default-logo

Fiets en vaar vakantie Kroatie: Kvarner Baai PLUS | MS Andela Lora

Deze tour behoort tot ons PLUS-programma en bieden onze gasten net wat meer luxe en kleine verrassingen onderweg. De eilanden van de Kvarner baaien zijn gelegen tussen de imposante bergen van het Velebitgebergte in het oosten en het schiereiland Istrië in het Noordwesten. Eenzame baaien, groene heuvels, steile steen landschappen en kleine historische havenstadjes zijn omgeven door kristalhelder water. Met een romantische motorjacht als varend onderkomen en per fiets beleeft u de charme van de Adriatische kust op een heel bijzondere wijze.

U begint de dag met een versterkend ontbijt. Aansluitend ontdekt u per fiets de afwisselingsrijke eilanden van de Kvarner Baai.

De middeleeuwse stad Rab, de autovrije weg “Road in the Sky” op Dugi Otok of het bloemeneiland Molat, elke dag zijn er nieuwe ontdekkingen.

‘s Middags en ‘s avonds kunt u van de kok een vers bereide maaltijd verwachten. De avonden / nachten brengt u meestal in pittoreske havenplaatsjes door, die door hun vele kleine straatjes en gezellige cafés en barretjes tot een eindeloze wandeling uitnodigen.

Kroatie-KvarnerBaai-Linda-AndelaLora

Kvarner-Bay

Kvarner-Bay-01

 

 • Data/Prijzen

 • Informatie Schip

  MS Andela Lora

  De Anđela Lora is het 2de schip van kapitein Damir dat voor eilandhoppen in de vaart genomen is. Het motorjacht is een zeer elegant stalen schip in de Deluxe categorie. Het is een van de grootste schepen van de Kroatische vloot met een statige lengte van 40 meter en een breedte van 8.50 m.  17 Ruime hutten (12 – 14 m2) – velen zijn 3- of 4-pers. hutten – met betegelde badkamers en aparte douches staan de gasten ter beschikking. Alle hutten beschikken over airconditioning, föhn en voldoende opbergmogelijkheden onder de bedden en in kasten. Afmeting bedden: 2-persoonsbed: 200 x 160 cm, losse bedden: 200 x 90 cm, alle met Diamona matrassen. Aan de achterzijde heeft het schip een zwemplatform, waarmee eenvoudige toegang tot de zee mogelijk is. Een gezellige salon op het bovendek en talrijke ligmogelijkheden op verschillende zonnedekken maken de reis op de Angela Lora tot een bijzondere ervaring. Na een enerverende fietstocht kunt u heerlijk relaxen in de whirlpool op het zonnedek. De vriendelijke bemanning doet wat nodig is om u een zorgeloze reis te bezorgen.

  KVA_Andela Lora

 • Programma Kvarner Baai PLUS

  Reisprogramma Kroatie – Kvarner Baai PLUS| MS Andela Lora

  Het reisprogramma lijkt in grote opzichten op onze normale fiets-vaar-vakantie rond de Kvarner Baai, zodat de Plus-tour een goed alternatief is indien de door u gewenste datum in voor de tour Kvarner Baai volgeboekt is. Afhankelijk van weer en wind kan het voorkomen dat deze reis in omgekeerde volgorde wordt uitgevoerd.

  Dag 1 (zon) Omišalj – Cres
  Individuele heenreis/aankomst naar Omišalj, een rustige havenplaats op het eiland Krk. Tot het tijd is om in te schepen kunt u een eerste duik nemen in de Adriatische zee of geniet u van een ijsje in één van de direct aan de haven gelegen ijssalons. Tussen 14 en 14:30 uur kunt u inchecken aan boord van het motorjacht. Om ongeveer 15:00 uur vertrekt het schip en brengt u in vier uur naar Cres. ’s Avonds zal er een korte wandeling met de reisleider plaatsvinden door de oude binnenstad van Cres met zijn Venetiaanse karakter.

  Dag 2 (ma) Eiland Cres en Losinj (fietstocht ca. 23 km)

  ’s Morgens vaart het schip u naar Martinšćica, het vertrekpunt van de fietstocht van vandaag. Tussen de pijn-, vijgen- en laurierbomen door fietst u aan de oostzijde van het eiland naar het kunstenaarsdorp Osor. Daar luncht u aan boord van het schip. Daarna is er nog tijd voor een zwempauze in de baai met zijn glasheldere water. In de namiddag verlaat u met het schip Osor en vaart u naar eiland Losinj. Na een gemoedelijke overtocht en een verfrissende zwempauze bereikt het schip de oude zeevaart- en badplaats Mali Losinj met zijn grote havenkom en talrijke cafés en bont beschilderde huizengevels.

