default-logo
Location: Nederland | Amsterdam
Price: v.a. € 729,-

Fiets Vaar Vakantie Nederland: Zuid-Holland | De Amsterdam en De Holland

Per fiets en schip bezoekt u beroemde historische steden, schilderachtige dorpjes en prachtige landschappen in het “Groene Hart”, ten zuiden van Amsterdam. De Zuidroute is de perfecte route om het zeer afwisselende gebied met de vele kleine riviertjes en meertjes, mooie oude steden (overdag en ‘s avonds) en de toeristische hoogtepunten van Zuid-Holland te beleven.

Tijdens deze fiets vaar vakantie door Zuid-Holland vaart en verblijft u aan boord van de comfortabele De Amsterdam en De Holland. U overnacht in een tweepersoons hut met eigen douche, toilet en airco. Geniet van de maaltijden op basis van volpension (ontbijt en driegangendiner aan boord, lunchpakketten voor fietstochten). Kaartmateriaal en routebeschrijvingen voor de dagelijkse fietstochten ontvangt u aan boord. U fietst in uw eigen tempo (ca. 30 – 55 km, vrijwel altijd vlak en zoveel mogelijk over fietspaden) of u geniet van een heerlijke dag aan boord terwijl u meevaart.

Begeleiding
Op 25 augustus en 1, 8 en 15 september bieden wij de mogelijkheid om tegen een bijbetaling van € 120 p.p. de Zuidroute met De Amsterdam ‘volledig begeleid' te boeken, in plaats van de standaard (semi-begeleide) reis. Hebt u al een semi-begeleide reis geboekt op deze datum, dan kunt u – indien gewenst – omboeken naar een volledig begeleide reis.

 

 • Data en Prijzen

 • Informatie Schip

  De Amsterdam

  De Amsterdam is een 95 meter lang en 11 meter breed compleet uitgerust schip. Het vaartuig heeft 56 hutten voor maximaal 112 passagiers. Alle (buiten)hutten hebben een raam, waardoor u iedere dag een ander uitzicht hebt.

  Benedendek hutten
  Het benedendek biedt plaats aan 10 tweepersoonshutten (twins) en 20 superior twins (zo’n 11m²). Alle beschikken over een individueel regelbaar klimaatsysteem, digitale TV, kast met kluisje, een föhn, 230V en 115V stopcontacten, 2 losse eenpersoonsbedden (80 x 200 cm) en een privé badkamer met douche, toilet, wastafel en doucheproducten. Alle hutten hebben een groot raam (140 x 90 cm), dat gedeeltelijk kan worden geopend. Het verschil tussen de standaard twin en de superior twin wordt bepaald door hun ligging ten opzichte van de machinekamer, het trappenhuis en de salon.

  Bovendek hutten
  Het bovendek heeft 18 superior twins (identiek aan die op het benedendek) en 8 ruime suites. Deze suites hebben dezelfde voorzieningen als de superior twins, maar zijn groter (15 m2) en hebben daarbij een minibar en – in plaats van een raam – een Frans balkon (een schuifdeur van vloer tot plafond). De bedden in alle suites zijn standaard geplaatst als tweepersoons bed (160 x 200 cm) en kunnen (op aanvraag) worden geplaatst als twee losse eenpersoonsbedden (80 x 200 cm).

  Restaurant en lounge
  De Amsterdam heeft een ruim restaurant op het benedendek. Hier kunt u ’s morgens – aan het ovale buffet in het midden van de ruimte – aansterken met een stevig ontbijt voor een gezonde fietsdag. De aangename lounge op het bovendek heeft grote ramen rondom, die u een prachtig uitzicht bieden op de omgeving. Er is tevens een bar met aangrenzend een dansvloer, dus de avonden zouden zomaar eens heel gezellig kunnen worden! In de lounge is Wi-Fi beschikbaar; beperkte data-pakketten zijn inclusief, extra data kan online worden bijgekocht.

  Buiten
  Op het gedeeltelijk overdekte zonnedek nodigen de stoelen en zonnebedden u uit voor een aangenaam verblijf op een zonnige dag. De fietsen worden geplaatst op een apart gedeelte aan dek.

  Opgelet
  Binnen aan boord van De Amsterdam geldt een rookverbod. Het zonnedek heeft een rokersgedeelte.
  De crew is internationaal en spreekt Engels en Duits.

