default-logo
Location: Nederland | Noord-Holland | Amsterdam
Price: v.a. € 699,-

Fiets Vaar Vakantie Nederland & Vlaanderen: Amsterdam – Brugge | MS Fluvius

Varen en fietsen door Nederland en Vlaanderen. Tijdens deze achtdaagse reis staan tal van de mooiste steden in Nederland en Vlaanderen op het programma: Bezoek o.a. Amsterdam, Antwerpen, Gent en Brugge, waar u de charme van lang vervlogen tijden nog ervaart.

De Vecht met imposante landhuizen, een kaasboerderij en de windmolens van Kinderdijk – Amsterdam naar Brugge

Na vertrek uit Amsterdam doorkruist u een prachtig deel van Nederland. Na een korte vaartocht met het schip, fietst u langs de bochtige rivier de Vecht met imposante landhuizen. U bezoekt een kaasboerderij en de 19 windmolens van Kinderdijk. Via Dordrecht en de vestigingsstad Willemstad vaart het schip door de waterrijke provincie Zeeland richting België. Daar overnacht u in Antwerpen, de stad van de schilder Peter Paul Rubens, wiens schilderijen u in de kathedraal kunt bewonderen. Vanaf Antwerpen fietst u langs de mooie getijdenrivier de Neerschelde naar Gent. De reis eindigt in de prachtige stad Brugge met zijn schilderachtige binnenstad, ook wel “De Parel van Vlaanderen” genoemd.

Varen en fietsen door Nederland en Vlaanderen: Amsterdam, Antwerpen, Gent en Brugge zijn prachtige en interessante historische steden.

NIEUW: In 2018 gaan er op deze reis 2 reisleiders mee zodat de fietsroutes met kleinere groepjes gefietst kunnen worden; de gasten kunnen vaak (afhankelijk van het traject) kiezen voor korte/lange of snelle/langzame fietstochten (bij minimaal 18 gasten).

Tijdens het varen en fietsen door Nederland en Vlaanderen verblijft u aan boord van het schip MS Fluvius voor maximaal 36 gasten. Het schip vaart onder Nederlandse vlag en is reeds sinds vele jaren een geliefd schip voor fiets-vaar-vakanties.

NIEUW:  In de winter 2017-2018 worden er 4 bovendek double cabins gebouwd. De capaciteit van het schip wordt daarmee uitgebreid van 36 naar 44 personen.

 

 

 • Data/Prijzen Amsterdam-Brugge

 • Data/Prijzen Brugge-Amsterdam

 • Informatie Schip

  MS Fluvius

  Het comfortabele riviercruiseschip MS Fluvius is al sinds vele jaren een geliefd schip op de route tussen Amsterdam en Brugge. Aan boord van het familiair ingerichte schip, voor maximaal 44 gasten, bevinden zich in totaal 18 hutten met 2 losse bedden en 4 hutten met een 2-pers.bed. Op het benedendek bevinden zich 14 hutten (ca. 10 m²) en 1 kleinere hut (ca. 9 m²) en op het bovendek zijn er 3 hutten (ca. 10 m²), alle met 2 losse bedden. In de winter 2017-2018 worden er 4 bovendek hutten (ca. 12 m²) gebouwd met een 2-pers. bed (140×200 cm) en een groot panoramisch raam (kamerhoog) dat geopend kan worden.

  Alle hutten beschikken over een individueel regelbare airconditioning en actieve beluchting en een raam (kunnen niet geopend worden behalve in de nieuwe hutten) en en-suite een badkamer met douche/toilet en föhn.

  De salon met bar is een ruim gemeenschappelijke vertrek en heeft een half apart restaurantgedeelte. Op het grote en deels overdekte zonnedek van het 70 meter lange schip zijn zitplaatsen (tafels en stoelen) en een fietsenstalling voorhanden. Het schip vaart onder Nederlandse vlag en management.

  MS Fluvius Varen en fietsen door Nederland en Vlaanderen  

 • Programma Amsterdam-Brugge

  Reisprogramma Nederland & Vlaanderen: Van Amsterdam naar Brugge | MS Fluvius
  Varen en fietsen door Nederland en Vlaanderen

  Dag 1 (za): Amsterdam – Vianen
  Het varen en fietsen door Nederland en Vlaanderen begint in Amsterdam. Hier checkt u in. Om 14:00 uur vaart het schip van Amsterdam naar Vianen, een klein stadje aan de rivier de Lek. Daarna begint u aan een korte fietstocht (5-15 km) zodat u aan uw fiets kan wennen.

