default-logo
Location: Italië | Campanië | Amalfi
Price: v.a. € 1.245,-
Book now!

Fiets Vaar Vakantie Italië: Amalfikust | Schip Deriya Deniz

Deze reis, per fiets over land en per schip over zee, brengt u naar de adembenemende landschappen en culturele highlights in de Golf van Napels en Amalfikust. Geniet van de magische schoonheid van Capri, van de wereldberoemde opgravingen in Pompeji en beleef het spectaculaire landschap rondom Sorrento.

Opgravingen in Pompeji en de magische schoonheid van Capri – Amalfikust

Tijdens de fietstochten worden tot 600 hoogtemeters per dag overbrugd: deze reis langs de Amalfikust is daarom geschikt voor ervaren fietsers, doch niet voor kinderen.

“Carpaccio, verse zeevruchten, groente, pasta, vlees en mediterrane kruiden, zijn de hoofdbestanddelen van onze gerechten.”

De gasten kunnen op de Deriya Deniz gebruik maken van het grote zonnedek met comfortabele strandbedden en genieten van de geluiden van de zee. Het achterste dek is overdekt en heeft een tafel voor de ontbijten en diners. Het eten aan boord is hun trots, het is het resultaat van een cultureel onderzoek, ingegeven door de oude recepten van de kustdorpjes.

Icons Amalfikust Italië Deriya Deniz

Amalfikust- varen en fietsen

Amalfikust

 • Schip Deriya Deniz

  Tijdens de reis langs de Amalfikust verblijft u op de Deriya Deniz. De Deriya Deniz is een 24 meter lange en 6,6 meter brede gullet, met een solide romp en afgetimmerd met mahoniehout. Er is veel zorg besteed aan het interieur en aan de buitenruimtes die charme en comfort aan het schip geven en bijdragen aan een heerlijke vakantie. De gullet heeft 5 hutten (1 wordt er door de gids gebruikt) voor in totaal 10 personen: 3 hutten met 2-persoonsbed en 2 hutten met 2 losse bedden. Alle hutten zijn uitgerust met privéfaciliteiten met warm en koud water, douchecabine met ¼ bad, haardroger, individueel regelbare airconditioning, LCD TV en Hi-Fi, een kleine kledingkast, genoeg opslagruimte voor tassen en koffers (geldt niet voor harde koffers), een kluis en patrijspoorten die geopend kunnen worden. Het schip is in stijl ingericht en heeft prachtige houten meubels en interieur, maar ook een zeer comfortabel binnenruimte, zoals de grote dinette met bar. De gasten kunnen ook gebruik maken van het grote zonnedek met comfortabele strandbedden en genieten van de geluiden van de zee. Het achterste dek is overdekt en heeft een tafel voor de ontbijten en diners. Het eten aan boord is hun trots, het is het resultaat van een cultureel onderzoek, ingegeven door de oude recepten van de kustdorpjes. “Carpaccio, verse zeevruchten, groente, pasta, vlees en mediterrane kruiden, zijn de hoofdbestanddelen van onze gerechten.”

  Schip Deriya Deniz

  [book_now link=”tab-0″ text=”Boek Nu!”]

 • Reisprogramma Italië: Amalfikust | Schip Deriya Deniz

  Dag 1 (za): Castellammare
  De fiets-vaar-vakantie langs de Amalfikust begint op zaterdag. Inschepen vanaf 18.00 uur in de haven van Castellammare di Stabia, welkomstdrankje, diner en presentatie van het programma. Overnachting in de haven van Castellammare di Stabia.

  Dag 2 (zo): Pompei (Ca. 14 km)
  Fietstocht naar en bezoek aan Pompei en de Villa dei Misteri. Dit is de grootste archeologische opgraving van de wereld. Een goed voorbeeld van het vroegere leven, waar de uitbarsting van de Vesuvius in 79 de mensen in hun dagelijkse bezigheden verraste met as en lava en zo geconserveerd werden. Terug naar de haven van Castellammare di Stabia en vertrek met het schip naar Sorrento. Wandeling door de stad en terug naar de boot. Overnachting aan boord voor anker bij Marina di Cassano of in de haven van Castellammare in het geval van slechte weersomstandigheden.

  Dag 3 (ma): Sorrento – Positano – Amalfi (Ca. 34 km)
  ‘s Morgens fietstocht langs de kust van Sorrento. U kruist de “Passo San Pietro” (St. Peter's pass) en u komt de kust van Amalfi binnen, waar u langs een mooie weg fietst en over de zee uitkijkt naar Positano. Zijn kleurrijke huizen zijn gebouwd in de vorm van een amfitheater, uitkijkend op de zee, en geven dit een uniek en pittoreske aspect aan het dorp. Vanuit Positano fietst u naar Amalfi, de machtigste maritieme republiek aan het eind van de tiende eeuw. Wij stellen voor een bezoek te brengen aan het klooster en de kerk en een wandeling over de hoofdstraat die in verbinding staan met veel smalle straatjes met witte vissershuizen. Het diner is op eigen gelegenheid. Overnachting in de haven van Amalfi.

