default-logo
Location: Nederland | Amsterdam
Price: v.a. € 699,-

Fiets Vaar Vakantie Nederland & Vlaanderen Amsterdam – Brugge | MS Gandalf

Ontdek tijdens deze fiets-vaar-vakantie de mooiste steden van Holland en Vlaanderen: Amsterdam, Antwerpen, Gent en Brugge.

De mooiste steden van Nederland en West-Vlaanderen staan centraal tijdens deze fiets-vaar-vakantie – Amsterdam naar Brugge

Bezoekjes aan deze prachtige historische steden worden afgewisseld met dagelijkse fietstochten, die door afwisselende vlakke landschappen en o.a. langs de rivier de Schelde voeren. Daarnaast bezoekt u ook talrijke schilderachtige kleine plaatsjes. Deze reizen worden – afhankelijk van de reisdatum – van Amsterdam naar Brugge of van Brugge naar Amsterdam uitgevoerd. U verblijft  aan boord van het kleine familiaire schip MS Gandalf voor ca. 22 gasten, sinds vele jaren een van de geliefdste schepen voor fiets-vaar-vakanties.

Bezoek “De Parel van Vlaanderen”.

De MS Gandalf vaart onder Nederlandse vlag en wordt in diverse vaargebieden in Nederland en België ingezet. Tijdens deze fiets-vaar-vakantie zal de MS Gandalf naar de mooiste steden van Holland en Vlaanderen varen. Schipper Hans Petrus en zijn ervaren bemanning zorgen voor een buitengewoon verblijf aan boord!

 

 • Data/Prijzen

 • Informatie Schip

  MS Gandalf

  Tijdens uw fiets-vaar-vakantie naar de mooiste steden van Holland en Vlaanderen verblijft u aan boord van de MS Gandalf. Aan boord van dit familiair ingerichte schip bevinden zich in totaal 10 hutten (alle buitenhutten) voor max. 22 gasten. Die hutten zijn ca. 8 m2 groot, beschikken over douche en toilet, twee lage eenpersoonsbedden en centrale verwarming. De ramen in de hut kunnen geopend worden. De douches zijn in de winter van 2016/2017 gerenoveerd. De salon is ruim en is meteen ook de eetkamer. Op de beide zonnedekken van dit ca. 45 meter lange schip zijn zitplaatsen (tafels en stoelen) en parkeerplek voor fietsen. Het schip beschikt over een aantal zonnecollectoren. Daardoor is het schip voor de benodigde stroom zelfvoorzienend. Dat is niet alleen milieu besparend, maar ook voor de gasten zeer comfortabel, omdat de stroomtoevoer dan niet meer via de generator gegenereerd hoeft te worden, waardoor het ‘s nachts aan boord stil en rustig is. Het schip vaart onder Nederlandse vlag en wordt in diverse vaargebieden in Nederland en België ingezet. Tijdens deze fiets-vaar-vakantie zal de MS Gandalf naar de mooiste steden van Holland en Vlaanderen varen. Schipper Hans Petrus en zijn ervaren bemanning zorgen voor een buitengewoon verblijf aan boord!

  Het schip de MS Gandalf Plattegrond van de MS Gandalf

 • Programma Amsterdam-Brugge

  Reisprogramma Nederland & Vlaanderen: Van Amsterdam naar Brugge | MS Gandalf
  De mooiste steden van Holland en Vlaanderen

  Dag 1 (za): Amsterdam – Vianen
  Uw fiets-vaar-vakantie naar de mooiste steden van Holland en Vlaanderen begint op zaterdag. Om 13:00 uur: Aankomst en check-in. Om 14:00 uur vaart het schip van Amsterdam naar Vianen, een klein stadje aan de rivier de Lek. Daar kunt u een korte fietstocht door de omgeving maken om uw fiets uit te testen (5-15 km).

