default-logo
Location: Amsterdam
Price: v.a. € 739,-

Fiets Vaar Vakantie Holland: Groene Hart van Holland | MS Jelmar

Deze route door het Groene Hart van Holland gaat over rustige fietspaden door waterrijke, groene gebieden naar sfeervolle cultuursteden vol historie.

De “Zaanse Schans”, Haarlem, de Noordzee en de windmolens van Kinderdijk – Groene Hart

Vanuit Amsterdam vaart u naar de Zaanse Schans, een uniek dorp met een verzameling houten huizen, molens en winkels. Daarna fietst u naar Haarlem met haar prachtige binnenstad en vele hofjes. Een fraaie duinroute leidt u langs de Noordzee naar de universiteitssteden Leiden en Delft. In Delft kunt u het wereldberoemde Delfts Blauw bewonderen. Geniet vervolgens van een afwisselende vaartocht via wereldhaven Rotterdam naar Kinderdijk met haar 19 windmolens op rij. Van daaruit fietst u door het groene hart van de provincie Zuid-Holland naar kaasstad Gouda en het kleine plaatsje Kudelstaart. Vroege vogels kunnen op vrijdagochtend in Aalsmeer een bezoek aan de grootste bloemenveiling van de wereld brengen. Stapt u daarna nog een keer op de fiets naar Amsterdam of kiest u ervoor om varend naar de hoofdstad van Nederland terug te keren?

Tijdens deze reis fietst u langs diverse forten van de Stelling van Amsterdam (UNESCO Werelderfgoed)

Beleef de ontspannen en familiaire atmosfeer aan boord van het kleine passagiersschip MS Jelmar voor max. 20 gasten en laat u zich met goede service en heerlijke maaltijden verwennen. Bezoek na uw dagelijkse fietstochten de mooie stadscentra: het schip ligt bijna overal in of bij de binnenstad.

 

 • Data/Prijzen Groene Hart

 • Informatie Schip

  MS Jelmar

  De MS Jelmar is een klein, gezellig en comfortabel passagiersschip voor 20-22 personen, dat in 2007 werd gerenoveerd. De 10 slaapverblijven of “hutten” (ca. 8,2 m2) beschikken over twee eenpersoons bedden (80×200 cm). Alle hutten hebben een kast, planken boven en opbergruimte onder de bedden, een badkamer met wastafel, douche en WC en kleine raampjes met horren die kunnen worden geopend. In twee hutten is op aanvraag voor kinderen tot 12 jaar en max. 40 kg een bovenbed (klapbed) beschikbaar. De nostalgisch ingerichte salon met bar en Wi-Fi (mobiel internet; aanvullende info aan boord) is uw restaurant en woonkamer. Op het zonnedek geniet u, tijdens het varen, van de omgeving van het Groene Hart van Nederland.

  Ship-jelmar Jelmar-Plattegrond

 • Reisprogramma Groene Hart

  Reisprogramma Holland: Door het Groene Hart van Holland | MS Jelmar

  Dag 1 (za): Aankomst en inschepen in Amsterdam
  Vanaf 14:00 uur kunt u in het centrum van Amsterdam (bij museum NEMO, Oosterdok) inschepen. U kunt dan nog de binnenstad verkennen die zich op loopafstand bevindt en bijvoorbeeld een rondvaart door de grachten maken. Om 17:30 uur vindt het een kennismakingsgesprek plaats, wordt de crew voorgesteld en geniet u van het eerste diner aan boord; aansluitend worden de huurfietsen verdeeld.

  Dag 2 (zo): Amsterdam – Zaandam | Zaandam – Zaanse Schans – Haarlem (Ca. 40-55 km)
  Na een korte vaartocht naar Zaandam bezoekt u per fiets het mooie openluchtmuseum “Zaanse Schans”. In het museum is een oudhollands dorp uit de 18e en 19e eeuw nagebouwd en kunt u o.a. windmolens, een kaasboer en een klompenmaker bezoeken. Vervolgens fietst u naar Haarlem, waar u ‘s avonds nog door de mooie binnenstad en over de Grote Markt kunt wandelen. Indien gewenst kunt u de fietsetappe van vandaag ook verlengen via de zeesluizen van IJmuiden en door de Kennemer Duinen. Rondom Haarlem vindt u diverse forten van de Stelling van Amsterdam.

