default-logo
Location: Griekenland | Ionische Eilanden
Price: v.a. € 1.240,-

Sail & Bike Griekenland: Ionische Eilanden | SV Panagiota

Op de Ionische eilanden, die voor de westkust van Griekenland liggen, toont Hellas zich van haar groenste zijde: puur natuur, kristalheldere blauwe glinsterende Ionische zee  met unieke zandstranden en eeuwen van Venetiaanse invloeden domineren de archipel van de Ionische eilanden. Van Corfu, die het droomeiland van de onvergetelijke Oostenrijkse keizerin Sissi was, leidt deze reis u naar regio's die niet erg bekend zijn in het buitenland.

Ontdek het beroemde eiland Ithaka waarvan wordt gezegd dat Odysseus koning is geweest, het onvergetelijke groene eiland Lefkas met unieke vogel lagunes, de fantastische bergwereld van Kefalonia en de prachtige olijf bossen van het kleine eiland Paxos.

Geniet van het verblijf aan boord van het houten motorjacht en laat u verwennen door de uitstekende Griekse keuken en de gezelligheid van het schip!

Kroatie-KvarnerBaai-Linda-AndelaLora
panagiota

 

 

 • Data/ Prijzen

 • Informatie schip

  Schip PANAGIOTA
  De Panagiota is een liefdevol gerestaureerd motorjacht van 23 m lang en 7 m breed dat in 1990 gebouwd werd en in 2001 aan de die 23 ft. (7m) breed en 75 ft. (23m) lang. Het werd in 1990 gebouwd en is 2001 gemoderniseerd overeenkomstig de eisen van de scheepsvaart. Het schip heeft in totaal 10 hutten, 6 onderdek en 4 bovendek. Alle hutten zijn voorzien van een eigen douche/toilet en airconditioning en uitgerust met een tweepersoons frans bed (140 cm) en in sommige hutten er ook is een enkel bovenbed (200 x 80 cm) gelegen boven het tweepersoonsbed. De hutten benedendeks hebben een patrijspoort dat geopend kan worden voor frisse lucht als de airconditioning wordt uitgeschakeld. Bij mooi weer kan op het schaduwrijke achterdek gegeten worden in plaats van in de salon. 2 Zonnedekken met ligmatrassen nodigen uit om lekker te zonnebaden of om lekker relaxed een boek te lezen. Een zwemladder aan de zijkant van de boot zorgt ervoor dat u weer makkelijk uit het water kunt klimmen na een frisse duik in zee.

  panagiota_02

 • Programma Ionische Eilanden

  Reisprogramma Griekenland: Ionische Eilanden | SV Panagiota

  Dag 1 (za) eiland Corfu
  Individuele aankomst en transfer vanaf het vliegveld naar het schip. U kunt vanaf 14 uur inchecken aan boord van de Panagiota. Avondeten aan boord en overnachting in Corfu-stad.

  Dag 2 (zo) eiland Corfu  – Sivota | Sivota – Parga (fietstocht ca. 28 km) | Parga  – eiland Lefkas 
  Lijnen los! Reeds voor het ontbijt begint uw schip aan een twee uur durende overtocht naar Sivota op het vasteland. Daar begin de eerste fietstocht die u naar Parga voert, dat onderaan de heuvel ligt waar ruïnes van een oud Venetiaans kasteel staan. Daar wordt u weer opgepikt door het schip en deze brengt u in een langere overtocht naar Nidri op het eiland Lefkas. Onderweg passeert u een originele draaibrug, waarmee het smalle kanaal tussen Lefkas en het vasteland overgestoken wordt. De avond wordt doorgebracht in de levendige haven van Nidri.

  Dag 3 (ma) eiland Lefkas (ca. 29 km) | Vasiliki – Fiskardo
  Na het ontbijt fietst u eerst een klein stukje naar een waterval, gelegen in de buurt van Nidri. Met een beetje geluk is er genoeg water voor een verfrissende ochtendduik. Aansluitend gaat de tocht verder over deels rustige wegen door de bergen via Sivros naar de levendige haven Vasiliki. Bij goede weersomstandigheden kan het schip, na een korte vaartocht,  voor anker bij Porto Katsiki, één van de beroemdste stranden van Griekenland, voor een zwempauze voordat u met het schip verder vaart naar Fiskardo op het eiland Kefalonia. De havenstad, gelegen op het noordpunt van het eiland, betovert haar bezoekers met haar kleurrijke huizen en talrijke cafés en bars langs de pittoreske havenpromenade. 

  Dag 4 (di) eiland Kefalonia (ca. 45 km) | Fiskardo – Vathy
  De fietstocht van vandaag voert u van Fiskardo naar Sami. U fietst over de indrukwekkende bergpas op de oostkust van het eiland, vanwaar u een onvergetelijk uitzicht heeft op buureiland Ithaka. Na een verfrissende pauze gaat de fietstocht verder. Aan het eind van de fietstocht kunt u de druipsteengrot van Melissani bezoeken, die alleen te bereiken is per roeiboot. Laat u betoveren door het kristalheldere water dat in verschillende blauwtinten schittert. In Sami wacht het schip op u dat u meteen overvaart naar Vathy op het eiland Ithaka.

