default-logo

Fietsen en Varen in Italië

Venetië, Golf van Napels en Amalfikust, Sicilië

Wij hebben aantrekkelijke reizen voor wie wil fietsen in Italië in combinatie met een verblijf aan boord van een schip. Tijdens deze fiets-vaarvakanties kunt u naar hartenlust fietsen, zwemmen en wandelen, maar er is ook genoeg tijd om de culturele hoogtepunten van dit prachtige land te bewonderen.

In het zuiden van Italië kunt u prachtig fietsen langs de Amalfikust dat grenst aan de Golf van Napels. Deze 8-daagse reis biedt aantrekkelijke routes om te fietsen en een breed cultureel en sportief aanbod onder leiding van de enthousiaste reisleiding. Zo kunt u o.a. het wereldberoemde Pompeï bezoeken, dat al ontstaan is in de 7e eeuw voor Christus, en de vulkaan Vesuvius aanschouwen.

Fietsen naar Mantova, Ferrara en Venetië
In het Noorden van Italië kunt u fietsen en varen door een schitterend gebied met prachtige steden zoals kunstenaarsstad Mantova, Ferrara en het bekende Venetië. De vaarroute gaat over de rivieren Mincio en Po. Geniet van de vele voordelen van fietsen én varen: terwijl u aan het fietsen bent, reist u varende hotel (schip) met u mee naar de volgende haven. Uw bagage blijft dus aan boord.

Bezoek de Eolische eilanden
Ook in het zuidelijkste deel bieden we een reisprogramma aan. Vanuit het eiland Sicilië wordt naar de Eolische eilanden gevaren; op de eilanden staan fietsen voor u klaar om via prachtige routes de omgeving te verkennen. Naast fietsen kunt u in dit deel van Italie ook deelnemen aan excursies en stadswandelingen. U zult zich niet vervelen! Fietsen in het Zuiden van Italië is betekent wel fietsen voor gevorderden, want de steile heuvels en het rotsachtige gebied vraagt een goede conditie van de fietsers.

Wanneer u fietsen via Boat Bike Tours huurt, staan deze voor u klaar wanneer u bij het schip arriveert.