default-logo
Location: Duitsland | Stralsund
Price: v.a. € 799,-

Sail en Bike Duitse Oostzee-eilanden | Traditionele zeilschepen

De Duitse Oostzee-eilanden Rügen en Usedom zijn bekend wegens de prachtige stranden en de historische badplaatsen uit het begin van de vorige eeuw. In deze tijd ontstonden de prachtige villa's langs de standpromenades, gebouwd in de stijl van de bekende Bäderarchitectuur.

Rügen en Usedom hebben samen gemiddeld de meeste uren zon per dag – Duitse Oostzee-eilanden

Rügen is het grootste Duitse eiland en heeft samen met Usedom in Duitsland gemiddeld de meeste uren zon per dag. De eilanden hebben een afwisselend landschap; tijdens het fietsen worden de natuur, de leuke drukke badplaatsen, de romantische fietspaden, de visserijstadjes en de mooie zandstranden ontdekt.

U verblijft, eet en slaapt aan boord van een traditioneel zeilschip.

Deze fiets- en zeilvakantie begint in Stralsund, waar het historische stadscentrum direct aan de haven ligt.

oostzee header

Oostzee

 

 

 • Data/Prijzen

 • Informatie Schip

  Traditionele zeilschepen

  Tijdens uw fiets-vaar-vakantie langs en op de Duitse Oostzee-eilanden verblijft, eet en slaapt u aan boord van een traditioneel zeilschip. De voormalig zeilende vrachtschepen, zijn volgens moderne maatstaven, maar met behoud van traditionele kenmerken en een unieke sfeer verbouwd tot een zeilend passagiersschip voor 16 tot 20 personen. In het voormalige vrachtruim vindt u nu een gezellig dagverblijf, dat op sommige schepen uit twee delen bestaat. De hutten zijn in de regel 2- tot 4-persoons hutten met lage en hoge (stapel-)bedden. Boekt u een hut met twee personen, dan slaapt u uiteraard ook met 2 personen in die hut, ook al heeft de hut 3 of 4 bedden. De hutten beschikken over een wastafel en een kleine kast of opbergruimte voor bagage. Verder is er een compleet ingerichte keuken (kombuis), enkele douches en toiletten voor gemeenschappelijk gebruik en natuurlijk een prachtig zonnedek, waar u heerlijk kunt relaxen. Deze schepen bieden u niet de standaard die u in hotels gewend bent, maar zijn eenvoudiger ingericht. Daartegenover staat dat u – behalve van prachtige fietstochten – ook in een unieke ambiance kunt genieten van een fascinerende zeilervaring en van zon, zee en zeilen, van wind, water en prachtige havenstadjes.

  Er varen 12 verschillende traditionele zeilschepen in dit gebied. Na boeking hoort u met welk schip u vaart. De precieze route is bij een zeilschip van wind en weer afhankelijk en de crew kan daarom indien nodig op bepaalde punten enigszins van de beschrijving afwijken. Dit wordt altijd aan boord met de gasten besproken. Houd rekening met een klein beetje avontuur!

  Traditioneel zeilschip Atlantis  Traditioneel zeilschip Soeverein  Traditioneel zeilschip Elizabeth

 • Reisprogramma

  Reisprogramma Duitsland: Rügen en Usedom | Traditionele zeilschepen
  Fietsen en varen langs en op de Duitse Oostzee-eilanden

  Dag 1 (za): Stralsund
  De fiets-vaar-vakantie langs en op de Duitse Oostzee-eilanden begint op zaterdag. Aankomst aan boord vanaf 18.00 uur. ‘s Avonds is het de moeite waard om een wandeling door de straten en steegjes in de historische Hanzestad Stralsund te ondernemen. Deze stad staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst; Stralsund heeft dan ook vele historisch interessante gebouwen waaronder het beroemde gotische stadhuis.

