default-logo
Location: Duitsland | Sleeswijk-Holstein | Kiel
Price: v.a. € 799,-

Sail and Bike Deense Zuidzee | Zeilschip

Tijdens deze actieve zeil en fietsvakantie geven de wind door je haren en de zon op je huid je het ultieme gevoel van vrijheid! Veel zeilers zijn van mening dat je niet meer naar de “echte” Zuidzee hoeft als je in de “Deense Zuidzee” bent. Deze biedt immers alles wat het hart begeert: op de kleine en grotere eilanden ben je nooit ver van het water verwijderd, fjorden worden afgewisseld met pittoreske havenstadjes.

Houd rekening met een klein beetje avontuur! – Deense Zuidzee

Een mild klimaat, het prachtige licht heuvelachtige landschap en getijdenverschillen en golfhoogtes die kleiner zijn dan op de Noordzee maken dit tot een ideaal gebied om te fietsen en te zeilen! Bezoek onder andere Aerø, Fünen, Langeland en Kiel.

U verblijft, eet en slaapt aan boord van een traditioneel zeilschip.

Voor deze actieve zeil en fietsvakantie is zeilervaring niet noodzakelijk: deze reis is geschikt voor iedereen.

 

 • Data/Prijzen Deense Zuidzee

 • Informatie Schip

  Zeilschip

  Tijdens deze actieve zeil en fietsvakantie verblijft, eet en slaapt u aan boord van een traditioneel zeilschip. De voormalig zeilende vrachtschepen, zijn volgens moderne maatstaven, maar met behoud van traditionele kenmerken en een unieke sfeer verbouwd tot een zeilend passagiersschip voor 16 tot 20 personen. In het voormalige vrachtruim vindt u nu een gezellig dagverblijf, dat op sommige schepen uit twee delen bestaat. De hutten zijn in de regel 2- tot 4-persoonshutten met 2 lage en 2 hoge (stapel-)bedden. Boekt u een hut met twee personen, dan slaapt u uiteraard ook met 2 personen in die hut, ook al heeft de hut 3 of 4 bedden. De hutten beschikken over een wastafel en een kleine kast of opbergruimte voor bagage. Verder is er een compleet ingerichte keuken (kombuis), enkele douches en toiletten voor gemeenschappelijk gebruik en natuurlijk een prachtig zonnedek, waar u heerlijk kunt relaxen. Deze schepen bieden u niet de standaard die u in hotels gewend bent, maar zijn eenvoudiger ingericht. Daartegenover staat dat u – behalve van prachtige fietstochten – ook in een unieke ambiance kunt genieten van een fascinerende zeilervaring en van zon, zee en zeilen, van wind, water en prachtige havenstadjes.

  Er varen 12 verschillende traditionele zeilschepen in dit gebied. Na boeking hoort u met welk schip u vaart. De precieze route is bij een zeilschip van wind en weer afhankelijk en de crew kan daarom indien nodig op bepaalde punten enigszins van de beschrijving afwijken. Dit wordt altijd aan boord met de gasten besproken. Houd rekening met een klein beetje avontuur!

 • Reisprogramma Deense Zuidzee

  Reisprogramma Sail and Bike: Deense Zuidzee | Zeilschip
  Een actieve zeil en fietsvakantie

  Dag 1 (za): Aankomst in Kiel
  Deze actieve zeil en fietsvakantie begint op zaterdag. U gaat op eigen gelegenheid naar de prachtige Duitse haven- en Hanzestad Kiel. De crew verwacht u vanaf 18:00 uur aan boord (op 24 juni vanaf 20:00 uur). In de avond kunt u nog een wandeling maken door de binnenstad van Kiel.

  Dag 2 (zo): Kiel – Aerø | Aerø (Ca. 20-30 km)
  Vandaag worden de zeilen gehesen en wordt koers gezet naar Marstal op het Deense eiland Aerø. In Marstal aangekomen kunt u deze havenstad en / of de omgeving te voet of per fiets ontdekken.

  Dag 3 (ma): Aerø – Soby/Aerøskobing (Ca. 25-30 km)
  Met de fiets langs de Oostzeekust over mooie fiets-paden naar Aerøskobing. Daarna gaat de route verder naar het noordelijkste punt van het eiland, de havenstad Soby, waar 2 imposante bouwwerken – de Marinakerk en de vuurtoren Soby Molle – op u wachten. Het schip volgt de waterweg van Marstal naar Soby of Aeroskobing.

