default-logo
Location: Nederland | Amsterdam
Price: v.a. € 829,-

Fiets Vaar Vakantie Holland: Hanzesteden | Schepen Gandalf, Sarah en Lena Maria

Toerend door het vlakke rivierdal van de Neder-Rijn en door natuur vol bos en heide kunt u o.a. de Hanzesteden Doesburg, Zutphen, Deventer, Zwolle en Kampen verkennen.

Bosrijke natuurgebieden en oude vissersplaatsen – Hanzesteden

Vervolgens gaat de route met de Gandalf, Sarah of de Lena Maria naar het Noorden door het dal van de IJssel. Hier liep in de 13e en 14e eeuw één van de belangrijkste handelsroutes van Europa. Dat is terug te zien in de Hanzesteden langs deze rivier. In Doesburg, Zutphen, Deventer, Zwolle en Kampen herinneren sierlijke koopmanshuizen en oude stadsmuren aan die tijd. Geniet al fietsend en varend van stad naar stad. Laat u aan boord verwennen met goed verzorgde catering en de hoge kwaliteit van de service. De bemanning, van kok tot kapitein, zet zich dagelijks in om het u naar de zin te maken. Vanuit Kampen gaat de route verder over fietspaden door het bosrijke natuurgebied de Veluwe en langs oude vissersplaatsen zoals Elburg en Spakenburg. Deze haventjes lagen vroeger aan de Zuiderzee, die in de vorige eeuw drooggelegd werd.
U kunt deze Hanzeroute samen met de reisleider volgen of in uw eigen tempo deze prachtige steden en fraaie natuurgebieden verkennen.

 

Voorkeur voor een Fiets Vaar Vakantie aan boord van een kleiner schip? Kijk dan ook eens naar de volgende Fiets Vaar Vakantie: Groene Hart aan boord van de MS Jelmar.

 • Data/Prijzen Hanzesteden

 • Informatie Gandalf

  MS Gandalf

  Aan boord van dit familiair ingerichte schip bevinden zich in totaal 10 hutten (alle buitenhutten) voor max. 22 gasten. Die hutten zijn ca. 8 m2 groot, beschikken over douche en toilet, twee lage eenpersoonsbedden en centrale verwarming. 2 Hutten hebben de mogelijkheid voor een 3de boven bed (op aanvraag). De patrijspoorten in de hut kunnen geopend worden. De douches zijn in de winter van 2016/2017 gerenoveerd. De salon is ruim en is meteen ook de eetkamer. Op de beide zonnedekken van dit ca. 45 meter lange schip zijn zitplaatsen (tafels en stoelen) en parkeerplek voor fietsen. Het schip beschikt over een aantal zonnecollectoren. Daardoor is het schip voor de benodigde stroom zelfvoorzienend. Dat is niet alleen milieu besparend, maar ook voor de gasten zeer comfortabel, omdat de stroomtoevoer dan niet meer via de generator gegenereerd hoeft te worden. Hierdoor is het ’s nachts aan boord stil en rustig. Het schip vaart onder Nederlandse vlag en wordt in diverse vaargebieden in Nederland en België ingezet. Schipper Hans Petrus en zijn ervaren bemanning zorgen voor een buitengewoon verblijf aan boord!

  MS Gandal op de Hanzeroute

  Plattegrond van de MS Gandalf

 • Informatie Sarah

  MS Sarah

  De SARAH is een klein en comfortabel schip met een lengte van bijna 45 en breedte van 6,60 meter voor max. 20-22 gasten. De eigenaren hebben er bij de ombouw van het voormalige vrachtschip gekozen voor comfort in plaats van een groter aantal passagiers. Aan boord van SARAH heeft iedere gast daarom veel ruimte in een aantrekkelijke atmosfeer.

  Dagverblijf
  De Sarah heeft een huiselijke en ruime salon / restaurant met airconditioning en wifi (met onbeperkte datalimiet) en een groot zonnedek, waar bij mooi weer de maaltijden geserveerd worden.
  Hutten
  Het schip beschikt over 8 tweepersoons hutten met ieder twee lage bedden (in 2 hutten een extra bovenbed) en 2 tweepersoonshutten met een dubbel bed met ieder een eigen douche en toilet (alle hutten ca. 10 m2). De ramen kunnen worden geopend en de hutten hebben centrale verwarming. De gang heeft airconditioning. In elke hut vindt u een föhn.

