default-logo
Location: Italië | Adriatische Kust | Venetië
Price: v.a. € 840,-
Book now!

Fiets Vaar Vakantie Italie: Venetië | MS Vita Pugna & MS Ave Maria

Fietsen en Varen in Venetië, Italië: de steden Mantova, Ferrara en Venetië aan de prachtige lagune vormen de culturele hoogtepunten tijdens deze fantastische reis in een gebied waar de lente vroeg begint en de zomer eindeloos lijkt.

Vele culturele hoogtepunten tijdens deze fantastische reis – Fietsen en varen in Venetië

Deze unieke reis voert u kronkelend langs de „Mincio“ en de Po door grotendeels onberoerde landelijke gebieden en bereikt uiteindelijk de beroemde en prachtige lagune van Venetië. Eeuwenoude moerassen, omgeven door pijnbossen vormen het leefgebied voor tal van diersoorten. Mens en dier leven hier naast elkaar: landbouwgebieden gaan naadloos over in natuurlijke watertjes, vissershutjes staan bijna verstopt in het riet en landtongen en zandbanken zijn via steigers bereikbaar.

De vertrekplaatsen wisselen wekelijks: de ene week voert de reis van Venetië naar Mantova, de volgende week van Mantova naar Venetië. De fietstochten voeren over het algemeen door vlak landschap, de dagelijkse fietstochten variëren tussen de 30 en 55 kilometer. Het grootste gedeelte van de fietsroutes loopt langs rivieren en kanalen, over geasfalteerde fietspaden of wegen met weinig verkeer.

De MS Vita Pugna en MS Ave Maria worden ingezet in dit prachtige gebied.

 

Italie-Venetie-AveMaria-VitaPugna

Italy

Ave-Maria

 

 

 • Data/Prijzen Venetië

 • Informatie Schip

  MS Vita Pugna en MS Ave Maria

  MS Vita Pugna
  Tijdens het fietsen en varen in Venetië verblijft u op de MS Vita Pugna. Na jarenlang als vrachtschip te hebben gevaren, wordt de MS Vita Pugna in het begin van de jaren 90 compleet omgebouwd tot passagiersschip, en vaart het schip als “zwemmend hotel” in de Nederlandse kanalen. Vanaf 2008 vaart het schip in Italië. Aan boord van de MS Vita Pugna vindt u dezelfde stijl en sfeer als een fiets-vaar vakantie in Nederland, uitgevoerd door de vriendelijke en ervaren internationale bemanning. Een ander voordeel is de hoge kwaliteit van het eten. Het typische in hout uitgevoerde huttengedeelte en de comfortabele woonkamer met airconditioning verwelkomen de gasten voor hun welverdiende rust na de fietstocht. Het schip beschikt over negen 2-persoonshutten en één 3-persoonshut, voor max. 21 personen. Elke hut is 7 / 8 m2 met 2 lage bedden (1.90/2 m x 0.75/0.80 m), eigen douche / toilet, patrijspoort (kan open) en air-conditioning (vanaf 2017). Het schip heeft een salon / restaurant met airconditioning en een groot zonnedek, met een apart gedeelte voor de fietsen. Aan boord is er gratis wifi, een 42″ flatscreenscherm in de lounge voor video/internet en een machine voor gratis warme drankjes.

