default-logo
Location: Italië | Sicilië | Milazzo
Price: v.a. € 1.255,-

Fiets Vaar Vakantie Italië: Sicilië | Schip Sundial

Laat u betoveren door deze spectaculaire cruise in het hart van de Middellandse Zee, die u naar plekken brengt die normaal niet of nauwelijks voor fietsers toegankelijk zijn. Ontdek de parels van Sicilië en de buitengewone Eolische eilanden op een nieuwe en andere manier.

De baaien van Vulcano, vulkaan Stromboli, eilanden Panarea en Lipari – Sicilië

Deze week woont en leeft u aan boord van een “caique” en bezoekt u deze  eilanden die van vulkanische oorsprong zijn en tot het UNESCO werelderfgoed behoren. Beginnend in Milazzo, bereikt u het eiland Vulcano, waar u de eerste vulkanische activiteiten meemaakt. Varend door het prachtige kristalheldere water gaat de reis verder naar Panarea, met zijn grote rotsachtige overblijfselen, genaamd Basiluzzo en Lisca Bianca. Vervolgens kunt u genieten van een van de hoogtepunten van deze reis de verbazingwekkende natuurshow “Sciara del Fuoco”. Continue op de achtergrond de  ritmische explosieve activiteit van de vulkaan Stromboli, of “Iddu” (“hij”) zoals de plaatselijke bevolking hem noemt. De reis gaat verder naar Salina, waar u niet moet vergeten om een “granita” te bestellen bij Alfredo’s. Ten slotte fietst u het charmante eiland Lipari rond, waar u leuke restaurantjes en winkeltjes vindt.

De catering aan boord is een uitstekende combinatie van verse zeevruchten en groenten, pasta en vlees.

Welkom aan boord, en bereidt u voor op een echt actieve reis, waarbij varen en ontspanning worden gecombineerd met fiets- en wandeltochten en geniet u van de wonderen van de Eolische eilanden.

Icons Italië - Sicilië Schip Sundial

Eiland Sicilië (19)

 

 

 

 

 

 

 

 • Data/Prijzen Sicilië

 • Informatie Schip

  Schip Sundial

  Tijdens deze fiets-vaar-vakantie op Sicilië verblijft u op schip Sundial. De Sundial is een 24,5 meter lang en 6,25 meter breed Turkse caique. Het werd gebouwd op de werf Vedat Sungul van Bodrum in Turkije, met behulp van de oude ambacht van de Turkse scheepstimmerlieden. De solide structuur van grenen en mahonie hout maakt het zeilen echt comfortabel. De caique is volledig gerenoveerd in 2012 en beschikt over 6 tweepersoonshutten: er is plaats voor maximaal 12 personen. Alle hutten zijn voorzien van eigen douche en toilet, airco en een kleine kledingkast met genoeg ruimte om tassen en bagage te plaatsen (geen harde bagage). De hele caique beschikt over airconditioning en comfortabele binnenruimtes zoals de ruime dinette. De gasten kunnen ook gebruik maken van een groot zonnedek en al liggend op comfortabele strandmatrassen genieten van het geluid van de zee. Het achterdek heeft een ruime en elegante lounge. De catering aan boord is een uitstekende combinatie van verse zeevruchten en groenten, pasta en vlees, allemaal met de geur van de mediterrane kruiden.

 • Reisprogramma Sicilië

  Reisprogramma Italië: Sicilië | Sundial

  Dag 1 (za): Milazzo (Messina)
  Individuele aankomst op het eiland Sicilië. Verzamelen om 15:30 uur op Catania airport voor collectieve bus transfer naar de haven van Milazzo. Inschepen om 18.00 uur in de Marina di Nettuno in Milazzo, accommodatie aan boord, welkomstdrankje, diner en de presentatie van het programma. Nacht in de haven van Milazzo.

  Dag 2 (zo): Milazzo (fietstocht ca. 14 km, 100 m hoogteverschil)
  Per fiets bereikt u Kaap Milazzo (Capo Milazzo). Hier heeft u de mogelijkheid om te zwemmen in het prachtige “Venus Pool”, een afgeschermd stuk van de zee aan het einde van de Kaap. U fietst terug naar Milazzo waar u de mogelijkheid heeft om een bezoek te brengen aan het kasteel en de kathedraal. Terug naar caique in de haven van Milazzo, diner en overnachting in de haven.

  Dag 3 (ma): Milazzo – Vulcano | Vulcano (fietstocht 18 km, 400 m hoogteverschil)
  Ontbijt en varen naar het eiland Vulcano, “Sulphur Island” (zwaveleiland). Vandaag ontdekt u het binnenland van het eiland tijdens uw fietstocht naar Piano Grillo, vanwaar u een fantastisch uitzicht heeft. ’s Middags kunt u zelf uw tijd indelen. U heeft de volgende mogelijkheden: lopen naar de krater van de vulkaan (400 m hoogteverschil), een natuurlijk zwavelhoudend modderbad  nemen, gezond en ontspannend voor je huid, de onderwater fumarolen voelen. Diner en overnachting aan boord in de haven van Vulcano.