  Dag 2 (zo): Vianen – Schoonhoven – Kinderdijk (Ca. 56 km) | Kinderdijk – Dordrecht
  Na het ontbijt fietst u een mooie route naar zilverstad Schoonhoven. Vanaf Schoonhoven fietsen u door de Alblasserwaard naar Kinderdijk. Daar verschijnt een imposante rij grote windmolens, die gebouwd zijn om de Alblasserwaard droog te pompen (UNESCO-Werelderfgoed). U kunt één van de molens bezoeken. Daarna fietst u naar Alblasserdam waar u op de waterbus stapt, deze brengt u in ca. 10 minuten naar Dordrecht, één van de oudste en één van de mooiste steden van Holland en Vlaanderen. Dordrecht is van oudsher een belangrijk knooppunt in de scheepsvaart.

  Dag 3 (ma): Dordrecht – Tholen | Tholen – Kreekraksluis (Ca. 34 km) | Kreekraksluis – Antwerpen
  Tijdens het ontbijt vaart het schip naar Tholen. Fietstocht door een bosrijk gebied, de “Wouwse Plantage“, via Bergen op Zoom naar het zuiden naar de imposante Kreekraksluizen. Het schip ligt aan het einde van de dam en vandaar uit vaart u gezamenlijk door de indrukwekkende haven van Antwerpen naar de binnenstad. Antwerpen is bekend als Diamantstad, maar ook als de geboortestad van de beroemde schilder Rubens. In de “Onze Lieve Vrouwe Kathedraal” kunt u zijn werk bewonderen. In de omgeving van de kathedraal en de Grote Markt staan de mooie herenhuizen uit een rijk verleden.

  Dag 4 (di): Antwerpen – Temse – St. Amands/Dendermonde (Ca. 47-59 km)
  Na het ontbijt fietstocht vanuit de haven naar de Zeeschelde. De fietsroute volgt deze mooie, maar ook grillige getijdenrivier stroomopwaarts richting Dendermonde. Er loopt een mooi fietspad langs de rivier en de omgeving rondom de Schelde is prachtig. U fietst naar St. Amands of Dendermonde, een aardig provinciestadje aan de Schelde.

  Dag 5 (wo): St. Amands/Dendermonde – Gent (Ca. 53-40 km)
  Met de fiets vanaf St. Amands of met het schip naar Dendermonde. Vanaf Dendermonde gaat de fietstocht verder langs de Schelde naar Gent, een bruisende universiteitsstad met een rijke historie. In de namiddag heeft u de mogelijkheid de stad op eigen gelegenheid te ontdekken of om in de levendige binnenstad inkopen te doen. De stad ontstond in de Romeinse tijd, waar de rivieren de Leie en de Schelde samenkomen. De gunstige ligging heeft door de jaren heen veel welvaart gebracht, met als hoogtepunt eind 13e, begin 14e eeuw. De lakenindustrie bracht grote rijkdom. In de binnenstad zijn veel oude patriciërswoningen bewaard gebleven. In de Lakenhal (1425) kwamen de lakenhandelaars bijeen. De belangrijkste kerk is de St. Baafs Kathedraal, die in verschillende eeuwen en in verschillende stijlen werd gebouwd. In de kathedraal hangen een aantal meesterwerken van middeleeuwse schilderkunst, waarvan “De aanbidding van het Lam Gods” van Jan van Eyck de bekendste is. Het schip ligt in het centrum van Gent.

  Dag 6 (do): Gent – Brugge (Ca. 45 km)
  De fietstocht begint in Gent en voert u door het aangename vlakke land van West-Vlaanderen naar Brugge. Brugge, ook wel Venetië van het Noorden genoemd, is misschien wel de mooiste van de Vlaamse steden. Haar oude centrum, dat stamt uit de middeleeuwen, is vrijwel onaangetast gebleven. Brugge was toen een wereldstad en het centrum van handel en kunst, waarvan we nu nog volop kunnen genieten. Maar Brugge is ook een gezellige stad om te winkelen of uit te gaan.

  Dag 7 (vr): Rondtour om Brugge tot aan de Noordzee (Ca. 50 km)
  De laatste fietstocht voert u vandaag allereerst langs een rustige kanaal waar allemaal populieren langs staan, door een aantrekkelijk polderlandschap met keurige kleine hoeven naar de Noordzeekust. Een 12 kilometer lang fijn zandstrand, talrijke cafés en het aantrekkelijke duinenlandschap van Het Zwin (uniek natuurreservaat) zorgen voor afwisseling tijdens de lunchpauze. Aansluitend gaat de fietstocht terug naar Brugge.

