default-logo
Location: Holland - Amsterdam
Price: Vanaf € 1.499,-

Fiets Vaar Vakantie Combinatiereis Noord- en Zuid-Holland | MS Angela Esmee

Alle highlights in het Noorden en Westen van Nederland per fiets en schip

Tijdens deze grote rondreis bezoekt u alle bekende steden en highlights in het Noorden en Westen van Nederland per fiets en schip. De reis begint en eindigt in de hoofdstad Amsterdam. Het afwisselende vlakke polderland wordt door talloze fietspaden en rustige landweggetjes doorkruist. Ontdek het uitgestrekte polderland ten Noorden van Amsterdam, het strand en de duinen aan de Noordzee en romantische havenstadjes aan het IJsselmeer tijdens prachtige fietstochten. Voor veel gasten hoort een bezoek aan het zeer fietsvriendelijke eiland Texel  tot de hoogtepunten van de reis. U maakt ook een oversteek over het IJsselmeer naar Stavoren, om het zuidwestelijke deel van Friesland te bezoeken. Andere hoogtepunten tijdens dit deel van de reis zijn de regio Waterland, het openluchtmuseum “Zaanse Schans”, Enkhuizen met het Zuiderzeemuseum en de oude binnensteden van Alkmaar, Medemblik, Hoorn en Volendam.

Verder bezoekt u de bekendste historische steden in het Westen van Nederland, prachtige kleine dorpjes en het fraaie landschap van het “Groene Hart” van Holland ten Zuiden van Amsterdam. Hoogtepunten tijdens dit deel van de reis zijn o.a. Amsterdam met haar prachtige grachtengordel, de domstad Utrecht, de havenstad Rotterdam, Delft met haar wereldberoemde Delfts Blauw manufacturen, kaasstad Gouda, de 19 windmolens bij Kinderdijk (UNESCO cultuurerfgoed), zilverstad Schoonhoven, de prachtige binnenstad van Haarlem en het duingebied en Noordzeestrand.

U woont en verblijft twee weken lang in dezelfde hut aan boord van het schip ANGELA ESMEE, al sinds vele jaren een zeer geliefd schip voor fiets-vaar-vakanties. Afhankelijk van uw reisdata hebt u in 2017/18 de keuze uit een week Noord-Holland en aansluitend een week Zuid-Holland (5x) of eerst Zuid-Holland en daarna Noord-Holland (5x).

UW VOORDELEN:
– Alle hoogtepunten van Holland tijdens één reis;
– Geen wissel van schip of hut tussendoor;
– ca. € 110 p.p. korting vergeleken met los van elkaar boeken van deze reizen.

Gedurende de Combinatiereis door Noord- en Zuid-Holland worden aan boord op beide dagen waarop de “Zaanse Schans” op het programma staat alternatieve fietstochten door de dorpen van Waterland aangeboden, om te voorkomen dat u de Zaanse Schans twee maal bezoekt.

 

 • Aanvraagformulier

   

 • Informatie Schip

  MS Angela Esmee

  Het schip MS Angela Esmee verzorgd en biedt plaats aan circa 80 gasten. Het schip wordt het jaar rond onderhouden zodat iedere gast wordt verwelkomd op een goed verzorgd schip. Aan boord zijn 10 hutten op het bovendek (toeslag) en 31 hutten op het benedendek (allen ca. 9 M²) met douche en toilet, allen voorzien van 2 lage bedden en een (gedeeltelijk centraal gestuurd) airconditioning en actieve beluchting. Alle hutten hebben een raam (op het bovendek kunnen deze ramen geopend worden, de ramen op het benedendek zijn uit veiligheidsoverwegingen vaste ramen). Er zijn een aantal 1-, 3-, en 4-persoonshutten.

  In de winter 2015 / 2016 zijn alle 10 hutten op het bovendek en een deel van de hutten op het benedendek grondig gerenoveerd. Badkamers zijn vernieuwd: een aantal is verbeterd en een deel is compleet vernieuwd. Alles staat fris in de verf, (een deel van) de matrassen en tapijten zijn nieuw en er zijn extra stopcontacten aangelegd voor het opladen van mobiele apparatuur. In 2012 is het schip 16 meter verlengd en zijn er 10 nieuwe 2-persoonshutten gebouwd, deze bevinden zich voorin op het benedendek.

