default-logo
Location: Nederland | Noord-Holland | Amsterdam
Price: v.a. € 599,-

Fiets Vaar Vakantie Noord-Holland | De Holland

Ervaar tijdens deze fascinerende fiets-vaar-vakantie aan boord van het schip De Holland het beste van wat de mooie provincies Noord-Holland en Friesland te bieden hebben. Mooie weidse polderlandschappen,  de Noordzeekust met prachtige duinen en lange zandstranden, historische windmolens, het Waddeneiland Texel en de vele schilderachtige havensteden langs de IJsselmeerkust. Het is zonder twijfel een reis die je niet wilt missen!

Historische steden en dorpjes, vlakke landelijke gebieden en stranden – de “Noord-Hollandroute”

Nergens ter wereld vindt u een gebied dat zo fascinerend is om te ontdekken als de provincies Noord-Holland en Friesland, twee regio's rijk aan traditie, vol romantische vissers- en havendorpjes, schilderachtige meren en uitgestrekte vergezichten over de Noordzee.  U start op zaterdag in Amsterdam met het centrum vol winkels, musea en grachten. De route gaat via Zaandam en dan door het weidse polderlandschap, dat in de 17de eeuw is drooggelegd en zult u zich realiseren dat hier het spreekwoord “God schiep de aarde maar de Nederlanders maakte Holland” vandaan komt. In marinestad Den Helder proeft u de zilte zeelucht en voelt u de frisse bries van de zee. Het schip De Holland brengt u naar Texel, waar u de hele dag tijd heeft om dit veelzijdige Waddeneiland te verkennen. Tijdens het tweede deel van de reis vaart u met het schip naar de andere kant van het IJsselmeer naar Stavoren. Daar kunt u het natuurgebied Gaasterland of het Friese merengebied ontdekken. Weer terug aan de Hollandse oever van het IJsselmeer gaat de route verder langs historische steden zoals Hoorn en Enkhuizen. Deze steden hebben hun rijkdom vergaard in de Gouden Eeuw. Onderweg komt u langs mooie dorpen waar vele huizen pronken met fraai aangelegde tuinen. Via de oude vissershaven van Volendam, Monnickendam en/of Marken komt u weer terug in Amsterdam. Natuurlijk is er ook volop tijd voor ontspanning: u fietst in uw eigen tempo en heeft alle tijd voor een pauze in een mooie stad of bij een gezellig terras. Ook kunt u een dag de fiets aan boord laten staan en mee varen naar de volgende haven. Dat is het grote voordeel van onze fiets vaar vakantie.

Aan boord van de De Holland staat dagelijks een uitgebreid ontbijtbuffet voor u klaar. Voor onderweg krijgt u een lunchpakket mee en ’s avonds wordt een heerlijk driegangendiner geserveerd. U overnacht in een van de 41 comfortabele hutten, die deels in 2012 en deels in 2016 grondig zijn gerenoveerd.

Op twee data in 2018 (28 april en 1 september) vaart De Holland de Zuid-Holland-route waardoor er de mogelijkheid bestaat om de 15-daagse “Combinatiereis Noord- en Zuid-Holland” te boeken op hetzelfde schip en in dezelfde hut. Afhankelijk van uw reisdata heeft u in 2018 de keuze uit een week Noord-Holland en aansluitend een week Zuid-Holland (2x) of eerst Zuid-Holland en daarna Noord-Holland (2x). Klik hier voor meer informatie over deze combinatiereis.

 

 • Data/Prijzen Noord-Holland

 • Informatie Schip

  De Holland 

  De Holland is een aangenaam 78 meter lang en 7 meter breed riviercruiseschip. Het vaartuig heeft 34 hutten voor maximaal 68-72 passagiers. Alle hutten zijn buitenhutten en zijn van alle gemakken voorzien.

  Benedendek hutten
  Het benedendek heeft 24 tweepersoonshutten (twins) van 10 m2. Alle hebben een individueel regelbaar klimaatsysteem, een raam van ca. 80 x 40 cm (dat om veiligheidsredenen niet kan worden geopend), digitale TV, een kledingkast met een kluisje, er is een föhn, 230V stopcontacten, 2 eenpersoonsbedden (80 x 200 cm) en een privé badkamer met een douche, toilet, wastafel en doucheproducten. 

