default-logo
Location: Turkije | Zuid-Egeïsche Kust | Fethiye
Price: v.a. € 765,-
Book now!

Fiets Vaar Vakantie Turkije: Lycische Kust | Gület Tarkan 4

Fiets-vaar-vakantie in Turkije langs de prachtige Lycische kust. De routes gaan dwars door schitterende natuur met prachtige vergezichten, langs overblijfselen van oude beschavingen en door pittoreske Turkse dorpjes. Kortom een relaxte en actieve vakantie waarbij je écht iets van het land ziet. De routes variëren van 20 tot circa 40 km met af en toe wat klimwerk in een heuvelachtige omgeving.

Ontdek de prachtige heuvelachtige omgeving van de Lycische Kust – Lycische Kust

De heuvels zijn nergens lang en voor een ieder met een gezonde basisconditie goed te volbrengen. Op sommige stroken onverharde weg is het beter om even te voet verder te gaan. De gidsen zullen u hier uiteraard op wijzen. De fietstochten hebben een recreatief karakter, er zullen regelmatig pauzes worden ingelast om te drinken en uit te rusten of om gewoon te genieten van de omgeving. De tochten gaan zoveel mogelijk door de natuur, de bergen, de bossen of het platteland over smalle en verkeersluwe wegen. De routes gaan gedeeltelijk over asfalt en onverharde paden. We kiezen voor routes met tijd om te ontdekken, te relaxen, of een heerlijke duik in zee.

Een frisse duik in de zee voor het ontbijt.

U verblijft op een 22 meter lange gület, een houten zeilschip met alle comfort en luxe die u zich maar wenst. De meeste overnachtingen zullen ook in een baai plaats vinden zodat u optimaal kunt genieten van de rust en de natuur.

 

 • Data/Prijzen Lycische Kust

 • Informatie schip

  Gület Tarkan 4

  Tijdens de fiets-vaar-vakantie in Turkije verblijft op een 22 meter lange gület, een houten zeilschip met alle comfort en luxe die u zich maar wenst. Aan boord is plaats voor maximaal 16 gasten. Deze verblijven in 2-persoonscabines, allen voorzien van een eigen badkamer met douche / wastafel en toilet. 6 Hutten hebben een 2-persoonsbed en 2 hutten 2 losse bedden boven elkaar. Voor algemeen gebruik zijn er een zonnedek met 16 matrassen en een achterdek met een lange eettafel waaraan de maaltijden gezamenlijk worden gebruikt. Binnen is er nog een ruime salon. Het schip zal voornamelijk op de motor van baai naar baai varen, de groep onderweg steeds brengend naar plaatsen van waaruit de fietsroutes zullen vertrekken. De meeste overnachtingen zullen ook in een baai plaats vinden zodat u optimaal kunt genieten van de rust en de natuur. Wat dacht u van een frisse duik voor het ontbijt?

  Gulet Tarkan - Lycische Kust - Fiets-vaar-vakantie in Turkije
  [book_now link=”tab-0″ text=”Boek Nu!”]

 • Reisprogramma Lycische Kust

  Reisprogramma Turkije: Lycische Kust | Gület Tarkan 4
  Fiets-vaar-vakantie in Turkije

  Dag 1 (za): Aankomst Dalaman
  De fiets-vaar-vakantie in Turkije begint op zaterdag. De aankomst op de luchthaven van Dalaman is individueel, hier meldt u zich bij de reisleiding. Vervolgens is er een transfer per bus naar de haven van Fethiye waar het schip op u wacht (niet in de prijs inbegrepen).

  Dag 2 (zo): Rondrit schiereiland (Ca. 18 km en 275 m hoogteverschil)
  De eerste rit van deze fietsvakantie voert u via de scheepswerf rond het schiereiland. U heeft onderweg een schitterend uitzicht over de prachtige baaien en de azuurblauwe zee. U fietst hier over verkeersarme geasfalteerde weggetjes met de nodige kleine, korte klimmetjes. De weg golft hier op en neer. Vergeet niet uw zwemspullen mee te nemen want deze fraaie kleine baaien lenen zich voor een heerlijke verfrissende duik. U luncht aan boord van de gület. Na de lunch vaart het schip naar St. Nicolaas eiland waar het voor anker gaat. Bezichtiging van de oudheidkundige restanten op dit eiland zijn te bezichtigen. Overnachting in de baai van Gemiler