  Dag 4 (di): Soby/Aerøskobing – Fünen | Fünen (Ca. 25 km)
  Het schip brengt u naar de haven van Faaborg op het eiland Fünen, dat door de langste hangbrug van Europa met het eiland Seeland is verbonden. De fietstocht voert rondom Faaborg op het westelijk deel van het eiland. Fünen wordt vanwege de talloze kasteeltjes en landhuizen ook wel “eiland van de 100 herenhuizen”genoemd. Niet zo riant als deze herenhuizen was de tot 1989 gebruikte gevangenis die u kunt bezoeken.

  Dag 5 (wo): Fünen – Svendborg (Ca. 15-30 km)
  Vandaag fietst u op Fünen langs het water en door licht heuvelig landschap naar het havenstadje Svendborg en daarna verder naar schiereiland Troense. In dit centrum van de scheepsbouw woonde ooit de schrijver Berthold Brecht. Als alternatief voor de fietstocht blijft u aan boord en zeilt u met het schip naar de volgende haven.

  Dag 6 (do): Svendborg – Langeland: Rudkøbing/Bagenkop (Ca. 15-30 km)
  Uw reisdoel vandaag is Rud of Bagenkop op het eiland Langeland. Die fietstocht voert u van Troense via de imposante Sundbrug direct naar Rudkøbing, of afhankelijk van het weer naar Bagenkop. Langeland heeft enkele van de mooiste stranden van Denemarken. Bijna 120 Kilometer kust met lange zandstranden en eenzame baaien worden afgewisseld door gemengde bossen en open velden, kleine dorpjes en haventjes.

  Dag 7 (vr): Langeland: Rudkøbing/Bagenkop – Kiel
  Vandaag vaart u gezamenlijk terug naar Kiel. Geniet nog van een heerlijke zeildag aan boord, voordat u in de namiddag in Kiel aankomt. Als de tijd het toelaat is er misschien nog de mogelijkheid om een haven langs de fjorden richting Holtenau aan te doen of om in Kiel te fietsen.

  Dag 8 (za): Kiel
  Een week later is de actieve zeil en fietsvakantie ten einde. Na het ontbijt rond 10:00 uur: afscheid nemen van de bemanning en uw medereizigers, waarna u van boord gaat.

  De precieze route is bij een zeilschip van wind en weer afhankelijk en de crew kan daarom indien nodig op bepaalde punten enigszins van de beschrijving afwijken. Dit wordt altijd aan boord met de gasten besproken. Houd rekening met een klein beetje avontuur!

  Tijdens deze reis wordt uw medewerking bij het hijsen van de zeilen op prijs gesteld.

 • Inclusief

  Inclusief:
  – 7 Nachten aan boord van een traditioneel zeilschip in hutten met wastafel en gemeenschappelijk gebruik van douches & toiletten;
  – Zeilreis van / naar Kiel in Duitsland;
  – Welkomstdrankje;
  – Schoonmaak van de hut, beddengoed en handdoeken (handdoekwissel op verzoek);
  – Volpension: ontbijt, lunchpakket voor fietstochten of middagsnack, avondeten;
  – Havengelden;
  – Reisleiding aan boord door de schipper;
  – Dagelijkse bespreking van de fiets- en zeiltochten;
  – 1 x informatiemateriaal per hut (Duitstalig).

  Exclusief:
  – Uw reis naar Kiel en terug;
  – Transfers;
  – Fietshuur;
  – Reserveringskosten;
  – Entreeprijzen;
  – Parkeerkosten;
  – Stadsplattegronden;
  – Verzekeringen;
  – Fooien en andere uitgaven van persoonlijke aard.

  Reserveringskosten (verplichte toeslag, wordt per boeking berekend, niet per persoon): € 15.
  Huurprijs
  voor een fiets met 7 versnellingen, hand- en terugtraprem, fietstas en huurfietsverzekering: € 70.

