default-logo
Location: Kroatië | Trogir
Price: v.a. € 890,-

Fiets Vaar Vakantie Kroatië: Zuid-Dalmatië | Meerdere schepen

Een fiets-vaarvakantie langs de kust van Zuid-Dalmatië. In Zuid Dalmatië, de kleinste en dunbevolktste regio van Kroatië, ontdekt u per schip en fiets unieke steden en bloeiende eilandlandschappen. Beleeft u het mooie eiland Korčula met zijn schilderachtige binnenstad, het eiland Brac met zijn prachtige baaien en het prachtige lavendeleiland Hvar. Wandelt u door de stad Hvar met zijn weerbare vesting en geniet u van de rust van het kunstenaars-dorp Stari Grad.

Trogir, Hvar, Stari Grad en Korčula – Zuid-Dalmatië

Uw reisleider leidt u vakkundig door fascinerende steden als Trogir, Hvar, Stari Grad en Korčula, die bijna allemaal tot het Wereldcultuurerfgoed van UNESCO behoren.

Kapetan Jure, Romantica en San Snova laten u de mooiste plekjes zien tijdens deze fiets-vaarvakantie langs de kust van Zuid-Dalmatië.

De tour wordt soms parallel uitgevoerd aan de mountainbike tour op hetzelfde schip, waarbij een gids de groep trekkingfietsen begeleidt en de andere gids de groep met mountainbike.
Afhankelijk van weer en wind kan het voorkomen dat deze reis in omgekeerde volgorde wordt uitgevoerd.

Icons Fiets-vaarvakantie langs de kust van Zuid-Dalmatië

Zuid-Dalmatië uitzicht schepen

Kroatië omgeving Fiets-vaarvakantie langs de kust van Zuid-Dalmatië

 

 • Data/Prijzen Zuid-Dalmatië

 • Informatie Schepen

  Kapetan Jure, Romantica en San Snova

  Tijdens de fiets-vaarvakantie langs de kust van Zuid-Dalmatië verblijft u op een van de drie onderstaande schepen.

  Komfortschip Kapetan Jure

  De Kapetan Jure is een comfortabel en ruim houten motorjacht van 27 m lang en 7 m breed, dat in 2000 in de vaart is genomen. Het schip heeft 15 gezellige hutten (7 – 8 m²). 4 Hutten op het onderdek, ieder een Frans bed (200 x 140 cm).  11 Hutten op het bovendek, 10 daarvan beschikken over 2 bedden naast elkaar en 1 hut heeft een stapelbed (200 x 80 cm). Alle hutten hebben air conditioning, kluisje en een badkamertje met douchecabine, wastafel en toilet en een haardroger. De ruime salon is gezellig ingericht.  De ruime zitplaatsen op het achterdek en een zonnedek met ligmatrassen nodigen uit om lekker te relaxen. Kapitein Anton en zijn bemanning zijn een op elkaar ingespeeld team en verwennen hun gasten graag met culinaire gerechten.

  Kapetan Jure

  Premiumschip Romantica

  De Romantica is een comfortabel motorjacht, dat sinds 2007 in de Adriatische zee vaart. Het 32 meter lange en 7,60 meter brede schip voldoet aan de hoogste eisen qua comfort, elegantie en stijl en combineert romantiek met modern en functionaliteit. De elegante verschijning van zijn schip is voor kapitein Jure van grote waarde: 16 comfortabele 2-persoonshutten met een grote van ca. 9-10 m² bieden ook genoeg plaats voor grotere groepen. De hutten, maar ook de salon en het dek buiten hebben een luxe inrichting met veel liefdevolle details: zo zijn bijvoorbeeld de tafels in de salon met sierlijke inlegwerken van zeevaartsymbolen versiert. Op het bovendek zijn 9 hutten, 5 daarvan hebben een 2-persoonsbed (200 x 160 cm) en de andere 4 twee losse bedden (200 x 80 cm). Onderdek bevinden zich 7 hutten, 3 daarvan hebben twee losse bedden, 2 hutten hebben een 2-persoonsbed en de 2 andere hutten hebben een 2-persoonsbed en een extra bed, waardoor deze geschikt is voor 3 personen. Alle hutten hebben een eigen badkamer met douchecabine en WC, föhn en airconditioning.  Op het ruime zonnedek liggen matten waarop u zich kunt ontspannen. En van het zwemplatform op het achterdek kan men op een zeer makkelijke manier te water.