  Technische details
  Bouwjaar: 1991. Laatste verbouwing: winter 2017-2018.
  Vlag: Duits
  Lengte: ca. 95 en breedte: 11 m
  Maximum aantal passagiers: 112. Aantal hutten: 56. Aantal crewleden: 21.
  Geaccepteerde valuta aan boord: Euro. Geaccepteerde creditkaarten: Visa, Eurocard, MasterCard (alleen met PIN).

  De Holland 

  De Holland is een aangenaam 78 meter lang en 7 meter breed riviercruiseschip. Het vaartuig heeft 34 hutten voor maximaal 68-72 passagiers. Alle hutten zijn buitenhutten en zijn van alle gemakken voorzien.

  Benedendek hutten
  Het benedendek heeft 24 tweepersoonshutten (twins) van 10 m2. Alle hebben een individueel regelbaar klimaatsysteem, een raam van ca. 80 x 40 cm (dat om veiligheidsredenen niet kan worden geopend), digitale TV, een kledingkast met een kluisje, er is een föhn, 230V stopcontacten, 2 eenpersoonsbedden (80 x 200 cm) en een privé badkamer met een douche, toilet, wastafel en doucheproducten. 

  Drie standaard twins voorin hebben twee losse eenpersoonsbedden die in een L-vorm zijn neergezet, met daarbij een slaapbank die kan worden gebruikt als extra derde bed. De vijf overige standaard hutten en de 16 superior hutten hebben allemaal twee losse eenpersoonsbedden (eveneens 80 x 200 cm) die in hotelbed-opstelling staan, d.w.z. naast elkaar. Het verschil tussen een standaard twin en een superior twin is hun ligging ten opzichte van de machinekamer, het trappenhuis en de salon, en daarnaast nog de opstelling van de bedden.

  Bovendek hutten
  Het bovendek heeft 9 superior twins (identieke inrichting als die op het benedendek) en 1 suite. De suite heeft dezelfde voorzieningen als de superior twins, maar is groter (ca. 13 m2) en heeft daarnaast een minibar en een slaapbank als optioneel derde bed. Alle bovendek premium hutten en de suites beschikken over een Frans balkon (met een schuifdeur van vloer tot plafond) in plaats van een raam. De bedden in de bovendek hutten staan standaard als tweepersoonsbed opgesteld (160 x 200 cm) en kunnen (op aanvraag) worden neergezet als twee losse eenpersoonsbedden (80 x 200 cm).

  Restaurant en lounge
  De Holland heeft een grote salon met panoramische ramen op het bovendek, waarin het restaurant, de bar en een loungegedeelte zijn te vinden. Hier is Wi-Fi is beschikbaar, met inclusief een beperkt datapakket. Additionele pakketten kunnen online worden gekocht.

  Buiten
  Op het gedeeltelijk overdekte zonnedek vindt u stoelen en zonnebedden waarop u op een zonnige dag heerlijk kunt plaatsnemen. De fietsen staan op een apart gedeelte op het dek.

  Opgelet
  Binnen aan boord van De Holland geldt een rookverbod. Buiten aan dek mag er wel worden gerookt. 
  De talen die aan boord worden gesproken zijn Engels en Duits. Voor de internationale gasten is er een internationale crew.

  Technische details
  Bouwjaar: 1952. Volledig gerestyled: winter 2017-2018.
  Vlag: Nederlands
  Lengte: 78.25 m en breedte: 7.32 m
  Maximale capaciteit: 68-72. Hutten: 34. Crewleden: 11. 
  Geaccepteerde valuta aan boord: Euro. Geaccepteerde credit cards: Visa, Eurocard, MasterCard (alleen met PIN).

  Disclaimer
  Situatie op 21 december 2017, onder voorbehoud van wijzigingen tijdens de bouwperiode.

 • Reisprogramma Zuid-Holland

  Reisprogramma Nederland: Zuid-Holland | De Amsterdam en De Holland

  Dag 1 (za): Aankomst in Amsterdam
  ‘s Middags vanaf 14:00 uur inscheping in Amsterdam (centrum). Daarna kunt u nog Amsterdam verkennen. Lekker winkelen, een museum bezoeken of een grachten rondvaart maken. Tickets zijn tegen gereduceerd tarief aan boord verkrijgbaar, tot 22:00 uur mogelijk. Zo leert u de hoofdstad op een unieke wijze kennen.

