default-logo
Location: Kroatië | Dalmatië | Trogir
Price: v.a. € 1190,-

Fiets Vaar Vakantie Kroatie: Zuid-Dalmatië PLUS Tour | Meerdere schepen

Een luxe fiets-vaar-vakantie Zuid-Dalmatie. PLUS reizen bieden onze gasten net een beetje meer aan wat een eilandhoppen reis zo uniek maakt: een comfortabele motorjacht van de luxe klasse of eerste klasse categorie, de onbeperkte huurmogelijkheid van E-bikes en kleine verrassingen onderweg.

PLUS reizen bieden onze gasten net een beetje meer – Luxe fiets-vaar-vakantie Zuid-Dalmatie

Op onze Zuid-Dalmatië Plus tour, verkent u, vergezeld door het Deluxe schip Princeza Diana of het eerste-klasse schip Melody, de unieke en prachtige Zuid Dalmatische eilanden en kust.

Speciale hoogtepunten zoals het Diocletianus-paleis van Split, de schilderachtige oude stad van Korcula en het lavendeleiland Hvar worden tezamen met het bezoek aan de ongerepte eilanden tot een onvergetelijke reis gecombineerd. Aan cultuur niet te kort.

Het reisprogramma lijkt in grote opzichten op onze normale fiets-vaar-vakantie in Zuid-Dalmatië, zodat de Plus-tour een goed alternatief is indien de door u gewenste datum in voor de tour in Zuid-Dalmatië volgeboekt is. Afhankelijk van weer en wind kan het voorkomen dat deze reis in omgekeerde volgorde wordt uitgevoerd.

Icons Luxe fiets-vaar-vakantie Zuid-Dalmatie

Luxe fiets-vaar-vakantie Zuid-Dalmatie

Kroatië Plus Tour

 

 • Data/Prijzen

 • Informatie Schepen

  Deluxe schip “Princeza Diana”

  De Princeza Diana is een 3-mast motorjacht uit de Deluxe-categorie dat in de zomer van 2011 in gebruik is genomen. Het 40 meter lange en 8,50 meter brede schip is speciaal gebouwd voor de hybride & e-bike tours. Ondanks alle functionaliteit is de Princeza Diana een zeer elegant stalen schip met een hoog comfort: het beschikt over 16 hutten (9 bovendek en 7 onderdeks) van 10-14 m² , die natuurlijk zijn uitgerust met een douche en toilet, air conditioning en een föhn in elke cabine. Afmeting bedden: 2-pers.bed 200 x 140 cm, losse bedden 200 x 90 cm, 3de bedden 200 x 90 m; alle met matrassen van het merk Diamona. De 7 hutten onderdek hebben alle een 2-persoonsbed en de mogelijkheid voor een 3de/4de slaapplaats in een bovenbed. 5 Hutten op het bovendek hebben 2 lage bedden, de andere 4 hebben een 2-persoonsbed en de mogelijkheid voor een 3de slaapplaats in een bovenbed. Door zijn variabele cabines met 2, 3 of 4 bedden is de Princeza Diana ook erg familie vriendelijk. Een grote salon, evenals een overdekt achterdek met zitplaatsen (alles gelegen op het bovenste dek) bieden voldoende ruimte voor gezellige maaltijden (zowel binnen als buiten). De hutten, de salon en de buitenruimtes zijn elegant ingericht. Op het ruime zonnedek staan stoelen en liggen matten om te ontspannen en te genieten. Het zwemplatform in de stern biedt een comfortabele manier om in de zee te komen. Een extra afgesloten vrachtruim is uitgerust om het in- en uitladen van de fietsen te vergemakkelijken; daarin zijn ook genoeg stopcontacten aangebracht voor het opladen van de accu's.