  Dag 4 (di): Amalfi – Minori – Vietri – Cetara (Ca. 29 km) + alternatief Ravello (Ca. 39 km)
  Vanuit Amalfi gaat de fietstocht verder langs de kust, fietsend over een heuvelige straat met uitzicht over zee, door de dorpjes Minori, Maiori en Cetara. Het is mogelijk om een omweg naar boven te maken naar Ravello, waar in de rustige schoonheid van het plein, de dom opgedragen aan Sint Pantaleone opvalt. Het bloed van de Sint vloeit jaarlijks op 27 juli. Vanuit het dorp dat 300 meter boven zeeniveau ligt, kunt u genieten van het uitzicht voorbij de golf van Salerno en tot aan de bergen van Cilento. Wij stellen een bezoek voor aan Villa Cimbrone en Villa Rufolo, wiens architectuur (een mengeling van Arabisch, Siciliaans en Normandische stijl) een inspiratie was voor Wagner. U fietst verder langs de kust en bereikt eindelijk Vietri. Daar komt u weer aan boord. Diner aan boord en overnachting in de kleine vissershaven van Cetara.

  Dag 5 (wo): Capri
  De bijboot brengt u naar Marina Grande. Al wandelend bezoekt u het eiland, u bereikt het dorp Capri met zijn beroemde “piazzetta” en wandelt verder naar de Faraglioni. Vanaf boven op de klif kunt u van het prachtige panorama-uitzicht genieten over de golf van Napels gedomineerd door de Vesuvius. Overnachting aan boord in de haven van Ischia Casamicciola.

  Dag 6 (do): Ischia (Ca. 25 km)
  Vanuit de haven van Ischia fietst u over het westelijke deel van het eiland omgeven door de geuren en smaken van de mediterrane zee, doorkruist u kleine dorpjes met de mogelijkheid om een bezoek te brengen aan kleine musea langs de route. Daarna gaat u in het thermische dorp Sant Angelo weer aan boord en overnacht u in de haven van Ischia Sant'Angelo.

  Dag 7 (vr): Procida en Napels
  We zeilen naar Procida en brengen wandelend een bezoek aan de stad en de San Michele Abdij. Terug naar de boot en zeilen maar Napels, daar gaat u van boord en brengt een bezoek aan de stad. Beginnend bij “Spacca Napoli”, zal u het centrum ontdekken dat gekarakteriseerd word door de smalle straatjes, waar de was buiten hangt, barokke kerken en paleizen, het San-Carlo theater, de Gallery Umberto de 1st, het Plebiscito plein. In de middag bereiken we het schip weer en varen naar de haven van Castellammare di Stabia (indien nodig gaat u met het openbaar vervoer naar Castellammare). Overnachting in de haven van Castellammare di Stabia..

  Dag 8 (za): Castellammare di Stabia (vertrek)
  De reis langs de Amalfikust is ten einde. De gasten worden verzocht na het ontbijt uit te checken, d.w.z. tegen 9 uur.
  [book_now link=”tab-0″ text=”Boek Nu!”]

 • Inclusief
  – 8-daagse reis op de Deriya Deniz met bemanning (zaterdag / zaterdag), van / naar Castellammare di Stabia (Italië);
  – 7 nachten aan boord van de Deriya Deniz in de geboekte accommodatie met douche / toilet;
  – Volpension van het diner op dag 1 tot het ontbijt op dag 8 (picknick lunchpakketten; 1 x diner in Amalfi is exclusief);
  – Beddengoed en handdoeken (1 x handdoek wissel per week);
  – Italiaans-/Engelssprekende gids;
  – Fietstochten onder leiding van een gids;
  – Overnachting in de haven (behalve één; dag 4, overnachten voor anker in Capri).

  Exclusief
  – Transfers naar / van de aanlegplaats in Castellammare di Stabia (Italië);
  – Reserveringskosten: € 15 per boeking / groep verplichte toeslag;
  – 1 overnachting in de haven;
  – 1 x diner in Amalfi;
  – Parkeergelden;
  – Fietshuur (21- of 24-versnelling en fietstas);
  – Entreegelden & excursies en monumenten;
  – Drankjes aan boord;
  – Persoonlijke verzekeringen;
  – Fooi (facultatief).

  Huurfiets (21- of 24-speed): € 80 per fiets/wek
  Huur E-Bike: € 170 per fiets/week
  Havengelden € 50 p.p. (verplicht, vooraf te betalen)
  Reserveringskosten € 15 per boeking/groep (verplicht)

  [book_now link=”tab-0″ text=”Boek Nu!”]

 • VERTREKDATA 2017:
  Vertrek en aankomst, wekelijks op zaterdag van/naar Castellammare di Stabia (Italië) tussen 29 april en incl. 24 juni en tussen 26 augustus en incl. 14 oktober 2017.

