default-logo
Location: Nederland | Flevoland | Lelystad
Price: v.a. € 859,-

Sail en Bike Nederland: Zuiderzeekust | Zeilschip Soeverein

Op het Spiegelretourschip Soeverein kunt u een ontdekkingsreis door de tijd van de Gouden Eeuw maken. Fietsend door het vlakke polderlandschap langs oude dijken en idyllische dorpjes en stadjes geniet u van de Zuiderzeekust en het IJsselmeer. Op de Soeverein zeilt u naar enkele van de mooiste havensteden uit de bloeitijd van cultuur en economie in de 17e eeuw in Nederland, zoals Enkhuizen en Hoorn. Verder bezoekt u met Urk en Schokland historische eilanden die nu tot het vaste land behoren.

Tijdens het Sail & Bike Zuiderzeekust programma zeilt en overnacht u op de Soeverein, een moderne driemaster gebouwd in de traditie van de oude Oostindië-vaarders. Vanaf het hoge campagnedek heeft u een prachtig uitzicht over het water en de kust. Benedendeks zorgen sfeervolle hutten, een professionele keuken, een bar en een grote salon voor het nodige comfort aan boord.

Gerard en Denise Folkers zijn uw gastheer- en vrouw aan boord gedurende deze 8 dagen fietsen en zeilen. Ook kunt u altijd bij de overige bemanning terecht voor uw vragen. De dagprogramma‘s zijn flexibel, zodat u uit verschillende fiets- en zeiltochten kunt kiezen op en rondom de Zuiderzeekust en het IJsselmeer. Het is ook mogelijk om ontspannen aan boord te blijven en daarbij tijdens het zeilen de crew actief te helpen.

Fiets en vaar route: Sail en Bike Zuiderzeekust Zeilschip Soeverein

 

 • Data/Prijzen Sail & Bike Zuiderzeekust

 • Informatie Schip

  Zeilschip Soeverein

  Als “Oostindië-vaarder” is het Spiegelretourschip Soeverein als moderne replica een indrukwekkende verschijning. Een prachtig schip voor het Sail & Bike Zuiderzeekust programma. Vanaf het hoge campagnedek aan de achterzijde van het schip is het uitzicht op het water en in de havens fantastisch. Dit dek ligt zo'n 5 meter boven het water en vanaf dit dek heeft het schip achter een prachtige spiegel. De grote en sfeervolle dagruimte biedt plaats aan 100 gasten; vanuit deze ruimte komt men direct op het grote hoofddek met de 17e eeuwse kanonnen. Hier wordt de sfeer van gevaarlijke wateren met piraten van de Gouden Eeuw opnieuw ontdekt. Voorop heeft het schip een indrukwekkende kluiverboom met “kraaiennest”. Hutten: Alle 14 passagiershutten ( ca. 9 m²) zijn voorzien van een eigen badkamer met douche, wastafel en toilet. De hutten hebben een stopcontact (220 V) en kleine kast en verwarming. Max. 28 – 41 passagiers.
  Extra‘s aan boord: Hifi-set, DVD, TV, Beamer, CV, bijboot en boordbibliotheek, tafels en banken aan dek, (beperkt Wifi). Betalingen aan boord: Euro, alleen contant.
  Taal aan boord: Nederlands, Duits, Engels

  Lengte: 59,00 m | Breedte: 7,20 m | Diepgang: 2,10 m | Zeiloppervlak: 589 m²

  soeverein

 • Reisprogramma Sail & Bike Zuiderzeekust

  Reisprogramma Nederland: Sail & Bike Zuiderzeekust | Zeilschip Soeverein

  Dag 1 (zat): Aankomst: Bataviahaven Lelystad
  18.00 uur: Aankomst aan boord. Op korte afstand van de Bataviahaven ligt de Bataviawerf, waar replica's van imponerende Oost-Indiëvaarders uit de 17e eeuw nagebouwd worden. Tegen 19.00 uur is er een gezamenlijk diner aan boord van de Soeverein.

  Dag 2 (zo): Lelystad – Urk | Voormalige Zuiderzee-eilanden (Ca. 38 km)
  Van Lelystad zeilt de Soeverein over het IJsselmeer naar Urk. Sinds de drooglegging van de Noordoostpolder behoren twee voormalige Zuiderzee-eilanden tot het vasteland. Het havenstadje Urk is het eerste voormalige eiland dat we bezoeken. Een bezienswaardigheid is de visserijhaven en het historische stadscentrum. Met de fiets rijdt u naar het tweede historische Zuiderzee-eiland: Schokland dat sinds 1995 tot het UNESCO werelderfgoed behoord. In een openluchtmuseum wordt de geschiedenis van het eiland getoond.

