default-logo
Price: v.a. € 969,-

Fiets Vaar Vakantie Nederland & Vlaanderen: Amsterdam – Brugge | MS Zwaantje

Tijdens deze fiets-vaar-vakantie staan een aantal van de mooiste steden van Nederland en Vlaanderen centraal: Amsterdam, Antwerpen, Gent en Brugge, waar u de charme van vervlogen tijden nog ervaart.

De Vecht met imposante landhuizen, de windmolens van Kinderdijk en de waterrijke provincie Zeeland – Amsterdam naar Brugge

Na vertrek uit Amsterdam doorkruist u een prachtig deel van Nederland. Na een korte vaartocht met het schip, fietst u langs de rivier de Vecht met imposante landhuizen. U bezoekt de 19 windmolens van Kinderdijk. Via Dordrecht en de vestigingsstad Willemstad vaart het schip door de waterrijke provincie Zeeland richting België. Daar overnacht u in Antwerpen, de stad van de schilder Peter Paul Rubens, wiens schilderijen u in de kathedraal kunt bewonderen. Vanaf Antwerpen fietst u langs de mooie getijdenrivier de Schelde via het schilderachtige St. Amands en Dendermonde naar Gent. De reis eindigt in de prachtige stad Brugge met zijn schilderachtige binnenstad, ook wel “De Parel van Vlaanderen” genoemd.

Ontdek “De Parel van Vlaanderen”.

U verblijft aan boord van comfortabele schip MS Zwaantje voor ca. 24 gasten. 

Icons Amsterdam naar Brugge met de MS Zwaantje

Download de Champagne Brochure

 

 • Data/Prijzen

   

 • Informatie Schip

  MS Zwaantje

  Sfeervol motorschip voor 24 gasten. Op het onderdek zijn 10 hutten met 2 lage 1-persoonsbedden, 2 hutten met een 2-persoonsbed, allen uitgerust met eigen badkamer met douche, toilet, wastafel en een patrijspoortje en zelf in te stellen klimaatbeheersing. Op het middendek is het heerlijk vertoeven in de salon met grote ramen, hier vindt u het restaurantgedeelte, een aantal zithoekjes en een knusse scheepsbar. Afhankelijk van de ontvangst, heeft u hier in beperkte mate toegang tot Wi-Fi. Het zonnedek beslaat maar liefst 18 x 5 meter waar u kunt genieten van het uitzicht en een blik in de stuurhut kunt werpen. De fietsen kunnen op een apart gedeelte worden geparkeerd.

  NIEUW: Impressie (kort filmpje) van het schip: https://fietsvaarvakantie.nl/videos

  MS Zwaantje Plattegrond van MS Zwaantje

 • Programma Amsterdam-Brugge

  Reisprogramma Nederland & Vlaanderen: Van Amsterdam naar Brugge | MS Zwaantje

  Dag 1 (za): Amsterdam – Vianen (Ca. 15 km)
  13:00 uur: Aankomst en check-in. Om 14:00 uur vaart het schip van Amsterdam naar Vianen, een klein stadje aan de rivier de Lek. Daar worden de fietsen toegewezen en kunt u aan een korte fietstocht beginnen om aan de fiets te wennen (5-15 km).

  Dag 2 (zo): Vianen – Schoonhoven – Kinderdijk (Ca. 56 km) | Alblasserdam – Dordrecht met de waterbus
  Na het ontbijt fietst u een mooie route naar zilverstad Schoonhoven. Vanaf Schoonhoven fietst u door de Alblasserwaard naar Kinderdijk. Daar verschijnt een imposante rij grote windmolens, die gebouwd zijn om de Alblasserwaard droog te pompen (UNESCO-Werelderfgoed). U kunt één van de molens bezoeken. Daarna fietst u naar Alblasserdam waar u de “waterbus” neemt, deze brengt u en uw fiets in ca. 10 minuten naar Dordrecht, één van de oudste steden van Holland. Dordrecht is van oudsher een belangrijk knooppunt in de scheepsvaart. Het schip ligt in Dordrecht op u te wachten.

