default-logo
Location: Nederland | Amsterdam
Price: va. € 549,-

Fiets Vaar Vakantie: Tulpen Tour | MS Fluvius

Amsterdam wordt ook wel de kleinste wereldstad van Europa genoemd. Tal van unieke musea, aantrekkelijke winkels en de tot het Wereld Cultureel Erfgoed van de UNESCO behorende grachtengordel maken een bezoek aan Amsterdam telkens weer tot een highlight. Bezoek de grote bloemenmarkt in het centrum van de hoofdstad en ontdek het openluchtmuseum „Zaanse Schans“ met o.a. windmolens, een kaasboer, een klompenmaker en een oudhollands dorp. Andere hoogtepunten van de reis zijn de historische stad Haarlem, het wereldberoemde bloemenpark „Keukenhof“ bij Lisse en de grootste bloemenveiling van de wereld in Aalsmeer.

Begeleide fietstochten en enkele stadswandelingen.

NIEUW: In 2018 gaan er op deze reis 2 reisleiders mee zodat de fietsroutes met kleinere groepjes gefietst kunnen worden; de gasten kunnen vaak (afhankelijk van het traject) kiezen voor korte/lange of snelle/langzame fietstochten. 

Highlights:
Amsterdam – openluchtmuseum „Zaanse Schans“ –
Haarlem – bloemenpark „Keukenhof“ – bloemenveiling
Aalsmeer* – bloemenmarkt Amsterdam
*: de bloemenveiling is tijdens weekenden en feestdagen gesloten. Om deze reden passen we de volgorde van het programma iets aan zodat het bezoek aan de bloemenveiling op een weekdag wordt aangeboden.

NIEUW:  In de winter 2017-2018 worden er 4 bovendek double cabins gebouwd. De capaciteit van het schip wordt daarmee uitgebreid van 36 naar 44 personen.

Nederland-Tulpen-MagnifiqueI-MagnifiqueII

 

 

 

 • Data/Prijzen

 • Informatie Schip

  MS Fluvius

  Het comfortabele riviercruiseschip MS Fluvius is al sinds vele jaren een geliefd schip op de route tussen Amsterdam en Brugge. Aan boord van het familiair ingerichte schip, voor maximaal 44 gasten, bevinden zich in totaal 18 hutten met 2 losse bedden en 4 hutten met een 2-pers.bed. Op het benedendek bevinden zich 14 hutten (ca. 10 m²) en 1 kleinere hut (ca. 9 m²) en op het bovendek zijn er 3 hutten (ca. 10 m²), alle met 2 losse bedden. In de winter 2017-2018 worden er 4 bovendek hutten (ca. 12 m²) gebouwd met een 2-pers. bed (140×200 cm) en een groot panoramisch raam (kamerhoog) dat geopend kan worden.

  Alle hutten beschikken over een individueel regelbare airconditioning en actieve beluchting en een raam (kunnen niet geopend worden behalve in de nieuwe hutten) en en-suite een badkamer met douche/toilet en föhn.

  De salon met bar is een ruim gemeenschappelijke vertrek en heeft een half apart restaurantgedeelte. Op het grote en deels overdekte zonnedek van het 70 meter lange schip zijn zitplaatsen (tafels en stoelen) en een fietsenstalling voorhanden. Het schip vaart onder Nederlandse vlag en management.

 • Reisprogramma

  Reisprogramma Nederland – Tulpen Cruise:

  Reisprogramma Tulpen Mini-cruises:

  Dag 1: inscheping in Amsterdam | ‘s middags: Amsterdam – Zaandam
  ‘s Middags tussen 14:00 en 16:00 uur kunt u aan boord in Amsterdam inchecken, ligplaats in het centrum van de stad. Rond 17:00 uur start een korte dinnercruise naar Zaandam. Ligplaats in het centrum. ’s Avonds korte wandeling door Zaandam.

