default-logo
Location: Spanje | Ibiza
Price: v.a. € 1.490,-

Fiets Vaar Vakantie Spanje: Balearen | Zeilschip Atlantis

Een fietsvakantie op de misschien wel meest populaire Spaanse vakantie-eilanden van Europa: Mallorca, Ibiza en Formentera. Geniet van een verblijf aan boord van een prachtig Tallship: driemaster Atlantis. Ontdek per fiets de mooiste plekjes op eilanden: middeleeuwse forten, stille dorpjes, witte windmolens, prachtige stranden met kristalhelder water en tapas barretjes met lokale specialiteiten.

Ontdek de meest populaire Spaanse vakantie-eilanden Europa – Balearen

U brengt tijdens deze fietsvakantie op de populaire Spaanse vakantie-eilanden de nachten aan boord door terwijl het schip in de haven of in een baai voor anker ligt. Tijdens het varen kunt u actief bij het zeilen meehelpen of heerlijk aan dek relaxen en genieten.

Stille dorpjes, prachtige stranden en tapas barretjes met lokale specialiteiten.

De unieke charme van zeilschip Atlantis is te danken aan de zorgzame onderhoud door de eigenaar en zijn behulpzame en uiterst ervaren bemanning die al rond de wereldrond zeilde met het schip. Het is altijd een avontuur wanneer de bemanning met de hulp van hun gasten de zeilen hijst en de trotse bark door het water vaart.

Icons Spanje Balearen - Spaanse Vakantie-eilanden

Driemaster Atlantis Balearen

Populaire Spaanse vakantie-eilanden sfeer

 

 • Data/Prijzen Balearen

 • Informatie Schip

  Tallship Atlantis

  Tijdens de fiets-vaar-vakantie langs en op de populaire Spaanse vakantie-eilanden verblijft u op de “Atlantis“. Met een lengte van 57 m en een breedte van 7.45 m biedt de Driemastbark “Atlantis” 17 comfortabele hutten met airconditioning, voor maximaal 34 gasten, een stijlvolle salon en een groot bovendek met zitplaatsen. Elke hut heeft twee eenpersoonsbedden en een eigen douche en toilet. Op het uitgestrekte dek van de Atlantis vinden de gasten zowel in de zon als in de schaduw genoeg zitplek om heerlijk te relaxen en van het uitzicht te genieten. Hoogtepunt en trekpleister aan boord is toch zeker wel de buitenbar waar de hardwerkende bemanning heerlijke en fantasierijke cocktails en drankjes voor u mixt. Ook de maaltijden kunnen bij mooi weer aan het dek genuttigd worden. Tenslotte is er niets mooiers dan de liefdevol bereide maaltijden buiten tijdens zonsondergangaan boord van een tallship te nuttigen.

  Van 1905 tot het einde van de jaren zeventig was de “Atlantis” een lichtschip (Elbe 2/Burgemeester Bartels) en kruiste door de Baltische Zee. Omdat de rompvorm men deed denken aan een zeilschip werd het gered van de sloop. Aan het begin van de jaren tachtig werd de vuurtoren vervangen door drie masten met 750 m² zeildoek en het interieur werd omgebouwd met comfortabele hutten en een elegante salon. De unieke charme van de “Atlantis” is te wijten aan de zorgzame onderhoud door de eigenaar en zijn behulpzame en uiterst ervaren bemanning die al rond de wereldrond zeilde met het schip. Het is altijd een avontuur wanneer de bemanning met de hulp van hun gasten de zeilen hijst en de trots bark door het water vaart.