  Romantica

  Premiumschip San Snova

  De San Snova is een nieuw houten motorjacht, dat in het voorjaar van 2009 in de vaart is genomen. Gedurende de 3-jarige bouwtijd heeft de Familie Scherka dit schip, als familieproject, geheel uit eikenhout in de eigen timmerfabriek gebouwd. Het 31 meter lange en 8 meter brede schip voldoet aan de hoogste eisen qua comfort, elegantie en stijl en combineert romantiek met modern en functionaliteit. In totaal zijn er 14 hutten beschikbaar voor gasten: op het bovendek 6 comfortabele 2-persoonshutten (ca. 9 m2) met 2-persoonsbed (200 x 160 cm) en vijf 3-persoonshutten met 2-persoonsbed en een 1-persoonsbed daarboven (200 x 80 cm) en op het onderdek 3 ruime 3-persoonshutten (ca. 14 m2), alle met een stapelbed en een losstaand bed. Alle hutten hebben een eigen badkamer met douchecabine en WC en zijn met een individueel regelbare airconditioning en föhn uitgerust. De hutten, maar ook de salon en het dek buiten hebben een luxe inrichting met veel liefdevolle details. Op het ruime zonnedek liggen matten waarop u zich kunt ontspannen en op het beschutte achterdek staan ligstoelen ter beschikking. De bemanning spreekt vloeiend Duits en Engels.

  San Snova

 • Reisprogramma Zuid-Dalmatië 2018

  Reisprogramma Kroatië: Zuid-Dalmatië | Meerdere schepen
  Fiets-vaarvakantie langs de kust van Zuid-Dalmatië

  Dag 1 (za): Trogir (inschepen) – eiland Brac
  De fiets-vaarvakantie langs de kust van Zuid-Dalmatië begint op zaterdag. De heenreis / aankomst is op eigen gelegenheid ofwel met de auto naar Trogir of met het vliegtuig naar het vliegveld van Split, dat ca 5 km van de haven van Trogir verwijdert ligt. Tussen 14:00 en 14:30 uur kunt u inschepen aan boord van het motorjacht; daarna begint om ca 15:00 uur de eerste vaartocht van Trogir naar het eiland Brac. Overnachting in de kalme haven van Milna.

  Dag 2 (zo): Eilanden Solta en Hvar (Ca. 20 + 20 km)
  Na de overtocht naar Stomorska op het eiland Šolta vertrekt u voor uw eerste fietstocht. Ommuurde akkers, talrijke olijvenbossen, johannesbrood- en vijgenbomen staan langs de weg. De kruidige geur van lavendel en rozemarijn begeleiden u tijdens uw fietstocht over dit stille eiland. Tijdens een bezoek aan een lokale imker leert u meer over de productie van honing. Na de rondtour over het eiland komt u weer terug op het schip in Stomorska. Daarna vaart het schip over naar Hvar. De middag fietstocht op het eiland Hvar brengt u naar de schilderachtige havens van Jelsa en Vrboska. Daarna keert u terug naar Stari Grad, dat in de afgelopen jaren is uitgegroeid tot een Mekka voor kunstenaars en kunstliefhebbers.

  Dag 3 (ma): Eilanden Hvar en Korčula (Ca. 22 km)
  De fietstocht van vandaag leidt u over bijna autovrije wegen en door mooi gelegen kleine dorpjes naar eilandhoofdstad Hvar, waar u de gelegenheid heeft het grote renaissance Piazza te bezichtigen en van het uitzicht te genieten van de hoog boven de stad uittorende Spaanse vesting. Aansluitend brengt het schip u naar het eiland Korčula. Overnachting in Vela Luka.

  Dag 4 (di): Eiland Korčula (Ca. 62 km)
  Vandaag ontdekt u het eiland Korčula per fiets en geniet u van uw lunch in één van de lokale restaurants. De rust en de sereniteit van de weelderige tuinen met grote cipressen bepalen het beeld van dit misschien wel mooiste eiland van Dalmatië. De fietstocht voert u door het dorp Blato, dat, net als Rome, werd gebouwd op zeven heuvels, over de passweg naar de mooie baai van Pupnat en ten slotte tot in Korčula-stad. Daar heeft u nog genoeg tijd om door de prachtige binnenstad met zijn in visgraatvorm gerangschikte straatjes te zwerven. Overnachting in Korčula-stad.