  Dag 3 (ma): Gemiler Baai – Kayakoy – Gemiler Baai (Ca. 20 km en 200 m hoogteverschil)
  Na ontbijt brengt het bijbootje u met fiets aan wal bij Gemiler. Vanuit de baai volgt een goedlopende klim van een paar km over verharde ondergrond. Onderweg ontvouwd zich een prachtig panorama over de baai waar u zo even de fietsrit bent begonnen. De top ligt op ongeveer 150 meter. Daarna is het grotendeels vlak en bezoeken we eerst de Lykische tombegraven aan de rand van deze vlakte. Daarna fietsten we richting de Griekse ‘spookstad’ Kayakoy. Deze Griekse stad is sinds begin jaren 20 van de vorige eeuw geheel verlaten.(bezichtiging stad mogelijk op eigen kosten) Na een glaasje thee in een cay bache fietsen weer terug naar de baai van Gemiler en brengt het bijbootje u weer naar het grote schip. Tijd voor een heerlijke uitgebreide lunch! Na de lunch is er voldoende tijd voor een verkoelende duik alvorens het schip verder vaart naar de volgende overnachtingslocatie; de baai van Agi Limani.

  Dag 4 (di): Sarigerme – Sarsala Baai (Ca. 38 km en 350 m hoogteverschil)
  Vanuit de baai van Sarigerme met brede zandstrand fietst u over vlakke wegen richting het bedrijvige stadje Dalaman. Via smalle weggetjes buiten Dalaman begint het terrein wat meer heuvelachtig te worden. In Sarsala Köyu is het tijd voor een kopje koffie of glaasje thee. Na de pauze loopt de weg hier gedurende een aantal kilometers op tot circa 150 meter en passeert u een fraai binnenmeer. Op de top van de klim ziet u onze eindbestemming voor vandaag al liggen. Het laatste obstakel van vandaag is een afdaling over onverharde weg. Deze dienen we dus voor de veiligheid met een lage snelheid te nemen. Beneden in de baai ligt de gület weer op ons te wachten met een heerlijke lunch. Na de lunch vaart het schip naar de baai van Cleopatra; de batik haman. Overnachting bij Cleopatra’s badhuis.

  Dag 5 (wo): Rustdag
  Na het ontbijt varen we naar de haven van Göcek. Een bustransfer van circa 1 uur brengt u naar het dorpje Dalyan, gelegen aan een rivier. In Dalyan gaat u aan boord voor een boottrip over de rivier en bezoekt u de oudheidkundige overblijfselen van de antiek stad Kaunos. Na een uitgebreide lunch aan boord, varen we naar het strand van Iztuzu; één van de stranden waar de grote zeeschildpadden (Caretta, caretta) hun eieren leggen in het fijne zand. Aansluitend bezoeken we de heilzame zwavel- en modderbaden gelegen aan de oevers van het Köycegiz meer. Aan het einde van de middag per bustransfer weer terug naar Gocek. Het havenplaatsje Göcek staat bekend om zijn vele winkeltjes, cafés en restaurants en uiteraard de vele luxe schepen in de marina. We overnachten in de haven van Göcek.

  Dag 6 (do): Günlükü Baai – Fethiye – Boncuk Baai (Ca. 32 km en 200 m hoogteverschil)
  Een kort vaartochtje brengt u in de baai Günlüklü. Vanuit de baai van Günlükü fietst u via smalle onverharde paden door een bosrijke omgeving in de richting van Fethiye. Het tweede deel van deze rit is nagenoeg geheel langs de kust en geheel vlak. Via het strand van Çalis en de boulevard van Fethiye ligt er nog één obstakel op u te wachten; een korte klim van circa 1,5 km over goedlopend asfalt net voorbij de scheepswerf. Daarna daalt u af naar de baai waar het bijbootje u weer naar het schip brengt. Aan boord is het tijd voor een welverdiende heerlijke lunch. Tijd genoeg om lekker te dobberen in het koele water. Overnachting in de Boncuk baai.