  Atlantis1

 • Programma Mallorca – Ibiza

  Reisprogramma Spanje: Balearen | Tallship Atlantis
  Fietsen op en varen langs de populaire Spaanse vakantie-eilanden

  Dag 1 (zo): Mallorca: Aankomst Port de Soller (D)
  Het fietsen op en varen langs de populaire Spaanse vakantie-eilanden begint op zaterdag in Mallorca. Er is een individuele aankomst, maar wel een groepstransfer van de luchthaven naar de haven van Soller. U kunt vanaf 18:00 uur inschepen aan boord van het schip. Als u eerder aankomt, kunt u uw bagage na 14:00 uur aan boord brengen en de middag doorbrengen zoals u wilt. Maak een wandeling langs de baai van Port de Soller of laat de oude tram u via oranje bosschages naar het centrum brengen. U kunt op de Placa de Constitucio van de levendige binnenstad genieten onder het genot van een kop koffie, voordat de eerste gemeenschappelijke maaltijd u terug aan boord lokt. Tijdens een welkomstdrankje op het dek, krijgt u een korte uitleg over het leven aan boord en maakt u kennis met de bemanning. Overnachting in de haven van Soller.

  Dag 2 (ma): Mallorca: Soller – Valdemossa (ca. 30 km en 800 m hoogteverschil) | Valdemossa – Port d’Andratx (O, D)
  Het eerste gedeelte van de fietstocht brengt u van Soller over een bochtige kustweg naar Valdemossa, een kleine stad op een hoogte van 400 m met het beroemde Kartuizer klooster. Vele mooie vergezichten hoog boven de zee zullen u de inspanning snel laten vergeten. Langs de route ziet u een aantal hoogtepunten, zoals het pittoreske kunstenaarsdorp Deya en het voormalige landgoed Son Marroig. Na een uitgebreide lunchbreak in Valdemossa gaat de fietstocht verder met een snelle afdaling naar de zee, waar het schip op u wacht. Dan is het tijd om de zeilen te hijsen! Het schip vaart langs de kust van de indrukwekkende klif van het Tramuntana-gebergte op onze weg naar Port Andratx. Nobele jachten en authentieke vissersbootjes liggen dicht naast elkaar en geven een zeer bijzondere charme aan deze haven.

  Dag 3 (di): Mallorca: Port d'Andratx – Sant Elm – Port d`Andratx (Rondrit ca. 38 km en 700 m hoogteverschil) (O, D)
  De fiets rondrit van vandaag voert u langs de kustlijn tot aan het vakantieoord Peguera. Daarna fietst u over rustige landwegen over een 240 m hoge pass naar Andratx, een dorpje dat haar oorspronkelijke charme heeft weten te bewaren. U fietst verder naar het sympathieke en rustige resort Sant Elm, waar u de middag kunt doorbrengen zoals u wilt. U kunt lekker op het strand gaan liggen en een duik nemen in zee of u kunt deelnemen aan een wandeling naar de oude wachttoren. In de late namiddag beëindigt u de fietstocht met een kleine klim en bent u weer terug in Port d'Andratx.

  Dag 4 (wo): Mallorca – Ibiza (zeildag) (O, L)
  Het anker wordt vroeg in de morgen gelicht en er wordt koers gezet naar Ibiza. Na een uitgebreid ontbijt, geeft de stuurman u uitleg over de kunst van het zeilen en vertelt de belangrijkste functies van de tuigage. Zeilliefhebbers kunnen een actieve rol hebben in het besturen van het schip. Degenen die liever kijken, kunnen genieten van de frisse zeewind of vestigen zich met een boek dat ze altijd al hebben willen lezen. Na aankomst in Ibiza, is er tijd voor een verfrissende duik in de zee of een wandeling langs de ruige en ongerepte noordkust van het eiland. In de door ruige kliffen omgeven baai van Benirras zal de nacht doorgebracht worden.

  Dag 5 (do): Ibiza: Benirras – Sant Vincente – Sant Carlos (Ca. 30 km en 450 m hoogteverschil)| Es Canar – Formentera: Es Calo (O, D)
  De fietstocht van vandaag brengt u door het heuvelige en beboste Noord-Ibiza over een 300 m hoge pas naar het prachtige strand van Sant Vincente, waar een korte zwem- en koffiepauze wordt gehouden. Daarna gaat de tocht verder eerst langs de kustlijn en later over het platteland. In het kleine dorp San Carlos, bekend door de grote hippiemarkt, wordt geluncht. Aansluitend fietst u de laatste kilometers naar het schip, die u daarna naar het eiland Formentera brengt. Dit is het kleinste bewoonde eiland van de Balearen en wordt vaak, heel terecht, het Cariben van de Middellandse Zee genoemd. Tip: sluit de dag tijdens de zonsondergang af met een heerlijke cocktail in de strandbar op het strand van Es Calo.