  Dag 5 (wo): Korčula-stad – Eiland Brač |Eiland Brač  (ca. 35 km)
  U vaart eerst over naar het eiland Brač, dat beroemd is om haar glimmende witte marmer, dat o.a. werd gebruikt voor de White House in Washington en de Reichstag in Berlijn. Na de lunchpauze begint uw fietstocht die u van Sumartin naar het mooie vissersdorpje Povlja of het pittoreske Pučišća brengt. Overnachting in Pučišća.

  Dag 6 (do): Pučišća – Omiš  | Omiš (Ca. 15 of 44 km) | Omiš – Split
  Na de overtocht naar Omiš  fietst u vandaag naar het dal van de rivier de Cetina, dat omgeven wordt door hoge rotsen. Na ongeveer 18 km heeft u de gelegenheid deel te nemen aan een rafting tocht op de rivier Cetina (niet in de prijs inbegrepen) en aansluitend via een korte fietstocht van ca. 7 km naar het schip terug te fietsen of (zonder raften) een uitgebreide fietstocht te maken (44 km) via kleine zijwegen en gevarieerde landschappen naar Omiš met zijn piratenkastelen. In de namiddag brengt het schip u naar Split. De binnenstad van Split, dat binnen de muren van het beroemde paleis van de Romeinse keizer Diokletian gebouwd is, behoort tot UNESCO Wereldcultuurerfgoed. Overnachting in Split.

  Dag 7 (vr): Split – Marjan (Ca. 15 km) | Split – Trogir
  Na het ontbijt vertrekt u voor uw laatste fietstocht, u beklimt de berg Marjan. De berg is een populaire recreatieplek van de lokale bevolking en biedt een fantastisch uitzicht over de stad en de omliggende eilanden. Als u weer aan boord bent kunt u genieten van de laatste vaartocht terug naar Trogir, waar nog genoeg tijd overblijft om de binnenstad, die tot het UNESCO wereldcultuurerfgoed behoort, te bezichtigen. Traditioneel vindt de laatste avond aan boord plaats en omvat de gezamenlijke maaltijd en een laatste samenzijn met bemanning en gidsen in een gezellige sfeer.

  Dag 8 (za): Trogir
  De fiets-vaarvakantie langs de kust van Zuid-Dalmatië is ten einde. Uitschepen tot 9 uur.

  De schuin gedrukte gedeeltes worden met het schip gevaren.

  Wijzigingen
  De organisator behoudt zich het recht voor om veranderingen in het programma aan te brengen op grond van wisselende wind- en weersomstandigheden, of om organisatorische redenen. Mocht het bijvoorbeeld voorkomen dat bij bovengenoemde routeverloop de havens overvol / druk zijn, dan wordt de route in omgekeerde volgorde gevaren.

 • Inclusief

  Inclusief
  – 8-Daagse tocht op een motorjacht met bemanning (zaterdag / zaterdag), van / naar Trogir (Kroatië);
  – 7 Overnachtingen op een motorjacht in een 2-persoonshut onderdek met douche / WC;
  – 4 x volpension en 3 x halfpension;
  – Begeleide fietstochten en bezichtigingen zoals in het programma vermeld;
  – Beddengoed en handdoeken; handdoekwissel midden in de week;
  – Dagelijkse schoonmaak van de hut;
  – Overzichtskaarten voor de dagelijkse fietsroutes aan boord;
  – Reisleider (Duits en Engels sprekend).

  Exclusief
  – Reserveringskosten: € 15 per boeking/groep (verplichte toeslag);
  – Transfers naar / van de ligplaats in Trogir (Kroatië);
  – Vast bedrag voor lokale kosten en drinkwater aan boord en voor de fietstochten: € 40 p.p. en € 20 p.p. voor kinderen tot 16 jaar. (Te betalen aan de kapitein);
  – Maaltijden en drankjes aan land;
  – Entreegelden & excursies;
  – Cetina Rafting (ter plaatse te betalen);
  – Drankjes aan boord (middels turflijst, aan de kapitein te betalen);
  – Persoonlijke (reis-)verzekering;
  – Fooi voor reisleider en bemanning (facultatief).