  Dag 8 (za): Brugge
  Na het ontbijt is de reis ten einde: uitschepen tot 10:00 uur.

  Cursief gedrukte trajecten worden met het schip afgelegd.
  Alle afstanden zijn “circa-afstanden” van de aanbevolen fietsroutes.
  Programma en gegevens onder voorbehoud van tussentijdse wijzigingen als gevolg van technische,  meteorologische en/of nautische gronden.

  Wanneer u een dag niet fietsen wilt, kunt u relaxen en de route met het schip afleggen.
  Op de aankomstdag kunt uw bagage al vanaf 9:30 uur aan boord brengen.
  De reisleider biedt dagelijks begeleide fietstochten aan; voor gasten die de fietstochten individueel willen fietsen, zijn routebeschrijvingen en kaarten aan boord beschikbaar.
  De reisleider kan bij pech onderweg of noodgeval altijd mobiel bereikt worden.

 • Programma Brugge-Amsterdam

  Reisprogramma Vlaanderen & Nederland: Van Brugge naar Amsterdam | MS Gandalf
  De mooiste steden van Holland en Vlaanderen

  Dag 1 (za): Aankomst in Brugge
  Uw fiets-vaar-vakantie naar de mooiste steden van Holland en Vlaanderen begint op zaterdag. Aankomst in de vroege namiddag in een van de mooiste steden van Holland en Vlaanderen, het stadje Brugge. Brugge wordt ook wel de “Parel van Vlaanderen” genoemd. De bemanning verwacht u en heet u van harte welkom. Deze namiddag heeft u nog genoeg tijd om een eerste indruk te krijgen van deze betoverende stad. Namiddag en avond met stadswandeling in Brugge.

  Dag 2 (zo): Brugge – Gent (Ca. 56 km)
  Vandaag begint uw dag op het water en verlaat u Brugge vroeg in de morgen. Direct buiten de stad begint de fietstocht door het aangename platteland van West-Vlaanderen naar Gent. Geniet ’s middags van de prachtige historische binnenstad van Gent. Het schip ligt in het centrum van Gent.

  Dag 3 (ma): Gent – Dendermonde/St. Amands (Ca. 40-53 km)
  Vandaag vaart het schip over de rivier Schelde naar Dendermonde, een aardig provinciestadje dat aan de monding van de Dender ligt. ’s Ochtends kunt u nog Gent bezichtigen. De fietstocht gaat langs de Zeeschelde en u volgt deze mooie, maar ook grillige getijdenrivier stroomafwaarts. Afhankelijk van het getij, die de vaartijd voor dit stuk bepaald, wordt in overleg met de schipper de vertrektijd vastgesteld. Met de fiets of per schip van Dendermonde naar St. Amands. Overnachting in St. Amands.

  Dag 4 (di): St. Amands – Temse – Antwerpen (Ca. 47/59 km)
  Vandaag volgt u de Schelde verder stroomafwaarts via Baasrode en Temse naar Antwerpen. Langs de rivier loopt een mooi fietspad en het landschap rondom de Schelde is prachtig. De havenstad Antwerpen is bekend als diamantstad, maar ook als geboortestad van schilder Rubens.

  Dag 5 (wo): Antwerpen – Kreekrak sluizen – Tholen | Tholen – Willemstad – Dordrecht (Ca. 34/43 km)
  Het schip vaart over het Schelde-Rijnkanaal, via de Kreekkrak sluizen, naar Tholen, een voormalig eiland te midden van de grote Zeeuwse stromen, waar veel mensen van de visvangst leefden. Vanaf Tholen fietst u langs het imposante sluizencomplex de “Volkerak” naar vestigingsstad Willemstad en daarna verder naar Dordrecht, één van de oudste steden van Nederland. Vandaag wordt samen met de schipper besproken, welk deel van de route met de fiets kan worden afgelegd.

