default-logo
Location: Holland - Amsterdam
Price: Vanaf € 819,-

Fiets Vaar Vakantie Nederland: Zuid-Holland | Angela Esmee

Per fiets en schip bezoekt u beroemde historische steden, schilderachtige dorpjes en prachtige landschappen in het “Groene Hart”, ten zuiden van Amsterdam. De Zuidroute is de perfecte route om het zeer afwisselende gebied met de vele kleine riviertjes en meertjes, mooie oude steden (overdag en ‘s avonds) en de toeristische hoogtepunten van Zuid-Holland te beleven.

Tijdens deze fiets vaar vakantie door Zuid-Holland vaart en woont u aan boord van de comfortabele Angela Esmee. U verblijft in een tweepersoons hut met eigen douche, toilet en airco. Geniet van de maaltijden op basis van volpension (ontbijt en drie-gangen-diner aan boord, lunchpakketten voor fietstochten). Kaartmateriaal en routebeschrijvingen voor de dagelijkse fietstochten ontvangt u aan boord. U fietst in uw eigen tempo (ca. 30 – 50 km, vrijwel altijd vlak en zoveel mogelijk over fietspaden) of u geniet van een heerlijke dag aan boord terwijl u meevaart.

Op vijf data in 2017 (6 mei, 10 juni, 8 juli, 5 augustus en 2 september 2017) en vijf data in 2018 (28 april, 26 mei, 7 juli, 4 augustus en 1 september) vaart de Angela Esmee deze Zuid-Holland-route waardoor er de mogelijkheid bestaat om de 15-daagse “Combinatiereis Noord- en Zuid-Holland” te boeken op hetzelfde schip en in dezelfde hut. Afhankelijk van uw reisdata heeft u in 2017 /18 de keuze uit een week Noord-Holland en aansluitend een week Zuid-Holland (5x) of eerst Zuid-Holland en daarna Noord-Holland (5x). Klik hier voor meer informatie over deze combinatiereis.

Icons Zuid-Holland MS Anna Maria Agnes

 

 

 • Data/Prijzen Zuid-Holland

 • Informatie Schip

  MS Angela Esmee

  Het schip MS Angela Esmee verzorgd en biedt plaats aan circa 80 gasten. Het schip wordt het jaar rond onderhouden zodat iedere gast wordt verwelkomd op een goed verzorgd schip. Aan boord zijn 10 hutten op het bovendek (toeslag) en 31 hutten op het benedendek (allen ca. 9 M²) met douche en toilet, allen voorzien van 2 lage bedden en een (gedeeltelijk centraal gestuurd) airconditioning en actieve beluchting. Alle hutten hebben een raam (op het bovendek kunnen deze ramen geopend worden, de ramen op het benedendek zijn uit veiligheidsoverwegingen vaste ramen). Er zijn een aantal 1-, 3-, en 4-persoonshutten.

  In de winter 2015 / 2016 zijn alle 10 hutten op het bovendek en een deel van de hutten op het benedendek grondig gerenoveerd. Badkamers zijn vernieuwd: een aantal is verbeterd en een deel is compleet vernieuwd. Alles staat fris in de verf, (een deel van) de matrassen en tapijten zijn nieuw en er zijn extra stopcontacten aangelegd voor het opladen van mobiele apparatuur. In 2012 is het schip 16 meter verlengd en zijn er 10 nieuwe 2-persoonshutten gebouwd, deze bevinden zich voorin op het benedendek.

  De salon met grote ramen heeft een restaurantgedeelte, een bar en voorin het schip een lounge met zithoeken en grote panoramaramen die rondom een fantastisch uitzicht bieden en waar ook WLAN / Wi-Fi beschikbaar is. Op het grote en deels overdekte zonnedek van het ca. 78 meterlange schip zijn zitplaatsen (tafels en stoelen) en een fietsenstalling beschikbaar.

  De MS Angela Esmee heeft eigen fietsen aan boord; een deel van de fietsen heeft handremmen én een terugtraprem, een deel alleen handremmen, op aanvraag. Er zijn fietsen met diverse framehoogtes, een aantal met een lage instap en/of een klein frame. Kinderfietsen, e-bikes en tandems zijn eveneens op aanvraag beschikbaar. 