  Dag 6 (vr): Formentera: Es Calo – La Mola – Sant Francesc – La Savina (Ca. 35 km en 250 m hoogteverschil) | La Savina – Cala d’Hort (O, D)
  In de ochtend fietst u via een omweg naar de vuurtoren La Mola, Jules Verne duidde deze in een van zijn romans aan als “de vuurtoren aan het eind van de wereld”. De kliffen achter de vuurtoren vallen 140 m steil in zee, en er wordt gezegd dat tijdens goede weersomstandigheden men Afrika kan zien liggen. Vanaf de vuurtoren fietst u verder naar de slaperige eilandhoofdstad San Francesc, langs witte huizen en tarwevelden, die met wilde bloemen overwoekert zijn. Op het noordelijkste punt van het eiland komt u weer aan boord en het schip brengt u naar de overnachtingsplek op Ibiza, de prachtige baai Cala d’Hort. Hier kunt u aan land om te zwemmen en heeft u een prachtig uitzicht op legendarische rotseiland Es Vedra.

  Dag 7 (za): Ibiza: Cala d’Hort – Sa Caleta (Ca. 25 km en 400 m hoogteverschil) | Sa Caleta – Ibiza Stad (O, D)
  De laatste fietstocht start met een korte maar schitterende stijging vanaf de baai van Cala d’Hort, tot u de klifrand bereikt.  Een adembenemend uitzicht over de baai zal u in verrukking brengen. Daarna voert de tocht u landinwaarts, langs stille, door wilde venkel omgeven straten, wijnvelden en witgekalkte finca's. Na de lunch en een zwempauze vaart u met het schip naar Ibiza-stad, waar u na aankomst een rondleiding door UNESCO beschermde oude stad krijgt. Tussen de muren van het imposante fort wordt het grote verleden van het eiland metropool levend. Traditioneel vindt de laatste avond aan boord plaats en omvat de gezamenlijke maaltijd en een laatste samenzijn met bemanning en gidsen in een gezellige sfeer. De nacht wordt doorgebracht in de haven van Ibiza stad.

  Dag 8 (zo): Ibiza: Uitschepen Ibiza Stad
  Het fietsen op en varen langs de populaire Spaanse vakantie-eilanden is helaas ten einde. Na het ontbijt ontscheping om uiterlijk 9:00 uur.

  Reis – afhankelijk van de vertrekdatum – van Mallorca naar Ibiza of van Ibiza naar Mallorca.
  De schuin gedrukte gedeeltes
  worden met het schip afgelegd.
  Veranderingen: De organisator behoudt zich het recht voor om veranderingen in het programma aan te brengen op grond van wisselende wind- en weersomstandigheden, of om organisatorische redenen.
  Verklaring:
  (O) ontbijt, (L) lunch, (D) diner

 • Programma Ibiza – Mallorca

  Reisprogramma Spanje: Balearen | Tallship Atlantis

  Dag 1 (zo): Ibiza: aankomst Ibiza Stad (D)
  Individuele aankomst en transfer naar de haven van Ibiza stad. U kunt vanaf 18:00 uur inschepen aan boord van het schip. Als u eerder aankomt, kunt u uw bagage na 14:00 uur aan boord brengen en de middag doorbrengen in de stad. Ga voor een wandeling door de oude stad met zijn smalle straatjes en tal van attracties. Geniet van het prachtige uitzicht vanaf de machtige vestigingsmuren. De eerste gemeenschappelijke maaltijd lokt u terug aan boord. Tijdens een welkomstdrankje op het dek, krijgt u ontvangt een korte uitleg over het leven aan boord en maakt u kennis met de bemanning. Overnachting in de haven van Ibiza.

