default-logo
Location: France | Provence
Price: v.a. € 980,-
Book now!

Fiets Vaar Vakantie Frankrijk: Provence – Camargue | MS Soleo & MS L'Estello

Fietsen van de Provence naar de wildernis van Camargue en door de prachtige landschappen van Zuid-Frankrijk, die van Gogh zo lief waren.

Bezoek charmante dorpjes en wijngaarden – Provence naar de Camarague

U bezoekt charmante dorpjes en wijngaarden. Historische steden zoals Avignon, Arles en het beroemde Romeinse aquaduct Pont du Gard behoren tot de hoogtepunten van de reis.

Fietsen in de Provence en overnachten aan boord van het schip L'Estello of het schip Soleo. De dagelijkse fietstochten van 20-65 km voeren door een landschap dat licht heuvelachtig is met op enkele dagen stijgingen tot max. 300 meter.

Een uitnodigend zonnedek, een heerlijke hut en de prachtige omgeving van de Provence en Camargue.

De schepen varen een stukje over de Rhone, maar vooral via een aantal van haar kleinere en schilderachtige zijkanalen en begeleiden u tijdens deze reis “fietsen in de Provence” door een prachtig gebied.

Icons Provence Camargue L'Estello en Soleo

De prachtige omgeving van de Provence

Provence_wijn

 • MS Soleo en MS L'Estello

  De MS Soleo is in 1958 gebouwd en in 1988 omgebouwd tot passagiersschip. De laatste renovatie was in 2009 en is toen aan de hedendaagse comfortstandaard aangepast. Het schip heeft 12 hutten (4 met dubbel bed, 6 met 2 losse bedden en 2 eenpersoons hutten) van ca. 7/8 m2. Elke hut heeft 3 patrijspoorten (die niet open kunnen), airconditioning en en-suite faciliteiten met douchebak, maar ook over voldoende kastruimte, een stopcontact en een grote spiegel. De comfortabele woonkamer met airconditioning heeft een restaurant gedeelte met zitplaats voor 22 gasten en een salon gedeelte met een open bar. De in totaal 10 ramen geven genoeg natuurlijk licht. De gasten kunnen ook gebruik maken van de stereo-installatie en gratis wifi. Er is ook een zonnedek met zitplaatsen en vaste luifel, een gedeelte hiervan heeft een geïsoleerd dak. De bedden zijn 190 x 0,80 cm (losse bedden) en 190 x 140 cm (dubbel bed).

  L'Estello en Soleo onderweg naar de Provence en de Camargue

  De MS L'Estello is in 1937 als vrachtschip gebouwd. Dit klassieke Nederlandse schip is tot passagiersschip omgebouwd en aan de hedendaagse comfortstandaard aangepast. Het schip is 39 meter lang en 5,2 m breed. De prettige atmosfeer aan boord zorgt er voor dat u zich meteen thuis voelt. De salon heeft grote ramen met veel lichtinval. Franse deuren geven toegang tot het uitnodigende zonnedek. Het restaurantgedeelte, ook met grote ramen, heeft comfortabele zitplaatsen. De salon met bargedeelte is ruim, heeft comfortabele sofastoelen en airconditioning; hier kunnen de gasten ook gebruik maken van gratis wifi. Het schip biedt accommodatie aan max. 20 gasten. Er zijn 10 tweepersoonshutten van ca. 7/8 m2 (1 hut met Frans bed en 9 met losse bedden) met airconditioning, douche/wc en 2 patrijspoorten (1 in de badkamer). De maat van het bed is 1.90/2m x 0.75/0.80m.

  L'Estello onderweg naar de Provence en de Camargue
  [book_now link=”tab-0″ text=”Boek Nu!”]

 • Reisprogramma Frankrijk: Provence – Camargue | MS Soleo/MS L'Estello

  Dag 1 (za): Avignon
  Aankomst in Avignon: vanaf 18:00 uur inschepen. Het schip wacht op u aan Quai de la Ligne, bij de beroemde Pont Saint-Bénézet.

  Dag 2 (zo): Avignon (rondrit ca. 45 km)
  U fiets richting Châteauneuf-du-Pape; u zult wegen met gering verkeer onder aan de wijnbergen volgen. In Châteauneuf-du-Pape kunt u tijdens een wijnproeverij genieten van de wereldberoemde gerenommeerde provinciaalse wijn. Daarna steekt u de Rhône bij Roquemaure over en fietst langs de rivier terug naar Villeneuve.