  Dag 2: Zaandam – Zaanse Schans – Zaandam (ca. 17 km) | Zaandam – Haarlem
  Met de fiets ca. 5 km naar het openluchtmuseum Zaanse Schans (entree incl.) met o.a. mooie windmolens, een oud-Hollands dorp, een kaasmakerij en een klompenmaker. Met de fiets terug naar het schip. ‘s Middags kunt u kiezen tussen een vaartocht van ca. 2,5 uur of een fietstocht (ca. 22 km) naar Haarlem. Bezoek de historische binnenstad met de Grote Markt en de Sint-Bavokerk, het Teylersmuseum en het Frans Halsmuseum. Ligplaats in het centrum; ’s middags of ’s avonds korte stadswandeling.

  Dag 3: Haarlem – Keukenhof – Oude Wetering (ca. 40 km)
  Na het ontbijt fietst u naar de “Keukenhof”, misschien wel het beroemdste bloemenpark van de wereld waar u honderdduizenden tulpen, narcissen, hyacinten en andere bloemen in volle bloei kunt bewonderen. Na een uitgebreid bezoek fietst u ’s middags van de Keukenhof naar Oude Wetering, waar het schip op u wacht.

  Fietstochten: Haarlem – Keukenhof ca. 18 km; Keukenhof – Oude Wetering ca. 22 km.
  Entree Keukenhof: ca. €18.

  Dag 4: Oude Wetering – Amsterdam | Amsterdam – Waterland (ca. 27-35 km)
  Deze ochtend staat één van de hoogtepunten van de reis op het programma – een vroeg bezoek per bus (06:30 uur) aan de bloemenveiling in Aalsmeer (tijdens weekenden en feestdagen gesloten*). In alle vroegte worden op deze veiling miljoenen bloemen verhandeld en meteen over de hele wereld verzonden. Rond 09:00 uur komt u in Oude Wetering weer aan boord, waar een laat ontbijt op u wacht. Aansluitend vaart u met het schip mee naar Amsterdam. Tijdens de middag en avond heeft u de gelegenheid om een laatste mooie fietstocht door Waterland te maken of u kunt u de binnenstad van Amsterdam ontdekken: breng een bezoek aan de bloemenmarkt, éen van de talrijke musea of winkels …… er is zoveel te doen! Optioneel: rondvaart door de grachten in Amsterdam.

  Fietstocht: Amsterdam (Veemkade) rondtoer door Waterland ca. 27-35 km;
  Entree bloemenveiling: ca. €7. Grachtenrondvaart Amsterdam ca. € 10.

  *: De bloemenveiling is tijdens de weekenden en feestdagen gesloten. Om deze reden passen we de volgorde van het programma iets aan zodat het bezoek aan de bloemenveiling altijd op een weekdag wordt aangeboden.

  Dag 5: Amsterdam
  Na het ontbijt neemt u afscheid van de bemanning. U moet uw hut om uiterlijk 09:30 uur verlaten, maar u kunt in overleg met de crew uw bagage nog tot ca. 15:30 uur aan boord laten om de stad nog te bezoeken.

  Cursief gedrukte trajecten worden met het schip afgelegd.
  Alle vermelde afstanden zijn ‘circa-afstanden' van de aanbevolen fietstochten.
  Programma +vermelde gegevens onder voorbehoud van wijzigingen, bijv. als gevolg van nautische of meteorologische omstandigheden of force majeure.
  De rederij behoudt zich het recht voor het programma om gewichtige redenen te wijzigen en/of vaartijden en/of de volgorde van het programma aan te passen.

 • Inclusief & Exclusief

  INCLUSIEF:

  – Scheepsreis & accommodatie aan boord 5 d / 4 n van/naar Amsterdam; hut in de geboekte categorie;
  – Maaltijden aan boord (volpension: ontbijt, lunch, diner);
  – Gebruik van beddengoed en handdoeken (dagelijkse handdoekenwissel mogelijk);
  – Dagelijkse reiniging van de hut;
  – 2 Reisleiders (Duits-, Engels- & Nederlandstalig) met voorbesprekingen van de fietstochten en enkele stadswandelingen conform programma; dagelijks begeleide fietstochten;
  – Dagelijks koffie en thee;


  EXCLUSIEF:

  – Transfers naar/van de ligplaats in Amsterdam;
  – Andere transfers;
  – Huurfiets of e-bike;
  – Huur fietshelm;
  – Parkeerkosten;
  – Drankjes aan boord;
  – Entreegelden &; excursies (indien niet in het programma inbegrepen);
  – Persoonlijke verzekeringen;
  – Fooien (facultatief).