  MS Vita Pugna - Fietsen en Varen in Venetië

  MS Ave Maria
  Tijdens het fietsen en varen in Venetië kunt u ook verblijven op de MS Ave Maria.Dit Italiaanse schip is in 2011 compleet weer opgebouwd om aan de hoogste eisen van de gasten te kunnen voldoen. Alleen de romp van dit oorspronkelijk in 1970 gebouwde vrachtschip is behouden gebleven en het schip is geheel nieuw. De vormen, kleuren en materialen zijn zorgvuldig gekozen, om een warme, en gelijktijdig sobere en toch geraffineerde atmosfeer te creëren. Het schip heeft in totaal 17 hutten; 10 standaard tweepersoonshutten van ca. 11m2 op het onderdek (3 van deze hutten hebben een extra bovenbed); 4 superieur tweepersoonshutten van ca. 11 m2 op het bovendek (2 daarvan hebben een derde en vierde bovenbed) en 3 hutten met een stapelbed van ca. 7,5 m2 op het onderdek (elk kan als 1-persoonshut verkocht worden). Elke hut heeft een groot raam (die in de superieure hutten kunnen geopend worden), comfortabele lage bedden (2 x 0.80 m), eigen douche/toilet en airconditioning. De woonkamer met airconditioning is in twee gedeeltes onderverdeeld: het restaurant en de lounge. Het schip heeft 2 zonnedekken en een grote fietsenstalling. Aan boord is gratis wifi en in de lounge een 55” groot scherm voor video / internet en een machine voor gratis warme drankjes. Föhn op aanvraag beschikbaar.

  Ave Maria - Fietsen en varen in Venetië

 • Reisprogramma Mantova – Venetië

  Reisprogramma Italië: Venetië | MS Vita Pugna / MS Ave Maria
  Fietsen en varen in Venetië

  Dag 1 (za): Mantova
  Het fietsen en varen in Venetië begint op zaterdag. De aankomst is in Mantova; vanaf 16:30 uur kunt u inschepen. De kennismaking met de reisleider en de bemanning is gepland rond etenstijd , om ca. 19:00 uur.

  Dag 2 (zo): Rondtour Mantova (Ca. 40 km)
  Vandaag staat Mantova centraal. U fietst door de stad en de omgeving. U ontdekt o.a. de 3 pittoreske “meertjes” gevormd door de Mincio. Mantova is een van de mooiste steden van Noord-Italië, waar talrijke wereldberoemde kunstenaars hun werken nagelaten hebben. In de avond wordt u rondgeleid door een plaatselijke gids die u langs de meest bekende highlights van de stad leidt.

  Dag 3 (ma): Mantova – Governolo – Zelo (Ca. 50 km)
  Het schip brengt u naar Governolo, waar de Mincio in de Po uitkomt en het grootste rivierbassin gevormd wordt. Bij de sluis van Governolo begint de fietstocht langs de rivier Po naar Ostiglia (beroemd om zijn middeleeuwse kasteelruïne en molen) en dan door naar Bergantino. Hier brengt u een bezoek aan het “Nationaal museum van de kermis en straatentertainment”. Daarna bereikt u Zelo, een slaperig stadje langs het Bianco kanaal, die parallel langs de Po loopt.

  Dag 4 (di): Zelo – Ferrara – Adria (Ca. 50 km en 60 km met de bus)
  Na het ontbijt fietst u naar Ferrara, vroeger een belangrijke stad. U bezoekt het prachtige historische centrum met de oude stadsmuur. Met de bus gaat u verder naar Adria. Deze stad was een oude Griekse havenstad, wereldberoemd door de handel in barnsteen uit de Oostzee. Het opmerkelijke museum laat ook de invloeden van Etrurskisch, Romeins en Venetiaans erfgoed zien.

  Dag 5 (woe): Adria – Porto Viro – Chioggia (Ca. 40 km)
  Een enerverende dag waarbij varen en fietsen wordt afgewisseld. Na een korte vaartocht wordt u afgezet in Porto Viro. Van hieruit fietst u door het labyrint van de Po delta, een onberoerd stuk paradijs tussen de moerassen en lagune van de Po. Dit unieke moerasland heeft de grootste Europese kolonie reigers en ook ziet u hier diverse kolonies flamingo’s. Daarna volgt u de waterweg “Po-Brondolo”, die de rivier met de Venetiaanse lagune verbindt. Overnachting in Chioggia, ook wel “Klein Venetië” genoemd.

  Dag 6 (do): Chioggia – Venetië (Ca. 30 km)
  Een bezoek aan de vismarkt bij zonsopgang wordt aanbevolen, en wanneer de tijd het toelaat, kunt u de klokkentoren van Chiogga – de oudste van de wereld – beklimmen voor een adembenemend uitzicht. Daarna begint het eilandhoppen door de lagune, waarbij het schip u afzet op Pellestrina (met natuurreservaat Ca Roman); daarna gaat u met de openbare veerpont naar het eiland Lido. Het Internationale Film Festival Venetië wordt jaarlijks op het Lido di Venezia gehouden. Daarna brengt het schip u naar de haven in Venetië.