  De salon met grote ramen heeft een restaurantgedeelte, een bar en voorin het schip een lounge met zithoeken en grote panoramaramen die rondom een fantastisch uitzicht bieden en waar ook WLAN / Wi-Fi beschikbaar is. Op het grote en deels overdekte zonnedek van het ca. 78 meterlange schip zijn zitplaatsen (tafels en stoelen) en een fietsenstalling beschikbaar.

  De MS Angela Esmee heeft eigen fietsen aan boord; een deel van de fietsen heeft handremmen én een terugtraprem, een deel alleen handremmen, op aanvraag. Er zijn fietsen met diverse framehoogtes, een aantal met een lage instap en/of een klein frame. Kinderfietsen, e-bikes en tandems zijn eveneens op aanvraag beschikbaar. Na vier weken gebruik gaan de fietsen voor onderhoud 1 week uit de roulatie.

  Het schip is zeer geliefd en is uitstekend geschikt voor fiets-vaar-vakanties .

  visual-angela-esmee Angela Esmee

 • Programma Noord-Holland

  Reisprogramma Nederland: Noord-Holland | MS Angela Esmee

  Dag 1 (za): Aankomst en inscheping in Amsterdam
  Inschepen en check-in vanaf 14:00 uur in Amsterdam. Daarna kunt u nog Amsterdam verkennen, winkelen, een museum bezoeken of een grachtenrondvaart maken: zo leert u de hoofdstad op een unieke wijze kennen. Welkomstdrankje, diner en eerste briefing aan boord. Het schip blijft de eerste nacht in Amsterdam.

  Dag 2 (zo): Amsterdam – “Zaanse Schans” – Zaandam (Ca. 32-45 km*)
  U fietst uit Amsterdam over een goed onderhouden fietspad en al snel maakt de drukte plaats voor het rustige en groene Waterland en recreatiegebied “Twiske” en komt u bij uw eerste stop: het openluchtmuseum “Zaanse Schans” (gratis entree) met traditionele Oudhollandse houten huizen, windmolens en kaas- & klompenmaker. Na een bezoek aan dit museum volgt nog een korte fietstocht naar Zaandam.  U kunt ook via een langere fietstocht terug naar Zaandam, dan fietst u via Assendelft. De verdere middag en avond kunt u Zaandam ontdekken op eigen gelegenheid.

  Dag 3 (ma): Zaandam – Alkmaar (Ca. 50 km) | Alkmaar – Den Helder
  Uw tweede fietsdag leidt u via kleine dorpjes door het prachtige vlakke en groene polderlandschap. Dit “Land van Leeghwater” is een groen natuurgebied gelegen tussen de steden Amsterdam, Alkmaar en Hoorn. De bestemming van vandaag is de stad Alkmaar, waar de Angela Esmee op u wacht, met een warme douche, een goed glas wijn, een frisse pint en een heerlijke maaltijd. Tijdens het diner vaart het schip over het Noordhollands Kanaal naar marinehaven van Den Helder.

  Dag 4 (di): Den Helder – Oudeschild | Eiland Texel: Rondrit van/naar Oudeschild (Ca. 15-65 km*) | Texel – Den Oever
  Tijdens het ontbijt vaart het schip over naar het eiland Texel**Rondtoer over het grootste Nederlandse Waddeneiland Texel. U fietst door schitterende natuurreservaten met de mogelijkheid om te pauzeren aan het strand en een duik in zee. Tip: bezoekt u zeehondenopvangcentrum “Ecomare” en/of fietst u de goed bewegwijzerde “Thijsseroute” door mooie dorpjes en natuurgebieden (ca. 40 km). U kunt de dag besluiten met een bezoek aan de Texelse bierbrouwerij nabij Oudeschild. ’s Avonds overvaren met het schip naar Den Oever. Muziekavond aan boord.