  Dag 3 (ma): Avignon – Aramon | Aramon (rondrit ca. 40 km)
  In de morgen vaart het schip eerst naar Aramon, daar begint de fietstocht. De fietstocht van vandaag brengt u naar de best bewaard gebleven Romeinse aquaduct van Europa: de Pont du Gard, een architectonisch meesterwerk. 's Avonds heeft u vanaf het schip een mooi uitzicht op de Mont Ventoux.

  Dag 4 (di): Aramon – Vallabrègues | Vallabrègues (rondrit ca. 35 km)
  ’s Morgens vaart het schip naar Vallabrègues, een mooi dorp aan de oever van de Rhône. Vanaf hier fietst u over landwegen naar Barbentane met zijn slot tussen de rivieren Rhône en Durance. Daarna fietst u verder naar de prachtige Abdij Saint Michel de Frigolet en aansluitend naar het middeleeuwse stadje Boulbon. Overnachting in Vallabrègues

  Dag 5 (wo): Vallabrègues – Arles (fietstocht ca. 60 km)
  De etappe van vandaag brengt u naar Saint Rémy de Provence, de geboorteplaats van Nostradamus. Dit dorp is ook beroemd omdat Van Gogh hier leefde in de tijd dat hij psychisch ziek was. Daarna fietst u naar Alpilles, waar het dorp Le Baux de Provence in de berg is ingebouwd. Een landschap van kalksteenkippen en olijfbomen begeleiden de reis.

  Dag 6 (do): Arles – Aigues Mortes (Ca. 25 km)
  's Morgens bezichtigt u Arles, de oude Gallische hoofdstad met zijn mooie Romeinse ruïnes. Een lokale gids zal u door de stad rondleiden. Na de lunch bereikt u de sluis van Saint Gilles. Van hieruit is het nog een klein stukje varen naar Aigues Mortes, waar overnacht wordt.

  Dag 7 (vr): Aigues Mortes (rondrit ca. 55 km)
  De etappe van vandaag is een rondtour, om de Camargue te ontdekken, waar de natuur op veel plekken nog onberoerd is gebleven. U bezoekt ook het mooie vissersdorp Le Grau-du-Roi, waar u de gelegenheid heeft om van het strand te genieten.

  Dag 8 (za): Aigues Mortes
  Na het ontbijt gaat u weer van boord: einde van de reis.

  Cursief gedrukte trajecten worden met het schip afgelegd.
  Alle afstanden zijn “circa-afstanden” van de aanbevolen fietsroutes.
  Wanneer u een dag niet fietsen wilt, kunt u relaxen en de route met het schip afleggen.
  Programma + gegevens onder voorbehoud van tussentijdse wijzigingen om vaartechnische, meteorologische en/of nautische redenen.
  [book_now link=”tab-0″ text=”Boek Nu!”]

 • Reisprogramma Frankrijk: Aigues-Mortes – Avignon | MS Soleo/MS L’Estello

  Dag 1 (zat): Aigues-Mortes
  Individuele aankomst en inschepen vanaf 18:00 uur in Aigues-Mortes. Indien u eerder aankomt in deze middeleeuwse vestingstad kunt u nog een wandeling langs de stadspoorten en torens maken.

  Dag 2 (zo): Aigues-Mortes, rondtoer 55 km
  De etappe van vandaag is een rondtoer, om de Camargue te ontdekken, waar de natuur op veel plekken nog onberoerd is gebleven. U bezoekt ook het mooie vissersdorp Le Grau-du-Roi, waar u de gelegenheid heeft om van het strand te genieten.

  Dag 3 (ma): Aigues-Mortes – Saint Gilles | Saint Gilles – Arles, fietstocht 25 km
  Vandaag begint de dag met een vaartocht naar Saint Gilles, daar stapt u op de fiets voor de fietstocht naar Arles, de bestemming van vandaag. In de oud Gallische hoofdstad zijn nog veel mooie Romeinse ruïnes te vinden, waaronder het amfitheater. De stad met haar verborgen schatten zal u fascineren. Als u door de kleine steegjes dwaalt lijkt het net of u in een schilderij van Van Gogh loopt. In de middag zal een lokale gids u rondleiden langs de bezienswaardigheden van deze stad.

