default-logo
Location: Kroatië | Omišalj
Price: v.a. € 940,-

Fiets Vaar Vakantie Kroatie: Kvarner Baai | MS Linda

De eilanden van de Kvarner Baai zijn gelegen tussen de imposante bergen van het Velebitgebergte in het oosten en het schiereiland Istrië in het Noordwesten. Eenzame baaien, groene heuvels, steile steen landschappen en kleine historische havenstadjes zijn omgeven door kristalhelder water. Met een romantische motor-zeiler als varend onderkomen en per fiets beleeft u de charme van de Adriatische kust op een heel bijzondere wijze.

Omgeven door kristalhelder water – Kvarner Baai

U begint de dag met een versterkend ontbijt. Aansluitend ontdekt u per fiets de afwisselingsrijke eilanden van de Kvarner Baai. ‘s Middags en ‘s avonds kunt u van de kok een vers bereide maaltijd verwachten. De avonden / nachten brengt u meestal in pittoreske havenplaatsjes door, die door hun vele kleine straatjes en gezellige cafés en barretjes tot een eindeloze wandeling uitnodigen.

De vriendelijke bemanning doet wat nodig is om u een zorgeloze reis te bezorgen.

De Kvarner Baai tour wordt vaak uitgevoerd parallel aan de mountainbike tour op hetzelfde schip, waarbij een gids de groep met trekking-fietsen begeleidt en de andere gids de groep met mountainbike. Vanwege wisselende wind- en weersomstandigheden, of om organisatorische redenen, kan de route ook in omgekeerde volgorde gevaren worden.

Icons Kroatie - Kvarner Baai

Kvarner Baai

Kvarner Baai Uitzicht

 

 

 

 • Data/Prijzen Kvarner Baai

 • Informatie Schip

  MS Linda

  De MS Linda van kapitein Damir is een ruim houten motorjacht. In 1955 gebouwd, maar in 2004 / 2005 speciaal voor het eilandhoppen gerenoveerd en verbouwd. Met haar lengte van 31 meter en 6 m breed behoort zij tot de grotere schepen van de Kroatische vloot. De royale salon biedt plaats aan 32 gasten en het middelste zonnedek is zo aangelegd dat daar ook de maaltijden genuttigd kunnen worden. Het bovendek is ruim genoeg om lekker te kunnen zonnen. Drie van de 4 hutten (7 – 8 m² ) onder dek hebben 2 losstaande bedden en meestal 2 patrijspoorten, de andere hut heeft een Frans bed (140 cm) en een eenpersoonsbed daarboven, zodat deze hut voor 3 personen geschikt is. Op dek bevinden zich 10 hutten, waarvan er 6 over een Frans bed beschikken en 4 over 2 losstaande bedden. Afmeting bedden: Frans bed: 200 x 140 cm, losstaande bedden 200 x 80 cm. Alle hutten hebben een kast, föhn, spiegel en de betegelde badkamers zijn uitgerust met een all-in-one douche, wasbak en wc.

  Linda Kvarner Baai

 • Reisprogramma Kvarner Baai

  Reisprogramma Kroatië: Kvarner Baai | MS Linda

  Dag 1 (zo): Omišalj | Omišalj – Cres
  De fiets-vaar-vakantie langs de Kvarner Baai begint op zaterdag. Individuele heenreis / aankomst naar Omišalj, een rustige havenplaats op het eiland Krk. Tot het tijd is om in te schepen kunt u een eerste duik nemen in de Adriatische zee of geniet u van een ijsje in één van de direct aan de haven gelegen ijssalons. Tussen 14:00 en 14:30 uur kunt u inchecken aan boord van de motorzeiler. Om ongeveer 15:00 uur vertrekt het schip en brengt u in vier uur naar Cres. ‘s Avonds zal er een korte wandeling met de reisleider plaatsvinden door de oude binnenstad van Cres met zijn Venetiaanse karakter.

  Dag 2 (ma): Cres – Martinšćica | Martinšćica  Osor (Ca. 23 km) | Osor – Losinj
  ’s Morgens vaart het schip u naar Martinscica, het vertrekpunt van de fietstocht van vandaag. Tussen de pijn-, vijgen- en laurierbomen door fietst u aan de oostzijde van het eiland naar het kunstenaarsdorp Osor. Daar luncht u aan boord van het schip. Daarna is er nog tijd voor een zwempauze in de baai met zijn glasheldere water. In de namiddag verlaat u met het schip Osor en vaart u naar eiland Lošinj. Na een gemoedelijke overtocht en een verfrissende zwempauze bereikt het schip de oude zeevaart- en badplaats Mali Lošinj met zijn grote havenkom en talrijke cafés en bont beschilderde huizengevels.