  Aanvullende services (facultatief)
  – Bovendektoeslag: € 100 p.p. voor Kapetan Jure  / € 150 p.p. voor Romantica en San Snova  (reserveren noodzakelijk);
  – ½ 2-persoonshut boeken is mogelijk; u deelt deze dan met een andere gast;
  – Eenpersoonshut benedendek, toeslag: Kapetan Jure € 300, San Snova Romantica € 500 (beperkt beschikbaar op aanvraag);
  – Eenpersoonshut bovendek, toeslag: Kapetan Jure € 400, San Snova Romantica € 700 (beperkt beschikbaar op aanvraag);
  – Huurfiets: 21-versnelling hybridefiets met fietstas: € 80 of een elektrische fiets Cube met 8 versnellingen met fietstas: € 160;
  – Verzekering tegen diefstal en beschadigingen van de huurfietsen: fiets met 21-versnellingen € 10 / week; E-bike € 20 / week (niet verzekerd: schade die opzettelijk of door nalatigheid veroorzaakt is);
  – Een bewaakte parkeerplaats: motor € 30/week; auto tot 6 m in lengte € 40/week; voertuig langer dan 6 m € 100/week (op aanvraag, reserveren verplicht / aan de reisleider te betalen);
  – Exclusieve transfer tussen het vliegveld van Split en de haven van Trogir: € 15 p.p./per rit
  – Extra nacht in Trogir inclusief ontbijt: prijs op aanvraag;

 •  

 • Hutsoorten en prijzen 2018

  Afvaartdata 2018 | Zuid-Dalmatië:
  Begin en einde van de reis op zaterdag van/naar Trogir (Kroatië):

  Kapetan Jure: 28.04., 12.05., 26.05., 09.06., 25.08., 08.09., 22.09., 06.10. en 20.10.2018.
  Romantica: 31.03., 07.04., 21.04., 05.05., 19.05., 02.06.; 16.06., 30.06., 14.07., 28.07., 18.08., 01.09., 15.09., 29.09. en 13.10.2018
  San Snova: 21.04., 28.04., 05.05., 12.05., 02.06., 09.06., 16.06., 23.06., 25.08., 08.09., 29.09. und 06.10.2018.

  Op enige data die met de San Snova zijn gepland (in april, mei, juni, 29.09. en in okt.) vinden de trekking en mountainbike cruise parallel op hetzelfde schip plaats. Een gids leidt de trekking groep en de andere de mountainbike groep.

  Reissom 2018 per persoon | Zuid-Dalmatië:

  Kapetan Jure:
  Op alle vertrekdata is de reissom € 990 p.p.

  Romantica:
  Op de vertrekdata 31.03., 07.04. 21.04., 05.05. en 13.10. is de reissom € 1.090 p.p.
  Op alle andere afvaartdata is de reissom € 1.190 p.p.

  San Snova:
  Op de vertrekdata 21.04., 28.04., 05.05., 12.05. en 06.10. is de reissom € 1.090 p.p.
  Op alle andere afvaartdata is de reissom € 1.190 p.p.

  Deze prijzen zijn op basis van 2 personen in een 2-persoonshut onderdek.

  Korting:
  Als u een 3-persoonshut boekt, ontvangt u voor de derde persoon (bijv. een kind, ongeacht welke leeftijd) 50% korting op de persoonsprijs. (niet mogelijk op de Kapetan Jure). Alle 3-persoonshutten beschikken over een Frans bed (140cm) en een eenpersoonsbed daarboven).

  Kinderen tot 16 jaar ontvangen een korting van 25% op de persoonsprijs. (niet in combinatie met de 50% korting); de toeslag voor een eenpersoonshut wordt wel berekend.

 • Goed om te weten

  Verzorging
  De meevarende kok maakt deel uit van de bemanning en bereidt dagelijks een rijkelijk ontbijt, maar ook één tot twee warme maaltijden. De verzorging omvat 4 x volpension en 3 x halfpension. De eerste maaltijd die geserveerd wordt is het avondeten op de aankomstdag en de laatste is het ontbijt op de vertrekdag.

  Taal:
  Door het internationale gezelschap aan boord wordt er Engels en Duits gesproken.

  Huurfietsen aan boord:
  Hybride fietsen in 4 framematen, 46 en 52 cm met dames frame (trapeze frame) of 56 en 60 cm met heren frame (diamond frame). Deze fietsen hebben 21-naafversnellingen, sterke handremmen en een comfortabel touring zadel van Selle Royal. Alle fietsen hebben 28 inch banden en zijn geschikt voor gasten met een minimale lengte vanaf 151 cm. Er is voor iedere gast een Ortlieb bagagetas beschikbaar. De huurprijs voor deze fiets is € 80 per week.

