default-logo
Location: Nederland | Amsterdam
Price: v.a. € 729,-

Fiets Vaar Vakantie Nederland: Zuid-Holland | MS Anna Maria Agnes

Per fiets en schip bezoekt u beroemde historische steden, schilderachtige dorpjes en prachtige landschappen in het “Groene Hart”, ten zuiden van Amsterdam. De Zuidroute is de perfecte route om het zeer afwisselende gebied met de vele kleine riviertjes en meertjes, mooie oude steden (overdag en ‘s avonds) en de toeristische hoogtepunten van Zuid-Holland te beleven.

Tijdens deze fiets vaar vakantie door Zuid-Holland vaart en woont u aan boord van de comfortabele MS Anna Maria Agnes. U verblijft in een tweepersoons hut met eigen douche, toilet en airco. Geniet van de maaltijden op basis van volpension (ontbijt en drie-gangen-diner aan boord, lunchpakketten voor fietstochten). Kaartmateriaal en routebeschrijvingen voor de dagelijkse fietstochten ontvangt u aan boord. U fietst in uw eigen tempo (ca. 30 – 55 km, vrijwel altijd vlak en zoveel mogelijk over fietspaden) of u geniet van een heerlijke dag aan boord terwijl u meevaart.

 

 • Data/Prijzen Zuid-Holland

 • Informatie Schip

  MS Anna Maria Agnes

  Op de Zuidroute door Zuid-Holland wordt al sinds vele jaren het zeer geliefde middelgrote riviercruiseschip MS Anna Maria Agnes voor ca. 68 gasten ingezet. Aan boord van dit comfortabele schip bevinden zich in totaal 36 hutten (ca. 10 M²) met douche en toilet. Alle hutten beschikken over lage bedden en individueel regelbare airconditioning. Twaalf hutten bevinden zich op het bovendek (toeslag) en 24 op het benedendek. Alle hutten hebben een raam (minimaal 1 raam kan geopend worden). Er zijn een aantal 1- en 3-persoonshutten. De salon is zeer ruim en beschikt over een restaurantgedeelte en een lounge met zithoek en een bar waar ook WLAN / Wi-Fi beschikbaar is. Het voorste gedeelte van het schip (hutten) en de salon is begin 2014 compleet vernieuwd. Op het grote en gedeeltelijk overdekte zonnedek van het ca. 72 meter lange schip zijn zitplaatsen (tafels en stoelen) en een fietsenstalling beschikbaar. Het schip is recentelijk gemoderniseerd en is zeer geschikt voor fiets-vaar-vakanties.

  MS Anna Maria Agnes in Zuid-Holland Anna Maria Agnes

 • Reisprogramma Zuid-Holland

  Reisprogramma Nederland: Zuid-Holland | MS Anna Maria Agnes

  Dag 1 (za): Aankomst in Amsterdam
  ‘s Middags vanaf 14:00 uur inscheping in Amsterdam (centrum). Daarna kunt u nog Amsterdam verkennen. Lekker winkelen, een museum bezoeken of een grachtenrondvaart maken. Tickets zijn tegen gereduceerd tarief aan boord verkrijgbaar, tot 22:00 uur mogelijk. Zo leert u de hoofdstad op een unieke wijze kennen.

  Dag 2 (zo): Amsterdam Breukelen | Breukelen Utrecht (Ca. 25-40 km**) | Utrecht Rotterdam
  Vanaf Breukelen een fietstocht langs de mooie rivier de Vecht. Langs de rivier ziet u vele mooie villa‟s, landhuizen en kleine kasteeltjes. U volgt de Vecht tot in het centrum van Utrecht. Bezoek de binnenstad (Dom, grachten, cafés, winkels vanaf 12 uur). ‘s Middags vaart het schip verder naar Rotterdam. ‘s Avonds een korte stadswandeling (gratis).

  Dag 3 (ma): Rotterdam – Schiedam – Delft – Rotterdam (Ca. 50 km) | Rotterdam Dordrecht
  Fietstocht bijvoorbeeld via “Jeneverstad” Schiedam en door het Delfland naar Delft. Bezoekt u de mooie binnenstad met kleine grachten en pittoreske straatjes, bruggen en steegjes. Voor vele gasten is een bezoek aan de Delfts Blauw fabriek een van de hoogtepunten van de reis. “Dinnercruise” naar Dordrecht (aankomst tegen 20:00 uur). ‘s Avonds een korte stadswandeling (gratis)

  Dag 4 (di): Dordrecht – Kinderdijk | Kinderdijk – (Gouda) – Schoonhoven (Ca. 30-50 km**)
  Vandaag begint de dag met een tocht met de waterbus, deze brengt u en uw fiets in ca. 10 minuten naar Alblasserdam. Daarna fietst u in een paar minuten naar Kinderdijk. Bezoekt u Kinderdijk (Unesco werelderfgoed), waar 19 windmolens op één rij staan. Daarna kunt u kiezen uit een korte fietstocht door de Alblasserwaard of een langere tocht met een bezoek aan kaasstad Gouda. Beide tochten gaan naar zilverstad Schoonhoven. Hier kunt u een zilversmid bezoeken. 