  Dag 7 (vr): Venetië: Rust dag
  's Morgens ontdekt u samen met een lokale gids de hoofdstad van het oude “Serenissima Republic of Venice”, dat voor vele eeuwen de macht over het grootste gedeelte van de Middellandse zee had. Daarna heeft u de mogelijkheid om op eigen gelegenheid het wonderlijke historische centrum of de prachtige eilanden te ontdekken.

  Dag 8 (za): Venetië
  Het fietsen en varen in Venetië is helaas ten einde. Na het ontbijt wordt u verzocht het schip te verlaten. U kunt natuurlijk nog een hotelovernachting in Venetië bijboeken.

  Veranderingen voorbehouden.

 • Reisprogramma Venetië – Mantova

  Reisprogramma Italië: Venetië | MS Vita Pugna / MS Ave Maria

  Dag 1 (za): Venetië
  Aankomst in Venetië; vanaf 16:30 uur inschepen. De kennismaking met de reisleider en de bemanning is gepland rond etenstijd, om ca. 19:00 uur.

  Dag 2 (zo): Venetië
  ’s Morgens ontdekt u samen met een lokale gids de hoofdstad van het oude “Serenissima Republic of Venice”, dat voor vele eeuwen de macht over het grootste gedeelte van de Middellandse zee had. Daarna heeft u de mogelijkheid om op eigen gelegenheid het wonderlijke historische centrum of de prachtige eilanden te ontdekken.

  Dag 3 (ma): Venetië – Chioggia (fietstocht ca. 30 km)
  Het schip vaart in een rustig tempo Venetië uit en u begint het boat bike avontuur op het Lido, de eerste van de twee eilanden die u vandaag verkent. Het Internationale Film Festival Venetië wordt jaarlijks op het Lido di Venezia gehouden en wordt door vele beroemde sterren bezocht. Daarna een korte overtocht met de veerpont naar het eiland Pellestrina, waar u richting het natuurreservaat Ca Roman fietst, langs vissers huisjes en boten. Hier gaat u weer aan boord van het schip en u vaart naar Chiogga – een bruisende en kleurrijke vissershaven, dat ook bekend staat als “klein-Venetië “.

  Dag 4 (di): Chioggia – Porto Viro – Adria (fietstocht ca. 40 km)
  Een bezoek aan de vismarkt van Chioggia bij zonsopgang wordt aanbevolen, en wanneer de tijd het toelaat, kunt u de klokkentoren van Chiogga – de oudste van de wereld – beklimmen voor een adembenemend uitzicht. U fietst in zuidelijke richting door het labyrint van de Po delta, een onberoerd stuk paradijs tussen de moerassen en lagune van de Po. Dit unieke moerasland heeft de grootste Europese kolonie reigers en ook ziet u hier diverse kolonies flamingo’s. U overnacht in Adria. Deze stad was een oude Griekse havenstad, wereldberoemd door de handel in barnsteen uit de Oostzee. De opmerkelijke stad laat ook de invloeden van Etrurskisch, Romeins en Venetiaans erfgoed zien.

  Dag 5 (woe): Adria – Ferrara – Zelo (fietstocht ca. 35 km + 35 km met de bus)
  Na een korte vaartocht pakt u de fiets en volgt u de rivier Po, door landbouwgebied en gehuchten en bereikt u Ferarra. Dit was vroeger een belangrijke stad dat eeuwenlang invloedrijke architecten en kunstenaars aantrok. Een privé bus brengt u terug naar het schip in Zelo, een slaperig dorpje aan de Canal Bianco, een kanaaltje dat parallel loopt aan de Po.

