default-logo
Location: Duitsland | Sleeswijk-Holstein | Kiel
Price: v.a. € 890,-

Sail and Bike Oostzee en Deense eilanden | Zeilschip Atlantis

Zeilen en fietsen als ultieme combinatie
De Oostzee is altijd in de buurt, als u de “Ostsee-Radweg” fietst. Dit biedt u de geweldige mogelijkheid om de fietsroute te combineren met een zeilreis op onze driemaster “Atlantis“. Met als ultieme voordeel dat u kunt genieten van de variëteit die de verschillende Deense eilanden u bieden. De bijzondere die de verschillende Deense eilanden u bieden. De bijzondere cocktail van natuur en cultuur garandeert een bijzondere vakantie en een onvergetelijke reiservaring. En uw varende hotel volgt u waar u fiets! Uw comfort was nog nooit zo groot!

Geniet van de variëteit die de Deense eilanden u bieden – Sail & Bike Oostzee en Deense eilanden

Genieten van het mooiste van Denemarken
De mooiste plaatsen van Denemarken en de belangrijkste bezienswaardigheden wilt u natuurlijk niet missen. Daarom wordt u op uw fietstocht begeleid door een reisleider. Voorafgaand aan een fietstocht hoort u van de reisleider hoe lang en zwaar de route is en wat de mogelijkheden onderweg zijn. Uiteraard kunt u de route is en wat de mogelijkheden onderweg zijn. Uiteraard kunt u de route ook zelfstandig fietsen.

De driemaster “Atlantis” heeft een prachtig ruim dek met buitenbar.

Oostzee fietsroute
Met recht wordt de “Ostsee-Radweg” de mooiste fietsroute van Denemarken genoemd. Zeer afwisselende landschappen, adembenemende uitzichtpunten en idyllische dorpen en stadjes vormen de basis voor deze populaire fietsroute.

Zeilschip Atlantis Deense eilanden

Zeilschip Atlantis

Huisjes op Aero - Deense eilanden

 

 • Data/Prijzen Oostzee en Denemarken

 • Informatie Schip

  Zeilschip Atlantis

  De barkentijn “Atlantis” is in 1905 op een werf in Hamburg gebouwd als lichtschip – een baken in de monding van de Elbe, op een plaats waar de bouw van een vuurtoren niet meer mogelijk is. Na 70 dienstjaren in de Buitenelbe kreeg zij een tweede leven als zeilschip. De luxe en het comfort van het schip werd naar een hoger niveau getild. Uiteraard met behoud van de traditionele uitstraling, die het schip zo geliefd maakt. De salon is royaal en gerieflijk ingericht. Een stijlvolle salonbar en eigen hotelkeuken maken het comfort aan boord compleet. De driemaster heeft een prachtig ruim dek met buitenbar. Een plaats waar het heerlijk vertoeven is.

  Atlantis op de Oostzee

 • Reisprogramma Oostzee en Denemarken | 6 dagen

  Reisprogramma Sail & Bike: Oostzee en Denemarken | 6 dagen | Atlantis
  Oostzee en de Deense eilanden

  Dag 1: Kiel, Holtenau
  De 6-daagse fiets-vaar-vakantie op en langs de Oostzee en de Deense eilanden begint in Kiel. De crew verwelkomt u aan boord van de “Atlantis“. U kunt intrek nemen in uw comfortabele hut. Bij het avondeten aan boord maakt u verder kennis met de crew en uw andere reisgenoten.

  Dag 2: Kiel – Eckernförde (fietstocht ca. 36 km)
  Na een voedzaam ontbijt aan boord van de Atlantis start direct de eerste fietstocht. U fietst langs een kanaal en langs de kust naar Eckernförde waar de Atlantis al weer op u ligt te wachten.

  Dag 3: Horuphavn – Sønderborg (fietstocht ca. 25 km)
  ‘s Morgens wordt het sein “lijnen los” gegeven en de zeilen worden gehesen voor een zeiltocht in de richting van Horuphavn. In Horuphavn zal u met de bijboot naar land worden gebracht en volgt de fietstocht van ca. 25 km richting Sonderborg. Deze tour zal langs de prachtige Oostzeekust met indrukwekkende kliffen, mooie stranden en een weids landschap. In Sonderborg zal de “Atlantis” op ons liggen wachten in de buurt van kasteel Sonderborg.