  Dag 5 (woe): Schoonhoven Oudewater Utrecht (Ca. 45-55** km) | Utrecht Beverwijk
  Fietstocht vanuit Schoonhoven dwars door het prachtige Groene Hart via Oudewater (bezoek bijv. de Heksenwaag) naar Utrecht. Bij Oudewater kunt u een kaasboerderij bezoeken. In de late namiddag vaart u met het schip naar Beverwijk. In de avond is er muziek aan boord.

  Dag 6 (do): Beverwijk – Noordzeekust – Haarlem – Beverwijk (Ca. 45-55 km**) | Beverwijk – Zaandam
  Vandaag kunt u kiezen uit twee fietstochten, die beide naar Haarlem gaan. De lange tocht gaat door het mooie duinengebied via Bloemendaal en Zandvoort en langs de Noordzeekust. De korte tocht gaat door het binnenland terug naar Haarlem. ‘s Avonds vaart u met het schip naar Zaandam.

  Dag 7 (vr): Zaandam – Amsterdam (Ca. 35 km)
  Vanaf Zaandam fietst u naar openluchtmuseum “Zaanse Schans” (o.a. windmolens, Oud-Hollands dorp en kaas- en klompenmakerij). Via recreatiegebied het “Twiske” fietst u naar Amsterdam. In de namiddag en avond bent u in de hoofdstad. Diegenen die de grachtenrondvaart de eerste dag niet gedaan hebben, kunnen dat eventueel vandaag nog doen.

  Dag 8 (za): Amsterdam
  Na het ontbijt gaat u weer van boord: einde van uw reis.

  Cursief gedrukte trajecten worden met het schip afgelegd.
  **: Beide mogelijkheden worden aangeboden: de gast mag zelf kiezen.

  Alle afstanden zijn “circa-afstanden” van de aanbevolen fietsroutes. Wanneer gasten een dag niet willen fietsen, kunnen zij relaxen en de route met het schip afleggen.
  Programma en gegevens onder voorbehoud van tussentijdse wijzigingen als gevolg van technische, meteorologische en/of nautische gronden of force majeure.

  Vertrekdata Zuidroute 14, 21 en 28 april en 5 mei: op donderdag bestaat de mogelijkheid om ‘s werelds grootste bloemententoonstelling de “Keukenhof” in Lisse te bezoeken. Dit kan met de bus/trein of evt. gedeeltelijk met trein en fiets. Reiskosten en entree Keukenhof zijn niet in de prijs inbegrepen.
  Op de aankomstdag kunnen de gasten hun bagage al vanaf 9:00 uur aan boord brengen.

 • Inclusief

  Inclusief
  – Scheepsreis & accommodatie aan boord 8 dagen / 7 nachten (zaterdag – zaterdag) van / naar Amsterdam. Hut in de geboekte categorie;
  – Volpension (7 x ontbijt, 6 x lunchpakket tijdens fietstochten, 7 x drie-gangen-diner);
  – Gebruik van beddengoed en handdoeken (dagelijkse handdoekenwissel mogelijk). Dagelijkse reiniging van de hut;
  – Welkomstdrankje en informatief gesprek tijdens de eerste avond;
  – Ervaren en ter plaatse bekende reisleider (Nederlands, Duits- & Engelstalig) met dagelijkse voorbesprekingen van de fietstochten. De reisleider is overdag met de fiets onderweg en mobiel bereikbaar;
  – Gedetailleerd kaartmateriaal en routebeschrijvingen voor de dagelijkse fietstochten;
  – Min. 2 stadswandelingen (Rotterdam, Dordrecht) door de reisleider (gratis);
  – Bezoek (optioneel): Delfts Blauw fabriek Delft, Bezoekerscentrum windmolens Kinderdijk, St. Jans Kerk Gouda, kaasboerderij Oudewater, zilversmid Schoonhoven, Stadhuis Zaandam, Zaanse Schans, e.v.m. (Toegangsprijzen niet inclusief, maar wel met korting);
  – 1x Avond met live muziek aan boord;
  – Kortingen op toegangsprijzen & excursies zoals uitgeschreven in het programma ter waarde van €25 p.p.;
  – Gebruik van WLAN / Wi-Fi in de lounge van het schip;
  – Dagelijks koffie en thee tot 16:00 uur gratis.