  Het schip is zeer geliefd en is uitstekend geschikt voor fiets-vaar-vakanties.

  visual-angela-esmee Angela Esmee

 • Reisprogramma Zuid-Holland

  Reisprogramma Nederland: Zuid-Holland | MS Angela Esmee

  Dag 1 (za): Aankomst in Amsterdam
  ‘s Middags vanaf 14:00 uur inscheping in Amsterdam (centrum). Daarna kunt u nog Amsterdam verkennen. Lekker winkelen, een museum bezoeken of een grachtenrondvaart maken. Tickets zijn tegen gereduceerd tarief aan boord verkrijgbaar, tot 22:00 uur mogelijk. Zo leert u de hoofdstad op een unieke wijze kennen.

  Dag 2 (zo): Amsterdam Breukelen | Breukelen Utrecht (Ca. 25-40 km**) | Utrecht Rotterdam
  Vanaf Breukelen een fietstocht langs de mooie rivier de Vecht. Langs de rivier ziet u vele mooie villa‟s, landhuizen en kleine kasteeltjes. U volgt de Vecht tot in het centrum van Utrecht. Bezoek de binnenstad (Dom, grachten, cafés, winkels vanaf 12 uur). ‘s Middags vaart het schip verder naar Rotterdam.

  Dag 3 (ma): Rotterdam – Schiedam – Delft – Rotterdam (Ca. 50 km)
  Fietstocht bijvoorbeeld via “Jeneverstad” Schiedam en door het Delfland naar Delft. Bezoekt u de mooie binnenstad met kleine grachten en pittoreske straatjes, bruggen en steegjes. Voor vele gasten is een bezoek aan de Delfts Blauw fabriek een van de hoogtepunten van de reis. ‘s Avonds een korte stadswandeling (gratis).

  Dag 4 (di): Rotterdam – Alblasserdam/Kinderdijk met de waterbus | Kinderdijk – (Gouda) – Schoonhoven (Ca. 30-50 km**)
  Vandaag begint de dag met een tocht met de waterbus, deze brengt u en uw fiets in ca. 30 minuten naar Alblasserdam/Kinderdijk (afhankelijk van de vertrektijd van de waterbus). Vanaf Alblasserdam fietst u in een paar minuten naar Kinderdijk. Bezoekt u Kinderdijk (Unesco werelderfgoed), waar 19 windmolens op één rij staan. Daarna kunt u kiezen uit een korte fietstocht door de Alblasserwaard of een langere tocht met een bezoek aan kaasstad Gouda. Beide tochten gaan naar zilverstad Schoonhoven. Hier kunt u een zilversmid bezoeken. Na het diner kunt u deelnemen aan een korte stadswandeling.

  Dag 5 (woe): Schoonhoven Oudewater Utrecht (Ca. 45-55 km**) | Utrecht Beverwijk
  Fietstocht vanuit Schoonhoven dwars door het prachtige Groene Hart via Oudewater (bezoek bijv. de Heksenwaag) naar Utrecht. Bij Oudewater kunt u een kaasboerderij bezoeken. In de late namiddag vaart u met het schip naar Beverwijk. 

  Dag 6 (do): Beverwijk – Noordzeekust – Haarlem – Beverwijk (Ca. 45-55 km**) | Beverwijk – Zaandam
  Vandaag kunt u kiezen uit twee fietstochten, die beide naar Haarlem gaan. De lange tocht gaat door het mooie duinengebied via Bloemendaal en Zandvoort en langs de Noordzeekust. De korte tocht gaat door het binnenland terug naar Haarlem. ‘s Avonds vaart u met het schip naar Zaandam.

  Dag 7 (vr): Zaandam – Amsterdam (Ca. 35 km)
  Vanaf Zaandam fietst u naar openluchtmuseum “Zaanse Schans” (o.a. windmolens, Oud-Hollands dorp en kaas- en klompenmakerij). Via recreatiegebied het “Twiske” fietst u naar Amsterdam. In de namiddag en avond bent u in de hoofdstad. Diegenen die de grachtenrondvaart de eerste dag niet gedaan hebben, kunnen dat eventueel vandaag nog doen.