  Dag 4: Sønderborg – Faaborg (fietstocht ca. 50 km)
  Vandaag gaat u per fiets (ca. 50 km) naar Faaborg. Een deel van de reis zult u per veerboot afleggen. De route voert u langs landelijke kleine wegen. Onderweg geniet u van de mooie blikken op het fjord en over het water. In Fynshav wordt u door de veerboot overgezet naar Bojden op het eiland Fünen. Daar zet u uw fietstocht richting Faaborg voort door het betoverende landschap met rustieke boerderijen en lieflijke dorpen. Eenmaal aangekomen in Faaborg, wacht de “Atlantis” u op in de levendige haven. Hier vindt u pittoreske vakwerkhuizen en smalle stegen.

  Dag 5: Faaborg – Svendborg (fietstocht ca. 36 km)
  Uw fietsroute (ca. 36 km) start deze ochtend in Faaborg en voert u naar Svendborg. U fietst over slingerende wegen door het heuvelachtige Fünse landschap. Onderweg zijn er lange zandstranden die uitnodigen voor een rust- of zwempauze. ‘s Middags komt u in Svendborg aan. De helft van alle Deense houtschepen zijn hier rond 1850 gebouwd. Enkele mooie exemplaren kunt u nog bewonderen in de zeilhaven van de stad. De stad nodigt uit tot een gezellige stadswandeling. ‘s Avonds komt u weer vol met nieuwe indrukken op de “Atlantis“.

  Dag 6: Svendborg – Søby (Æroskobing) (fietstocht ca. 35 km) | Søby – Kiel
  De dag start met een zeiltocht naar Søby op het eiland Æro. U kunt dit juweel van de Deense archipel per fiets (ca. 35 km) ontdekken. Het eiland Æro heeft een geheel eigen charme, die u 100 jaar terug in de tijd doet wanen. Kleine gekleurde vakwerkhuizen, een heuvelachtig agrarisch landschap, idyllische dorpspleinen: een plek waar u helemaal weg kunt dromen. De fietsroute brengt u tegen de middag in Æroskobing. Daar kunt u door de steegjes met stokrozen slenteren of de haven met authentieke bootjes bewonderen. ‘s Avonds gooit de crew van de “Atlantis” de trossen los om richting Kiel te varen. Zo beleeft u de zonsondergang op het water van de schone Oostzee.

  Dag 6: Afscheid in Kiel
  De 6-daagse fiets-vaar-vakantie op en langs de Oostzee en de Deense eilanden is ten einde. Na een uitgebreid ontbijt worden de koffers weer gepakt en is het tijd om afscheid te nemen van de crew en medereisgenoten. Route: Kiel Holtenau – Deense eilandenarchipel – Kiel

  Wijzigingen in route en programma voorbehouden.

 • Reisprogramma Oostzee en Denemarken | 10 dagen

  Reisprogramma Sail & Bike: Oostzee en Denemarken | 10 dagen | Atlantis
  Oostzee en de Deense eilanden

  Dag 1: Kiel, Holtenau
  De 10-daagse fiets-vaar-vakantie op en langs de Oostzee en de Deense eilanden begint in Kiel. De crew verwelkomt u aan boord van de “Atlantis“. U kunt intrek nemen in uw knusse hut. Bij het avondeten aan boord maakt u verder kennis met de crew en uw reisgenoten.

  Dag 2: Zeildag Kiel – Klintholm
  Vandaag vertrekt het schip richting Møn. Deze eerste dag staat in het teken van zeilen. Als u wilt, mag u actief deelnemen bij het zetten van de zeilen. Het is natuurlijk ook prima als u een gemoedelijk plekje aan dek zoekt. U kunt genieten van de prachtige vergezichten op de Ostzee en u verwonderen over het zeilen met een historische driemaster. ‘s Avonds bereikt de “Atlantis” de kleine havenstad Klintholm op Møn.