  Dag 4 (di): Arles – Vallabreguès, fietstocht 60 km
  Dit is een adembenemende route, die u naar de Alpilles brengt. Eerst fietst u naar het hooggelegen dorp Les-Baux-de-Provence en vervolgens naar Saint Rémy de Provence. Een landschap van kalkrotsen en olijfbomen begeleiden de reis. In de avond meert u aan in Vallabrègues, een mooi Provençaalse dorp aan de oevers van de Rhône.

  Dag 5 (woe): Vallabrègues, rondtoer 35 km | Vallabrègues – Aramon
  Over landelijke wegen fietst u naar Barbentane met zijn kasteel aan de samenvloeiing van de rivieren Rhône en Durance. U fietst naar de prachtige Abdij van Saint Michel de Frigulet en daarna naar het middeleeuwse dorp Boulbon. In de middag vaar u met het schip naar Aramon voor de overnachting met een mooi uitzicht op de Mont Ventoux.

  Dag 6 (do): Aramon, rondtoer 40 km | Aramon – Avignon
  De etappe van vandaag brengt u naar het best bewaarde Romeinse aquaduct in Europa: Pont du Gard, een architectonisch meesterwerk. Daarna fietst u terug naar Aramon. In de middag vaart u met het schip naar Avignon, de stad van de pausen. De ligplaatsplaats is in de Quai de la Ligne naast de beroemde Pont St. Bénezet.

  Dag 7 (vr): Avignon, rondtoer 45 km
  U fiets richting Châteauneuf-du-Pape; u zult wegen met gering verkeer onder aan de wijnbergen volgen. In Châteauneuf-du-Pape kunt u tijdens een wijnproeverij genieten van de wereldberoemde gerenommeerde provinciaalse wijn. Daarna steekt u de Rhône bij Roquemaure over en fietst langs de rivier terug naar Villeneuve.

  Dag 8 (zat): Avignon
  Na het ontbijt gaat u weer van boord: einde van de reis.

  Cursief gedrukte trajecten worden met het schip afgelegd.
  Alle afstanden zijn “circa-afstanden” van de aanbevolen fietsroutes.
  Wanneer u een dag niet fietsen wilt, kunt u relaxen en de route met het schip afleggen.
  Programma + gegevens onder voorbehoud van tussentijdse wijzigingen om vaartechnische, meteorologische en/of nautische redenen.

  [book_now link=”tab-0″ text=”Boek Nu!”]

 • Inclusief
  – 8 Dagen / 7 nachten aan boord van de MS Soleo / MS L’Estello, in de geboekte accommodatie met eigen douche / toilet;
  – 7 x Volpension (ontbijtbuffet en avondeten aan boord, een lunchpakket (zelf samen te stellen) tijdens fietstochten; koffie en thee aan boord;
  – Gebruik van beddengoed en handdoeken (schone handdoeken indien nodig);
  – Gedetailleerde routebeschrijving, kaarten en infopakket (Duits- of Engelstalig) (1 x per hut);
  – Reisleider tijdens fietstochten;
  – Transportbus in de buurt voor noodgevallen, ook beschikbaar voor dagelijkse excursies;
  – Stadswandeling met gids in Arles;
  – Entreekosten Pont du Gard;
  – Wijnproeverij in Châteauneuf-du-Pape.

  Exclusief
  – Transfers naar / van de ligplaatsen in Avignon en Aigues Mortes (Frankrijk);
  – Reserveringskosten €15 (verplichte toeslag);
  – Andere transfers;
  – Parkeerkosten;
  – Fietshuur;
  – Entreegelden & excursies;
  – Drankjes aan boord;
  – Persoonlijke verzekeringen;
  – Fooien (facultatief).

  Huurfiets: (27-versnellingen) € 75
  Elektrische huurfiets: € 170
  Fietshelm: € 15

  [book_now link=”tab-0″ text=”Boek Nu!”]

 • REISSOM 2017 per persoon:

   

  Vertrek op

  zaterdag

  15.04. – 22.04. /

  05.08. – 19.08

  29.04. – 29.07. ./

  07.10-14.10.

   

  26.08. – 30.09.

  2-pers. hut990 

  1.100

   

   

  1.150

  1-pers.hut1.2901.4001.450

  1-persoonshutten zijn beperkt beschikbaar en alleen op aanvraag. Neemt u contact met ons op indien u een 1-pers. hut wilt boeken.