  REISSOM 2017 per persoon:

  Tweepersoonshut:               € 1.245 p.p.
  Eenpersoonshut:                  € 1.995
  Huurfiets (21/24-speed):      €     80
  Huur E-Bike:                           €   170
  Havengelden                           €     50 (verplicht, vooraf te betalen)
  Reserveringskosten:           €     15 per boeking/groep

 • Goed om te weten

  Fietshuur
  Fietshuur aan boord: aluminium stadsfietsen voor heren en dames met 21 of 24 Shimano-versnellingen, handrem (terugtraprem is niet beschikbaar) en een grote waterbestendige fietstas, zachte zadel. Per hut is er een slot beschikbaar. In geval van een lekke band of als de ketting eraf loopt, zal de gids de gast helpen. De prijs voor deze huurfiets is € 80 per week. Het huren van een fiets is optioneel. Gasten mogen (zonder meerkosten) hun eigen fietsen meenemen. De bemanning is in dit geval niet aansprakelijk voor eventuele geleden schade c.q. verlies of diefstal van de eigen fietsen.

  Parkeren
  U kunt uw auto parkeren in de haven van Castellammare di Stabia. Bewaakt parkeren € 45 per week.

  Wijzigingen
  De kapitein en de gids behouden het recht voor wijzigingen in de route aan te brengen, afhankelijk van wind en weersomstandigheden of om organisatorische redenen.

  Voorwaarden (makkelijk/gemiddeld niveau)
  De fietsroutes langs de Amalfikust eisen van de deelnemers een zekere basisconditie, die men zich als regelmatige fietser moet hebben toegeëigend. De route kan een hoogte van 600 meter bereiken. De dagelijkse afstand is maar 25/35 km en er is alle tijd voor de fietstochten. Deze reis is niet geschikt voor kinderen onder de 12 jaar.

  Fietshelmen
  Fietshelmen zijn niet verplicht maar worden sterk aanbevolen. Er zijn helmen aan boord te huur voor € 10. S.v.p. van te voren reserveren.

  Overnachten voor anker betekent
  Overnachten voor anker betekent dat het schip een paar meter uit de kust voor anker ligt. Tijdens deze reis zal de boot voor 5 nachten aanleggen in havens. De 2 overgebleven nachten ligt het schip voor anker. Dit is een afgesloten gebied (baai) met een opening naar de zee. Baaien bieden een natuurlijke bescherming tegen stormen, wind en stroming en worden ook door de marine vaak gebruikt. Het kan voorkomen dat in buitengewone gevallen (slechte meteorologische – of zee condities) het nodig is om in de haven te overnachten in plaats van voor anker. Alleen en exclusief in dit geval wordt aan de gasten gevraagd het havengeld te betalen. De havengelden zijn afhankelijk van de periode en plaats, en wordt gedeeld door het aantal gasten en moeten ter plaatse betaald worden (Ca. € 20 – € 50 per persoon per nacht). Er zijn 2 nachten voor anker gepland, maar in geval het schip niet voor anker kan liggen, wordt de gasten gevraagd om maar voor 1 nacht in de haven te betalen. De 2e nacht wordt aangeboden.

  Algemene voorwaarden
  De Algemene (reis-)voorwaarden van Boat Bike Tours gelden voor fiets-vaar-vakanties en de daarop betrekking hebbende reisovereenkomsten en –bevestigingen. Bij boeking van een reis worden deze voorwaarden integraal onderdeel van de reisovereenkomst. Indien afwijkende bepalingen op uw boeking van kracht zijn, wordt u daarover vóór of bij boeking schriftelijk door ons geïnformeerd. Uw reisbevestiging is bindend. Reisprogramma’s en andere informatie zijn onder voorbehoud van tussentijdse wijzigingen, o.a. als gevolg van meteorologische, technische of om nautische redenen.

  Minimum aantal passagiers: 4.

  Als het minimum aantal deelnemers niet is bereikt, behoudt de organisator het recht voor de reis te annuleren. De beslissing of de reis doorgaat of niet wordt zo spoedig mogelijk gemaakt, uiterlijk 21 dagen voor de vertrekdatum. Als de reis geannuleerd wordt, wordt alleen de reissom vergoed. Er kunnen geen aanvullende vorderingen op de tour operator / organisatie verhaald worden.

  Contact
  Boat Bike Tours BV
  ’t Prooyen 3-B
  1141 VD Monnickendam
  Nederland
  Tel: +31 299 313071
  Fax: +31 299 313065
  info@boatbiketours.com
  www.boatbiketours.com

  Update: 13 september 2016

  N.B. Dit is een zogenaamde “partnerreis” georganiseerd door onze Italiaanse partner Verde Natura SRL te Capri (I), waarvoor evt. bijzondere voorwaarden van toepassing kunnen zijn.

  [book_now link=”tab-0″ text=”Boek Nu!”]