  Dag 3: fietstocht op Møn (ca. 43 km)
  Het fietsavontuur gaat beginnen! Hoogtepunt van de 43 km fietsroute over het eiland Møn zijn natuurlijk de steile kliffen bij Store Klint met de beroemde krijtrotsen van Møns Klint. De Krijtrotsen aan de oostkant van het eiland zijn wel 128 meter hoog. Op dit adembenemende uitzichtpunt heeft u een prachtig uitzicht over de Oostzee. Eenmaal terug aan boord worden de trossen van de “Atlantis” weer losgemaakt en zet het schip koers naar Køge: een van de best bewaarde middeleeuwse stadjes van Denemarken.

  Dag 4: Koningsstad Roskilde (fietstocht ca. 36 km)
  Met de fiets vertrekt u vanuit Køge naar Roskilde (ca. 36 km). Tegen de middag bereikt u Koningsstad Roskilde. De stad ligt buitengewoon mooi in het kronkelende fjord. Absoluut een bezoek waard is de beroemde en statige Domkerk, die onder bescherming van het UNESCO Werelderfgoed staat. Natuurlijk is er ook tijd om de stad verder te verkennen en om de sfeervolle haven te bezoeken. Op de namiddag gaan we met de trein naar Kopenhagen. Daar treft u de “Atlantis” aan, liggend voor het kasteel van Kopenhagen.

  Dag 5: Kopenhagen – op bezoek bij de Kleine Zeemeermin!
  Kopenhagen is een veelzijdige stad. De paleizen en “stadeilanden”, de hippiewijk “Christiania”, de koninklijke tuinen en slot Rosenberg, de charmante binnenstad en bruisende wijken – de stad verovert in korte tijd de harten van haar bezoekers! ‘s Ochtends kunt u deelnemen aan een stadsrondleiding per fiets (ca. 25 km)- zeer geschikt in het fietsvriendelijke Kopenhagen. Daarna kan ieder op zijn eigen manier de stad verkennen.

  Dag 6: Kopenhagen
  In de morgen is er nog tijd om zelf even de stad Kopenhagen te bewonderen. In de middag als de “Atlantis” koers zet naar het eiland Samsø, kunt u nog even zwaaien naar de Kleine Zeemeermin, die op een rots in de haven zit.

  Dag 7: Eiland Samsø (fietstocht ca. 54 km)
  Samsø wordt ook wel het “Zonneneiland” van de Deense eilandenarchipel genoemd. Het eiland heeft een bijzondere charme; het straalt een kalmte en rust uit die men nog zelden tegenkomt in deze wereld. ‘s Ochtend wordt u met de bijboot naar Kolby Kås of Ballen Havn gebracht. Op Samso fietst u een tocht van ca. 54 km naar Tranebjerg en geniet u van uw lunch in Ballebjerg. ‘s Middags fietst u langs het Vogelreservaat van Stavens Fjord weer terug naar het schip, dat daarna verder naar het zuiden vaart. Voor het avondeten legt het schip aan in de haven van Nyborg op Fünen.

  Dag 8: Eiland Fünen (fietstocht ca 45 km)
  Vandaag voert de fietstocht u langs het imposante kasteel van Nyborg de stad uit en u fietst in zuidelijke richting. De eerste stop is bij een molen vanwaar u een blik kunt werpen op de Atlantis die dan de haven verlaat. U fietst verder langs het imposante kasteel Holckenhavn. Dit schitterende slot ligt wonderschoon ingebed in een prachtig parkachtige omgeving. Holckenhavn geldt als mooiste Renaissancekasteel van Denemarken. ‘s Middags heeft u een lunch met uitzicht op zee! Daarna gaat de fietstocht verder naar Skarupøre. De bemanning brengt u met behulp van de bijboot weer aan boord.  Daarna begint de zeiltocht naar het dynamische Svendborg. Het gaat er levendig en vrolijk aan toe in deze natuurhaven. Gezellige terrasjes nodigen u uit om even heerlijk te genieten van uw vakantie. Neem uw tijd, de “Atlantis” wacht wel in de haven van Svendborg.