  Dag 2 (zo): Vianen – Schoonhoven – Kinderdijk – Alblasserdam (Ca. 56 km) | Alblasserdam – Dordrecht
  Na het ontbijt fietst u een mooie route naar zilverstad Schoonhoven. Vanaf Schoonhoven fietsen u door de Alblasserwaard naar Kinderdijk. Daar verschijnt een imposante rij grote windmolens, die gebouwd zijn om de Alblasserwaard droog te pompen. U kunt één van de molens bezoeken. Daarna fietst u naar Alblasserdam. Hier pikt het schip u op en vaart naar naar Dordrecht, één van de oudste steden van Holland. Dordrecht is van oudsher een belangrijk knooppunt in de scheepsvaart.

  Dag 3 (ma): Dordrecht – Tholen | Tholen – Kreekraksluis (Ca. 34 km) | Kreekraksluis – Antwerpen
  Tijdens het ontbijt vaart het schip naar Tholen. Fietstocht door een bosrijk gebied, de “Wouwse Plantage”, via Bergen op Zoom naar het zuiden naar de imposante Kreekraksluizen. Het schip ligt aan het einde van de dam en vandaar uit vaart u gezamenlijk door de indrukwekkende haven van Antwerpen naar de binnenstad. Antwerpen is bekend als Diamantstad, maar ook als de geboortestad van de beroemde schilder Rubens. In de “Onze Lieve Vrouwe Kathedraal” kunt u zijn werk bewonderen. In de omgeving van de kathedraal en de Grote Markt staan de mooie herenhuizen uit een rijk verleden. Na het avondeten: bezoek aan de mooie binnenstad.

  Dag 4 (di): Antwerpen – Temse – Dendermonde (Ca. 55 km)
  Na het ontbijt fietstocht vanuit de haven naar de Zeeschelde. De fietsroute volgt deze mooie, maar ook grillige getijdenrivier stroomopwaarts richting Dendermonde. Er loopt een mooi fietspad langs de rivier en de omgeving rondom de Schelde is prachtig. U fietst naar Dendermonde, een aardig provinciestadje aan de Schelde.

  Dag 5 (wo): Dendermonde – Gent (Ca. 53-40 km)
  Vanaf Dendermonde gaat de fietstocht verder langs de Schelde naar Gent, een bruisende universiteitsstad met een rijke historie. In de namiddag heeft u de mogelijkheid de stad op eigen gelegenheid te ontdekken of om in de levendige binnenstad inkopen te doen. De stad ontstond in de Romeinse tijd, waar de rivieren de Leie en de Schelde samenkomen. De gunstige ligging heeft door de jaren heen veel welvaart gebracht, met als hoogtepunt eind 13e, begin 14e eeuw. De lakenindustrie bracht grote rijkdom. In de binnenstad zijn veel oude patriciërswoningen bewaard gebleven. In de Lakenhal (1425) kwamen de lakenhandelaars bijeen. De belangrijkste kerk is de St. Baafs Kathedraal, die in verschillende eeuwen en in verschillende stijlen werd gebouwd. In de kathedraal hangen een aantal meesterwerken van middeleeuwse schilderkunst, waarvan “De aanbidding van het Lam Gods” van Jan van Eyck de bekendste is. Het schip ligt bij de sluis in Lovendegem.

  Dag 6 (do): Gent – Brugge (Ca. 45 km)
  De fietstocht begint buiten de stad Gent en voert u door het aangename vlakke land van West-Vlaanderen naar Brugge. Brugge, ook wel “Venetië van het Noorden” genoemd, is misschien wel de mooiste van de Vlaamse steden. Haar oude centrum, dat stamt uit de middeleeuwen, is vrijwel onaangetast gebleven. Brugge was toen een wereldstad en het centrum van handel en kunst, waarvan we nu nog volop kunnen genieten. Maar Brugge is ook een gezellige stad om te winkelen of uit te gaan.

  Dag 7 (vr): Rondtour om Brugge tot aan de Noordzee (Ca. 50 km)
  De laatste fietstocht voert u vandaag allereerst langs een rustig kanaal waar allemaal populieren langs staan, door een aantrekkelijk polderlandschap met keurige kleine hoeven naar de Noordzeekust. Een 12 kilometer lang fijn zandstrand, talrijke cafés en het aantrekkelijke duinenlandschap van “Het Zwin” (uniek natuurreservaat) zorgen voor afwisseling tijdens de lunchpauze. Aansluitend gaat de fietstocht terug naar Brugge.