  Dag 3 (ma): Urk – Stavoren | Friese dorpen en meren (Ca. 30 km)
  De Soeverein zet ‘s ochtends koers van Urk naar Stavoren. Stavoren is de oudste stad in Friesland met een mooie haven en een leuke binnenstad. De sluis bij Stavoren vormt de deur naar de Friese binnenwateren, een schitterend natuurgebied. De fietsroute voert van Stavoren naar Molkwerum, gebouwd op door grachtjes van elkaar gescheiden eilandjes. U fietst verder door een uitloper van het Lage Midden met veengronden en meren zoals de Morra en de Fluessen. Het fietspad over de vangdijk tussen De Morra en het natuurgebied “De Vogelhoek” leidt verder naar de hooggelegen dorpen Hemelum en Bakhuizen en terug naar Stavoren. Alternatieve route naar Hindeloopen.

  Dag 4 (di): Stavoren – Enkhuizen | Enkhuizen – Medemblik: Havenstadjes uit de Gouden Eeuw (Ca. 54 km, kortere fietstocht mogelijk)
  ‘s Ochtends zeilt de Soeverein van Stavoren naar Enkhuizen. De lunch wordt aan boord geserveerd en daarna wordt er over de oude Zuiderzeedijk aan de Zuiderzeekust van Enkhuizen naar Medemblik gefietst. Medemblik is het oudste Westfriese havenstadje waar historische huizen, gezellige café‘s, kleine musea of het kasteel Radboud tot de bezienswaardigheden behoren. Hierna fietst u terug door het groene polderlandschap via het natuurgebied Groote Vliet, Oostwoud en Lutjebroek.

  Dag 5 (wo): Enkhuizen – Hoorn | Hoorn – Wognum – Obdam – Rustenburg – Hoorn: Polders, dijken en molens (Ca. 45 km)
  De Soeverein zeilt ‘s ochtends in ca. 2 uren van Enkhuizen naar de haven van het mooie IJsselmeerstadje Hoorn. U kunt kiezen: of met het schip zeilend naar Hoorn, of met de fiets over de oude Zuiderzeedijk (ca. 24 km) naar Hoorn. ‘s Middags zien zeilers en fietsers elkaar weer aan boord voor de lunch. Daarna gaat het op de fiets door het prachtige Westfriese landschap richting Wognum, Obdam en Rustenburg terug naar Hoorn. Bij een wandeling door Hoorn ziet u nog veel gebouwen uit de tijd van de Oost-Indische Compagnie.

  Dag 6 (do): Hoorn – Volendam | Hoorn – Volendam – Monnickendam/Edam/Marken of Hoorn – Schermerhorn – Graft – de Rijp – Volendam: dorpjes uit de tijd van Jan Adriaansz Leeghwater (Ca. 45 km, kortere fietstocht mogelijk)
  Het schip zeilt ‘s ochtends van Hoorn naar Volendam, met een rondje langs Marken. ‘s Ochtends kunst u kiezen uit de volgende programma's:
  – Meevaren op de Soeverein van Hoorn naar Volendam. Lunch aan boord; daarna een fietstocht van Volendam naar Monnickendam (ca. 22 km), Edam (ca. 10 km) of Marken (ca. 40 km). Tussen Marken en Volendam vaart een veerboot, waarop ook fietsen getransporteerd kunnen worden.
  – Fietstocht van Hoorn via Schermerhorn, Grootschermer, Graft en De Rijp naar Volendam. In De Rijp kunt u een wandeling door de 17e eeuw maken.

  Dag 7 (vr): Volendam – Lelystad | Oostvaardersplassen (Ca. 39 km)
  Na het ontbijt zeilt de Soeverein van Volendam naar Lelystad. De fietstocht met het startpunt Bataviahaven voert langs moerassen en “wilg-en-vliersavannes” van een 6.000 ha groot beschermd natuurgebied, de Oostvaardersplassen. Bij de talrijke uitzichtpunten kunt u vogels, heckrunderen, konikpaarden en edelherten observeren.

  Dag 8 (za): Lelystad. Einde van de reis.
  Na het ontbijt (ca. 10:00 uur) vertrek van boord en reis terug naar huis.

  Cursief gedrukte trajecten worden met het schip afgelegd.

  Alle afstanden zijn “circa-afstanden” van de aanbevolen fietsroutes.
  Wanneer gasten een dag niet willen fietsen, kunnen zij relaxen en de route met het schip afleggen.

  Programma en gegevens onder voorbehoud van tussentijdse wijzigingen om technische, meteorologische en / of nautische redenen.