 •  

 • Hutsoorten en prijzen 2018

  Reisperiodes 2018:
  Aankomst en vertrek op zaterdag:
  26.05.-02.06. / 02.06.-09.06. / 09.06.-16.06. / 23.06.*-30.06. / 30.06.-07.07. / 07.07.-14.07. 14.07.-21.07. / 21.07.-28.07. / 28.07.-04.08.

  * Inschepen om 20:00 uur.

  Reissom 2018 per persoon in Euro:

     Alle data (7 nachten)
  Hut met 2 personen 799
  Hut met 3 personen 729
  Hut met 1 persoon 1.299

  Huurprijs voor een fiets met 7 versnellingen, hand- en terugtraprem, fietstas en huurfietsverzekering: € 70
  Reserveringskosten: € 15  (verplichte toeslag, wordt per boeking berekend, niet per persoon)

 • Goed om te weten

  Fietsen
  De huurfietsen op het schip zijn overwegend toerfietsen (meestal damesmodellen) met 7 versnellingen (naaf), fietstas en hand- en/of terugtraprem. Het is niet mogelijk om andere fietsen (o.a. kinderfietsen, tandems) te huren. U kunt (zonder meerprijs) uw eigen fiets meenemen. Rederij/scheepseigenaar, bemanning en organisator zijn in dit geval niet aansprakelijk voor verlies, diefstal en/of schade.

  Bijzonderheden:

  Inschepen
  Vanaf 18:00 uur. (20:00 uur op 23 juni)

  Uitschepen
  Na het ontbijt tot 10:00 uur.

  Fietsen aan boord
  Lichtgewicht unisex tourfietsen van het merk KTM met 7 versnellingen, hand- en terugtraprem en fietstas zullen tot uw beschikking staan tijdens deze actieve zeil en fietsvakantie.

  Fietstochten tijdens deze actieve zeil en fietsvakantie
  De fietstochten zijn individueel en zonder begeleiding. U legt tussen de 15 en 30 km af. Alle afstanden zijn “circa-afstanden” van de aanbevolen fietsrouten.

  Route-eigenschappen
  U fietst door vlak of licht heuvelig landschap, maar altijd over fietspaden.

  Bagage
  Aanbevolen wordt een goed regenpak (jas en broek), een fietshelm, een zonnehoed en –bril en sportschoenen. Omdat de opbergruimte in de hut beperkt is, raden wij u af om met harde koffers te reizen

  Reisdocumenten
  Vergeet u niet uw paspoort of identiteitskaart mee te nemen.

  Vaarplan en programma onder voorbehoud
  De vaarroute is weersafhankelijk en het kan daarom nodig zijn om van het aangegeven programma af te wijken. De schipper behoudt zich het recht voor de route voor uw veiligheid te veranderen (dit is geen geldige reden voor een annulering).

  Speciale dieetwensen
  Bijvoorbeeld vegetarisch eten, lactose- of glutenvrij dieet moeten bij boeking worden aangegeven en proberen we te honoreren. De meerprijs hiervoor is ca. € 25 per persoon / week (direct te betalen). Informeert u ons bij boeking.

  Algemene voorwaarden
  De Algemene (reis-)voorwaarden van Boat Bike Tours gelden voor fiets-vaar-vakanties en de daarop betrekking hebbende reisovereenkomsten en –bevestigingen. Bij boeking van een reis worden deze voorwaarden integraal onderdeel van de reisovereenkomst. Indien afwijkende bepalingen op uw boeking van kracht zijn, wordt u daarover vóór of bij boeking schriftelijk door ons geïnformeerd. Uw reisbevestiging is bindend. Reisprogramma's en andere informatie zijn onder voorbehoud van tussentijdse wijzigingen, o.a. als gevolg van meteorologische, technische of om nautische redenen.

  Minimum deelnemersaantal: 10
  Peildatum 14 dagen voor begin van de reis.

  De reisvoorwaarden van de reisorganisator zijn tevens van toepassing. Reisorganisator: SE tours GmbH , Bremerhaven (D).

  Contact
  Boat Bike Tours BV
  ’t Prooyen 3-B
  1141 VD Monnickendam
  Nederland
  Tel: +31 299 313071
  Fax: +31 299 313065
  info@boatbiketours.com
  www.boatbiketours.com

  Update: 7 juli 2017

 • Foto's