  Dag 2 (zo): Amsterdam Breukelen | Breukelen Utrecht (Ca. 25-40 km**) | Utrecht Rotterdam
  Vanaf Breukelen start de fietstocht langs de mooie rivier de Vecht. Langs de rivier ziet u vele mooie villa's, landhuizen en kleine kasteeltjes. U volgt de Vecht tot in het centrum van Utrecht. Bezoek de binnenstad (Dom, grachten, cafés, winkels vanaf 12 uur). ‘s Middags vaart het schip verder naar Rotterdam. 

  Dag 3 (ma): Rotterdam – Schiedam – Delft – Rotterdam (Ca. 28-50 km) 
  Het schip blijft vandaag in Rotterdam liggen. Fietstocht bijvoorbeeld via “Jeneverstad” Schiedam en door het Delfland naar Delft. Bezoekt u de mooie binnenstad met kleine grachten en pittoreske straatjes, bruggen en steegjes. Voor vele gasten is een bezoek aan de Delfts Blauw fabriek een van de hoogtepunten van de reis. Daarna fietst u terug naar Rotterdam, waar u ‘s avonds kunt deelnemen aan een korte stadswandeling.

  Dag 4 (di): Rotterdam – Alblasserdam met de waterbus | Kinderdijk – (Gouda) – Schoonhoven (Ca. 30-58 km**)
  Vandaag begint de dag met een tocht met de waterbus, deze brengt u en uw fiets in ca. 30 minuten naar Alblasserdam/Kinderdijk (afhankelijk van de vertrektijd van de waterbus). Vanaf Alblasserdam fietst u in een paar minuten naar Kinderdijk. Bezoekt u Kinderdijk (Unesco werelderfgoed), waar 19 windmolens op één rij staan. Daarna kunt u kiezen uit een korte fietstocht door de Alblasserwaard of een langere tocht met een bezoek aan kaasstad Gouda. Beide tochten gaan naar zilverstad Schoonhoven. Hier kunt u een zilversmid bezoeken. 

  Dag 5 (woe): Schoonhoven Oudewater Utrecht (Ca. 45** km) | Utrecht Haarlem
  De fietstocht begint in Schoonhoven en voert u dwars door het prachtige Groene Hart langs kleine dorpjes en over rustige wegen naar Utrecht. Onderweg kunt u een kaasboerderij bezoeken en in Oudewater kunt u een bezoek brengen aan de Heksenwaag. In de late namiddag vaart u met het schip naar Haarlem.

  Dag 6 (do): Haarlem – Noordzeekust – Haarlem (Ca. 40-50 km**) | Haarlem – Zaandam
  Vandaag kunt u kiezen uit twee fietstochten. Beide toeren voeren u door de prachtige Kennemerduinen, een nationaal park waar u verschillende vogelsoorten, Schotse Hooglanders en Shetland pony's kunt zien. Na een bezoek aan de badplaatsen Bloemendaal en Zandvoort fietst u door het bos en het centrum van Haarlem terug naar het schip. De lange fietstocht brengt u naar de grootste stoommachine van de wereld in Cruquius en terug naar Haarlem. Tijdens het diner vaart u met het schip naar Zaandam.

  Dag 7 (vr): Zaandam – Amsterdam (Ca. 30-45 km)
  Vanaf Zaandam fietst u naar openluchtmuseum “Zaanse Schans” (o.a. windmolens, Oud-Hollands dorp en kaas- en klompenmakerij). Na een bezoek aan het museum fietst u verder door recreatiegebied het “Twiske” naar Amsterdam. In de namiddag en avond bent u in de hoofdstad. Diegenen die de grachten rondvaart de eerste dag niet gedaan hebben, kunnen dat eventueel vandaag nog doen.

  Dag 8 (za): Amsterdam
  Na het ontbijt gaat u weer van boord: einde van uw reis.

  Cursief gedrukte trajecten worden met het schip afgelegd.
  **: Beide mogelijkheden worden aangeboden: de gast mag zelf kiezen.

  Alle afstanden zijn “circa-afstanden” van de aanbevolen fietsroutes. Wanneer gasten een dag niet willen fietsen, kunnen zij relaxen en de route met het schip afleggen.
  Programma en gegevens onder voorbehoud van tussentijdse wijzigingen als gevolg van technische, meteorologische en/of nautische gronden of force majeure.