  Dag 6 (do): Zelo – Bergantino – Ostiglia – Mantova (ca. 50 km)
  Na slechts een paar kilometer fietsen bereikt u het dorpje Bergantino, waar u een bezoek brengt aan het “Nationaal museum van de kermis en straatentertainment”. U fietst verder langs de rivier Po naar Ostiglia (beroemd om zijn middeleeuwse kasteelruïne en molen) en naar de sluis van Governolo. Vroeger een belangrijk navigatiepunt, dit is waar de rivier Mincio in de Po uitkomt en samen vormen ze het grootste binnenlandse rivierbassin. U verlaat hier de Po en u vaart met het schip naar Mantova.

  Dag 7 (vr): Mantova (rondtour ca 40 km)
  Vandaag staat Mantova centraal. U fietst door de stad en de omgeving. U ontdekt o.a. de 3 pittoreske “meertjes” gevormd door de Mincio. Mantova is een van de mooiste steden van Noord-Italië, waar talrijke wereldberoemde kunstenaars hun werken nagelaten hebben. In de avond wordt u rondgeleid door een plaatselijke gids die u langs de meest bekende highlights van de stad leidt.

  Dag 8 (za): Mantova
  Na het ontbijt, ontschepen; einde van de reis.

  Veranderingen voorbehouden.

 • Inclusief

  Inclusief
  – Programma volgens beschrijving aan boord van de MS Vita Pugna of MS Ave Maria;
  – 8 Dagen / 7 nachten in de geboekte accommodatie met eigen douche / toilet;
  – 7 x Volpension (ontbijtbuffet en avondeten aan boord, een lunchpakket (zelf samen te stellen) tijdens fietstochten), koffie, thee en andere warme drankjes aan boord;
  – Gebruik van beddengoed en handdoeken; Schoonmaak van de hut (eenmaal, midden in de week) en wissel van handdoeken;
  – Gedetailleerde routebeschrijving, kaarten en infopakket (Duits- of Engelstalig);
  – Reisleider aan boord en tijdens fietstochten;
  – Bus transfer Ferrara – Zelo c.q. Ferrara – Adria;
  – Bezoek aan Venetië en Mantova met een gids;
  – Bezoek aan een kaasmakerij met een proeverij van de Grana Padano;
  – Bezoek aan het “Nationaal museum van de kermis en straatentertainment”.

  Exclusief
  – Transfers naar / van de ligplaatsen in Mantova en Venetië (Italië);
  – Reserveringskosten € 15 (verplichte toeslag);
  – Andere transfers;
  – Parkeerkosten;
  – Overtocht met de veerpont in Pellestrina (ca. € 9);
  – Fietshuur;
  – Entreegelden & excursies;
  – Drankjes aan boord;
  – Persoonlijke verzekeringen;
  – Fooien (facultatief).

  Fietshuur € 75 / 2018: € 85
  Elektrische fiets € 170 / 2018: € 195
  Fietshelm € 15 (op aanvraag)
  Reserveringskosten (per boeking / groep) € 15 (verplichte toeslag)

 • Hutsoorten en prijzen 2017

  REISSOM 2017 per persoon (dd.mm):

  MS VITA PUGNA:

   

  Vertrek op

  zaterdag

  08.04. – 22.04. 29.04. – 19.08/

  07.10./21.10.

   

  26.08. – 30.09.

  2-pers 1-pers 2-pers 1-pers 2-pers 1-pers
  vanaf Mantova of Venetië 840 1.140  

  990

   

   

  1.290

   

  1.060 1.360

   

  MS AVE MARIA:                     

   

  Vertrek op

  zaterdag

   

  01.04. – 22.04.

   

  29.04. – 19.08/ 07.10.-21.10..

   

  26.08. – 30.09

  Superior 2-pers 1-pers Superior 2-pers 1-pers Superior 2-pers 1-pers
  Vanaf Mantova of Venetië

   

   

  1.130

   

  990

   

  1.290

   

   

  1.330

   

  1.190

   

  1.490

   

   

  1.500

   

  1.360

   

  1.660

   

  Kortingen:
  2-pers. hut met stapelbedden: korting van € 100 p.p. (alleen MS Ave Maria)
  3e volwassene in een hut: korting € 250 p.p.
  Kinderkortingen:
  0 – 2 jaar: 90%; 3 – 5 jaar: 50%; 6 – 8 jaar: 30%. Alleen geldig bij een 3- of 4-persoonshut met 2 volwassenen in een hut.
  4pers.hut alleen als superior hut beschikbaar.