  Dag 5 (woe) eilanden Ithaka en Meganisi (ca. 21 + 13 km)
  In de ochtend ontdekt u per fiets het eiland Ithaka. De thuisbasis van de mythische koning Odysseus, is een heuvelachtig eiland met een prachtig landschap. Weg van de gebaande toeristische paden kunt u hier genieten van het typische karakter van de Ionische eilanden: knobbelige olijfbomen, kristalhelder water en vriendelijke eilandbewoners – op Ithaka lijkt de tijd stil te hebben gestaan. Vanuit Frikes brengt de Panagiota u naar het kleine eiland Meganisi. Onderweg passeert u het privé-eiland van de invloedrijke reder Aristoteles Onassis. Meganisi is een klein eiland met veel charme, die u in de namiddag in een handomdraai per fiets kunt verkennen.

  Dag 6 (do) eiland Meganisi – Mytikas | Mytikas  – Lefkas-Stadt (ca. 49 km) | Lefkas – Paxos
  Vroeg in de ochtend overtocht naar Mytikas op het Griekse vasteland. Vandaaruit fietst u vandaag over het Griekse vasteland naar Lefkas-Stad. Het eerste deel van de route vanuit  Mytikas voert langs de kust tot aan Paleiros. Daarna fietst u verder over panoramische wegen door heuvelachtig terrein door een romantisch uitziend verlaten dorp naar Lefkas-Stad, waar het schip op u wacht. In de namiddag brengt het schip u naar het eiland Paxos, waar de unieke natuurlijke haven van Gaios voor een bijzondere eilandsfeer zorgt. U kunt de avond doorbrengen in één van de gezellige tavernes van Gaios. 

  Dag 7 (vr) eiland Paxos (ca. 23 km) | Paxos – Corfu
  Paxos, de kleinste van de zeven Ionische eilanden bestaat uit bosjes van olijfbomen, waaraan het eiland zijn prachtige groene zilverkleur dankt. Tijdens de fietstocht fietst u het eiland rond. Op één van de vele stranden kunt u nog een laatste duik in de Middellandse Zee nemen. Na de lunch brengt het schip u terug naar Corfu-stad, waar u voor het avondeten nog een wandeling door de sfeervolle oude stad kunt maken. Traditioneel wordt de laatste avond aan boord gezellig samen doorgebracht met de bemanning en de gidsen.

  Dag 8 (za) Corfu
  Na het ontbijt is het tijd om uit te checken; einde van de reis.

  Cursief gedrukte trajecten worden met het schip afgelegd.

  Veranderingen
  De organisator behoudt zich het recht voor om veranderingen in het programma aan te brengen op grond van wisselende wind- en weersomstandigheden, of om organisatorische redenen..

 • Inclusief

  Inclusief:
  – 8-daagse tocht op een motorjacht met bemanning (zaterdag / zaterdag); van / naar Corfu (Griekenland);
  – 7 Overnachtingen op een motorjacht in een 2-persoonshut beneden dek met douche/WC;
  – 2 x Volpension en 5 x half pension aan boord;
  – Begeleide fietstochten en bezichtigingen zoals in het programma vermeld;
  – Beddengoed en handdoeken; dagelijkse schoonmaak van de hut, handdoekwissel midden in de week.
  – Overzichtskaarten van de dagelijkse fietstochten (aan boord);
  – Entreegeld voor de gezamenlijke bezoeken aan musea en archeologische plaatsen
  – Reisleider (Duits en Engels sprekend);

  Exclusief:
  – Reserveringskosten: € 15 per boeking / groep (verplichte toeslag);
  – Transfers naar / van de ligplaats in Corfu (Griekenland)
  – Vast bedrag voor drinkwater aan boord en tijdens de fietstochten: € 20 p.p. volwassenen en € 10 p.p. voor kinderen tot 16 jaar, (te betalen aan de kapitein);
  – Maaltijden en drankjes aan land;
  – Entreegelden & excursies voor individueel bezochte bezienswaardigheden;
  – Drankjes aan boord (middels turflijst, aan de kapitein te betalen);
  – strandhanddoek voor gebruik aan land (indien nodig);
  – Persoonlijke (reis-) verzekering;
  – Fooi voor reisleider en bemanning (facultatief).