  Vertrekdata Zuidroute 14, 21 en 28 april en 5 mei: op donderdag bestaat de mogelijkheid om ‘s werelds grootste bloemententoonstelling de “Keukenhof” in Lisse te bezoeken. Dit kan met de bus/trein of evt. gedeeltelijk met trein en fiets. Reiskosten en entree Keukenhof zijn niet in de prijs inbegrepen.
  Op de aankomstdag kunnen de gasten hun bagage al vanaf 9:00 uur aan boord brengen.

 • Inclusief

  Inclusief
  – Scheepsreis & accommodatie aan boord 8 dagen / 7 nachten (zaterdag – zaterdag) van / naar Amsterdam. Hut in de geboekte categorie;
  – Volpension (7 x ontbijt, 6 x lunchpakket tijdens fietstochten, 7 x drie-gangendiner);
  – Gebruik van beddengoed en handdoeken (dagelijkse handdoekenwissel mogelijk). Dagelijkse reiniging van de hut;
  – Welkomstdrankje en informatief gesprek tijdens de eerste avond;
  – Ervaren en ter plaatse bekende reisleider (Nederlands, Duits- & Engelstalig) met dagelijkse voorbesprekingen van de fietstochten. De reisleider is overdag met de fiets onderweg en mobiel bereikbaar;
  – Gedetailleerd kaartmateriaal en routebeschrijvingen voor de dagelijkse fietstochten;
  – Min. 2 stadswandelingen door de reisleider (gratis);
  – Bezoek (optioneel): Delfts Blauw fabriek Delft, Bezoekerscentrum windmolens Kinderdijk, St. Jans Kerk Gouda, kaasboerderij Oudewater, zilversmid Schoonhoven, Stadhuis Zaandam, Zaanse Schans, e.v.m. (Toegangsprijzen niet inclusief, maar wel met korting);
  – 1x Avond met live muziek aan boord;
  – Kortingen op toegangsprijzen & excursies zoals uitgeschreven in het programma ter waarde van €25 p.p.;
  – Gebruik van WLAN / Wi-Fi in de lounge van het schip;
  – Dagelijks koffie en thee tot 16:00 uur gratis.

  Exclusief
  – Transfers naar / van ligplaats Sumatrakade in Amsterdam;
  – Reserveringskosten €15 (verplichte toeslag);
  – Parkeerkosten;
  – Andere transfers;
  – Fietshuur (optioneel);
  – Huur fietshelm (optioneel);
  – Entreegelden;
  – Kosten voor de overvaart met de pont/veer;
  – Excursies;
  – (Persoonlijke) verzekeringen;
  – Drankjes aan boord;
  – Fooien (facultatief).

  Reserveringskosten €15 per boeking/groep (verplichte toeslag)
  Huurfiets met 7 versnellingen, handrem, fietstas: €70 per week (optioneel)
  Huur E-Bike met 3 ondersteuningsniveaus, 7 versnellingen. Bereik 60-65 km: €165 per week (er is maar een beperkt aantal E-bikes beschikbaar; daarom alleen op aanvraag bij boeking)
  Huur fietshelm: € 10 per stuk
  Grachtenrondvaart ticket Amsterdam: ca. 60 minuten – voor onze gasten met korting: €12,50 (aan de kassa €16)

 • Hutsoorten en prijzen 2018

  PRIJZEN PER PERSOON 2018 – “ZUID-HOLLAND ROUTE” – DE AMSTERDAM:

  Type hut: Bezetting Spaarseizoen Midden-seizoen Hoogseizoen Naseizoen
  2-pers. hut benedendek 2 pers. €    739 €     819 €     859 €     799
  Superieure 2-pers. hut benedendek 2 pers. €    799 €     879 €     919 €     859
  2-pers. hut benedendek voor alleengebruik 1 pers. €  1.019 €  1.099 €   1.139 €   1.079
  Superieure 2-pers. hut bovendek 2 pers. €     939 €  1.019 €   1.059 €     999
  Superior 2-pers. hut bovendek voor alleengebruik 1 pers. €  1.159 €  1.239 €   1.279 €  1.219
  Suite bovendek 2 pers. €   1.039 €  1.119 €   1.159 €  1.099

  De hutten voor alleengebruik zijn beperkt beschikbaar en alleen op aanvraag mogelijk. Neemt u a.u.b. contact met ons op indien u zo’n hut wilt boeken.