  Dag 5 (wo): Den Oever – Stavoren | Stavoren, rondrit Zuidwest Friesland (Ca. 43-55 km*)
  Het schip vaart over het IJsselmeer naar Stavoren in de provincie Friesland. U kunt kiezen voor een korte of lange fietstocht: ontdek het natuurgebied van Gaasterland of een deel van het grote merengebied waar Friesland om bekend staat. U kunt beide opties ook combineren Overnachting in Stavoren, een van de beroemde 11 steden van Friesland.

  Dag 6 (do): Stavoren – Medemblik | Medemblik – Hoorn – Enkhuizen (Ca. 30-50 km*)
  Overtocht naar Medemblik tijdens het ontbijt. Aansluitend een korte fietstocht vanaf Medemblik langs de IJsselmeerkust direct naar Enkhuizen, waar u de rest van de middag door kunt brengen. Enkhuizen is een oude stad met vele eeuwen van maritieme traditie. De “stad van haring” beschikt over een mooie oude haven, een historisch binnenstad en interessante “Zuiderzeemuseum”. U kunt ook kiezen voor een langere fietstocht, naar de voormalige VOC stad Hoorn, in de 17e eeuw een van ‘s werelds toonaangevende havens en naamgever van Kaap Hoorn. Geniet van uw lunch-pauze en maak een korte wandeling door de oude stad. Daarna verder met de fiets via enkele pittoreske landelijke dorpen naar Enkhuizen. In de avond een korte stadswandeling.

  Dag 7 (vr): Enkhuizen – Volendam | Volendam – Waterland – Amsterdam (Ca. 35-50 km*)
  Tijdens het ontbijt vaart u naar Volendam. Laatste fietstocht door het prachtige natuurgebied van “Waterland” met zijn talrijke kleine kanaaltjes, sloten en meertjes en een bezoek aan een kaasboerderij, indien u wilt een iets langere tocht via het voormalige Zuiderzee-eiland Marken, en dwars door de waterrijke regio Waterland terug naar de hoofdstad. In de namiddag en avond bent u in Amsterdam. Diegenen die de grachtenrondvaart de eerste dag niet gedaan hebben, kunnen dat eventueel vandaag nog doen.

  Dag 8 (za):Amsterdam: terugreis
  Na het ontbijt gaat u weer van boord: einde van de reis.

  Cursief gedrukte trajecten worden met het schip afgelegd.
  *: Beide mogelijkheden worden aangeboden: de gast mag zelf kiezen. Alle afstanden zijn “circa-afstanden” van de aanbevolen fietsroutes.
  **: Bij ongunstige weersverwachtingen vaart het schip op maandagavond of helemaal niet over naar Texel: in het laatste geval kunt u de overtocht met de veerboot maken (prijs ca € 5 p.p. niet inclusief).
  Programma en gegevens onder voorbehoud van tussentijdse wijzigingen om vaartechnische, meteorologische en/of nautische redenen.
  Op de aankomstdag kunt uw bagage al vanaf 9:30 uur aan boord brengen.
  Wanneer u een dag niet fietsen wilt, kunt u relaxen en de route met het schip afleggen.

  Op dit schip is op aanvraag ook een beperkte aantal 1-persoons hutten, 3-persoons hutten, 4-persoons hutten (3de en 4de bed als stapelbed). Neem contact met ons op m.b.t. prijzen en beschikbaarheid op de datum van uw keuze.

 • Programma Zuid-Holland

  Reisprogramma Nederland: Zuid-Holland | MS Angela Esmee

  Dag 1 (za): Aankomst in Amsterdam
  ‘s Middags vanaf 14:00 uur inscheping in Amsterdam (centrum). Daarna kunt u nog Amsterdam verkennen. Lekker winkelen, een museum bezoeken of een grachtenrondvaart maken. Tickets zijn tegen gereduceerd tarief aan boord verkrijgbaar, tot 22:00 uur mogelijk. Zo leert u de hoofdstad op een unieke wijze kennen.

  Dag 2 (zo): Amsterdam Breukelen | Breukelen Utrecht (Ca. 25-40 km*) | Utrecht Rotterdam
  Vanaf Breukelen een fietstocht langs de mooie rivier de Vecht. Langs de rivier ziet u vele mooie villa‟s, landhuizen en kleine kasteeltjes. U volgt de Vecht tot in het centrum van Utrecht. Bezoek de binnenstad (Dom, grachten, cafés, winkels vanaf 12 uur). ‘s Middags vaart het schip verder naar Rotterdam. 