  Dag 3 (ma): Dordrecht – Willemstad | Willemstad – Tholen (Ca. 43 km)
  Na het ontbijt vaart het schip naar Willemstad, een oude vestingstad aan de Haringvliet. Vanaf Willemstad fietst u langs het indrukwekkende sluizencomplex ‘de Volkerak” naar Tholen. Tholen was eerst een eiland gelegen middenin de zeeuwse stromen, waar vele mensen van de visvangst leefden. Tholen staat nu in verbinding met het vaste land. Toch is het nu nog steeds een pittoresk dorpje met vele herinneringen aan het turbulente verleden.

  Dag 4 (di): Tholen – Kreekraksluis (Ca. 35 km) | Kreekraksluis – Antwerpen
  Tijdens het ontbijt vaart het schip naar Tholen. Fietstocht door een bosrijk gebied, de “Wouwse Plantage“, via Bergen op Zoom naar het zuiden naar de imposante Kreekraksluizen. Het schip ligt aan het einde van de dam en vandaar uit vaart u gezamenlijk door de indrukwekkende haven van Antwerpen naar de binnenstad. Antwerpen is bekend als Diamantstad, maar ook als de geboortestad van de beroemde schilder Rubens. In de “Onze Lieve Vrouwe Kathedraal” kunt u zijn werk bewonderen. In de omgeving van de kathedraal en de Grote Markt staan de mooie herenhuizen uit een rijk verleden. Diner in Antwerpen op eigen gelegenheid, restaurant-aanbevelingen zijn aan boord beschikbaar. Na het avondeten: bezoek aan de mooie binnenstad.

  Dag 5 (wo): Antwerpen – Temse – St. Amands/Dendermonde (Ca. 47-59 km)
  Na het ontbijt fietstocht vanuit de haven naar de Zeeschelde. De fietsroute volgt deze mooie, maar ook grillige getijdenrivier stroomopwaarts richting Dendermonde. Er loopt een mooi fietspad
  langs de rivier en de omgeving rondom de Schelde is prachtig. U fietst naar St. Amands of Dendermonde, een aardig provinciestadje aan de Schelde.

  Dag 6 (do): St. Amands/Dendermonde – Gent (Ca. 53-40 km)
  Met de fiets vanaf St. Amands of met het schip naar Dendermonde. Vanaf Dendermonde gaat de fietstocht verder langs de Schelde naar Gent, een bruisende universiteitsstad met een rijke historie. In de namiddag heeft u de mogelijkheid de stad op eigen gelegenheid te ontdekken of om in de levendige binnenstad inkopen te doen. De stad ontstond in de Romeinse tijd, waar de rivieren de Leie en de Schelde samenkomen. De gunstige ligging heeft door de jaren heen veel welvaart gebracht, met als hoogtepunt eind 13e, begin 14e eeuw. De lakenindustrie bracht grote rijkdom. In de binnenstad zijn veel oude patriciërswoningen bewaard gebleven. In de Lakenhal (1425) kwamen de lakenhandelaars bijeen. De belangrijkste kerk is de St. Baafs Kathedraal, die in verschillende eeuwen en in verschillende stijlen werd gebouwd. In de kathedraal hangen een aantal meesterwerken van middeleeuwse schilderkunst, waarvan “De aanbidding van het Lam Gods” van Jan van Eyck de bekendste is. Het schip ligt in de binnenstad van Gent.

  Dag 7 (vr): Gent – Brugge (Ca. 56 km)
  De fietstocht begint buiten de stad Gent en voert u door het aangename vlakke land van West-Vlaanderen naar Brugge. Brugge, ook wel Venetië van het Noorden genoemd, is misschien wel de mooiste van de Vlaamse steden. Haar oude centrum, dat stamt uit de middeleeuwen, is vrijwel onaangetast gebleven. Brugge was toen een wereldstad en het centrum van handel en kunst,
  waarvan we nu nog volop kunnen genieten. Maar Brugge is ook een gezellige stad om te winkelen of uit te gaan.