  Dag 6 (do): Dordrecht – Kinderdijk | Kinderdijk – Schoonhoven – Vianen (Ca. 55 km)
  Vandaag begint uw tocht met de overtocht met de waterbus, deze brengt u en uw fiets in ca. 10 minuten naar Alblasserdam. Daarna fietst u in een paar minuten naar Kinderdijk, de beroemdste windmolens van Nederland – houdt uw camera’s gereed, het is de moeite waard!. In de buurt van Kinderdijk ontdekt u een rij van grote windmolens, die gebouwd zijn om de Alblasserwaard droog te pompen. Een van deze molens kunt u bezichtigen. U fietst verder door de provincies Zuid-Holland en Utrecht naar vestigingsstadje Vianen. ’s Avonds kunt u dit stadje ontdekken.

  Dag 7 (vr): Vianen – Breukelen | Breukelen – Amsterdam (Ca. 46 km)
  Vandaag vaart het schip allereerst naar Breukelen, waar u van boord gaat en met de fiets langs de rivier Vecht gaat fietsen. De Vecht regio is sinds de 17e eeuw een geliefd gebied, waar rijke Amsterdammers hun vakantiehuis, villa of klein kasteel, vaak te midden van de grotere parken, lieten bouwen. Tijdens deze tocht passeert u Nieuwersluis, Loenen en Vreeland. In Nigtevecht kunt u nog een kaasmakerij bezoeken, waarna u via Muiden Amsterdam bereikt. U treft het schip weer in de haven in Amsterdam.

  Dag 8 (za): Amsterdam
  Na het ontbijt is de reis ten einde: uitschepen tot 10:00 uur. Voordat u aan de terugreis begint heeft u nog de gelegenheid Amsterdam te ontdekken. Bezoek een museum, ga winkelen en/of maak een grachtenrondvaart en geniet van een van de mooiste steden van Holland en Vlaanderen (niet inclusief).

  Cursief gedrukte trajecten worden met het schip afgelegd.
  Alle afstanden zijn “circa-afstanden” van de aanbevolen fietsroutes.
  Programma en gegevens onder voorbehoud van tussentijdse wijzigingen als gevolg van technische,  meteorologische en/of nautische gronden.

  Wanneer u een dag niet fietsen wilt, kunt u relaxen en de route met het schip afleggen.
  Op de aankomstdag kunt uw bagage al vanaf 9:30 uur aan boord brengen.
  De reisleider biedt dagelijks begeleide fietstochten aan; voor gasten die de fietstochten individueel willen fietsen, zijn routebeschrijvingen en kaarten aan boord beschikbaar.
  De reisleider kan bij pech onderweg of noodgeval altijd mobiel bereikt worden.

 • Inclusief

  Inclusief
  – Scheepsreis & accommodatie in de geboekte categorie, 8 dagen / 7 nachten (zaterdag – zaterdag) van / naar Amsterdam c.q. Brugge;
  – Volpension (7 x ontbijt, 6 x lunchpakket tijdens fietstochten, 7 x drie-gangen-diner);
  – Gebruik van beddengoed en handdoeken (handdoekenwissel dagelijks mogelijk), 1x (midden in de week) reiniging van de hut;
  – Welkomstdrankje en informatiegesprek tijdens de eerste avond;
  – Reisleider (Nederlands-, Duits- & Engelstalig) met  dagelijkse voorbesprekingen van de fietstochten, meerdere korte stadsrondleidingen (gratis). De reisleider is overdag ook met de fiets onderweg en voor fietsers die de route individueel fietsen, via mobiele telefoon bereikbaar; dagelijks compleet begeleide fietstochten;
  – Gedetailleerd kaartmateriaal en routebeschrijvingen voor dagelijkse fietstochten;
  – Dagelijks koffie en thee tussen 15:00 en 16:00 uur.

  Exclusief
  – Transfers naar / van ligplaatsen Amsterdam c.q. Brugge;
  – Reserveringskosten (verplichte toeslag);
  – Fietshuur;|
  – Huur fietshelm;
  – Andere transfers;
  – Parkeerkosten;
  – Entreegelden & excursies;
  – Kosten voor de overvaart met de pont / veer (ca. €5) en waterbus (€4);
  – Drankjes aan boord;
  – Persoonlijke verzekeringen;
  – Fooien (facultatief).