  Dag 8 (za): Brugge
  Na het ontbijt is het varen en fietsen door Nederland en Vlaanderen ten einde. Uitschepen tot 10:00 uur.

  Cursief gedrukte trajecten worden met het schip afgelegd.
  Programma en gegevens onder voorbehoud van tussentijdse wijzigingen als gevolg van technische, meteorologische en/of nautische gronden.
  Alle afstanden zijn “circa-afstanden” van de aanbevolen fietsroutes.

  Wanneer u een dag niet fietsen wilt, kunt u relaxen en de route met het schip afleggen.
  Dagelijks begeleide fietstochten; voor gasten die de fietstochten individueel willen fietsen, zijn routebeschrijvingen en kaarten aan boord beschikbaar.
  De reisleider is eveneens dagelijks met de fiets onderweg en kan bij pech onderweg of noodgeval altijd mobiel bereikt worden.

  NIEUW: In 2018 gaan er op deze reis 2 reisleiders mee zodat de fietsroutes met kleinere groepjes gefietst kunnen worden; de gasten kunnen vaak (afhankelijk van het traject) kiezen voor korte/lange of snelle/langzame fietstochten (bij minimaal 18 gasten).

  Op de aankomstdag kunt uw bagage al vanaf 9:30 uur aan boord brengen.

 • Programma Brugge-Amsterdam

  Reisprogramma Vlaanderen & Nederland: Van Brugge naar Amsterdam | MS Fluvius
  Varen en fietsen door Nederland en Vlaanderen

  Dag 1 (za): Aankomst in Brugge
  Het varen en fietsen door Nederland en Vlaanderen begint goed. U komt in de vroege namiddag aan in het mooie stadje Brugge, ook wel de “Parel van Vlaanderen” genoemd. De bemanning verwacht u en heet u van harte welkom. Deze namiddag heeft u nog genoeg tijd om een eerste indruk te krijgen van deze betoverende stad. Namiddag en avond met stadswandeling in Brugge.

  Dag 2 (zo): Brugge – Gent (Ca. 56 km)
  Vandaag begint uw dag op het water en verlaat u Brugge vroeg in de morgen. Direct buiten de stad begint de fietstocht door het aangename platteland van West-Vlaanderen naar Gent. Geniet ’s middags van de prachtige historische binnenstad van Gent. Het schip ligt bij de sluis in Merelbeke, een voorstadje van Gent.

  Dag 3 (ma): Gent – Dendermonde (Ca. 40-53 km)
  Vandaag vaart het schip over de rivier Schelde naar Dendermonde, een aardig provinciestadje dat aan de monding van de Dender ligt. ’s Ochtends kunt u nog Gent bezichtigen. De fietstocht gaat langs de Zeeschelde en u volgt deze mooie, maar ook grillige getijdenrivier stroomafwaarts. Afhankelijk van het getij, die de vaartijd voor dit stuk bepaald, wordt in overleg met de schipper de vertrektijd vastgesteld. Met de fiets of per schip van Dendermonde naar St. Amands. Overnachting in St. Amands.

  Dag 4 (di): Dendermonde – Temse – Antwerpen (Ca. 59 km)
  Vandaag volgt u de Schelde verder stroomafwaarts via Baasrode en Temse naar Antwerpen. Langs de rivier loopt een mooi fietspad en het landschap rondom de Schelde is prachtig. De havenstad Antwerpen is bekend als diamantstad, maar ook als geboortestad van schilder Rubens.

  Dag 5 (wo): Antwerpen – Kreekrak sluizen | Kreekrak sluizen – Tholen (Ca. 34 km)Tholen – Willemstad – Dordrecht 
  Het schip vaart over het Schelde-Rijnkanaal naar de Kreekkrak sluizen. Daar begint uw fietstocht, u fietst door het natuurgebied “Wouwse Plantage”en langs Bergen op Zoom naar Tholen, een voormalig eiland te midden van de grote Zeeuwse stromen, waar veel mensen van de visvangst leefden. In Tholen gaat u weer aan boord en vaart u door het imposante sluizencomplex de “Volkerak” en langs vestigingsstad Willemstad naar Dordrecht, één van de oudste steden van Nederland. 