  Drie standaard twins voorin hebben twee losse eenpersoonsbedden die in een L-vorm zijn neergezet, met daarbij een slaapbank die kan worden gebruikt als extra derde bed. De vijf overige standaard hutten en de 16 superior hutten hebben allemaal twee losse eenpersoonsbedden (eveneens 80 x 200 cm) die in hotelbed-opstelling staan, d.w.z. naast elkaar. Het verschil tussen een standaard twin en een superior twin is hun ligging ten opzichte van de machinekamer, het trappenhuis en de salon, en daarnaast nog de opstelling van de bedden.

  Bovendek hutten
  Het bovendek heeft 9 superior twins (identieke inrichting als die op het benedendek) en 1 suite. De suite heeft dezelfde voorzieningen als de superior twins, maar is groter (ca. 13 m2) en heeft daarnaast een minibar en een slaapbank als optioneel derde bed. Alle bovendek premium hutten en de suites beschikken over een Frans balkon (met een schuifdeur van vloer tot plafond) in plaats van een raam. De bedden in de bovendek hutten staan standaard als tweepersoonsbed opgesteld (160 x 200 cm) en kunnen (op aanvraag) worden neergezet als twee losse eenpersoonsbedden (80 x 200 cm).

  Restaurant en lounge
  De Holland heeft een grote salon met panoramische ramen op het bovendek, waarin het restaurant, de bar en een loungegedeelte zijn te vinden. Hier is Wi-Fi is beschikbaar, met inclusief een beperkt datapakket. Additionele pakketten kunnen online worden gekocht.

  Buiten
  Op het gedeeltelijk overdekte zonnedek vindt u stoelen en zonnebedden waarop u op een zonnige dag heerlijk kunt plaatsnemen. De fietsen staan op een apart gedeelte op het dek.

  Opgelet
  Binnen aan boord van De Holland geldt een rookverbod. Buiten aan dek mag er wel worden gerookt. 
  De talen die aan boord worden gesproken zijn Engels en Duits. Voor de internationale gasten is er een internationale crew.

  Technische details
  Bouwjaar: 1952. Volledig gerestyled: winter 2017-2018.
  Vlag: Nederlands
  Lengte: 78.25 m en breedte: 7.32 m
  Maximale capaciteit: 68-72. Hutten: 34. Crewleden: 11. 
  Geaccepteerde valuta aan boord: Euro. Geaccepteerde credit cards: Visa, Eurocard, MasterCard (alleen met PIN).

  Disclaimer
  Situatie op 21 december 2017, onder voorbehoud van wijzigingen tijdens de bouwperiode.

 • Reisprogramma

  Reisprogramma Nederland: Noord-Holland | De Holland

  Dag 1 (za): Aankomst en inscheping in Amsterdam
  Inschepen en check-in vanaf 2 uur ‘s middags in Amsterdam. Maak gebruik van de gelegenheid om te gaan winkelen, het centrum van Amsterdam te ontdekken, een grachtenvaartocht te maken of een museum te bezoeken. Na een welkomstdrankje en diner ontvangt u de eerste briefing aan boord. De eerste overnachting vindt plaats in Amsterdam.

  Dag 2 (zo): Amsterdam – Zaandam | Zaandam – Zaanse Schans – Alkmaar (Ca. 44 km*)
  De eerste fietstocht van deze reis neemt u mee via gezellige stadjes door het prachtig vlakke en groene polderlandschap. De eerste stop is bij de ‘Zaanse Schans’, een openluchtmuseum (gratis entree) met traditionele Oud-Hollandse houten huizen, windmolens en een kaas- en klompenmakerij. Na dit bezoekje fietst u door het ‘Land van Leeghwater’, een groen vlak landschap tussen Amsterdam, Alkmaar en Hoorn. Struin door het voormalige walvisvaardersdorp De Rijp en rijd langs de windmolens bij Schermerhorn. Uw schip, De Holland, ligt op u te wachten vlakbij het historisch centrum van Alkmaar. Ga aan boord voor een frisse douche, schone kleren, een lekker drankje en een smakelijk driegangendiner.