  Dag 2 (ma): eiland Ibiza: Sa Caleta – Cala d’Hort, (fietstocht ca. 25 km/400 m hoogteverschil) (O, D)
  Na een uitgebreid ontbijt neemt een gids u mee voor een rondleiding door de UNESCO beschermde oude stad. Tijdens de wandeling tussen de muren van de machtige vesting wordt het grote verleden van het eiland levend. Daarna is het tijd om de zeilen te hijsen! Uw schip brengt u naar de baai van Sa Caleta, die wordt omlijst door vissersbootjes. Uw fietstocht leidt u langs venkel omzoomde straten naar het hoogste punt van het eiland. Langs wijnvelden en witgekalkte finca’s gaat u via het mooie stadje St. Joseph terug richting zee. Daar waar de kliffen van Ibiza beginnen heeft u een adembenemend uitzicht op de baai en het rotsachtige eiland Es Vedra. In de middag bereikt u het prachtige strand van Cala d’Hort, waar u een duik in het prachtige turquoise blauwe water kunt nemen. Als u wilt, mag u terug naar het schip zwemmen. Overnachting voor anker dichtbij het door mythe-gehuld en fascinerende rotsachtige eiland van Es Vedra.

  Dag 3 (di): eiland Formentera: La Savina – vuurtoren La Mola – Es Calo (fietstocht ca. 35 km/250 m hoogteverschil) (O, D)
  In de ochtend vaart het schip u in 2 uur naar het noorden van het eiland Formentera. Als u wilt kunt u leren/helpen bij het zeilen. Formentera is het kleinste bewoonde eiland van de Balearen en wordt vaak, heel terecht, het Cariben van de Middellandse Zee genoemd. De fietstocht brengt u naar de hoofdstad van het eiland Sant Francesc en langs witte vierkante huisjes naar vuurtoren La Mola. Jules Verne duidde deze in een van zijn romans aan als “de vuurtoren aan het eind van de wereld.” Achter de vuurtoren vallen de kliffen 140 m steil in zee, en er wordt gezegd dat tijdens goede weersomstandigheden men Afrika kan zien liggen. U kunt aan het eind van de middag tijd doorbrengen op één van de mooiste stranden van de Balearen en een heerlijke verfrissende duik nemen. Tip: sluit de dag af – tijdens de zonsondergang – met een heerlijke cocktail in de strandbar in de baai van Es Calo.

  Dag 4 (woe): eiland Ibiza: Es Canar – Benirras (fietstocht ca. 30 km/450 m hoogteverschil) (O, D)
  ’s Ochtends vaart u met het schip naar Es Canar. De fietstocht van vandaag voert u door het landbouwgebied van het eiland, waar talrijke amandel-, vijgen- en johannesbroodbomen groeien. Hier ziet u ook de typische rode aarde van Ibiza. In het kleine dorpje Sant Carlos wordt gestopt voor de lunch, hier worden een grote hoeveelheid typische specialiteiten aangeboden. Daarna fietst u verder door het bergachtige en bosrijke Noorden van Ibiza, over een 300 m hoge pas naar de beschutte baai van Benirras. Uw piratenhart zal sneller gaan kloppen. Omgeven door steile rotsen brengt u de nacht aan boord voor anker in de baai door.

  Dag 5 (do): eiland Ibiza: Benirras – eiland Mallorca, zeildag (O, L)
  ’s Morgens vroeg wordt het anker gelicht voor een dag zeilen. U zeilt richting Port d’Andratx, gelegen in het zuidwesten van Mallorca. Na een uitgebreid ontbijt kunnen zeilliefhebbers een actieve rol hebben tijdens het zeilen. Degenen die liever kijken, kunnen genieten van de frisse zeewind of bijv. een boek lezen waar ze anders nooit aan toe komen. Na aankomst op Mallorca, is er tijd voor een verfrissende duik in de zee of een wandeling langs de promenade van Port d’Andratx. Moderne jachten en authentieke vissersbootjes liggen dicht naast elkaar en geven een bijzondere charme aan deze haven. Probeer vanavond eens één van de goede visrestaurants. Wat is er nou mooier om de dag af te sluiten tijdens een diner met heerlijk eten en een prachtig uitzicht!