  Princeza Diana - Luxe fiets-vaar-vakantie Zuid-Dalmatie

  Eersteklas Schip “Melody”

  De in 2014/2015 gebouwde, 42 meter lange en 8,30 meter brede Melody is een schip met stijl en klasse. Met haar prachtige inrichting en elegante vorm biedt ze plaats aan 14 compleet ingerichte hutten (14-15 m²) met een gezellige sfeer voor maximaal 28 personen. De hutten beschikken over 2 lage vrijstaande bedden of over een 2-persoonsbed, douchecabine, wastafel en wc, airconditioning, kluis en een tv met een infotainment-kanaal. Afmeting bedden: 2-persoonsbed 200 x 160 cm, losse bedden 200 x 90 cm, alle met matrassen van het merk Diamona. De zeer ervaren 8-koppige crew onder leiding van kapitein Pave zorgen ervoor dat het de gasten aan niets ontbreekt. Het bovendek in comfortabele lounge stijl nodigt uit om te genieten van de zon of indien u dat liever heeft zijn er ook plekken in de schaduw. Kies een cocktail van de bar en geniet vanuit een borrelende whirlpool van een 360º uitzicht over de oceaan.

  My Melody - Luxe fiets-vaar-vakantie Zuid-Dalmatie

 • Reisprogramma Zuid-Dalmatië Plus Tour

  Reisprogramma Kroatie: Zuid-Dalmatië PLUS Tour | Meerdere schepen
  Luxe fiets-vaar-vakantie Zuid-Dalmatie

  Dag 1 (za): Trogir (inschepen) – eiland Hvar
  De luxe fiets-vaar-vakantie Zuid-Dalmatie begint op zaterdag. De heenreis / aankomst is op eigen gelegenheid ofwel met de auto naar Trogir of met het vliegtuig naar het vliegveld van Split, dat ca. 5 km van de haven van Trogir verwijdert ligt. Tussen 14:00 en 14:30 uur kunt u inschepen aan boord van het motorjacht; daarna begint om ca. 15:00 uur de eerste vaartocht van Trogir naar het eiland Hvar. Stari Grad is de tweede grootste nederzetting op het eiland Hvar en bekend om zijn belangrijke haven. Overnachting in Stari Grad.

  Dag 2 (zo): Eilanden Hvar en Vis (Ca. 20 + 22 km)
  Na het ontbijt begint u aan een fietstocht naar de schilderachtige havens van Jelsa en Vrboska. Daarna keren we voor de lunch terug naar Stari Grad, de als Griekse kolonie van Faros opgerichte stad die in de afgelopen jaren is uitgegroeid tot een Mekka voor kunstenaars en kunstliefhebbers. Een tweede fietstocht leidt ons over bijna autovrije wegen naar eilandhoofdstad Hvar, waar u de gelegenheid heeft het grote renaissance Piazza te bezichtigen en van het uitzicht te genieten van de hoog boven de stad uittorende Spaanse vesting. Tegen 18:00 brengt het schip u gedurende een ca. 1,5 uur durende overtocht naar het volgende eiland. Overnachting op Vis.

  Dag 3 (ma): Eiland Vis (Ca. 32 km)
  Vis is het verst van het vaste land gelegen Kroatische eiland. 2.300 Jaar geleden was er al een Griekse kolonie op het eiland genaamd Issa. Vis was door zijn strategisch gunstige ligging een militaire basis en tot 1995 niet toegankelijk voor buitenlandse toeristen. Vanaf uw fietszadel heeft u vandaag de gelegenheid om dit geliefde eiland te ontdekken. Als alternatief kunt u kiezen voor een 3 uur durende jeep-safari op het eiland (ca. 35 km, niet incl.) Aansluitend brengt het schip u naar het eiland Korčula. Overnachting in Vela Luka.

  Dag 4 (di): Eiland Korčula (Ca. 62 km)
  Vandaag verkent u het eiland Korčula per fiets en geniet u van uw lunch in één van de lokale restaurants. De rust en de sereniteit van de weelderige tuinen met grote cipressen bepalen het beeld van dit misschien wel mooiste eiland van Dalmatië. De fietstocht voert u door het dorp Blato, dat, net als Rome, werd gebouwd op zeven heuvels, over de passweg naar de mooie baai van Pupnat en ten slotte tot in Korčula-stad. Daar heeft u nog genoeg tijd om door de prachtige binnenstad met zijn in visgraatvorm gerangschikte straatjes te zwerven. Overnachting in Korčula-stad.