  Dag 8 (za): Amsterdam
  Na het ontbijt gaat u weer van boord: einde van uw reis.

  Cursief gedrukte trajecten worden met het schip afgelegd.
  **: Beide mogelijkheden worden aangeboden: de gast mag zelf kiezen.

  Alle afstanden zijn “circa-afstanden” van de aanbevolen fietsroutes. Wanneer gasten een dag niet willen fietsen, kunnen zij relaxen en de route met het schip afleggen.
  Programma en gegevens onder voorbehoud van tussentijdse wijzigingen als gevolg van technische, meteorologische en/of nautische gronden.

  Vertrekdata Zuidroute 28 april: op donderdag bestaat de mogelijkheid om ‘s werelds grootste bloemententoonstelling de “Keukenhof” in Lisse te bezoeken. Dit kan met de bus/trein of evt. gedeeltelijk met trein en fiets. Reiskosten en entree Keukenhof zijn niet in de prijs inbegrepen.
  Op de aankomstdag kunnen de gasten hun bagage al vanaf 9:00 uur aan boord brengen.

 • Inclusief

  Inclusief
  – Scheepsreis & accommodatie aan boord 8 dagen / 7 nachten (zaterdag – zaterdag) van / naar Amsterdam. Hut in de geboekte categorie;
  – Volpension (7 x ontbijt, 6 x lunchpakket tijdens fietstochten, 7 x drie-gangen-diner);
  – Gebruik van beddengoed en handdoeken (handdoekenwissel dagelijks mogelijk). Dagelijkse reiniging van de hut;
  – Welkomstdrankje en informatief gesprek tijdens de eerste avond;
  – Ervaren en ter plaatse bekende reisleider (Nederlands, Duits- & Engelstalig) met dagelijkse voorbesprekingen van de fietstochten. De reisleider is overdag met de fiets onderweg en mobiel bereikbaar;
  – Gedetailleerd kaartmateriaal en routebeschrijvingen voor de dagelijkse fietstochten;
  – Min. 2 stadswandelingen (Rotterdam, Schoonhoven) door de reisleider (gratis);
  – Bezoek (optioneel): Delfts Blauw fabriek Delft, Bezoekerscentrum windmolens Kinderdijk, St. Jans Kerk Gouda, kaasboerderij Oudewater, zilversmid Schoonhoven, Stadhuis Zaandam, Zaanse Schans, e.v.m. (Toegangsprijzen niet inclusief, maar wel met korting);
  – 1x Avond met live muziek aan boord;
  – Kortingen op toegangsprijzen & excursies zoals uitgeschreven in het programma ter waarde van €25 p.p.;
  – Gebruik van WLAN / Wi-Fi in de lounge van het schip;
  – Dagelijks koffie en thee tot 18:00 uur gratis.

  Exclusief
  – Transfers naar / van ligplaats Sumatrakade in Amsterdam;
  – Reserveringskosten €15 (verplichte toeslag);
  – Parkeerkosten;
  – Andere transfers;
  – Fietshuur (optioneel);
  – Entreegelden;
  – Kosten voor de overvaart met de pont/veer/waterbus;
  – Excursies;
  – (Persoonlijke) verzekeringen;
  – Drankjes aan boord;
  – Fooien (facultatief).

  Reserveringskosten €15 per boeking/groep (verplichte toeslag)
  Huurfiets met 7 versnellingen, hand- en terugtraprem, fietstas: €70 per week (optioneel)
  Huur E-Bike met 3 ondersteuningsniveaus, 7 versnellingen. Bereik 60-65 km: €165 per week (er is maar een beperkt aantal E-bikes beschikbaar; daarom alleen op aanvraag bij boeking)
  Huur fietshelm: € 10 per stuk/week
  Grachtenrondvaart ticket Amsterdam: ca. 60 minuten – voor onze gasten met korting: €12 / 2018: € 12,50 (aan de kassa €16)

 •  

 • Hutsoorten en prijzen 2018

  PRIJZEN ZUIDROUTE SEIZOEN 2018 (per persoon), schip Angela Esmee:

   Hutten: Voor:   Middenseizoen Hoogseizoen
  2-persoonshut benedendek 2 pers.    €           819  €           859
  2-persoonshut bovendek 2 pers.    €           949  €           989
  1-persoonshut benedendek 1 pers.    €        1.039  €        1.079
  1-persoonshut bovendek 1 pers.    €        1.169  €        1.209
  3-persoonshut benedendek 3 pers.    €           799  €           839
  3-persoonshut bovendek 3 pers.    €           929  €           969
  4-persoonshut benedendek 4 pers.    €           779  €           819
  4-persoonshut bovendek 4 pers.    €           909  €           949

  Er zijn per afvaart maar een paar 3- en 4-pers. hutten op aanvraag beschikbaar. Neemt u a.u.b. contact met ons op indien u zo'n hut wilt boeken.

  DATA SEIZOENEN 2018 ZUIDROUTE Angela Esmee:
  Middenseizoen: vertrekdata 28 april, 26 mei en 1 september
  Hoogseizoen:  vertrekdata 7 juli en 4 augustus

 • Familie special Zuid-Holland 2018

  Familie special Zuid-Holland 2018

  Hutten
  En wat is er leuker dan slapen in een eigen stapelbed? Voor veel kinderen een prachtig avontuur.
  In de 4-persoonshutten staan 2 stapelbedden, ideaal om met het gezin in te overnachten.

  Iedere hut heeft een eigen douche en toilet, in een aantal hutten is ruimte om een kinderbed neer te zetten.
  Als de kinderen, na het eten, voldaan in bed liggen, kunnen de ouders ’s avonds in de salon aan de bar genieten van een drankje.

  Fietsen
  Fietszitjes, kinderfietsen, kinderkar of slipstreamers zijn naast de fietsen voor volwassenen via ons te huur. U kunt natuurlijk ook uw eigen fietsen meenemen. Wij informeren u graag over de mogelijkheden.

  Veiligheid
  Aan boord worden hoge veiligheidseisen gesteld. Dankzij de deels verschanste reling kunnen kinderen aan dek veilig rondlopen en ook zijn er kinderzwemvesten aanwezig. Kinderen dienen altijd onder toezicht van een ouder te staan.

  Maaltijden
  Aan boord wordt om 18:30 uur gegeten. Mits het mogelijk is wordt er bij de menu’s rekening gehouden met de kinderen.

  Fietsafstanden
  Zondag: 25-40 kilometer*
  Maandag: 50 kilometer
  Dinsdag: 30-50 kilometer*
  Woensdag: 45-55 kilometer
  Donderdag: 45-55 kilometer*
  Vrijdag: 35 kilometer
  *: Beide mogelijkheden worden aangeboden: u mag zelf kiezen. Alle afstanden zijn “circa-afstanden” van de aanbevolen fietsroutes. Wanneer u een dag niet fietsen wilt, kunt u relaxen en de route met het schip afleggen.

  Programma van dag tot dag
  Per dag geven we een aantal suggesties voor leuke activiteiten onderweg. Dit is slechts een klein aanbod van de mogelijkheden. Via de lokale VVV’s kunt u nog veel meer mooie plekjes ontdekken.

  Zaterdag
  Inschepen in Amsterdam

  Zondag: Breukelen-Utrecht

  Tips voor kinderen:
  – Zwembad het Kikkerfort, Breukelen. Subtropisch zwembad met verschillende voorzieningen. Geopend 9.00-16.00. Entree € 4,65. www.kikkerfort.nl
  – Nijntje Museum, Utrecht. het enige museum in Nederland dat zich richt op de allerjongste groep museumbezoekers. Geopend 10.00-17.00, Gezinsticket 2 volw. en max.
    3 kinderen €17,50). Volwassenen: € 2,50, Kinderen 0 t/m 1: gratis, Kinderen 2 t/m 12 : € 7,50. nijntjemuseum.nl
  – Kinderboerderij Otterspoor, Maarsen. Open 10.00-17.00. Entree gratis. kinderboerderijotterspoor.nl
  – Kinderboerderij Gagelsteede, Utrecht … een prachtige combinatie van een kinderboerderij, grote speeltuin en een prachtig park.Open 10.00-17.00, toegang gratis. utrechtnatuurlijk.nl