  Dag 3 (di): Lošinj – Veli Lošinj (Ca. 20 + 10 km) | Veli Lošinj  – Molat
  U fietst over de uitgestrekte oeverpromenade, die langs vele rustige baaien kronkelt, en zo belandt u in het zuidelijkste gedeelte van het eiland en bezoekt u het pittoreske Veli Lošinj. De kleine haven met zijn talrijke vissersboten wordt gedomineerd door de machtige kerk St. Anton. Na het middageten brengt het schip u naar bloemeneiland Molat, waar u nog een korte fietstocht kunt afleggen. Er wordt overnacht in de rustige haven van Molat.

  Dag 4 (wo): Molat – Dugi Otok | Dugi Otok – Božava – Veli Rat – Savar/Bribinj (Ca. 32 km) 
  ‘s Morgens vaart u met het schip naar Kruideneiland Dugi Otok. In deze door dennenbossen, agaven en tamarisken omgeven baai van Božava begint uw fietstocht – op een bijna autovrije straat. Daarna voert de weg u naar de Noordpunt van het eiland, waar de vuurtoren van Veli Rat de schepen al sinds 1849 de goede weg wijst. Daarna brengt de fietstocht u verder naar de schilderachtige haven van Savar of Bribinj. In de middag is er tijd genoeg voor een uitgebreide zwempauze. Er wordt overnacht in een kalme baai.

  Dag 5 (do): Savar/Bribinj – eiland Pag | Novalja Novalja Zee (Ca. 20 km) | Novalja Zee – Rab
  In de ochtend bereikt u het eiland Pag. In het steile, maar aantrekkelijke landschap van dit eiland gedijen vele vijgen- en olijvenbomen. Over de eeuwen heen zijn hier talrijke stenen muren ontstaan, die nu de bewoners beschutting geven tegen de wind. U fietst van Novalja over het steeds smaller wordende gedeelte van het schiereiland tot aan de zee naar Lun, van waaruit u naar Rab overvaart. Het eiland Rab behoort tot een van de zonnigste plaatsen van Europa. Op een wigvormige landtong ontstond in de middeleeuwen de gelijknamige, erkende hoofdstad van het eiland – een van de hoogtepunten van deze reis. De vier beroemde klokkentorens vormen het beeld van deze prachtige romantische stad. Na het avondeten kunt u een bezoek brengen aan de vele gezellige cafés in de nauwe straatjes.

  Dag 6 (vr): Rab (Ca. 25 km) | Rab – Krk
  U fietst langs de oeverpromenade naar de vegetatieloze oostzijde van het eiland, die met zijn ruwen, gekloofde gesteente overkomt als een maanlandschap. De weg voert verder naar een baai met een voor de Kvarner eilanden zeldzaam zandstrand. ‘s Middags kunt u het schip direct voor de oude binnenstad van Rab in de haven verwachten voor de lunch. Na een zwempauze vaart u het schip naar buureiland Krk over. De avond brengt u in de gelijknamige stad door.

  Dag 7 (za): Krk Vrbnik – Omišalj: Baai van Soline (Ca. 45 km)
  Over een kruidig ruikende, met Macchia begroeide eilandrug fietst u door een tal met wijnvelden en belandt u in museumstad Vrbnik in het Noordoosten. Op een meer dan 50 meter hoge rots tussen de wijnvelden in gebouwd, ligt Vrbnik de bakermat van de witte Zlahtina-wijn. Een andere bijzonderheid dat Vrbrnik biedt zijn de twee na smalste steegjes ter wereld. De weg brengt u vervolgens verder over het eiland door oude dorpjes en weelderige plantengroei naar Omišalj – van waaruit u Rijeka kunt zien liggen. Onderweg kunt in de baai van Soline een heilzaam modderbad nemen. De laatste nacht brengt u door in Omišalj. Traditioneel vindt de laatste avond aan boord plaats en omvat de gezamenlijke maaltijd en een laatste samenzijn met bemanning en gidsen in een gezellige sfeer.

  Dag 8 (zo): Omišalj (ontscheping)
  De fiets-vaar-vakantie langs de Kvarner Baai is ten einde. Na het ontbijt ontscheping om uiterlijk 9:00 uur.

  Cursief gedrukte trajecten worden met het schip afgelegd

  Programma en gegevens onder voorbehoud van tussentijdse wijzigingen als gevolg van technische, meteorologische en / of nautische gronden.

 • Inclusief

  Inclusief
  – 8-daagse tocht op een motorjacht met bemanning (zondag / zondag; van / naar Omišalj (Kroatië);
  – 7 Overnachtingen op een motorjacht in een 2-persoonshut beneden dek met douche/WC;
  – 4 x Volpension en 3 x half pension;
  – Begeleide fietstochten en bezichtigingen zoals in het programma vermeld;
  – Beddengoed en handdoeken; dagelijkse schoonmaak van de hut, handdoekwissel midden in de week.
  – Overzichtskaarten voor de individuele fietsers aan boord;
  – Reisleider (Duits en Engels sprekend).

