default-logo
Location: Amsterdam - Maastricht
Price: € 929

Fiets Vaar Vakantie Nederland Amsterdam – Maastricht | MS Sarah

Brede rivieren door oneindig laagland

“Denkend aan Holland zie ik brede rivieren traag door oneindig laagland gaan, rijen ondenkbaar ijle populieren als hooge pluimen aan den einder staan.”

Deze regels uit een beroemd gedicht van de Nederlandse dichter Marsman typeren prachtig deze reis tussen Amsterdam en Maastricht, de meest zuidelijke stad van Nederland. Ontdek een magisch landschap gevormd door de rivieren Vecht, Lek, Linge en Maas, een wirwar van oude stroomgeulen, afgesneden meanders, dijken en uiterwaarden en een typische fauna en flora. Bezoek historische steden, markante dorpen en een aantal kastelen en tuinen langs deze rivieren. In de gastvrije provincie Limburg, gaan de fietstochten regelmatig over de landsgrenzen: want hoewel de Maas door Nederland stroomt, zijn Duitsland en België steeds op een steenworp afstand. Zo kan het gebeuren dat u op één dag ‘Kuchen’ kunt eten in een Duitse Konditorei en een biertje kunt drinken op een terras in een Belgisch grensdorp. De reis eindigt in Maastricht, de hoofdstad van de provincie Limburg, bekend om zijn levendige centrum en bruisende gastvrijheid.

Route: Amsterdam – Weesp – Vianen – Heusden – Cuijk – Arcen – Roermond – Maastricht of in omgekeerde richting.

 

 • Data / Prijzen


 • Informatie schip

  Schip Sarah (20-22 passagiers):
  De Sarah is een klein en comfortabel schip met een lengte van bijna 45 en breedte van 6,60 meter. De eigenaren hebben er bij de ombouw van het voormalige vrachtschip gekozen voor comfort in plaats van een groter aantal passagiers. Aan boord van Sarah heeft iedere gast daarom veel ruimte in een aantrekkelijke atmosfeer.
  Dagverblijf
  De Sarah heeft een huiselijke en ruime salon / restaurant met air-conditioning en wifi (met onbeperkte datalimiet) en een groot zonnedek, waar bij mooi weer de maaltijden geserveerd worden.
  Hutten
  Het schip beschikt over 8 tweepersoons hutten met ieder twee lage bedden (in 2 hutten een extra stapelbed) en 2 tweepersoonshutten met een dubbel bed met ieder een eigen douche en toilet (alle hutten ca. 10 m2). De ramen kunnen worden geopend en de hutten hebben centrale verwarming. De gang heeft airconditioning. In elke hut vindt u een föhn.

 • Programma Amsterdam – Maastricht

  Reisprogramma Nederland: Amsterdam – Maastricht | MS Sarah 

  Dag 1 (za): Amsterdam – Weesp
  Na aankomst aan boord vertekt het schip rond 14.00 uur naar Weesp. Deze kleine stad aan de oevers van de rivier de Vecht heeft een historisch centrum met veel grachten en gebouwen die dateren uit de zeventiende en achttiende eeuw. Het heeft ook een paar mooie molens. De schilderachtige rivier de Vecht en de kleine weggetjes langs de rivier trekken zeilers en fietsers. Zodra het schip in Weesp aankomt, is er tijd om de fietsen te proberen, korte fietstocht ca 15 km. Na het diner is er tijd voor een wandeling.

  Dag 2 (zon): Weesp – Utrecht (ca. 45 km) | Utrecht – Vianen
  Uw fietstocht begint in Weesp en gaat langs de mooie meanderende rivier de Vecht met imposante herenhuizen aan de oevers. Onderweg bezoekt u een echte Nederlandse kaasboerderij, waar kaas nog steeds op traditionele wijze wordt gemaakt. U treft het schip weer in Utrecht en vanaf daar vaart het schip via het Amsterdam-Rijnkanaal naar Vianen, een klein vestingstadje aan de rivier de Lek.

  Dag 3 (ma): Vianen – Gorinchem (ca. 41 km)| Gorinchem – Heusden
  Vanaf Vianen fietst u door typisch Nederlands landschap naar Leerdam, een stadje aan de oevers van de rivier de Linge. Daar staat een bezoek aan de eeuwenoude Kristalfabriek van Royal Leerdam op het programma. U kunt een team van meesterglasblazers aan het werk zien. De tocht gaat verder langs de Linge naar Gorinchem, een charmant stadje aan de rivier de Waal. Na een kort bezoek, kunt u mee varen naar Heusden, een mooi gerestaureerd vestingstadje.