  Dag 5 (wo): Eiland Brac (Ca. 35 km)
  Vandaag vaart u over naar het eiland Brač, dat beroemd is om haar glimmende witte marmer, dat o.a. werd gebruikt voor de White House in Washington en de Reichstag in Berlijn. Na een uitgebreide zwempauze volgt een lunch, daarna begint uw fietstocht in Sumartin die u naar het mooie vissersdorpje Povlja en het pittoreske havenstadje Pučišća brengt. Overnachting in Pučišća.

  Dag 6 (do): Omiš – Split (Ca. 25 of 44 km)
  Vandaag fietst u naar het dal van de rivier de Cetina, die diep in de rotsen ingegraven is. Na ongeveer 18 km heeft u de gelegenheid deel te nemen aan een rafting tocht op de rivier Cetina (niet in de prijs inbegrepen) en aansluitend via een korte fietstocht van ca. 7 km naar het schip terug te fietsen of (zonder raften) een uitgebreide fietstocht te maken (44 km) via kleine zijwegen en via gevarieerde landschappen naar Omiš met zijn kastelen piraat. In de namiddag brengt het schip u naar Split. De binnenstad van Split, dat binnen de muren van het beroemde paleis van de Romeinse keizer Diokletian gebouwd is, behoort tot het Wereldcultuurerfgoed. Overnachting in Split.

  Dag 7 (vr): Eiland Šolta – Trogir (Ca. 19 km)
  Na een korte overtocht naar Stomorska op het eiland Šolta vertrekt u voor uw laatste fietstocht. Ommuurde akkers, talrijke olijvenbossen, johannesbrood- en vijgenbomen staan langs de weg. De kruidige geur van lavendel en rozemarijn begeleiden u tijdens uw tocht over dit stille eiland. In Maslinica verlaat u de fiets en kunt u genieten van de laatste vaartocht terug naar Trogir, waar nog genoeg tijd overblijft om de binnenstad, die tot het wereldcultuurerfgoed behoort, te bezichtigen. Traditioneel vindt de laatste avond aan boord plaats en omvat de gezamenlijke maaltijd en een laatste samenzijn met bemanning en gidsen in een gezellige sfeer.

  Dag 8 (za): Trogir
  De luxe fiets-vaar-vakantie Zuid-Dalmatie is helaas ten einde. Uitschepen tot 9 uur.

  Wijzigingen
  De organisator behoudt zich het recht voor om veranderingen in het programma aan te brengen op grond van wisselende wind- en weersomstandigheden, of om organisatorische redenen. Mocht het bijvoorbeeld voorkomen dat bij bovengenoemde routeverloop de havens overvol / druk zijn, dan wordt de route in omgekeerde volgorde gevaren.

 • Inclusief

  Inclusief
  – 8-Daagse tocht op een motorjacht met bemanning (zaterdag / zaterdag), van / naar Trogir (Kroatië);
  – 7 Overnachtingen in een 2-persoonshut met douche / WC;
  – 4 x volpension en 3 x halfpension;
  – Begeleide fietstochten en bezichtigingen zoals in het programma vermeld;
  – Beddengoed en handdoeken; dagelijkse reiniging van de hut, handdoekwissel midden in de week;
  – Overzichtskaarten voor de dagelijkse fietsroutes aan boord;
  PLUS-Reizen extra’s;
  – Reisleider (Duits en Engels sprekend).

  Exclusief
  – Reserveringskosten: € 15 per boeking / groep (verplichte toeslag);
  – Transfers naar / van de ligplaats in Trogir (Kroatië);
  – Taxi rit van vliegveld in Split naar het schip in Trogir (ca. € 20) of met het openbaar vervoer
  – Vast bedrag voor lokale kosten en drinkwater aan boord en voor de fietstochten: € 40 p.p.  voor volwassene en € 20 p.p. voor kinderen tot 16 jaar. (te betalen aan de kapitein);
  – Maaltijden en drankjes aan land;
  – Entreegelden & excursies;
  – Cetina Rafting (ter plaatse te betalen);
  – Jeep safari op het eiland Vis (ter plaatse te betalen);
  – Drankjes aan boord (middels turflijst, aan de kapitein te betalen);
  – Persoonlijke (reis)verzekering;
  – Fooi voor reisleider en bemanning (facultatief).