  Dag 3 (ma): Rotterdam – Schiedam – Delft – Rotterdam (Ca. 50 km)
  Het schip blijft vandaag in Rotterdam liggen. Fietstocht bijvoorbeeld via “Jeneverstad” Schiedam en door het Delfland naar Delft. Bezoekt u de mooie binnenstad met kleine grachten en pittoreske straatjes, bruggen en steegjes. Voor vele gasten is een bezoek aan de Delfts Blauw fabriek een van de hoogtepunten van de reis. ‘s Avonds een korte stadswandeling (gratis)

  Dag 4 (di): Rotterdam – Alblasserdam/Kinderdijk met de waterbus  | Kinderdijk – (Gouda) – Schoonhoven (Ca. 30-50 km*)
  Vandaag begint de dag met een tocht met de waterbus, deze brengt u en uw fiets in ca. 30 minuten naar Alblasserdam/Kinderdijk (afhankelijk van de vertrektijd van de waterbus). Vanaf Alblasserdam fietst u in een paar minuten naar Kinderdijk. Bezoekt u Kinderdijk (Unesco werelderfgoed), waar 19 windmolens op één rij staan. Daarna kunt u kiezen uit een korte fietstocht door de Alblasserwaard of een langere tocht met een bezoek aan kaasstad Gouda. Beide tochten gaan naar zilverstad Schoonhoven. Hier kunt u een zilversmid bezoeken. ‘s Avonds een korte stadswandeling (gratis).

  Dag 5 (woe): Schoonhoven Oudewater Utrecht (Ca. 45-55 km*) | Utrecht Beverwijk
  Fietstocht vanuit Schoonhoven dwars door het prachtige Groene Hart via Oudewater (bezoek bijv. de Heksenwaag) naar Utrecht. Bij Oudewater kunt u een kaasboerderij bezoeken. In de late namiddag vaart u met het schip naar Beverwijk.

  Dag 6 (do): Beverwijk – Noordzeekust – Haarlem – Beverwijk (Ca. 45-55 km*) | Beverwijk – Zaandam
  Vandaag kunt u kiezen uit twee fietstochten, die beide naar Haarlem gaan. De lange tocht gaat door het mooie duinengebied via Bloemendaal en Zandvoort en langs de Noordzeekust. De korte tocht gaat door het binnenland terug naar Haarlem. ‘s Avonds vaart u met het schip naar Zaandam.

  Dag 7 (vr): Zaandam – Amsterdam (Ca. 35 km)
  Vanaf Zaandam fietst u naar openluchtmuseum “Zaanse Schans” (o.a. windmolens, Oud-Hollands dorp en kaas- en klompenmakerij). Via recreatiegebied het “Twiske” fietst u naar Amsterdam. In de namiddag en avond bent u in de hoofdstad. Diegenen die de grachtenrondvaart de eerste dag niet gedaan hebben, kunnen dat eventueel vandaag nog doen.

  Dag 8 (za): Amsterdam
  Na het ontbijt gaat u weer van boord: einde van uw reis.

  Cursief gedrukte trajecten worden met het schip afgelegd.
  *: Beide mogelijkheden worden aangeboden: de gast mag zelf kiezen.

  Alle afstanden zijn “circa-afstanden” van de aanbevolen fietsroutes. Wanneer gasten een dag niet willen fietsen, kunnen zij relaxen en de route met het schip afleggen.
  Programma en gegevens onder voorbehoud van tussentijdse wijzigingen als gevolg van technische, meteorologische en/of nautische gronden.