  Dag 6 (do): Dordrecht – Alblasserdam | Alblasserdam – Kinderdijk – Schoonhoven – Vianen (Ca. 55 km)
  Met het schip vaart u naar Alblasserdam. Vanaf Alblasserdam fietst u naar Kinderdijk, de beroemdste windmolens van Nederland – houdt uw camera’s gereed, het is de moeite waard! In de buurt van Kinderdijk ontdekt u een rij van grote windmolens, die gebouwd zijn om de Alblasserwaard droog te pompen. Een van deze molens kunt u bezichtigen. U fietst verder door de provincies Zuid-Holland en Utrecht naar vestigingsstadje Vianen. ’s Avonds kunt u dit stadje ontdekken.

  Dag 7 (vr): Vianen – Breukelen | Breukelen – Amsterdam (Ca. 46 km)
  Vandaag vaart het schip allereerst naar Breukelen, waar u van boord gaat en met de fiets langs de rivier Vecht gaat fietsen. De Vecht regio is sinds de 17e eeuw een geliefd gebied, waar rijke Amsterdammers hun vakantiehuis, villa of klein kasteel, vaak te midden van de grotere parken, lieten bouwen. Tijdens deze tocht passeert u Nieuwersluis, Loenen en Vreeland. In Nigtevecht kunt u nog een kaasmakerij bezoeken, waarna u via Muiden Amsterdam bereikt. U treft het schip weer in de haven in Amsterdam.

  Dag 8 (za): Amsterdam
  Na het ontbijt is het varen en fietsen door Nederland en Vlaanderen ten einde. Uitschepen tot 10:00 uur. Voordat u aan de terugreis begint heeft u nog de gelegenheid Amsterdam te ontdekken. Bezoek een museum, ga winkelen en/of maak een grachtenrondvaart (niet inclusief).

  Cursief gedrukte trajecten worden met het schip afgelegd
  Programma en gegevens onder voorbehoud van tussentijdse wijzigingen als gevolg van technische, meteorologische en/of nautische gronden.
  Alle afstanden zijn “circa-afstanden” van de aanbevolen fietsroutes.

  Wanneer u een dag niet fietsen wilt, kunt u relaxen en de route met het schip afleggen.
  Dagelijks begeleide fietstochten; voor gasten die de fietstochten individueel willen fietsen, zijn routebeschrijvingen en kaarten aan boord beschikbaar.
  De reisleider is eveneens dagelijks met de fiets onderweg en kan bij pech onderweg of noodgeval altijd mobiel bereikt worden.

  NIEUW: In 2018 gaan er op deze reis 2 reisleiders mee zodat de fietsroutes met kleinere groepjes gefietst kunnen worden; de gasten kunnen vaak (afhankelijk van het traject) kiezen voor korte/lange of snelle/langzame fietstochten (bij minimaal 18 gasten).

  Op de aankomstdag kunt uw bagage al vanaf 9:30 uur aan boord brengen.

 • Inclusief

  Inclusief
  – Scheepsreis & accommodatie in de geboekte categorie, 8 dagen / 7 nachten (zaterdag – zaterdag) van / naar Amsterdam c.q. Brugge;
  – Volpension (7 x ontbijt, 6 x lunchpakket tijdens fietstochten, 7 x drie-gangen-diner);
  – Gebruik van beddengoed en handdoeken (handdoekenwissel dagelijks mogelijk), dagelijkse reiniging van de hut;
  – Welkomstdrankje en informatiegesprek tijdens de eerste avond;
  – Reisleider (Nederlands-, Duits- & Engelstalig) met dagelijkse voorbesprekingen van de fietstochten, meerdere korte stadsrondleidingen (gratis). De reisleider is overdag ook met de fiets onderweg en voor fietsers die de route individueel fietsen, via mobiele telefoon bereikbaar; dagelijks compleet begeleide fietstochten;
  – Gedetailleerd kaartmateriaal en routebeschrijvingen voor dagelijkse fietstochten;
  – Dagelijks koffie en thee tot 16:00 uur.