  Dag 2 (zo): Stralsund – Lauterbach (Ca. 50 km)
  Het schip zeilt van Stralsund naar het vissersdorp Lauterbach aan de oostkust van Rügen. U fietst eerst over de Rügendamm naar het eiland, waarna de fietstocht verder gaat door het natuurgebied in het zuidoosten van Rügen met onderweg kleine dorpjes zoals Gustow, Poseritz en Groß-Schoritz. In de namiddag komt u weer aan boord van het schip in Lauterbach. ‘s Avonds is het de moeite waard om in het nabijgelegen Putbus een wandeling te maken.

  Dag 3 (ma): Lauterbach – badplaatsen op Rügen, Sellin en schiereiland Mönchgut (Ca. 30-60 km)
  Terwijl het schip in de haven van Lauterbach blijft liggen, fietst u langs de Stresower Bucht en het Selliner meer naar de badplaatsen Binz, Sellin en verder naar Göhren op het nog in oorspronkelijke staat verkerende schiereiland Mönchgut. Wie voldoende energie over heeft, kan nog verder fietsen naar het zuidelijke Thiessow. Op de terugweg heeft u steeds een prachtig uitzicht op het schiereiland Mönchgut. Overnachting aan boord in Lauterbach.

  Dag 4 (di): Lauterbach – Peenemünde – Wolgast (Ca. 35 km)
  Het schip zet de zeilen voor een zeiltocht over de Greifswalder Bodden richting Peenemünde. Vanaf Peenemünde fietst u op het eiland Usedom richting Wolgast. Onderweg komt u langs Trasseneheide en Karlshagen, kleine badplaatsjes met prachtige zandstranden. Overnachting aan boord in de haven van Wolgast.

  Dag 5 (wo): Wolgast – badplaatsen op Usedom (Ca. 35 km)
  Het schip blijft deze dag in de haven van Wolgast liggen. U fietst over het eiland Usedom langs de Oostzee-badplaatsen Zinnowitz, Ueckerwitz, dorf en Ahlbeck. Al sinds 1852 is Ahlbeck een badplaats, nu een van de oudste op het eiland. Onderweg ziet u de prachtige en imponerende villa's langs de kustlijn uit de tijd van de “Bäderarchitektur” Terug kunt u desgewenst de trein van Ahlbeck naar Wolgast nemen (de trein neemt fietsen mee). Lengte van de fietsroute Wolgast-Ahlbeck: ca. 35 km.

  Dag 6 (do): Wolgast – Greifswald (Ca. 35-40 km)
  Onder zeil kunt u van Wolgast naar Greifswald zeilen. U kunt deze dag aan boord blijven en actief meezeilen of u fietst van Wolgast naar Greifswald. De fietstocht door het Ziesetal voert u door kleine dorpjes en de prachtige natuur. Een tussenstop bij de kloosterruïne Eldena is de moeite waard voordat u weer aankomt in de historische haven van Hanzestad Greifswald, waar het schip ligt.

  Dag 7 (vr): Greifswald – Stralsund (Ca. 40-45 km)
  Terwijl het schip van Greifswald naar Stralsund zeilt, fietst u door de dorpjes Falkenhagen en Brandshagen langs de Oostzee-arm de Strelasund. Onderweg ziet u de aalscholvers- en reigersbroedplaats in Niederhof.

  Dag 8 (za): Stralsund
  De fiets-vaar-vakantie langs en op de Duitse Oostzee-eilanden eindigt in Stralsund. U verlaat het schip na het ontbijt uiterlijk 10.00 uur.

  De precieze route is bij een zeilschip van wind en weer afhankelijk en de crew kan daarom indien nodig op bepaalde punten enigszins van de beschrijving afwijken. Dit wordt altijd aan boord met de gasten besproken. Houd rekening met een klein beetje avontuur! Tijdens deze reis wordt uw medewerking bij het hijsen van de zeilen op prijs gesteld.