  DATA 2018 – “ZUID-HOLLAND ROUTE” – DE AMSTERDAM:
  Voorseizoen:
  vertrekdata 14 en 21 april
  Middenseizoen: vertrekdata 28 april;  5, 12, 19 en 26 mei, 1 en 8 september
  Hoogseizoen: alle andere vertrekdata: wekelijks vanaf 2 juni tot en met 25 augustus
  Naseizoen: vertrekdatum 15 september

  PRIJZEN PER PERSOON 2018 – “ZUID-HOLLAND ROUTE” – DE HOLLAND:

  Type hut: Bezetting Midden-seizoen
  2-pers. hut benedendek 2 pers. €     819
  Superieure 2-pers. hut benedendek 2 pers. €     879
  3-pers. benedendek 3 pers. €     799
  2-pers. hut benedendek voor alleengebruik 1 pers. €  1.099
  Superieure 2-pers. hut bovendek 2 pers. €  1.019
  Superior 2-pers. hut bovendek voor alleengebruik 1 pers. €  1.239
  Suite bovendek 2 pers. €  1.119
  Suite bovendek met 3 personen 3 pers. €  1.099

  De hutten voor alleengebruik zijn beperkt beschikbaar en alleen op aanvraag mogelijk. Neemt u a.u.b. contact met ons op indien u zo’n hut wilt boeken.

  DATA 2018 – “ZUID-HOLLAND ROUTE” – DE HOLLAND:
  Midden-seizoen:
  vertrekdata 28 april en 1 september

  Op twee data in 2018 (28 april en 1 september) vaart De Holland deze Zuid-Holland-route waardoor er de mogelijkheid bestaat om de 15-daagse “Combinatiereis Noord- en Zuid-Holland” te boeken op hetzelfde schip en in dezelfde hut. Afhankelijk van uw reisdata heeft u in 2018 de keuze uit een week Noord-Holland en aansluitend een week Zuid-Holland (2x) of eerst Zuid-Holland en daarna Noord-Holland (2x). Klik hier voor meer informatie over deze combinatiereis.

 • Goed om te weten

  Huurfietsen
  De scheepsfietsen zijn unisex- toerfietsen van het merk Gazelle Chamonix met middelhoge instap, een zeer eenvoudig te bedienen Shimano-Nexus 7 versnellings schakelsysteem, handremmen, een in hoogte verstelbaar gelzadel, een veiligheidsslot aan het frame en fietstas.
  Er zijn een beperkt aantal E-Bike aan boord beschikbaar (op aanvraag en tegen meerprijs).  De e-bike is een Trenergy E-Relax Pro met 7 versnellingen en 3 ondersteuningsniveau ’s en alleen handremmen.
  Informatie over beschikbaarheid van andere fietsen (bijv. E-Bikes c.q. elektrische fietsen en fietsen met hand- en terugtraprem – zolang voorradig –, kinderfietsen, slipstreamers, tandem, kindertrailer) en kinderzitjes (achterop) is op aanvraag. Een huurfiets is facultatief. Gasten mogen zonder meerkosten hun eigen fiets meenemen. De bemanning en reisorganisatie is in dit geval niet aansprakelijk voor eventuele schade c.q. verlies of diefstal van de eigen fietsen.
  In Nederland bestaat geen helmplicht. Een fietshelm is niet verplicht tijdens de fietstochten, maar wij adviseren u er toch een te dragen; neem uw eigen – goedpassende – helm mee. Er zijn een aantal huur fietshelmen aan boord verkrijgbaar, €10 per stuk (vooraf te boeken en betalen).

  Algemene Voorwaarden
  De Algemene (reis-)voorwaarden van Boat Bike Tours gelden voor fiets-vaarvakanties en de daarop betrekking hebbende reisovereenkomsten en -bevestigingen. Bij boeking van een reis worden deze voorwaarden integraal onderdeel van de reisovereenkomst. Indien afwijkende bepalingen op uw boeking van kracht zijn, wordt u daarover vóór of bij boeking schriftelijk door ons geïnformeerd. Uw reisbevestiging is bindend. Reisprogramma’s en andere informatie zijn onder voorbehoud van tussentijdse wijzigingen, o.a. als gevolg van meteorologische, technische of om nautische redenen.

  Contact
  Boat Bike Tours BV
  ’t Prooyen 3-B
  1141 VD Monnickendam
  Nederland
  Tel: +31 299 313071
  Fax: +31 299 313065
  info@boatbiketours.com
  www.boatbiketours.com

  Update: 22 december 2017

 • Foto's