  Dag 3 (di) Eiland Losinj en Molat (fietstocht ca. 20 + 10 km)
  U fietst over de uitgestrekte oeverpromenade, die langs vele rustige baaien kronkelt, en zo belandt u in het zuidelijkste gedeelte van het eiland en bezoekt u het pittoreske Velo Losinj. De kleine haven met zijn talrijke vissersboten wordt gedomineerd door de machtige kerk St. Anton. Na het middageten brengt het schip u naar bloemeneiland Molat, waar u nog een korte fietstocht kunt afleggen. Er wordt overnacht in de rustige haven van Molat.

  Dag 4 (woe) Eiland Dugi Otok (fietstocht ca. 42 km) – Zadar
  Tijdens het ontbijt vertrekt het schip uit Molat en voert u langs vele kleine eilandjes naar het “kruideneiland” Dugi Otok. In deze door dennenbossen, agaven en tamarisken omgeven baai van Božava begint uw fietstocht – op een bijna autovrije straat. Geniet u van het panoramische uitzicht van “Lang Eiland” op uw weg naar Sali, waar het schip reeds op u wacht voor de overtocht naar Zadar. Zadar is al sinds jaar en dag het politieke, culturele en spirituele centrum van Dalmatië. 3000 Jaar aan geschiedenis hebben hun stempel gedrukt op het karakter van deze stad en er zijn vele gebouwen om te bewonderen: de machtige versterkte muren met hun bolwerken, de loggia, maar ook het vroeg romaanse St. Donatus Basilica. In de avond neemt de gids u mee voor een uitgebreide wandeling door het levendige stadscentrum.

  Dag 5 (do) Eiland Pag – eiland Rab (fietstocht ca. 20 km)
  In de ochtend de overtocht naar het eiland Pag. In het steile, maar aantrekkelijke landschap van dit eiland gedijen vele vijgen- en olijvenbomen. Over de eeuwen heen zijn hier talrijke stenen muren ontstaan, die nu de bewoners beschutting geven tegen de wind. U fietst van Novalja over het steeds smaller wordende gedeelte van het schiereiland tot aan de zee naar Lun, van waaruit u naar Rab overvaart. Het eiland Rab behoort tot een van de zonnigste plaatsen van Europa. Op een wigvormige landtong ontstond in de middeleeuwen de gelijknamige, erkende hoofdstad van het eiland – een van de hoogtepunten van deze reis. De vier beroemde klokkentorens vormen het beeld van deze prachtige romantische stad. Na het avondeten kunt u een bezoek brengen aan de vele gezellige cafés in de nauwe straatjes.

  Dag 6 (vr) Eiland Rab (fietstocht ca. 25 km)
  Vandaag ontdekt u het betoverende eiland Rab tijdens een rondrit per fiets. ´s Middags kunt u het schip direct voor de oude binnenstad van Rab in de haven verwachten voor de lunch. U vaart met het schip naar Jablanac in de buurt van het schilderachtige Zavratnica fjord. Later vaart u over naar het naburige eiland Krk. De avond brengt u in de gelijknamige historische stad door.

  Dag 7 (za) Eiland Krk (fietstocht ca. 45 km)
  Over een kruidig ruikende, met Macchia begroeide eilandrug fietst u door een tal met wijnvelden en belandt u in museumstad Vrbnik in het Noordoosten. Op een meer dan 50 meter hoge rots tussen de wijnvelden in gebouwd, ligt Vrbnik de bakermat van de witte Zlahtina-wijn. Een andere bijzonderheid dat Vrbrnik biedt zijn de twee na smalste steegjes ter wereld, die tot een wandeling uitnodigen. De weg brengt u vervolgens verder over het eiland door oude dorpjes en weelderige plantengroei naar Omišalj – van waaruit u Rijeka kunt zien liggen. Onderweg kunt in de baai van Soline een heilzaam modderbad nemen. De laatste nacht brengt u door in Omišalj. Traditioneel vindt de laatste avond aan boord plaats en omvat de gezamenlijke maaltijd en een laatste samenzijn met bemanning en gidsen in een gezellige sfeer.