  Dag 3 (ma): Haarlem – Noordzeekust – Leiden (Ca. 42-55 km)
  U fietst langs de Noordzeekust en door de duinen via de badplaatsen Noordwijk en Katwijk aan Zee naar de universiteitsstad Leiden. Wandel hier in de sporen van Rembrandt door de prachtige oude binnenstad. Kiest u voor de korte fietstocht dan fietst u vanuit Haarlem naar Cruquius (stoomgemaal) en Hillegom (veel bloemkwekerijen) naar Leiden.

  Dag 4 (di): Leiden – Delft (Ca. 37-42 km)
  Vanuit Leiden fietst u naar Delft, waar u een Delfts Blauw atelier kunt bezichtigen. In het prachtige centrum van Delft bevinden zich ook de koningsgraven van het Huis van Oranje. De langere fietstocht voert u vanuit Delft via Den Haag met onder andere het Binnenhof en het Vredespaleis en evt. de badplaats Scheveningen naar Leiden.

  Dag 5 (wo): Delft – Rotterdam – Kinderdijk | Kinderdijk – Schoonhoven – Gouda (Ca. 30-45 km**)
  Per schip vaart u van Delft door de indrukwekkende wereldhaven Rotterdam. Daar stapt u op de waterbus die u in een half uur – 45 min. naar Kinderdijk brengt. Vanuit Kinderdijk, met haar 19 windmolens op een rij, fietst u een kortere tocht rechtstreeks naar kaasstad Gouda of een langere tocht via zilverstad Schoonhoven naar Gouda.

  Dag 6 (do): Gouda – Kudelstaart (Ca. 55 km)
  Dwars door het idyllische Zuid-Hollandse landschap met tal van kleine kanaaltjes fietst u naar het kleine plaatsje Kudelstaart. Aan de ligplaats aan de oever van de Westeinder Plassen geniet u van het prachtige uitzicht.

  Dag 7 (vr): Kudelstaart – Aalsmeer – Amsterdam (Ca. 15-40 km**)
  ‘s Ochtends vroeg kunt u de grote bloemenveiling van Aalsmeer bezoeken (niet inclusief). Na het ontbijt kunt u naar keuze met het schip door de stad Amsterdam naar de ligplaats varen of door onder andere. het Amsterdamse Bos of langs de Amstel de stad in fietsen. Ook vandaag fietst u langs diverse forten van de Stelling van Amsterdam. Geniet ’s middags en ’s avonds nog van de bezienswaardigheden in de binnenstad.

  Dag 8 (za): Einde van de reis; vertrek uit Amsterdam
  Afscheid nemen van de bemanning en uitschepen na het ontbijt om 9:00 uur.

  Cursief gedrukte trajecten worden met het schip afgelegd
  **: Beide mogelijkheden worden aangeboden: de gast mag zelf kiezen

  Alle afstanden zijn “circa-afstanden” van de aanbevolen fietsroutes.
  Wanneer u een dag niet wilt fietsen, kunt u relaxen en de route met het schip afleggen.

  Programma en gegevens onder voorbehoud van tussentijdse wijzigingen om vaartechnische, meteorologische en / of nautische redenen.
  Op de aankomstdag kunt uw bagage al vanaf 9:30 uur aan boord brengen.

 • Inclusief

  Inclusief
  – Scheepsreis & accommodatie aan boord 8 dagen / 7 nachten (zaterdag – zaterdag) van / naar Amsterdam, hut in de geboekte categorie;
  – Volpension (7 x ontbijt, 6 x lunchpakket tijdens fietstochten, 7 x drie-gangen-diner);
  – Gebruik van beddengoed en handdoeken (handdoekenwissel op aanvraag), midden in de week schoonmaak van de hut;
  – Welkomstdrankje en kennismakingsgesprek met schipper & bemanning op de eerste avond;
  – Gedetailleerd kaartmateriaal en routebeschrijvingen voor de dagelijkse fietstochten (1 set per hut);
  – Gebruik van Wi-Fi in de lounge van het schip (indien beschikbaar, aangezien het mobiel internet is);
  – Dagelijks koffie en thee.

  Exclusief
  – Transfers naar / van de ligplaats Oosterdok in Amsterdam;
  – Reserveringskosten €15 (verplichte toeslag);
  – Andere transfers;
  – Parkeerkosten;
  – Entreegelden;
  – Huurfiets;
  – Huur fietshelm;
  – Excursies;
  – Kosten voor de overvaart met de pont / veer (o.a. waterbus ca. 4 à 5 €);
  – Persoonlijke verzekeringen;
  – Drankjes aan boord;
  – Fooien (facultatief).