  Huurfiets
  (27-versnellingen)                                                        €      75
  Elektrische huurfiets                                                                  €    170
  Fietshelm                                                                                      €      15
  Reserveringskosten (per boeking/groep, verplicht)            €      15

  VERTREKDATA 2017:
  Vertrek en aankomst op zaterdag:

  Van Avignon naar Aigues Mortes (Frankrijk):
  Op  15 en 29 april;  13 en 27 mei; 10 en 24 juni; 8 en 22 juli; 5 en 19 augustus; 2, 16 en 30 september en 14 oktober 2017.

  Van Aigues Mortes naar Avignon (Frankrijk):
  Op 22 april; 6 en 20 mei; 3 en 17 juni; 15 en 29 juli; 12 en 26 augustus; 9 en 23 september en 7 oktober 2017.

 • Huurfietsen
  Het huren van een fiets is optioneel. De huurprijs van een fiets is € 75 per week. Aan boord staan unisex fietsen met verschillende framehoogten, voorzien van 27-versnellingen, zijfietstas, bidonhouder, slot. Individuele fietsers krijgen nog een stuurtas c.q. kaarthouder en (per paar) een reparatieset ter beschikking. Andere fietsen (o.a. kinderfiets, kinder kar, familie tandem, slipstreamer, tandem en pino tandem) op aanvraag beschikbaar.  Vanwege de beperkte ruimte aan boord kunnen eigen fietsen alleen op aanvraag worden meegebracht.

  Karakteristieken
  De fietstochten gaan over fietspaden en straten met weinig verkeer in landelijke gebieden en door steden. De routes zijn gemiddeld 40-55 km per dag.

  Bijzonderheden:
  Hoog- of laagwater of logistieke problemen kunnen de dagelijkse routen en aanlegplaatsen veranderen. Op grond hiervan behoudt de schipper zich het recht voor om het programma aan te passen. Om het vertrek uit de steden soepeler te laten verlopen of om de routes te verkorten, worden gedeeltes – meestal ’s ochtend tijdens het ontbijt – met het schip afgelegd.

  Individuele fietstochten of met gids:
  Deze toer biedt de mogelijkheid aan, om alleen (aan de hand van zeer gedetailleerde routebeschrijving) of samen met de reisleider en de groep te fietsen. U dient bij boeking aan te geven of u kiest voor de individuele reis of de variant met gids.

  Transportbus voor noodgevallen & excursies: Een transportbus met chauffeur staan in noodgevallen ter beschikking. Gasten die tijdens de lange afstanden niet willen fietsen, kunnen alternatieve excursies per transportbus boeken. Deze excursies dienen ter plaatse betaald te worden. Programma en prijzen zijn aan boord verkrijgbaar.

  Terugreis: Voor de terugtransfer naar Aigues Mortes / Avignon raden we u aan de trein te nemen. De reistijd is ongeveer 2 uur en de prijs bedraagt ongeveer € 15 (ter plaatse te betalen). Op de website www.tgv-europe.nl vindt u meer informatie over vertrektijden en prijzen.
  Verleng uw reis: hotelovernachting in Avignon en Aigues Mortes: op aanvraag

  Algemene voorwaarden
  De Algemene (reis-)voorwaarden van Boat Bike Tours gelden voor fiets-vaar-vakanties en de daarop betrekking hebbende reisovereenkomsten en –bevestigingen. Bij boeking van een reis worden deze voorwaarden integraal onderdeel van de reisovereenkomst. Indien afwijkende bepalingen op uw boeking van kracht zijn, wordt u daarover vóór of bij boeking schriftelijk door ons geïnformeerd. Uw reisbevestiging is bindend. Reisprogramma’s en andere informatie zijn onder voorbehoud van tussentijdse wijzigingen, o.a. als gevolg van meteorologische, technische of om nautische redenen.

  Contact
  Boat Bike Tours BV
  ’t Prooyen 3-B
  1141 VD Monnickendam
  Nederland
  Tel: +31 299 313071
  Fax: +31 299 313065
  info@boatbiketours.com
  www.boatbiketours.com

  Update: 18 november 2016

  N.B. Dit is een zogenaamde “partnerreis” georganiseerd door onze Italiaanse partner Girolibero in Vicenza (I), waarvoor evt. bijzondere voorwaarden van toepassing kunnen zijn.

  [book_now link=”tab-0″ text=”Boek Nu!”]