  Dag 8 (za): Brugge
  Na het ontbijt is de reis ten einde: uitschepen tot 10:00 uur.

  Cursief gedrukte trajecten worden met het schip afgelegd.
  Alle afstanden zijn “circa-afstanden” van de aanbevolen fietsroutes.
  Wanneer u een dag niet fietsen wilt, kunt u relaxen en de route met het schip afleggen.

  Programma en gegevens onder voorbehoud van tussentijdse wijzigingen als gevolg van technische, meteorologische en/of nautische gronden.
  De reisleider biedt dagelijks begeleide fietstochten aan; voor gasten die de fietsroutes individueel willen fietsen, zijn er routebeschrijvingen en kaarten aan boord beschikbaar.
  De reisleider kan bij pech onderweg of noodgeval altijd mobiel bereikt worden.

  Op de aankomstdag kunt uw bagage al vanaf 10:00 uur aan boord brengen.

 • Programma Brugge-Amsterdam

  Reisprogramma Vlaanderen & Nederland: Van Brugge naar Amsterdam | MS Zwaantje

  Dag 1 (za): Aankomst in Brugge
  Aankomst in de vroege namiddag in het mooie stadje Brugge, de parel van Vlaanderen. De bemanning verwacht u tussen 13 en 16:30 uur en heet u van harte welkom. Deze namiddag heeft u nog genoeg tijd om een eerste indruk te krijgen van deze betoverende stad. Namiddag en avond met stadswandeling in Brugge.

  Dag 2 (zo): Brugge – Gent (Ca. 56 km)
  Vandaag begint uw dag op het water en verlaat u Brugge vroeg in de morgen. Direct buiten de stad begint de fietstocht door het aangename platteland van West-Vlaanderen naar Gent. Het schip ligt in de binnenstad van Gent. Voordat u naar het schip fietst kunt u in de middags nog de prachtige historische binnenstad van Gent bezoeken.

  Dag 3 (ma): Gent – Dendermonde/St. Amands (Ca. 40-53 km)
  Vandaag vaart het schip over de rivier Schelde naar Dendermonde, een aardig provinciestadje dat aan de monding van de Dender ligt. ’s Ochtends kunt u nog Gent bezichtigen. De fietstocht gaat langs de Zeeschelde en u volgt deze mooie, maar ook grillige getijdenrivier stroomafwaarts. Afhankelijk van het getij, die de vaartijd voor dit stuk bepaald, wordt in overleg met de schipper de vertrektijd vastgesteld. Met de fiets of per schip van Dendermonde naar St. Amands. Overnachting in St. Amands.

  Dag 4 (di): St. Amands – Temse – Antwerpen (Ca. 47/59 km)
  Vandaag volgt u de Schelde verder stroomafwaarts via Temse naar Antwerpen. Langs de rivier loopt een mooi fietspad en het landschap rondom de Schelde is prachtig. De havenstad Antwerpen met zijn prachtige binnenstad is bekend als diamantstad, maar ook als geboortestad van schilder Rubens. Diner in Antwerpen op eigen gelegenheid, restaurant-aanbevelingen zijn aan boord beschikbaar.

  Dag 5 (wo): Antwerpen – Kreekrak sluizen | Kreekrak sluizen – Tholen (Ca. 34/43 km) | Tholen – Dordrecht
  Het schip vaart over het Schelde-Rijnkanaal naar de Kreekkrak sluizen. Daar gaat u van boord en begint de fietstocht. Deze voert u over verschillende landgoederen en langs Bergen op Zoom en Halsteren naar Tholen, een voormalig eiland te midden van de grote Zeeuwse stromen, waar veel mensen van de visvangst leefden. In Tholen komt u weer aan boord en vaart u met het schip langs het imposante sluizencomplex de “Volkerak” en vestigingsstad Willemstad naar Dordrecht, één van de oudste steden van Nederland. Vandaag wordt samen met de schipper besproken, welk deel van de route met de fiets kan worden afgelegd.