  Dag 3 (ma): Duinentocht: Alkmaar – Alkmaar (Ca. 33-40 km) | Alkmaar – Den Helder
  Vandaag gaat u het prachtige Noord-Hollands Duinreservaat ontdekken. In dit 5.300 hectare grote bos- en duingebied met zijn unieke landschappen wordt het drinkwater voor ongeveer de gehele provincie Noord-Holland gewonnen. Na een bezoekje aan het strand en het kunstenaarsdorp Bergen fietst u terug naar Alkmaar waar u het schitterende centrum kunt gaan bezoeken. In de middag zal De Holland u over het Noord-Hollandskanaal naar de marinestad Den Helder varen.

  Dag 4 (di): Den Helder – Oudeschild | Eiland Texel: Rondrit van/naar Oudeschild (Ca. 15-65 km*) | Texel – Den Oever
  Tijdens het ontbijt vaart het schip over naar het eiland Texel**, waar u een rondrit over dit grootste van de vijf Nederlandse Waddeneilanden kunt fietsen. U rijdt door prachtige natuurparken en kunt tussendoor lekker even op het strand relaxen. Tip: fiets de mooie ‘Thijsse-route’ (staat op de bordjes aangegeven, zo’n 40 kilometer) door pittoreske stadjes en landschappen, en breng een bezoek aan de zeehondenopvang Ecomare. Aan het einde van uw fietstocht kunt u een lokale brouwerij vlakbij Oudeschild bezoeken. Tijdens het diner vaart De Holland weer terug naar het vasteland, naar Den Oever. Het hoogtepunt van de avond wordt vast de live muziek aan boord.

  Dag 5 (wo): Den Oever – Stavoren | Stavoren, rondrit Zuidwest Friesland (Ca. 43-55 km*)
  Het schip steekt het weidse IJsselmeer over naar Stavoren, in de provincie Friesland. Hier kunt u kiezen voor een kortere of een langere fietstocht: ontdek het natuurgebied van Gaasterland of verken een gedeelte van het uitgestrekte merenlandschap, waar Friesland zo bekend om is. U kunt ook beide opties combineren. De avond brengt u door in de haven van Stavoren, een van de traditionele Friese elf steden.

  Dag 6 (do): Stavoren – Medemblik | Medemblik – Hoorn – Enkhuizen (Ca. 30-50 km*)
  De Holland steekt tijdens het ontbijt het IJsselmeer weer over. Maak de korte fietstocht van Medemblik langs de IJsselmeerkust naar Enkhuizen, waar u de middag kunt doorbrengen. Enkhuizen is een oude stad met vele eeuwen aan scheepvaart traditie. De ‘haringstad’ is beroemd om de prachtige oude haven, een historisch centrum en het zeer interessante Zuiderzee Museum. Verkiest u een langere fietstocht, rijd dan vanaf Medemblik via voormalige VOC-stad Hoorn, dat in de 17e eeuw een van ’s werelds bekendste havens was. Geniet tijdens uw lunchpauze en wandel rond in het oude centrum. Vervolg uw fietstocht naar Enkhuizen via een aantal pittoreske landelijke dorpjes. ’s Avonds kunt u deelnemen aan een korte stadswandeling.

  Dag 7 (vr): Enkhuizen – Volendam | Volendam – Waterland – Amsterdam (Ca. 35-50 km*)
  Tijdens het ontbijt vaart het schip naar Volendam. Uw laatste fietsdag voert u door het prachtige Waterland, een gebied met honderden kleine meren en kanaaltjes. Vlakbij Volendam heeft u de kans om een kaasboerderij te bezoeken. Aanbevolen is een route (extra fietskilometers) naar het voormalige eiland Marken, om verder via het door het water gevormde gebied Waterland terug naar de Nederlandse hoofdstad Amsterdam te fietsen. De middag en avond zijn ervoor om te genieten van alles dat Amsterdam u te bieden heeft. Als u de kans niet heeft gehad om een grachtenrondvaart te maken, dan kunt u dat vandaag nog doen.

  Dag 8 (za):Amsterdam: terugreis
  Na het ontbijt gaat u weer van boord. Dit is alweer het einde van de reis.