  VERTREKDATA 2017: Wekelijks op zaterdag
  MS VITA PUGNA:
  Vertrekdata van Mantova naar Venetië (Italië)
  8 en 22 april; 6 en 20 mei; 3 en 17 juni; 1, 15 en 29 juli; 12 en 26 augustus; 9 en 23 sept. en 7 oktober.

  Vertrekdata van Venetië naar Mantova
  15 en 29 april; 13 en 27 mei; 10 en 24 juni; 8 en 22 juli; 5 en 19 augustus; 2, 16 en 30 sept. en 14 oktober.

  MS AVE MARIA:
  Vertrekdata van Mantova naar Venetië (Italië)

  1, 15 en 29 april; 13 en 27 mei; 10 en 24 juni; 8 en 22 juli; 5 en 19 augustus; 2, 16 en 30 sept. en 14 oktober.

  Vertrekdata van Venetië naar Mantova
  8 en 22 april; 6 en 20 mei; 3 en 17 juni; 1, 15 en 29 juli; 12 en 26 augustus; 9 en 23 sept., 7 en 21 oktober.

 • Hutsoorten en prijzen 2018

  VERTREKDATA Venetië 2018: Wekelijks op zaterdag
  MS VITA PUGNA:
  Vertrekdata van Mantova naar Venetië (Italië)
  7 en 21 april; 5 en 19 mei; 2, 16  en 30 juni; 14 en 28 juli; 11 en 25 augustus; 8 en 22 sept. en 6 oktober.

  Vertrekdata van Venetië naar Mantova
  14 en 28 april; 12 en 26 mei; 9 en 23 juni; 7 en 21 juli; 4 en 18 augustus; 1, 15 en 29 sept. en 13 oktober.

  MS AVE MARIA:
  Vertrekdata van Mantova naar Venetië (Italië)

  31 maart; 14 en 28 april; 12 en 26 mei; 9 en 23 juni; 7 en 21 juli; 4 en 18 augustus; 1, 15 en 29 sept. en 13 oktober.

  Vertrekdata van Venetië naar Mantova
  7 en 21 april; 5 en 19 mei; 2, 16 en 30 juni; 14 en 28 juli; 11 en 25 augustus; 8 en 22 sept.; 6 en 20 oktober.

  REISSOM Venetië 2018 per persoon (dd.mm):

  MS VITA PUGNA:

   

  Vertrek op

  zaterdag

  07.04. – 21.04. 28.04. – 18.08/

  13.10.

   

  25.08. – 06.10.

  2-pers 1-pers 2-pers 1-pers 2-pers 1-pers
  vanaf Mantova of Venetië 840 1.140  

  990

   

   

  1.290

   

  1.080 1.380

   

  MS AVE MARIA:                     

   

  Vertrek op

  zaterdag

   

  31.03. – 21.04.

   

  28.04. – 18.08/ 20.10.

   

  25.08. – 13.10

  Superior 2-pers 1-pers Superior 2-pers 1-pers Superior 2-pers 1-pers
  Vanaf Mantova of Venetië

   

   

  1.130

   

  990

   

  1.290

   

   

  1.350

   

  1.210

   

  1.510

   

   

  1.530

   

  1.390

   

  1.690

   

  Kortingen:
  2-pers. hut met stapelbedden: korting van € 100 p.p. (alleen MS Ave Maria)
  3e volwassene in een hut: korting € 250 p.p.
  Kinderkortingen:
  0 – 2 jaar: 90%; 3 – 5 jaar: 50%; 6 – 8 jaar: 30%. Alleen geldig bij een 3- of 4-persoonshut met 2 volwassenen in een hut.
  4pers.hut alleen als superior hut beschikbaar.