 • Inclusief

  Inclusief
  – 8 dagen / 7 nachten aan boord in een hut in de geboekte categorie met gemeenschappelijke douches en toiletten;
  – Programma zoals uitgeschreven van/naar Stralsund;
  – Welkomstdrankje;
  – Volpension: ontbijt, lunchpakket tijdens fietstochten, avondeten;
  – Schoonmaak van de hut;
  – Beddengoed en handdoeken (op verzoek dagelijkse wissel);
  – Alle havengelden;
  – Kaartmateriaal 1 x per hut (Duitstalig);
  – Dagelijkse fiets- en tourbespreking;
  – Boordreisleiding door de schipper.

  Exclusief
  – Transfers naar / van de aanlegplaats in Stralsund;
  – Andere transfers;
  – Reserveringskosten;
  – Parkeerkosten;
  – Huurfiets;
  – Entreegelden en excursies;
  – Stadsplattegronden;
  – (Persoonlijke) verzekeringen;
  – Drankjes aan boord;
  – Fooien (facultatief).

  Huur voor een unisex fiets met 7 versnellingen met hand- en terugtraprem en fietstas: € 70
  Reserveringskosten per boeking/groep (verplichte toeslag): € 15

 • Goed om te weten

  Bijzonderheden:

  Inschepen
  Vanaf 18:00 uur.

  Uitschepen
  Na het ontbijt tot 10:00 uur.

  Fietsen aan boord
  Lichtgewicht unisex tourfietsen met 7 versnellingen, hand- en terugtraprem en fietstas.

  Fietstochten langs de Duitse-Oostzee
  Individueel en zonder begeleiding. U legt tussen de 30 en 60 km af. Alle afstanden zijn “circa-afstanden” van de aanbevolen fietsrouten.

  Route-eigenschappen
  De wegen zijn vlak, gedeeltelijk licht heuvelig en prachtig aangelegd.

  Bagage
  Aanbevolen wordt een goed regenpak (jas en broek), een fietshelm, een zonnehoed en –bril en sportschoenen. Omdat de opbergruimte in de hut beperkt is, raden wij u af om met harde koffers te reizen

  Reisdocumenten
  Vergeet u niet uw paspoort of identiteitskaart mee te nemen.

  Vaarplan en programma
  Vaarplan en programma onder voorbehoud. De vaarroute is weersafhankelijk en het kan daarom nodig zijn om van het aangegeven programma af te wijken. De schipper behoudt zich het recht voor de route voor uw veiligheid te veranderen (dit is geen geldige reden voor een annulering).

  Speciale dieetwensen
  Glutenvrij, lactose vrij of vegetarisch eten moeten bij boeking worden aangegeven en proberen we te honoreren. De meerprijs hiervoor is ca. € 25 per persoon / week (direct te betalen). Informeert u ons bij boeking.

  Algemene voorwaarden
  De Algemene (reis-)voorwaarden van Boat Bike Tours gelden voor fiets-vaar-vakanties en de daarop betrekking hebbende reisovereenkomsten en –bevestigingen. Bij boeking van een reis worden deze voorwaarden integraal onderdeel van de reisovereenkomst. Indien afwijkende bepalingen op uw boeking van kracht zijn, wordt u daarover vóór of bij boeking schriftelijk door ons geïnformeerd. Uw reisbevestiging is bindend. Reisprogramma's en andere informatie zijn onder voorbehoud van tussentijdse wijzigingen, o.a. als gevolg van meteorologische, technische of om nautische redenen.

  Minimum aantal deelnemers: 10 personen.

  Dit is een zogenaamde “partnerreis” georganiseerd door onze Duitse partner SE Tours GmbH te Bremerhaven (D), waarvoor evt. bijzondere voorwaarden van toepassing kunnen zijn. Wij raden u aan een reis- en annuleringsverzekering af te sluiten

  Contact
  Boat Bike Tours BV
  ’t Prooyen 3-B
  1141 VD Monnickendam
  Nederland
  Tel: +31 299 313071
  Fax: +31 299 313065
  info@boatbiketours.com
  www.boatbiketours.com

  Update: 25.08.2015

 • Foto's