default-logo

Fiets Vaar Vakantie Nederland: Best of Holland | MS Magnifique, II en III

Deze nieuwe reis met de premium schepen Magnifique, Magnifique II en Magnifique III combineert vele hoogtepunten een geeft u een fantastische indruk van het karakteristieke Holland. De fiets- en vaarreis start in Amsterdam, met een gezellige dinercruise naar Zaandam. De volgende dag start met een ‘verplicht’ bezoek aan de Zaanse Schans, het wereldberoemde openluchtmuseum. 

Geniet van een mooie fietstocht naar Volendam door de unieke waterrijke landschappen van Waterland, een groot open polderlandschap met meertjes en nauwe kanalen. Dit dorp is beroemd om zijn haven, verse vis – zoals paling en haring – foto’s in typische Volendamse klederdracht en de ‘Palingsound’; een soort Nederlandse folk of country muziek. U brengt tevens een bezoek aan het pittoreske voormalige eiland Marken.

Vanaf hier fietst u naar IJburg, het nieuwste gedeelte van Amsterdam. Dit deel van de stad werd slechts een decennium geleden in de polder gebouwd op een plek die ooit de zeebodem vormde. U gaat verder per schip naar het stadje Vianen, gelegen langs de Neder-Rijn. Breng een bezoek aan Schoonhoven, bekend om zijn zilver, en de UNESCO-site bij Kinderdijk, met zijn 19 windmolens. Geweldige uitzichten gegarandeerd! 

Beleef het oude centrum van Dordrecht, dat al in 1220 stadsrechten verkreeg. Vanaf hier gaat de tocht verder noordelijk richting Gouda, wereldberoemd voor zijn kaas en kaarsen. Ontdek het Groene Hart van Holland, een groot, landelijk en groep gebied midden in de hoefijzervormige ring van steden in het westen van het land. U overnacht aan boord in een dorpje in het Groene Hart. Fiets of vaar naar Amsterdam waar uw reis eindigt.

NIEUW: In 2018 gaan er op deze reis 2 reisleiders mee zodat de fietsroutes met kleinere groepjes gefietst kunnen worden; de gasten kunnen vaak (afhankelijk van het traject) kiezen voor korte/lange of snelle/langzame fietstochten (bij minimaal 18 gasten).

NIEUW: in 2018 begint en eindigt de reis met de Magnifique II op woensdag. De fiets-vaar-vakanties aan boord van de Magnifique en Magnifique III beginnen en eindigen op zaterdag.

Magnifique-Brochure

 

 • Data en Prijzen

 • Informatie schepen

  MS Magnifique

  Het premium schip MS Magnifique is 63 meter lang, biedt plaats aan 30 gasten, vaart onder Nederlandse vlag en management en is in 2010 compleet gemoderniseerd en in de winter 2012/13 is het schip 14 meter verlengd. Op het benedendek bevinden zich in totaal 16 hutten: 11 tweepersoons hutten (ca. 11 m², 2 eenpersoons bedden naast elkaar), 4 premium twins (ca. 14 m², 2 eenpersoons bedden naast elkaar, klein zitje) en 1 eenpersoonshut (ca. 9 m²). Alle hutten met patrijspoort (de patrijspoorten kunnen uit veiligheidsoverwegingen niet worden geopend), en-suite badkamer met douche en toilet, individueel regelbare airconditioning, flat screen TV met satellietontvangst, klein kluisje en föhn. In een aantal hutten is op aanvraag een extra bed beschikbaar (opklapbed boven een van de andere bedden). Op het bovendek bevinden zich een smaakvol ingerichte salon met restaurantgedeelte, bar, lounge met grote ramen, grootbeeld TV en Wi-Fi (onbeperkte data). Twee gedeeltelijk overdekt teakhouten zonnedekken met stoelen en tafels en fietsenstalling (voordek); whirlpool & barbecue op het achterdek.

  MS Magnifique klaar voor de afwisselende reis op de fiets en per schip Plattegrond van de MS Magnifique

  MS Magnifique II

  Het premium schip Magnifique II is 63 meter lang en 7,10 meter breed en is in 2015/2016 compleet nieuw opgebouwd. Maximaal 34 gasten kunnen per reis inschepen voor een zeer aangenaam verblijf aan boord.