  Dag 4 (di): Heusden – Maasbommel | Maasbommel – Cuijk (ca. 40 km)
  Tijdens het ontbijt vaart het schip van Heusden naar Maasbommel, een dorp aan de rivier de Maas. Hier start uw fietstocht die u langs de rivier de Maas naar steden als Ravenstein en Grave brengt. Beide zijn middeleeuwse steden. In Ravenstein kunt u een oude looischuur bekijken en in Grave een paar kanonnen uit de tijd van Napoleon.
  Grave heeft ook een belangrijke rol gespeeld in operatie ‘Market Garden’ tijdens de tweede wereld oorlog, omdat hier een belangrijke brug lag. Deze brug heet nu John S. Thompson Bridge. Verder fietsend langs de Maas treft u het schip weer in Cuijk, de overnachtingsplaats. De St. Martinus kerk, een neogotische kerk bezit een heel mooi onderhouden barok-orgel (bouwjaar 1639-1650). Dit orgel is één van de oudste in Nederland.

  Dag 5 (wo): Cuijk – Arcen (ca. 48 km)
  Vandaag staat er een prachtige fietstocht op het programma. U fietst door de Maasvallei naar Afferden en Heyen. De route gaat verder door het Nationaal Park Maasduinen naar Well waar u het kasteel van Well vindt, met zijn zware, ronde bakstenen toren uit de 14e eeuw. De bestemming voor vandaag is Arcen. Daar kunt u de beroemde kasteeltuinen bezoeken: het Rosarium, met tien verschillende rozentuinen; de water- en beeldentuin; de Lommerrijk, met schaduwen, watervallen en stroompjes; het dal, met zes ‘internationale' tuinen; Casa Verde, met mediterrane en tropische tuinen; de Golf tuin, met uitzicht op de grootste waterval van Nederland.

  Dag 6 (do): Arcen – Venlo – Roermond (ca. 50 km)
  Opnieuw volgt de fietsroute de rivier de Maas. Hier en daar steekt u met een veerboot of via een brug over om de meest interessante fietspaden te volgen. De eerste stop is Venlo, met veel historische momumenten en een levendige binnenstad. Rond lunchtijd arriveert u in Kessel, één van de oudste dorpen aan de Maas. Daar steekt u over naar de andere oever en vervolgt u de fietstocht naar het mooie dorp  Beesel,  waar de korenmolen ‘de grauwe beer’ trots langs de rivier staat.
  De tocht van vandaag eindigt in de stad Roermond, waar de rivieren Roer en Maas samenkomen.
  Roermond is bekend door zijn rijke culturele erfgoed. Sinds 1559 was het een bisschopsstad. In het centrum vindt u veel historische gebouwen. Roermond is ook de stad van Pierre Cuypers, volgens velen de belangrijkste Nederlandse architect van de 19e eeuw. Hij is de architect van het Rijksmuseum en het Centraal Station in Amsterdam.

  Dag 7 (vr): Roermond – Born (ca. 42 km) | Born – Maastricht 
  Ook vandaag gaat de fietstocht weer door charmante dorpjes en het prachtige landschap van de provincie Limburg. Eerst fietst u naar het grensdorpje Thorn, het ‘witte dorp', bekend om de straten met kasseien en wit geschilderde huizen. Het enige gebouw dat niet wit is, is de 14e-eeuwse kerk.
  Vanaf hier fietst u over de Nederlands / Belgische grens naar het Belgische Maaseik. Deze stad is bekend om de schilders Hubert en Jan van Eyck. Op het marktplein ziet u typische huizen in renaissance stijl met hun indrukwekkende gevels. U kunt ook van de gelegenheid gebruik om een lekkere Belgische “pint” te drinken op dit mooie plein. U treft het schip in Born, vanwaar u mee vaart naar Maastricht. Maastricht, de hoofdstad van de provincie is een prachtig bewaard gebleven stad met Romeinse wortels. In deze stad vindt u de schatkamer van de Sint-Servaaskerk, het Bonnefanten museum voor beeldende kunst, en de Kazematten, een systeem van ondergrondse verdedigingswerken uit de 18e eeuw. Naast deze bijzondere plaatsen kunt u de mergelgrotten bezoeken, of gewoon genieten op het Vrijthof. U zult zich niet vervelen!

  Dag 8 (za): Maastricht
  Einde van de reis. Uitschepen na het ontbijt, tot 9:30 uur.