 • Inclusief

  Inclusief
  – Scheepsreis & accommodatie aan boord 15 dagen / 14 nachten (zaterdag – zaterdag) van / naar Amsterdam, hut in de geboekte categorie;
  – Volpension (14 x ontbijt, 12 x lunchpakket tijdens fietstochten, 14 x drie-gangen-diner);
  – Gebruik van beddengoed en handdoeken (handdoekenwissel dagelijks mogelijk), dagelijkse reiniging van de hut;
  – Volledige schoonmaak van de hut incl. wissel beddengoed op de 2e zaterdag van de reis;
  – Welkomstdrankje en informatief gesprek tijdens de eerste avond;
  – Ervaren en ter plaatse bekende reisleider (Nederlands, Duits- & Engelstalig) met dagelijkse voorbesprekingen van de fietstochten, reisleider is overdag met de fiets onderweg en mobiel bereikbaar;
  – Gedetailleerd kaartmateriaal en routebeschrijvingen voor de dagelijkse fietstochten;
  – Korte stadswandelingen (Noord: Zaandam, Enkhuizen; Zuid: Rotterdam, Schoonhoven) door de reisleider;
  – Noord: 1x Live muziek aan boord; Zuid: 1 x avond met live muziek aan boord;
  – Kortingen op toegangsprijzen & excursies zoals uitgeschreven in het programma ter waarde van €50 p.p.;
  – Gebruik van WLAN / Wi-Fi in de lounge van het schip;
  – Dagelijks koffie en thee tot 18:00 uur.

  Exclusief
  – Transfers naar/van ligplaats Sumatrakade in Amsterdam;
  – Reserveringskosten €15 (verplichte toeslag);
  – Fietshuur of E-Bike;
  – Andere transfers;
  – Parkeerkosten;
  – Entreegelden & excursies;
  – Kosten voor de overvaart met de pont/veer/waterbus;
  – Grachtenrondvaart ca. 60 minuten- voor onze gasten met korting;
  – Drankjes aan boord, persoonlijke verzekeringen;
  – Dieetwensen op aanvraag en (vaak) tegen meerprijs mogelijk
  – Fooien (facultatief).

  Reserveringskosten €15 per boeking / groep (verplicht)
  Huurfiets met 7 versnellingen, handrem, fietstas: €140 voor 2 weken (optioneel)
  Huur E-Bike met 3 ondersteuningsniveaus, 7 versnellingen, bereik 60-65 km, fietstas: €330 voor 2 weken (er is maar een beperkt aantal E-Bikes beschikbaar; daarom alleen op aanvraag bij boeking)
  Huur fietshelm: € 20 per stuk
  Bezoek (optioneel): (toegangsprijzen niet inclusief, maar wel met korting);
  Noord: Openluchtmuseum Zaanse Schans, Bezoekerscentrum windmolen Schermerhorn, bierbrouwerij Oudeschild (Texel), Stoommuseum Medemblik, Openluchtmuseum Enkhuizen,  e.v.m.
  Zuid: Delfts Blauw fabriek Delft, Bezoekerscentrum windmolens Kinderdijk, St. Jans Kerk Gouda, kaasboerderij Oudewater, zilversmid Schoonhoven, Stadhuis Zaandam, Zaanse Schans, e.v.m.
  Grachtenrondvaart ticket Amsterdam, ca. 60 minuten – voor onze gasten met korting: €12,50 (aan de kassa €16)
  Parkeren in Amsterdam (valet-parking: prijzen en reserveringen op aanvraag

 • Hutsoorten en prijzen 2018

  PRIJZEN NEDERLAND – COMBINATIEREIS NOORD- EN ZUID-HOLLAND SEIZOEN 2018 (per persoon):

  Type hut: Bezetting 21.04. 28.04. + 19.05. + 01.09. 02.06. – 04.08. 26.05. + 25.08.
  2-pers. hut benedendek 2 pers.  € 1.309  €    1.499  €    1.579 €    1.539
  2-pers. hut bovendek 2 pers.  € 1.569  €    1.759  €    1.839 €    1.799
  1-pers. hut benedendek 1 pers.  € 1.748  €    1.949  €    2.039 €    1.999
  1-pers. hut bovendek 1 pers.  € 2.009  €    2.209  €    2.299 €    2.239
  3-pers. hut benedendek 3 pers.  € 1.269  €    1.459  €    1.539 €    1.499
  3-pers. hut bovendek 3 pers.  € 1.529  €    1.719  €    1.799 €    1.759
  4-pers. hut benedendek 4 pers.  € 1.239  €    1.419 €     1.499 €    1.459
  4-pers. hut bovendek 4 pers.  € 1.499  €    1.679 €     1.759 €    1.719

  3- en 4-persoonshutten (3de en 4de bed als boven bed) zijn beperkt beschikbaar en alleen op aanvraag mogelijk. Neemt u a.u.b. contact met ons op indien u zo’n hut wilt boeken.