  Dag 6 (vr): eiland Mallorca: Port d’Andratx – Sant Elm – Port d’Andratx (rondtoer ca. 38 km/700 m hoogteverschil) (O, D)
  De fietsrondtoer voert u langs de kust naar vakantieplaats Peguera. Daarna fietst u over rustige landwegen over een 240 m hoge pass naar Andratx, een dorpje dat haar oorspronkelijke charme heeft weten te bewaren. U fietst verder naar het sympathieke en rustige resort Sant Elm, waar u de middag kunt doorbrengen zoals u wilt. U kunt lekker op het strand gaan liggen en een duik nemen in zee of u kunt deelnemen aan een wandeling naar de oude wachttoren. In de late namiddag beëindigt u de fietstocht met een kleine klim en bent u weer terug in Port d’Andratx.

  Dag 7 (za): eiland Mallorca: Port d’Andratx – Soller (fietstocht 40 km/800 m hoogteverschil) (O, D)
  ’s Morgensvroeg vaart u langs de imposante kliffen naar een beschutte baai in het noordwesten van het eiland, waar uw laatste fietstocht begint. Op een mooie bergweg fietst u over de pass Coll de Claret (450 m hoog). De vele mooie vergezichten hoog boven de zee maken dat u uw inspanningen weer snel vergeet. Het einddoel voor de middag is de schilderachtige stad Valldemossa met zijn beroemde Kartuizer klooster. Hier heeft u de tijd voor een uitgebreide lunchbreak en kunt u het bloemrijke dorp verkennen. Daarna gaat de fietstocht verder, heuvelafwaarts over de bochtige kustweg naar de haven van Soller. Onderweg komt u nog een aantal bezienswaardigheden tegen, zoals het pittoreske kunstenaarsdorp Deia en het voormalige landgoed Son Marroig. Aangekomen in Soller kunt u nog even genieten van de levendige drukte rondom Place de Constitucio voordat het laatste gezamenlijke diner u weer aan boord lokt. Traditioneel vindt de laatste avond aan boord plaats en omvat de gezamenlijke maaltijd en een laatste samenzijn met bemanning en gidsen in een gezellige sfeer. Overnachting in de haven van Soller.

  Dag 8 (zo): eiland Mallorca: Soller
  Na het ontbijt ontscheping om uiterlijk 9:00 uur.

  Reis – afhankelijk van de vertrekdatum – van Mallorca naar Ibiza of van Ibiza naar Mallorca.
  Veranderingen: De organisator behoudt zich het recht voor om veranderingen in het programma aan te brengen op grond van wisselende wind- en weersomstandigheden, of om organisatorische redenen.
  Verklaring:
  (O) ontbijt, (L) lunch, (D) diner

 • Inclusief

  Inclusief
  – 8-daagse tocht op een zeilschip met bemanning (zondag / zondag);
  – 7 Overnachtingen op een zeilschip in een 2-persoonshut met douche/toilet);
  – Catering zoals vermeld in het programma (7 x ontbijt en 7 x warme maaltijden aan boord);
  – Begeleide of individuele fietstochten zoals in het programma vermeld;
  – Beddengoed en handdoeken (inclusief 1 x wissel van handdoeken midden in de week);
  – Overzichtskaarten voor de individuele fietsers aan boord;
  – Reisleider (Engels en Duits sprekend).

  Aanvullende kosten
  – Reserveringskosten: € 15 per boeking / groep (verplichte toeslag);
  – Transfers naar/van de ligplaatsen op Mallorca en Ibiza (Canarische Eilanden);
  – Transfers tussen schip en vliegvelden (op Ibiza raden wij u een ritje met een taxi aan);
  – Entreegelden & excursies;
  – Maaltijden en drankjes aan land;
  – Drankjes aan boord (middels turflijst, aan de kapitein te betalen);
  – Persoonlijke (reis) verzekering;
  – Fooi voor reisleider en bemanning (facultatief);
  – Breng s.v.p zelf uw eigen strandhanddoek mee.