  Cursief gedrukte trajecten worden met het schip afgelegd.
  Programma en gegevens onder voorbehoud van tussentijdse wijzigingen als gevolg van technische, meteorologische en/of nautische gronden.
  Alle afstanden zijn “circa-afstanden” van de aanbevolen fietsroutes.
  Dagelijks begeleide fietstochten; voor gasten die de fietsroutes individueel willen fietsen, zijn er routebeschrijvingen en kaarten aan boord beschikbaar.
  De reisleider is eveneens dagelijks met de fiets onderweg en kan bij pech onderweg of noodgeval altijd mobiel bereikt worden.
  Wanneer u een dag niet fietsen wilt, kunt u relaxen en de route met het schip afleggen.

 • Programma Maastricht – Amsterdam

  Reisprogramma Nederland: Maastricht – Amsterdam | MS Sarah 

  Dag 1 (za): Maastricht
  Na aankomst aan boord rond 14.00 uur is er tijd om de stad te verkennen. Maastricht, stammend uit de Romeinse tijd, is prachtig bewaard gebleven. In deze stad vindt u de schatkamer van de Sint-Servaaskerk, het Bonnefanten museum voor beeldende kunst, en de Kazematten, een systeem van ondergrondse verdedigingswerken uit de 18e eeuw. Naast deze bijzondere plaatsen kunt u de mergelgrotten bezoeken, of gewoon genieten op het Vrijthof. U zult zich niet vervelen!
  Na het diner is er tijd om de fietsen uit te proberen, korte fietstocht ca. 10 km.

  Dag 2 (zon): Maastricht – Born | Born – Roermond (ca. 42 km)
  Tijdens het ontbijt vaart het schip naar Born via het Julianakanaal, waar u bij de sluizen van boord gaat. Vanaf hier fietst u over de Nederlands / Belgische grens naar het Belgische Maaseik. Deze stad is bekend om de schilders Hubert en Jan van Eyck. Op het marktplein ziet u typische huizen in renaissance stijl met hun indrukwekkende gevels. U kunt ook van de gelegenheid gebruik om een lekkere Belgische “pint” te drinken op dit mooie plein. Daarna fietst u naar Thorn, het ‘witte dorp', bekend om de straten met kasseien en wit geschilderde huizen. Het enige gebouw dat niet wit is, is de 14e-eeuwse kerk. De tocht van vandaag eindigt in de stad Roermond, waar de rivieren Roer en Maas samenkomen.
  Roermond is bekend door zijn rijke culturele erfgoed. Sinds 1559 was het een bisschopsstad. In het centrum vindt u veel historische gebouwen. Roermond is ook de stad van Pierre Cuypers, volgens velen de belangrijkste Nederlandse architect van de 19e eeuw. Hij is de architect van het Rijksmuseum en het Centraal Station in Amsterdam.

  Dag 3 (ma): Roermond – Arcen (ca 50 km)
  Vandaag begint de fietstocht in Roermond. De fietstocht volgt de Maas eerst aan de oostzijde naar het mooie dorp Beesel, waar de korenmolen ‘de grauwe beer’ trots langs de rivier staat. Dan steekt u over naar de andere oever, naar Kessel. Kessel is één van de ouste dorpen aan de Maas. Rond lunchtijd arriveert u in Venlo, met veel historische momumenten en een levendige binnenstad. In de namiddag fietst u naar Arcen, een voormalig vestingstadje aan de oevers van de Maas. Daar kunt u de prachtige kasteeltuinen bezoeken: het Rosarium, met tien verschillende rozentuinen; de water- en beeldentuin; de Lommerrijk, met schaduwen, watervallen en stroompjes; het dal, met zes ‘internationale' tuinen; Casa Verde, met mediterrane en tropische tuinen; de Golf tuin, met uitzicht op de grootste waterval van Nederland.

  Dag 4 (di): Arcen – Cuijk (ca 48 km)
  Vandaag staat er een prachtige fietstocht op het programma. Om te beginnen naar Well waar u het kasteel van Well vindt, met zijn zware, ronde bakstenen toren uit de 14e eeuw. Vervolgens fietst u door het Nationaal Park Maasduinen dicht bij de Duitse grens. Rond lunchtijd bent u in Afferden. U zult het schip terug te vinden in Cuijk, weer een interessante stad aan de oevers van de Maas. De St. Martinus kerk, een neogotische kerk herbergt een mooi onderhouden barok-orgel (bouwjaar 1639-1650). Dit orgel is een van de oudste in Nederland.