  Aanvullende services (facultatief)
  – Bovendektoeslag: € 150 p.p. voor Princeza Diana / € 200 p.p. voor Melody (reserveren noodzakelijk);
  – ½ 2-persoonshut boeken is op aanvraag mogelijk; u deelt deze dan met een andere gast;
  – 2-persoonshut voor alleengebruik benedendek, toeslag: € 500 (beperkt beschikbaar op aanvraag);
  – 2-persoonshut voor alleengebruik bovendek, toeslag: Princeza Diana € 700, Melody € 800 (beperkt beschikbaar op aanvraag);
  – Huurfiets: 21-versnelling hybridefiets met bagagefietstas: € 80 of een elektrische fiets CUBE met 8 versnellingen met bagagefietstas: € 160;
  – Verzekering tegen diefstal en beschadigingen van de huurfietsen: fiets met 21-versnellingen € 10 / week; E-bike € 20 / week (niet verzekerd: schade die opzettelijk/nalatigheid veroorzaakt is);
  – Een bewaakte parkeerplaats: motor € 30/week; auto tot 6 m in lengte € 40/week; voertuig langer dan 6 m € 100/week (op aanvraag, reserveren verplicht / aan de reisleider te betalen);
  – Extra nacht in Trogir incl. ontbijt: prijs op aanvraag.

 •  

 • Hutsoorten en prijzen 2018

  Afvaartdata 2018 | Zuid-Dalmatië Plus:
  Begin en einde van de reis op zaterdag van/naar Trogir (Kroatië):

  Princeza Diana: 14.04., 28.04., 12.05., 26.05., 09.06., 23.06., 07.07., 25.08., 08.09., 22.09., 06.10. en 22.10.2018.
  Melody: 31.03., 21.04., 05.05., 19.05., 02.06.; 16.06., 30.06., 14.07., 21.07., 04.08., 18.08., 01.09., 15.09., 29.09. en 13.10.2018

  Reissom 2018 per persoon | Zuid-Dalmatië Plus:

  Princeza Diana:
  Op de vertrekdata 14.04., 28.04., 12.05., 06.10. en 20.10. is de reissom € 1.290 p.p.
  Op alle andere vertrekdata is de reissom € 1.390 p.p.

  Melody:
  Op de vertrekdata 31.03., 21.04., 05.05. en 13.10. is de reissom € 1.390 p.p.
  Op alle andere afvaartdata is de reissom € 1.490 p.p.

  Deze prijzen zijn op basis van 2 personen in een 2-persoonshut onderdek.

  Korting:
  Als u een 3-persoonshut boekt, ontvangt u voor de derde persoon (bijv. een kind, ongeacht welke leeftijd) 50% korting op de persoonsprijs. Alle 3-persoonshutten beschikken over een Frans bed (160cm) en een eenpersoonsbed daarboven).

  Kinderen tot 16 jaar ontvangen een korting van 25% op de persoonsprijs. (niet in combinatie met de 50% korting); Toeslag voor een single hut wordt wel berekend.

 • Goed om te weten

  Verzorging
  De meevarende kok maakt deel uit van de bemanning en bereidt dagelijks een rijkelijk ontbijt, maar ook één tot twee warme maaltijden. De verzorging omvat 4 x volpension en 3 x halfpension. De eerste maaltijd die geserveerd wordt is het avondeten op de aankomstdag en de laatste is het ontbijt op de vertrekdag.

  Taal:
  Door het internationale gezelschap aan boord wordt er Engels en Duits gesproken.

  Huurfietsen aan boord:
  Hybride fietsen in 4 framematen, 46 en 52 cm met dames frame (trapeze frame) of 56 en 60 cm met heren frame (diamond frame). Deze fietsen hebben 21-naafversnellingen, sterke handremmen en een comfortabel touring zadel van Selle Royal. Alle fietsen hebben 28 inch banden en zijn geschikt voor gasten met een minimale lengte vanaf 151 cm. Er is voor iedere gast een Ortlieb bagagetas beschikbaar. De huurprijs voor deze fiets is € 80 per week.