  Exclusief
  – Reserveringskosten: € 15 per boeking / groep (verplichte toeslag);
  – Transfers naar / van de ligplaats in Omišalj (Kroatië)
  – Vast bedrag voor lokale kosten en drinkwater aan boord en tijdens de fietstochten: € 40 p.p. volwassenen en € 20 p.p. voor kinderen onder de 17 jaar, (te betalen aan de kapitein);
  – Maaltijden aan land;
  – Entreegelden & excursies;
  – Drankjes aan boord (middels turflijst, aan de kapitein te betalen);
  – Persoonlijke (reis-) verzekering;
  – Fooi voor reisleider en bemanning (facultatief).

  Aanvullende services (facultatief)
  – Bovendektoeslag: € 100 per persoon (op aanvraag, reserveren is nodig);
  – ½ Tweepersoonshut (deze hut deelt u dan met een andere gast, op aanvraag);
  – Eenpersoonshut benedendek, toeslag: € 300 (beperkt beschikbaar op aanvraag);
  – Eenpersoonshut bovendek, toeslag: € 400 (beperkt beschikbaar op aanvraag);
  – Huurfiets: Inselhuepfen 21-versnelling trekkingfiets met bagagefietstas: € 80; of elektrische fiets Cube 9-versnelling-naafschakeling met bagagefietstas: € 160;
  – Verzekering tegen diefstal en beschadigingen van de huurfietsen: fiets met 21-versnellingen € 10 / week; E-bike € 20 / week (niet verzekert: schade die opzettelijk veroorzaakt is);
  – Een bewaakte parkeerplaats: motor € 30 per week, auto tot 6 m: € 50 per week, voertuig langer dan 6 m: € 100 per week (ter plaatse betalen aan de reisleider);
  – Extra nacht in Omišalj inclusief ontbijt op aanvraag te boeken;
  – Transfer vanaf vliegveld Rijeka – haven Omišalj (alleen op de aankomst- en vertrekdag mogelijk: € 15 per persoon / één richting;
  – Bij treinreis naar Rijeka: verzameltransfer Rijeka – Omišalj: € 15 p.p. / één richting, (alleen op de aankomst- en vertrekdag, reserveren verplicht; ter plaatse te betalen). Let op: het is niet mogelijk eigen fietsen op de trein mee te nemen;
  – Verzameltransfers tussen vliegveld Zagreb of vanaf Zagreb-Centrum (alleen op de aankomst- en vertrekdag): € 20 p.p. éénrichting en € 20 per fiets/éénrichting (boeking tot 2 weken voor afvaart met opgave van vluchtgegevens); Vertrektijden aankomstdag naar Omisalj: vanaf Zagreb-Centrum: 11:30 uur, vanaf vliegveld Zagreb: 12:15 uur. Vertrektijd vertrekdag vanaf Omisalj naar Zagreb: 08:00 uur).
  – Individuele transfers: prijs op aanvraag.

 •  

 • Hutsoorten en prijzen 2018

  Afvaartdata Kvarner Baai 2018 | Linda:
  Vertrek en aankomst op zondag van/naar Omišalj (Kroatië)

  Iedere week vanaf 15 april t/m 14 oktober 2018.

  Op sommige data (op 22.04., 13.05., 24.06., 08.07., 16.09., 23.09., 07.10. en 14.10.) vinden de trekking en mountainbike cruise parallel op hetzelfde schip plaats. Een gids leidt de trekking groep en de andere de mountainbike groep.

  Reissom Kvarner Baai 2018 per persoon | Linda:

  Voor alle afvaarten geldt een reissom van € 990 per persoon
  De reissom is op basis van 2 personen in een 2-persoonshut onder dek.

  De 3-persoonshutten zijn alleen op aanvraag beschikbaar. Neemt u a.u.b. contact met ons op indien u zo'n hut wilt boeken.

  Korting:

  Als u een 3-persoonshut boekt, ontvangt u voor de derde persoon (bijv. een kind, ongeacht welke leeftijd) 50% korting op de persoonsprijs (alleen onder dek mogelijk).
  Kinderen tot en met 16 jaar die gebruik willen maken van een eigen hut, ontvangen een korting van 25% op de persoonsprijs (er wordt dan wel de single toeslag gerekend, niet te combineren met de 50% korting van een 3-persoonshut).