  Aanvullende services (facultatief)
  – ½ Tweepersoonshut (deze hut deelt u dan met een andere gast, op aanvraag);
  – Toeslag eenpersoons hut: € 500;
  – Hybride fiets met 21-versnellingen en fietstas: € 80 per week;
  – Huur elektrische fiets 9-versnelling-naafschakeling met bagagefietstas: € 160 (max. 4 per afvaart, vooraf te reserveren op aanvraag);
  – Verzekering tegen diefstal en beschadigingen van de huurfietsen: fiets met 21-versnellingen € 10 / week; E-bike € 20 / week (schade die opzettelijk veroorzaakt is wordt niet verzekert);
  – Groep transfer tussen het vliegveld Palma en schip in Port de Soller (alleen op de dag van aankomst in Mallorca): € 30 p.p. enkele reis.

 •  

 • Hutsoorten en prijzen 2018

  Vertrekdata en prijzen Balearen 2018 (basis reissom per persoon in a 2-persoonshut):                      

  Data

  (Stand 26.06.17)

  Reis van – naar Prijs in Euro p.p.
  in een 2-persoonshut 
  26.08. – 02.09.18 Mallorca – Ibiza 1.490 Euro
  16.09. – 23.09.18 Ibiza – Mallorca 1.490 Euro
  23.09. – 30.09.18 Mallorca – Ibiza 1.490 Euro
  30.09. – 07.10.18 Ibiza – Mallorca  1.490 Euro

  Éénpersoonshut is alleen op aanvraag en beperkt beschikbaar. Neemt u a.u.b. contact met ons op indien u zo'n hut wilt boeken.

  Korting: Kinderen tot en met 16 jaar ontvangen een korting van 25% op de persoonsprijs.

 • Goed om te weten

  Huurfietsen aan boord:
  Hybride fietsen in 4 framematen, 46 en 52 cm met dames frame (trapeze frame) of 56 en 60 cm met heren frame (diamond frame). Deze fietsen hebben 21-naafversnellingen, sterke handremmen en een comfortabel touring zadel van Selle Royal. Alle fietsen hebben 28 inch banden en zijn geschikt voor gasten met een minimale lengte vanaf 151 cm. Er is voor iedere gast een Ortlieb bagagetas beschikbaar. De huurprijs voor deze fiets is € 80 per week.

  De FLEXEBike BionX is een innovatie op fietsgebied; dit is een volwaardige E-Bike, die omgebouwd kan worden tot een toerfiets als u de accu  verwijderd en het motor aangedreven achterwiel vervangt door een normale. Met 18 – 19 kg is het een van de lichtste E-Bikes en is beschikbaar in 3 framehoogtes, 46, 52 en 58 cm. De FLEXEBike heeft 2x 9 versnellingen (incl. bergversnellingen) en een Shimano remnaaf. De fiets wordt aangedreven door een krachtige BionX-D-motor en een 555 Wh accu. De huurprijs voor deze E-Bike is € 160 per week. Beperkt aantal beschikbaar, op aanvraag.

  Elektrische fiets Cube Cross Hybrid Pro Allroad 500: deze fiets wordt gekenmerkt door zijn lichte gewicht (ca. 20 kg zonder accu) en goede wegligging. Dit model is uitgerust met een krachtige accu met een groot bereik. De 9-versnelling zijn perfect afgestemd op de motor en makkelijk te bedienen. De E-Bike met trapeze frame is geschikt voor gasten tot 179 cm, en met een diamond frame voor gasten vanaf 180 cm. De huurpijs voor deze E-bike met Ortlieb bagagefietstas is €160 per week.

  Helaas is het door ruimtegebrek op het dek niet mogelijk eigen fietsen mee te nemen. In Spanje is het verplicht om een fietshelm te dragen. Wij raden u aan om uw eigen – goed passende – helm mee te nemen. Er zijn een beperkt aantal helmen aan boord te huur (alleen op aanvraag).

  Catering tijdens deze reis langs de populaire Spaanse vakantie-eilanden
  De tour is inclusief halfpension en de verschillende etappes van de tour maken het noodzakelijk dat af en toe alleen het ontbijt aan boord wordt genuttigd, terwijl op andere dagen twee warme maaltijden aan boord worden geserveerd. U vindt het menu schema in de tour beschrijving (O, L, D).