  Dag 9: Eiland Ærø (fietstocht ca 40 km) | Soby – Kiel
  Het eiland Ærø is Denemarken in postzegelformaat. Uw fietsroute (ca. 40 km) gaat door kleine dorpjes met gekleurde en rietgedekte huisjes. Prachtige golvende velden met graan, gras of mais. U kunt genieten van een welverdiende fietspauze bij het indrukwekkende klif Voderup Klint. ‘s Middags komt u aan in Ærøskøbing, misschien wel de meest romantische plaats van heel Denemarken. Slingerende straten en steegjes, metershoge stokrozen en een marktplein met een oude waterpomp. Neem uw tijd voor een mooie wandeling! In de namiddag fietsen we weer terug naar Soby. Als we weer compleet aan boord zijn zal de Atlantis de zeilen hijsen en aan de terugreis naar Kiel beginnen.

  Dag 10: Zeildag Ærø – Kiel
  De 10-daagse fiets-vaar-vakantie op en langs de Oostzee en de Deense eilanden is ten einde. Na een uitgebreid ontbijt worden de koffers weer gepakt en is het tijd om afscheid te nemen van de crew en medereisgenoten.

 • Inclusief

  Inclusief
  – Reissom is inclusief hut met beddengoed en linnengoed en eigen douche en toilet;
  – Verblijf op basis van volpension;
  – Bijkomende scheepskosten en havengelden;
  – Veerpontje van Fynshavn naar Bojde;
  – Reissom is p.p. op basis van twee personen;
  – Reisleider (Duits en Engels sprekend).

  Exclusief:
  – Vervoer naar en vanaf Kiel-Holtenau;
  – Parkeerkosten;
  – Entreegelden & excursies;
  – Persoonlijke verzekeringen;
  – Fooien (facultatief);
  – Reserveringskosten € 15 per boeking;
  – Eventuele huur van fietsen (prijzen op aanvraag);
  – Drankjes aan boord.

  Reserveringskosten (verplichte toeslag, wordt per boeking berekend, niet per persoon): € 15.

 • Hutsoorten en prijzen

  6-daagse reis:
  Vertrek op zondag en aankomst op zaterdag, van en naar Kiel (Duitsland):
  op 8 juli ( 19 uur) tot 14 juli (9 uur). Prijs € 950 p.p.

  10-daagse reis:
  Vertrek op vrijdag en aankomst op zondag, van en naar Kiel (Duitsland):
  op 8 juni (19 uur) tot 17 juni (9 uur). Prijs € 1.350 p.p.
  op 29 juni ( 19 uur) tot 8 juli (9 uur). Prijs € 1.350 p.p.

 • Goed om te weten

  Fietsen
  U kunt uw eigen fiets meenemen, maar wij kunnen u ook helpen om een fiets in Kiel te huren. (prijs op aanvraag). Het schip heeft geen fietsen aan boord.

  Aanbevelingen
  U bagage graag meenemen in reistassen: harde koffers zijn ongeschikt in de hutten. Ons kledingadvies is om wind- en waterdichte kleding mee te nemen, dichte schoenen en sportieve vrijetijdskleding.

  Algemene voorwaarden
  De Algemene (reis-)voorwaarden van Boat Bike Tours gelden voor fiets-vaar-vakanties en de daarop betrekking hebbende reisovereenkomsten en –bevestigingen. Bij boeking van een reis worden deze voorwaarden integraal onderdeel van de reisovereenkomst. Indien afwijkende bepalingen op uw boeking van kracht zijn, wordt u daarover vóór of bij boeking schriftelijk door ons geïnformeerd. Uw reisbevestiging is bindend. Reisprogramma’s en andere informatie zijn onder voorbehoud van tussentijdse wijzigingen, o.a. als gevolg van meteorologische, technische of om nautische redenen.

  N.B. De fiets-vaar-vakantie Sail & Bike Oostzee is een zogenaamde “partnerreis” georganiseerd door onze Nederlandse partner Tallship Company, waarvoor evt. bijzondere voorwaarden van toepassing kunnen zijn.

  Contact
  Boat Bike Tours BV
  ’t Prooyen 3-B
  1141 VD Monnickendam
  Nederland
  Tel: +31 299 313071
  Fax: +31 299 313065
  info@boatbiketours.com
  www.boatbiketours.com

  Update: 14 september 2017

 • Foto's