  Dag 4 (di): Vulcano – Panarea en Stromboli (wandeling van 3,5 uur, 400 m hoogteverschil)
  Na het ontbijt vaart u richting het eiland Panarea. Het anker wordt uitgegooid voor een zwempauze vlakbij de kleine eilandjes Lisca Bianca, Bottara en Dattilo. Hier zijn de vulkanische activiteiten nog duidelijk zichtbaar waar fumarolendampen opstijgen door de spleten tussen de rotsen. Na aankomst in Panarea, het kleinste Eolische eiland, wordt het anker neergelaten in een mooie baai voor een lunch. Hierna vaart het schip richting Stromboli met een geweldig uitzicht over “Sciara del Fuoco”. In de namiddag is er een wandeltocht tot 400 m boven de zeespiegel, waar u de vulkaanuitbarstingen in de schemering kunt bewonderen. Picknick diner op een mooie panoramische plek. Daarna terug aan boord, nacht voor anker in Stromboli.

  Dag 5 (wo): Stromboli – Panarea (wandeling 2,5 uur, vlak) – Salina
  Ontbijt aan boord en daarna vaart u in de richting van Panarea. Het anker wordt uitgegooid in de baai van Porto San Pietro. Hier begint de wandeling waarbij u een bezoek brengt aan het dorpje van het eiland, het Drautto strand en het prehistorische dorp. Picknick lunch bij Cala Junco en daarna terug naar het schip. U zet koers naar het eiland Salina, onderweg wordt er nog gestopt om te zwemmen. In Salina gaat u van boord en kunt u een lokale winkel bezoeken, waar u de mogelijkheid heeft om diverse lokale producten (o.a. wijn en kappertjes) te proeven. Daarna keert u terug naar de caique, Diner aan boord en overnachting in de haven van Salina.

  Dag 6 (do): Salina (fietstocht 22 km, 300 m hoogteverschil) | Salina – Lipari
  Uw fietstocht begint vanuit de haven en brengt u naar het binnenland van het grootste eiland van de Eolische archipel. Vanuit Santa Marina, aan de oostkant, fietst u naar Pollara, een panoramisch uitzicht aan de westkant. U brengt een bezoek aan het meer van Lingua en het plaatsje Pollara, met de mogelijkheid om de zeer goede “granita” van Alfredo te proeven. Terug aan boord en er wordt koers gezet naar Lipari. U kunt een wandeling maken door dit mooie en gezellige stadje met verschillende winkels en restaurants. Vanavond is het diner op eigen gelegenheid. Overnachting in de haven van Lipari.

  Dag 7 (vr): Lipari (fietstocht 25 km, 600 m hoogteverschil)| Lipari – Milazzo
  Na het ontbijt begint een fantastische fietstocht van kust naar kust. Vanaf Lipari komt u langs het prachtige dorp en strand van Canneto. U bereikt de puimsteengroeven en het mooie strand van Acquadalda (hier kunt u zwemmen). Picknick lunch op het panoramische punt van Quattrocchi en daarna keert u terug naar het historische centrum, rijk aan winkels en restaurants. Terug naar de caique en u vaart terug naar Milazzo. Diner en overnachting aan boord in de haven.

  Dag 8 (za): Vertrek
  Uitschepen om 9 uur en collectieve bus transfer naar Catania airport. U komt rond 12 uur aan op het vliegveld van Catina. Einde van de reis.

  Wijzigingen:  De kapitein en de gids behouden het recht voor wijzigingen in de route aan te brengen, afhankelijk van wind en weerscondities of om organisatorische redenen.
  Wij willen u erop wijzen dat er niet gezeild wordt tijdens deze reis. De caique is een motorschip, het heeft zeilen maar deze worden niet gehesen.

 • Inclusief

  Inclusief:
  – 8-daagse reis op de Sundial met bemanning (zaterdag / zaterdag), van / naar Milazzo (Italië);
  – 7 nachten aan boord van de Sundial in de geboekte accommodatie met douche / toilet;
  – Collectieve bus transfer van Catania airport naar de haven of v.v. op aankomst- en vertrekdag;
  – Volpension (van het diner op dag 1 tot aan het ontbijt op dag 8; lunch pakketten of lunch aan boord), exclusief 1x diner in Lipari;
  – Beddengoed en handdoeken (1 x handdoek wissel per week);
  – Italiaans-/Engelssprekende gids;
  – Fietstochten onder leiding van een gids;
  – 6 Overnachtingen in de haven (en 1 nacht voor anker).

  Exclusief:
  – Transfers naar / van de aanlegplaats in Milazzo (Italië). (Behalve de bus transfer op de aankomst- en vertrekdag van Catania airport naar de haven en v.v.);
  – Reserveringskosten: € 15 per boeking / groep (verplichte toeslag);
  – 1 Overnachting in de haven van Stromboli;
  – 1x Diner in Lipari;
  – Parkeergelden;
  – Fietshuur (24-versnelling en fietstas);
  – Entreegelden & excursies en monumenten;
  – Drankjes aan boord;
  – Persoonlijke verzekeringen;
  – Fooi (facultatief).