  Reserveringskosten € 15 per boeking / groep (verplicht)
  Huurfiets met 7 versnellingen, handrem, fietstas: € 70 per week (optioneel)
  Huur E-Bike: € 165 per week (er zijn maar een beperkt aantal E-Bikes beschikbaar; daarom alleen op aanvraag bij boeking)
  Huur fietshelm: € 10 per stuk/week (optioneel)

 •  

 • Hutsoorten en prijzen 2018

  PRIJZEN 2018 HOLLAND & VLAANDEREN MS GANDALF:

   Hutten: voor  alle afvaarten
  2-persoonshut  2 pers.    €    899
  2-pers.hut voor alleengebruik (max. 1) 1 pers.    € 1.099
  3-persoonshut 3 pers.    €    849

  Er zijn twee 3-persoonshutten per afvaart op aanvraag beschikbaar. Neemt u a.u.b. contact met ons op indien u een single of 3-pers. hut wilt boeken.

  DATA SEIZOEN 2018 MS GANDALF HOLLAND & VLAANDEREN:
  Amsterdam-Brugge: 
  vertrekdatum  25/08.
  Brugge-Amsterdam:  vertrekdata  18/08 en 15/09.

  Op andere vertrekdata vaart het schip de “Hanzeroute” (info op aanvraag).

 • Goed om te weten

  Fietsen
  De scheepsfietsen  zijn moderne uniseks fietsen, van het merk Alba, met 7 versnellingen, een gemakkelijke instap, met alleen twee handremmen en een bagagedragertas. Deze fietsen zijn er in 3 framematen. Daarnaast zijn er nog 5 Target fietsen met een kleine framemaat. Er zijn ook een beperkt aantal E-Bikes beschikbaar (op aanvraag).  De E-bike is een Monaco E-go van Batavus met 7 versnellingen en handremmen. Een huurfiets is facultatief, maar – vanwege de beperkte ruimte aan dek – kunnen gasten alleen in uitzonderingsgevallen hun eigen fiets meebrengen (max. 6 per afvaart),  uitsluitend nadat deze aangemeld en bevestigd is. De bemanning en reisorganisatie is in dit geval niet aansprakelijk voor eventuele schade c.q. verlies of diefstal van de eigen fietsen. Andere huurfietsen (bijv. elektrische fietsen, kinderfietsen, slipstreamer) en kinderzitjes (achterop)  zijn op deze reizen uitsluitend na voorafgaande aanvraag (bij boeking) en bevestiging mogelijk.

  In Nederland en België bestaat geen helmplicht. Een fietshelm is niet verplicht tijdens de fietstochten, maar wij adviseren u er toch een te dragen. Neem uw eigen  – goed passende – helm mee. Aan boord zijn geen fietshelmen beschikbaar. Deze kunnen wel aan boord gebracht worden indien u dit vooraf boekt. Prijs (huur)fietshelm € 10.

  Algemene voorwaarden
  De Algemene (reis-)voorwaarden van Boat Bike Tours gelden voor fiets-vaar-vakanties en de daarop betrekking hebbende reisovereenkomsten en –bevestigingen. Bij boeking van een reis worden deze voorwaarden integraal onderdeel van de reisovereenkomst. Indien afwijkende bepalingen op uw boeking van kracht zijn, wordt u daarover vóór of bij boeking schriftelijk door ons geïnformeerd. Uw reisbevestiging is bindend. Reisprogramma’s en andere informatie zijn onder voorbehoud van tussentijdse wijzigingen, o.a. als gevolg van meteorologische, technische of om nautische redenen.

  Contact
  Boat Bike Tours BV
  ’t Prooyen 3-B
  1141 VD Monnickendam
  Nederland
  Tel: +31 299 313071
  Fax: +31 299 313065
  info@boatbiketours.com
  www.boatbiketours.com

  Update: 21 juli 2017

 • Foto's