  Maandag: Rotterdam – Schiedam – Delft

  Tips voor kinderen:
  – Miniworld Rotterdam, Miniworld is een grote, overdekte miniatuurwereld vlakbij Rotterdam Centraal en leuk voor jong en oud! Verschillende openingstijden. miniworldrotterdam.com
  – Speeltuin Westerhonk, Adres: van Bleiswijckstraat, Westerkwartier, Delft. Verschillende openingstijden speeltuinwesterhonk.nl/

  Dinsdag: Kinderdijk – (Gouda) – Schoonhoven

  Tips voor kinderen:
  Monkey Town, Gouda: Binnenspeeltuin met lasergamen. Binnenspeeltuin heeft enkele unieke attracties zoals de langste ballenbaan van Nederland en een giga knikkerbaan (met 10.000 knikkers), de ballenfabriek en de waterbakken. Entree 0 t/m 12, € 7. Volwassenen gratis. monkeytown.eu/gouda

  Woensdag: Schoonhoven – Oudewater – Utrecht

  Tips voor kinderen:
  – Museum De Heksenwaag, Oudewater. Kinderspeurtocht: Ontdek met spiegeltjes en zaklamp de magische wereld der heksen en laat je daarna…… Geopend 11 – 17 uur. Volw. € 5,25;
     kinderen tot 4: gratis; kinderen 4 t/m 11 € 2,75. heksenwaag.nl
  – Kasteel de Haar, Haarzuilens: Kasteel de Haar is het grootste en meest luxueuze kasteel van Nederland. Er is geen kind dat zich niet even ridder of prinses voelt bij het zien van het
     kasteel. Er is een speciale speurtocht voor kinderen. Verschillende openingstijden. www.kasteeldehaar.nl

  Donderdag: Beverwijk – Haarlem – Beverwijk

  Tips voor kinderen:
  – Zee- en Havenmuseum, IJmuiden: Er is een levensgrote loodsboot, vitrines met allerlei soorten modelboten, beweegbare sluizen en nog veel meer. Geopend in juli en aug op
    donderdag 13 – 17 uur. Volwassenen : Euro 6,00, Kinderen 0 t/m 3 : gratis, kinderen 4 t/m 12 : Euro 4,00. http://www.zeehavenmuseum.nl/
  – Bezoekerscentrum Kennemerduinen, Overveen: diverse speurtochten door de natuur voor verschillende leeftijden, prijs vanaf € 3,75. np-zuidkennemerland.nl.

  Vrijdag: Zaandam-Amsterdam (vrijdag)

  Tips voor kinderen:
  – Indoor speelparadijs Ballorig Zaandam: Een droom voor elk kind. Kinderen vanaf 1 jaar €7,50. Begeleiders gratis entree. http://www.ballorig.nl/zaandam
  – Glow in the dark midgetgolf Amsterdam: Ga terug in de tijd tijdens Glow in the dark midgetgolf; back to the future. Geopend 11 – 23 uur.
    Gezinspakket (2 kinderen en 2 volwassenen) €27,50. Volwassenen >12 jaar €8,50. Kinderen t/m 11 jaar €7,50. http://glowgolf.nl/amsterdam/

  Dag 8: Amsterdam

  Tips voor kinderen:
   – Science museum Nemo: bezoek de meest educatieve en interactieve attractie van Amsterdam. Van jong tot oud een unieke ervaring vol wetenschap en technologie.
     Geopend van 10 – 17:30 uur. Kinderen t/m 3 jaar gratis entree / vanaf 4 jaar €15 (prijs 2016). https://www.nemosciencemuseum.nl/nl/

  – Scheepvaartmuseum, Amsterdam. Het Scheepvaartmuseum heeft diverse interactieve tentoonstellingen voor kinderen. Maak bijvoorbeeld een virtuele zeereis of speel het levensgrote
    bordspel en leer alles over de rangen en standen aan boord. Geopend 9 – 17 uur. Volwassenen : € 15,00; Kinderen 0 t/m 4 : gratis; Kinderen 5 t/m 17 : € 7,50. www.hetscheepvaartmuseum.nl

  Familie special 50% korting voor de route door Zuid-Holland
  In de maanden juli en augustus 2018 (afvaarten afvaarten vanaf 30.06. t/m 25.08.2018) betaalt u voor ieder kind dat bij u in de hut slaapt de helft van de reissom. Dit aanbod geldt voor kinderen tot en met 11 jaar. Boekingen voor de familie special worden handmatig verwerkt.

