Gedetailleerde routebeschrijving, kaarten en infopakket (Duits- of Engelstalig) (1 x per hut);
  – Reisleider (Duits- en Engelstalig) tijdens fietstochten;
  – Transportbus in de buurt voor noodgevallen, ook beschikbaar voor dagelijkse excursies;
  – Stadswandeling met gids in Arles en Avignon.

  Exclusief
  – Transfers naar / van de ligplaatsen in Avignon en Aigues Mortes (Frankrijk);
  – Reserveringskosten €15 (verplichte toeslag);
  – Andere transfers;
  – Parkeerkosten;
  – Fietshuur;
  – Entreegelden & excursies;
  – Drankjes aan boord;
  – Persoonlijke verzekeringen;
  – Fooien (facultatief).

  Huurfiets: (27-versnellingen) € 85
  Elektrische huurfiets: € 195
  Fietshelm: € 15

 •  

 • Hutsoorten en prijzen 2018

  REISSOM 2018 per persoon:

   

  Vertrek op

  zaterdag

  14.04. – 21.04. /

  04.08. – 25.08

  28.04. – 2807. / 20.10.  01.09. – 13.10.
  2-pers. hut 990  

  1.120

   

   

  1.190

  1-pers.hut 1.290 1.420 1.490

  1-persoonshutten zijn beperkt beschikbaar en alleen op aanvraag. Neemt u contact met ons op indien u een 1-pers. hut wilt boeken.

  Huurfiets
  (27-versnellingen)                                                        €     85
  Elektrische huurfiets
                                                                    €    195
  Fietshelm                                                                                      €      15
  Reserveringskosten
  (per boeking/groep, verplicht)            €      15

  VERTREKDATA 2018:
  Vertrek en aankomst op zaterdag:

  Van Avignon naar Aigues Mortes (Frankrijk):
  Op  14 en 28 april;  12 en 26 mei; 9 en 23 juni; 7 en 21 juli; 4 en 18 augustus; 1, 15 en 29 september en 13 oktober 2018.

  Van Aigues Mortes naar Avignon (Frankrijk):
  Op 21 april; 5 en 19 mei; 2, 16 en 30 juni; 14 en 28 juli; 11 en 25 augustus; 8 en 22 september; 6 en 20 oktober 2018.

 • Details

  Huurfietsen
  Het huren van een fiets is optioneel. Aan boord staan unisex City fietsen met verschillende framehoogten, voorzien van 27-versnellingen, zijfietstas, bidonhouder en combinatie slot.
  E-Bike is van het merk Flyer of Kalhkoff met Nexus 8-versnellingen. Individuele fietsers krijgen nog een stuurtas c.q. kaarthouder en (per paar) een reparatieset ter beschikking. Andere fietsen (o.a. kinderfiets, kinder kar, familie tandem, slipstreamer, tandem en pino tandem) op aanvraag beschikbaar.  Vanwege de beperkte ruimte aan boord kunnen eigen fietsen alleen op aanvraag worden meegebracht.

  Fietshelmen Neem uw eigen goed passende helm mee. Op het moment van boeken kunt u ook een fietshelm bijboeken, deze zijn geschikt voor hoofdomtrek 54 t/m 61 cm. Alle helmen voldoen  aan de Europese norm DIN EN 1078.

  Reisleiding: De reisleiders zijn zorgvuldig geselecteerd en getraind. Zij zijn alle meertalig en spreken tenminste Engels en Duits. Slim, onderhoudend, zorgzaam en enthousiast, zij hebben een passie voor het delen van hun liefde voor de natuur, mensen, cultuur en lokale gerechten. Dankzij hun kennis van het gebied, kunnen zij u nuttige tips geven en u helpen om het gebied dat u bezoekt te waarderen. Natuurlijk houden zij van fietsen en zij zullen u graag advies geven over het correcte gebruik van de versnellingen van de fiets en plakken uw band, indien nodig.

  Fietstochten
  De 2 fietstochten door de Camargue gaan door vlak landschap, terwijl de routes ten noorden van Arles heuvelachtig zijn, maar die zijn gemakkelijk te overwinnen. Er is slechts één veeleisende helling, richting Les Baux de Provence, maar die wordt volledig goedgemaakt door het buitengewone landschap. 
  De fietstochten gaan over secundaire wegen met weinig verkeer; enkele korte stukken op meer drukke wegen zijn echter onvermijdelijk. Er zullen ook een paar gedeeltes met het schip afgelegd om de fietstocht aangenamer te maken. De routes zijn gemiddeld 40-55 km per dag.

  Bijzonderheden:
  Het programma is zo gepland dat het schip over de rivier de Rhone en het Rhone-Sete kanaal vaart. Door organisatorische redenen, weersomstandigheden of bepalingen afgegeven door de lokale autoriteiten kan de route voor en/of tijdens de reis gewijzigd worden. Door problemen met hoog- of laagwater of logistieke problemen (met bruggen of sluizen) kunnen de dagelijkse routen en aanlegplaatsen veranderen of er kan een gedeelte per bus afgelegd moeten worden. Op grond hiervan behoudt de schipper zich het recht voor om het programma aan te passen. Om het vertrek uit de steden soepeler te laten verlopen of om de routes te verkorten, worden gedeeltes – meestal ’s ochtend tijdens het ontbijt – met het schip afgelegd.

  Individuele fietstochten of met gids:
  Deze toer biedt de mogelijkheid aan, om alleen (aan de hand van zeer gedetailleerde routebeschrijving) of samen met de reisleider en de groep te fietsen. U dient bij boeking aan te geven of u kiest voor de individuele reis of de variant met gids.

  Transportbus voor noodgevallen & excursies: Een transportbus met chauffeur staan in noodgevallen ter beschikking. Gasten die tijdens de lange afstanden niet willen fietsen, kunnen alternatieve excursies per transportbus boeken. Deze excursies dienen ter plaatse betaald te worden. Programma en prijzen zijn aan boord verkrijgbaar.

  Terugreis: Voor de terugtransfer naar Aigues Mortes / Avignon raden we u aan de trein te nemen. De reistijd is ongeveer 2 uur en de prijs bedraagt ongeveer € 15 (ter plaatse te betalen). Op de website www.tgv-europe.nl vindt u meer informatie over vertrektijden en prijzen.
  Verleng uw reis: hotelovernachting in Avignon en Aigues Mortes: op aanvraag

  Algemene voorwaarden
  De Algemene (reis-)voorwaarden van Boat Bike Tours gelden voor fiets-vaar-vakanties en de daarop betrekking hebbende reisovereenkomsten en –bevestigingen. Bij boeking van een reis worden deze voorwaarden integraal onderdeel van de reisovereenkomst. Indien afwijkende bepalingen op uw boeking van kracht zijn, wordt u daarover vóór of bij boeking schriftelijk door ons geïnformeerd. Uw reisbevestiging is bindend. Reisprogramma’s en andere informatie zijn onder voorbehoud van tussentijdse wijzigingen, o.a. als gevolg van meteorologische, technische of om nautische redenen.

  Contact
  Boat Bike Tours BV
  ’t Prooyen 3-B
  1141 VD Monnickendam
  Nederland
  Tel: +31 299 313071
  Fax: +31 299 313065
  info@boatbiketours.com
  www.boatbiketours.com

  Update: 31 oktober 2017

  N.B. Dit is een zogenaamde “partnerreis” georganiseerd door onze Italiaanse partner Girolibero in Vicenza (I), waarvoor evt. bijzondere voorwaarden van toepassing kunnen zijn.

 • Foto's