   

 • Goed om te weten

  Huurfietsen
  Het huren van een fiets is optioneel. Aan boord staan unisex fietsen met verschillende framehoogten, voorzien van 27-versnellingen, trip computer, zijfietstas, bidonhouder, slot. Individuele fietsers krijgen nog een stuurtas c.q. kaarthouder (1 per fiets) en een reparatieset ter beschikking (1 per stel). U kunt ook van te voren een E-Bike huren (Kalkhoff of Flyer), met 8-versnellingen Nexus. Andere fietsen (o.a. tandem, family tandem, pino tandem, kinderfiets, kinderkar, slipstreamer) op aanvraag beschikbaar.  
  Vanwege de beperkte ruimte aan boord mogen er maar een beperkt aantal eigen fietsen meegenomen worden. Op aanvraag en na bevestiging mogelijk. De bemanning is in dit geval niet aansprakelijk voor eventuele geleden schade c.q. verlies of diefstal van de eigen fietsen. Omdat de transportkosten voor een fiets in Venetië zeer hoog zijn, raden wij u niet aan uw eigen fiets mee te brengen.

  Karakteristieken fietstochten
  De fietstochten voeren over het algemeen door vlak landschap, de dagelijkse fietstochten variëren tussen de 30 en 55 kilometer. Het grootste gedeelte van de fietsroutes loopt langs rivieren en kanalen, over geasfalteerde fietspaden of wegen met weinig verkeer. Om het vertrek uit de steden aangenamer te laten verlopen, wordt een deel van de route per schip afgelegd, overwegend ’s morgens tijdens het ontbijt. Voor de weken met vertrekhaven Venetië gelden dezelfde dag tot dag routebeschrijvingen, alleen dan omgekeerd.

  Bijzonderheden

  Normaliter wordt er over het Fissero / Bianco kanaal gevaren, (parallel lang de rivier de Po), maar hoog- of laagwater, maar ook logistieke hindernissen, kunnen de dagelijkse routen en / of aanlegplaatsen veranderen. In dit geval zal er in andere plaatsen worden overnacht. Alleen de schipper heeft het recht om het programma aan te passen. Individuele fietstochten of fietstochten met gids: Deze reis biedt u de mogelijkheid, alleen of tezamen met de reisleider in een groep te fietsen. Wanneer u deze reis boekt, moet u doorgeven voor welke variant u kiest (dat wil zeggen individueel of met begeleiding).

  Terugreis
  Tussen de steden Mantova en Venetië is een goede treinverbinding (ca. 2,5 uur).

  Verleng uw reis door een hotelovernachting in Mantova, Mestre of Venetië te boeken: prijzen op aanvraag.

  12-daagse combitour: Voorafgaand aan de Boat & Bike tour Mantova-Venetië is het mogelijk nog een 4-daagse Bike & Hotel tour van Bolzano naar Mantova te boeken, u overnacht dan in hotels. Meer informatie en prijzen op aanvraag.

  Algemene voorwaarden
  De Algemene (reis-)voorwaarden van Boat Bike Tours gelden voor fiets-vaar-vakanties en de daarop betrekking hebbende reisovereenkomsten en –bevestigingen. Bij boeking van een reis worden deze voorwaarden integraal onderdeel van de reisovereenkomst. Indien afwijkende bepalingen op uw boeking van kracht zijn, wordt u daarover vóór of bij boeking schriftelijk door ons geïnformeerd. Uw reisbevestiging is bindend. Reisprogramma’s en andere informatie zijn onder voorbehoud van tussentijdse wijzigingen, o.a. als gevolg van meteorologische, technische of om nautische redenen.

  Het fietsen en varen in Venetië is een zogenaamde “partnerreis” georganiseerd door onze Italiaanse partner Girolibero in Vicenza (I), waarvoor evt. bijzondere voorwaarden van toepassing kunnen zijn.

  Contact
  Boat Bike Tours BV
  ’t Prooyen 3-B
  1141 VD Monnickendam
  Nederland
  Tel: +31 299 313071
  Fax: +31 299 313065
  info@boatbiketours.com
  www.boatbiketours.com

  Update: 23 juli 2017

 • Foto's