  Exclusief
  – Transfers naar / van ligplaats Sumatrakade in Amsterdam;
  – Reserveringskosten €15 (verplichte toeslag);
  – Parkeerkosten;
  – Andere transfers;
  – Fietshuur (optioneel);
  – Huur fietshelm (optioneel);
  – Entreegelden;
  – Kosten voor de overvaart met de pont/veer;
  – Excursies;
  – (Persoonlijke) verzekeringen;
  – Drankjes aan boord;
  – Fooien (facultatief).

  Reserveringskosten €15 per boeking/groep (verplichte toeslag)
  Huurfiets met 7 versnellingen, handrem, fietstas: €70 per week (optioneel)
  Huur E-Bike met 3 ondersteuningsniveaus, 7 versnellingen. Bereik 60-65 km: €165 per week (er is maar een beperkt aantal E-bikes beschikbaar; daarom alleen op aanvraag bij boeking)
  Huur fietshelm: € 10 per stuk
  Grachtenrondvaart ticket Amsterdam: ca. 60 minuten – voor onze gasten met korting: €12,50 (aan de kassa €16)

 •  

 • Hutsoorten en prijzen 2018

  PRIJZEN ZUIDROUTE SEIZOEN 2018 (per persoon):

   Hutten: Voor: Voorseizoen Middenseizoen Hoogseizoen Naseizoen
  2-persoonshut benedendek 2 pers.  €           739  €           819  €           859  €           799
  2-persoonshut bovendek 2 pers.  €           869  €           949  €           989  €           929
  1-persoonshut benedendek 1 pers.  €           949  €        1.039  €        1.079  €        1.019
  1-persoonshut bovendek 1 pers.  €        1.079  €        1.169  €        1.209  €        1.149
  3-persoonshut benedendek 3 pers.  €           719  €           799  €           839  €           779
  3-persoonshut bovendek 3 pers.  €           849  €           929  €           969  €           909

  Er zijn per afvaart maar een paar 3-pers. hutten op aanvraag beschikbaar. Neemt u a.u.b. contact met ons op indien u een 3-pers. hut wilt boeken.

  DATA SEIZOENEN 2018 ZUIDROUTE:
  Voorseizoen:
  vertrekdata 14 en 21 april
  Middenseizoen: vertrekdata 28 april;  5, 12, 19 en 26 mei, 1 en 8 september
  Hoogseizoen: alle andere vertrekdata: wekelijks vanaf 2 juni tot en met 25 augustus
  Naseizoen: vertrekdatum 15 september

 • Goed om te weten

  Huurfietsen
  De scheepsfietsen zijn unisex- toerfietsen van het merk Gazelle Chamonix met middelhoge instap, een zeer eenvoudig te bedienen Shimano-Nexus 7 versnellings schakelsysteem, handremmen, een in hoogte verstelbaar gelzadel, een veiligheidsslot aan het frame en fietstas.
  Er zijn een beperkt aantal E-Bike aan boord beschikbaar (op aanvraag en tegen meerprijs).  De e-bike is een Trenergy E-Relax Pro met 7 versnellingen en 3 ondersteuningsniveau ’s en alleen handremmen.
  Informatie over beschikbaarheid van andere fietsen (bijv. E-Bikes c.q. elektrische fietsen en fietsen met hand- en terugtraprem – zolang voorradig –, kinderfietsen, slipstreamers, tandem, kindertrailer) en kinderzitjes (achterop) is op aanvraag. Een huurfiets is facultatief. Gasten mogen zonder meerkosten hun eigen fiets meenemen. De bemanning en reisorganisatie is in dit geval niet aansprakelijk voor eventuele schade c.q. verlies of diefstal van de eigen fietsen.
  In Nederland bestaat geen helmplicht. Een fietshelm is niet verplicht tijdens de fietstochten, maar wij adviseren u er toch een te dragen; neem uw eigen – goedpassende – helm mee. Er zijn een aantal huur fietshelmen aan boord verkrijgbaar, €10 per stuk (vooraf te boeken en betalen).

  Algemene Voorwaarden
  De Algemene (reis-)voorwaarden van Boat Bike Tours gelden voor fiets-vaar-vakanties en de daarop betrekking hebbende reisovereenkomsten en -bevestigingen. Bij boeking van een reis worden deze voorwaarden integraal onderdeel van de reisovereenkomst. Indien afwijkende bepalingen op uw boeking van kracht zijn, wordt u daarover vóór of bij boeking schriftelijk door ons geïnformeerd. Uw reisbevestiging is bindend. Reisprogramma’s en andere informatie zijn onder voorbehoud van tussentijdse wijzigingen, o.a. als gevolg van meteorologische, technische of om nautische redenen.

  Contact
  Boat Bike Tours BV
  ’t Prooyen 3-B
  1141 VD Monnickendam
  Nederland
  Tel: +31 299 313071
  Fax: +31 299 313065
  info@boatbiketours.com
  www.boatbiketours.com

  Update: 9 augustus 2017

 • Foto's