 • Goed om te weten

  Huurfietsen aan boord:
  Hybride fietsen in 4 framematen, 46 en 52 cm met dames frame (trapeze frame) of 56 en 60 cm met heren frame (diamond frame). Deze fietsen hebben 21-naafversnellingen, sterke handremmen en een comfortabel touring zadel van Selle Royal. Alle fietsen hebben 28 inch banden en zijn geschikt voor gasten met een minimale lengte vanaf 151 cm. Er is voor iedere gast een Ortlieb bagagetas beschikbaar. De huurprijs voor deze fiets is € 80 per week.

  Elektrische fiets Cube Cross Hybrid Pro Allroad 500: deze fiets wordt gekenmerkt door zijn lichte gewicht (ca. 20 kg zonder accu) en goede wegligging. Dit model is uitgerust met een krachtige accu met een groot bereik. De 9-versnelling zijn perfect afgestemd op de motor en makkelijk te bedienen. De E-Bike met trapeze frame is geschikt voor gasten tot 179 cm, en met een diamond frame voor gasten vanaf 180 cm. De huurpijs voor deze E-bike met Ortlieb bagagefietstas is €160 per week.

  Om organisatorische redenen mogen gasten alleen hun eigen fiets meebrengen indien dit van te voren is aangevraagd en deze aanvraag is bevestigd door de organisator.

  Verzorging
  De meevarende kok maakt deel uit van de bemanning en bereidt dagelijks een rijkelijk ontbijt en één of twee warme maaltijden. De verzorging bestaat uit 4 x volpension en 3 x halfpension. De verzorging begint met het avondeten op de aankomstdag en eindigt met ontbijt op de vertrekdag.

  Taal
  De voertaal aan boord en tijdens de fietstochten zal Duits en Engels zijn.

  Veranderingen
  De organisator behoudt zich het recht voor om veranderingen in het programma aan te brengen op grond van wisselende wind- en weersomstandigheden, of om organisatorische redenen. Soms zal de route in omgekeerde volgorde plaatsvinden.

  Fietstochten (level 2-3)
  De fietsroutes langs de Kvarner Baai eisen van de deelnemers een zekere basisconditie, die men zich als regelmatige fietser moet hebben toegeëigend. De routes brengen u tot een hoogte van tussen de 200 en 500 meter. De dagelijkse fietstochten van 20 – 45 km voeren langs heuvelachtig en bergachtig gebied en kunnen gemakkelijk binnen de gestelde tijd worden gefietst. Ook steilere of langere beklimmingen zijn te behalen, indien nodig lopend naast de fiets. De reisleider zal u hier tijdig over informeren. I.p.v. een fietstocht kan er ook een halve of hele zwem / zonnebaad dag met / op het schip worden ingelast. De wegen zijn over het algemeen geasfalteerd en buiten de vakantie perioden weinig bereden. U kunt dagelijks zelf beslissen of u de tocht individueel (alleen) aan de hand van kaartmateriaal maakt of dat u zich bij een van de reisleiders aansluit. Tijdens de fietstochten is een fietshelm verplicht. Er zijn een beperkt aantal fietshelmen te huur (reserveren noodzakelijk).

  Kinderen
  Wij zijn van mening dat alleen kinderen met een goed uithoudingsvermogen en een minimale leeftijd van 10 jaar deze fietstochten langs de Kvarner Baai op eigen kracht zouden kunnen volbrengen. Houdt u er echter rekening mee dat alleen vanaf een lichaamslengte van 1,20 meter passende huurfietsen kunnen worden geleverd. Kinderen onder de 16 jaar zijn in Kroatië verplicht een fietshelm te dragen.

  Algemene voorwaarden
  De Algemene (reis-)voorwaarden van Boat Bike Tours gelden voor fiets-vaar-vakanties en de daarop betrekking hebbende reisovereenkomsten en –bevestigingen. Bij boeking van een reis worden deze voorwaarden integraal onderdeel van de reisovereenkomst. Indien afwijkende bepalingen op uw boeking van kracht zijn, wordt u daarover vóór of bij boeking schriftelijk door ons geïnformeerd. Uw reisbevestiging is bindend. Reisprogramma’s en andere informatie zijn onder voorbehoud van tussentijdse wijzigingen, o.a. als gevolg van meteorologische, technische of om nautische redenen.

  Het minimum aantal deelnemers voor deze reis: 14.
  Het maximum aantal deelnemers voor deze reis: 29.

  Deze reis langs de Kvarner Baai wordt georganiseerd en uitgevoerd door / onder verantwoordelijkheid van Inselhuepfen / Radurlaub Zeitreisen GmbH in Konstanz (D). Hierdoor kunnen andere reisvoorwaarden van toepassing zijn.

  Contact
  Boat Bike Tours BV
  ’t Prooyen 3-B
  1141 VD Monnickendam
  Nederland
  Tel: +31 299 313071
  Fax: +31 299 313065
  info@boatbiketours.com
  www.boatbiketours.com

  Update: 26 juli 2017

 • Foto's