  Dag 8 (zo) Omišalj (ontscheping), Na het ontbijt ontscheping om uiterlijk 9:00 uur.

 • Inclusief

  Inclusief in de prijs:

  – 8-daagse tocht op een motorjacht met bemanning (zo/zo, van/naar Omišalj (Kroatië)
  – 7 Overnachtingen in een 2-persoonshut beneden dek met douche/WC
  – 4 x Volpension en 3x half pension;
  – Begeleide fietstochten en bezichtigingen zoals in het programma vermeld
  – Beddengoed en handdoeken (wissel handdoeken 1x midden in de week)
  – PLUS-reizen extra’s
  – Reisleider (Duits en Engels sprekend)

  Exclusief:
  • Reserveringskosten: € 15 per boeking/groep (verplichte toeslag)
  • Transfers naar/van de ligplaats in Omišalj (Kroatië);
  • Vast bedrag voor lokale kosten en drinkwater aan boord en tijdens de fietstochten: € 40 p.p. en €20 p.p. voor kinderen onder de 17 jaar, (te betalen aan de kapitein);
  • Maaltijden en drankjes aan land;
  • Entreegelden & excursies;
  • Drankjes aan boord (middels turflijst, aan de kapitein te betalen)
  • Persoonlijke (reis) verzekering
  • Fooi voor reisleider en bemanning (facultatief)

  Aanvullende services:
  • Bovendektoeslag:€ 150 per persoon (op aanvraag, reserveren is nodig)
  • ½ Tweepersoonshut (deze hut deelt u dan met een andere gast, op aanvraag)
  • Eenpersoonshut benedendek, toeslag: € 500 (beperkt beschikbaar op aanvraag)
  • Eenpersoonshut bovendek, toeslag: € 700 (beperkt beschikbaar op aanvraag)
  • Huurfiets: Inselhuepfen 21-versnelling trekkingfiets met bagagefietstas: € 80; of E-Bike 9-versnelling-naafschakeling met bagagefietstas: € 160
  • Verzekering tegen diefstal en beschadigingen van de huurfietsen: fiets met 21-versnellingen €10/week; E-bike € 20/week (niet verzekert: schade die opzettelijk veroorzaakt is)
  • Een bewaakte parkeerplaats: motor € 30 per week, auto tot 6 m: € 50 per week, voertuig langer dan 6 m: € 100 per week (ter plaatse betalen aan de reisleider);
  • Transfer vanaf vliegveld Rijeka – haven Omišalj (alleen op de aankomst- en vertrekdag mogelijk: €15 per persoon/één richting
  • Bij treinreis naar Rijeka: verzameltransfer Rijeka – Omišalj en terug: € 15 p.p./één richting, (reserveren verplicht; ter plaatse te betalen). Let op: het is niet mogelijk eigen fietsen op de trein mee te nemen.
  • Verzameltransfers tussen vliegveld Zagreb of een hotel in Zagreb-centrum: € 20 p.p./één richting en € 20 per fiets/richting; alleen op de aankomst- en vertrek dag) /  aankomstdag naar Omisalj: vanaf Zagreb-centrum: 11:30 uur, vanaf vliegveld Zagreb: 12:15 uur. Vertrektijd vertrek dag vanaf Omisalj naar Zagreb: 08:00 uur; (reserveren noodzakelijk tot uiterlijk 2 weken voor vertrek onder vermelding van vluchtgegevens);
  • Individuele transfers: prijs op aanvraag
  • Extra nacht in Omišalj incl. ontbijt op aanvraag te boeken.

 •  

 • Hutsoorten en prijzen 2018

  Afvaartdata Kvarner Baai Plus 2018:
  Vertrek en aankomst op zondag van/naar Omišalj (Kroatië)

  22.04., 13.05., 27.05., 10.06., 17.06., 24.06., 08.07., 15.07., 26.08., 09.09., 16.09., 23.09., 07.10. en 14.10.2018

  Reissom 2018 per persoon | Kvarner Baai Plus:
  Voor de afvaarten 22.04., 07.10. en 14.10. geldt een reissom van € 1.190 per persoon

  Voor alle afvaarten geldt een reissom van € 1.290 per persoon
  De reissom is op basis van 2 personen in een 2-persoonshut onder dek.

  Korting:
  Als u een 3-persoonshut boekt, ontvangt u voor de derde persoon (bijv. een kind, ongeacht welke leeftijd) 50% korting op de persoonsprijs (alleen onderdek mogelijk).