  Het benedendek heeft 13 geriefelijke hutten: 1 premium twin hut (ca. 13 m² met 2 eenpersoonsbedden naast elkaar en een klein zitje) en 12 tweepersoonshutten (ca. 11 m² met 2 eenpersoonsbedden naast elkaar).  Op het bovendek bevinden zich 4 royale suites (ca. 14 m², 2 losse eenpersoonsbedden, kleine zithoek) met 2 grote ramen. De hutten op het benedendek hebben patrijspoorten (de patrijspoorten kunnen uit veiligheidsoverwegingen niet worden geopend), de suites op het bovendek hebben 2-meter brede ramen (één daarvan kan naar binnen toe geopend worden).

  Alle hutten zijn voorzien van een en-suite badkamer met douche en toilet, individueel regelbare airconditioning, flat screen TV met satellietontvangst, klein kluisje en föhn. Op aanvraag is een extra bed beschikbaar in twee 2-pers hutten en 1 suite (opklapbed boven een van de andere bedden).

  Op het bovendek vindt u een smaakvol ingerichte salon met restaurantgedeelte, bar, lounge met een breedbeeldtelevisie, grote ramen en Wi-Fi (met onbeperkte capaciteit). Er is een deels overdekte teakhouten zonnedek met tafels en stoelen op het achterdek en de fietsen worden op het voordek gestald. Op het top dek van het schip is een jacuzzi met een klein zitje, vanaf hier heeft u rondom een prachtig uitzicht.

  De Magnifique II vaart onder Nederlandse vlag en management, de uiterst gastvrije bemanning verheugt zich erop u aan boord te mogen begroeten.

  MS Magnifique 2 in Vlaanderen van Brugge naar Brussel MS Magnifique 2 scheepsbar

  Hut op de MS Magnifique 2 Badkamer van de MS Magnifique 2 Hut op de MS Magnifique van Brugge naar Brussel

   

  MS Magnifique III

  Na het overweldigende succes van de premium schepen Magnifique en de in 2016 in de vaart gekomen Magnifique II, kunnen wij u met trots aankondigen dat er nu gebouwd wordt aan een nieuw premium schip MS Magnifique III. Deze zal in april 2018 in de vaart worden genomen.

  Aantal passagiers: 40
  Lengte/breedte/diepte: 70 m / 7.2 m / 1.6 m

  Alle hutten hebben een en-suite badkamer (douche en toilet), individueel regelbare airconditioning, flat screen TV met satellietontvangst, een kluisje en föhn. Op aanvraag is in een aantal hutten een extra bed beschikbaar (meestal klapbed boven een van de andere bedden). De meeste hutten kunnen geboekt worden als hut met een 2-persoonsbed (alleen op aanvraag).

  Benedendek:

  • 14 tweepersoons hutten (ca. 11 m², 2 eenpersoons bedden naast elkaar)
  • 2 éénpersoonshutten

  Bovendek:

  • 5 bovendek suites met een klein zitje en grote ramen (een deel van de ramen kan geopend worden). (ca. 14 m², 2 eenpersoons bedden naast elkaar, ) 
  • een ruime salon met grote ramen met restaurantgedeelte, bar, lounge
  • 2 schermen (een camera en een navigatie systeem) zodat u de actuele positie van het schip kunt zien
  • grote openslaande deuren naar het gedeeltelijk overdekte zonnedek

  Topdek:

  • een whirlpool/Jacuzzi en stoelen om heerlijk uit te rusten.
 • Programma Best of Holland

  Reisprogramma Best of Holland | MS Magnifique, Magnifique II en III

  NIEUW: in 2018 beginnen en eindigen de reizen met de Magnifique II op woensdag. De fiets-vaar-vakanties aan boord van de Magnifique en Magnifique III beginnen en eindigen op zaterdag.

  Dag 1: Amsterdam | Amsterdam – Zaandam (ca. 1 – 5 km)
  Inschepen en check-in in het centrum van Amsterdam om 14.00 uur. Vlak voor het diner vertrekt het schip uit Amsterdam voor een korte dinercruise naar Zaandam. In Zaandam zal het schip afmeren in het centrum van de stad of nabij het openluchtmuseum De Zaanse Schans. Hier worden de fietsen uitgedeeld en u kunt een kort ritje maken, als test of introductie op deze tour.