  Dag 7 (vr): Kanalen- en groene vallei route (Ca. 43 km en 100 m hoogteverschil)
  Na het ontbijt varen we naar de haven van Fethiye voor de laatste rit van deze fiets-vaar vakantie. De route voert u vandaag landinwaarts door een boeren landschap. Even buiten Fethiye fietst u langs een kanalenstelsel, bedoeld voor irrigatiedoeleinden. De paden langs de kanaaltjes zijn onverharde gravelpaden. Doordat deze kanaaltjes iets boven zeeniveau liggen, heeft u onderweg een mooi uitzicht over de gehele baai. Vervolgens verlaten we deze kanaaltjes en fietsen we door de groene vallei met snelstromende beekjes. Met een beetje geluk komen we nog een paar witte reigers tegen. Daarna is het tijd voor een authentieke en overheerlijke lunch bij een typisch Turkse eetgelegenheid. Heerlijk genieten van allerlei lekkere producten uit eigen tuin in een typisch Turkse ambiance. Na de lunch is het tijd voor het laatste deel van de fietsvakantie. Via het strand van Çalis, waar we nog een laatste duik kunnen nemen in het zilte water, keren we weer terug naar het schip in de haven van Fethiye.

  Dag 8 (za): Vertrek
  Op zaterdag is de fiets-vaar-vakantie in Turkije ten einde. Afhankelijk van de vluchttijden kunt u wellicht nog een gezellige ochtend in het oude centrum van Fethiye doorbrengen, deze is op loopafstand van het schip. Transfer naar de luchthaven Dalaman.

  Route en accommodatie onder voorbehoud van wijzigingen.

 • Inclusief

  Inclusief
  – Volpension, beginnend met diner op eerste dag en eindigend met ontbijt op laatste dag; koffie / thee met koek in de middag;
  – 5 x fietsroutes, inclusief begeleiding;
  – Huur van MTB-fiets of trekking-fiets;
  – Technische assistentie;
  – Nederlands-, Engels-, Duits-, en Franstalige gidsen en reisleiding.

  Exclusief
  – Retourvlucht Dalaman;
  – Transfer van en naar luchthaven Dalaman à € 50 per persoon;
  – Dranken aan boord en tijdens de lunches;
  – Reis- en / of annuleringsverzekering (check uw huurfietsdekking!);
  – Fooien en / of tips voor gidsen en bemanning;
  – Reserveringskosten € 15 per boeking / groep (verplichte toeslag).

  Additioneel
  – Huur E-Bike € 65 (op aanvraag, beperkt voorradig, ter plaatse te betalen);
  – Huur GPS € 60 per GPS (indien u zelfstandig wilt fietsen, ter plaatse te betalen);
  – Huur MTB Tandem € 90 (op aanvraag, beperkt voorradig, ter plaatse te betalen);
  – Huur fietshelm € 10 per helm (op aanvraag, beperkt voorradig, ter plaatse te betalen).

 • Hutsoorten en prijzen

  VERTREKDATA 2017:
  Vertrek en aankomst op zaterdag van/naar Fethiye (Turkije) op
  27 mei; 3 en 10 juni; 8 juli; 2, 9 en 30 september; 14 en 21 oktober 2017

  TOURPRIJS 2017 per persoon:

  In mei en oktober is de prijs € 765 p.p.
  In juni is de prijs € 795 p.p.
  In juli is de prijs € 895 p.p.
  In september is de prijs  € 844 p.p.

  De prijs is gebaseerd op 2 personen in een 2-persoonshut onder dek.
  Toeslag hut voor alleengebruik: (mei)  € 300; (juni/juli/sept/okt) € 350. Single hut is alleen op aanvraag beschikbaar. Neemt u a.u.b. contact met ons op indien u zo'n hut wilt boeken.
  Reserveringskosten: € 15 per boeking/groep (verplichte toeslag)

  Additioneel
  – Huur E-Bike € 65 (op aanvraag, beperkt voorradig, ter plaatse te betalen);
  – Huur GPS € 60 per GPS (indien u zelfstandig wilt fietsen, ter plaatse te betalen);
  – Huur MTB Tandem € 90 (op aanvraag, beperkt voorradig, ter plaatse te betalen);
  – Huur fietshelm € 10 per helm (op aanvraag, beperkt voorradig, ter plaatse te betalen).