  Kinderen tot en met 16 jaar ontvangen een korting van 25% op de persoonsprijs (niet te combineren met de 50% korting van een 3-persoonshut).

 • Goed om te weten

  Verzorging: De meevarende kok maakt deel uit van de bemanning en bereidt dagelijks een rijkelijk ontbijt en één of twee warme maaltijden. De verzorging bestaat uit 4x volpension en 3x halfpension. De verzorging begint met het avondeten op de aankomstdag en eindigt met ontbijt op de vertrekdag.

  Reisleiding: De taal aan boord en tijdens de fietstochten zal overwegend Engels en Duits zijn.

  Huurfietsen aan boord:
  Hybride fietsen in 4 framematen, 46 en 52 cm met dames frame (trapeze frame) of 56 en 60 cm met heren frame (diamond frame). Deze fietsen hebben 21-naafversnellingen, sterke handremmen en een comfortabel touring zadel van Selle Royal. Alle fietsen hebben 28 inch banden en zijn geschikt voor gasten met een minimale lengte vanaf 151 cm. Er is voor iedere gast een Ortlieb bagagetas beschikbaar. De huurprijs voor deze fiets is € 80 per week.

  Elektrische fiets Cube Cross Hybrid Pro Allroad 500: deze fiets wordt gekenmerkt door zijn lichte gewicht (ca. 20 kg zonder accu) en goede wegligging. Dit model is uitgerust met een krachtige accu met een groot bereik. De 9-versnelling zijn perfect afgestemd op de motor en makkelijk te bedienen. De E-Bike met trapeze frame is geschikt voor gasten tot 179 cm, en met een diamond frame voor gasten vanaf 180 cm. De huurpijs voor deze E-bike met Ortlieb bagagefietstas is €160 per week.

  Om organisatorische redenen mogen gasten alleen hun eigen fiets meebrengen indien dit van te voren is aangevraagd en deze aanvraag is bevestigd door de organisator.

  Veranderingen: De organisator behoudt zich het recht voor om veranderingen in het programma aan te brengen op grond van wisselende wind- en weersomstandigheden, of om organisatorische redenen. Soms zal de route in omgekeerde volgorde plaatsvinden.

  Voorwaarden (moeilijkheidsgraad 2-3): De fietsroutes eisen van de deelnemers een zekere basisconditie, die men zich als regelmatige fietser moet hebben toegeëigend. De routes brengen u tot een hoogte van tussen de 200 en 500 meter. De dagelijkse fietstochten van 20–45 km voeren langs heuvelachtig en bergachtig gebied en kunnen gemakkelijk binnen de gestelde tijd worden gefietst. Ook steilere of langere beklimmingen zijn te behalen, indien nodig lopend naast de fiets. De reisleider zal u hier tijdig over informeren. I.p.v. een fietstocht kan er ook een halve of hele zwem /zonnebaad dag met/op het schip worden ingelast. De wegen zijn over het algemeen geasfalteerd en buiten de vakantie perioden weinig bereden. Tijdens de fietstochten is een fietshelm verplicht.  Neem uw eigen goed passende helm mee. Er zijn een beperkt aantal fietshelmen te huur (reserveren noodzakelijk).

  Kinderen: Wij zijn van mening dat alleen kinderen met een goed uithoudingsvermogen en een minimale leeftijd van 10 jaar deze fietstochten op eigen kracht zouden kunnen volbrengen. Houdt u er echter rekening mee dat alleen vanaf een lichaamslengte van 1,20 meter passende huurfietsen kunnen worden geleverd. Kinderen onder de 16 jaar zijn in Kroatië verplicht een fietshelm te dragen.

  Het minimum aantal deelnemers voor deze reis is 14. Het maximum aantal deelnemers is 36. De organisator behoudt zich het recht voor de tour, niet later dan 3 weken voor vertrek, te annuleren indien het minimum aantal deelnemers niet is bereikt.

  Deze reis wordt georganiseerd en uitgevoerd door / onder verantwoordelijkheid van Inselhuepfen / Radurlaub Zeitreisen GmbH in Konstanz (D). Hierdoor kunnen andere reisvoorwaarden van toepassing zijn.

  Contact:
  Boat Bike Tours BV
  ’t Prooyen 3-B 1141 VD
  Monnickendam
  Nederland
  Tel: +31 299 313071
  Fax: +31 299 313065
  info@boatbiketours.com
  www.boatbiketours.com

  Update: 26 juli 2017

 • Fotos