  Reserveringskosten € 15 per boeking/groep (verplicht)
  Huurfiets
  met 7 versnellingen, handrem, fietstas:  € 140 voor 2 weken (optioneel)
  Huur E-Bike (Flyer) met 5 ondersteuningsniveaus, 8 versnellingen, bereik 60-65 km: € 330 voor 2 weken (er is maar een beperkt aantal E-Bikes beschikbaar; daarom alleen op aanvraag bij boeking)
  Huur fietshelm: € 20 per stuk
  Grachtenrondvaart ticket Amsterdam
  , ca. 60 minuten –voor onze gasten met korting: € 12,50 (aan de kassa € 16,00)
  Parkeerplaats Amsterdam (valet parking): prijs en reservering op aanvraag

  DATA SEIZOEN 2018 COMBINATIEREIS NOORD- EN ZUID-HOLLAND:

  Data eerst Noord-Holland en dan Zuid-Holland:
  21.04. – 05.05., 19.05. – 02.06., 30.06. – 14.07., 28.07. – 11.08., 25.08. – 08.09.

  Data eerst Zuid-Holland en dan Noord-Holland:
  28.04. – 12.05., 26.05. – 09.06., 07.07. – 21.07., 04.08. – 18.08., 01.09. – 15.09.

 • Goed om te weten

  Huurfietsen
  De scheepsfietsen zijn unisex- toerfietsen van het merk Gazelle Chamonix met middelhoge instap, een zeer eenvoudig te bedienen Shimano-Nexus 7 versnellings schakelsysteem, handrem, een in hoogte verstelbaar gelzadel, een veiligheidsslot aan het frame en fietstas.
  Er zijn een beperkt aantal E-Bike aan boord beschikbaar (op aanvraag en tegen meerprijs).  De e-bike is een Trenergy E-Relax Pro met 7 versnellingen en 3 ondersteuningsniveau ’s en alleen handremmen.
  Informatie over beschikbaarheid van andere fietsen (bijv. E-Bikes c.q. elektrische fietsen – zolang voorradig –, kinderfietsen, fietsen met 7-versnellingen en hand- en terugtraprem, slipstreamers, tandem, kindertrailer) en kinderzitjes (achterop) is op aanvraag. Een huurfiets is facultatief. Gasten mogen zonder meerkosten hun eigen fiets meenemen. De bemanning en reisorganisatie is in dit geval niet aansprakelijk voor eventuele schade c.q. verlies of diefstal van de eigen fietsen. In Nederland bestaat geen helmplicht. Een fietshelm is niet verplicht tijdens de fietstochten, maar wij adviseren u er toch een te dragen. Aan boord zijn een aantal huur fietshelmen beschikbaar (€ 20 per stuk, voorreservering). Indien nodig kunnen wij nog extra helmen aan boord brengen.

  Algemene Voorwaarden
  De Algemene (reis-)voorwaarden van Boat Bike Tours gelden voor fiets-vaar-vakanties en de daarop betrekking hebbende reisovereenkomsten en -bevestigingen. Bij boeking van een reis worden deze voorwaarden integraal onderdeel van de reisovereenkomst. Indien afwijkende bepalingen op uw boeking van kracht zijn, wordt u daarover vóór of bij boeking schriftelijk door ons geïnformeerd. Uw reisbevestiging is bindend. Reisprogramma’s en andere informatie zijn onder voorbehoud van tussentijdse wijzigingen, o.a. als gevolg van meteorologische, technische of om nautische redenen.

  Contact
  Boat Bike Tours BV
  ’t Prooyen 3-B
  1141 VD Monnickendam
  Nederland
  Tel: +31 299 313071
  Fax: +31 299 313065
  info@boatbiketours.com
  www.boatbiketours.com

  Update: 9 augustus 2017

 • Foto's