  Hutten benedendek Ouders Kinderen Totaalprijs

  Afvaart juli en augustus

  2-pers. hut 1 ouder 1 kind t/m 11 jaar € 1.288,50
  3-pers. hut 1 ouder 2 kinderen t/m 11 jaar € 1.678
  3-pers. hut 2 ouders 1 kind t/m 11 jaar € 2.097,50
  4-pers. hut 2 ouders 2 kinderen t/m 11 jaar € 2.457
  4 pers. Hut 1 ouder 3 kinderen t/m 11 jaar € 2.047,50
         
  Hutten bovendek Ouders Kinderen Totaalprijs

  Afvaart juli en augustus

  2-pers. hut 1 ouder 1 kind t/m 11 jaar € 1.483,50
  3-pers. hut 1 ouder 2 kinderen t/m 11 jaar € 1.938
  3-pers. hut 2 ouders 1 kind t/m 11 jaar € 2.422,50
  4-pers. hut 2 ouders 2 kinderen t/m 11 jaar € 2.847
  4 pers. Hut 1 ouder 3 kinderen t/m 11 jaar € 2.372,50

  Er zijn per afvaart maar een paar 3- en 4-pers. hutten op aanvraag beschikbaar. Neemt u a.u.b. contact met ons op indien u zo’n hut wilt boeken.

 • Goed om te weten

  Huurfietsen
  De scheepsfietsen zijn unisex- toerfietsen van het merk Gazelle Chamonix met middelhoge instap, een zeer eenvoudig te bedienen Shimano-Nexus 7 versnellings schakelsysteem, handrem, een in hoogte verstelbaar gelzadel, een veiligheidsslot aan het frame en fietstas.
  Er zijn een beperkt aantal E-Bike aan boord beschikbaar (op aanvraag en tegen meerprijs).  De e-bike is een Trenergy E-Relax Pro met 7 versnellingen en 3 ondersteuningsniveau ’s en alleen handremmen.
  Informatie over beschikbaarheid van andere fietsen (bijv. E-Bikes c.q. elektrische fietsen – zolang voorradig –, fietsen met 7 versnellingen en hand- en terugtraprem, kinderfietsen, slipstreamers, tandem, kindertrailer) en kinderzitjes (achterop) is op aanvraag. Een huurfiets is facultatief. Gasten mogen zonder meerkosten hun eigen fiets meenemen. De bemanning en reisorganisatie is in dit geval niet aansprakelijk voor eventuele schade c.q. verlies of diefstal van de eigen fietsen. In Nederland bestaat geen helmplicht. Een fietshelm is niet verplicht tijdens de fietstochten, maar wij adviseren u er toch een te dragen. Aan boord zijn een aantal fietshelmen beschikbaar (€ 10 per stuk, voorreservering). Indien nodig kunnen wij nog extra helmen aan boord brengen.

  Algemene Voorwaarden
  De Algemene (reis-)voorwaarden van Boat Bike Tours gelden voor fiets-vaar-vakanties en de daarop betrekking hebbende reisovereenkomsten en -bevestigingen. Bij boeking van een reis worden deze voorwaarden integraal onderdeel van de reisovereenkomst. Indien afwijkende bepalingen op uw boeking van kracht zijn, wordt u daarover vóór of bij boeking schriftelijk door ons geïnformeerd. Uw reisbevestiging is bindend. Reisprogramma’s en andere informatie zijn onder voorbehoud van tussentijdse wijzigingen, o.a. als gevolg van meteorologische, technische of om nautische redenen.

  Contact
  Boat Bike Tours BV
  ’t Prooyen 3-B
  1141 VD Monnickendam
  Nederland
  Tel: +31 299 313071
  Fax: +31 299 313065
  info@boatbiketours.com
  www.boatbiketours.com

  Update: 9 augustus 2017

 • Foto's