 • Goed om te weten

  Fietsen
  Uw huurfiets voor de fiets-vaar-vakantie in Turkije staat voor u klaar bij aankomst op het schip. We fietsen deze week op ATB fietsen, voorzien van 27 of 21 versnellingen. Deze fietsen zijn uitermate geschikt voor deze fietsweek en zeer eenvoudig in gebruik. Mocht u nog niet veel ervaring met dit soort fietsen hebben, laat het de gidsen dan weten zodat zij u kunnen bij staan met tips en advies. Gedurende deze fiets-vaar-vakantie in Turkije beschikt U over een eigen fiets. Vergeet dus niet om tijdig uw lengtemaat door te geven zodat u over de juiste maat fiets beschikt U zult een document moeten ondertekenen waarmee u zich aansprakelijk stelt voor schade aan de fiets. Dit document dient voor aanvang van de eerste fietstocht ondertekend bij uw reisleider te worden ingeleverd.

  Voor het slagen van een fietsvakantie is het nodig te beschikken over een goede fiets. Probeer de fiets daarom direct na ontvangst en test de versnellingen, remmen, zithoogte en bandenspanning. Doe een korte testrit en ga na of de fiets goed is afgesteld op de door u gewenste zitpositie. De fietsen zijn voorzien van 2 bidonhouders en 2 bidons (ieder 600 ml) en een fietscomputer. De fietsen hebben over het algemeen een bagagedrager, dus fietstassen kunt u eventueel meenemen. Gebruik van een klein rugzakje of stuurtasje voor uw spulletjes is natuurlijk ook mogelijk.  De pedalen zijn 2-zijdig; 1 kant voor gewone sportschoenen, 1 kant voor Shimano clipless PD (MTB) schoenen. U kunt uiteraard ook uw eigen pedalen meebrengen indien gewenst (net zoals u uw eigen zadel mee kunt nemen). Indien u gewone pedalen wilt hebben, kan dat natuurlijk ook. Uw reisbegeleiders hebben plakspullen en reserve materiaal bij zich voor onderweg.

  Vergeet niet uw helm, fietskleding en eventueel spd schoenen mee te nemen. Geef a.u.b. van te voren door indien u met spd wilt fietsen.

  Bescherming
  Let op: Het dragen van een helm tijdens de fiets-vaar-vakantie in Turkije is verplicht. Denkt u er dus aan om uw eigen helm, eventueel fietsschoenen (Shimano clipless PD) en -kleding mee te nemen. Indien gewenst kunt u dus ook fietsen met gewone fietspedalen. Indien u een helm wilt huren, kan dit eventueel. Maar er zijn beperkt helmen aanwezig, vraag of uw maat beschikbaar is en reserveer deze. Een helm huren kost 10 euro per week, ter plaatse te betalen.

  Drinken
  De relatief hoge temperaturen in dit gedeelte van Turkije (ook in oktober) vereisen een ruime vochtinname. Let daar goed op. Drink dus met regelmaat, ook indien u geen dorst heeft.

  Maaltijden
  Uw fiets-vaar-vakantie in Turkije is op basis van vol pension, dit houdt in dat ontbijt, lunch en diner voor u verzorgd worden. Tijdens deze fiets-vaar-vakantie zullen we afwisselend op de boot of onderweg op een karakteristieke plaats de lunch gebruiken. Indien u vegetarisch bent is dit geen enkel probleem, geef dit a.u.b. even door bij uw boeking.

  Persoonlijke uitrusting
  – Tijdens deze fiets-vaar-vakantie in Turkije fietst u door islamitische streken, en in de steden is er geen probleem. Maar pas uw (fiets-,)kleding aan in het binnenland, in die zin niet té korte broeken. En dit met name voor dames;
  – Op fietsdagen zit u gemiddeld tussen de drie en zes uur in het zadel. U fietst ook een behoorlijk deel onverhard dus een fietsbroek met een zeem is een must. De tegenwoordige kunstzeempjes zijn uitstekend en snel droog, zodat u de broek regelmatig kunt wassen. Ook het schoeisel moet aan enkele eisen voldoen. Vooral de zool moet zo hard zijn dat u na een dag fietsen de pedalen niet in uw voetzolen hebt staan. Er zijn tegenwoordig veel fietsschoentjes te koop waarmee u ook gewoon rond kunt wandelen, maar ook stevige sportschoenen voldoen prima;
  – Tegen verbranding door de zon zijn een petje (evt. onder de helm), een goede zonnebril met UV bescherming en zonnebrandcrème met hoge beschermingsfactor (minimaal spf 15) geen overbodige luxe. Het is aan te raden fietshandschoentjes te dragen. Zij beschermen uw handen van boven tegen de felle zon, maar beschermen uw handpalmen ook als u valt;
  – Reistas i.p.v. koffer i.v.m. de beperkte ruimte in de hut;
  – Sokken of slippers voor gebruik aan boord (ander schoeisel is aan boord niet toegestaan). Warme sokken en jas / trui voor de avonden in mei en oktober;
  – Badlaken voor op de ligbedden buiten (op de boot is een set badhanddoeken per persoon aanwezig, maar gedurende de week vindt geen verschoning van deze set plaats);
  – Eventueel een slaapzak voor het 's nachts slapen op het dek;
  – Contant geld in euro’s en / of bankpas (wissel vooral niet in Nederland of op de luchthaven, de wisselkoers is daar erg slecht, wel kunt u daar Turks geld pinnen);
  – Eventuele medicijnen tegen zeeziekte / diarree.