  Reserveringskosten €15 per boeking / groep (verplicht)
  Huurfiets met 7 versnellingen, hand- en terugtraprem, fietstas: €70 per week (optioneel)
  Huur E-Bike (Flyer) met 3 ondersteuningsniveaus, 8 versnellingen, bereik 60-65 km: €165 per week (er is maar een beperkt aantal E-Bikes beschikbaar; daarom alleen op aanvraag bij boeking)
  Huur fietshelm: € 10 per stuk/week (optioneel)
  Grachtenrondvaart ticket Amsterdam: ca. 60 minuten – voor onze gasten met korting: €12,50 (aan de kassa €16)

 •  

 • Hutsoorten en prijzen 2018

  PRIJZEN  „DOOR HET GROENE HART VAN HOLLAND“ 2018 (per persoon):

   Hut: met: Hoogseizoen Naseizoen
  2-pers. (bedden naast elkaar) 2 pers. €    819 €    749
  2-pers hut voor alleengebruik* 1 pers. € 1.129 € 1.049
  3-pers. (1 bovenbed)** 3 pers.* €    729 €    659

  *   op aanvraag (max. één 1-pers.hut per afvaartdatum)
  ** op aanvraag, omdat het bovenbed kleiner is (70×180 cm) en alleen voor een kind tot max. 40 kg geschikt is.

  DATA SEIZOEN 2018 „DOOR HET GROENE HART VAN HOLLAND“:
  Hoogseizoen: vertrekdata 12/05, 19/05, 26/05, 16/06, 30/06, 07/07, 18/08, 25/08, 15/09.
  Naseizoen: v
  ertrekdatum 22/09, 29/09 en 06.10.
  Min. aantal deelnemers: 12, max. 22 Pers.| Voor groepen: vraag een charter aan (huur het hele schip)

 • Goed om te weten

  Fietsen
  De scheepsfietsen zijn overwegend unisex-tourfietsen met middelhoge instap,  7 versnellingen, handrem & terugtraprem en fietstas. Informatie over beschikbaarheid van andere fietsen (bijv. E-Bikes c.q. elektrische fietsen van het merk Flyer – zolang voorradig – , kinderfietsen, slipstreamers, tandem, kindertrailer etc.) en kinderzitjes (achterop) is op aanvraag. Een huurfiets is facultatief. Gasten mogen zonder meerkosten hun eigen fiets meenemen. De bemanning en reisorganisatie is in dit geval niet aansprakelijk voor eventuele schade c.q. verlies of diefstal van de eigen fietsen.

  In Nederland bestaat geen helmplicht. Een fietshelm is niet verplicht tijdens de fietstochten, maar wij adviseren u er toch een te dragen. Neem uw eigen  – goed passende – helm mee. Fietshelmen zijn niet aan boord verkrijgbaar. Deze kunnen wel aan boord gebracht worden indien u dit vooraf boekt. Prijs (huur)fietshelm € 10.

  Fietstochten
  Eenvoudige fietstochten op goed bewegwijzerde wegen en fietspaden, zoveel mogelijk op rustige trajecten. In het bijzonder wanneer steden in- of uitrijdt zult u meer verkeersdrukte ondervinden en fietst u soms op fietsstroken op de rijbaan samen met ander verkeer. De MS Jelmar legt in alle etappeplaatsen zo dicht mogelijk bij het centrum aan, zodat u de steden en stadscentra ook te voet kunt bezoeken. Deze reis is ook geschikt voor recreatieve fietsers en families met kinderen en in het bijzonder voor fietsers die het op prijs stellen om individueel in hun eigen tempo, maar wel met behulp van duidelijke kaarten en routetips te fietsen.

  Algemene Voorwaarden
  De Algemene (reis-)voorwaarden van Boat Bike Tours gelden voor fiets-vaar-vakanties en de daarop betrekking hebbende reisovereenkomsten en –bevestigingen. Bij boeking van een reis worden deze voorwaarden integraal onderdeel van de reisovereenkomst. Indien afwijkende bepalingen op uw boeking van kracht zijn, wordt u daarover vóór of bij boeking schriftelijk door ons geïnformeerd. Uw reisbevestiging is bindend. Reisprogramma’s en andere informatie zijn onder voorbehoud van tussentijdse wijzigingen, o.a. als gevolg van meteorologische, technische of om nautische redenen.

  Contact
  Boat Bike Tours BV
  ’t Prooyen 3-B
  1141 VD Monnickendam
  Nederland
  Tel: +31 299 313071
  Fax: +31 299 313065
  info@boatbiketours.com
  www.boatbiketours.com

  Update: 21 juli 2017

 • Foto's