  Aanvullende services (facultatief)
  – ½ Tweepersoonshut (deze hut deelt u dan met een andere gast, op aanvraag);
  – Bovendektoeslag: € 100 per persoon (op aanvraag, reserveren is nodig);
  – Eénpersoonshut benedendek, toeslag: € 300 (beperkt beschikbaar op aanvraag);
  – Eénpersoonshut bovendek, toeslag: € 400 (beperkt beschikbaar op aanvraag);
  – Huurfiets: 21-versnelling trekking fiets met bagagefietstas: € 80; of E-Bike 8-versnelling-naafschakeling met bagagefietstas: € 160;
  – Verzekering tegen diefstal en beschadigingen van de huurfietsen: fiets met 21-versnellingen € 10 / week; E-bike € 20 / week (niet verzekert: schade die opzettelijk veroorzaakt is);
  – Verzameltransfer (alleen op de aankomst- en vertrekdag beschikbaar):  vanaf vliegveld Corfu  of een hotel in Corfu-stad naar het schip: € 10 per persoon / één richting;
  – Individuele transfers: prijs op aanvraag;
  – Extra nacht op Corfu inclusief ontbijt op aanvraag te boeken;

 •  

 • Hutsoorten en prijzen 2018

  Afvaartdata Ionische eilanden 2018:
  Vertrek en aankomst op zaterdag van/naar Corfu (Griekenland)
  14, 21 en 28 april; 7 juli; 6, 13, 20 en 27 oktober 2018

  Reissom Ionische eilanden 2018 per persoon:
  Voor alle afvaarten geldt een reissom van € 1.290 per persoon
  De reissom is op basis van 2 personen in een 2-persoonshut onder dek.

  Korting:
  Als u een 3-persoonshut boekt (alleen onderdek) ontvangt u voor de derde persoon (bijv. een kind, ongeacht welke leeftijd) 50% korting op de persoonsprijs.
  Kinderen tot 16 jaar ontvangen een korting van 25% op de persoonsprijs (niet te combineren met de 50% korting van een 3-persoonshut).

  Huurfiets
  Aan boord zijn 21-versnelling trekking fietsen met bagagetas. De huurprijs voor deze fiets is € 80 per week.
  E-Bike Cube 9-versnelling-naafschakeling met bagagefietstas: € 160 per week.
  Om organisatorische redenen mogen gasten alleen hun eigen fiets meebrengen indien dit van te voren is aangevraagd en deze aanvraag is bevestigd door de organisator.

 • Goed om te weten

  Goed om te weten:

  Verzorging
  De meevarende kok bereidt dagelijks een rijkelijk ontbijt en één of twee warme maaltijden. De verzorging begint met het avondeten op de aankomstdag en eindigt met ontbijt op de vertrekdag.

  Taal
  De voertaal aan boord en tijdens de fietstochten zal Duits en Engels zijn.

  Veranderingen
  De organisator behoudt zich het recht voor om veranderingen in het programma aan te brengen op grond van wisselende wind- en weersomstandigheden, of om organisatorische redenen.

  Fietstochten (Level 3)
  De fietsroutes langs de Ionische eilanden eisen van de deelnemers een zekere basisconditie, die men zich als regelmatige fietser moet hebben toegeëigend. De routes brengen u tot een hoogte van tussen de 300 en 700 meter. De dagelijkse fietstochten van 20 – 50 km voeren door heuvelachtig en bergachtig gebied en kunnen gemakkelijk binnen de gestelde tijd worden gefietst. Ook steilere of langere beklimmingen zijn te behalen, indien nodig lopend naast de fiets. I.p.v. een fietstocht kan er ook een halve of hele rust / zwem dag op het schip worden ingelast. De wegen zijn overwegend geasfalteerd en in de regel weinig bereden. Tijdens de fietstochten is een fietshelm verplicht. Breng u eigen – goed passende – helm mee. Er zijn een beperkt aantal fietshelmen te huur (reserveren noodzakelijk).

  Kinderen
  Wij zijn van mening dat alleen kinderen met een goed uithoudingsvermogen en een minimale leeftijd van 10 jaar deze fietstochten langs de Ionische eilanden op eigen kracht zouden kunnen volbrengen. Houdt u er echter rekening mee dat alleen vanaf een lichaamslengte van 1,30 meter passende huurfietsen kunnen worden geleverd.

  Algemene voorwaarden
  De Algemene (reis-)voorwaarden van Boat Bike Tours gelden voor fiets-vaar-vakanties en de daarop betrekking hebbende reisovereenkomsten en –bevestigingen. Bij boeking van een reis worden deze voorwaarden integraal onderdeel van de reisovereenkomst. Indien afwijkende bepalingen op uw boeking van kracht zijn, wordt u daarover vóór of bij boeking schriftelijk door ons geïnformeerd. Uw reisbevestiging is bindend. Reisprogramma’s en andere informatie zijn onder voorbehoud van tussentijdse wijzigingen, o.a. als gevolg van meteorologische, technische of om nautische redenen.

  Het minimum aantal deelnemers voor deze reis: 14.
  Het maximum aantal deelnemers voor deze reis: 20+.

  Deze reis langs de Ionische eilanden wordt georganiseerd en uitgevoerd door / onder verantwoordelijkheid van Inselhuepfen / Radurlaub Zeitreisen GmbH in Konstanz (D). Hierdoor kunnen andere reisvoorwaarden van toepassing zijn.

  Contact
  Boat Bike Tours BV
  ’t Prooyen 3-B
  1141 VD Monnickendam
  Nederland
  Tel: +31 299 313071
  Fax: +31 299 313065
  info@boatbiketours.com
  www.boatbiketours.com

  Update: 4 augustus 2018

 • Fotos