  Dag 6 (do): Dordrecht – Kinderdijk | Kinderdijk – Schoonhoven – Vianen (Ca. 55 km)
  Vandaag begint de dag met een overtocht van de waterbus, die u en uw fiets in ca. 10 minuten overvaart naar Alblasserdam. Na een paar minuten fietsen bereikt u Kinderdijk, de beroemdste windmolens van Nederland – houdt uw camera’s gereed, het is de moeite waard!. In de buurt van Kinderdijk ontdekt u een rij van grote windmolens, die gebouwd zijn om de Alblasserwaard droog te pompen. Een van deze molens kunt u bezichtigen. U fietst verder door de provincies Zuid-Holland en Utrecht naar vestigingsstadje Vianen. ’s Avonds kunt u dit stadje ontdekken.

  Dag 7 (vr): Vianen – Breukelen | Breukelen – Amsterdam (Ca. 46 km)
  Vandaag vaart het schip allereerst naar Breukelen, waar u van boord gaat en met de fiets langs de rivier Vecht gaat fietsen. De Vecht regio is sinds de 17e eeuw een geliefd gebied, waar rijke Amsterdammers hun vakantiehuis, villa of klein kasteel, vaak te midden van de grotere parken, lieten bouwen. Tijdens deze tocht passeert u Nieuwersluis, Loenen en Vreeland. In Nigtevecht kunt u nog een kaasboerderij bezoeken, waarna u via de historische stadje Muiden Amsterdam bereikt. U treft het schip weer in de haven in Amsterdam.

  Dag 8 (za): Amsterdam
  Na het ontbijt is de reis ten einde: uitschepen tot 10:00 uur. Voordat u aan de terugreis begint, heeft u nog de gelegenheid Amsterdam te ontdekken, een museum te bezoeken, te winkelen en/of een grachtenrondvaart te maken (niet incl.).

  Cursief gedrukte trajecten worden met het schip afgelegd.
  Alle afstanden zijn “circa-afstanden” van de aanbevolen fietsroutes.
  Wanneer u een dag niet fietsen wilt, kunt u relaxen en de route met het schip afleggen.

  Programma en gegevens onder voorbehoud van tussentijdse wijzigingen als gevolg van technische, meteorologische en/of nautische gronden.
  De reisleider biedt dagelijks begeleide fietstochten aan; voor gasten die de fietsroutes individueel willen fietsen, zijn er routebeschrijvingen en kaarten aan boord beschikbaar.
  De reisleider kan bij pech onderweg of noodgeval altijd mobiel bereikt worden.

  Op de aankomstdag kunt uw bagage al vanaf 10:00 uur aan boord brengen.

 • In- en exclusief

  Inclusief
  – Scheepsreis & accommodatie in de geboekte categorie, 8 dagen / 7 nachten (zaterdag – zaterdag) van / naar Amsterdam c.q. Brugge;
  – Volpension: 7 x ontbijt, 6 x lunchpakket tijdens fietstochten, 6 x drie-gangen-diner (diner in Antwerpen is niet inclusief);
  – Gebruik van beddengoed en handdoeken (handdoekenwissel dagelijks mogelijk), dagelijkse reiniging van de hut;
  – Welkomstdrankje en informatiegesprek tijdens de eerste avond;
  – Reisleider (Nederlands-, Duits- & Engelstalig) met dagelijkse voorbesprekingen van de fietstochten, meerdere korte stadsrondleidingen (gratis); de reisleider is overdag ook met de fiets onderweg en voor gasten die de fietstochten individueel fietsen, mobiel bereikbaar; dagelijks fietstochten met gids;
  – Gedetailleerd kaartmateriaal en routebeschrijvingen voor dagelijkse fietstochten;
  – Dagelijks koffie en thee tot 16:00 uur.