  Het schip is daarom bij uitstek geschikt voor fiets-vaar-vakanties. Aan boord van de SARAH staan gastvrijheid en genieten centraal!

 • Schip Lena Maria

  Schip Lena Maria

  De Lena Maria is in april 2006 in de vaart genomen. Dit schip is gebouwd door Hans de Lange, die al eerder vergelijkbare schepen bouwde, in de vaart bracht en exploiteerde. De Lena Maria is een zeer comfortabel schip met 12 tweepersoonshutten, elk voorzien van een douche en toilet en twee lage eenpersoons bedden. De patrijspoorten in de hut kunnen geopend worden. Op het bovendek is de eetruimte, die in een salon/lounge met bar overloopt en een groot zonnedek.

 • Reisprogramma Hanzesteden

  Reisprogramma Holland: Hanzesteden | Schepen Gandalf, Sarah en Lena Maria

  Dag 1 (za): Aankomst en inscheping in Amsterdam | Amsterdam – Wijk bij Duurstede
  ‘s Middags tussen 14:00 en 15:00 uur: inschepen in Amsterdam. Al om ca. 15:00 uur vaart het schip uit Amsterdam over het Amsterdam-Rijnkanaal naar Wijk bij Duurstede aan de Neder-Rijn.

  Dag 2 (zo): Wijk bij Duurstede – Wageningen | Wageningen – Oosterbeek – Arnhem (Ca. 30-50 km**)
  Tijdens het ontbijt vaart het schip naar Wageningen. Daar aangekomen start de eerste fietstocht, allereerst door het vlakke rivierdal van de Neder-Rijn, , dan doet u het natuurgebied Veluwe met bos- en heidelandschappen aan. Het nationale Park Hoge Veluwe is 54oo hectare groot en herbergt een grote diversiteit aan planten- en diersoorten en niet te vergeten, het Kröller-Möller museum. Met bijna 90 schilderijen en ruim 180 tekeningen bezit het museum de op een na grootste Van Goghverzameling ter wereld (het museum is niet opgenomen in de fietstocht, u kunt er wel op eigen gelegenheid naar toe fietsen, fietstocht dan ca. 60 km). In de namiddag fietst u door de buitenwijken met mooie parken zoals Sonsbeek en Zijpendaal naar Arnhem. Overnachting aan de rand van de binnenstad van Arnhem.

  Dag 3 (ma): Arnhem – Doesburg | Doesburg – Vorden – Zutphen (Ca. 35-45 km**) | Zutphen – Deventer
  Met het schip naar de kleine Hanzestad Doesburg. Via de Hanzestadroute langs de IJssel naar het mooie stadje Bronckhorst. Korte variant: langs de rivieroever naar Zutphen; langere fietstocht met landhuizen, kleine kastelen en landgoederen door het mooie en rustige landbouwgebied via Vorden naar Zutphen. Tijdens het diner vaart het schip naar Deventer.

  Dag 4 (di): Deventer – Hattem (Ca. 50-60 km**) | Hattem – Kampen
  Korte fietstocht langs de rivieroever van de IJssel en met de pont bij Wijhe naar Hattem; langere fietstocht door het oostelijke gedeelte van de Veluwe. Tijdens het avondeten vaart het schip naar Kampen. Rondleiding en overnachting in de grootste Nederlandse Hanzestad.

  Dag 5 (wo): Kampen – Elburg – Harderwijk (Ca. 40-60 km**)
  Van de monding van de IJssel via Elburg naar de mooie vissershaven Harderwijk. Fietstocht gedeeltelijk langs de kust van het Veluwemeer, of een langere fietstocht deels door het bos- en heidelandschap van de Veluwe bij Elspeet. Overnachten in de oude vissershaven Harderwijk.

  Dag 6 (do): Harderwijk – Bunschoten – Spakenburg (Ca. 30 tot 55 km**)
  Korte of lange fietstocht langs de kust of ook door het bosgebied. Overnachting in Spakenburg, dat vanwege haar traditionele klederdracht bekend is.