  Dag 5 (wo): Cuijk – Maasbommel (ca 40 km) | Maasbommel – Heusden 
  Vandaag fiets u van Cuijk langs de Maas naar de steden Grave en Ravenstein. Beide zijn middeleeuwse steden. In Grave kunt u een paar kanonnen bekijken uit de tijd van Napoleon. Grave heeft ook een belangrijke rol gespeeld in operatie ‘Market Garden’ tijdens de tweede wereld oorlog, omdat hier een belangrijke brug lag. Deze brug heet nu John S. Thompson Bridge. In Ravenstein kunt u een oude looischuur bezoeken in het stadspark. Vanaf Maasbommel vaart u met het schip mee naar Heusden, een mooi gerestaureerde vestingstad.

  Dag 6 (do): Heusden – Gorinchem | Gorinchem – Vianen (ca 41 km)
  In de ochtend brengt het schip u naar Gorinchem, een charmant stadje aan de rivier de Waal. Van daar fietst u door typisch Nederlands landschap naar Leerdam, een stadje aan de oevers van de rivier de Linge. Daar staat een bezoek aan de eeuwenoude Kristalfabriek van Royal Leerdam op het programma. U kunt een team van meesterglasblazers aan het werk zien. In de middag gaat de fietstocht verder naar Vianen, een klein vestingstadje aan de rivier de Lek. 

  Dag 7 (vr): Vianen – Breukelen | Breukelen – Amsterdam (ca 45 km)
  Tijdens het ontbijt wordt er weer gevaren. De fietstocht, die begint in Breukelen gaat langs de kronkelende rivier de Vecht naar Amsterdam. In Loenen staat een bezoek aan een molen op het programma. Eindbestemming is Amsterdam, waar u een rondvaart door de grachten kunt maken of een bezoek kunt brengen aan het Rijksmuseum of het Van Gogh Museum.

  Dag 8 (za): Amsterdam
  Einde van de reis. Uitschepen na het ontbijt, tot 9:30 uur.

  Cursief gedrukte trajecten worden met het schip afgelegd.
  Programma en gegevens onder voorbehoud van tussentijdse wijzigingen als gevolg van technische, meteorologische en/of nautische gronden.
  Alle afstanden zijn “circa-afstanden” van de aanbevolen fietsroutes.
  Dagelijks begeleide fietstochten; voor gasten die de fietsroutes individueel willen fietsen, zijn er routebeschrijvingen en kaarten aan boord beschikbaar.
  De reisleider is eveneens dagelijks met de fiets onderweg en kan bij pech onderweg of noodgeval altijd mobiel bereikt worden.
  Wanneer u een dag niet fietsen wilt, kunt u relaxen en de route met het schip afleggen.

 • Inclusief

  Inbegrepen in de reissom
  – Scheepsreis & accommodatie aan boord 8 dagen / 7 nachten (zaterdag – zaterdag) van / naar Amsterdam c.q. Maastricht, hut in de geboekte categorie;
  – Volpension (7 x ontbijt, 6 x lunchpakket tijdens fietstochten, 7 x drie-gangen-diner);
  – Gebruik van beddengoed en handdoeken (handdoekenwissel dagelijks mogelijk), dagelijkse schoonmaak van de hut;
  – Welkomstdrankje en informatief gesprek tijdens de eerste avond;
  – Ervaren en plaatselijk bekende reisleiding (Nederlands, Duits- & Engelstalig) met dagelijkse voorbesprekingen van de fietstochten; dagelijks begeleide fietstochten;
  – Gedetailleerd kaartmateriaal en routebeschrijvingen voor de dagelijkse fietstochten (1 set per hut);
  – Dagelijks koffie en thee aan boord;
  – Entrée glasmuseum Leerdam.

  Niet inbegrepen
  – Transfer naar en van de ligplaats
  – Reserveringskosten € 15 per boeking/groep (verplichte toeslag)
  – Parkeerkosten;
  – Andere transfers;
  – Fietshuur (incl. fietstas) € 70 per fiets/week
  – Persoonlijke verzekeringen
  – Excursies & entreegelden (behalve glasmuseum Leerdam);
  – Fooien
  – Dranken en kosten onderweg (voor zover niet vermeld onder inclusief)

  Op aanvraag
  – Huur e-bike (3 ondersteuningsniveau's ): € 165 per fiets/week
  – Huur fietshelm (optioneel)
  – Speciale diëetwensen

 • Hutsoorten en prijzen

  PRIJZEN 2018 HOLLAND: AMSTERDAM – MAASTRICHT – MS SARAH:

   Hutten: voor 12/05 – 15/09 22 sept.
  2-persoonshut  2 pers. €    929 €    879
  2-pers.hut voor alleengebruik (max. 1) 1 pers. € 1.149 € 1.099
  3-persoonshut 3 pers. €    869 €   819

  Er zijn twee 3-persoonshutten en maximaal 1 single hut per afvaart op aanvraag beschikbaar. Neemt u a.u.b. contact met ons op indien u een single of 3-pers. hut wilt boeken.