  Exclusief
  – Transfers naar / van ligplaatsen Amsterdam c.q. Brugge;
  – Reserveringskosten;
  – Fietshuur;
  – Huur fietshelm (optioneel);
  – Andere transfers;
  – Parkeerkosten;
  – Entreegelden & excursies;
  – Kosten voor de overvaart met de pont / veer (ca. €5) en waterbus (€4);
  – Drankjes aan boord;
  – Persoonlijke verzekeringen;
  – Fooien (facultatief).

  Reserveringskosten € 15 per boeking / groep (verplicht)
  Huurfiets met 7 versnellingen, hand- en/of terugtraprem en fietstas: € 75 per week (optioneel)
  Huur E-Bike: € 165 per week (op aanvraag, beperkt aantal beschikbaar)
  Huur fietshelm: € 10 per stuk/week (optioneel)

 • Hutsoorten en prijzen 2018

  PRIJZEN 2018 “HOLLAND & VLAANDEREN” MS FLUVIUS (per persoon):

   Hutten: voor  

  21/04 + 29/09

   

  28/04 – 22/09

  2-persoonshut benedendek 2 pers.  €     849  €     899
  Kleine 2-pers.hut benedendek 2 Pers.  €     799  €     849
  2-persoonshut bovendek 2 pers.  €     999  €  1.049
  Bovendek Double cabin 2 Pers.  €  1.099  €  1.149
  2-pers.hut benedendek voor alleengebruik 1 pers.  €     999  €  1.049
  2-pers.hut bovendek voor alleengebruik 1 pers. op aanvraag  op aanvraag

   DATA SEIZOEN 2018 MS FLUVIUS HOLLAND & VLAANDEREN:
  Amsterdam-Brugge:  vertrekdata  21/04, 05/05, 19/05, 02/06, 16/06, 30/06, 14/07, 28/07, 11/08, 25/08, 08/09, 22/09.
  Brugge-Amsterdam:  vertrekdata  28/04, 12/05, 26/05, 09/06, 23/06, 07/07, 21/07, 04/08, 18/08, 01/09, 15/09, 29/09.

 • Goed om te weten

  Fietsen
  De scheepsfietsen zijn overwegend unisex- trekkingfietsen van het merk “Bikkel” met middelhoge instap,  7 versnellingen, hand- en terugtraprem en fietstas. Er zijn ook een aantal fietsen met alleen handremmen beschikbaar. Aan boord zijn ook een beperkt aantal E-Bikes (op aanvraag) beschikbaar.  De e-bike is een Bikkel ibee t2 met Nexus 7 versnellingen, 3 ondersteuningsniveau ‘s en alleen handremmen, of vergelijkbaar merk/model.
  Andere huurfietsen (bijv. elektrische fietsen, kinderfietsen, slipstreamer) en kinderzitjes (achterop)  zijn op deze reizen uitsluitend na voorafgaande aanvraag (bij boeking) en bevestiging mogelijk. Een huurfiets is facultatief. Gasten mogen zonder meerkosten hun eigen fiets meenemen. Er is een maximum van 15 eigen fietsen per afvaart. De bemanning en reisorganisatie is in dit geval niet aansprakelijk voor eventuele schade c.q. verlies of diefstal van de eigen fietsen.

  In Nederland en België bestaat geen helmplicht. Een fietshelm is niet verplicht tijdens de fietstochten, maar wij adviseren u er toch een te dragen. Neem uw eigen  – goed passende – helm mee. Aan boord zijn een aantal huur fietshelmen beschikbaar (vooraf reserveren en betaling bij boeking, huurprijs fietshelm € 10 per stuk/week). 

  Algemene voorwaarden
  De Algemene (reis-)voorwaarden van Boat Bike Tours gelden voor fiets-vaar-vakanties en de daarop betrekking hebbende reisovereenkomsten en –bevestigingen. Bij boeking van een reis worden deze voorwaarden integraal onderdeel van de reisovereenkomst. Indien afwijkende bepalingen op uw boeking van kracht zijn, wordt u daarover vóór of bij boeking schriftelijk door ons geïnformeerd. Uw reisbevestiging is bindend. Reisprogramma’s en andere informatie zijn onder voorbehoud van tussentijdse wijzigingen, o.a. als gevolg van meteorologische, technische of om nautische redenen.

  Contact
  Boat Bike Tours BV
  ’t Prooyen 3-B
  1141 VD Monnickendam
  Nederland
  Tel: +31 299 313071
  Fax: +31 299 313065
  info@boatbiketours.com
  www.boatbiketours.com

  Update: 21 juli 2017

 • Foto's