  Cursief gedrukte trajecten worden met het schip afgelegd.
  *: Beide mogelijkheden worden aangeboden: u mag kiezen. Alle afstanden zijn “circa-afstanden” van de aanbevolen fietsroutes.
  **: Bij ongunstige weersverwachtingen vaart het schip op maandagavond of helemaal niet over naar Texel: in het laatste geval kunt u de overtocht met de veerboot maken (prijs ca € 5 p.p. niet inclusief).
  Programma en gegevens onder voorbehoud van tussentijdse wijzigingen om vaartechnische, meteorologische en/of nautische redenen.
  Op de aankomstdag kunt uw bagage al vanaf 9:30 uur aan boord brengen.
  Wanneer u een dag niet fietsen wilt, kunt u relaxen en de route met het schip afleggen.

 • Inclusief

  Inclusief
  – Scheepsreis & accommodatie aan boord 8 dagen / 7 nachten (zaterdag – zaterdag) van / naar Amsterdam, hut in de geboekte categorie;
  – Volpension (7 x ontbijt, 6 x lunchpakket tijdens fietstochten, 7 x drie-gangen-diner);
  – Gebruik van beddengoed en handdoeken (handdoekenwissel dagelijks mogelijk), dagelijkse reiniging van de hut;
  – Welkomstdrankje en informatief gesprek tijdens de eerste avond;
  – Ervaren en ter plaatse bekende reisleider (Nederlands, Duits- & Engelstalig) met dagelijkse voorbesprekingen van de fietstochten, reisleider is overdag met de fiets onderweg en mobiel bereikbaar;
  – Gedetailleerd kaartmateriaal en routebeschrijvingen voor de dagelijkse fietstochten;
  – 2 Korte stadswandelingen door de reisleider;
  – 1x Live muziek aan boord;
  – Kortingen op toegangsprijzen & excursies zoals uitgeschreven in het programma ter waarde van €25 p.p.;
  – Gebruik van WLAN / Wi-Fi in de lounge van het schip;
  – Dagelijks koffie en thee tot 16:00 uur.

  Exclusief
  – Transfers naar/van ligplaats Sumatrakade in Amsterdam;
  – Reserveringskosten €15 (verplichte toeslag);
  – Fietshuur of E-Bike, fietshelm, andere transfers, parkeerkosten, entreegelden & excursies, kosten voor de overvaart met de pont/veer;
  – Grachtenrondvaart ca. 60 minuten- voor onze gasten met korting;
  – Drankjes aan boord, persoonlijke verzekeringen;
  – Dieetwensen op aanvraag en (vaak) tegen meerprijs mogelijk
  – Fooien (facultatief).

  Reserveringskosten €15 per boeking / groep (verplicht)
  Huurfiets met 7 versnellingen, handrem, fietstas: €70 per week (optioneel)
  Huur E-Bike (Flyer) met 5 ondersteuningsniveaus, 8 versnellingen, bereik 60-65 km, fietstas: €165 per week (er is maar een beperkt aantal E-Bikes beschikbaar; daarom alleen op aanvraag bij boeking)
  Huur fietshelm: € 10 per stuk
  Grachtenrondvaart ticket Amsterdam, ca. 60 minuten – voor onze gasten met korting: €12,50  (aan de kassa €16)
  Parkeren in Amsterdam (valet-parking): prijzen en reserveringen op aanvraag
  Bezoek (optioneel): Openluchtmuseum Zaanse Schans, Bezoekerscentrum windmolen Schermerhorn, bierbrouwerij Oudeschild en zeehondenopvang Ecomare (Texel), Stoommuseum Medemblik, Openluchtmuseum Zuiderzee, kaasboerderij,  e.v.m. (toegangsprijzen niet inclusief, maar entree met korting);

 • Hutsoorten en prijzen 2018

  PRIJZEN PER PERSOON 2018 – “NOORD-HOLLAND ROUTE” – DE HOLLAND:

  Type hut: Bezetting Spaarseizoen Midden-seizoen Hoogseizoen Naseizoen
  2-pers. hut benedendek 2 pers. €    599 €     789 €     829 €     769
  Superieure 2-pers. hut benedendek 2 pers. €    669 €     859 €     899 €     839
  3-pers.hut benedendek 3 pers. €    579 €    769 €    809 €     749
  2-pers. hut benedendek voor alleengebruik 1 pers. €    889 €  1.079 €   1.119 €   1.059
  Superieure 2-pers. hut bovendek 2 pers. €    799 €     989 €   1.029 €     969
  Superior 2-pers. hut bovendek voor alleengebruik 1 pers. € 1.019 €  1.209 €   1.249 €  1.189
  Suite bovendek 2 pers. €    899 €  1.089 €   1.129 €  1.069
  Suite bovendek met 3 personen 3 pers. €    879 €  1.069 €   1.109 €  1.049

  De hutten voor alleengebruik en de 3-pers. hutten zijn beperkt beschikbaar en alleen op aanvraag mogelijk. Neemt u a.u.b. contact met ons op indien u zo’n hut wilt boeken.

  DATA 2018 – “NOORD-HOLLAND ROUTE” – DE HOLLAND:
  Spaarseizoen:
  vertrekdatum 14 en 21 april;
  Midden-seizoen: vertrekdata 5, 12, 19 en 26 mei,  8 september
  Hoogseizoen: alle andere vertrekdata, wekelijks vanaf 2 juni tot en met 25 augustus
  Naseizoen: vertrekdatum 15 september

  Op 2 data (28 april en 1 september)  vaart DE HOLLAND de zuidroute waardoor er de mogelijkheid bestaat om een 14-daagse reis te boeken op hetzelfde schip en in dezelfde hut. Afhankelijk van uw reisdata hebt u in 2018 de keuze uit een week Noord-Holland en aansluitend een week Zuid-Holland (2x) of eerst Zuid-Holland en daarna Noord-Holland (2x).

 • Goed om te weten

  Huurfietsen
  De scheepsfietsen zijn unisex- toerfietsen van het merk Gazelle Chamonix met middelhoge instap, 7 versnellingen, handrem en fietstas. De fietsen hebben overwegend 28-inch-wielen; er zijn in totaal 3 framegroottes. Voor grotere heren (vanaf ca. 1,90 m) zijn enige grotere traditionele herenmodellen (met stang) beschikbaar. 
  Aan boord van de Angela Esmee zijn ook een aantal e-bikes aanwezig (op aanvraag).  De e-bike is een Trenergy E-Relax Pro met 7 versnellingen, 3 ondersteuningsniveau ’s en alleen handremmen.
  Informatie over beschikbaarheid van andere fietsen (bijv. E-Bikes c.q. elektrische fietsen – zolang voorradig –, fietsen met 7-versnellingen en hand- en terugtraprem, kinderfietsen, slipstreamers, kinderkar, tandem etc.) en kinderzitjes (achterop) is op aanvraag. Een huurfiets is facultatief. U mag zonder meerkosten uw eigen fiets meenemen. De bemanning en reisorganisatie zijn in dit geval niet aansprakelijk voor eventuele schade c.q. verlies of diefstal van de eigen fietsen.
  In Nederland bestaat geen helmplicht. Voor uw eigen veiligheid raden wij u aan er toch één te dragen; neem uw eigen – goedpassende – helm mee. Er zijn een aantal huur fietshelmen aan boord verkrijgbaar, €10 per stuk (vooraf te boeken en betalen).

  Algemene Voorwaarden
  De Algemene (reis-)voorwaarden van Boat Bike Tours gelden voor fiets-vaar-vakanties en de daarop betrekking hebbende reisovereenkomsten en -bevestigingen. Bij boeking van een reis worden deze voorwaarden integraal onderdeel van de reisovereenkomst. Indien afwijkende bepalingen op uw boeking van kracht zijn, wordt u daarover vóór of bij boeking schriftelijk door ons geïnformeerd. Uw reisbevestiging is bindend. Reisprogramma’s en andere informatie zijn onder voorbehoud van tussentijdse wijzigingen, o.a. als gevolg van meteorologische, technische of om nautische redenen.

  Contact
  Boat Bike Tours BV
  ’t Prooyen 3-B
  1141 VD Monnickendam
  Nederland
  Tel: +31 299 313071
  Fax: +31 299 313065
  info@boatbiketours.com
  www.boatbiketours.com

  Update: 21 december 2017

 • Foto's

 •