  Dag 7 (vr): Spakenburg – Huizen | Huizen – Naarden – Muiden – Amsterdam (Ca. 35-50 km**)
  Na het ontbijt met de fiets of met het schip naar Huizen. Fietstocht naar de mooie vestingstad Naarden en het Muiderslot in Muiden. Over rustige wegen naar Amsterdam. Namiddag en avond in Amsterdam. Voor diegenen die op de eerste reisdag nog niet daaraan toegekomen is, kan vandaag nog een grachtenrondvaart maken.

  Dag 8 (za): Amsterdam: terugreis
  Na het ontbijt gaat u weer van boord: einde van de reis.

  Cursief gedrukte trajecten worden met het schip afgelegd.
  **: Beide mogelijkheden worden aangeboden: de gast mag zelf kiezen.
  Programma en gegevens onder voorbehoud van tussentijdse wijzigingen als gevolg van technische, meteorologische en/of nautische gronden.

  Alle afstanden zijn “circa-afstanden” van de aanbevolen fietsroutes.
  Als gasten een dag niet willen fietsen kunnen zij aan boord relaxen en het traject met het schip afleggen.
  Dagelijks begeleide fietstochten; voor gasten die de fietsroutes individueel willen fietsen, zijn er routebeschrijvingen en kaarten aan boord beschikbaar.
  De reisleider is eveneens dagelijks met de fiets onderweg en kan bij pech onderweg of noodgeval altijd mobiel bereikt worden.
  Gasten kunnen hun bagage op de eerste dag reeds vanaf ca. 11:00 uur aan boord brengen

 • Inclusief

  Inclusief:
  – Scheepsreis & accommodatie aan boord 8 dagen / 7 nachten (zaterdag – zaterdag) van / naar Amsterdam, hut in de geboekte categorie;
  – Volpension (7 x ontbijt, 6 x lunchpakket tijdens fietstochten, 7 x drie-gangen-diner);
  – Gebruik van beddengoed en handdoeken (handdoekenwissel dagelijks mogelijk), midden in de week schoonmaak van de hut;
  – Welkomstdrankje en informatief gesprek tijdens de eerste avond;
  – Ervaren en plaatselijk bekende reisleiding (Nederlands, Duits- & Engelstalig) met dagelijkse voorbesprekingen van de fietstochten; dagelijks begeleide fietstochten;
  – Gedetailleerd kaartmateriaal en routebeschrijvingen voor de dagelijkse fietstochten (1 set per hut);
  – Dagelijks koffie en thee aan boord tijdens het ontbijt en tussen 15:00 uur – 16:00 uur.

  Exclusief:
  – Transfer naar en van de ligplaats in Oosterdok (Nautisch Kwartier) in het centrum van Amsterdam;
  – Reserveringskosten;
  – Parkeerkosten;
  – Andere transfers;
  – Fietshuur (optioneel);
  – Huur fietshelm (optioneel);
  – Entreegelden;
  – Kosten voor overtochten met de pont / veer;
  – Excursies;
  – Persoonlijke verzekeringen;
  – Drankjes aan boord;
  – Fooien (facultatief).

  Reserveringskosten €15 per boeking / groep (verplicht)
  Huurfiets met 7 versnellingen, handrem of hand-en terugtraprem (afhankelijk van schip), fietstas: €70 per week (optioneel)
  Huur E-bike: €165 per week (er is maar een beperkt aantal E-bikes beschikbaar; daarom alleen op aanvraag bij boeking)
  Huur fietshelm: € 10 per stuk/week (optioneel)
  Grachtenrondvaart ticket Amsterdam: ca. 60 minuten – voor onze gasten met korting: €12,50 (aan de kassa: €16)

 •  

 • Hutsoorten en prijzen 2018

  PRIJZEN NEDERLAND – HANZEROUTE SEIZOEN 2018 (per persoon):

   Hut: Met: 05/05, 12/05 en 22/09
  19/05 – 15/09
  2-persoonshut onderdek 2 pers.  €           849 €         899
  2-pers.hut voor alleengebruik (op aanvraag) 1 pers.  €        1.049 €      1.099
  3-persoonshut onderdek (op aanvraag) 3 pers.  €           789 €         849

  Er zijn per afvaart twee 3-persoonshutten (Gandalf en Sarah) op aanvraag beschikbaar. Neemt u a.u.b. contact met ons op indien u een 3-pers. hut wilt boeken.