  Veranderingen
  De organisator behoudt zich het recht voor om veranderingen in het geplande programma aan te brengen als gevolg van veranderende wind- en weersomstandigheden, of om organisatorische redenen. Door weer en wind in de open oceaan, moet er rekening worden gehouden met wijzigingen in de beschreven route. Voor een goede nachtrust wordt er bij voorkeur voor anker gegaan in rustige inhammen en baaien en overtochten vinden alleen plaats als de zeilcondities zijn geautoriseerd door de kapitein. Als externe- en weersomstandigheden het mogelijk maken, is het mogelijk om langere afstanden te zeilen tijdens de nacht. De extra tijd die hiermee behaald wordt, kan overdag worden gebruikt voor het uitbreiden van het fietsen programma.

  Moeilijkheidsgraad (niveau 2-3):
  De fietsroutes op de populaire Spaanse vakantie-eilanden eisen van de deelnemers een zekere basisconditie, die men zich als regelmatige fietser moet hebben toegeëigend. De routes brengen u tot een hoogte van tussen de 260 en 750 meter boven zeeniveau. De dagelijkse fietstochten van 30-50 km voeren langs heuvelachtig en bergachtig gebied en kunnen gemakkelijk binnen de gestelde tijd worden gefietst. De wegen zijn over het algemeen geasfalteerd en weinig bereden. In Spanje is het dragen van een fietshelm verplicht. U dient uw eigen goed passende helm mee te nemen. Er zijn een beperkt aantal helmen te huur aan boord (op aanvraag).
  In plaats van een fietstocht kan er ook een halve of hele zwem / zonnebaad dag met / op het schip worden ingelast.

  Deze reis vindt plaats op een Tallship. Daarom zijn evenwicht en “vast ter voet” vereist maar u moet ook grote stappen kunnen nemen (voor het in- en uitstappen van de bijboot).

  Bagage: Neemt u uw bagage a.u.b. in opvouwbare tassen of kleine trolleys mee. Vermijd harde koffers, hiervoor is geen plaats in de hut en kunnen ook niet elders aan boord gestald worden.
  Betaling: aan bord kunt u alleen contact betalen.

  Kinderen
  Wij zijn van mening dat alleen kinderen met een goed uithoudingsvermogen en een minimale leeftijd van 10 jaar deze fietstochten, op de populaire Spaanse vakantie-eilanden, op eigen kracht zouden kunnen volbrengen. Houdt u er echter rekening mee dat alleen vanaf een lichaamslengte van 1,50 meter passende huurfietsen kunnen worden geleverd.

  Deelnemers
  Minimum aantal passagiers: 16
  Maximum aantal passagiers: 34

  Algemene voorwaarden
  De Algemene (reis-)voorwaarden van Boat Bike Tours gelden voor fiets-vaar-vakanties en de daarop betrekking hebbende reisovereenkomsten en –bevestigingen. Bij boeking van een reis worden deze voorwaarden integraal onderdeel van de reisovereenkomst. Indien afwijkende bepalingen op uw boeking van kracht zijn, wordt u daarover vóór of bij boeking schriftelijk door ons geïnformeerd. Uw reisbevestiging is bindend. Reisprogramma’s en andere informatie zijn onder voorbehoud van tussentijdse wijzigingen, o.a. als gevolg van meteorologische, technische of om nautische redenen.

  Contact
  Boat Bike Tours BV
  ’t Prooyen 3-B
  1141 VD Monnickendam
  Nederland
  Tel: +31 299 313071
  Fax: +31 299 313065
  info@boatbiketours.com
  www.boatbiketours.com

  Update: 26 juli 2017

  Reisorganisator
  Deze reis wordt georganiseerd en uitgevoerd door / onder verantwoordelijkheid van Inselhuepfen/Radurlaub Zeitreisen GmbH in Konstanz (D).
  Hierdoor kunnen andere reisvoorwaarden van toepassing zijn.

 • Foto's