  Elektrische fiets Cube Cross Hybrid Pro Allroad 500: deze fiets wordt gekenmerkt door zijn lichte gewicht (ca. 20 kg zonder accu) en goede wegligging. Dit model is uitgerust met een krachtige accu met een groot bereik. De 9-versnelling zijn perfect afgestemd op de motor en makkelijk te bedienen. De E-Bike met trapeze frame is geschikt voor gasten tot 179 cm, en met een diamond frame voor gasten vanaf 180 cm. De huurpijs voor deze E-bike met Ortlieb bagagefietstas is €160 per week.

  Om organisatorische redenen mogen gasten alleen hun eigen fiets meebrengen indien dit van tevoren is aangevraagd en deze aanvraag is bevestigd door de organisator.

  Wijzigingen
  De organisator behoudt zich het recht voor om veranderingen in het programma aan te brengen op grond van wisselende wind- en weersomstandigheden, of om organisatorische redenen. Mocht het bijvoorbeeld voorkomen dat bij bovengenoemde routeverloop de havens overvol / druk zijn, dan wordt de route in omgekeerde volgorde gevaren.

  Voorwaarden (moeilijkheidsgraad 2-3)
  De tochten op de luxe fiets-vaar-vakantie Zuid-Dalmatie zijn geschikt voor gasten op een trekking fiets of E-bike. U dient bij boeking al een keuze te maken tussen een e-bike of een trekking fiets, zodat deze aan boord voor u klaarstaat. De fietsroutes eisen van de deelnemers een zekere basisconditie, die men zich als regelmatige fietser moet hebben toegeëigend. De routes brengen u tot een hoogte van tussen de 200 en 500 meter. De dagelijkse fietstochten van 20 – 50 km voeren langs heuvelachtig en bergachtig gebied en kunnen gemakkelijk binnen de gestelde tijd worden gefietst. Ook steilere of langere beklimmingen zijn te behalen. De wegen zijn over het algemeen geasfalteerd en buiten de vakantie perioden weinig bereden. I.p.v. een fietstocht kan er ook een halve of hele dag met / op het schip worden ingelast om te zwemmen en / of te zonnen. Tijdens de fietstochten is een fietshelm verplicht. Neemt u a.u.b. uw eigen goed passende fietshelm mee. Er zijn een beperkt aantal huurhelmen beschikbaar (reserveren noodzakelijk).

  Kinderen
  Wij zijn van mening dat alleen kinderen met een goed uithoudingsvermogen en een minimale leeftijd van 10 jaar deze fietstochten op eigen kracht zouden kunnen volbrengen. Houdt u er echter rekening mee dat alleen vanaf een lichaamslengte van 1,20 meter (trekking fiets) c.q. 1,50 meter (E-Bike) passende huurfietsen kunnen worden geleverd. Kinderen onder de 16 jaar zijn in Kroatië verplicht een fietshelm te dragen.

  Algemene voorwaarden
  De Algemene (reis-)voorwaarden van Boat Bike Tours gelden voor fiets-vaar-vakanties en de daarop betrekking hebbende reisovereenkomsten en –bevestigingen. Bij boeking van een reis worden deze voorwaarden integraal onderdeel van de reisovereenkomst. Indien afwijkende bepalingen op uw boeking van kracht zijn, wordt u daarover vóór of bij boeking schriftelijk door ons geïnformeerd. Uw reisbevestiging is bindend. Reisprogramma’s en andere informatie zijn onder voorbehoud van tussentijdse wijzigingen, o.a. als gevolg van meteorologische, technische of om nautische redenen.

  Het minimum aantal deelnemers voor deze reis: 14.
  Het maximum aantal deelnemers voor deze reis: 31+.

  Deze luxe fiets-vaar-vakantie Zuid-Dalmatie wordt georganiseerd en uitgevoerd door / onder verantwoordelijkheid van Inselhuepfen / Radurlaub Zeitreisen GmbH in Konstanz (D). Hierdoor kunnen andere reisvoorwaarden van toepassing zijn.

  Contact
  Boat Bike Tours BV
  ’t Prooyen 3-B
  1141 VD Monnickendam
  Nederland
  Tel: +31 299 313071
  Fax: +31 299 313065
  info@boatbiketours.com
  www.boatbiketours.com

  Update: 26.07.2017

 • Foto's