  Exclusief
  – Transfers naar / van ligplaatsen Amsterdam c.q. Brugge;
  – Reserveringskosten;
  – Fietshuur;
  – Andere transfers;
  – Diner in Antwerpen;
  – Parkeerkosten;
  – Entreegelden & excursies;
  – Kosten voor de overvaart met de pont/veer (ca.  €5) en waterbus (€4);
  – drankjes aan boord;
  – Persoonlijke verzekeringen;
  – Fooien (facultatief).

  Reserveringskosten €15 per boeking / groep (verplicht)
  Huurfiets met 21 versnellingen, handrem, fietstas: €70 per week
  Huur E-Bike, 3 versnellingen en ondersteuningniveau's en alleen handremmen :  € 175 per week (er zijn maar een beperkt aantal E-Bikes beschikbaar; daarom alleen op aanvraag bij boeking)

 •  

 • Hutsoorten en prijzen 2018

  PRIJZEN HOLLAND & VLAANDEREN MS ZWAANTJE 2018, per persoon:

    Hutten: voor  

  Per persoon

  2-persoonshut  2 pers.  € 1.079
  2-persoonshut voor alleengebruik * 1 pers.  €  1.429

  *: single hut: max. 1 per afvaart.

  DATA SEIZOEN MS ZWAANTJE 2018 HOLLAND & VLAANDEREN:
  Amsterdam – Brugge, vertrekdata op:
  21 april, 5 mei, 30 juni, 14 en 28 juli.
  Brugge-Amsterdam, vertrekdata op: 28 april, 23 juni, 7 en 21 juli en 4 augustus
  Op andere data vaart het schip tussen Brugge en Parijs (14-daagse reis) en  Parijs en Epernay (Frankrijk): info op aanvraag.

 • Goed om te weten

  Fietsen
  De fietsen zijn toerfietsen met 21 versnellingen, handremmen en een fietstas. Er is een beperkt aantal e-bikes op aanvraag beschikbaar, vroeg reserveren is aan te raden. Andere huurfietsen (bijv. kinderfietsen, “slipstreamers” of kinderkar) en kinderzitjes (achterop) zijn op deze reizen uitsluitend na voorafgaande aanvraag (bij boeking) en bevestiging en in zeer beperkt aantal mogelijk.
  Een huurfiets is facultatief. Gasten mogen zonder meerkosten hun eigen fiets of E-bike meenemen. De bemanning en reisorganisatie is in dit geval niet aansprakelijk voor schade c.q. verlies of diefstal van de eigen fietsen. In Nederland en België bestaat geen helmplicht. Er zijn een aantal fietshelmen aan boord verkrijgbaar (gratis).

  Algemene voorwaarden
  De Algemene (reis-)voorwaarden van Boat Bike Tours gelden voor fiets-vaar-vakanties en de daarop betrekking hebbende reisovereenkomsten en –bevestigingen. Bij boeking van een reis worden deze voorwaarden integraal onderdeel van de reisovereenkomst. Indien afwijkende bepalingen op uw boeking van kracht zijn, wordt u daarover vóór of bij boeking schriftelijk door ons geïnformeerd. Uw reisbevestiging is bindend. Reisprogramma’s en andere informatie zijn onder voorbehoud van tussentijdse wijzigingen, o.a. als gevolg van meteorologische, technische of om nautische redenen.

  Contact
  Boat Bike Tours BV
  ’t Prooyen 3-B
  1141 VD Monnickendam
  Nederland
  Tel: +31 299 313071
  Fax: +31 299 313065
  info@boatbiketours.com
  www.boatbiketours.com

  Update: 9 mei 2017

 • Foto's

 •