  Elektrische fiets Cube Cross Hybrid Pro Allroad 500: deze fiets wordt gekenmerkt door zijn lichte gewicht (ca. 20 kg zonder accu) en goede wegligging. Dit model is uitgerust met een krachtige accu met een groot bereik. De 9-versnelling zijn perfect afgestemd op de motor en makkelijk te bedienen. De E-Bike met trapeze frame is geschikt voor gasten tot 179 cm, en met een diamond frame voor gasten vanaf 180 cm. De huurpijs voor deze E-bike met Ortlieb bagagefietstas is €160 per week.

  Om organisatorische redenen mogen gasten alleen hun eigen fiets meebrengen indien dit van tevoren is aangevraagd en deze aanvraag is bevestigd door de organisator.

  Wijzigingen
  De organisator behoudt zich het recht voor om veranderingen in het programma aan te brengen op grond van wisselende wind- en weersomstandigheden, of om organisatorische redenen. Mocht het bijvoorbeeld voorkomen dat bij bovengenoemde routeverloop de havens overvol / druk zijn, dan wordt de route in omgekeerde volgorde gevaren.

  Moeilijkheidsgraad 2-3
  De fietsroutes tijdens de fiets-vaarvakantie langs de kust van Zuid-Dalmatië eisen van de deelnemers een zekere basisconditie, die men zich als regelmatige fietser moet hebben toegeëigend. De routes brengen u tot een hoogte van tussen de 200 en 500 meter. De dagelijkse fietstochten van 19 – 50 km voeren langs heuvelachtig en bergachtig gebied en kunnen gemakkelijk binnen de gestelde tijd worden gefietst. Ook steilere of langere beklimmingen zijn te behalen, indien nodig lopend naast de fiets. I.p.v. een fietstocht kan er ook een halve of hele dag met / op het schip worden ingelast om te zwemmen en / of te zonnen. De wegen zijn over het algemeen geasfalteerd en buiten de vakantie perioden weinig bereden. Tijdens de fietstochten is een fietshelm verplicht. Neemt u a.u.b. uw eigen goed passende fietshelm mee. Er zijn een beperkt aantal huurhelmen beschikbaar (reserveren noodzakelijk).

  Kinderen
  Wij zijn van mening dat alleen kinderen met een goed uithoudingsvermogen en een minimale leeftijd van 10 jaar de fietstochten tijdens de fiets-vaarvakantie langs de kust van Zuid-Dalmatië op eigen kracht zouden kunnen volbrengen. Houdt u er echter rekening mee dat alleen vanaf een lichaamslengte van 1,20 meter passende huurfietsen kunnen worden geleverd. Kinderen onder de 16 jaar zijn in Kroatië verplicht een fietshelm te dragen.

  Algemene voorwaarden
  De Algemene (reis-)voorwaarden van Boat Bike Tours gelden voor fiets-vaar-vakanties en de daarop betrekking hebbende reisovereenkomsten en –bevestigingen. Bij boeking van een reis worden deze voorwaarden integraal onderdeel van de reisovereenkomst. Indien afwijkende bepalingen op uw boeking van kracht zijn, wordt u daarover vóór of bij boeking schriftelijk door ons geïnformeerd. Uw reisbevestiging is bindend. Reisprogramma’s en andere informatie zijn onder voorbehoud van tussentijdse wijzigingen, o.a. als gevolg van meteorologische, technische of om nautische redenen.

  Het minimum aantal deelnemers voor deze reis: 16.
  Het maximum aantal deelnemers voor deze reis: 36.

  Contact
  Boat Bike Tours BV
  ’t Prooyen 3-B
  1141 VD Monnickendam
  Nederland
  Tel: +31 299 313071
  Fax: +31 299 313065
  info@boatbiketours.com
  www.boatbiketours.com

  Update: 28 juli 2017

  Deze reis wordt georganiseerd en uitgevoerd door / onder verantwoordelijkheid van Inselhuepfen / Radurlaub Zeitreisen GmbH in Konstanz (D). Hierdoor kunnen andere reisvoorwaarden van toepassing zijn.

 • Foto's