  Dag 2: Zaandam – Zaanse Schans – Waterland – Volendam ( ca. 33 – 46 km)
  Na het ontbijt start u met de eerste echte fietstocht. Eerste stop is een kort bezoek aan het openluchtmuseum De Zaanse Schans. Daarna fietst u verder door dorpjes en stadjes gelegen in de prachtige waterrijke landschappen van Waterland richting Volendam (2 fietsopties: eentje wat korter en één langer). Het schip vaart via Amsterdam naar Volendam. De late middag, diner, avond en nacht vindt plaats aan boord in Volendam, de levendige en pittoreske vissersplaats aan de kust van het IJsselmeer.

  Dag 3: Volendam – Marken (veerboot) | Marken – Waterland – Muiden – Weesp (ca. 35 – 45 km)
  Als u hebt ontbeten, neemt u de veerboot die u vanaf Volendam in een half uur naar het voormalige eiland Marken vaart. Na een bezoekje aan dit knusse, authentieke dorp vervolgt u per fiets de kustlijn richting IJburg, een nieuw en modern gedeelte van Amsterdam dat recentelijk is gebouwd op van de zee teruggewonnen land. Van hieraf rijdt u naar het historische Muiden, met zijn 14e-eeuwse kasteel aan de waterkant. Uw fietstocht eindigt vlakbij het plaatsje Weesp, waar het schip ligt afgemeerd. Omstreeks 16.00 uur vertrekt het schip naar Vianen, een vestingstadje aan de Neder-Rijn.

  Dag 4: Vianen – Schoonhoven – Alblasserdam | Alblasserdam – Dordrecht (waterbus) (ca. 22 – 48 km)
  Na uw ontbijt is het tijd om weer op het zadel te springen. Of niet. Want als u kiest voor de langere fietstocht, dan begint uw rit gelijk in Vianen, langs de rivier de Lek naar Schoonhoven. In de tussentijd vaart het schip ook naar Schoonhoven, ook wel de Zilverstad genoemd, waar vandaan de kortere fietstocht start. Het volgende gedeelte van de route gaat van Schoonhoven door de Alblasserwaardpolder naar Alblasserdam, waar u de waterbus neemt naar Dordrecht. Dordrecht, of Dordt zoals deze stad door ingewijden wordt genoemd, is een van de oudste steden van Nederland en ligt op de samenloop van drie grote rivieren. ’s Avonds, na het diner, kunt u meegaan met een korte stadswandeling. U overnacht in Dordrecht aan boord van het schip.

  Dag 5: Dordrecht – Alblasserdam (waterbus) | Alblasserdam – Kinderdijk – Gouda (ca. 30 km)
  Zodra u uw ontbijt op hebt, gaat u met de waterbus weer terug naar Alblasserdam. Dit is waar een korte fietstocht start naar de beroemde 19 windmolens van Kinderdijk (UNESCO Wereld Erfgoed). Deze plaats staat bekend als een van de meest fotogenieke locaties van Nederland. U kunt er een van de windmolens en het bezoekerscentrum gaan bekijken. Vervolg uw fietstocht naar Gouda, de kaas- en kaarsenhoofdstad van Holland. Geniet van deze prachtige historische stad, het oude marktplein en De Kaaswaag, in de namiddag en avond. Het diner vanavond is niet inclusief, dus u kunt hier kiezen uit een van de vele restaurants. Aan boord van het schip zijn diverse restauranttips verkrijgbaar. U overnacht gewoon weer aan boord van het schip in Gouda.
  Fietsopties: op verzoek kunt u een extra middagtocht van/naar Gouda maken: 20-25 km.

  Dag 6: Gouda – Leiden – Oude Wetering (ca. 40 – 54 km)
  De tocht van vandaag begint in Gouda en neemt u mee door de typische landschappen van het zogenoemde Groene Hart. Dit gebied staat bekend om de groene landerijen, weidse uitzichten, kanaaltjes en meertjes – allemaal beneden zeeniveau! De optionele langere fietstocht gaat via Leiden, de geboorteplaats van de befaamde schilder Rembrandt en vestingplaats van de oudste universiteit van Nederland. Beide fietsopties eindigen in Oude Wetering. Het diner, uw avond en nacht zullen aan boord van het schip plaatsvinden in dit dorpje.