  DATA SEIZOEN 2018 HANZEROUTE:

  Afvaarten  Gandalf : 05/05, 12/05, 19/05, 26/05, 02/06, 09/06, 16/06, 23/06, 30/06, 07/07 en 22/09
  Afvaarten Sarah: 26/05, 16/06, 07/07, 14/07, 18/08 en 25/08
  Afvaart Lena Maria: 02/06, 09/06, 16/06, 23/06, 30/06, 07/07, 18/08, 25/08, 01/09, 08/09, 15/09 en 22/09

 • Goed om te weten

  Fietsen:
  2017: GANDALF: De scheepsfietsen  zijn moderne uniseks fietsen, van het merk Alba, met 7 versnellingen, een gemakkelijke instap, met alleen twee handremmen en een bagagedragertas. Deze fietsen zijn er in 3 framematen. Daarnaast zijn er nog 5 Target fietsen met een kleine framemaat. Er zijn ook een beperkt aantal E-Bikes beschikbaar (op aanvraag).  De E-bike is een Monaco E-go
  van Batavus met 7 versnellingen en handremmen. Een huurfiets is facultatief, maar – vanwege de beperkte ruimte aan dek – kunnen gasten alleen in uitzonderingsgevallen hun eigen fiets meebrengen (max. 6 per afvaart),  uitsluitend nadat deze aangemeld en bevestigd is. De bemanning en reisorganisatie is in dit geval niet aansprakelijk voor eventuele schade c.q. verlies of diefstal van de eigen fietsen.
  SARAH en LENA MARIA en 2018: GANDALF: De fietsen aan boord zijn unisek fietsen met stabiel frame en gemakkelijke instap. Zij  beschikken allemaal over een hand- en terugtraprem, een zeer eenvoudig te bedienen Shimano-Nexus 7-versnellings schakelsysteem (dit is voldoende voor het vlakke Holland), veiligheidsslot aan het frame. De fietsen hebben overwegend 28-inch-wielen; er zijn in totaal 3 framegroottes. Er zijn ook een beperkt aantal E-Bikes beschikbaar (op aanvraag).  De E-Bikes hebben alleen handremmen, 3 ondersteuningsniveaus, 8 versnellingen, bereik 60-65 km. Een huurfiets is facultatief. Gasten mogen zonder meerkosten hun eigen fiets of E-bike meenemen. De bemanning en reisorganisatie is in dit geval niet aansprakelijk voor eventuele schade c.q. verlies of diefstal van de eigen fietsen.

  In Nederland bestaat geen helmplicht. Een fietshelm is niet verplicht tijdens de fietstochten, maar wij adviseren u er toch een te dragen. Neem uw eigen  – goed passende – helm mee. Aan boord zijn geen fietshelmen beschikbaar. Deze kunnen wel aan boord gebracht worden indien u dit vooraf boekt. Prijs (huur)fietshelm € 10.

  Algemene Voorwaarden:
  De Algemene (reis-)voorwaarden van Boat Bike Tours gelden voor fiets-vaar-vakanties en de daarop betrekking hebbende reisovereenkomsten en -bevestigingen. Bij boeking van een reis worden deze voorwaarden integraal onderdeel van de reisovereenkomst. Indien afwijkende bepalingen op uw boeking van kracht zijn, wordt u daarover vóór of bij boeking schriftelijk door ons geïnformeerd. Uw reisbevestiging is bindend. Reisprogramma’s en andere informatie zijn onder voorbehoud van tussentijdse wijzigingen, o.a. als gevolg van meteorologische, technische of om nautische redenen.

  Contact:
  Boat Bike Tours BV
  ’t Prooyen 3-B
  1141 VD Monnickendam
  Nederland
  Tel: +31 299 313071
  Fax: +31 299 313065
  info@boatbiketours.com
  www.boatbiketours.com

  Update: 21 juli 2017

 • Foto's