  Huurfiets (24-versnellingen): € 80
  Huur E-Bike: € 170
  Reserveringskosten: € 15 per boeking / groep

 • Hutsoorten en prijzen 2018

  VERTREKDATA 2018:
  Vertrek en aankomst op zaterdag van/naar Milazzo (Italië) op:
  26 mei; 9, 16 en 23 juni; 25 augustus; 1, 8 en 22 september 2018

  REISSOM 2018 per persoon:

  2-persoonshut:                                             € 1.255 p.p.
  2-persoonshut voor alleengebruik:    € 1.980 (alleen op aanvraag beschikbaar)

  Huurfiets (24-versnellingen):           €     80
  Huur E-Bike:                                             €   170 (op aanvraag)

  Reserveringskosten:                             €     15 per boeking/groep

 • Goed om te weten

  Fietshuur
  De fiets aan boord: aluminium stadsfietsen voor heren en dames met 24 Shimano-versnellingen, handrem (terugtraprem is niet beschikbaar) en een grote waterbestendige fietstas, zachte zadel. Per hut is er een slot beschikbaar. In geval van een lekke band of als de ketting eraf loopt, zal de gids de gast helpen. De prijs voor deze huurfiets is € 80 per week. Het huren van een fiets is optioneel. Gasten mogen (zonder meerkosten, maar 100% eigen risico) hun eigen fietsen meenemen. De bemanning is in dit geval niet aansprakelijk voor eventuele geleden schade c.q. verlies of diefstal van de eigen fietsen.

  Wijzigingen
  De kapitein en de gids behouden het recht voor wijzigingen in de route aan te brengen, afhankelijk van wind en weerscondities of om organisatorische redenen.

  Voorwaarden (gemiddeld niveau)
  De fietsroutes op Sicilië eisen van de deelnemers een zekere basisconditie, die men zich als regelmatige fietser moet hebben toegeëigend. De route kan een hoogte van 600 meter bereiken. De dagelijkse afstand is maar 15/25 km en er is alle tijd voor de fietstochten. Deze reis is niet geschikt voor kinderen onder de 12 jaar en beginnende fietsers.

  Fietshelmen
  Fietshelmen zijn op Sicilië niet verplicht maar worden sterk aanbevolen. Er zijn gratis helmen aan boord beschikbaar; bij boeking s.v.p. reserveren.

  Overnachten voor anker betekent
  Overnachten voor anker betekent dat het schip een paar meter uit de kust voor anker ligt. Tijdens deze reis zal de boot voor 6 nachten aanleggen in havens. De overgebleven nacht ligt het schip voor anker. Dit is een afgesloten gebied (baai) met een opening naar de zee. Baaien bieden een natuurlijke bescherming tegen stormen, wind en stroming en worden ook door de marine vaak gebruikt. Het kan voorkomen dat in buitengewone gevallen (slechte meteorologische – of zee condities) het nodig is om in de haven te overnachten in plaats van voor anker. Alleen en exclusief in dit geval wordt aan de gasten gevraagd het havengeld te betalen. De havengelden zijn afhankelijk van de periode en plaats, en wordt gedeeld door het aantal gasten en moeten ter plaatse betaald worden (Ca. € 20 – € 50 per persoon per nacht)

  Algemene Voorwaarden
  De Algemene (reis-)voorwaarden van Boat Bike Tours gelden voor fiets-vaar-vakanties en de daarop betrekking hebbende reisovereenkomsten en -bevestigingen. Bij boeking van een reis worden deze voorwaarden integraal onderdeel van de reisovereenkomst. Indien afwijkende bepalingen op uw boeking van kracht zijn, wordt u daarover vóór of bij boeking schriftelijk door ons geïnformeerd. Uw reisbevestiging is bindend. Reisprogramma’s en andere informatie zijn onder voorbehoud van tussentijdse wijzigingen, o.a. als gevolg van meteorologische, technische of om nautische redenen.

  Minimum aantal passagiers: 4.

  Als het minimum aantal deelnemers niet is bereikt, behoudt de organisator het recht voor de reis te annuleren. De beslissing of de reis doorgaat of niet wordt zo spoedig mogelijk gemaakt, uiterlijk 21 dagen voor de vertrekdatum. Als de reis geannuleerd wordt, wordt alleen de reissom vergoed. Er kunnen geen aanvullende vorderingen op de tour operator / organisatie verhaald worden.

  N.B. De fiets-vaar-vakantie op Sicilië is een zogenaamde “partnerreis” georganiseerd door onze Italiaanse partner Verde Natura SRL te Capri (I), waarvoor evt. bijzondere voorwaarden van toepassing kunnen zijn.

  Contact
  Boat Bike Tours BV
  ’t Prooyen 3-B
  1141 VD Monnickendam
  Nederland
  Tel: +31 299 313071
  Fax: +31 299 313065
  info@boatbiketours.com
  www.boatbiketours.com

  Update: 18 juli 2017

 • Foto's