  DATA SEIZOEN 2018 MS SARAH HOLLAND: AMSTERDAM – MAASTRICHT:
  Amsterdam-Maastricht: 
  vertrekdata op  12/05, 02/06, 23/06,  01/09 en 15/09.
  Maastricht-Amsterdam:  vertrekdata  op 19/05, 09/06, 30/06, 08/09 en 22/09.

  Op andere afvaartdata vaart het schip de “Hanzeroute”, info op aanvraag.

 • Goed om te weten

  Fietsen: 
  De fietsen aan boord zijn unisek fietsen met stabiel frame en gemakkelijke instap. Zij  beschikken allemaal over een hand- en terugtraprem, een zeer eenvoudig te bedienen Shimano-Nexus 7-versnellings schakelsysteem (dit is voldoende voor het vlakke Holland), veiligheidsslot aan het frame. De fietsen hebben overwegend 28-inch-wielen; er zijn in totaal 3 framegroottes. 
  Er zijn ook een beperkt aantal E-Bikes beschikbaar (op aanvraag).  De E-Bikes hebben alleen handremmen, 3 ondersteuningsniveaus, 7 of 8 versnellingen, bereik 60-65 km.
  Een huurfiets is facultatief. Gasten mogen zonder meerkosten hun eigen fiets of E-bike meenemen. De bemanning en reisorganisatie is in dit geval niet aansprakelijk voor eventuele schade c.q. verlies of diefstal van de eigen fietsen.
  In Nederland bestaat geen helmplicht. Voor uw eigen veiligheid raden wij u aan er toch één te dragen; neem uw eigen – goedpassende – helm mee. Aan boord zijn geen fietshelmen beschikbaar. Deze kunnen wel aan boord gebracht worden (huur fietshelm € 10 per stuk) indien u dit vooraf aanvraagt.

  Moeilijkheidsgraad
  Deze reis is door ons beoordeeld als nivo 1: gemakkelijk.
  Deze reizen zijn geschikt voor iedereen met een goede fysieke conditie en goede fietsvaardigheden. Over grotendeels vlak terrein, met dag afstanden tot maximaal 50 km. U brengt ongeveer 4 uur per dag op de fiets door.

  Deze reis begint in Amsterdam of Maastricht

  In Amsterdam ligt de Sarah in het Oosterdok, niet ver van het Centraal Station.
  U wordt om ca. 14.00 uur aan boord verwacht. Om 14.30 vertrekt het schip uit de haven.
  In Maastricht ligt de Sarah aan de van Hasseltkade, net ten noorden van de Wilhelminabrug.
  Ook in Maastricht wordt u om ca. 14.00 h verwacht, maar het schip vertrekt pas op zondagmorgen.
  Als u laat arriveert, wilt u ons dat dan laten weten via telefoon of e-mail?

  Ligplaats Amsterdam

  Amsterdam Oosterdok weergeven op een grotere kaart

  Ligplaats Maastricht

  Algemene voorwaarden
  De Algemene (reis-)voorwaarden van Boat Bike Tours gelden voor fiets-vaar-vakanties en de daarop betrekking hebbende reisovereenkomsten en –bevestigingen. Bij boeking van een reis worden deze voorwaarden integraal onderdeel van de reisovereenkomst. Indien afwijkende bepalingen op uw boeking van kracht zijn, wordt u daarover vóór of bij boeking schriftelijk door ons geïnformeerd. Uw reisbevestiging is bindend. Reisprogramma’s en andere informatie zijn onder voorbehoud van tussentijdse wijzigingen, o.a. als gevolg van meteorologische, technische of om nautische redenen.

  Contact
  Boat Bike Tours BV
  ’t Prooyen 3-B
  1141 VD Monnickendam
  Nederland
  Tel: +31 299 313071
  Fax: +31 299 313065
  info@boatbiketours.com
  www.boatbiketours.com

  Update: 9 augustus 2017

 • Fotos