  Dag 7: Oude Wetering – Ouderkerk aan de Amstel – Amsterdam (ca. 23 – 43 km)
  Na het ontbijt begint u aan uw laatste fietsdag: van Oude Wetering rijdt u langs de rivier de Amstel via Ouderkerk aan de Amstel naar Amsterdam. Onderweg kunt u een kaas- en klompenboerderij bezoeken, en voor de liefhebbers mag er ook kaas worden geproefd (en gekocht uiteraard). De rivier de Amstel is de naamgever van Amsterdam. Voor de optionele kortere fietstocht kunt u het eerste gedeelte aan boord blijven en zo de Westeinder Plassen oversteken. U begint dan met fietsen aan de rand van Amsterdam, waarna u door het Amsterdamse Bos en het Vondelpark rijdt. Het diner, de avond en nacht in Amsterdam vinden aan boord plaats. ’s Avonds kunt u een vaartocht door de grachten van het oude centrum (UNESCO Wereld erfgoed) maken. Een mooie afsluiting van de reis!

  Dag 8: Amsterdam, einde van de reis
  Afscheid nemen van de bemanning en uitschepen na het ontbijt, tot 9 uur.

  Cursief gedrukte trajecten worden met het schip afgelegd
  Alle afstanden zijn “circa-afstanden” van de aanbevolen fietsroutes

  Wanneer u een dag niet fietsen wilt, kunt u relaxen en de route met het schip afleggen.
  Programma en gegevens onder voorbehoud van tussentijdse wijzigingen als gevolg van technische, meteorologische en/of nautische gronden.
  Op de aankomstdag kunt uw bagage al vanaf 9:30 uur aan boord brengen.
  Dagelijks begeleide fietstochten; voor gasten die de fietsroutes individueel willen fietsen, zijn er routebeschrijvingen en kaarten aan boord beschikbaar.
  De reisleider is eveneens dagelijks met de fiets onderweg en kan bij pech onderweg of noodgeval altijd mobiel bereikt worden.
  NIEUW: In 2018 gaan er op deze reis 2 reisleiders mee zodat de fietsroutes met kleinere groepjes gefietst kunnen worden; de gasten kunnen vaak (afhankelijk van het traject) kiezen voor korte/lange of snelle/langzame fietstochten (bij minimaal 18 gasten).

 • Inclusief

  Inclusief
  – Scheepsreis & accommodatie in de geboekte categorie, 8 dagen/7 nachten (zat-zat of woe-woe)) van/naar Amsterdam;
  – Volpension: 7x ontbijt, 6x lunchpakket tijdens fietstochten, 6x drie-gangen-diner (diner in Gouda is niet inclusief);
  – Gebruik van beddengoed en handdoeken (handdoekenwissel dagelijks mogelijk), dagelijkse reiniging van de hut;
  – Welkomstdrankje en informatiegesprek tijdens de eerste avond;
  – 2 Reisleiders (Nederlands-, Duits- & Engelstalig) met dagelijkse voorbesprekingen van de fietstochten, meerdere korte stadsrondleidingen (gratis); de reisleider is overdag ook met de fiets   onderweg en voor gasten die de fietstochten individueel fietsen, mobiel bereikbaar; dagelijks fietstochten met gids. 
  – Gedetailleerd kaartmateriaal en routebeschrijvingen voor dagelijkse fietstochten;
  – Dagelijks koffie en thee.

  Exclusief
  – Transfers naar/van ligplaatsen Amsterdam;
  – Reserveringskosten;
  – Fietshuur;
  – Andere transfers;
  – Diner in Gouda;
  – Parkeerkosten;
  – Entreegelden & excursies;
  – Kosten voor de overvaart met de pont/veer (ca €5) en waterbus (€4);
  – Drankjes aan boord;
  – Persoonlijke verzekeringen;
  – Fooien (facultatief).