 • Inclusief

  Inclusief
  – Zeil- en fietstochten volgens het uitgeschreven programma;
  – Volpension (7 x ontbijt, 6 x lunch of lunchpakket, 7 x driegangen-diner);
  – 7 overnachtingen in een hut met douche en wc;
  – Beddengoed en handdoeken (op verzoek dagelijks fris);
  – Kaartmateriaal en routebeschrijvingen 1 x per hut;
  – Schoonmaak van de hut;
  – Koffie, thee, melk en mineraalwater tijdens de maaltijden (verdere drankjes worden aan de scheepsbar afgerekend);
  – Havengelden;
  – Reisleiding door de schipper.

  Exclusief
  – Uw reis naar/van Lelystad;
  – Andere transfers;
  – Fietshuur;
  – Reserveringskosten;
  – Entreeprijzen;
  – Parkeerkosten;
  – Stadsplattegronden;
  – Verzekeringen;
  – Fooien en andere uitgaven van persoonlijke aard.

  Reserveringskosten €15 per boeking/groep (verplicht)
  Huurfiets met 7 versnellingen, hand- en terugtraprem, fietstas: €70 per week (facultatief)
  Huur E-Bike (Flyer) met 3 ondersteuningsniveaus, 7 versnellingen, bereik ca. 60-65 km: €165 per week (er is slechts een beperkt aantal elektrische fietsen beschikbaar: bij voorkeur bij boeking van de reis reserveren)
  Kinderfietsen op aanvraag

 •  

 • Hutsoorten en prijzen 2018

  Reisperiodes Sail & Bike Zuiderzee 2018:
  Vertrek- en aankomst op zaterdag, van/naar Lelystad op:
  30.06., 07.07., 14.07., 21.07., 28.07., 04.08., 11.08., 18.08. und 25.08.2018

  Prijzen 2018 per persoon, Sail & Bike Zuiderzee 2018 :

  2-persoons-hut:                       €      869
  3-persoons-hut:                       €      769
  1-persoons-hut:                       €   1.299

  Huurfiets:                                   €        70
  E-Bike (Flyer):                           €       165 (op aanvraag, beperkt beschikbaar)
  Reserveringskosten                  €        15 (per boeking/groep, verplichte toeslag)

  Kinderkorting t/m 15 jaar in een hut met minstens 1 volwasene: 15% op de tourprijs.

 • Goed om te weten

  Tourinfo Sail & Bike Zuiderzeekust
  De gekozen fietsroutes leiden bijna altijd over geasfalteerde wegen en soms over verharde fietspaden langs straten waar weinig verkeer is. Met kleine korte stijgingen moet alleen bij dijken en bruggen gerekend worden.

  Huurfietsen
  De huurfietsen zijn Azor fietsen, unisex model met 7 versnellingen (Shimano) met bagagedrager, handremmen (trommelremmen) en een AGU fietstas.

  Eigen fietsen
  U kunt ook uw eigen fiets meenemen. Het neerzetten van uw fiets op het schip en het transport op de Soeverein gebeurt op eigen risico.

  Aankomst en parkeren
  Parkeren in Lelystad: Afgesloten parkeerplaats aan de Museumweg (€4 per dag) of in de VOC-parkeergarage voor €10 per dag. Reserveren niet mogelijk.

  Aankomst met de trein
  Vanaf station Lelystad rijdt buslijn 3 naar de Bataviahaven. Bushalte: Bataviastad.

  Algemene Voorwaarden
  De Algemene (reis-)voorwaarden van Boat Bike Tours gelden voor fiets-vaar-vakanties en de daarop betrekking hebbende reisovereenkomsten en –bevestigingen. Bij boeking van een reis worden deze voorwaarden integraal onderdeel van de reisovereenkomst. Indien afwijkende bepalingen op uw boeking van kracht zijn, wordt u daarover vóór of bij boeking schriftelijk door ons geïnformeerd. Uw reisbevestiging is bindend. Reisprogramma’s en andere informatie zijn onder voorbehoud van tussentijdse wijzigingen, o.a. als gevolg van meteorologische, technische of om nautische redenen.

  Contact
  Boat Bike Tours BV
  ’t Prooyen 3-B
  1141 VD Monnickendam
  Nederland
  Tel: +31 299 313071
  Fax: +31 299 313065
  info@boatbiketours.com
  www.boatbiketours.com

  Minimum deelnemersaantal: 10, tot 4 weken voor vertrek.
  Peildatum: 4 weken voor het begin van de reis.

  De reisvoorwaarden van de reisorganisator zijn tevens van toepassing.
  Reisorganisator: Kootstra Schiffsreisen GmbH , Münster (D). Wij raden u aan een annulerings- en / of reisverzekering af te sluiten.

  Update: 21.07.2017

 • Foto's