  Reisbegeleiding
  U wordt onderweg begeleid door een Nederlandstalige deskundige reisbegeleiders die ook meefietsen met de groep. Zij zorgen in de eerste plaats voor een goed verloop van de fiets-vaar-vakantie in Turkije en zijn uw steun en vraagbaak voor alle vragen en problemen onderweg. Daarnaast geven zij naar eigen inzicht uitleg over oudheidkundige bezienswaardigheden die bezocht worden of andere interessante zaken onderweg. Dit laatste is echter geen verplicht onderdeel van hun taak.

  Briefing routes
  Aan het einde van iedere dag, na het diner, zullen de gidsen u bijpraten over de route van de volgende dag en zal er een fotopresentatie vertoond worden van de foto’s die op de dag zijn gemaakt door iedereen. Er is dan ook voldoende tijd om vragen te stellen.

  Bagage
  U kunt over het algemeen 20 kg gratis bagage meenemen. Elke kilo daarboven wordt beschouwd als vracht en is duur. Houdt u daar dus goed rekening mee. Neem liever geen koffer mee, maar een stevige weekendtas, ook i.v.m. de beperkte kastruimte in de cabine.

  Single hutten
  Singles zijn op aanvraag. Wanneer u zeker over een 1-persoonskamer wilt beschikken, zult u dit apart moeten aanvragen. U betaalt dan wel een toeslag. Toeslag hut voor alleengebruik: (mei: €300; juni/juli/september/oktober € 350)

  Transfers
  Uw transfers van de luchthaven bij aankomst naar de haven in Göcek / Bozburun en op de vertrekdag weer terug worden voor u verzorgd. De kosten hiervoor zijn € 50 per persoon.

  Logistiek en organisatie
  Deze fiets-vaar-vakantie in Turkije is een begeleide groepsreis. Dit houdt echter niet in dat u de hele route als groep dient te fietsen. Vooral wanneer er hoogteverschillen in de etappe zitten is het zelfs aan te raden om uw eigen tempo te fietsen. Indien het niveau binnen de groep te groot is, kunnen de begeleiders besluiten om de groep in 2 te splitsen.

  Algemene voorwaarden
  De Algemene (reis-)voorwaarden van Boat Bike Tours gelden voor fiets-vaar-vakanties en de daarop betrekking hebbende reisovereenkomsten en –bevestigingen. Bij boeking van een reis worden deze voorwaarden integraal onderdeel van de reisovereenkomst. Indien afwijkende bepalingen op uw boeking van kracht zijn, wordt u daarover vóór of bij boeking schriftelijk door ons geïnformeerd. Uw reisbevestiging is bindend. Reisprogramma’s en andere informatie zijn onder voorbehoud van tussentijdse wijzigingen, o.a. als gevolg van meteorologische, technische of om nautische redenen

  Minimum aantal deelnemers: 10.
  Maximaal aantal deelnemers: 14-16.

  Deze fiets-vaar-vakantie in Turkije is een zogenaamde “partnerreis” georganiseerd door Eye4cycling, waarvoor evt. bijzondere voorwaarden van toepassing kunnen zijn

  Contact
  Boat Bike Tours BV
  ’t Prooyen 3-B
  1141 VD Monnickendam
  Nederland
  Tel: +31 299 313071
  Fax: +31 299 313065
  info@boatbiketours.com
  www.boatbiketours.com

  Update: 30 september 2016

 • Foto's