  Reserveringskosten €15 per boeking/groep (verplicht)
  Huurfiets met 7 versnellingen, hand- en terugtraprem, fietstas: €75 per week (optioneel)
  Huur E-Bike: €165 per week (er zijn maar een beperkt aantal E-Bikes beschikbaar; daarom alleen op aanvraag bij boeking)

 • Hutsoorten en prijzen

  PRIJZEN 2018 “BEST OF HOLLAND” MS MAGNIFIQUE, MAGNIFIQUE II en III, per persoon:

   Hutten: voor  

  alle afvaart data

  2-persoonshut    2 pers. € 1.079
  Premium twin (alleen op MAG en MAGII) 2 pers. € 1.279
  Bovendek Suite (alleen op MAGII en MAGIII) 2 pers. € 1.479
  1-persoonshut (MAG/MAGIII) of 2-pers voor alleen-gebruik (MAG/MAGII) 1 pers. € 1.429
  3-persoonshut  3 pers. € 1.029
  3-pers. Premium hut (alleen op MAG) 3 pers. € 1.179
  3- pers. Bovendek Suite (alleen op MAGII en MAGIII) 3 pers. € 1.379

  De 3-persoonshutten zijn op aanvraag en beperkt beschikbaar (4 of 3 per afvaart: Magnifique: 2 premium 3-pers. hut en 2 normale 3-pers. hut en Magnifique II en III: 1x 3-pers. bovendek suite en 2 normale 3-pers. hut ). Neemt u a.u.b. contact met ons op indien u een 3-persoonshut boeken wilt.

  DATA SEIZOEN 2018 MS MAGNIFIQUE  “BEST OF HOLLAND”:
  Vertrekdata op zaterdag: 28 april; 28 juli en 4 augustus
  Op andere data vaart het schip op de volgende routes: “5-daagse Tulpen Reis” in het voorjaar en “Holland & Vlaanderen” tussen Amsterdam en Brugge

  DATA SEIZOEN 2018 MS MAGNIFIQUE II “BEST OF HOLLAND”:
  Vertrekdatum op woensdag 16 mei
  Op andere data vaart het schip op de volgende routes: “5-daagse Tulpen Reis” in het voorjaar, “Holland & Vlaanderen” tussen Amsterdam en Brugge en “dwars door Vlaanderen” tussen Brugge en Brussel (info op aanvraag).

  DATA SEIZOEN 2018 MS MAGNIFIQUE III “BEST OF HOLLAND”:
  Vertrekdata op zaterdag: 7 en 14 juli; 18 en 25 augustus
  Op andere data vaart het schip op de volgende routes: “5-daagse Tulpen Reis” in het voorjaar, “Holland & Vlaanderen” tussen Amsterdam en Brugge en “dwars door Vlaanderen” tussen Brugge en Brussel (info op aanvraag).

 • Goed om te weten

  Fietsen
  De scheepsfietsen zijn unisex- tour- c.q. trekkingfietsen met middelhoge instap, 7 versnellingen, hand- en terugtraprem en fietstas. Er zijn ook een beperkt aantal E-Bike (op aanvraag) beschikbaar. De e-bike is een Kreidler Vitality of vergelijkbaar merk/model met 7 versnellingen, 3 ondersteuningsniveau’s en alleen handremmen.
  Andere huurfietsen (bijv. kinderfietsen, “slipstreamers” of kinderkar) en kinderzitjes (achterop) zijn op deze reizen uitsluitend na voorafgaande aanvraag (bij boeking) en bevestiging en in zeer beperkt aantal mogelijk.
  Een huurfiets is facultatief. Gasten mogen zonder meerkosten hun eigen fiets of E-bike meenemen. De bemanning en reisorganisatie is in dit geval niet aansprakelijk voor eventuele schade c.q. verlies of diefstal van de eigen fietsen. In Nederland bestaat geen helmplicht. Er zijn fietshelmen aan boord verkrijgbaar (gratis).

  Algemene voorwaarden
  De Algemene (reis-)voorwaarden van Boat Bike Tours gelden voor fiets-vaar-vakanties en de daarop betrekking hebbende reisovereenkomsten en –bevestigingen. Bij boeking van een reis worden deze voorwaarden integraal onderdeel van de reisovereenkomst. Indien afwijkende bepalingen op uw boeking van kracht zijn, wordt u daarover vóór of bij boeking schriftelijk door ons geïnformeerd. Uw reisbevestiging is bindend. Reisprogramma’s en andere informatie zijn onder voorbehoud van tussentijdse wijzigingen, o.a. als gevolg van meteorologische, technische of om nautische redenen.

  Contact
  Boat Bike Tours BV
  ’t Prooyen 3-B
  1141 VD Monnickendam
  Nederland
  Tel: +31 299 313071
  Fax: +31 299 313065
  info@boatbiketours.com
  www.boatbiketours.com

  Update: 31 oktober 2017

 • Foto's