  Reserveringskosten: €15 per boeking/groep (verplicht)
  Huurfiets met 7 versnellingen, hand- en terugtraprem of alleen handrem, fietstas: €50
  E-Bike met 7 versnellingen en 3-voudige ondersteuning, fietstas: €95 (op aanvraag: slechts 8 stuks aan boord beschikbaar)
  Huur fietshelm: € 10 per stuk
  Minimum aantal deelnemers: 16 personen

  Vegetarische maaltijden en bijzondere diëten (bijv. glutenvrij of bij lactose-intolerantie) zijn mogelijk, echter alleen dit bij boeking is meegedeeld en bevestigd. Vegetarische maaltijden zonder meerprijs; voor bijzondere diëten geldt een meerprijs van € 35.

 • Hutsoorten en prijzen

  REISDATA 2018 „TULPEN MINI-CRUISE“ FLUVIUS:
  Tour 1: vr. 5 april – ma. 9 april
  Tour 2: ma. 9 april – vr. 13 april
  Tour 3: vr. 13 april – di. 17 april
  Tour 4: di. 17 april – za. 21 april

  REISSOM PER PERSOON:

   Hutten: voor Tour 1 – 4
  2-persoonshut benedendek 2 pers.  €    549
  Kleine 2-pers.hut benedendek 2 pers.  €    519
  2-persoonshut bovendek 2 pers.  €    649
  Bovendek double cabin 2 pers.  €    699
  2-pers.hut benedendek voor alleengebruik 1 pers.  €    749
  2-pers.hut bovendek voor alleengebruik 1 pers.  op aanvraag

  Min. aantal deelnemers: 16

 • Goed om te weten


  Fietsen
  De scheepsfietsen zijn unisex trekkingfietsen met middelhoge instap,  7 versnellingen, handrem en terugtraprem of met alleen handrem en fietstas. Er zijn ook een aantal E-Bike beschikbaar (op aanvraag en tegen meerprijs). Andere huurfietsen (bijv. kinderfietsen, slipstreamers) en kinderzitjes (achterop)  zijn op deze reizen uitsluitend na voorafgaande aanvraag (bij boeking) en bevestiging en in zeer beperkt aantal mogelijk. Een huurfiets is facultatief. Gasten mogen zonder meerkosten hun eigen fiets of E-bike meenemen. De bemanning en reisorganisatie is in dit geval niet aansprakelijk voor eventuele schade c.q. verlies of diefstal van de eigen fietsen.
  In Nederland  bestaat geen helmplicht. Voor uw eigen veiligheid raden wij u aan er toch één te dragen; neem uw eigen – goedpassende – helm mee. Er zijn geen fietshelmen aan boord, maar die kunnen op aanvraag wel aan boord gebracht worden, huurprijs €10 per stuk (vooraf te boeken en betalen).

  Algemene Voorwaarden
  De Algemene (reis-)voorwaarden van Boat Bike Tours gelden voor fiets-vaar-vakanties en de daarop betrekking hebbende reisovereenkomsten en –bevestigingen. Bij boeking van een reis worden deze voorwaarden integraal onderdeel van de reisovereenkomst. Indien afwijkende bepalingen op uw boeking van kracht zijn, wordt u daarover vóór of bij boeking schriftelijk door ons geïnformeerd. Uw reisbevestiging is bindend. Reisprogramma’s en andere informatie zijn onder voorbehoud van tussentijdse wijzigingen, o.a. als gevolg van meteorologische, technische of om nautische redenen.

 • Contact

  CONTACT:
  Boat Bike Tours BV
  ’t Prooyen 3-B
  1141 VD Monnickendam
  The Netherlands
  Tel: +31 299 313071
  Fax: +31 299 313065
  info@boatbiketours.com
  www.boatbiketours.com

  Minimum aantal gasten: 16 personen

  Update: 10 januari 2018

 • Fotos